Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συγκροτήθηκε σε σώμα ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας κάνει γνωστό ότι μετά από τις πρώτες αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την 20/07/2011 στην Κυπαρισσία, προέκυψε το ακόλουθο διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους :


Πρόεδρο: Μελά Γεώργιο του Νικολάου
Αντιπρόεδρο: Τσολαρίδη Χρήστο του Ευσταθίου
Γραμματέα: Καραπάτη Μαρία του Μιχαήλ
Ταμία: Κουρέτα Ελένη του Νικολάου
Μέλη: Κωνσταντόπουλο Αθανάσιο του Ιωάννη, Μπράβο Νεκτάριο του Χριστοφόρου και Κωτσόπουλο Νικόλαο του Ιωάννη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους τους δημότες του Δήμου Τριφυλίας να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια του καινούργιου αυτού Αθλητικού Συλλόγου, έτσι ώστε ο αθλητισμός να μπει σε κάθε σπίτι του Δήμου μας.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ορόσημο επιτυχίας η απόφαση της συνόδου Ευρωπαίων ηγετών

Ορόσημο επιτυχίας για την πορεία της ευρωζώνης, αποτέλεσε η προχθεσινή Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα του Ελληνικού χρέους, που τελικά δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση.

Η Ελλάδα τήρησε εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε, με αποτέλεσμα η απόφαση της ιστορικής αυτής Συνόδου, όπως άλλωστε χαρακτηρίστηκε, να έχει θετικά αποτελέσματα και να επιφέρει ανάσα, αισιοδοξία και τόνωση αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών και της αγοράς γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν: ..........

-H βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
-Η ρευστότητα των τραπεζών και η προστασία των καταθέσεων.
-Η μείωση του άχθους των ελλήνων πολιτών.
-Η εξασφάλιση βασικών πόρων για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες επιτέλους, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έλαβαν γενναίες αποφάσεις, τόσο για το ελληνικό χρέος, όσο και για το ευρωπαϊκό συνολικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου που συμμετείχε ενεργά στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος, αυτό θα μειωθεί σημαντικά και με την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο διάσωσης, μέσω ενός καταλόγου επιλογών που περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων, την επιμήκυνση και την επαναγορά τους. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της κατά 13,5 δις ευρώ, ενώ παράλληλα θα παραταθεί ο μέσος όρος αποπληρωμής του χρέους, χάριν της μετακύλισης και ανταλλαγής των ομολόγων.

Καταλυτική άλλωστε θέση στις διαπραγματεύσεις για τη δραστική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, κατέχει η πρόταση για ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ», το οποίο θα υποστηριχθεί από τους εταίρους μας με στόχο την έξοδο της Χώρας από την ύφεση. Τα δάνεια σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε μεταξύ της Κομισιόν και της Κυβέρνησής μας, θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα που είναι και το ζητούμενο.
Αποφασίστηκε επίσης, η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων του EFSF προς την Ελλάδα, αγγίζοντας την ελάχιστη διάρκεια των 15 ετών με επιτόκια πολύ μικρότερα και αντίστοιχα αυτών της διευκόλυνσης ισοζυγίου πληρωμών δηλ. γύρω στο 3,5 %.
Σημαντική εξέλιξη της Συνόδου αποτελεί τόσο η επιμήκυνση του χρέους, όσο και η μείωση των επιτοκίων σε συνδυασμό με την δυνατότητα του EFSF να επαναγοράζει τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με εισήγηση της ΕΚΤ και μετά από ομόφωνη απόφαση του Eurogroup.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις της έκτακτης Συνόδου, μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε:

«Πρόκειται για πρωτόγνωρες και κομβικές αποφάσεις που ανακουφίζουν, ενδυναμώνουν και θέτουν την Ελληνική Οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης. Αποφάσεις που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πνεύμα σύμπνοιας, αισιοδοξίας και ελπίδας για την επίλυση της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας και της Ευρωζώνης, σε πείσμα εκείνων που πίστευαν σε σενάρια κοινωνικού και οικονομικού ολοκαυτώματος».

ΣΧΟΛΙΟ
Νάντια προκαλείς άσχημα το λαίκό αίσθημα. Η κυβερνηση σας εχει ξεπατώσει στην κυριολεξία τους Έλληνες και εσυ πανηγυρίζεις. Μάλλον κορίτσι μου ζεις σε άλλο πλανήτη.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..........

3μερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στη Βάλτα

Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου την κοίμηση του Πολυούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Η αρχή θα γίνει με τη 2η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου μετά τις 20:00, στην οποία οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.
Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί.

Προσκεκλημένοι στην γιορτή θα είναι οι διατροφολόγοι .........

Λιακοπούλου Ασημίνα και Αλεξόπουλος Παναγιώτης, οι οποίοι θα αναφερθούν στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, κας Γαρυφαλιάς Τεριζάκη, θα ζωγραφίσουν θέματα με τα δύο προϊόντα πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία και θα εκθέσουν.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, μετά την περιφορά της εικόνας θα ακολουθήσει μεγάλο αφιέρωμα σε ξεχασμένα παιχνίδια, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού.
Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Βάλτα Τριφυλίας

ΠΕΡΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;

Έχει υγρασία η πλακέτα, οπότε η εγγύηση δεν σας καλύπτει.

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη φράση που ακούνε οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων όταν απευθύνονται στα τμήματα σέρβις των εταιρειών για να μάθουν γιατί η συσκευή που αγόρασαν λίγους μήνες νωρίτερα δεν δουλεύει πια.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, επειδή η ...........

υγρασία στην πλακέτα σημαίνει αυτόματα και υπαιτιότητα του πελάτη για τη βλάβη στο κινητό, ορισμένες εταιρείες χρεώνουν τον έλεγχο που έκαναν στην συσκευή με ποσά που αγγίζουν τα 10 ευρω. Εννοείται δε, ότι σε περίπτωση που ο πελάτης θελήσει την επισκευή, θα κληθεί να πληρώσει κανονικά όποιο ποσό του ζητήσει η εταιρεία, καθώς η εγγύηση δεν ισχύει λόγω της υπαιτιότητας.

Είναι γεγονός (από την μακρόχρονη πείρα μου στις επισκευές των κινητών τηλεφώνων) ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις συσκευές που επιστρέφουν από τα σέρβις των εταιρειών, έχει πράγματι υγρασία στην πλακέτα. Και διερωτώνται οι κάτοχοι πως έγινε αυτό αφού η συσκευή τους δεν βράχηκε και δυσαρεστούνται και διαμαρτύρονται. Αδίκως για εμένα γιατί θα πρέπει κάποιος να λάβει σοβαρά υποψιν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω:

Κατ αρχάς μην μιλάτε στο τηλέφωνο όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Η υγρασία θα εισχωρήσει στην κάτω μεριά του πληκτρολογίου και εκείνο είναι το πρώτο σημείο που κοιτούν οι τεχνικοί όταν επισκευάζουν ένα τηλέφωνο.

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο με βρεγμένα η ιδρωμένα χέρια θα αντιμετωπίσετε την ίδια περίπτωση.

Μην μιλάτε στο τηλέφωνο σας όταν βρέχει η ακόμη και όταν ψιχαλίζει. Αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να βγει το τηλέφωνο σας εκτός εγγύησης.

Μην δίνετε το τηλέφωνο σας σε μωρά παιδιά. Θα το βάλουν στο στόμα και τα σάλια τους θα ποτίσουν το βύσμα φόρτισης,. Τα σάλια τους θα βγάλουν το τηλέφωνο εκτός εγγύησης.

Μην αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο σε μέρη όπου υπάρχει κίνδυνος να πέσουν επάνω του υγρά η νερό.

Μην αφήνετε το κινητό σας σε μέρη που υπάρχει μεγάλη υγρασία και αποφύγετε την παραμονή του κινητού σας τηλεφώνου σε μέρη με χαμηλή η υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι κινδυνεύει με καταστροφή.

Χρησιμοποιείτε μια θήκη για το τηλέφωνο σας η ένα προφυλακτικό όπως μου είπε κάποτε ένας πελάτης μου, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση συσκευής.

Αντικατάσταση γίνεται μόνο από την εταιρεία κατά την κρίση της και ποτέ από τα καταστήματα που συνεργάζονται με τα δίκτυα

Συνήθως γίνονται εάν παρουσιασθεί κάποιο πρόβλημα μετά από λίγες ώρες λειτουργίας και για συγκεκριμένες βλάβες. Δηλαδή, εάν η συσκευή σβήσει και δεν ξανανάψει, όταν δεν φορτίζει, όταν χάσει το δίκτυο (δεν μπορεί να επικοινωνήσει με άλλο τηλέφωνο) και όταν σταλεί στο σέρβις για επισκευή με την ίδια βλάβη για πάνω από δυο φορές. Δεν δικαιολογείται αντικατάσταση συσκευής όταν υπάρχει πρόβλημα λογισμικού, αν δηλαδή το πρόβλημα αποκαθιστάται μα μια απλή αναβάθμιση.

Πάντως το ποσοστό των συσκευών που αντικαθίστανται είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις συσκευές που στέλνονται για επισκευή. Με λίγα λόγια πρέπει η συσκευή να έχει πολύ σοβαρή βλάβη, μη επισκευασιμη, και να έχει δουλέψει όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες.

Τι προβλέπει ο νόμος.

Ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή (2251/1994 που τροποποιήθηκε με τον 3587/2007) προβλέπει ότι:

Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα η με σύμβολα διεθνώς κατοχυρωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση και συντήρηση του προϊόντος.

Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων.

Για ένα ελαττωματικό προϊόν ευθύνεται ο παραγωγός, αλλά στην περίπτωση που ένα προϊόν είναι εισαγόμενο ο εισαγωγέας είναι αυτός που έχει την ίδια ευθύνη με τον παραγωγό.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος η ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προϊόν η ανταλλακτικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Μήνυμα Αναγνώστη: Τι ζητάνε για εγγυήσεις οι Φινλανδοί

Καλημέρα.
Διάβασε τι γράφει η RAI για το τί εχέγγυα ζητάν οι Φινλανδοί.
Βάλτο ανάρτηση ρε φίλε να δούμε τι έχουν να πουν επ' αυτού οι κ.κ. Βουλευτές/ψηφοφόροι του Εφαρμοστικού Νόμου, του Νομού μας.
Για να δούμε τι έχουν να απαντήσουν!
Τάκης

...Μετάφραση: ..........

"Για να δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα, η Φινλανδία ζητά εγγυήσεις σε κρατικά αγαθά: δηλαδή την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και τα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Φιλανδοί έβαλαν σαν "κόκκινη γραμμή" εγγυήσεις φερεγγυότητας και υπολόγισαν ότι η Ελλάδα διαθέτει κρατική περιουσία πάνω από 300 δις που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την απαίτηση"

http://www.televideo.rai.it/...

Inna - Sun Is Up



Οι στίχοι


All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.

Sun is up
Move your body
I got moves and all the night I will not sit, yeah.
I came up
For this party
i wont stop till mr.dj stops the beat, yeah sun is up

Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

Sun is up
Move your body
I got moves and all the night I will not sit, yeah.
I came up
For this party
i wont stop till mr.dj stops the beat, yeah sun is up

Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.
Sun is up, ooh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

All the people tonight put your hands in the sky,
Come on boy, come and get in,
The rhythm music will take you high.
What I'm feeling about you,
I love you, don't know why.
Everybody come and get in,
The rhythm music will take you high.
Ohh.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Alexander Calder

Ο Alexander Calder ήταν ένας Αμερικανός γλύπτης που εισήγαγε την ένοια του κινητού στην τέχνη.

Δημιούργησε πολλούς πίνακες .........

ζωγραφικής, λιθογραφίες, παιχνίδια, ταπισερί, κοσμήματα και αντικείμενα οικιακής χρήσης.

Σε αυτόν τον σπουδάιο γλύπτη σήμερα η google ανήμερα των γενεθλίων του του αφιερώνει το λοτότυπο της.