Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ένας δίμετρος βασιλικός για το βιβλίο γκίνες.

Εναν επιβλητικό χειμερινό βασιλικό αντικρίσαμε στο πίσω μέρος του καταστήματος του Αρτοποιού Γιάννη Τασσόπουλου στα Φιλιατρά και μπήκαμε στην διαδικασία να τον φωτογραφήσουμε.
Ενας βασιλικός ύψους 2 μέτρων και 2 εκατοστών (2,02μ) που σίγουρα αξίζει να καταγραφεί στο βιβλίο ρεκόρ του γκίνες.
Τα "μυστικά" της επιτυχίας του; Πολύ αγάπη, φροντίδα και νερό.

Για τον θηριώδη δίμετρο βασιλικό μας μίλησε ο ιδιοκτήτης του ο Γιάννης Τασσόπουλος που τον συναντήσαμε στο πρατήριο άρτου που διατηρεί απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά.

Γιάννη, πως κατάφερες να φτιάξεις ένα τόσο ψηλό βασιλικό;
Σίγουρα χρειάστηκε κάποια απαραίτητη φροντίδα για να γίνει....

Περίμενες να φτάσει τόσο ψηλά;
Να πω την αλήθεια, όχι. Δεν το περίμενα. Αφού προέκυψε όμως... Κάνω τα αδύνατα δυνατά να τον πάω ακόμα πιο ψηλά.

Είναι στα 2 μέτρα και δυο εκατοστά.
Ναι είναι σε αυτό το ύψος που είπατε. Υπολογίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ακουμπήσει τα τρία μέτρα.

Γιάννη, έχεις στοιχεία για το αν υπάρχει άλλος πιο ψηλός από αυτόν;
Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει μέχρι αυτή την στιγμή, πιστεύω πως δεν υπάρχει. Είναι ο μοναδικός. Τώρα δεν ξέρω αν βγει κάτι μετά από αυτό στην πορεία.

Ένας τέτοιος χειμερινός βασιλικός (γιατί είναι πλατύφυλλος) και σε αυτό το ύψος που τον έχεις φτάσει, πως σκέφτεσαι να τον εκμεταλλευτείς;
Αρχικά σκέφτομαι να τον καταγράψω στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Το σκέφτεσαι σοβαρά να το προχωρήσεις; Εγώ προσωπικά τόσο ψηλό βασιλικό δεν έχω ξαναδεί.
Ναι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Γιατί όχι; Ούτε κι εγώ έχω δει τόσο ψηλό βασιλικό.

Τι το ιδιαίτερο κάνεις στην φροντίδα του;
Μόνο νεράκι του βάζω. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Νερό και φροντίδα να μεγαλώσει.

Ο Βασιλικός επηρεάζεται από τον χειμώνα;
Ναι επηρεάζεται. Το πολύ κρύο, παρότι είναι χειμερινός, τον επηρεάζει. Θέλει μια θερμοκρασία από είκοσι μέχρι εικοσιδύο βαθμούς. Από τους 20 και κάτω έχει πρόβλημα. Προσπαθώ όσο μπορώ να μην τον χτυπάει το κρύο, η υγρασία, γιατί τα φύλλα του αρχίζουν και μαραίνονται.

Βλέπω το χρώμα του και είναι ζωηρό πράσινο. Δεν δείχνει σημάδια επηρεασμού από τις κλιματικές συνθήκες.
Ναι πράγματι. Έχει καθαρό βαθύ πράσινο χρώμα, έτσι όπως πρέπει αν είναι ένας χειμερινός βασιλικός και προσπαθούμε να αποφύγουμε το πολύ κρύο.

Τον έχεις δείξει σε κόσμο; Αν ναι ποια είναι η αντίδραση τους;
Όχι δεν τον έχουν δει πολλοί. Πολύ λίγα άτομα. Όσοι τον είδαν έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος του. Δεν το πιστεύει κανείς ότι ένας βασιλικός μπορεί να φτάσει σε αυτό το ύψος.

Εγώ Γιάννη σου εύχομαι να τον καταχωρήσεις στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες και γιατί όχι αφού τον μεγαλώσεις ακόμα περισσότερο και τον πας στα 3 μέτρα, να σπάσεις ακόμα και το δικό σου ρεκόρ.
Σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ και την εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα.






-

Ετοιμάζεται να μπει στην Νομική η Αστυνομία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Το «πράσινο φως» για επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής έδωσαν το απόγευμα οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η πρυτανεία ανακοίνωσε στην .........

προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την απόφαση που έλαβε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο της κατάληψης. Πριν από λίγο, η αστυνομία απέκλεισε όλους τους δρόμους γύρω από τη Νομική. Σε επιφυλακή βρίσκονται πέντε εισαγγελείς που μεριμνούν για την τήρηση της νομιμότητας. Νωρίτερα, οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψή τους, παραμένοντας στο κτίριο της Νομικής.

Οι μετανάστες «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο που τους προτάθηκε δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας) που είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος.

Ο Περικλής Μαντάς είναι ακόμα υποψήφιος..... Μας καλεί να ψηφίσουμε Δράκο!!!!

Να ψηφίσουμε δράκο για περιφερειάρχη Πελοποννήσου και φυσικά τον ίδιο μας καλεί μέσα από την προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. (Κλίκ στην δίπλα εικόνα)

Προφανώς η σελίδα παραμένει ανενημέρωτη μετα και την λήξη των εκλογών με διαφημιστικά banner που μας καλεί ακόμα να τον ψηφίσουμε για περιφερειακό σύμβουλο.

Ας του πει επιτέλους κάποιος ότι οι .........

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έγιναν τον Νοέμβριο του 2010 και ότι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης είναι ο Πέτρος Τατούλης.
Είναι δυνατόν η σελίδα του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας να είναι έτσι ακόμα; Δηλαδή μετά και από τις εκλογές δεν είχε τίποτα να βάλει από δράσεις του, ομιλίες του και γενικά ενέργειες του;

Δείτε την σελίδα του Περικλή Μαντά

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Θεσμός τείνει να γίνει η κινητοποίηση των αγροτών το πρώτο τρίμηνο κάθε χρονιάς (ορόσημο είναι ο γιορτασμός του Κιλελέρ κάθε Μάρτιο) και ήδη η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ, άνοιξε το χορό. Σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

Για μια ακόμα χρονιά οι αγρότες κατεβαίνουν ..........

σε αγωνιστική δράση διασπασμένοι. Προγραμματίζουν δράσεις ανάλογα με την κομματική τους ταυτότητα και προβάλλουν πλειάδα αιτημάτων με διαφορετική λογική και προσέγγιση.

Τα κύρια αιτήματα που προβάλλονται στις φετινές κινητοποιήσεις είναι:

-Καθορισμός εγγυημένων κατώτερων τιμών όλων των προϊόντων (τιμές ασφάλειας).

-Επανασύνδεση όλων των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

-Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κ.α.).

-Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος.

-Κατάργηση του διαχωρισμού κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη (ετεροεπαγγελματίας).

-Πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και γεωργικού κεφαλαίου.

-Διαγραφή χρεών σε μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αγροτών της ΠΑΣΥ, οι κινητοποιήσεις έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα και η κορύφωσή τους θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, με συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Σε αυτή την αρχική φάση, οι κινητοποιήσεις θα περιοριστούν στις κεντρικές πλατείες των επαρχιακών πόλεων (πχ Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Καβάλα, Αργος, Τρίπολη κλπ.) με συμβολικές καταλήψεις γραφείων του ΕΛΓΑ και υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας.

Ανάλογα με την συμμετοχή των αγροτών και την δυναμική των συγκεντρώσεων θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες των άλλων οργανώσεων ξεκινούν την αγωνιστική τους δράση, δίνοντας στην κυβέρνηση σχεδόν μια δεκαήμερη προθεσμία για διάλογο, πριν αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Επιδιώκουν συνάντηση- συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την οποία θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερώτηση Βουδούρη για τους αδιαφανείς όρους στα συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

Διαρκώς πληθαίνουν τα κρούσματα και οι καταγγελίες πολιτών για την ύπαρξη αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, για τις καταχρηστικές πρακτικές εκ μέρους των, για αδικαιολόγητες αυξήσεις ασφαλίστρων, για καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους και για αυθαίρετη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι ασφαλισμένοι δυσκολεύονται να ..........

κατανοήσουν τους όρους και τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων. Για παράδειγμα, εκφράσεις όπως καταβάλλονται «τα συνήθη και εύλογα», πολλές φορές δίνουν τη δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να καταβάλουν στους ασφαλισμένους πολύ μικρότερες αποζημιώσεις από αυτές, που οι ασφαλισμένοι δαπανούν.

Επίσης, μετά από πληθώρα προφορικών παραπόνων στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Συνηγόρου του Καταναλωτή σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, η παραπάνω Αρχή εξέδωσε στις 20/12/2010, εκτενές δελτίο τύπου με συγκεκριμένες συστάσεις προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται οι Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:
1. Προτίθενται να επιβάλει όρους διαφάνειας που θα εξασφαλίζουν τις παροχές των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους καταναλωτές/ασφαλισμένους και θα απλοποιούν τους όρους των ασφαλιστικών συμβολαίων;
2. Προτίθενται να δημιουργήσει ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο θα υπόκεινται όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες; Στο πλαίσιο αυτό ποιες θα είναι οι κυρώσεις κατά εταιρειών που δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και ποια μέτρα θα εξασφαλίζουν με απλό τρόπο και βατό τρόπο τις δυνατότητες προσφυγής των ασφαλισμένων.

Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου

Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας. Θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων.

Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους.
Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και ..........

της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για:

α. τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

β. την περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελούν τη μόνη στατιστική εργασία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στατιστικών στοιχείων σε μικρή γεωγραφική ενότητα και μέχρι το επίπεδο οικοδομικού- απογραφικού τετραγώνου,

γ. τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, όπως η κατανομή κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ, η ρύθμιση εκλογικών θεμάτων κ.λπ.,

δ. την εφαρμογή και υλοποίηση ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων,

ε. τη διάχυση και επέκταση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στοιχεία που προκύπτουν ενδιαφέρουν άμεσα κάθε πολίτη,

ζ. τη δημιουργία του βασικού πλαισίου αναφοράς για τη διενέργεια των περισσοτέρων τατιστικών ερευνών και εργασιών.

Κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Ισπανική επιπέδων Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ...........

ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από:

1) το Διαδίκτυο www.kpg.minedu.gov.gr (Είσαι Υποψήφιος, Εξετάσεις Νοεμβρίου 2010, Αποτελέσματα), όπου αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου, καθώς και με τουλάχιστον τους τρεις αρχικούς χαρακτήρες του επωνύμου τους.

2) τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, κατά το τέλος Μαρτίου 2011, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Επιμελητήρια: Τιμή στον Καπετάν Βασίλη

Η Ελλάδα έχασε ένα λαμπρό τέκνο της, το ίδιο και η ελληνική εμπορική ναυτιλία. Ο Καπετάν Βασίλης ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, με πίστη και όραμα για τη ναυτιλία, για τον τουρισμό και για τη χώρα του γενικότερα.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε δήλωση ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, αναφερόμενος στον αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

Ο Καπετάν Βασίλης έφυγε φορτωμένος με ..........

πικρίες από πράξεις και παραλείψεις του ελληνικού κράτους για το οποίο ο ίδιος μόχθησε, έφυγε, όμως, και φορτωμένος από την αγάπη των δικών του ανθρώπων, συγγενών και συνεργατών, από την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση των πολλών για το έργο του προσθέτει στη δήλωσή του, ο κ. Γραμματίδης.

Το Ναυτικό Επιμεληρτήριο Ελλάδος

Ψήφισμα για το θάνατο του μεγάλου Ελληνα εφοπλιστή εξέδωσαν επίσης το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το International Propeller Club, International Port of Piraeus.

Η εξόδιος ακολουθία του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, θα τελεσθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Aγιος Σώστης - Λεωφ. Συγγρού), ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές στο Ίδρυμα ΘΩΡΑΞ- Κέντρο Ερευνών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Θώρακος.

Διευκρινίσεις για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με την εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 5% δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1144/20.10.2010, ΦΕΚ 1759/Β/10.11.2010, παρέχονται διευκρινίσεις για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ για την επιστροφή στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με την εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 5%, ως εξής: .........

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 4 και 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύουν από 23.4.2010 (ν.3842/10), και κοινοποιήθηκαν με την ΠΟΛ.1100/24.6.2010, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστή 5% στην αξία των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή λόγω εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος - μέλος.

2. Με την απόφαση ΠΟΛ.1144/20.10.2010, ορίστηκε ότι η επιστροφή της ως άνω περίπτωσης πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο, από τις εν λόγω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Ο συμψηφισμός αυτός πραγματοποιείται άμεσα με την περιοδική δήλωση που υποβάλλεται. Ειδικότερα, το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αξίας των πωλήσεων από την εμπορική δραστηριότητα με τον συντελεστή 5%, αναγράφεται στον κωδικό 402 της περιοδικής δήλωσης, έντυπο Φ2, 050 - ΦΠΑ, έκδοση 2010. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 402 θα πρέπει να ισούται με το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του ποσού που αναγράφεται στον κωδ. 307 επί 5%.

Όσον αφορά την εκκαθαριστική δήλωση, συμπληρώνονται οι κωδικοί 668 και 688, έντυπο Φ1, 009/10 ΦΠΑ, έκδοση 2010, με την αξία των πωλήσεων και με τον φόρο 5% που αναλογεί αντιστοίχως. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 668 θα πρέπει να είναι το ίδιο ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 607.

3. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ οι αγρότες που πωλούν προϊόντα δικής τους παραγωγής από δικό τους κατάστημα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων εξόδων από 1.7.2010, και όσοι τα πωλούν στις λαϊκές αγορές από 1.10.2010. Το ειδικό στοιχείο αποτελεί το δικαιολογητικό για την εγγραφή στο τηρούμενο βιβλίο, ως στοιχείο κόστους για την εμπορική δραστηριότητα του αγρότη που έχει δικαίωμα επιστροφής με τον κατ' αποκοπή συντελεστή 5%. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

4. Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη, όπως ορίστηκε με το υπόδειγμα που προσαρτάται στην απόφαση ΠΟΛ.1144/10, είναι ανάλογο με το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της απόφασης Π.6793/647/7.10.86, η οποία και καταργήθηκε με την νέα απόφαση. Σημειώνεται ότι δεν ορίζεται συγκεκριμένο χρώμα για το πρωτότυπο του στοιχείου. Ως εκ τούτου στελέχη που έχουν θεωρηθεί με την προϊσχύουσα απόφαση μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι εξαντλήσεώς τους, αρκεί από το περιεχόμενό τους να προκύπτουν τα δεδομένα που ορίζονται στο υπόδειγμα που προσαρτάται στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1144/10.

5. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 4.γ΄, του άρθρου 41, οι ανωτέρω αγρότες παραμένουν στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41 και δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 11%, για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο. Η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται, σύμφωνα με την ΑΥΟ Π.953/432/64/ΠΟΛ.41/ 3.2.88, με την υποβολή αίτησης, στην οποία περιλαμβάνεται η αξία των αγροτικών προϊόντων και παροχών υπηρεσιών, όπως αυτή προκύπτει από τα οικεία νόμιμα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί για τις πωλήσεις προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

6. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα επιστροφής και συμψηφισμού με την περιοδική δήλωση έχουν μόνο οι αγρότες που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα δικής τους παραγωγής σε λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών και παραμένουν σε αυτό κατά το διάστημα που εντάσσονται παράλληλα στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις εν λόγω πωλήσεις.

7. Σημειώνεται τέλος ότι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς για το σύνολο της δραστηριότητάς τους μπορούν να μεταταχθούν στο ειδικό καθεστώς για την αγροτική τους παραγωγή, από την αρχή κάθε έτους, παραμένοντας βεβαίως στο κανονικό καθεστώς για πωλήσεις προϊόντων τους σε λαϊκές αγορές, ή από δικό τους κατάστημα καθώς και για εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους, εφόσον υφίστανται τέτοιες δραστηριότητες.

Ο Υφυπουργός

Δημήτριος Κουσελάς

Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ναυτεμπορική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-1-11, ΩΡΑ 6μμ Ανοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού

ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια-Πανελλαδικό Συντονιστικό, η Επιτροπή Αγώνα Κερατέας ενάντια στα ΧΥΤΑ, η Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ και Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διοργανώνουν κινητοποίηση στην Αττική οδό.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα διοδίων στους κόμβους του ........

Μαρουσιού (Κηφισίας) και του Μαρκοπούλου, την Παρασκευή 28-1-11 στις 6μμ.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ
www.oxidiodia.gr

ΑΥΡΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε. ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ (ΑΠΟ 9 ΕΚ. ΕΥΡΩ/ΚΜ ΣΕ 22 ΕΚ./ΚΜ) ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


1) http://www.youtube.com/watch?v=cDlyggFUOYw

2) http://www.youtube.com/watch?v=-z4iZQhYJrQ

2) http://www.youtube.com/watch?v=oaQqT8v-w-Y

4) http://www.youtube.com/watch?v=7mwuUPPEwTI

5) http://www.youtube.com/watch?v=Bo7_BieCvq0

6) http://www.youtube.com/watch?v=cxdbzkDObKc

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=103151463094683

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου · 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΕΥΚΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Όλο το νοσμοσχέδιο για τα κλειστά επαγέλματα.

Ολοκληρο το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Αναλυτικά τι προβλέπεται για συμβολαιογράφους, μηχανικούς και δικηγόρους.

Το Φιλιατρά Νews σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε το νομοσέχεδιο από το upload center μας.



ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στην «κατάργηση» για ένα διάστημα του άρθρου 275 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να μην ασκεί προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων μέχρι αυτά να συνενωθούν.

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 275 του .........

«Καλλικράτη» με τίτλο: Προληπτικός Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται τα εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου169 του Κ.Δ.Κ».

Συμφωνούν οι δήμαρχοι

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν βρίσκει αντίθετους τους δημάρχους, οι εκπρόσωποι των οποίων κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη θα θέσουν επί τάπητος το θέμα των τρέχουσων προμηθειών για τη λειτουργία των δήμων (όπως για παράδειγμα η αγορά καυσίμων) οι οποίες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν λόγω του ότι οι περισσότεροι δήμοι λόγω του «Καλλικράτη» δεν έχουν καταρτίσει προϋπολογισμούς (σ.σ. είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου).

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επείγουσες ανάγκες έχουν προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις, σκοντάφτουν όμως στο ανώτατο όριο των 15.000 ευρώ.

Έτσι, οι δήμαρχοι θα ζητήσουν από τον κ. Καραβοκύρη να εκδώσει το Ε.Σ. ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία να ορίζεται ότι οι επείγουσες ανάγκες θα μπορούν να καλυφθούν και πριν την κατάρτιση των προϋπολογισμών.

Aftodioikisi.gr

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τα όρια συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων

Η νέα ρύθμιση σαφώς ευνοεί μία σημαντική μερίδα γυναικών που για λίγους μήνες ή λίγες ημέρες έχασαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν ως μητέρες ανηλίκων τέκνων.

Διατηρούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης και οι δυο γονείς δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει 25ετία, με τρία παιδιά και άνω, ή και με ανάπηρο τέκνο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εξέδωσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης, και με την οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν 3865/2010) στο Δημόσιο Τομέα.

Θεσπίζεται επίσης για πρώτη φορά η ........

δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου με εξαγορά χρόνου για κάθε παιδί, που χρησιμεύει για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για την προσαύξηση της σύνταξης.

Με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου αυξάνονται εντός 3ετίας όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ενώ εξισώνονται από 1-1-2011 οι άνδρες και οι γυναίκες, που τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες προσωπικής-οικογενειακής κατάστασης, ως προς τις προϋποθέσεις και τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Έτσι οι μητέρες ανηλίκων, χάνουν σταδιακά το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα όμως καθιερώνεται ως ημερομηνία ενηλικίωσης των παιδιών η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 18° έτος της ηλικίας τους,

Η νέα ρύθμιση σαφώς ευνοεί μία σημαντική μερίδα γυναικών που για λίγους μήνες ή λίγες ημέρες έχασαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν ως μητέρες ανηλίκων τέκνων (με μειωμένο ηλικιακό όριο) επειδή η ενηλικίωση του παιδιού τους (με βάση την ημερομηνία γέννησης) είχε προηγηθεί κατά τι του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος τους.

Έτσι, γυναίκα υπάλληλος που διορίστηκε στις 26-4-1985 και θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα την αντίστοιχη ημερομηνία του 2010 και έχει παιδί που γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1992, με βάση τη νέα ρύθμιση δικαιούται σύνταξης ως μητέρα ανήλικου παιδιού αφού η ενηλικίωση του παιδιού λογίζεται ότι συντελέσθηκε στις 31-12-2010 και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στο 50ό έτος της ηλικίας της, αντί του 60ού που ίσχυε με την προϊσχύουσα ρύθμιση.

Ακόμη θεσπίζεται για πρώτη φορά η δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου με εξαγορά χρόνου για κάθε παιδί, που χρησιμεύει για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος καθώς και για την προσαύξηση της σύνταξης. Αναλυτικά προβλέπονται τα ακόλουθα:

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, οι νεοπροσλαμβανόμενοι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ).

Ως ημερομηνία πρόσληψης/διορισμού του/της υπαλλήλου λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ διορισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας θα λάβει χώρα μέσα σ' ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης του διορισμού του/της, διαφορετικά ως ημερομηνία πρόσληψης/διορισμού λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Επομένως εάν υπάλληλος-λειτουργός έχει ΦΕΚ διορισμού πριν την 01-01-2011 και η ανάληψη υπηρεσίας λάβει χώρα μέσα σ' ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης του διορισμού του/της, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά σε αυτή του Δημοσίου.

Έτσι, υπάλληλος/λειτουργός που προσλαμβάνεται/διορίζεται με σχέση δημοσίου δικαίου (ως τακτικός, μόνιμος, μετακλητός, επί θητεία), από την 01-01-2011 και μετά, στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ (το τακτικό προσωπικό του οποίου συνταξιοδοτείται από το Δημόσιο), έχει όμως προϋπηρεσία στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε άλλο ΝΠΔΔ ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες Κράτους-Μέλους της Ε.Ε., ως :

-τακτικός/μόνιμος υπάλληλος ή λειτουργός (ή εξομοιούμενος) ή, -συμβασιούχος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή ημερομίσθιος (έστω και μία ημέρα εργασίας) με σύμβαση μίσθωσης έργου ή κατ' αποκοπή εργασία, οι οποίες όμως έχουν τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ) αλλά στην ασφάλιση του Δημοσίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον/την υπάλληλο/λειτουργό που μετατάσσεται ή μεταφέρεται από άλλη δημόσια υπηρεσία (Δημόσιο, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ) στην οποία η έναρξη της διανυθείσας υπηρεσίας του/της προηγείται της 01-01-2011, καθώς και για αυτόν/την που θα μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο μετά την 01-01-2011, αλλά ο χρόνος προϋπηρεσίας του/της σε αυτό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανατρέχει πριν την ανωτέρω ημερομηνία.

Τα ανωτέρω, έχουν ανάλογη εφαρμογή για τους υπαλλήλους που θα προσληφθούν/ διορισθούν ως τακτικοί ή μετακλητοί σε ΝΠΔΔ (που το προσωπικό τους συνταξιοδοτείται με τις «δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις») από 01-01-2011 και μετά, οι οποίοι δεν θα υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του Φορέα που θα υπάγονταν πριν τη θέσπιση των διατάξεων του Ασφαλιστικού Νόμου.

Τα όσα προαναφέρθηκαν θα τύχουν εφαρμογής ανεξάρτητα από τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει μεταξύ της τυχόν προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και της νέας πρόσληψης/διορισμού, καθώς επίσης και από την ύπαρξη ή μη ασφάλισης κατά την διάρκεια της προϋπηρεσίας του, αφού από καμία διάταξη δεν προκύπτει τέτοια σύνδεση.

Επίσης έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τους στρατιωτικούς που κατατάσσονται από 01-01-2011 και μετά, με τις διακρίσεις που αναφέρονται στις διατάξεις της παρ. 2 του ίδιου ως άνω άρθρου. Οι ρυθμίσεις του νέου νόμου δεν εφαρμόζονται για υπαλλήλους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31-12-2010, τόσο ως προς τις προϋποθέσεις και τα ηλικιακά όρια για τη συνταξιοδότησή τους, όσο και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.

Επιδημία Η1Ν1 : 8 οι νεκροί από την γρίπη, 20 στην εντατική

Από τις αρχές Ιανουαρίου οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της επιδημίας της γρίπης των χοίρων που "χτυπά" την Ελλάδα. Δύο νέοι θάνατοι από τον φονικό ιο. Ποιοί πρέπει να προσέχουν αυτό το διάστημα.

Ήδη σε διάστημα ενός μήνα έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι εξαιτίας της γρίπης. Μέχρι σήμερα 53 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από αυτούς οι 20 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο λοιμοξιολόγος Σ. Τσιώδρας εξήγησε στο ........

Newsit πως ουσιαστικά πρόκειται για επιδημία εποχικής γρίπης στην οποία όμως το επικρατές στέλεχος είναι του Η1Ν1.

Ποιοί πρέπει να προσέχουν

-Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και αν αισθανθούν συμπτώματα υψηλός πυρετός, βήχας αιμόπτυση κλπ θα πρέπει να επισκευθούν γιατρό.

- Προσοχή στους ηλικιωμένους και τα παιδιά

- Προσοχή όσοι πάσχουν ήδη από σοβαρές ασθένειες

News it

Τρεις βασικές αλλαγές στο φορολογικό

Με τρεις τροποποιήσεις, σε σχέση το κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου που ανακοινώθηκε χθες μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε σήμερα το νέο σχέδιο νόμου στην ιστοσελίδα opengov.gr προς δημόσια διαβούλευση.

Οι τροποποιήσεις αφορούν τη διάταξη για το γενικό εισαγγελέα, τη διάταξη που χαρακτηρίζει διαρκές το αδίκημα της μη απόδοσης του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούντων φόρων.

Επίσης, στη διάταξη για τις ποινές φυλάκισης .........

έως και 10 χρόνια που προβλέπονταν για μη απόδοση στο δημόσιο βεβαιωμένων χρεών πάνω από 5.000 ευρώ καθώς και αυτή στην οποία προσδιορίζονταν έντεκα κατηγορίες φορολογουμένων ελεύθερων επαγγελματιών που θα ελέγχονταν κατά προτεραιότητα εάν δήλωναν εισοδήματα κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαφόν.

Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης από σήμερα έως και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη για τις τελικές αλλαγές που θα γίνουν στο σχέδιο νόμου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι τροποποιήσεις που εμφανίζονται στο κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο σε σχέση με το χθεσινό, αποσκοπούν όχι στην οριστική διαγραφή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων αλλά στη συζήτησή τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης πριν λάβουν την οριστική τους μορφή.

Σε ότι αφορά το νέο κείμενο του νομοσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα οι τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται είναι οι ακόλουθες:

1. Στη διάταξη που αφορούσε τη θέσπιση γενικού εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος απαλείφεται ο όρος «γενικός» και παραμένει η υπόλοιπη διάταξη ως έχει.

2. Στη διάταξη για το αδίκημα περί μη απόδοσης του ΦΠΑ απαλείφεται ο χαρακτηρισμός του ως «διαρκές» και σημειώνεται πλέον ότι "στο αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων όπου ουσιαστικά πρόκειται για υπεξαίρεση χρήματος, που τρίτος έχει καταβάλει για να δοθούν στο δημόσιο, όποιος συλλαμβάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ πάνω από κάποιο ύψος κρατείται και παραπέμπεται σε δίκη".

Επίσης το ίδιο ισχύει και για το αδίκημα μη απόδοσης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, εφόσον η καθυστέρηση καταβολής τους υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανοχής π.χ. έξι ή οχτώ μήνες.

Τέλος, για τα επαγγέλματα που θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα ανάλογα με το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων στο νέο κείμενο του νομοσχεδίου αναφέρεται μόνο ότι θα υπάρχει πρόβλεψη ελέγχου κατά προτεραιότητα για δηλούμενα χαμηλά εισοδήματα από συγκεκριμένους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών χωρίς όμως να υπάρχει αναφορά ούτε στο ποια επαγγέλματα θα είναι αυτά, ούτε τα ποσά δηλωθέντος εισοδήματος κάτω από τα οποία θα ξεκινά ο έλεγχος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.