Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Σε λειτουργία ο Κόμβος Μετρήσεων Ευρυζωνικών Χαρακτηριστικών

Μετά από πολύμηνη συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και τις διεθνείς κοινοπραξίες Measurement Lab Partnership (M-Lab / MLP) και Planet Lab Consortium (PLC), η ΕΕΤΤ προέβη στην ανάπτυξη μιας νέας Εθνικής υποδομής για τη μέτρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα μας (π.χ. πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, ποιότητα ανά υπηρεσία/εφαρμογή κλπ.). Η Εθνική αυτή υποδομή ονομάστηκε...

Κόμβος Μετρήσεων Ευρυζωνικών Χαρακτηριστικών (ΚΟ.Μ.Ε.Χ.) και υπάγεται στο διεθνές σύστημα «Εργαστήριο Μετρήσεων», γνωστό και ως «Μ-Lab».
Οι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιούν σύγχρονες υποδομές και τεχνολογίες, επισκεπτόμενοι -- μέσω του Γεωγραφικού Συστήματος Ευρυζωνικότητας (GIS) της ΕΕΤΤ που είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της με διεύθυνση: http://mapsrv1.terra.gr/eettutilities/map.aspx -- τις ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες μπορούν να μετρούν τα πραγματικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης και να εντοπίζουν μερικά από τα πιο συχνά εμφανιζόμενα τεχνικά προβλήματα. Οι ιστοσελίδες αυτές είναι διαθέσιμες στην Αγγλική γλώσσα και στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμες και στην Ελληνική γλώσσα.

Επί του παρόντος, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα ακόλουθα εργαλεία:

1) Network Diagnostic Tool, για τη μέτρηση της πραγματικής ταχύτητας πρόσβασης και τη λήψη πληροφοριών διάγνωσης προβλημάτων που περιορίζουν την ταχύτητα της ευρυζωνικής σύνδεσης.

2) Glasnost, που ελέγχει κατά πόσο ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος περιορίζει ή παρεμποδίζει την υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων μεταξύ των χρηστών (Bittorrent).

3) Network Path and Application Diagnosis, που επιτρέπει τον εντοπισμό τεχνικών προβλημάτων στον υπολογιστή ή στη σύνδεση από την οικεία/γραφείο του χρήστη.

4) Pathload2, εναλλακτικό εργαλείο για τη μέτρηση της πραγματικής ταχύτητας πρόσβασης.
NAFTEMPORIKI.GR


Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2009

Στις 10:00 την Τρίτη αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ταυτοχρόνως θα αναρτηθούν στα λύκεια οι κατάλογοι με τα ονόματα των επιτυχόντων.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, (www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, .........

οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που αμφισβητούν τις βαθμολογίες τους, μπορούν να ελέγξουν τα γραπτά τους το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, αφού υποβάλουν σχετική αίτηση τον Σεπτέμβριο.

UPDATE

Kατεβάστε εύκολα τις βάσεις από εδώ

Αποτελέσματα Πανελληνίων Εξετάσεων 2009. Ανακοινώνονται οι βάσεις μέχρι την Τετάρτη.

κατεβάστε εύκολα τις βάσεις από εδώ

Την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ταυτοχρόνως θα αναρτηθούν στα λύκεια οι κατάλογοι με τα ονόματα των επιτυχόντων.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ...........

Ελευθεροτυπία, οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που αμφισβητούν τις βαθμολογίες τους, μπορούν να ελέγξουν τα γραπτά τους το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, αφού υποβάλουν σχετική αίτηση τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2009

Επεσε άγριο κράξιμο στους πολιτικούς στο Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης.

Μια εξαιρετική βραδιά χάρισε στους παρευρισκόμενους ο Μάριος Φραγκούλης το Σάββατο στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του αρχαίου σταδίου Μεσσήνης που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Αρχαιολογίας κου Πέτρου Θέμελη.
Η Αρχαία Μεσσήνη φωτίστηκε από Φως και ο μεγάλος αρχαιολόγος τιμήθηκε για την προσφορά του στην εκδήλωση που έγινε το Σαββατο στον Ιερό χώρο του Αρχαίου Σταδφίου Μεσσήνηςμετά από 2.300 χρόνια.
Όμως η βραδιά είχε και εκπλήξεις. Δυσάρεστες εκπλήξεις με έντονο γιουχάρισμα και αποδοκιμασίες τόσο για τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο όσο και για την Υφυπουργό Εργασίας κα Σοφία Καλατζάκου.

Όπως μας μετέφεραν άνθρωποι που ήταν εκεί, την εκδήλωση ξεκίνησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης όπου.........

καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους και είπε πέντε λόγια για τον χώρο που βρίσκονταν κάνοντας αναφορά στον καθηγητή αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και τον τιτάνιο αγώνα που έκανε.

Μας μετέφεραν ότι μόλις ακούστηκε από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΑΜ κο Παναγιώτη Τσιμόγιαννη ότι θα καλωσορίσει την εκδήλωση ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, επικράτησε ένα απίστευτο γιουχάρισμα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος πήρε το μικρόφωνο και δεν είχε σταματημό.
Με τάκτ ο κόσμος κάποια στιγμή άρχισε να χειροκροτάει σαν να του έλεγε σώνει.
Φτάνει. Ήμαρτον. Σταμάτα πια.... αλλά.... τίποτα. Ο νομάρχης συνέχιζε ακάθεκτος.

Μεγαλύτερης έκτασης κράξιμο ή γιουχάρισμα αν θέλετε έπεσε από τον κόσμο όταν πήρε το μικρόφωνο η Υφυπουργός Εργασίας κα Σοφία Καλαντζάκου η οποία από το γιουχάρισμα που "έφαγε" ταράχτηκε και αποσυντονίστηκε τελείως (γιατί οι πολιτικοί μαθαίνουν ένα ποίημα και πάνε και το ξεφουρνίζουν) και άλλα έλεγε το ένα δευτερόλεπτο και άλλα το άλλο.
Την μεγάλη έκπληξη γνώρισε ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης ο οποίος με το που πήρε το μικρόφωνο ο κόσμος τον αποθέωσε στην κυριολεξία.
Μας μετέφεραν ότι ο κόσμος χειροκροτούσε επί 15 λεπτά ασταμάτητα και μάλιστα πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη.
Είπε κάποια πράγματα ο καθηγητής σεβόμενος τον κόσμο, αναφέρθηκε στο έργο που έπραξε με το αρχαίο στάδιο Μεσσήνης και είπε ότι θα εξακολουθήσει για όσο ζεί να συνεχίσει το έργο του. Και γνώρισε αμέσως μετά την δεύτερη αποθέωση με τον κόσμο όρθιο να τον χειροκροτά παρατεταμένα.

Τι να πούμε εμείς εκτός από ένα απλό σεμνό και ταπεινό Να είστε πάντα καλα Κυριε Θέμελη για το πολιτιστικής κληρονομίας μνημείο που φέρατε στο φως....

* Η φωτογραφία του κου Θέμελη προέρχεται από το Βest

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 24ης Αυγούστου 2009

Ele24.jpg (816 KB) foni24.jpg (304 KB)