Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Με πολύ μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν τις μπαρμπούτες. [ ΦΩΤΟ - VIDEO ]

Με πολύ μεγάλη επιτυχία αναβίωσε απόψε το έθιμο με τις μπαρμπούτες που τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει να γίνεται κυρίως λόγω του καρναβαλιού, αλλά και για λόγος αδράνειας των πολιτών.
Φέτος μετά από πρόταση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο όμιλος δράσεων και πολιτισμού ανέλαβε να οργανώσει και φυσικά να συμμετέχει στην αναβίωση του εθίμου καλώντας τον κόσμο να ντυθεί ότι θέλει και να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα με σκοπό να γίνει ξανά αυτό που γινόταν μέχρι και πριν λίγα χρόνια.

Η συμμετοχή των μασκαράδων ........

ήταν αρκετά μεγάλη κάτι που έδειξε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση, έχει ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητα του και για λίγη ώρα να ξεχαστεί και να περάσει καλά.
Και πέρασε καλά καθώς η βόλτα που έγινε σε γειτονιές της πόλης ήταν μεγάλη καθώς η όλη παρέα ξεκίνησε από τον Αγιο Ανδρέα, πέρασε Παναγία προχώρησε σε γειτονιές της Παναγίας και Αγίου Αθανασίου, Βορρέειο, Αγιο Νικόλαο Πλατεία και μετά πεζόδρομο για να καταλήξουν εκεί απ όπου ξεκίνησαν.
Αναμφισβήτητα ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση ξυπνώντας μνήμες σε μεγάλους αλλά και δίνοντας γνώση σε μικρούς για ένα έθιμο το οποίο για μερικά χρόνια είχε σταματήσει.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο πρόεδρος του ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος είπε ότι η συμμετοχή ήταν μεγάλη αν και περίμεναν λιγότερο κόσμο.
Και κάλεσε όλους να έρθουν στην κατασκευή Χαρταετού που θα γίνει στον πεζόδρομο το επόμενο Σάββατο το κυνήγι του χαμένου Θησαυρού την Κυριακή και φυσικά στο καρναβάλι των Φούληδων που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου.

Κλίκ στις φωτογραφίες και στο τέλος το Video





Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών 4-2. Χάθηκε κάθε ελπίδα.

Με σκορ 4-2 έχασε πριν λίγο η Εράνη Φιλιατρών στο Λάππα από τον τοπικό Ατρόμητο και πλέον χάθηκε κάθε ελπίδα για το νέο ενωποιημένο πρωτάθλημα Γ και Δ Εθνικής.
Η Εράνη δέχτηκε από δυο τέρματα σε κάθε ημίχρονο ενώ ο Σταθόπουλος, Κατάφερε να βάλει δυο γκολ τιμής για την ομάδα μας.

Αναλυτικά τα γκολ όπως τα κατέγραψε το IonianSports


18΄: ΓΚΟΛ... Ο Γραμματικόπουλος Ν. εκτελεί κόρνερ και ο Νικολόπουλος με κεφαλιά σημειώνει το 1-0

38΄: ΓΚΟΛ... Ο Γραμματικόπουλος Ν. σκοράρει και σημειώνει το 2-0

50΄: ΓΚΟΛ... Ο Σταθόπουλος μειώνει σε 2-1 για την Εράνη

54΄: ΓΚΟΛ... Ο Βέρρας Αγ. σημειώνει το 3-1 για τους γηπεδούχους

57΄: ΓΚΟΛ... Ο Σταθόπουλος σκοράρει και πάλι και μειώνει σε 3-2 για την Εράνη

90΄+2΄: ΓΚΟΛ. Ο Γραμματικόπουλος Γ. το 4-2

Η Επόεμνη αγωνιστική 18η που είναι και η τελευταία δεν αναμένεται να αλλάξει τίποτα απολυτως καθώς η Εράνη για να εχει ζωντανές τις ελπίδες της έπρεπε να κερδίσει και τις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 17ης Αγωνιστικής έχουν ως εξής:




Αποτελέσματα
Εθνικός Σαγέικων - Πανόπουλο
1-0
Πάμισος - Αχαϊκή
1-3
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
4-2
Εθνικός Μελιγαλά - Παναρκαδικός
2-1
Διαγόρας Βραχνέικων - Δόξα Νέας Μανολάδας
1-1

Βαθμολογία
Θέση
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί


1
ΠΦΟ Πανόπουλου
17
44

2
Ατρόμητος Λάππα
17
38

3
Παναρκαδικός
17
23

4
Εθνικός Σαγέικων
17
23

5
Δόξα Νέας Μανολάδας
17
22

6
Αχαϊκή
17
21

7
Εθνικός Μελιγαλά
17
20

8
Διαγόρας Βραχνέικων
17
19

9
Εράνη Φιλιατρών
17
15

10
Πάμισος
17
8



-

Νεκρή θαλάσσια χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία της Γιαννίτσαινας Κυπαρισσίας

Ακόμα μία νεκρή θαλάσσια χελώνα καρέττα καρέττα ξέβρασε η θάλασσα, αυτή τη φορά στην παραλία της Γιαννίτσαινας Κυπαρισσίας.

Η αρκετά μεγάλου.....

μεγέθους άτυχη θαλάσσια χελώνα, όπως κι εμείς είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου που ενημερωθήκαμε, βρίσκεται σε στάδιο σήψης, ενώ φέρει πολλαπλά τραύματα στο κέλυφος, προφανώς από προπέλα σκάφους, από τα οποία και επήλθε η θανάτωσή της.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη [ VIDEO ]

Ένας αστεροειδής μεγέθους σχεδόν όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο πέρασε, το Σάββατο, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη, το τελευταίο φαινόμενο από μια σειρά ουράνιων αντικειμένων που έχουν πλησιάσει τελευταία τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου του αστεροειδούς ο οποίος διασπάστηκε πάνω από τη Ρωσία προκαλώντας τον τραυματισμό 1.500 ανθρώπων.
Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις πριν από ......

έξι μέρες, είχε μήκος 140 μέτρων και πέρασε σε απόσταση 950.000 χιλιομέτρων από τη Γη, στις 20:30 ώρα Γκρήνουιτς.

Η απόσταση αυτή είναι περίπου ίση με δυόμισι φορές την απόσταση μέχρι το φεγγάρι, αν και αρκετά κοντά για τα δεδομένα του Σύμπαντος. «Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για κάτι που ούτε καν γνωρίζαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της αστρονομικής ομάδας Slooh Space Camera, κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής εκπομπής που παρουσίαζε ζωντανές εικόνες του αστεροειδούς μέσω ενός τηλεσκοπίου που βρισκόταν στα Κανάρια Νησιά. Κινούμενος με ταχύτητα περίπου 41.843 χιλιόμετρα την ώρα, ο αστεροειδής θα μπορούσε να εξαλείψει μια ολόκληρη πόλη εφόσον προσέκρουε πάνω στη Γη, δήλωσε μέλος της ομάδας Slooh. «Ένας από τους λόγους που πλέον παρατηρούμε όλο και περισσότερα τέτοια αντικείμενα είναι επειδή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που κοιτάζουν», δήλωσε.


Στις 15 Φεβρουαρίου ένας αστεροειδής, μεγέθους περίπου όσο ένα μεγάλο λεωφορείο, κατάφερε να εισχωρήσει στην ατμόσφαιρα της Γης. Η δύναμη της έκρηξης που προκλήθηκε –και ισοδυναμεί με περίπου 440 χιλιάδες κιλοτόνους δυναμίτη- δημιούργησε ένα κρουστικό κύμα που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια και τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι να τραυματιστούν.



Ημερησία

''ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''

Λάβαμε με e-mail το παρακάτω κείμενο από αναγνώστη μας

"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΙΛΩ ......

ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΠΕΘΑΝΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΟ...ΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε..

ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΙΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, {ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ} ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, - ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS - KAI ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟΝ <<ΑΝΤΑΡΤΗ>> ΣΑΜΑΡΑ. ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ, ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΛΕΕΙ. ΠΟΙΟΙ ? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΖΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, ΑΛΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΟΥΡΕΣ, 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΙ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΨΩΜΟΖΗΤΟΥΝ.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ... ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΔΟΡΟΥΝ. ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ {ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ}.

ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΤΟΥ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ,ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ, ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ, ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ. ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ. ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΖΑΜΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΝΕ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΑ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ -ΕΥΡΩΠΗ- ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΝΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. , ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ Π.Χ. , ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΕΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ "ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ" ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ. ΟΙ ΕΥΡΩΚΡΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ progecte ΤΗΣ Ε.Ε..ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΥΤΟΔΗΛΙΜΑ ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ.

ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ?. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΙΣ ? ΚΑΘΕΣΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΛΕΕΙ "ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ, ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ, ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ". Η Ε.Κ.Τ. ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012 1ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ 6% ΚΑΙ 7% ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ, ΑΙΣΧΡΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γιώργος Χριστοδούλου

Φιλιατρά: Τίμησαν την αιωνόβια γυναίκα στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την αιωνόβια γυναίκα τίμησαν την παρασκευή το απόγευμα στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Μακρή είχε καλέσει φίλες και μέλη για να γιορτάσουν την μέρα της Γυναίκας.
Ανάμεσα τους και.......

η γιαγιά Κωνσταντίνα Νικολοπούλου που παρά τα 100 χρόνια ζωής που έκλεισε, έχει μια απίστευτη διαύγεια μυαλού αλλά είναι και γαμέτη ζωή ακόμα.

Καλωσορίζοντας τις γυναίκες η κ. Μακρή, είπε ότι με την ευκαιρία της επετείου τιμούμε με την εκατοντάχρονη γυναίκα. Την κ. Κωνσταντίνα, την γιαγιά Ρωξάνη η οποία είναι 101 χρονών, την Γιαγιά την Ντίνα που είναι στα 100 έτη.
Ζήτησε από κάποιες γυναίκες να πουν μια ιστορία από τα παλιά.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες οι οποίες όπως είπε έχουν φτάσει να ζουν με αντικαταθλιπτικά φάρμακα, και πρότεινε σαν θεραπεία την ανθρώπινη επικοινωνία, την βόλτα, και την αποφυγή όσο περισσότερο γίνεται του κλεισίματος στο σπίτι.

Η βραδιά έκλεισε με ιστορίες που αφηγήθηκαν οι γυναίκες από την παλιά εποχή. Η Γιαγιά Κωνσταντίνα μίλησε για τα σκληρά χρόνια που έζησε στο χωριό όταν γεννήθηκε και αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής των γυναικών της εποχής.
Όταν ρωτήθηκε για το πως βλέπει την σημερινή εποχή είπε ότι δεν της αρέσει γιατί κυριαρχεί το ψέμα και η ζήλια ανάμεσα στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

Η κ. Αλεξάνδρα αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους και το τι έγινε τότε με τους Γερμανούς που απειλούσαν να κάψουν τα Φιλιατρά ενώ η Ελληνικής καταγωγής κ. Ιονίλα μίλησε για την καταγωγή της για την ζωή της με τον πρώτο σύζυγος της που ήταν Ρώσσος και τα παιδιά της.
Εξέφρασε το παράπονο της πως είναι δυνατόν ενώ η μητέρα της, ο πατέρας της, είναι Έλληνες, και εκείνη γεννήθηκε στην Ελλάδα για τους Ρώσσους είναι Ελληνίδα και για την Ελλάδα είναι Ουκρανή, ενώ η κ. Τούλα διηγήθηκε μια αληθινή ιστορία για την εποχή που όταν ένας νεαρός αγαπούσε μια κοπέλα την έκλεβαν.

Στο τέλος της βραδιάς όλες οι γυναίκες είπαν ότι πέρασαν πολύ όμορφα και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά να ξαναγιορτάσουν την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας.

Δείτε δυο Video που σας ετοιμάσαμε. Το πρώτο είναι από την Ένωση Φιλιατρινών γυναικών και το δεύτερο είναι η συνέντευξη της γιαγιάς Κωνσταντίνας που πήραμε στο σπίτι της καθώς δεν μπορούσε να πάει στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών για να παρευρεθεί.
Δυο πολύ τρυφερά Video που αξίζει να τα δείτε.



Και δείτε τώρα και το Video με την γιαγιά Ντίνα.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Στοιχειωμένες ζωές» στους δρόμους, ενώ η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους άλλαξε την καθημερινότητα
Τερατόμορφη κρίση σε Καλαμάτα, Τριφυλία


Χαρακτηριστικά ενός αποκρουστικού τέρατος αποκτά .....

καθημερινά το πρόσωπο της κρίσης. Κοινή συνισταμένη είναι ότι η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, «δεν πάει άλλο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν Καλαματιανοί επαγγελματίες, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας με τόσο υψηλό ΦΠΑ».

Στην Τριφυλία, οι Λαϊκές της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών φθίνουν, ενώ στο Κοπανάκι η Κυριακάτικη Αγορά έχει όλο και λιγότερους πραματευτάδες, η δε κίνηση μειώνεται διαρκώς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το «Θ» περπάτησε χθες στους δρόμους της Καλαμάτας και μίλησε με δεκάδες επαγγελματίες του χώρου εστίασης. Όπως σημείωσαν, «στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές, για να μπορεί κάποιος να έρθει στο μαγαζί μας να φάει ή να πιει έναν καφέ, φτάνουμε σε αδιέξοδο, αφού τα χρήματα που μας μένουν είναι ελάχιστα».

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Η οικονομική κρίση έχει οδυνηρές συνέπειες και στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας. Οι πωλητές και παραγωγοί βλέπουν κάθε φορά την κίνηση να πέφτει και το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά. Υπάρχουν, δε, φορές που δεν καλύπτουν τα έξοδά τους, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

100 χρονών θυμάται τις Απόκριες παλιά!

Εκατό χρονών, «κλεισμένα», όπως είπε, είναι η Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, από το Ραφτόπουλο, που ζει στα Φιλιατρά και θυμάται με νοσταλγία τις Απόκριες παλιά!

Την κα Νικολοπούλου .......

συναντήσαμε την Τσικνοπέμπτη στο γραφείο της ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα», όπου με πρωτοβουλία της προέδρου, Ελένης Μακρή, αναβίωσαν στην αυλή το λιώσιμο του γουρουνιού και τον παραδοσιακό τρόπο που έφτιαχναν παστό και οματιά!

Η αιωνόβια γυναίκα παντρεύτηκε στη Μάλη, έκανε οικογένεια και έχει τη χαρά να έχει στη ζωή της εγγόνια και δισέγγονα! Η κα Νικολοπούλου μίλησε για το έθιμο που με τα χρόνια χάνεται στις πόλεις, αλλά, ευτυχώς, που στα χωριά, οι λιγοστοί κάτοικοι που απομένουν, το τηρούν και κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις.

Η αλλοτινή εποχή στο χωριό είχε τα προβλήματά της, αλλά ήταν πιο αγνή και ο κόσμος ήταν πιο ζεστός και φιλικός με το συνάνθρωπο. Δεν είχαν, τότε, τις σημερινές ανέσεις, αλλά με τα λίγα που είχαν, φτωχικά, γλεντούσαν τις Απόκριες και ντύνονταν «Μπούλες»!

«Όταν λιώναμε τα γουρούνια, πίναμε το κρασάκι και λέγανε "Θιος συχωρέσει τις ψυχές". Τελείωνε η Τσικνοπέμπτη πια. Αυτό το έθιμο το είχαν πάππου προς πάππου», είπε. «Θυμάμαι την Κυριακή ήτανε οι "Μπούλες", που λέμε, φορήγανε τα φουστάνια τους, βελέσα, οι άντρες και γυρίζανε. Και λέγαμε "θα 'ρθούνε οι Μπούλες" τώρα και τους δίναμε ένα αυγό και λοκάνικο!

Αυτό γινότανε την Κυριακή που θα 'ρθει» σημείωσε και πρόσθεσε με θλίψη: «Σήμερα έχουνε χαθεί (σ.σ. τα έθιμα αυτά). Χαθήκανε και οι ανθρώποι.».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών - Γλέντησαν για την Αποκριά κι ενίσχυσαν τη Φιλαρμονική! (Φωτορεπορταζ)

Έσμιξαν, χάρηκαν και γλέντησαν για την Αποκριά τα μέλη και οι φίλοι του δραστήριου Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο «Δεξαμενή» στα Φιλιατρά, ενώ παράλληλα στήριξαν ενεργά και ενίσχυσαν έμπρακτα τη Φιλαρμονική του Συλλόγου!

Μασκαρεμένοι, .....

«ντυμένοι» αποκριάτικα ή με τα καθημερινά τους ρούχα, κάτοικοι των Φιλιατρών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και συμμετείχαν στον αποκριάτικο χορό του, για τη Φιλαρμονική, με ευχάριστη διάθεση και αστείρευτο κέφι!

Χαμόγελα, πειράγματα, τραγούδια και χοροί έκαναν τη βραδιά απολαυστική, όπως απολαυστικό ήταν και το πλούσιο μενού που προσφέρθηκε, συνοδεία των μουσικών επιλογών του Θανάση Λάγαρη! Χαμογελαστή υποδεχόταν στην είσοδο τον κόσμο η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. ήταν παρόντα και συμμετείχαν μεταδίδοντας την ευχάριστη διάθεσή τους.

Παρόντες, βεβαίως, και οι συνεργάτες του Συλλόγου, ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Παναγιώτης Φωτεινέας και ο δάσκαλος χορού – καθηγητής φυσικής αγωγής Νίκος Αθανασόπουλος. Όλες και όλοι πέρασαν όμορφα και γλέντησαν για την Αποκριά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!






Θάρρος

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του άτυχου Έλληνα από τις αρχές και δεν είναι γνωστό αν έχει ενημερωθεί η οικογένειά του για την τραγική εξέλιξη...

Εκτελέστηκε ο Έλληνας όμηρος που είχε πιαστεί πριν τρεις......

εβδομάδες στη Νιγηρία μαζί με άλλους έξι ξένους εργαζόμενους σε τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση "Ανσάρου" οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις που κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.

Στη Νιγηρία είχε σπεύσει και κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, αναφέρει μία πηγή, αλλά δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί το γεγονός. Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου που δολοφονήθηκε, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Η επιχείρηση έγινε από μονάδα της SAS, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι όμηροι, αφού συνάντησαν σφοδρή αντίσταση. Είναι η δεύτερη αποτυχημένη ειδική επιχείρηση δυτικών ειδικών δυνάμεων που αποτυγχάνει το τελευταίο δίμηνο και οδηγεί στην εκτέλεση των ομήρων. Η πρώτη ήταν στον Σομαλία τον περασμένο Ιανουάριο όταν Γάλλοι κομάντο απέτυχαν να απελευθερώσουν ένα όμηρο ομοεθνή τους. Κατά την διάρκεια εκείνης της επιχείρησης σκοτώθηκαν δύο Γάλλοι, ένας κομάντο κι ένας πιλότος ελικοπτέρου.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση και παρέπεμψε σε τηλεγράφημα που θα στείλει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Makeleio.gr