Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος στο Χριστουγενιάτικο Μήνυμα του προς τους πολίτες της Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:
Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και ευημερία σε σας και στις οικογένειές σας.

Είναι γεγονός ότι οι σημερινές γιορτές μας βρίσκουν όλους σε μια περίοδο περισυλλογή
ς και στοχασμού δεδομένου και των κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών που βιώνουμε.

Η γιορτή των Χριστουγέννων ας σταθεί αφορμή πέραν από την ανταλλαγή ευχών και δώρων να πλησιάσουμε στη Φάτνη της Βηθλεέμ, να φωτιστούμε από το φώς που εκπέμπεται από το θαυματουργικό Θείο Βρέφος και την Πάναγνη Παρθενομήτορα.
Χρειάζεται να κατανοήσουμε ξανά τη σημασία του, να εμποτισθούμε ξανά από το πνεύμα που μεταδίδει: την ειρήνη, την συγκατάβαση, την αγάπη.


Εύχομαι και πάλι ολόψυχα όλοι μας να γιορτάσουμε με τρόπο ουσιαστικό και συνάμα μοναδικό τα φετινά Χριστούγεννα, να μπούμε στο βαθύτερο νόημά τους, που είναι η αγάπη και η προσφορά.
Καλά Χριστούγεννα!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Αποτελέσματα 12ης Αγωνιστικής





Εράνη: Ανακοίνωση - καταγγελία για τα επεισόδια στο Λάππα

ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό σκέλος και η ήττα της Εράνης από τον Ατρόμητο Λάππα, εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Λάππα και έφεραν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της Εράνης.

Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος και αδελφός του προέδρου, Παναγιώτης Σταθόπουλος, δέχθηκε επίθεση στην κερκίδα όπου βρισκόταν, ενώ γενικότερα στο γήπεδο υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας και η αποστολή της Εράνης αποχώρησε από το γήπεδο συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Προπηλακισμοί και έκτροπα

Μάλιστα χθες η διοίκηση της Φιλιατρινής ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο γήπεδο του Λάππα.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το Δ.Σ. της Εράνης Φιλιατρών καταγγέλλει τα όσα διαδραματίστηκαν στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο Λάππα. Συγκεκριμένα παράγοντες του Ατρόμητου επιτέθηκαν και προπηλάκισαν παράγοντα της ομάδας μας καθώς και ποδοσφαιριστές που παρακολουθούσαν τον αγώνα από την κερκίδα.
Παράγοντας του Ατρόμητου κρατώντας σιδηρολοστό μήκους δύο μέτρων επιτέθηκε σε παράγοντα της ομάδας μας απειλώντας να φέρει επικίνδυνα χτυπήματα με κίνδυνο της ζωής του.
Επίσης αναφέρουμε ότι η ομάδα μας εγκατέλειψε το γήπεδο συνοδεία Αστυνομίας.

Το Δ.Σ της Εράνης Φιλιατρών καταγγέλλει την “φιλοξενία“ του Ατρόμητου Λάππα.
Βεβαιώνει όμως ότι τέτοια συμβάντα που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολύ πίσω, δεν θα γίνουν στο γήπεδο των Φιλιατρών και η φιλοξενία που θα υπάρξει για τον αγώνα του δευτέρου γύρου με τον Ατρόμητο στα Φιλιατρά θα είναι αντάξια της ιστορίας της ομάδας μας».

Ικανοποίηση για την εμφάνιση

Από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά, οι “πράσινοι“ παρά την ήττα στάθηκαν αρκετά καλά στο γήπεδο και θα μπορούσαν να έχουν φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως η τεχνική ηγεσία έμεινε ευχαριστημένη από την προσπάθεια και ο εκ των προπονητών της ομάδας Αντώνης Μαυρέας δήλωσε στην “Ε“:
“Δεν ήμασταν άσχημοι με τον Ατρόμητο και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι θετικό. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, όμως στη συνέχεια είμαστε κυρίαρχοι και χάσαμε ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Το ματς αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν και κυρίως για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν που αισθάνομαι μόνο ντροπή και αίσχος. Στο ματς του δεύτερου γύρου θα τους δείξουμε στα Φιλιατρά πώς είναι η πραγματική φιλοξενία“.

Χθες έγινε κανονικά προπόνηση και από σήμερα έως και την Κυριακή έχει δοθεί άδεια στους παίκτες λόγω γιορτών. Αυτή η πολυήμερη άδεια είναι μια επιβράβευση για την εξαιρετική πορεία που έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη την τεχνική ηγεσία.

Παίκτης της Εράνης ο Ζακυνθινός Τσιριγώτης

Τέλος, η Εράνη κινείται εδώ και αρκετό καιρό στο μεταγραφικό παζάρι και μάλιστα έκλεισε ήδη την πρώτη μεταγραφή της. Πρόκειται για τον Ηλία Τσιριγώτη (24 χρονών, μέσος) που πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της Εράνης.
Ο Τσιριγώτης έχει παίξει πολλά χρόνια στη Ζάκυνθο και μάλιστα μια χρονιά αγωνίστηκε και στη Γ‘ εθνική, ενώ οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές.
Ο 24χρονος παίκτης το καλοκαίρι μετακόμισε στην Κύπρο όπου φόρεσε την φανέλα του Ονίσηλλου (ομάδα Β‘ εθνικής) και πριν λίγο καιρό έμεινε ελεύθερος.
Μάλιστα συμμετέχει στις προπονήσεις της Εράνης εδώ και δύο εβδομάδες και αυτό που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές, κάτι που είναι διαδικαστικό. Υπάρχει συμφωνία για 1,5 χρόνο, που αναμένεται να επικυρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: Ελευθερία

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στα Φιλιατρά

Ευχάριστα τα νέα για το Δήμο Φιλιατρών σε ό,τι αφορά την κατασκευή πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στην πόλη, καθώς το υπουργείο Μεταφορών θα αναλάβει να δώσει στο δήμο την σχετική μελέτη που απαιτείται, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Στο σχετικό έγγραφο που έφτασε χθες στο δήμο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Μετά και την τηλεφωνική μας επικοινωνία όσον αφορά το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι (...) εφόσον ο δήμος σας προτίθεται με δικές του δαπάνες να κατασκευάσει το πάρκο, μπορούμε μέσω του Αριστοτελείου να σας αποστείλουμε την πλήρη μελέτη και όλο το έντυπο υλικό το οποίο έχουμε παράγει για τους συντονιστές και εκπαιδευτές των πάρκων».
«Μετά από αυτό», όπως μας είπε ο δήμαρχος Φιλιατρών Aλκης Ξύγκας, «αφού εξασφαλίσαμε την μελέτη από το υπουργείο θα υποβάλουμε σχετικό αίτημα προς το δασαρχείο, όπως ομόφωνα έχει αποφασίσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για να μας παραχωρηθεί μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων για την δημιουργία του πάρκου, το οποίο και πιστεύουμε θαεγκριθεί».
Οσον αφορά την θέση του πάρκου, όπως είχε συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή είναι στην περιοχή του Αγίου Ηλία.

Πηγή: Ελευθερία

Η τελευταία συνεδρίαση για το 2008 στον Δήμο Φιλιατρών

Την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών.
Το πρώτο και κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν η έγκριση του τεχνικού προγράμματος για το 2009 ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων Ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και έργα του "ΘΗΣΕΑΣ"
Στο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες το απόγευμα τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τον εκπρόσωπο της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Κο Θεόδωρο Σαπέρα περιλαμβάνονται σημαντικά έργα που αφορούν την αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης μας καθώς και η αποπεράτωση του βιολογικού καθαρισμού.
Ενα εξαιρετικά σημαντικό έργο από το οποίο έχουν ταλαιπωρηθεί οι συμπολίτες μας εδω και πάρα πολλά χρόνια.

Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να βάλω μια παρένθεση.
Σε συζήτηση που είχα 2 φορές για το ίδιο θέμα κατά καιρούς με τον Δήμαρχο κο Ξύγκα είχα λάβει και τις δυο φορές την βεβαιότητα του ότι το έργο αυτό θα το λειτουργήσει η παρούσα Δημοτική αρχή.

Συζητήθηκαν και έργα που αφορούν τα δημοτικά μας διαμερίσματα καθώς και θέματα αναπλάσεων.

Εκκρεμεί η ανάπλαση στην Μάλη η οποιά αποτελεί και φυσικής ομορφιάς περιοχή η οποία μπορεί να αναπτυχθεί τόσο τουριστικά και να γίνει ένας προορισμός για όλο τον χρόνο.

Συζητήθηκαν θέματα ύδρευσης, άρδευσης, οδοποιίας τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στον δρόμο Χριστιάνοι - Μουζάκι που ουσιαστικά ενώνει τα Φιλιατρά με όλη την νότια Τριφυλία.
Θέματα για απόδοση λογαριασμού για σεμινάρια που έγιναν στα Φιλιατρά.
Έγιναν τροποποιήσεις κατανομής ορισμένων σημαντικών έργων που προέρχονταν απο το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ".

Η τροποποίηση του οργανισμού της εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Φιλιατρών, ήταν ένα ακόμα θέμα που τέθηκε σε συζήτηση.

Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής που αφορούσε την ανάπλαση της περιοχής της Πλάτης.

Η έγκριση της παράτασης για το έργο της κατασκευής του καινούριου γηπέδου Φιλιατρών.

Το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε συνεργασία με τον σύνδεσμο διαχείρισης στερεών αποβλήτων Μεσσηνίας.
Ενα θεμα πολυ σημαντικό.

Θυμίζουμε ότι τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι έχουν αναλάβει την εγκατάσταση του δεματοποιητή σε θέση ανέμσεα στις δυο πόλεις.
Το δεύτερο μεγάλο βήμα έγινε απο την Κυπαρισσία επιλέγοντας την περιοχή στην οποια θα εναποτίθενται τα δεματοποιημένα απορρίματα και ειναι στην περιοχή Αλιμάκι που αποτελούσε τον πρώην ΧΑΔΑ της Κυπαρισσίας.

Φιλιατρά News

Αμείβονται υπέρογκα για να συρρικνώσουν και να διαλύσουν τον ΟΤΕ!

Αμείβονται υπέρογκα για να συρρικνώσουν και να διαλύσουν τον ΟΤΕ!

Αφού κατάφεραν με την τιμολογιακή πολιτική τους να διώξουν από πελάτες του ΟΤΕ περίπου 700.000 συνδρομητές και άλλοι τόσοι που ετοιμάζονται να φύγουν προς ιδιωτικές εταιρίες, τα λαμόγια που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό με ευθύνη της κυβέρνησης , σπρώχνουν ετσιθελικά τον πιο εύρωστο δημόσιο Οργανισμό στην εξαφάνιση.

Οι μισθοί τους όμως είναι εξωφρενικά υψηλοί σε σημείο που να εξοργίζουν τον κάθε Έλληνα, εκτός από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Παραθέτουμε τα πρωτοκλασάτα λαμόγια του ΟΤΕ που υπερσιτίζονται στις διευθυντικές θέσεις του ΟΤΕ με ευθύνη της Ν.Δ. και εις βάρος του λαού και του ίδιου του Οργανισμού που υποτίθεται διοικούν:

Βουρλούμης Παν.- Πρόεδρος ΟΤΕ = 600.000 ευρώ ετησίως

Αϊβαζής Ιωάν. -Εκτελεστ. Γεν. Δ/ντής = 380.000 ευρώ

Κάππος Κων. Γεν. Δ/ντής = 250.000 ευρώ

Δρακόπουλος Ηλίας - Γεν. Δ/ντής= 250.000 ευρώ

Ευθυμέρου Μαρία- Γεν. Δ/ντρια = 230.000 ευρώ ( ετησίως)

Σαραντόπουλος Παν. -Γεν. Δ/ντής = 225.000 ευρώ

Γεροντόπουλος Άκης ( ο γνωστός φίλος του Σαμαρά, απ' την ΠΟΛΑΝ)-Δ/ντής Δικτύου καταστημάτων = 200.000 ευρώ

Χουντάλας Θεοφάνης -Σύμβ.Γεν. Δ/νσης οικ.πελατών = 180.000 ευρώ

Βλάχος Ιωά. - βοηθός Γεν. Δ/ντης = 170.000 ευρώ

Τζιμέα Ντέπη - Δ/ντρια εταιρ. επικοινωνίας = 160.000 ευρώ

Μπαλέζος Παναγ. - Δ/ντής Μάρκετινγκ = 140.000 ευρώ

Λαζαρίδης Ηλίας - Συγκρ.εταιρ.πελατ. Θεσ/νίκης = 140.000 ευρώ

Σαντοριναίος Αγαπητός = Υποδ/ντής Δικτ.καταστημάτων= 100.000 ευρώ

Τσόπελας Δημ. - Υποδ. επιχειρ. πελατών = 100.000 ευρώ

Ωραιόπουλος Λουκάς - Υποδ. εταιρ. πελατών = 100.000 ευρώ

Λάμπογλου Μιχαήλ - Υποδ. επιχειρ. πελατών = 100.000 ευρώ

Κουσιάκης Γεώργιος- Υποδ/ντής εταρ. πελατών = 100.000 ευρώ

Οι ανωτέρω λεβέντες καθώς και πολλοί άλλοι (που θα τους ονομάσουμε προσεχώς), αμείβονται επιπλέον με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτική κάρτα, bonus, stock options, δωρεάν λιμουζίνες, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ., κλπ.
Αυτούς χρυσοπληρώνουμε φίλες και φίλοι και περιμένουμε εμείς η φτωχολογιά να δούμε "μια άσπρη μέρα" !!!
Δοξάστε τους, κι αυτούς και τη κυβέρνηση της Ν.Δ.


Πηγή: BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι αυτός (ο Βουρλούμης) που υπόγραψε για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ σε Φιλιατρά και άλλες πόλεις.
Να σας φρικάρω λίγο παραπάνω????

Ο Βουρλούμης αμοίβεται με:
600.000 Ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ.
ή 50.000 ευρώ το μήνα.

Να θυμηθούμε και τις δραχμές???

204.450.000 δραχμές τον χρόνο!!!!!
ή 17.037.500 δραχμές το μήνα.