Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Παρατράγουδα χθές βράδυ με την εφημερεύουσα Μικροβιολόγο .... που απουσίαζε!!!

Παρατράγουδα είχε χθες βράδυ συμπολίτης μας από τα Φιλιατρά στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας όταν η σύζυγος του που βρισκόταν στην Κυπαρισσία με τα παιδιά της για την παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης χρειάστηκε τις Ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την .....
΄

Γιορτή Κρασιού στο Περδικονέρι

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη στο Σελλά.

Προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 και από ώρα 09:00 έως 15:00 λόγω ανάγκης εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το χωριό Σελλά.

Τα συνεργεία θα.....

Φιλιατρά: Καθήλωσε τον κόσμο με την παρουσίαση του βιβλίου του ο Φιλιατρινός στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο κατάμεστο από κόσμο pool bar του Ξενοδοχείου ¨Λιμενάρι" στα Φιλιατρά, και με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Λιμεναριού, έγινε την Κυριακή το βράδυ η παρουσίαση του Βιβλίου του Φιλιατρινού Στιχουργού Βασίλη Παπαδόπουλου.

Στην εκδήλωση ....

Επιπλέον άδειες για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ

Από 2 έως και 5 ημέρες επιπλέον άδεια σε υπαλλήλους στους ΟΤΑ δίνει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, προβλέποντας, παράλληλα, τις άδειες που δικαιούνται οι συνδικαλιστές καθώς και την υποχρεωτική μηνιαία παρακράτηση από τους μισθούς της συνδικαλιστικής συνδρομής υπέρ των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ.

Οι επιπλέον άδειες....

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2014 :Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις ,πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το 2014 2015 . Τα προσωρινά αποτελέσματα και οι ενστάσεις για τους παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου. Πρόβλημα όμως έχει προκύψει σχετικά με την χρηματοδότηση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ αφού δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, εκτός παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ θα μείνουν περίπου 30.000 παιδιά.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληξε χθές .......

Τέλος η ανανέωση των πιστοποιητικών πληροφορικής


Δεν θα υφίσταται πλέον η ανανέωση των πιστοποιητικών πληροφορικής αφού σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθές , σχετικά με την πιστοποίηση φορέων για την χορήγηση πιστοποιητικών Η/Υ από τον ΕΟΠΠΕΠ καταργείται η υποχρέωση ανανέωσης των πιστοποιητικών. Παλαιότερο σχετικό θέμα εδώ

Ειδικότερα πλέον σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής .......

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τις εκπτώσεις και τις προσφορές

Επανέρχεται το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, σχετικά με την εκκρεμότητα της κατάργησης της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τις εκπτώσεις , τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ και έχουν ενταχθεί ως ......

Διευκρινήσεις για την ταξινόμηση και την έκδοση άδειας κυκλοφορίας ΙΧ

Διευκρινήσεις για την ταξινόμηση και την έκδοση άδειας κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων δίνει το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιο του μετά από πολυάριθμα ερωτήματα από υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η εγκύκλιος .....

Διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, παραδέχοντας τα λάθη στον υπολογισμό του νέου φόρου. Είχαν προηγηθεί οι σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο ιδιοκτητών ακινήτων, αλλά και βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ λόγω της σωρείας λαθών στα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Τα περισσότερα.....

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με άλλα λόγια τους… «έστειλαν!»

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Με τον Luis Alejandro Gusberti (αναφέρω το επίθετό του γιατί επιθυμεί η επιστολή του να δημοσιευθεί με ονοματεπώνυμο) τον διακεκριμένο Αργεντίνο Αρχιτέκτονα γνωρισθήκαμε στην Αθήνα πριν 2 χρόνια και με συγκίνησε άμεσα η αγάπη του για την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και για τον «πονεμένο» Λαό μας (που υποφέρει όπως ο δικός του)…

«Είμαστε και ......

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 4-8-2014 ]

Εράνη Φιλιατρών: Μετα την επίσημη πρώτη και διπλές προπονήσεις. - Το ρόστερ της ομάδας

Μετά την χθεσινή επίσημη πρώτη της Εράνης τόσο η διοίκηση όσο και το προπονητικό team είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και η συνεργασία ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές θα είναι αυτή που πρέπει σε μια μεγάλη ομάδα.

Αυτό τόνισε και στην ......

Α' Τοπική Μεσσηνίας: Το πρόγραμμα των 30 Αγωνιστικών 2014 - 2015

Πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα σαε γνωστό ξενοδοχείο της Καλαμάτας η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α' Τοπικής κατηγορίας.
Με ντέρμπι ανάμεσα στην Εράνη Φιλιατρών και την Κυπαρισσία ξεκινά η νέα αγωνιστική χρονιά.
Αναλυτικά, όλες οι αγωνιστικές στην Α” Τοπική Κατηγορία μετά και την κλήρωση που πραγματοποίηθηκε έχουν ως εξής:

Κύπελλο Μεσσηνίας: Το πρόγραμμα Α και Β Φάσης 2014 - 2015

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Μεσσηνίας το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου και συγκεκριμμένα η Α΄και η Β΄ φάση του θεσμού όπως προέκυψε μετά από κλήρωση.

Αναλυτικά οι αγώνες της Α” και Β΄φάσης έχουν ως εξής:

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Αυγούστου 2014