Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Φιλιατρά: Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Χαλαζόνι

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του να είναι κοντά στο χωριό μας ουσιαστικά και λειτουργικά ανακοινώνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο χωριό μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ........


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδία του χωριού μας . Στο προαύλιο χώρο του σχολείου θα οργανωθεί μεγάλο παιδικό πάρτι με μουσική ,χορό εδέσματα για τους μικρούς μας φίλους και βέβαια η καθιερωμένη τούρτα του καλοκαιριού. Στη διάρκεια αυτής της γιορτής θα πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις όπως ποδηλατοδρομίες , τσουβαλοδρομίες, και αυγοδρομίες. Η βραδιά θα κλείσει όπως της
αξίζει … με μια βροχή πυροτεχνημάτων .



ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ


Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας των αγωνιστών συγχωριανών μας στην διάρκεια της επανάστασης του 1821 και των αδικοχαμένων εκτελεσθέντων από τους γερμανούς στα χρόνια της κατοχής. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση . Η τελετή θα λάβει χώρα στο χώρο του σχολείου.



ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ


Ο Σύλλογος διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία ΙΘΩΜΗ . Σε ένα αρχαιολογικό χώρο με ολοκληρωμένα αναστηλωμένα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά κτίσματα . Η εκδρομή θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο μουσείο καθώς και ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο, στο στάδιο, στο Ασκληπιείο αλλά και στα κυκλώπεια τοίχοι



ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ


Ένας άτυπος θεσμός τείνει να καθιερωθεί . Στη πλατεία του χωριού μας όλοι οι συγχωριανοί , οι φίλοι και οι καλεσμένοι μας θα γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις κάθε χαλαζωνιτισας . Τα μακριά τραπέζια γεμάτα με κάθε λογής σπιτικά καλούδια θα μας απογειώσουν σε μαγικούς γαστριμαργικούς κόσμους . Φίλοι μας αυτή η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στις λιχουδιές στο τραγούδι στο χορό και στη διασκέδαση.

Βοϊδοκοιλιά: Η ομορφότερη (και μοναδική) παραλία στο κόσμο χωρίς W.C. και κάδο απορριμάτων

Aπό τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, σίγουρα η δημοφιλέστερη της Μεσσηνίας.

Η εξωτική, στρογγυλή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με τους αμμόλοφους, τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά είναι τόπος ιδιαίτερης απόλαυσης που σε καλεί να τον ερωτευτείς και να τον ζήσεις.
Αρκεί να .......

μη χρειαστεί να κάνεις την ...ανάγκη σου. Κοινός θνητός η επώνυμος (και υπάρχουν πολλοί) θα χρειαστεί να περπατήσεις αρκετά με τα μπαγκάζια σου (από το σημείο που θα παρκάρεις) για να βρεις μια θέση στην άμμο και στη μαγευτική φύση. Αν όμως σε καλέσει απροσδόκητα η ...
φύση του εντέρου, τότε, όπως και χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι παραθεριστές μαζί με τα ζώα τους, θα πρέπει να σκάψεις στην άμμο (κλικ φωτό).
Αυτή ήταν η σ..κατάσταση όταν πρωτοπήγαμε το 2011.

Φέτος τίποτα δεν έχει αλλάξει εκτός από τα φύκια (λόγω υπερ-λίπανσης?) και τα κωλ..χαρτα που αρχίζουν και βγαίνουν στην ...αφρό.
Και επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί θεωρούν κόπο να κουβαλάν τα σκουπίδια χιλιόμετρα πίσω εκεί που παρκάρησαν, τα φυτεύουν στη παραλία.
Φυσικά και υπάρχει η δικαιολογία ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη, γι αυτό και δεν τοποθετούνται τουαλέτες.
Ποιον όμως θα πείσουν οι Δημοτικοί άρχοντες ότι η...NATURA θα είχε ενστάσεις για προσωρινές φορητές -χημικές w.c., η για κάδους απορριμάτων (που θα τους άδειαζαν πότε πότε).

Αλλά είπαμε δικαιολογίες, και μάλιστα του ...ορθού.
Κρίμα στο τόπο...

Καλαμάτα: Έστησαν οικογενειακή απάτη σε βάρος ασφαλιστικής

Τρία αδέλφια συνελήφθησαν στην Καλαμάτα για απάτη
Δεν «έπιασε»........

η κομπίνα που είχαν στήσει σε βάρος της ασφαλιστικής τους εταιρείας τρία αδέλφια ηλικίας 24, 20 και 19 χρόνων στην Καλαμάτα, όταν δήλωσαν ότι άγνωστοι τους είχαν κλέψει τις… ζάντες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου τους.

Η ασφαλιστική εταιρεία «μυρίστηκε» ότι η καταγγελία δεν αλήθευε και κατέφυγε στην Ασφάλειας άνδρες της οποίας έκαναν προανάκριση και δεν άργησαν να ανακαλύψουν τα «κλεμμένα» εξαρτήματα του οχήματος, που τα τρία αδέλφια είχαν κρύψει σε κάποιο σημείο της ιδιοκτησίας τους.

Οι τρεις νεαροί Έλληνες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ομολόγησαν ότι κατήγγειλαν ψευδώς την κλοπή με σκοπό να εισπράξουν την αποζημίωση! Έτσι, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας με την κατηγορία της απάτης.

Πρώτο Θέμα

Κάθε Δεκέμβριο θα ορίζονται οι αποδείξεις που θα μειώνουν το φόρο

Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς συγκέντρωσης αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος, καθώς και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Με βάση το .........

σχέδιο, που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», το Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, ενώ οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν αποδείξεις απ' όλους τους κλάδους.

Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου θα συνδέεται αποκλειστικά με το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και όχι με τιε αποδείξεις.

Έτσι, τα εισοδήματα έως 9.500 ευρώ είναι αφορολόγητα και η μέγιστη έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα αποό 21.000 ευρώ και άνω, η έκπτωση περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, με όριο τα 42.000 ευρώ.

in.gr

ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2013




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Ορατό το ενδεχόμενο σύρραξης με αντιφασίστες

Ορατό είναι το ενδεχόμενο επεισοδίων στην Καλαμάτα, στο...

διάστημα που η «Χρυσή Αυγή» διοργανώνει στο Πάρκο του Λιμενικού, στις 3 και 4 Αυγούστου, το φεστιβάλ νεολαίας. Κι όσο οι ημέρες πλησιάζουν, τόσο οι αντιδράσεις πληθαίνουν, αφού σύλλογοι και φορείς εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις κλιμακώνονται και μέλη του αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού μετώπου προετοιμάζονται για να δώσουν το «παρών» ...