Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Αποκλειστικό(???) Το τελευταίο πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου

Πρίν λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στις 23:39 μας ήρθε το τελευταίο εξώφυλλο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος που θα κυκλοφορήσει το πρωϊ της τρίτης 23 Ιουνίου.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Οικογένειας Αγγελόπουλου η εταιρία που εκδίδει τον Ελεύθερο Τύπο, τον Τύπο της Κυριακής και διαχειρίζεται τον ραδιοφωνικό Σταθμό City FM 99.5 τέθηκε υπο εκκαθάριση και μετά λουκέτο.

Μας έστειλαν λοιπόν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.
Παραλήπτες φαινόμαστε εμείς. Άραγε είμαστε οι μόνοι??? Ή χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερη κοινοποίηση???
Δεν γνωρίζουμε να σας απαντήσουμε. Εμείς σας παρουσιάζουμε το πρωτοσέλιδο που έχουμε ΠΙΘΑΝΟΝ Αποκλειστικά.

Δείτε το .......

ImageHost.org

1.035.300 Ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Νομαρχία Μεσσηνίας για την διαχείρηση εκτάκτων κρίσεων.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση με τις αναδόχους εταιρείες οι οποίες προκρίθηκαν μετά το διαγωνισμό, που έγινε από τη ΝΑΜ για το πρόγραμμα που πήραμε από την "Κοινωνία της Πληροφορίας", σχετικά με τη Διαχείριση των Κρίσεων των έκτακτων γεγονότων και κυρίως των Πυρκαγιών στον Νομό. Γνωρίζετε ότι καταθέσαμε την προηγούμενη χρονιά πρόταση στην Ψηφιακή Σύγκλιση στην ειδική γραμματεία του ΥΠ.ΟΙ.Ο., στον κ.Βασίλη Ασημακόπουλο και είχαμε την έγκριση ποσού 1.035.300 Ευρώ .

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος είπε ότι ακολουθήκαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες κι αυτή τη στιγμή έχει ετοιμαστεί η σύμβαση και θα υπογραφεί.
Το Πολυτεχνείο σε αυτή την υπόθεση διά του καθηγητή κ Βασίλη Βεσκούκη, παίζει το ρόλο του συμβούλου μας και του επικεφαλής όλου του προγράμματος για..........

την πιστή του υλοποίηση και την εφαρμογή του.

Φιλοδοξούμε πολύ σύντομα να έχουμε τα πρώτα προς παράδοση τμήματα του έργου, τα οποία αφορούν την υπόθεση αυτή για τον συντονισμό, ο μη γένοιτο, παρόμοιων τέτοιων κρίσεων, επί τη βάση του προγράμματος το οποίο έχουμε προκηρύξει.
Το πρόγραμμα αυτό θα τεθεί στο συντονιστικό όργανο και στην Πολιτική προστασία, υπό την αιγίδα της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής, για να εφαρμόζεται όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα τα οποία οφείλουμε να τα συντονίσουμε. Το πρόγραμμα αυτό κυρίως είναι συντονιστικού χαρακτήρα, προειδοποίησης, καταμερισμού, ελέγχου και ανάπτυξης των δυνάμεων, αποφυγής επικαλύψεων και γενικότερης αν θέλετε αδράνειας του συστήματος, όπου μερικές φορές παρατηρούνται τέτοια ζητήματα, κατά τη διάρκεια του συντονισμού και μάλιστα σε δύσκολες καταστάσεις.
Πρέπει να σας πω ότι παρόμοια προγράμματα κι εξαιτίας της πρωτοβουλίας που πήραμε εμείς, έχουν διαχυθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα , κι αποτελέσαμε και πρότυπο σε άλλες 14 αν δεν απατώμαι Νομαρχίες.

Θέλω να πιστεύω ότι κάναμε ένα βήμα παραπέρα σε αυτή τη δύσκολη υπόθεση. Απομένει βεβαίως να εφαρμόζεται αποτελεσματικά κάθε φορά το έργο το οποίο θα παραδοθεί. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ξεκινήσαμε την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, διότι πρώτον η εμπειρία μας έδειξε ότι πάντα τίθεται ένα θέμα καλλίτερης αξιοποίησης των προς διάθεση μέσων των επίγειων δυνάμεων, των υδροφόρων, των πυροσβεστικών κι όλων όσων εμπλέκονται σε μια τέτοια υπόθεση. Ένα δεύτερο θέμα είναι η αξιολόγηση της επικινδυνότητας κάθε φορά του εκάστοτε μετώπου. Τρίτον και πολύ σπουδαίο να διαπιστωθεί τι προκρίνεται κάθε φορά συμφερότερο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δηλαδή είναι ένα σύστημα κυρίως συνολικού συντονισμού και αξιοποίησης των δυνατοτήτων που μας παρέχει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός και πολύ σύντομα θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Εμείς και κατά τμήματα ακόμα θα εκπαιδευόμαστε, το προσωπικό μας το οποίο θα φροντίσουμε και να το εμπλουτίσουμε και να θέσουμε κι όλο το σύστημα στη διάθεση κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θέλουμε να μυηθεί προς αυτό για να έχουμε μια καλλίτερη συνεργασία πάνω σε αυτό το θέμα. Θέλω να πιστεύω ότι πολλά κομμάτια του συστήματος θα προλάβουμε και φέτος έστω και δοκιμαστικά να τα εφαρμόσουμε από φέτος.

Επίσης θέλω να επισημάνω την υλοποίηση ενός ακόμα προγράμματος από την Κοινωνία της Πληροφορίας, που έχει να κάνει με την εικονική αναπαράσταση για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου που θα γίνει στα παλιά σφαγεία της Πύλου. Έχουμε μια συνεργασία με το Δήμο και ήδη εφαρμόζεται ένα έργο 270.000 € όπου πραγματικά θα δώσει και στους επισκέπτες μια διάσταση του μεγάλου αυτού ιστορικού γεγονότος στον ίδιο το χώρο που συντελέστηκε και θα αποτελέσει κι έναν πυρήνα ελκυστικό για τη νεολαία που επισκέπτεται τον ευαίσθητο από οικολογικής, αισθητικής και ιστορικής άποψης χώρο αυτό προκειμένου να αντιλαμβάνεται τα γεγονότα ακόμα καλλίτερα και να παίρνει τις απαραίτητες ιστορικές πληροφορίες. Φιλοδοξούμε αυτό να το κάνουμε και για άλλα τέτοια ιστορικά γεγονότα στη Μεσσηνία, όπως είναι το Μανιάκι, το μνημείο του Κολοκοτρώνη, κι άλλα».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής κ.Βεσκούκης, αναφερόμενος στο έργο, ευχαρίστησε τον κ.Νομάρχη και τον κ.Αντινομάρχη για τις πρωτοβουλίες τους, στις οποίες οφείλεται, όχι μόνο αυτό το έργο αλλά και πολλά άλλα στην Ελλάδα, τα οποία έχουν πάρει τροχιά υλοποίησης στον τομέα αυτό. Διαβεβαίωσε ότι το Ε.Μ.Π. θα κάνει το καλλίτερο δυνατό για να διασφαλιστεί η ποιότητα του έργου γνωρίζοντας ότι ο εχθρός, δηλαδή οι δασικές πυρκαγιές είναι πολύ ισχυρότερες από εμάς.

Δεν καταπολεμάται μόνο με συστήματα οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει συνολικά να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού, στα πλαίσια της οποίας χρησιμοποιούνται τα συστήματα αυτά, ούτως ώστε να μπορούμε καλλίτερα να προγραμματίζουμε τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, χωρίς να υπάρχει περιστατικό, όσο και για την περίπτωση όπου υπάρξει άλλο δυσάρεστο περιστατικό δασικής πυρκαγιάς. Η ιδέα είναι ότι οτιδήποτε διαθέτει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία τίθεται στη διάθεσή μας και μένει σε εμάς να το αξιοποιήσουμε και να πράξουμε το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα με συνεργασία και πολύ καλό προγραμματισμό.

Στη συνέχεια, ο Αντινομάρχης κ.Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως συμβατό με το πρόγραμμα που διαθέτει η πυροσβεστική και θα υπάρξει συνεργασία για την περίπτωση της διαχείρισης κρίσεων ιδιαίτερα των δασικών πυρκαγιών. Επίσης, ότι μπορεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα και συνεισφορά στον τρόπο που θα διαχειριστούμε πιθανή τέτοια κρίση και κατά τη διάρκεια του φετινού θέρους.
Γίνεται υπερπροσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε τα πρώτ΄ αποτελέσματα, έστω και τμηματικά όσο γίνεται γρηγορότερα.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι σε «ειρηνική» περίοδο αυτό στη σύστημα θα αξιοποιηθεί για την παρακολούθηση των προβλημάτων του οδικού δικτύου.

Το πρόγραμμα

Μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό στα πλαίσια της πρόσκλησης "182" του προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας", η ένωση εταιρειών Satways ΕΠΕ, ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ και Stratis ΕΠΕ ανέλαβε έργο για την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων Δασικών Πυρκαγιών στον Νομό Μεσσηνίας, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1.035.300 Ευρώ (με το ΦΠΑ).

Το έργο της Ν.Α. Μεσσηνίας είναι το πρώτο από τα έργα τα οποία αφορούν χρήση προηγμένων εργαλείων πληροφορικής και επικοινωνιών στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για το οποίο υπογράφεται σύμβαση. Τα έργα αυτά ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2008 και αρχικά αφορούσαν μόνο τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τη Λακωνία. Μετά από παρέμβαση του Νομάρχη Μεσσηνίας και Προέδρου της ΕΝΑΕ, τα έργα επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, καθώς και σε 14 ακόμη Νομαρχίες.
Το έργο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει ένα σύγχρονο και ισχυρό εργαλείο βασισμένο σε τεχνολογίες αιχμής πληροφορικής και επικοινωνιών, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, τόσο από τις υπηρεσίες της ΝΑ Μεσσηνίας όσο και από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η λύση που προκρίθηκε βασίζεται σε προηγμένα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας Satways Ltd. στον τομέα των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών με τρισδιάστατη απεικόνιση, καθώς και Διαχείρισης Συμβάντων Κρίσεων και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων και Στόλου Οχημάτων (AVL). Τα συστήματα αυτά συνεργάζονται με το προηγμένο λογισμικό Διαχείρισης Κρίσεων που διαθέτει η εταιρία Pylones A.E. το οποίο προσφέρει υπηρεσίες για την προσομοίωση, το σχεδιασμό αντιμετώπισης, και την επιχειρησιακή βελτιστοποίηση περιστατικών κρίσεων δασικών πυρκαγιών.

Το ολοκληρωμένο σύστημα που θα παραδοθεί στη Νομαρχία Μεσσηνίας θα αποτελέσει το πρώτο στο είδος του εργαλείο για προγραμματισμό, δημιουργία επιχειρησιακών σχεδίων, αλλά και υποστήριξη της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Το έργο σφραγίζει με την τεχνογνωσία του το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επ.Καθηγητή κ. Βασίλειο Βεσκούκη.

Στην πράξη, με το έργο αυτό η Ν.Α. Μεσσηνίας θα μπορεί:

• Να εκτιμά άμεσα τη δυναμική ενός ή περισσοτέρων μετώπων δασικών πυρκαγιών, τόσο κατά την εξέλιξη αυτών, όσο και κατασκευάζοντας από πριν επιχειρησιακά σχέδια.
• Να διαχειρίζεται το στόλο οχημάτων της σε πραγματικό χρόνο και με χρήση προηγμένων ψηφιακών εργαλείων. Σημειώνεται ότι το υπό προμήθεια σύστημα είναι πλήρως συμβατό με τα αντίστοιχα συστήματα διαχείρισης στόλου οχημάτων του Π.Σ. και του Ε.Κ.Α.Β. στην Αττική.
• Να διαχειρίζεται τα περιστατικά δασικών πυρκαγιών που ενδεχομένως να προκύψουν και να διευθύνει τις ενέργειες πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης.
• Να είναι προετοιμασμένη σε σχέση με τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης εκκένωσης περιοχών και να χωροθετεί κάθε τύπο μέσου αντιμετώπισης εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή χωρική και χρονική κάλυψη.
Ολες οι υπηρεσίες θα προσφέρονται πάνω από ένα ενοποιημένο ψηφιακό χαρτογραφικό υπόβαθρο, με πλήρως ενημερωμένα δεδομένα, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί και για κάθε άλλη χρήση, όπως ενδεικτικά τουριστική προβολή, απεικόνιση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ, παρακολούθηση τεχνικών έργων κάθε είδους, παρακολούθηση χρήσεων γης, καλλιεργειών, κ.ά.

Με δυο λόγια…
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, έργο Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων Δασικών Πυρκαγιών στο Νομό Μεσσηνίας. Το έργο αφορά την προμήθεια συστημάτων, λογισμικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και ψηφιακών χαρτογραφικών υποδομών για τον καλύτερο προγραμματισμό και την εποπτεία των επιχειρησιακών δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στη Μεσσηνία.

Στο έργο συμμετέχει ενεργά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, γεγονός που σημαίνει πολλά για την τεχνολογία αιχμής και την αρτιότητα των λύσεων που θα διατεθούν. Με το έργο αυτό τίθενται στην υπηρεσία της Ν.Α.Μεσσηνίας τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες από μόνες τους ούτε αποτρέπουν ούτε καταστέλλουν τις δασικές πυρκαγιές, μας δίνουν όμως ό,τι καλύτερο μπορεί να διαθέσει σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη για να σχεδιάζουμε τις ενέργειές μας κατά την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Στη Ν.Α. Μεσσηνίας μένει να τα αξιοποιήσουμε, πράγμα που σκοπεύουμε να πράξουμε με την ελπίδα να μείνουμε μόνο στο σχεδιασμό και να μην προκύψει άλλο τέτοιο περιστατικό στη Μεσσηνία.

Κάτοικος Φιλιατρών ο Πάτρικ Ενγκεμά

Από τον Πάγκο του Α.Ο. Κατασταρίου στον πάγκο της Εράνης θα βρεθεί ο Πάτρικ Ενγκεμά.
Αυτό αποκαλύπτει το ionian Sports σε δημοσίευση που έκανε πρίν λίγες ώρες.

Συγκεκριμμένα αναφέρει:

Εδώ και αρκετές εβδομάδες το ioniansports.gr σας είχε ενημερώσει για το ενδιαφέρον της Εράνης Φιλιατρών για τον Πατρίκ Ενγκεμά.
Η συμφωνία τελικά των δύο πλευρών δικαιώνει πλήρως τις πληροφορίες μας, αφού ο καμερουνέζος τεχνικός θα βρεθεί στον πάγκο της Εράνης την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση, όμως ήδη ο κ. Ενγκεμά καστρώνει τα ......

σχέδιά του για τη νέα του ομάδα.

Ο καμερουνέζος τεχνικός δήλωσε σήμερα το πρωί στο ioniansports.gr:

"Εχουμε συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της Εράνης Φιλιατρών. Με εντυπωσίασε η "ζεστασιά" αυτών των ανθρώπων, η αγάπη για την ομάδα τους και το ενδιαφέρον όλων τους. Δύσκολα συναντάς τόσο... δεμένο συμβούλιο. Κάνω μια νέα αρχή στην καριέρα μου και πιστεύω πως με πολλή δουλειά και τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά.

Ξέρω πως το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Θα δω κι εγώ πολλά παιδιά από τις γύρω περιοχές. Το ευχάριστο είναι πως ο προπονητής στα Φιλιατρά έχει γήπεδο να δουλέψει. Περισσότερα θα πούμε μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και φυσικά τη διοίκηση της ομάδας των Φιλιατρών".

Όπως έγινε γνωστό η προετοιμασία για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου. Αρκετές ημέρες πιο πριν ο κ. Ενγκεμά θα βλέπει παιδιά από τη γύρω περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να ενδιαφερθεί και για κάποιους παίκτες από το νησί της Ζακύνθου, στο οποίο διέμενε μόνιμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πέρυσι ήταν προπονητής στο Καταστάρι και δεν αποκλείεται να θελήσει να πάρει μαζί του κάποιους παίκτες. Προς το παρόν όμως δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό.

Στην Εράνη ο Ενγκεμά θα συναντήσει τον Ηλία Τσιριγώτη ο οποίος είναι ζακυνθινός, έχει φορέσει τη φανέλα της Ζακύνθου στη Γ΄ και στη Δ΄ εθνική κι έχει υπογράψει στην ομάδα από πέρυσι, όμως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και τον Κώστα Νικολόπουλο που αγωνίζεται από πέρυσι. Το πρόβλημα με το Νικολόπουλο είναι ότι πρέπει να φύγει για φαντάρος και αν υπηρετήσει κάπου μακριά από την Καλαμάτα, δύσκολα θα μπορεί να αγωνίζεται.

Πηγή: IonianSports.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δεν θα αναρτηθεί ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο θέμα αυτό.
Αν έχετε σχόλια, να απευθυνθείτε ΜΟΝΟ στην διοίκηση της ομάδας.

Τμήμα Αστυνόμευσης Αλλοδαπών στα Φιλιατρά ζητά ο Άλκης Ξύγκας.

Τμήμα αστυνόμεσυσης αλλοδαπών ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη παυλόπουλο ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας.

Ο Κος Ξύγκας αντιλαμβανόμενος τον αριθμό των μεταναστών που βρισκονται στα Φιλιατρά και κυρίως των έγχρωμων λαθρομεταναστών ζητά απο τον υπουργό την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στα Φιλιατρά.

Μάλιστα ο κος Ξύγκας αναφέρει στην επιστολή του ότι ο Δήμος είναι διατεθημένος να παραχωρήσει για τον λόγο αυτό το κτήριο του ΑΣΟ ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο για να λειτουργήσει αμέσως.

Αναλυτικά η επιστολή Ξύγκα αναφέρει:

Προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΘΕΜΑ: Τμήμα Αστυνόμευσης Αλλοδαπών

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της πόλης μας, σας εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία μας για την υγεία τους, την ασφάλειά τους και τη διαφύλαξη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δυόμιση χιλιάδες (2.500) αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν στο Δήμο μας, εκ των οποίων ποσοστό 70% είναι παράνομοι.

Η συγκέντρωση των μεταναστών στην πόλη ευνοείται από την προσφορά εργασίας στον αγροτικό τομέα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους (ελαιοκομιδή, ανοιχτή ή θερμοκηπιακή καλλιέργεια κηπευτικών, συγκομιδή καρπουζιού κλπ.) Όμως ο μεγάλος αριθμός αυτών και η ανεξέλεγκτη διαμονή τους σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης.

Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι τραγικές, χωρίς τις βασικές προϋποθέσεις υγιεινής με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών.

Η ανέχεια τους οδηγεί ανενόχλητα σε παραβατικές πράξεις με συνέπεια να παρατηρείται αύξηση των κλοπών οικιών, καταστημάτων έως και αγροκαλλιεργειών, ενώ το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων είναι έκδηλο στην καθημερινή τους ζωή.

Με δεδομένη την αλληλεγγύη των πολιτών στους οικονομικούς μετανάστες, ο Δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή ενσωμάτωσή τους τους στην τοπική κοινωνία, αλλά ο συνεχής αυξανόμενος αριθμός παράνομων μεταναστών έχει λάβει τραγικές πλέον διαστάσεις.

Κατόπιν σύσκεψης με όλους τους φορείς και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ο Δήμος αιτείται την δημιουργία Τμήματος Αστυνόμευσης Αλλοδαπών στην πόλη. Για την ενίσχυση του αιτήματος προτίθεται να παραχωρήσει άνευ τιμήματος χώρο στέγασης και να εξοπλίσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τη νέα υπηρεσία.

Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του αιτήματός μας για την εξασφάλιση της ήρεμης και ομαλής ζωής της πόλης.
Είμαστε στη διάθεσή σας για τις ενέργειες συνεργασίας μας για την υλοποίηση της πρότασής μας.

Υπογράφη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ


Βλαχέρνια 2009: 8η Συνάντηση Φιλαρμονικών Μεσσηνίας

Για 8η συνεχή χρονιά ο Συλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, διοργανώνει 5ημερο συνάντησης των Φιλαρμονικών στο πάρκο της Βλαχέρνας και στην κεντρική Πλατεία της πόλης στις αρχές του Ιουλίου.
Το εγχείρημα έχει γίνει πολλές φορές με απόλυτη επιτυχία και έτσι ο θεσμός συνεχίζει να υπάρχει.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ., ο Δήμος Φιλιατρών, και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ Δίκτυο Ραδιοφωνικός Σταθμός Καλαμάτας.
Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει, οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής: ......


1η Ιουλίου 2009
Ωρα 10μ.μ. στο πάρκο της Βλαχέρνας
Ορχήστρα Chameleon trombon Enseble
Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας

4 Ιουλίου 2009
Ωρα 9:30μ.μ. Κεντρική Πλατεία
Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων
Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων

5 Ιουλίου 2009
Ωρα 9:30μ.μ. Κεντρική Πλατεία
Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Κάντε κλίκ στην παρακάτω εικόνα να δείτε το πρόγραμμα

img058.jpg (680 KB)

Ηλεκτρονική παγίδα για ακίνητα, δάνεια, ασφάλιστρα

Μπαράζ διασταυρώσεων σε ακίνητα, δάνεια, εισοδήματα και ΦΠΑ αρχίζει σύντομα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι διασταυρώσεις μαζί με την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων και των κινητών τηλεφώνων είναι βασικά συστατικά του πακέτου μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η ηγεσία του υπουργείου.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει συσταθεί ειδική ομάδα με αποκλειστικό αντικείμενο την υποβολή και επεξεργασία προτάσεων για τη διενέργεια διασταυρώσεων φορολογικών δεδομένων των φορολογουμένων. Στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι χάρη στις διασταυρώσεις θα ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς οι διαδικασίες θα είναι όχι μόνο ταχύτερες αλλά και αποτελεσματικότερες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρέσινγκ στους φορολογουμένους που θα πιάνονται στα δίχτυα των διασταυρώσεων θα αρχίζει αμέσως μετά τον .......

εντοπισμό τους. Συγκεκριμένα, τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται στην Εφορία για έλεγχο θα αποστέλλονται απευθείας στους φορολογουμένους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να εξοικονομείται χρόνος αλλά και να ενεργοποιείται αμέσως ο ελεγκτικός μηχανισμός των Εφοριών (με την υφιστάμενη διαδικασία η ΓΓΠΣ έστελνε τα στοιχεία των διασταυρώσεων στις Εφορίες και εκείνες καλούσαν τους φορολογουμένους για έλεγχο).

Με βάση τις έως τώρα εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί, σημαντικό βάρος των νέων διασταυρώσεων θα πέσει στα ακίνητα, στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται μέσω Ίντερνετ, στις δαπάνες που δηλώνουν οι φορολογούμενοι, στα εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, στους τόκους των δανείων, στις επιχειρήσεις με μειωμένη απόδοση ΦΠΑ και στις επιχειρήσεις που αμέσως μετά τη σύστασή τους εμφανίζουν ασυνήθιστα υψηλό τζίρο.

Ποιους θα αφορούν

Ειδικότερα, οι νέες διασταυρώσεις που ετοιμάζει η ΓΓΠΣ αφορούν:

● Φορολογουμένους που ενώ απέκτησαν ακίνητο δεν το δήλωσαν στην Εφορία προκειμένου να αποφύγουν το πόθεν έσχες. Να σημειωθεί ότι όσοι φορολογούμενοι αγοράζουν ακίνητο θα πρέπει να δηλώσουν το σχετικό τίμημα στη φορολογική δήλωσή τους προκειμένου να ελεγχθούν για το πόθεν έσχες. Η διασταύρωση θα γίνει με τον εξής τρόπο. Θα ληφθούν από τα τμήματα Κεφαλαίου των Εφοριών τα στοιχεία που αφορούν τις μεταβιβάσεις ακινήτων (δηλώσεις φόρου μεταβίβασης που υποβάλλονται από τους αγοραστές. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα διασταυρωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι που θα εντοπισθούν να μην έχουν δηλώσει το ακίνητο που απέκτησαν θα κληθούν στην Εφορία για εξηγήσεις.

● Φορολογουμένους που δηλώνουν δαπάνη ασφαλίστρων ζωής. Για τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων η ΓΓΠΣ δρομολογεί συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να λάβει τα ακριβή ποσά των ασφαλίστρων που καταβάλλει ο φορολογούμενος. Εφόσον κατά τη διασταύρωση διαπιστωθούν αποκλίσεις ο φορολογούμενος θα έρχεται αντιμέτωπος με τον φορολογικό έλεγχο.

● Φορολογουμένους που δηλώνουν δαπάνη τόκων για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρωθούν με τα αντίστοιχα στοιχεία που διαθέτουν οι τράπεζες προκειμένου να εντοπισθούν φορολογούμενοι που δηλώνουν ανύπαρκτη ή μεγαλύτερη δαπάνη από την πραγματική.

● Επιχειρήσεις που εμφανίζουν πολύ χαμηλή κερδοφορία σε σχέση με τον συνολικό τους τζίρο. Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι πολλές επιχειρήσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζουν σημαντικό κίνδυνο φοροδιαφυγής. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου και θα ελέγχονται τακτικά.

● Επιχειρήσεις που αποδίδουν ΦΠΑ χαμηλότερο από το 5% του ετήσιου τζίρου τους. Πρόκειται επίσης, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, για ένδειξη φοροδιαφυγής.

● Φορολογουμένους που υπέβαλαν τις φορολογικές δηλώσεις τους ηλεκτρονικά. Θα δημιουργηθούν ειδικά κριτήρια που όσοι τα εκπληρώνουν θα καλούνται για φορολογικό έλεγχο.

Από κόσκινο και εισοδήματα από υπηρεσίες

ΣΤΟ... ΜΑΤΙ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μπαίνουν και οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, για τις οποίες εκδίδουν παραστατικά οι επιχειρήσεις αυτές. Αυτή η δυνατότητα δίνεται μόνο στις περιπτώσεις που η ετήσια αξία της παροχής των υπηρεσιών δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί φορολογούμενοι που λαμβάνουν εισοδήματα από αυτή την πηγή δεν τα δηλώνουν στη φορολογική δήλωσή τους όπως οφείλουν.

Όσοι εντοπίζονται να μην έχουν δηλώσει τα σχετικά εισοδήματα θα καλούνται στην Εφορία για παροχή εξηγήσεων και την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Πηγή: Τα Νέα

Το βήμα έγραψε για την συνάντηση του Καραμανλή με τον Ερντογάν που .... δεν έγινε ποτέ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ.

Αυτό ακριβώς είναι το ΒΗΜΑ, το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη και του Πρετεντέρη. Οχετός (χρησιμοποιούμε τη φράση, με την οποία ο Πρετεντέρης σήμερα χαρακτηρίζει το Διαδίκτυο)!...
Οι άθλιοι περιγράφουν με λεπτομέρειες τη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν, που δεν έγινε ποτέ. Ο απατεώνας Ψυχάρης περιγράφει με λεπτομέρειες και τα χαμόγελα, που αντάλλαξαν οι δυο άνδρες. "Παγωμένα" τα είδε!...
Τον Ερντογάν συνόδευε "στην Αθήνα ο νέος υπουργός .....

Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Επικρατείας και Επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε Εγκεμέν Μπαγίς" ...
Έχετε δει μεγαλύτερη δημοσιογραφική απάτη;...

Πηγή: No-News News

Κλείνει ο «Ελεύθερος Τύπος» και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός City 99,5

Ανακοινώθηκε επισήμως το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5. H ιδιοκτησία των δύο μέσων αποφάσισε να τεθούν σε εκκαθάριση οι δύο εταιρείες λόγω της συνεχιζόμενης ζημιογόνου δραστηριότητας.

«H συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας» της απόφασης, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται επίσης πως η εξέλιξη αυτή, .......

είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Για το θέμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 13:30 το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε. που εκδίδει τις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής και της εταιρίας Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.. Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του Ελεύθερου Τύπου στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Στο συνολικό εγχείρημα του Ελεύθερου Τύπου επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.

Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.

Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο "ευχαριστώ"».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ανάκαμψη τιμών στα αγροτικά προϊόντα αλλά μετά το 2013

Αισιοδοξία για τους παραγωγούς αποτελεί η έκθεση "Προβλέψεις στη Γεωργία 2009 - 2018", που παρουσιάστηκε από τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία (ΟΟΣΑ) και Ανάπτυξη και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), καθώς οι τιμές των αγροτικών πρώτων υλών θα καταγράψουν μέτρια άνοδο στις αγορές της τάξης του 10-30%.

Οι δύο διεθνείς οργανισμοί επισημαίνουν ότι «η συνεχής αδυναμία της ευρύτερης οικονομίας θα επηρεάσει αρνητικά τις τιμές των πρώτων υλών κατά τα ερχόμενα 2-3 χρόνια».

Ωστόσο, με την ανάκαμψη των οικονομιών, οι τιμές «θα ενισχυθούν στη συνέχεια».
Η πρόβλεψη για τις τιμές στον κλάδο «είναι χαμηλότερη σε ......

σχέση με την περσινή», όταν αναμενόταν να διαμορφωθούν κατά 40% υψηλότερα την ερχόμενη δεκαετία. Παρόλα αυτά, δεν προσδοκάται συρρίκνωση, «χάρη στην πρόσφατη περίοδο σχετικά υψηλών εισοδημάτων και τη σχετικά ανελαστική ζήτηση για τρόφιμα».

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα εκτινάχθηκαν και πυροδότησαν πληθωρισμό τροφίμων και εύφλεκτες καταστάσεις σε αρκετά μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου, από την Αϊτή και το Μπαγκλαντές ως την Αίγυπτο και τη Σενεγάλη.
Αν και η κατάσταση σήμερα εκτιμάται ότι έχει αλλάξει, σύμφωνα με την έκθεση, πρέπει να υπάρχει επιφυλακτικότητα καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο για το βάθος και τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, η έντονη αστάθεια των τιμών του αργού, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα λόγω της παραγωγής βιοκαυσίμων.

Όπως προβλέπει η έκθεση, οι τιμές των καλλιεργειών θα αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 10%-20% σε πραγματική βάση το 2009-18 έναντι του 1997-2006. Εκείνες των φυτικών ελαίων εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περισσότερο από 30%. Οι τιμές του κρέατος και των γαλακτοκομικών θεωρείται ότι θα αυξηθούν λιγότερο από εκείνες των καλλιεργειών, καθώς εκεί θα είναι μεγαλύτερο το βραχυπρόθεσμο πλήγμα από την κρίση.

Ειδικότερα, η τιμή του κρέατος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ εκείνες των γαλακτοκομικών αναμένεται να διαμορφωθούν οριακά υψηλότερες, ενισχυμένες από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια και τα φυτικά έλαια. Καλλιέργειες και φυτικά έλαια αναμένεται να επωφεληθούν από τη μεγάλη ζήτηση στις αναπτυσσόμενες χώρες, αφενός λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, αφετέρου λόγω της αυξανόμενης χρήσης βιοκαυσίμων.

Σε κάποιες χώρες η απότομη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα προκάλεσε ταραχές, ενώ για τα βασικά είδη τροφίμων, άλλες χώρες προσπάθησαν να διατηρήσουν τις τιμές.
Για παράδειγμα, η Αργεντινή αύξησε τους εξαγωγικούς της δασμούς στην προσπάθειά να πιέσει τους παραγωγούς να πουλήσουν μεγαλύτερες ποσότητες στην εγχώρια αγορά.

Όλη αυτή η αυξανόμενη τάση προκάλεσε γενική ανησυχία και οδήγησε τις οκτώ ισχυρές χώρες του κόσμου να συγκαλέσουν την πρώτη σύνοδο κορυφής των Υπουργών Γεωργίας, καθώς τέθηκε θέμα για την ασφάλεια των τροφίμων.

Από 16 Οκτωβρίου οι επιδοτήσεις στους παραγωγούς

Νωρίτερα φέτος οι κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις.
Προκειμένου να εκτονώσει τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας ευρωπαίων αγροτών για την κάμψη τιμών και εισοδήματος σε βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως παράδειγμα το αγελαδινό γάλα και το λάδι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε και η αρμόδια διαχειριστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε χθες αποδεκτή την πρόταση όπως από τις 16 Οκτωβρίου τα κράτη μέλη της Κοινότητας να έχουν τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής - μέχρι του 70% - της φετινής ενιαίας ενίσχυσης της καινούργιας ΚΑΠ.

Κανονικά οι πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων ........

(ενιαία ενίσχυση) στους δικαιούχους αγρότες ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους, αλλά η κάμψη τιμών ιδίως στο αγελαδινό γάλα, ώθησε την Κομισιόν να προτείνει για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια την επίσπευση της καταβολής μέρους της ενιαίας ενίσχυσης.

Η σχετική νομοθετική διάταξη αναμένεται να υιοθετηθεί τις προσεχείς εβδομάδες και χρήση της μπορούν να κάνουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας.

Φωτοβολταικά – Όλες οι διαδικασίες για να γίνετε παραγωγοί στα …σπίτια

Τη δυνατότητα να γίνουν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πλέον όλοι οι ιδιώτες, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου που απλουστεύει τη διαδικασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων μικρής ισχύος στις στέγες των κατοικιών.Οι διαδικασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα σπίτια.

Με αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να πουλούν ρεύμα στη ΔΕΗ, κερδίζοντας σε ετήσια βάση ως και 5.000 ευρώ, χωρίς να πληρώνουν το ρεύμα που οι ίδιοι καταναλώνουν. Αναλυτικότερα, με βάση τον τελευταίο νόμο, παρέχεται στους ιδιώτες σταθερή τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας που φθάνει στα .......

0,55 ευρώ ανά kwh για μια 25ετία ανά εγκατάσταση, αναπροσαρμοζόμενη στο 25% του δείκτη τιμών καταναλωτή ή στο 140% της μέσης οριακής τιμής του συστήματος.

Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού. Οι διαδικασίες για τον πολίτη- παραγωγό- καταναλωτή είναι απλές και γρήγορες μέσω των τοπικών υπηρεσιών της ΔΕΗ, ενώ δεν απαιτείται καμία αδειοδότηση από τα υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία φορολογική ή ασφαλιστική υποχρέωση, όπως άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, ΦΠΑ ή φορολογία εισοδήματος.

Το πρόγραμμα αφορά συστήματα ως 10 kWp στο δώμα ή στη στέγη κτιρίου που χρησιμοποιείται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων. Καλύπτει όλη την επικράτεια με εξαίρεση τα μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας νησιά. Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες και φυσικά ή νομικά πρόσωπα επιτηδευματίες που κατατάσσονται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα οποία έχουν στην κατοχή τους τον χώρο στον οποίον εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα. Για την περίπτωση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου, επιτρέπεται η εγκατάσταση ενός και μόνο συστήματος.

Επιπλέον όταν το ακίνητο στο οποίο εγκαθίσταται το σύστημα χρησιμοποιείται για κατοικία, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί μέρος των θερμικών αναγκών του ακινήτου για ζεστό νερό χρήσης να καλύπτεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ., ηλιοθερμικά, ηλιακοί θερμοσίφωνες). Η ικανοποίηση των θερμικών αναγκών του κτιρίου (θέρμανση- ψύξη και ζεστό νερό χρήσης) είναι εξίσου σημαντικές και θα πρέπει ο καθένας να το συνυπολογίσει στο πλαίσιο και της ενεργειακής κατάταξης του κτιρίου που θα επηρεάσει την αξία του. Η μέτρηση του ρεύματος που παράγεται και καταναλώνεται γίνεται από ένα νέο ρολόι με διπλό μετρητή.

Το κόστος για το ρολόι βαρύνει τον παραγωγό, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ. Αλλωστε το κόστος σύνδεσης στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ και άρα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης του συστήματος. Ολα τα κόστη συμπεριλαμβάνονται στο λεγόμενο κόστος ανά εγκατεστημένο kW, που είναι περίπου τα 5.000 ευρώ ανά kW, και με καλή έρευνα αγοράς μπορεί να περιοριστεί στα 4.000 ευρώ ανά kW. Το μόνο κόστος που δεν περιλαμβάνεται στα παραπάνω είναι το πιθανό κόστος για την ασφάλιση του εξοπλισμού από δολιοφθορά.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ο εξοπλισμός καλύπτεται με εγγύηση μεγαλύτερη των δέκα ετών. Σε έναν συνηθισμένο τύπο ταράτσας 100 τ.μ. μπορεί να εγκατασταθεί άνετα ένα σύστημα 5-7 kW τεχνολογίας, π.χ., πολυκρυσταλλικού πυριτίου ή λιγότερο άνετα ένα ίδιας ισχύος τεχνολογίας thin film. Το κόστος μπορεί να περιοριστεί κάτω από τα 25.000- 35.000 ευρώ και η απόσβεση συναρτάται με την τιμή αποζημίωσης της παραγόμενης μονάδας ενέργειας (0,55 ευρώ/ kWh) και την παραγόμενη ενέργεια (1 kW παράγει κατά μ.ό. 1.300 kWh/ ετησίως). Παράλληλα η απαιτούμενη ενέργεια για την κατανάλωση ενός νοικοκυριού είναι 5.000-7000 kwh/ ετησίως, που κοστίζει 0,12 ευρώ/ kwh και αντιστοιχεί σε παραγόμενη ενέργεια 5-7 kw από το σύστημα.

Πηγή: Hellenic business

Επαναλειτουργεί ο Μύλος στον Αγρίλη. Αυτή την φορά με νόμιμο τρόπο.

Επαναλειτούργεί από τις 19 του μήνα ο μύλος στον Αγρίλη και αυτή την φορά θα είναι ανοικτός ΟΛΟ το καλοκαίρι για να απολαύσουμε το απόγευμα τον καφέ μας με φόντο το μαγευτικότατο ηλιοβασίλεμα.

Η επαναλειτουργία του αυτή την φορά είναι ΝΟΜΙΜΗ, αφού βρέθηκε τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει (όχι το κυρίως κτίσμα του Μύλου).
Όπως μας είπε ο Κος Κώστας Τσίγκανος πρόεδρος του ΟΦΑ από την στιγμή που έγινε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο η πρώτη δουλειά που κάνανε ήταν η συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατρών.

Έγινε αυτή η συνεργασία και δημοπρατήθηκε ο μύλος μαζί με ένα οίκημα που βρίσκεται μέσα στον Αθλητικό χώρο τον οποίο αγόρασε ο Δήμος. Έτσι καταφέραμε να λειτουργήσει ο μύλος, έχοντας άδεια το κτήριο που βρίσκεται μέσα στις ......

Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Μύλος σαν οίκημα (Κτίσμα) είναι παράνομος αλλά χρησιμοποιείται ο περιβάλλον χώρος ο οποίος είναι Νόμιμος.
Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο μύλο, να πιει τον καφέ του. Έχουμε ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα, να αγναντεύουμε το όμορφο Ιόνιο, όταν είναι ήρεμο αλλά και με τις φουρτούνες του.

Εμείς πραγματικά είδαμε ένα μύλο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ομορφιάς με εξαιρετική διακόσμηση που αξίζει να τον επισκεφθείτε και να απολαύσετε αυτό που τόσος κόσμος απολαμβάνει καθημερινά.

Τελείωσε η 3η γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Στο παρελθόν μπήκε από χθες το βράδυ η 3η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.
Μια άκρως επιτυχημένη γιορτή, καθώς και τα περίπτερα που στήθηκαν ήταν πολύ περισσότερα σε σχέση με τις δυο προηγούμενες γιορτές, αλλά και από άποψη κόσμου.

Μια γιορτή που γίνεται με αγάπη, με κέφι και πολύ όρεξη από την οργανωτική επιτροπή που σκοπός της είναι να προβάλλει το καρπούζι και τον τόπο παραγωγής του.
Στην δεύτερη μέρα της λήξης της γιορτής Καρπουζιού, ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αγριλιώτισας προς τιμήν των παραγωγών καρπουζιού.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τα παιδιά με τη ..........

«ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΟΟΥΝ» του Βασίλη Φλώρου.
Οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους ζωγράφισαν καρπούζια και βραβεύτηκαν οι καλύτερες ζωγραφιές.

Τηλεοπτικά συνεργεία κάλυπταν την εκδήλωση, ενώ η μαγείρισσα της εκπομπής "Καφές με την Ελένη" του Alpha έκανε επίσκεψη στα περίπτερα και δοκίμασε τα εξαιρετικά αιδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι σύλλογοι γυναικών της Τριφυλίας.
Μετά την επίσκεψη, η Κα Μπαρμπαρίγου έδωσε επαίνους στους συλλόγους γυναικών.

Τόσο ο Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κος Αθανασόπουλος όσο και η επρόσωπος του Δήμου Φιλιατρών κα Βιβη Παντελάκη μας είπαν ότι φέτος δώθηκε μεγαλύτερο βάρος στην διαφήμηση του Καρπουζιού και σκέφτονται να κάνουν και μια έκθεση αγροτικών προϊόντων με τα κηπευτικά του Νομού Μεσσηνίας.

Η βραδιά έκλεισε με πολλά τραγούδια ο Φιλιατρινός μουσικός Γιάννης Καλογερόπουλος με το σχήμα του το οποίο απ΄ότι μάθαμε κράτησε μέχρι αργά.

Δείτε πολυ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την δεύτερη μέρα της 3ης γιορτής Καρπουζιού

Kλίκ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος

880.jpg (288 KB) 881.jpg (279 KB) 882.jpg (311 KB) 883.jpg (263 KB) 884.jpg (251 KB) 885.jpg (268 KB) 886.jpg (256 KB) 887.jpg (280 KB) 888.jpg (269 KB) 889.jpg (297 KB) 891.jpg (283 KB) 892.jpg (234 KB) 893.jpg (286 KB) 894.jpg (267 KB) 895.jpg (311 KB) 896.jpg (328 KB) 897.jpg (308 KB) 898.jpg (261 KB) 899.jpg (280 KB) 900.jpg (265 KB) 901.jpg (297 KB) 902.jpg (278 KB) 903.jpg (318 KB) 904.jpg (300 KB) 905.jpg (295 KB) 906.jpg (204 KB) 907.jpg (214 KB) 908.jpg (274 KB) 909.jpg (282 KB) 910.jpg (303 KB) 911.jpg (323 KB) 912.jpg (308 KB) 913.jpg (288 KB) 914.jpg (268 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News