Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο εφαρμοστικός νόμος για το μνημόνιο 2. Η προδοσία της Ελλάδας όσων είπαν "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ".

Πριν λίγα λεπτά φίλη στο Facebook μας κοινοποίησε ένα pdf με τον εφαρμοστικό νόμο που ανήκει στο μνημόνιο 2 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η δήθεν αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά που ξαφνικά μας προέκυψε φουλ υπέρμαχη του μνημονίου και που έχουν το θράσος να θέλουν να κυβερνήσουν κι όλας.
Διαβάστε τον εφαρμοστικό νόμο (έχει σχόλια κατατοπιστικότατα) για το μέγεθος της προδοσίας της Ελλάδας τόσο από τους πράσινους όσο και από τους μπλε.
Ολα αυτά στις εκλογές θυμηθείτε τα και ............

στην κάλπη ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Προτιμήσαμε να σας το δώσουμε σε pdf παρά σε scrib για να μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος της σελίδας (μεγέθυνση) για να μπορείτε άνετα να διαβάζετε τα σχόλια δίπλα από το κείμενο.

Κατεβάστε και διαβάστε το σχέδιο νόμου με τίτλο:
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»

Η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας

«Πολιτική μας θέση είναι ότι η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας αφού βέβαια μεταφερθούν σε αυτή οι αναγκαίοι πόροι λειτουργίας και εκσυγχρονισμού τους από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αλλά και ως παράγοντας εξισορρόπησης των τιμών στην αγορά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους προϊσταμένους των ΚΤΕΟ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Ανδρέα Πουλά και Παναγιώτη Αλευρά.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι από την πρώτη .........

στιγμή που τέθηκε σε κίνδυνο η συνέχιση λειτουργίας των ΚΤΕΟ έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη για παράταση της προθεσμίας διαπίστευσης, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε. Μετά από αυτό ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα στην ΕΝ.ΠΕ. για να παρθεί μια συλλογική πολιτική απόφαση για το θέμα αυτό, η οποία ωστόσο μετά από αντιδράσεις ορισμένων Περιφερειαρχών δεν πάρθηκε. Ο κ. Τατούλης δεν έμεινε σε αυτές τις ενέργειες και έστειλε και νέα επιστολή στον κύριο Βορίδη εκφράζοντας την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, η οποία και πάλι δεν απαντήθηκε.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ΚΤΕΟ είναι περιουσία της Περιφέρειας και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πρέπει να έρθουν στην Περιφέρεια. «Είναι απαράδεκτο οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ευθύνη της Περιφέρειας και να μην της αποδίδονται τα έσοδα από το Υπουργείο. Μετά τις πιέσεις μας διαφαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στο Υπουργείο για εξ ολοκλήρου μεταφορά των ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια.

Αποδεκτές οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις του Πέτρου Τατούλη για τα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις - πηγάδια

Οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη έγιναν αποδεκτές με την υπογραφή της τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150554/10-6-2011, που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Η τροποποίηση αυτή αφορά:..........


• την απαλλαγή του αγρότη- κατόχου γεώτρησης από οποιοδήποτε κόστος
• την απλούστευση των διαδικασιών
• την συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αξιόπιστων τεχνικών στοιχείων για τις υφιστάμενες γεωτρήσεις (βάθος, παροχή, στάθμη, τρόπος άντλησης κλπ) και
• τον προσδιορισμό και την καταγραφή της γεωγραφικής θέσης της γεώτρησης χωρίς κόστος για τον αγρότη

Η εν λόγω ΚΥΑ προωθείται για υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 16η Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου

Λόγω της αναμονής για την υπογραφή από τα αρμόδια Υπουργεία την τροποποίηση της ΚΥΑ 150554/10-6-2011 που αφορά την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις, παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής προσφορών προς τον σύλλογο μας μέχρι και 10 ημέρες μετά την ανακοίνωση της τροποποιημένης ΚΥΑ.

Από το Δ.Σ.


Απάντηση της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας σε δημοσίευμα μας.

Απάντηση σε δημοσίευμα μας σχετικά με την μετατροπή για άλλη μια φορά του γεφυριού στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών σε ποτάμι αναρωτηθήκαμε για πολλοστή φορά τι γίνεται με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου και αν υπογράφηκαν επιτέλους οι περιβαλλοντικοί όροι για να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής της νέας κοιλαδογέφυρας.

Σήμερα μας ήρθε η απάντηση της .............


περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας στο δημοσίευμα μας που θίξαμε αναφέρει ότι "έχει συνταχθεί πλήρης τεχνική μελέτη, βάσει της οποίας προβλέπεται πλακοσκεπής οχετός με καθαρά ανοίγματα διαστάσεων 6 μ. πλάτος και 3 μ. ύψος.

Επίσης βελτιώνεται η οδοποιία οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά σε μήκος περίπου 350 μ., ώστε να προσαρμοστεί με τεχνικά σωστό τρόπο η νέα γέφυρα στην υφιστάμενη οδοποιία, συνολικού κόστους 465.000,00 €.

Επειδή η παρέμβαση στο χώρο είναι σοβαρή, απαιτήθηκε και συντάχτηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις αρχές Ιανουαρίου του 2012 από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η περιβαλλοντική μελέτη υποβλήθηκε στο ΠΕ.ΧΩ Τρίπολης για οριστική υπογραφή.

Κατόπιν ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη από την αρμόδια υπηρεσία, η μελέτη σύντομα θα υπογραφεί, ώστε να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Επομένως είναι θέμα χρόνου και όχι υποσχέσεων η κατασκευή του τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου, για το οποίο δόθηκε από την αρχή άμεση προτεραιότητα."

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Παναγιώτης Αλευράς

Η ομάδα του Φιλιατρά News θα εξακολουθήσει να θυμίζει την αναγκαιότητα του έργου μέχρι τουλάχιστον να ξεκινήσει να υλοποιείται.
Το έχουμε βάλει σκοπό να γίνει και να πιέσουμε όσο είναι δυνατόν να γίνει.
Έχουμε βρει την πλήρη κατανόηση του αγαπητού μας Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ο οποίος μετά την επιστολή μας και το Video που του δείξαμε ενδιαφέρθηκε και έδωσε εντολή να γίνει το έργο πάση θυσία.
Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας κοιλαδογέφυρας. Θα είναι η δική μας δικαίωση για τον αγώνα μας προκειμένου να κατασκευαστεί αλλά ταυτόχρονα και η δικαίωση όλων αυτών των οικογενειών που έχουν χάσει ανθρώπους τους στο S του θανάτου.
Κυριε Αλευρά, σας εμπιστευόμαστε ότι θα κάνει η περιφέρεια το έργο. Απλά κάντετο όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την 10η Μαρτίου 2012 , ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 ο Σύλλογος των εν Αθήναις Φιλιατρινών καλεί τα μέλη και τους φίλους του στο χορό- συνεστίαση στο γνωστό κοσμικό κέντρο «ΜΠΑΜΠΗΣ» στην Κηφισιά (Όθωνος 26 τηλ. 2108013926)

Τιμή πρόσκλησης: 30 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό , κρασί και απεριόριστα αναψυκτικά.Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ» ,την «ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ» και άλλους καλλιτέχνες.
Για εξυπηρέτηση σας, όσοι επιθυμείτε να ..........

έλθετε τηλεφωνήστε μέχρι και την 8η Μαρτίου στα τηλέφωνα

Νικόλαος Βορρές 6974828923

Νικόλαος Νικολακόπουλος 6974481777

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Νικόλαος Νικολακόπουλος (μέλος Δ.Σ)

Μήνυμα Αναγνώστη: Δεν βρίσκω το καρναβάλι των Φούληδων

Αγαπημένο μου Φιλιατρά News
Κάπου είχατε γράψει για το καρναβάλι των Φιιλιατρών. Έψαξα στη σελίδα να βρω αλλα δεν το βρήκα. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το δω;

Παναγιώτης Π.
Καναδάς

*Έγινε μετατροπή από Greeklish σε Ελληνική γραμματοσειρά.

Απάντηση Φιλιατρά News

Αγαπητέ φίλε ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Το Video μας με το καρναβάλι των Φούληδων μπορείς να το δεις πατώντας εδώ
Να είσαι καλά εκεί στον Καναδά και ευχαριστούμε που μας παρακολουθείς.


Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [29-2-2011]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.