Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αυτόφωρο για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

Από σήμερα Δευτέρα, 1η Αυγούστου, αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, σύμφωνα με τις οποίες οι οφειλέτες ποσού άνω των 5.000 ευρώ μπορεί να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.

Πρόθεση, πάντως, της πολιτικής ηγεσίας ..........

του υπουργείου Οικονομικλων, είναι να κινηθεί αρχικά προς την κατεύθυνση των μεγαλοοφειλετών. Αυτό προκύπτει και από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου στο "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με την οποία "Δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή ειναι η δέσμευσή μας".

Οι οφειλέτες του δημοσίου ειναι συνολικα 900 χιλιαδες και το συνολο του ποσού των οφειλών ειναι 41,1 δισ, ευρώ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, από την Δευτέρα οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικα για το χρέος τους και θα τους γίνεται ενημέρωση για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36. Στη συνέχεια και αναλογα με την αντίδραση των οφειλετων θα ακολουθήσει η εφαρμογή του νόμου.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι η προσπάθεια να εστιαστεί, πρώτα απ' όλους, στους μεγάλους οφειλέτες.

ΕΕΤΤ: Νέα εφαρμογή για την ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων

Την πιλοτική λειτουργία μίας νέας εφαρμογής Web 2.0, με τίτλο «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων» (ΣΑΠΕΣ/SPEBS), ξεκινά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων-ΕΕΤΤ στις διευθύνσεις http://broadbandtest.eett.gr/ και http://test.broadband.gr/.

Η νέα εφαρμογή αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ΕΕΤΤ με το ..........

Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επιπλέον, αξιοποιεί το σύστημα μετρήσεων Measurement Lab (M-Lab) του Κόμβου Μετρήσεων Ευρυζωνικών Χαρακτηριστικών (ΚΟ.Μ.Ε.Χ.), που αναπτύχθηκε πιλοτικά και λειτουργεί από το 2009 με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) και των κοινοπραξιών Measurement Lab Partnership και Planet Lab Consortium.

Συγκεκριμένα, η ρυθμιστική αρχή προσκαλεί όλους τους χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του πρώτου χάρτη ποιοτικών χαρακτηριστικών ευρυζωνικών συνδέσεων της χώρας μας. Οι επισκέπτες του νέου δικτυακού τόπου έχουν τη δυνατότητα να μετρούν ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης και να αντλούν από το χάρτη χρήσιμες πληροφορίες.

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη του χάρτη έχουν την επιλογή «εγγραφής» στο δικτυακό τόπο. Κατά τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού πρόσβασης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα τη διεύθυνση (γεωγραφική θέση) της σύνδεσης του στο χάρτη, τον πάροχο της σύνδεσης και τις μέγιστες (θεωρητικές) ταχύτητες του πακέτου σύνδεσης. Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το λογαριασμό του και μετρά τη σύνδεση του, τα αποτελέσματα της μέτρησης αποτυπώνονται στο χάρτη και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό χρήσιμων (ανώνυμων) στατιστικών.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν στη διάθεση τους πρόσθετες δυνατότητες, όπως είναι η μεταφορά στον υπολογιστή τους αρχείου (CSV) με το ιστορικό των μετρήσεων που έχουν πραγματοποιήσει, καθώς και η γραφική απεικόνιση των μετρήσεων τους στον άξονα του χρόνου.

Προκειμένου η εν λόγω εφαρμογή να αποτελέσει βάση για ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, εργαλείων κι εφαρμογών, οι αναλυτικές προδιαγραφές του συστήματος, οι μεθοδολογίες, καθώς και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται στο νέο δικτυακό τόπο, δημοσιεύονται στο σύνολο τους από την ΕΕΤΤ στην ιστοσελίδα https://forge.osor.eu/projects/spebs/, καθώς και στην ιστοσελίδα http://broadbandtest.eett.gr/about.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας, ο νέος δικτυακός τόπος θα ενημερώνεται τακτικά με βελτιώσεις στο λογισμικό, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ιδέες και προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Για το λόγο αυτό, η ΕΕΤΤ διενεργεί σχετική δημόσια διαβούλευση από τις 25 Ιουλίου 2011 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13:00. Το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, στη διεύθυνση: http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Consultations/PublicCons/

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 1 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.