Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Εκτροχιασμός τρένου στο Άργος. Σε εξέλιξη επιχείρηση Διάσωσης

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργους-Τρίπολης σημειώθηκε, για άγνωστους λόγους, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αχλαδόκαμπου Αργολίδας.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν επτά άτομα (4 επιβάτες και 3 μέλη του προσωπικού) και όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τρεις επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι.
Αυτήν την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη ..........

μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων απο συνεργείο της ΕΜΑΚ.

Αντίθετη η Νάντια Γιαννακοπούλου στις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων !!

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε χθες 09/12/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέματα τις διατάξεις που πλαισιώνουν τον υπό σύσταση Οργανισμό Παροχών Υγείας, τα επιδόματα των πολυτέκνων και τον Οικονομικό Φορέα Προμηθειών Νοσοκομείων.

Η κ. Γιαννακοπούλου, στην παρέμβαση της παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου, του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη και του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τιμοσίδη επικεντρώθηκε στις περικοπές που πρόκειται να γίνουν στα επιδόματα των πολυτέκνων, εκφράζοντας ανοιχτά και με σαφήνεια την αντίθεσή της στην κατ’ ουσίαν κατάργησή τους.

Συγκεκριμένα, η Μεσσήνια βουλευτής, μεταξύ .........

άλλων, ανέφερε ότι «είναι άδικη και φορολογικά αλυσιτελής η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος στις οικογένειες που έχουν ετήσιο μικτό εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ. Πρόκειται για μία απόφαση που αντιτίθεται στο άρθρο 21 του Συντάγματος, το οποίο διατυπώνει την έμπρακτη ειδική φροντίδα – μέριμνα της Πολιτείας προς την πολύτεκνη οικογένεια. Επιπλέον, είναι αυταπόδεικτο και λογικό επακόλουθο ότι η μείωση των γεννήσεων θα ενταθεί και θα επιφέρει μεσο-μακροπρόθεσμα αλυσιδωτές επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και ακόμη ένα βήμα πιο ψηλά στην πρωτιά της Ελλάδας ως το πλέον γερασμένο κράτος της Ε.Ε. Σας υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα ο συντελεστής γεννήσεων είναι 1,28 παιδιά ανά ζευγάρι, η μικρότερη στην Ε.Ε., ενώ η παρούσα οικονομική συγκυρία αναμένεται να ρίξει ακόμη πιο χαμηλά τον συγκεκριμένο δείκτη. Αν μη τι άλλο, σας ζητώ το συγκεκριμένο μέτρο να επανεξεταστεί και να τεθούν πρόσθετα κριτήρια αξιολόγησης όπως ο αριθμός των παιδιών, λόγοι υγείας κ.α. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα επίσης να επισημάνω και την επιβολή εισοδηματικού μέτρου για την καταβολή της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας. Κύριοι Υπουργοί, είναι άδικο και υπερβολικό οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά και οι πολύτεκνες μητέρες να πλήττονται με αυτόν τον τρόπο… Να περικόπτονται δηλαδή οι συντάξεις και τα επιδόματά τους, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι αυτές οι κατηγορίες πολιτών έχουν μεγαλύτερες ανάγκες και έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολλά στην πατρίδα.

Γιατί οι παραπάνω πλήττονται πολλαπλάσια και από τα μέτρα της αύξησης του Φ.Π.Α. σε είδη της καθημερινής τους ανάγκης, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τις περικοπές των επιδομάτων, τα τέλη για την κυκλοφορία των πολυτεκνικών αυτοκινήτων, την κατάργηση των προσλήψεων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, τις μετεγγραφές των φοιτητών, να επιβαρύνονται κι άλλο; Θα παρακαλούσα στην επόμενη συνεδρίαση να λάβετε υπ’ όψιν τις παραπάνω επισημάνσεις και να αυξήσετε τα εισοδηματικά όρια, τουλάχιστον στο διπλάσιο. Δεν μπορεί, τη στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι η υπογεννητικότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, να θεσπίζουμε τέτοια μέτρα. Είναι μεγάλο λάθος! Είναι άδικο και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν θα λυθεί με την υπέρμετρη επιβάρυνση των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση των οικονομικά δυνατών»

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 95-88

Από την κόλαση γύρισε ο Παναθηναϊκός για να επικρατήσει της Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ με 95-88 στην παράταση και να βρεθεί έτσι αγκαλιά με την πρώτη θέση στο 4ο Όμιλο της Ευρωλίγκας

9'' πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας οι πράσινοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 75-79 και χρειαζόντουσαν ένα θαύμα -ή πιο σωστά δυο επιθέσεις- για να πιάσουν τους Σλοβένους στο σκορ. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Διαμαντίδη, του μοναδικού παίκτη του τριφυλλιού που σκόραρε ακατάπαυστα τα τελευταία λεπτά, και αυτός έφυγε γρήγορα στην επίθεση. Ακριβώς στο 6,8'' ο Μάρκοτα έκανε ένα βλακώδες (καθότι τελείως αχρείαστο) φάουλ στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, στέλνοντάς τον στις βολές.

Ο Διαμαντίδης σε εκείνο το σημείο είχε .........

δυο επιλογές: α) να βάλει την πρώτη και να χάσει τη δεύτερη, ελπίζοντας κάποιος συμπαίκτης του να πάρει το ριμπαόυντ και στον εναπομείναντα χρόνο να πάει για το τρίποντο της ισοφάρισης, β) να βάλει και τις δυο και μετά αυτός και οι συμπαίκτες του να πιέσουν στην επαναφορά, μπας και οι παίκτες της Ολίμπια έκαναν δεύτερο συνεχόμενο λάθος. Ο Έλληνας άσος διάλεξε την κουρτίνα νο2 και δικαιώθηκε.

Αφού ευστόχησε και στις δυο βολές, στην επαναφορά η πίεση του Παναθηναϊκού είχε άμεσο αποτέλεσμα, μιας και η μπάλα βρέθηκε απευθείας στα χέρια των γηπεδούχων. Αυτή κάπως κατέληξε στον Μπατίστ, ο οποίος πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, πήγε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά βρήκε σίδερο. Από μηχανής θεός, όμως, ξανά ο Διαμαντίδης βρέθηκε κάτω από τη μπασκέτα, πήρε το ριμπάουντ και τρια δέκατα πριν το τέλος έφερε το ματς στα ίσια.

Με τέτοια ανατροπή φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να λυγίσει στην παράταση. Ούτε, βέβαια, ήταν δυνατόν οι Σλοβένοι να έχουν την ψυχολογία να συνεχίσουν. Στα πρόσθετα πέντε λεπτά ότι σούταραν οι πράσινοι -εκεί που στην κανονική διάρκεια χανόταν- τώρα πήγαινε μέσα. Έτσι, το τελικό σκορ έγραψε 95-88.

Πάντως, το πως έφτασε ο Παναθηναϊκός να κυνηγάει το τρελό στα τελευταία δευτερόλεπτα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πραγματοποιώντας πολύ άσχημο παιχνίδι, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, επέτρεψαν στην Ολίμπια να πιστέψει τη νίκη, που μαζί θα της έδινε και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν τελείως αρνητικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πηγαίνοντας σε λάθος επιλογές στην επίθεση και δεχόμενοι εύκολους πόντους στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε μια φορά στο +9 (στο 31' 50-59) και στο +8 (στο 37' 60-68), ενώ ο Νίκολας μέχρι την τελευταία περίοδο δεν είχε ούτε έναν πόντο!

Η Ολίμπια από τα μέσα περίπου του τρίτου δεκαλέπτου και μετά άρχισε να πιστεύει στη νίκη και στα τελευταία λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο, βγαίνοντας νικήτρια στο παιχνίδι των βολών και παίρνοντας όσα σφυριγματάκια χρειαζόταν.

Στο τέλος, όμως, μίλησε η εμπειρία, εκεί όπου και ένας κακός Παναθηναϊκός, πάντα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Και τα κατάφερε.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79 (κ.δ.), 95-88

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9(2), Μπατίστ 14 (10 ριμπ.), Φώτσης 17(3), Σάτο 12, Νίκολας 15(5), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16(2 τριπ., 11 ασίστ), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3(1)

Ολίμπια: Ιλιέφσκι 16(4), Γκρέγκορι 19(1), Σαλίν, Μούριτς 4, Γιαγκότνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πινκνέι 8, Μάρκοτα 9, Λόρμπεκ 1, Όζμπολτ 15(1)

Αντίδραση του Παναθηναϊκού στην τιμωρία της έδρας

Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκάλεσε η τιμωρία της μια αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που της επεβλήθη για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Σε ανακοίνωσή τους οι πράσινοι» εμμένουν στην έκθεση της αστυνομίας και την υποστηρικτική τους γραμμή, ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από αναρχικούς, που πήγαν επί τούτου στο ΟΑΚΑ για να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, λόγω των δυο χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επιπλέον, προεξοφλούν το γεγονός πως θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: .........


«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε νωρίτερα σήμερα ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μας επέβαλε την ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω γεγονότων που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του Πανσερραϊκού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Από όλα τα στοιχεία που εξετάσθηκαν, περιλαμβανόμενης και της σχετικής έκθεσης της Αστυνομίας, αλλά και από την ίδια την αίσθηση της κοινής γνώμης έγινε προφανές ότι τα όσα συνέβησαν δεν είχαν καμιά σχέση με την ομάδα μας ή τον αθλητισμό γενικά.

Είναι σαφές πως:

* ό,τι συνέβη, συνέβη εκτός γηπέδου

* όσοι ενεπλάκησαν είχαν ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις για λόγους, όπως προκύπτει και από σχετική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., έξω και πέρα από τον αθλητισμό που σχετίζονται με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

* κανείς δεν αρνείται πως η συγκεκριμένη αντιπαλότητα και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η μοναδική αιτία των γεγονότων

Με δεδομένα τα παραπάνω θεωρούμε κατάφωρα άδικο να χρεώνεται ο Παναθηναϊκός (ή κάθε άλλη ΠΑΕ) την οποιαδήποτε έξω-αθλητική αντιπαλότητα μεταξύ περιθωριακών και αντι-εξουσιαστικών στοιχείων και Αστυνομίας, πολύ δε περισσότερο όταν οι συγκρούσεις που απορρέουν από αυτή την αντιπαλότητα πραγματοποιούνται εκτός γηπέδου.

Είναι απαράδεκτο μια ΠΑΕ να κρατείται πρακτικά όμηρος για γεγονότα που, στο κάτω της γραφής, όταν συμβαίνουν μακριά από αθλητικές εγκαταστάσεις (και συμβαίνουν συχνά) δεν επιφέρουν κανενός είδους ανάλογη συνέπεια σε κανέναν.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα υποβάλει έφεση εναντίον της σχετικής απόφασης».

Αιματηρή συμπλοκή Αλβανών στα Φιλιατρά

ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ

Αιματηρή συμπλοκή Αλβανών σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή των Φιλιατρών. Λίγο πριν από τις 7.30, πέντε Αλβανοί οπλισμένοι με καραμπίνα και μαχαίρια μετέβησαν σε αγροτική περιοχή κοντά στο δρόμο προς Λιμενάρι, όπου σε αγροικία διέμεναν τρεις ομοεθνείς τους, και μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο συνεπλάκησαν.

Οι πρώτοι πυροβόλησαν κατά των .........

τριών, δυο φορές, με αποτέλεσμα ένας να τραυματιστεί στο δεξί χέρι, ενώ ένας δεύτερος στην κοιλιά από μαχαιριές.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε Αλβανοί είχαν διαφορές με ομοεθνείς τους, τους οποίους αναζήτησαν στη συγκεκριμένη αγροικία, αλλά αυτοί πιθανότατα είχαν φύγει. Βρήκαν εκεί τους τρεις Αλβανούς, τους ρώτησαν πού βρίσκονται οι υπόλοιποι και κουβέντα στην κουβέντα, συνεπλάκησαν.

Θάρρος

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ



Από το Επιτροπές Διόδια STOP



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημεριδα για τους Νέους Αγρότες στο κέντρο "Δήμητρα"

Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας η ημερίδα με θέμα « ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο να καλωσορίζει τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια είπε:
« Πιστός στην δέσμευση που είχαμε αναλάβει να κάνουμε την Υπηρεσία ενεργό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας , φιλοξενούμε σήμερα ίσως το πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό κομμάτι του αγροτικού κόσμου της Τριφυλίας. Τους ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. Τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να επενδύσουν στην γη και στα ζώα. Τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία να μείνουν και να προσπαθήσουν στην ύπαιθρο». Ο κ Τσουμάνης έκλεισε την τοποθέτηση του ευχαριστώντας τους εισηγητές, τον Δ/νων Σύμβουλο του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Σάμιτα Αριστείδη για την παρουσία του αλλά και για την υποστήριξη του αλλά και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη για την βοήθεια του όλο αυτό το διάστημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο ........

Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης Γεώργιος και ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλιας Κων/νος καθώς και οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος και Γαργαλιάνων κ. Παπαχριστοφύλλου Λεωνίδας.

Την έναρξη της ημερίδας την κήρυξε ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σάμιτας Αριστείδης ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η κατάρτιση στον αγροτικό κόσμο και ειδικά στους νέους αγρότες που μπορούν λόγω ηλικίας να αφομοιώνουν και να εφαρμόζουν πιο εύκολα αυτά που μαθαίνουν.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Μπέσσα Σπυριδούλα η οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, εξηγώντας με ακρίβεια του όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν οι νέοι αγρότες απέναντι στο πρόγραμμα.

Επίσης παρέθεσε στατιστικά στοιχεία για το πόσοι νέοι αγρότες εντάχθηκαν στην Τριφυλία την τελευταία δεκαετία ενώ τελειώνοντας σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι οι αγρότες να ολοκληρώνουν τις 150 ώρες εκπαίδευση που προβλέπεται από το πρόγραμμα για να μην έχουν κυρώσεις.

Στην επόμενη εισήγηση ο Δ/ντης Κατάρτισης του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στις δράσεις που αναμένονται να ξεκινήσουν στον τομέα της κατάρτισης των νέων αγροτών. Επίσης τόνισε με πολύ πειστικό τρόπο τις ωφέλειες που προκύπτουν για τον αγροτικό κόσμο και ειδικά για τους νέους αγρότες από την συμμετοχή τους σε προγράμματα κατάρτισης ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κύριος Πολυμενάκος Λεωνίδας αγρότης Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ο οποίος εξήγησε τις προοπτικές των Νέων αγροτών και τους μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις που τους αφορούν.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε για αρκετή ώρα γόνιμος διάλογος από όπου εξάχθηκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Μάχη με τα κύματα για 77 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου


Tourist ship battered by Antarctic waves
Ανέβηκε από itnnews. - Νέα video από όλο τον κόσμο.
Δέος προκαλεί το βίντεο που δείχνει ένα κρουαζιερόπλοιο να πέφτει κύματα της Ανταρκτικής. Το πλοίο γύρισε στην Αργεντινή για να επισκευαστεί καθώς έχασε τη μια μηχανή του.
Πιο αναλυτικά, το ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει το Clelia II να παλεύει με κύματα ύψους 30 ποδιών στη θαλάσσια περιοχή της Peninsula.

Η σφοδρότητα των κυμάτων ήταν τέτοια που έσπασε τα τζάμια της γέφυρας και κατέστρεψε τα συστήματα επικοινωνίας.

Και οι 88 επιβάτες είναι...

καλά στην υγεία τους ενώ ένας εκ των 77 μελών του πληρώματος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου δήλωσε στο ITN πως είδε το χειρότερο καιρό στα 159 ταξίδια που έχει κάνει στην Ανταρκτική.

Στο σκαμνί 14 του Δήμου Ζαχάρως

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών παραπέμπονται να δικαστούν, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σύμφωνα με το 68/2010 πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, δεκατέσσερα συνολικά άτομα, για πρωτοφανή παράμετρο παραβατικότητας στον «αμαρτωλό» Δήμο Ζαχάρως.
Συγκεκριμένα παραπέμπονται: ο εκτελών χρέη δημάρχου στον «αμαρτωλό» Δήμο της Ζαχάρως Δημήτριος Χρονόπουλος, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, ο ευρισκόμενος σε αργία λόγω της παραβατικότητάς του πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...

Σπύρος Σπυρίδωνας και ο πρώην γενικός διευθυντής της περιφέρειας Νικόλαος Τσώλης.

Παράνομη καθαίρεση

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για την παράνομη καθαίρεση, από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του Αριστείδη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου και διαφώνησε για τη διέλευση της Ιονίας Οδού μέσα από το οικοσύστημα του Καϊάφα και για άλλα ζητήματα διαφάνειας.

Την καθαίρεση του κ. Αβραμόπουλου έκριναν παράνομη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (γνωμοδότηση 445/ 2007), η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 253/2008) και το ΣτΕ με την 3275/2009 οριστική του απόφαση. Παρ' όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.
Μ. ΝΟΔ.

Περικόπτουν το 1/4 της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων

Όταν μέσα στο 2013 θα έχει λήξει το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας με βάση το Μνημόνιο, η εμφάνιση της Ελλάδας θα θυμίζει ένα ζωντανό πτώμα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως δεν θα έχει χρεωκοπήσει νωρίτερα. Αν κρίνει κανείς από τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν, πριν από λίγες ημέρες, για την εξέλιξη των βασικών ελληνικών μακροοικονομικών μεγεθών που καλύπτουν μέχρι και το 2012, στη χώρα μας θα ζει ένας λαός που θα του έχουν στερήσει το ένα τέταρτο τουλάχιστον της αγοραστικής του δύναμης, που θα οφείλει στους δανειστές του ακόμα τεράστια ποσά, ανεξαρτήτως όσων θα έχει ήδη δώσει και από τη χάρη που θα του κάνουν οι κοινοτικοί εταίροι του να παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που θα του έχουν δώσει μέχρι τότε, όχι για να στηρίξει την οικονομία του, αλλά για να πληρώσει τους πιο βιαστικούς και απαιτητικούς δανειστές του, τις τράπεζες κυρίως.

Εκείνη την εποχή η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει χρήματα για να πληρώσει δάνεια, άσχετα προς το κοινοτικό, που λήγουν το 2014 και...

το 2015, ποσά, δηλαδή, της τάξης των 70 δισ. ευρώ τον ένα χρόνο και των 76 δισ. ευρώ τον επόμενο. Πού θα τα βρει; Μοιραία θα αναγκαστεί να ζητήσει, αν δεν της το πουν οι ίδιοι οι εταίροι της, να ενταχθεί στο νέο, υπό διαμόρφωση Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΜΕΜΣ) των οικονομιών των χωρών της Ευρωζώνης. Ο μηχανισμός αυτός, όχι ενωσιακού, αλλά διακυβερνητικού χαρακτήρα, είναι ήδη αποφασισμένος, στις γενικές γραμμές του, από τους Γαλλογερμανούς, και έχει την αναγκαστική έγκριση τόσο της Κομισιόν που θα τον πιλοτάρει όσο και των υπόλοιπων κοινοτικών χωρών. Μια μικρή τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβώνας (άρθρο 136) για την ενίσχυση της κοινοτικής εποπτείας των χωρών που εμφανίζουν υψηλά ελλείμματα και χρέος και δεν τα βγάζουν πέρα μόνες τους. Γι' αυτά τα κράτη -θυμηθείτε ότι θα είναι και η Ελλάδα μέσα, από τις πρώτες- θα χαράσσονται (σ.σ.: από τους άλλους) οι προσανατολισμοί οικονομικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθούν, οι οποίοι θα είναι συμβατοί με τους καθοριζόμενους για το σύνολο της Ένωσης και θα διασφαλίζεται η εποπτεία τους (σ.σ.: παράταση επ' αόριστον του στενού κορσέ σε οικονομία και κοινωνία). Η εποπτεία ποιων; Αυτών των κρατών που έχουν πρόβλημα. Από ποιους;

Από τον νέο Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης της οικονομίας. Με άλλα λόγια, φτου κι απ' την αρχή, οι άλλοι Ευρωπαίοι θα μας υποδεικνύουν πώς και τι πρέπει να κάνουμε. Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, αυτός ο νέος μηχανισμός στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από την υιοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαδικασιών που υπάρχουν ήδη στον διεθνή χρηματοπιστωτικό χώρο, στις λεγόμενες αγορές. Όπως θα προβλέπει αυτός ο μηχανισμός, οι ιδιώτες επενδυτές-δανειστές της χώρας θα μπορούν, σε περίπτωση αδυναμίας της να τους πληρώσει, ν' αποφασίζουν κατά πλειοψηφία και κατά περίπτωση (σ.σ.: δεν θα υπάρχει αυτοματισμός) να αναγκάζουν τη χώρα σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Με άλλα λόγια, μια ελεγχόμενη, ανώδυνη -για τους άλλους- χρεωκοπία της.

Επιπλέον, μαγειρεύεται μια σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Κομισιόν για ένα σύστημα παροχής από την ΕΤΕπ -Κύριος οίδε με ποιους όρους και προϋποθέσεις- δανείων στις χώρες με προβλήματα, τα οποία όμως δεν θα προορίζονται για την αποπληρωμή χρεών τους κ.λπ., αλλά θα έχουν επενδυτικό-αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα στοχεύουν στην τόνωση της πραγματικής, ιδιωτικής οικονομίας τους. Δεν θα χρηματοδοτούν - δανειοδοτούν δηλαδή την κάλυψη των αναγκών σου, όπως έχει ζωτική ανάγκη η Ελλάδα. Δεν πρέπει πάντως να αποκλείεται να ισχύσει, σε έναν βαθμό, το σημερινό σύστημα παροχής εγγυήσεων από τις χώρες-μέλη προκειμένου να μπορεί η χώρα που έχει το πρόβλημα να βγει και να δανειστεί στις αγορές. Δώρον άδωρον, το χρέος και τα ελλείμματα δεν θα μικραίνουν, αλλά θα μεγαλώνουν.

Έτσι που πάει να γίνει αυτός ο νέος Μόνιμος Μηχανισμός, δεν αποκλείεται όχι απλώς να μη σε δανείζει, αλλά και να σε πτωχεύει. Η έστω και υπό αυστηρούς όρους χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης που θα ήθελε η Ελλάδα δεν είναι καθόλου βέβαιη. Το αντίθετο. Θα μου πείτε, αυτός που πνίγεται και ζητάει βοήθεια δεν ρωτάει ποιες είναι οι πολιτικές και οικονομικές πεποιθήσεις αυτού που του τείνει το χέρι για να τον σώσει, απλώς προσπαθεί να το πιάσει για να μην πνιγεί. Το ερώτημα όμως τίθεται: κι αν αυτός ο κύριος δεν έχει την πρόθεση να σε τραβήξει και να σε βγάλει μια για πάντα από το νερό, αλλά απλώς να σε κρατήσει μέσα χωρίς βέβαια να σε αφήσει να πνιγείς; Εκεί έχουμε καταντήσει: θα είμαστε ευχαριστημένοι που δεν πνιγόμαστε έστω κι αν μας κρατάνε συνεχώς στο νερό.

Ιδρύθηκε η Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης!

* Η Google χαρακτηρίζει τη Θράκη ως "Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης"!!!

Όνειρο ή εφιάλτης, ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, είναι πραγματικότητα. Επί 2,5 χρόνια καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της Άγκυρας να θέσει θέμα ανεξάρτητης Θράκης, αλλά δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων… οι καταγγελίες έμειναν στον «αέρα».
Μέσω της γνωστής εφαρμογής της Google Earth ανακαλύψαμε πως η Θράκη δεν είναι πλέον ακριβώς Ελληνική, αλλά έχει μεταβληθεί (τουλάχιστον στους χάρτες της αμερικανικής εταιρείας) σε Ανεξάρτητη Δημοκρατία…!
Απίστευτο και όμως γεγονός, αφού η αδράνεια ..........

των Ελληνικών κυβερνήσεων θα πρέπει επιτέλους να βραβευτεί από τους ινστρούχτορες της προπαγάνδας στην Άγκυρα.

Στην εικόνα που σας παραθέτουμε (τα πνευματικά δικαιώματα της οποίας έχει η Google και μάλιστα με απειλή ποινής… σε περίπτωση αναδημοσίευσης οποιουδήποτε χάρτη της) γίνεται περισσότερο από σαφές πως η Θράκη είναι πλέον ανεξάρτητη Δημοκρατία! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα έχουμε εμείς ποινικές συνέπειες από την αναπαραγωγή αυτού του ψευδώνυμου χάρτη που τολμά να δημοσιεύει η Google, αλλά σκεπτόμαστε πως ίσως ήρθε η ώρα κάποιοι από την Δικαιοσύνη να αναλάβουν τον ρόλο που τους αρμόζει και να μηνύσουν τα αρμόδια Ελληνικά υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, για πλημμελή εργασία και έκθεση σε εθνικό κίνδυνο μίας ολόκληρης γεωγραφικής περιοχής της χώρας…
Η Google Earth δημιουργεί σήμερα μείζον εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα, εκτός και εάν η Άγκυρα ή τα τσιράκια της στην Θράκη προσκόμισαν ικανά αποδεικτικά στοιχεία –διακρατικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- που αποδεικνύουν τη νομιμότητα του συγκεκριμένου χάρτη.

Ανύπαρκτη η Θράκη και για άλλη μεγάλη αμερικανική εταιρεία

Προσπαθώντας να εγκαταστήσω το δοκιμαστικό λογισμικό δημιουργίας γραφιστικών αρχείων της Corel (Corel Draw), διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη πως στην διαδικασία του Register και όταν έπρεπε να «καταθέσω» τα στοιχεία μου, δεν υπήρχε στην Ελλάδα η Θράκη. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Corel σταματάει στην… Ανατολική Μακεδονία.
Αφέλεια, λάθος ή συντονισμένη ενέργεια από τις γνωστότατες στον χώρο της πληροφορικής και στο διαδίκτυο αμερικανικές εταιρείες Corel και Google; Μήπως κάποιος από την τραγική κυβέρνηση των Αθηνών θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρει θέση και να ζητήσει την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και την επαναφορά της Θράκης στην Ελλάδα ή… θα πρέπει να ζητηθεί πρώτα η άδεια του κυρίου Στρος Καν;

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε;

Ζώντας στην Θράκη και αντιλαμβανόμενος πως η εγκληματική ανεπάρκεια των Ελληνικών κυβερνήσεων καθιστά τον Ελληνισμό της Θράκης αιχμάλωτο του οιουδήποτε, έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να σκέφτομαι εάν θα πρέπει να καταβάλω οποιαδήποτε εισφορά στα ταμεία του Ελληνικού κράτους.
Η κοινή λογική προτάσσει, πως ίσως θα έπρεπε όλοι όσοι κατοικούμε στην Θράκη να σκεφτούμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην καταβάλουμε δεκάρα τσακιστή στο κράτος των Αθηνών έως ότου οι συγκεκριμένες αμερικανικών συμφερόντων εταιρείες επιδιορθώσουν το «λάθος» τους.
Άλλωστε, γιατί να συνεισφέρουμε σε ένα κράτος που μας έχει εγκαταλείψει στις διαθέσεις της Άγκυρας και μας αφήνει να χαρακτηριζόμαστε ως πολίτες κάποιου άλλου κράτους (και μάλιστα ανεξάρτητου);

Ας μιλήσουμε επιτέλους

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.