Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 7/8/09, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, υπό την Προεδρεία του Νομάρχη κ.Δημήτρη Δράκου, με θέμα το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας της γρίπης, στο Νομό.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο, στα βασικά του σημεία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία 68 εμβολιαστικών κέντρων στο Νομό, τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και στα σχολεία, τον εμβολιασμό του πληθυσμού με κριτήρια προτεραιότητας, κ.λ.π.

Αύριο Σάββατο και ώρα 11 το πρωί ο Νομάρχης .......

Μεσσηνίας Κος Δράκος θα δεχτεί στο γραφείο του τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννης Νικόπουλος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

E-mail Αναγνώστη: H Πόλις Εάλω‏

Αγαπητοί Συμπολίτες σας χαιρετώ.

Ερχόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στην γενέτειρα μου, τον τόπο μας, κάθε φορά - δυστυχώς - διαπιστώνω και κάτι καινούριο.

Αυτό λοιπόν το καλοκαίρι έχουμε καινούριους "επισκέπτες". Κουνούπια τα οποία "επιχειρούν" και μέρα μεσημέρι μη τηρώντας την ημερήσια εκεχειρία των προγόνων τους και κατσαρίδες, εκατοντάδες χιλιάδες κατσαρίδες που "περήφανα" ανοίγουν τα φτερά τους στις αυλές, τα σπίτια και τα δωμάτια μας. Ρωτώντας συγγενείς, φίλους και γείτονες για το θέμα και για τις ενέργειες που τυχόν έχουν γίνει, εισέπραξα το μεγαλοπρεπές ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι άρχοντες που κουβαλάν στις πλάτες τους τις τύχες αυτής της άτυχης πόλης ........

(χωριού, με συγχωρείτε, αλλά εγώ πόλη την άφησα και έτσι θα συνεχίσω να την λέω σε πείσμα κάποιων), απολαμβάνουν τον καφέ τους στην πλατεία, ευχαριστημένοι που το πολιτιστικό καλοκαίρι "περπατάει" κανονικά.
Ενα ετήσιο projectάκι που χρόνια τώρα ρίχνει την απαραίτητη "πολιτιστική στάχτη" στα μάτια των εναπομείναντων κατοίκων, αλλά συγνώμη κύριοι, η μάνα μου δεν καταλαβαίνει απο "Εράνεια 2009", να μην κυνηγάει θέλει με το Baygon ανα χείρας όλο το βράδυ κατσαρίδες και να μην βλέπει την εγγονούλα της "γαζωμένη" κυριολεκτικά μέρα-νύχτα απο τα κουνούπια.

Έτσι κι αλλιώς τα πολιτιστικά δρώμενα θα τα παρακολουθήσουν οι διαφόρων ειδών και εθνικοτήτων αλλοδαποί που βρίσκονται στον τόπο μας.
Χωρίς υποδομές, χωρίς υγειονιμική επιτήρηση, ζούν??? ανεξέλεγκτα και φέρνουν μαζί τους δυστυχώς και τις κατσαρίδες. Που ειναι η Δημογέροντες? Ξέρω αν διαβάσουν τελικά αυτές τις γραμμές θα με πούν ρατσιστή, αλλά δυστυχώς - για όλους - το Γιαννιτσοχώρι δεν έχει κατσαρίδες.
Ενώ εμείς οι πάντοτε προοδευτικοί δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το πλύσιμο των κάδων απορριμάτων, δεν απολυμάναμε και καθαρίσαμε τα φρεάτια (κοινώς υπονόμους), συνδέσαμε (μερικοί απο εμάς) την εκτός λειτουργίας κεντρική αποχέτευση με τα σπίτια μας (αλήθεια τότε που ξεκίνησε δεν είχα πάει φαντάρος ακόμα και τώρα ειμαι "πατημένα" 43, η βίλα στο Στόμιο έγινε πολύ γρήγορα όμως), και δεν μεριμνήσαμε για να υπάρχουν κάποιες προτάσεις έτοιμες για συνεργεία απολύμανσης ιδιωτικά έστω που θα πληρωθούν απο τις τσέπες των συνταξιούχων κατοίκων της πόλεως ταύτης. Οι οποίοι πληρώνουν βεβαίως-βεβαίως "αλμυρά" Δημοτικά τέλη ενσωματωμένα σε όλους τους λογαριασμούς των περίφημων επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, τρομάρα μας.

Ασχολούνται βέβαια οι άρχοντες με το "φλέγον" θέμα του Αγριλιού, με εκατέρωθεν ανταπαντήσεις στο απείρου κάλλους επίσημο περιοδικό των Φιλιατρών, απο διάφορους ανευθυνουπεύθυνους. Βέβαια ο Αγρίλης ειναι η παροικία των απανταχού πλουσίων, μορφωμένων και πτυχιούχων Φιλιατρινών, και εκεί θέλουν να ζούν διαφορετικά απο τους πληβείους των Φιλιατρών. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ κύριοι.

Εγώ πάντως με τις λιγοστές δυνατότητες που μου προσφέρει ο κυβερνοχώρος θα αποτανθώ σε όλους τους αρμόδιους και αναρμόδιους φορείς όπως : Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμους, Τριανταφυλόπουλους, κλπ. Γιατί εμένα κανένας Άλκης (sorry Δήμαρχε, εσύ ξέρεις και τις 2 φορές σε ψήφιασα), δεν θα με διώξει απο το σπίτι που γεννήθηκα και μεγάλωσα, καμμία κατσαρίδα με φτερά ή μη δεν θα κάνει το παιδί μου να μισήσει τον τόπο των παπούδων του και του γονιού του.
Ναί, η πόλις εάλω αλλά υπάρχει και το αντάρικο, κι αυτό ειναι πολύ δύσκολο να το κερδίσει κάποιος....όσο Δήμαρχος κι αν είναι

Μετά Τιμής
Χορηγάς Κ. Γεώργιος
Φιλιατρινός


Ηχηρότατο χαστούκι στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών από το πρωτοδικείο Πειραιά σχετικά με την έκτακτη εισφορά.

Διπλή φραγή στην καταβολή της έκτακτης εισφοράς έβαλε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά Το δικαστήριο που πρώτο είχε δικαιώσει φορολογούμενο ο οποίος επέλεξε τη δικαστική οδό αντί να πάει στο Ταμείο της Εφορίας, απέρριψε την προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου.

Με αυτήν το Δημόσιο ζητούσε να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί προ ημερών από το δικαστήριο του Πειραιά υπέρ του δικηγόρου Θεόδωρου Σκουζού, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας να μπλοκάρει την καταβολή της έκτακτης εισφοράς των 5.000 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει.

Το νέο δικαστικό «χαστούκι», παρά το γεγονός ότι .......

- όπως σημειώνουν οι δικηγόροι - σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οποιασδήποτε μορφής δεδικασμένο, αποτελεί σημαντική απόφαση που δείχνει την τάση που διαμορφώνεται στους δικαστικούς κύκλους όσον αφορά το μέτρο της έκτακτης εισφοράς.

Οι άλλες αποφάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά για την περίπτωση του κ. Σκουζού δεν είναι η μόνη που έχει εκδοθεί και δικαιώνει φορολογούμενο. Και σε άλλα δικαστήρια της χώρας στα οποία είχαν προσφύγει φορολογούμενοι πολίτες εκδόθηκαν από τους προέδρους υπηρεσίας αντίστοιχες προσωρινές διαταγές, με τις οποίες αμφισβητείται ουσιαστικά η συνταγματικότητα του μέτρου της έκτακτης εισφοράς.

Ωστόσο έχουν εκδοθεί από δικαστικούς λειτουργούς και αντίθετες αποφάσεις, με τις οποίες έχουν απορριφθεί αιτήματα πολιτών για την έκδοση προσωρινής διαταγής επί της αιτήσεως ανακλήσεως για την καταβολή της εισφοράς που τους αναλογεί. Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος - το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αφορά περίπου 120.000 φορολογούμενους πολίτες - αλλά και των αντιφατικών δικαστικών αποφάσεων, ο γενικός επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων προσδιόρισε για τις 29 Σεπτεμβρίου τη συζήτηση της πρώτης αίτησης αναστολής του επίμαχου μέτρου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, φορολογούμενους και Ελληνικό Δημόσιο, καθώς θα αποτελέσει πρόκριμα για την «τύχη» του νόμου που προβλέπει την έκτακτη εισφορά. Οι ίδιες ταχύτατες για τα δεδομένα της Ελληνικής Δικαιοσύνης διαδικασίες αναμένεται να ακολουθηθούν και στους επόμενους βαθμούς κρίσης, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τετραήμερο οινογνωσίας από σήμερα στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας

Ξεκινά σήμερα στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας τετραήμερο οινογνωσίας των οίνων και αποσταγμάτων της Τριφυλίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τον εξαιρετικό τριφυλιακό αμπελώνα και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής.

Καθημερινά, έως και την Δευτέρα 10 Αυγούστου, μετά τις 8.30 το βράδυ, οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα μπορούν να γεύονται οίνους κι αποστάγματα αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, έναν καταπράσινο κήπο, στην καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου.

Στην οικογνωσία μετέχουν εννέα είναι: Συνεταιρισμός «Νέστωρ», Διονύσια Κελάρια (Νταραίος), Κτήμα Αποστολόπουλου, Κτήμα...

Δερέσκου, Κτήμα Παναγιωτόπουλου, Κτήμα Τσώλη, Κτήμα Φράγκου, Οινεμπορική Πατσούρος, Ψαρραίος.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προβολής του τριφυλιακού αμπελώνα καθώς άλλωστε το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής δίνουν ανέκαθεν σημαντικές παραγωγές κρασιών σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του δήμου και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι ο συσχετισμός κρασί- Παλιά Πόλη - Παλιά Αγορά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης οινικής τοπικής ταυτότητας. Άλλωστε, η οινογνωσία συμπίπτει με το παζάρι αντίκας και παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι.
ΠΑΣΕΓΕΣ




ΕΡΑΝΗ Πήρε αθλητικό υλικό από Ν. Λυμπερόπουλο

Εφτασε πριν από δύο ημέρες στα Φιλιατρά αθλητικό υλικό για της ανάγκες της ομάδας, προσφορά από τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Φιλιατρινός στην καταγωγή παίκτης κάθε χρόνο προσφέρει ό,τι μπορεί στην ομάδα, από την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα.
Χρόνια τώρα, από όταν έφυγε για να κάνει καριέρα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες προσφέρει ό,τι μπορεί στην ομάδα, είτε αυτό έχει να κάνει με χρήματα είτε με αθλητικό υλικό ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια του ζητηθεί.
Η Εράνη είναι ένα κομμάτι από τη ζωή του και ποτέ δεν την ξεχνά.

Τις προηγούμενες ημέρες οι άνθρωποι της ομάδας ........

παρέλαβαν και το υπόλοιπο αθλητικό υλικό που θα χρειαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.
Φυσικά ο Νίκος δεν είναι ο μόνος που βοηθά. Ανάλογες προσφορές κάνουν και οι άλλοι δύο Φιλιατρινοί παίκτες που έχουν κάνει καριέρα στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ο Νίκος Φρούσσος.
Και οι δύο είναι πάντα κοντά στην Εράνη και φροντίζουν από την μεριά τους να της προσφέρουν ό,τι χρειαστεί.

Πηγή: Ελευθερία

ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ & ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
3ο χλμ. Ε.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Τηλ.: 27610 41488 Fax: 27610 41388

ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ & ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κατόπιν των χθεσινών και σημερινών μη έγκυρων δημοσιεύσεων, θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε εμπορευτήκαμε εισαγόμενα προϊόντα.
Η επιχείρησή μου πάντα στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα την περιοχή Φιλιατρών και περιχώρων όπου έχουμε και την έδρα μας. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής μας, που μας στήριξαν και που έχουμε χρέος να στηρίζουμε και εμείς.
Τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και γι’ αυτό το λόγο σας παραθέτω και το πρόστιμο που δεχθήκαμε για λόγους κακής συμπλήρωσης των Δελτίων Αποστολής και Παραγωγών και ΟΧΙ για Ελληνοποιημένα Προϊόντα.

Κυπαρισσία 6-8-2009

Με εκτίμηση
Ειρήνη Ζαχαροπούλου

Ακολουθεί το Αποδεικτικό του προστίμου:


ImageHost.org

Από Ελευθερία

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Κατεβαίνει οριστικά στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής!

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, “ΚΛΕΙΝΕΙ” ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 4-5 ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Είναι πλέον οριστικό και αμετάκλητο... Ο Τέλος Αγρας θα συμμετάσχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής!
Η ομάδα των Γαργαλιάνων μπορεί να πέρασε αυτό το καλοκαίρι από... χίλια κύματα και να ήταν σχεδόν σίγουρη η παραίτησή της, όμως έστω και στο... παρά ένα βρέθηκε λύση και μάλιστα με προοπτική χρόνων.

Οταν λέμε προοπτική χρόνων, εννοούμε πως ξεκινάει μια προσπάθεια ούτως ώστε σε λίγα χρόνια ο Αγρας να απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από ντόπια παιδιά.
Αλλωστε η “κίνηση” για να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα .......

έγινε από παλιούς και νυν παίκτες, όπως και από κάποιους παλιούς παράγοντες και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον φίλαθλο κόσμο της πόλης.

Με αξιώσεις για την παραμονή

Στόχος του Αγρα τη νέα περίοδο δεν είναι απλά να... συμπληρώσει τον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής, αλλά να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή στην κατηγορία.
Και υπάρχουν οι προοπτικές να το κάνει αυτό, παρότι είναι λίγος ο χρόνος. Το καλό όμως είναι πως με την μετάθεση της πρεμιέρας για τις 20 Σεπτεμβρίου, υπάρχει χρονικό περιθώριο μίας ακόμη εβδομάδας για την προετοιμασία.
Το πρώτο που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ήταν η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού προηγήθηκε η παραίτηση του παλιού.

Το νέο συμβούλιο

Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από νέους ανθρώπους (ορισμένοι έχουν παίξει και ποδόσφαιρο στην ομάδα) και δεν συμμετέχει κανένα μέλος από την προηγούμενη διοίκηση.
Τα 9 τακτικά μέλη του είναι: Γιάννης Κόκκαλης, Νίκος Κοκκώνης, Δημήτρης Ανδρώνης, Δημήτρης Μπακάκης, Γιάννης Λουμιώτης, Διονύσης Κυριαζόπουλος, Παναγιώτης Σταματελόπουλος, Διονύσης Αλεξανδρόπουλος και Δήμος Κόντος.
Επίσης υπάρχουν τρία αναπληρωματικά μέλη, που είναι οι Μιχάλης Ανδρώνης, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Βασίλης Καραλέκας.
Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις προσεχείς ημέρες.

Θυγατρική η ΑΕ Γαργαλιάνων

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε ήταν και η πλέον σημαντική...
Συγκεκριμένα, υπήρξε συμφωνία με την άλλη ομάδα των Γαργαλιάνων, την Α.Ε. Γαργαλιάνων προκειμένου να λειτουργεί καθαρά ως θυγατρική του Αγρα.
Αυτό θα γίνει με σκοπό να αξιοποιηθούν τα παιδικά τμήματα και να προωθούνται παίκτες στον μεγάλο σύλλογο της πόλης.
Θα δοθεί μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι και ήδη ορισμένοι παίκτες της Ενωσης θα μεταπηδήσουν φέτος στον Αγρα.
Το επόμενο μέλημα των διοικούντων είναι να “κλείσουν” προπονητή και ήδη υπάρχουν επαφές.
Συγκεκριμένα “παίζουν” 2-3 ονόματα και μέχρι την Κυριακή θα έχει ανακοινωθεί ο “εκλεκτός”.

Οι παίκτες

Οσον αφορά το ρόστερ των “ερυθρολεύκων” τη νέα περίοδο θα απαρτίζεται από περίπου 10 παλιούς παίκτες, 6-7 θα συνεχίσουν από πέρυσι, ενώ θα γίνουν και 4-5 αξιόλογες μεταγραφές.
Συγκεκριμένα, από την παλιά φρουρά είναι οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Αντώνης Χρυσομπόλης, Στέλιος Τζωρτζίνης, Νίκος Τζωρτζίνης, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Τάσος Λακριντής και Χρήστος Πουλόπουλος, ενώ από την περσινή ομάδα θα συνεχίσουν και οι Στράτος Δημητρακόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος, Θοδωρής Πότσης και Διονύσης Τσορώνης. Επίσης επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Παπαφλέσσα Χώρας ο Βαγγέλης Πανταζής.

Χθες εξάλλου οι διοικούντες θα είχαν συνάντηση με τέσσερα παιδιά που ήταν πέρυσι στο ρόστερ της ομάδας και ανήκουν σε αυτήν, αλλά δεν είναι Γαργαλιανιώτες.
Πρόκειται για τους Δημήτρη Πετσόπουλο, Γιάννη Κωνσταντόπουλο, Παναγιώτη Φαράντο και Κώστα Κορομηλά με τους οποίους λογικά θα επέλθει συμφωνία και θα συνεχίσουν τη νέα χρονιά στα “ερυθρόλευκα”.
Από εκεί και πέρα θα γίνουν 4-5 μεταγραφές, σε συνεννόηση με τον προπονητή που θα έρθει με σκοπό να αποκτηθούν παίκτες που θα έχουν εμπειρία στην κατηγορία.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι από χθες κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Τέλου Αγρα και ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ οι διοικούντες περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από τον Δήμο Γαργαλιάνων σε αυτή τους την προσπάθεια.

Πηγή: Ελευθερία

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σέντρα στις 20 Σεπτεμβρίου

ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αργότερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία φαίνεται πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Αρχικά είχε οριστεί πως η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σέντρα θα έχουμε μία εβδομάδα αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα συμβεί επειδή η πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έγκριση καταλληλότητας των γηπέδων από τις κατά τόπους περιφέρειες που δίνουν τις άδειες.
Αυτό σημαίνει πως πηγαίνει πίσω ο καταρτισμός των ομίλων, που θα γίνει στα .........

τέλη Αυγούστου.
Παράλληλα μετάθεση παίρνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος που θα γίνει σε Αθήνα, Βέροια και Ρέθυμνο.
Ετσι από τις 24 Αυγούστου που ήταν να γίνει αρχικά η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά τις 2 Σεπτεμβρίου.
Ως εκ τούτου η πρεμιέρα δεν θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα και έτσι οι ομάδες της κατηγορίας θα έχουν επτά ακόμη ημέρες να προετοιμαστούν.

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του ανέφερε πως η σέντρα θα γίνει οπωσδήποτε στις 20 του επόμενου μήνα και όχι αργότερα.
Παράλληλα, ο κ. Σαρρής έκανε γνωστό πως δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στους ομίλους σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ δεν θα καλυφθούν από άλλες ομάδες τα κενά που θα προκύψουν από αδυναμία συμμετοχής συλλόγων στο πρωτάθλημα.

Πηγή: Ελευθερία

Με Ατλέτικο Μαδρίτης κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στις 18 ή 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στην ισπανική πρωτεύουσα.


Οσο για τον Ολυμπιακό....

Την Σερίφ Τιρασπόλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στις 18 ή 19 Αυγούστου στη Μολδαβία, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στο Καραϊσκάκη.

Πηγή: troktiko(α) και Troktiko(β)

Μάκη Τριανταφυλλόπουλε.......

ImageHost.org



Μητρώο Αξιολογητών των υποψηφίων του μέτρου 132

Μέχρι και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Μητρώο Αξιολογητών Υποψηφίων Δικαιούχων του Μέτρου 132, το οποίο θα καταρτίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια του Μέτρου 1.3.2. “Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων” του Άξονα 1 “Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Δασοκομίας” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013 “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”.

Το Μητρώο Αξιολογητών θα περιλαμβάνει φυσικά πρόσωπα που προέρχονται από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υποψήφιοι αξιολογητές μπορούν να είναι: ........

• Στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΔΑΑ) των Νομαρχιακών

Αυτοδιοικήσεων και της ΕΥ ΣΕΟΠΑΑ, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

• Γεωτεχνικοί που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του 4ημόσιου τομέα, Ν.Π.Ι.Δ κλπ.

• Γεωτεχνικοί που δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο Μητρώο Αξιολογητών, καλούνται να παραλάβουν το Τεύχος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

http://www.syntonismos-ypaat.gr/attachments/017_Proklisi%20Axiologiton%20132.pdf από τον διαδικτυακό τόπο www.syntonismos-ypaat.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.metro132.gr με συμπλήρωση της σχετικής αίτησης. Προκειμένου για συμμετοχή στην αξιολόγηση αιτήσεων για την 1η Πρόσκληση του Μέτρου, οι υποψήφιοι αξιολογητές πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την 10η Αυγούστου 2009, ημέρα Δευτέρα, ώρα 14:00.
Μετά την ανωτέρω προθεσμία, οι αιτήσεις θα λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση του Μητρώου Αξιολογητών, αλλά όχι αναγκαστικά για την αξιολόγηση των αιτήσεων της 1ης Πρόσκλησης.

Πηγή: Αgrosnews

Ολα στον αέρα για τους ημιυπαίθριους

Στον αέρα βρίσκεται η ρύθμιση Σουφλιά για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με τους συμβολαιογράφους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αρνούμενοι να συμπράξουν σε παράνομες μεταβιβάσεις και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Συμβολαιογραφικος Σύλλογος Αθηνών συστήνει στα μέλη του να μην αναλαμβάνουν υποθέσεις μεταβίβασης τακτοποιημένων ημιυπαίθριων χώρων μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί η ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την ιδια στιγμή χιλιάδες πολίτες τίθενται υπό ομηρία. Ακόμη και εάν δηλώσουν το αυθαίρετο στην Πολεοδομία πληρώνοντας την εισφορά, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων και την απειλή επιβολής νέων προστίμων ή της κατεδάφισης των ακινήτων τους, τα οποία δεν θα μπορούν να μεταβιβάσουν νόμιμα, αλλά και υπόλογοι στα ποινικά δικαστήρια.

Στο ερώτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι συμβολαιογράφοι .........

επιμένουν στην άποψη που είχαν εκφράσει κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας, ότι η ρύθμιση δεν νομιμοποιεί τις αυθαίρετες κατασκευές και τις αλλαγές χρήσης των κτιρίων και συνεπώς καθιστά αδύνατη και μη νόμιμη τη μεταβίβασή τους.

Ρητώς αναφέρουν ότι «με το προτεινόμενο μέτρο της τακτοποίησης οι ημιυπαίθριοι και άλλοι χώροι (υπόγεια, πιλοτές κ.λπ.) δεν νομιμοποιούνται ούτε εξαιρούνται από την κατεδάφιση, ενώ δεν επέρχεται καμιά αλλαγή στη σχετική νομοθεσία». Για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους επικαλούνται τους νόμους (1337/1983 και 1577/1985) που απαγορεύουν τη μεταβίβαση αυθαίρετων και καθιστούν τα σχετικά συμβόλαια άκυρα. Προειδοποιούν μάλιστα ότι «οι συμβολαιογράφοι που συντάσσουν συμβόλαια, κατά παράβαση των διατάξεων αυτών, οι μεσίτες που μεσολαβούν, οι υποθηκοφύλακες που μεταγράφουν, οι δικηγόροι που παρίστανται σε τέτοια συμβόλαια, υπέχουν ποινική ευθύνη».

Ποινικές ευθύνες!

Ποινικά υπόλογοι κινδυνεύουν να βρεθούν και οι ιδιοκτητες τακτοποιημένων ημιυπαίθριων χώρων. Και αυτό διότι σε κάθε συμβόλαιο μεταβίβασης κτιρίων που έχουν αποκτηθεί μετά το 1983 επισυνάπτεται υποχρεωτικά, εκτός από αντίγραφο της άδειας οικοδομής, και υπεύθυνη δήλωση για τη μη μεταβολή της χρήσης του κτιρίου. Εάν λοιπόν εν γνώσει τους δηλώσουν ψευδή γεγονότα έχουν ποινική ευθύνη.

Οι συμβολαιογράφοι, κάνοντας μνεία στον θεσμικό ρόλο τους, που είναι αυτός της προστασίας και της νομικής ασφάλειας τόσο των συναλλαγών όσο και των συναλλασσόμενων και επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, τονίζουν ότι καθίσταται αναγκαία και απαραίτητη μια έγκαιρη και έγκυρη γνωμοδότηση.

Ηδη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ανέθεσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα Ν. Μαύρο, ο οποίος θα συντάξει και τη σχετική γνωμοδότηση.

Να θυμίσουμε ότι σε ημερίδα που είχε οργανώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δικηγόροι, πολεοδόμοι είχαν εξαπολύσει πυρά κατά της επικείμενης τότε ρύθμισης Σουφλιά, τονίζοντας ότι θα παραβιάζει το Σύνταγμα διότι ανέχεται και επιβραβεύει την αυθαίρετη δόμηση, δημιουργώντας ένα δυσμενέστερο οικιστικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάθε «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων χώρων είναι παράνομη.

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Βλαχάκης τονίζει στην «Ε» ότι είναι νομικά αδύνατη η μεταβίβαση ημιυπαίθριων χώρων. Μόνον με νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας μπορεί να διευθετηθεί το θέμα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Πελοπόννησος: Ορίζονται τα εμβολιαστικά κέντρα για τη νέα γρίπη

Ορίζονται από τους δημάρχους της Πελοποννήσου τα κτήρια που θα χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα για την νέα γρίπη.

δη στο Δήμο Καλαμάτας ορίστηκαν 11 εμβολιαστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων είναι τα ΚΑΠΗ του Δήμου, Ιεροί Ναοί, το δημοτικό στάδιο και πρώην κοινοτικά καταστήματα.

Στο Δήμο Τρίπολης έχει οριστεί εμβολιαστικό ........

κέντρο το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και 9 άτομα παραϊατρικό προσωπικό του δήμου διατίθεται για τον εμβολιασμό, ενώ στο Δήμο Σπαρτιατών την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να οριστούν τα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 7ης Αυγούστου 2009

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

Ele7.jpg (676 KB) 8arr07.jpg (228 KB) foni7.jpg (304 KB)



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΞΑΝΑ ΟΝLINE ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 00:45

ΞΑΝΑ ONLINE ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ImageHost.org



-