Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΥΣΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ

ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 41 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:.........

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ( 6/8/12) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 39 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 36 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (7/8/12) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (8/8/12) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 41 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 38 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/8/2012) Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/8/2012) Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Τριφυλία. «Κάτω τα ξερά σας από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Τριφυλίας με τη διαφαινόμενη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει περισσότερο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως και του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Για το νοσοκομείο, φοβούνται και ανησυχούν πως ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με μείωση κλινικών, τμημάτων και κλινών, νομοτελειακά θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών υγείας και, ουσιαστικά, στην κατάργησή του.
Για, δε, την εφορία, τη μοναδική στην Τριφυλία, μετά .......

τα λουκέτα στις ΔΟΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, σημειώνουν πως μόνο προβλήματα θα προκαλέσει το κλείσιμό της.

Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, τα λουκέτα σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως και σε σχολεία, είναι αλλεπάλληλα, με τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση υποθέσεων των πολιτών να αυξάνουν, όπως και τα έξοδά τους για μετακινήσεις.
Η περίφημη και περιβόητη, πια, αποκέντρωση, στην Τριφυλία, μόνο ως ανέκδοτο ή ακόμη και κακόγουστη φάρσα ακούγεται. Αντ’ αυτής, οι κάτοικοι διαπιστώνουν με λύπη να γίνεται, χρόνο με το χρόνο, από όλες τις κυβερνήσεις, μια αποψίλωση της περιοχής από δημόσιες υπηρεσίες και υπερσυγκέντρωση αυτών στην Καλαμάτα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, και με αυτές τις πρακτικές και αποφάσεις, η πολυπόθητη ανάπτυξη μόνο ως όνειρο απατηλό μπορεί να φαντάζει στους πολίτες!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις πολιτών της Τριφυλίας στο «Θ»:

Σωτήρης Μπενάρδος (Κυπαρισσία):
«Αυτή η κατάσταση με το κλείσιμο υπηρεσιών δεν πάει άλλο. Κλείσε τη μία υπηρεσία, κλείσε την άλλη, ταλαιπωρούν τον κόσμο και τον χρεώνουν και με παραπάνω έξοδα μετακινήσεων για τις υποθέσεις τους. Τώρα, λένε για το νοσοκομείο και την εφορία. Όλα στην Καλαμάτα θα τα μαζέψουν; Και πώς να πάει ο κόσμος εκεί; Μην τολμήσουν να υποβαθμίσουν και άλλο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γιατί θα εξεγερθεί ο κόσμος. Έχουμε αγριέψει πολύ. Μην τολμήσουν να παίξουν με την υγεία μας και το νοσοκομείο. Κάτω τα ξερά τους».

Γιώργος Βασιλόπουλος (Κυπαρισσία):
«Όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη με όσα ακούγονται για το νοσοκομείο και την εφορία. Αυτοί που σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο, δε σκέφτονται πως χειρότερα θα είναι για τόσο πολύ κόσμο στην περιοχή; Χωρίς τις υπηρεσίες στη διάθεση του πολίτη, για να εξυπηρετείται, θα γίνει μπάχαλο. Δε θα μπορεί κανένας να κάνει δουλειά του. Για ένα χαρτί θα πρέπει να πηγαίνει χιλιόμετρα μακριά και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Αν κλείσουν εφορία και νοσοκομείο, θα κάνουν έγκλημα. Μόνο το νοσοκομείο έχει μείνει, που είναι και θέμα υγείας. Τι να πω…».

Αρίστος Σιγέρης (Καλό Νερό):
«Το Καλό Νερό και η Κυπαρισσία και όλη η περιοχή έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους. Έρχονται και επενδύουν εδώ. Αν, όμως, χρειάζεται για τις υπηρεσίες να φεύγουν μακριά, δε θα κάνουν επενδύσεις και ο ίδιος ο κόσμος που μένει εδώ θα φύγει στο τέλος. Θα ερημώσουμε και δεν πρέπει. Να λιγοστέψει το κράτος, αλλά μην ερημώσουν την περιοχή εδώ. Το νοσοκομείο, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά και να αναβαθμιστεί. Δεν το καταλαβαίνουν όσοι είναι στις καρέκλες στην Αθήνα, αλλά σώζει τις ζωές μας. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Δε θα ανεχτούμε να κλείσει το νοσοκομείο, το ίδιο και η εφορία, που έχει μείνει, μόνο μία, στην Κυπαρισσία για όλη την Τριφυλία. Πώς θα εξυπηρετούμαστε αν κλείσουν;».

Χάρης Αγριόπουλος (Φιλιατρά):
«Αυτό το κακό με τα λουκέτα σε υπηρεσίες είναι η ταφόπλακα της περιφέρειας. Δεν έχουν αφήσει όρθια και ανοιχτή σε λειτουργία ούτε μία υπηρεσία. Να μας διώξουν θέλουν από τον τόπο μας; Να πάμε να ζήσουμε αλλού, στα μεγάλα αστικά κέντρα, σαν τις σαρδέλες να είμαστε; Αυτοί οι πολιτικοί αγύρτες και οι κηφήνες της κρατικής μηχανής μόνο τις θεσούλες τους κοιτάζουν και δε νοιάζονται για το λαό. Μα, είναι πράγματα αυτά; Διαλύουν την Ελλάδα, ερημώνουν την ύπαιθρο και μετά μας κοπανάνε και δεκαρίσιους λόγους για ανάπτυξη, τρομάρα τους. Στα Φιλιατρά, από λουκέτο σε λουκέτο πάνε, δεν άφησαν και τίποτα. Η τρόικα, ο “διαλυκράτης” και οι κυβερνήσεις τα διέλυσαν όλα. Πάνε να κλείσουν και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τη μοναδική εφορία που αφήσανε ακόμα. Αναρωτιέμαι αν, τελικά, θα αφήσουν τίποτα όρθιο!».

Γιώργος Μίγγας (Μαραθόπολη):
«Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική και με ποια κριτήρια παίρνουν αποφάσεις και κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, τη μία μετά την άλλη, τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει λογική. Όφελος το κράτος, πραγματικό, δεν έχει. Αντί οι υπηρεσίες να είναι κοντά στους πολίτες, τις πάνε όλο και πιο μακριά και τις μαζεύουν στα μεγάλα κέντρα. Η αποκέντρωση μας τελείωσε και ήρθε η υπερσυγκέντρωση. Από εξυπηρέτηση, τίποτα. Αντί να ενισχύουν την επαρχία και να τη στηρίζουν, με το κλείσιμο υπηρεσιών και σχολείων την υποβαθμίζουν. Το Κ.Υ. των Γαργαλιάνων έχει πολλά προβλήματα και λειτουργεί επειδή έχει καλό προσωπικό. Αν υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο, φοβόμαστε τι θα συμβεί με το Κέντρο Υγείας. Θα μείνουμε στο έλεος…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Τουρνουά 3Χ3 στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας.

Στα πλαίσια της "Γιορτής της Μπάμιας", που θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου, κατόπιν απόφασης του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων, την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 17.00, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Αρμενιών, θα ........

πραγματοποιηθεί το πρώτο "3 x 3" τουρνουά basket για παιδιά ηλικίας 12-14 και 14-18 με ελεύθερη συμμετοχή για τους μικρούς φίλους του χωριού μας αλλά και των γειτονικών χωριών.

Γιορτή Μπάμιας στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας.

Στον δέκατο χρόνο ζωής μπαίνει η γιορτή της Μπάμιας που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Αρμενιών Κυπαρισσίας.
Μια γιορτή που γίνεται με πολυ αγάπη κόπο και πάνω απ όλα καλή διάθεση απο τον Σύλλογο απανταχού Αρμεναίων.
Οπως μας ενημέρωσαν η γιορτή φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο χωριό Αρμενιοί Κυπαρισσίας.

Στο νέο διοικητικό Συμβούλιο που ............

εξελέγη από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, ανέδειξε νέους σε ηλικία συντοπίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές ή απόφοιτοι της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με μεγάλο μεράκι ασχολούνται με τα κοινά του Συλλόγου και φυσικά με την εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις του νέου διοικητικού Συμβουλίου, είναι η συνέχιση του επιτυχημένου έργου του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά η συνέχιση της δεκαετούς επιτυχημένης γιορτής Μπάμιας στο δημοτικό Διαμέρισμα.

Ο Σύλλογος Απανταχού Αρμεναίων περιμένει όλους σας στο φιλόξενο χωριό των Αρμενιών Κυπαρισσίας για να περάστε μια όμορφη βραδιά, να γλεντήσετε με πολύ μουσική, καθώς θα προσφέρεται δωρεάν μπάμια για όλους και από μεριάς των μαγαζιών θα παρέχεται γουρνοπούλα, παγωμένη μπύρα και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.

Σας παραθέτουμε μερικά Video απο την περσινή γιορτή Μπάμιας στους Αρμενιούς για να δείτε πως ξέρουν να διασκεδάζουν στο χωριό αλλά και για να ζηλέψετε και να πάτε.Αλλάζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Μπέζος;

Οι φήμες ..οργιάζουν στη Μεσσηνία και αναφέρουν πως ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο -ίσως για πρώτη φορά στη θέση αυτή- στέλεχος της Διοίκησης στο Νομό Μεσσηνίας θα αλλάξει, προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση του κάποιος άλλος !

Ο συγκεκριμένος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας , είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση εργασιομανή ανθρώπου που κατάφερε για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όσα δεν έχουν καταφέρει όλοι μαζί οι Πρόεδροι που υπηρέτησαν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η λάθος συνταγή που ........

ακολουθείται τόσα χρόνια και έχει καταστήσει βαριά ασθενή τη δημόσια διοίκηση .

Κομματικοί παρατρεχάμενοι , όπου με μοναδικό τους προσόν την υπηρέτηση των συμφερόντων κάποιων πολιτικών, πιέζουν να αναρρηχηθούν στην ιεραρχία και να …εξανδραποδίσουν τους ικανούς αλλά λιγότερο …κολλητούς , χωρίς να έχει αξιολογηθεί η μέχρι πρότινος απόδοσή τους σε θέσεις ευθύνης !

Ευχή μας είναι να μην αληθεύει η φημολογία αυτή , διότι θα είναι τραγικό λάθος ένας τόσο επιτυχημένος μάνατζερ να απομακρυνθεί και τη θέση του να καταλάβει κάποιος …χλιαρός επαγγελματίας ,ίσως αποτυχών πολιτευτής ή απλά αρεστός!

Εδώ που έχει φτάσει η πατρίδα μας , όλα αυτά είναι καταδικαστέα και πρέπει μόνο με τους ικανούς να προχωρήσουμε!

Ίσως όμως …να πρόκειται για φήμες και η πολιτική ηγεσία να έχει ξεπεράσει τις λογικές που επικρατούσαν μέχρι σήμερα!

Morias news

“Η “Ελευθερία” παραδόθηκε ανευ όρων στον Σύριζα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μία δήλωση-βόμβα υψηλόβαθμου στελέχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ρίξει πολύ λάδι στην σύγκρουση που έχει προκύψει από το πρωί με το δημοσίευμα της “Ελευθερίας” στην Μεσσηνία.

Το moriasnews εκτιμώντας την ...........

σοβαρότητα του θέματος ζήτησε δήλωση απο την περιφέρεια. Η απάντηση που λάβαμε απο το γραφείο τύπου ήταν λακωνική:

“Η περιφέρεια Πελοποννήσου απαντά όταν κρίνει ότι χρειάζεται και με θεσμικό τρόπο. Ο περιφερειάρχης απαντά όταν ο ίδιος εκτιμά τον πολιτικό χρόνο”.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση στα όσα ο εκδότης της εφημερίδας κ.Πλεμμένος γράφει και θα είναι αποκαλυπτική.

Στελέχη του περιφερειακού μεγάρου της Τρίπολης θεωρούν ότι η εφημερίδα έχει ξεπεράσει τα όρια της αναγκαίας κριτικής ακόμα και της δημοσιογραφίας αιχμής.

Ενα απο τα κορυφαία όμως στελέχη στην Τρίπολη μιλώντας στο moriasnews έκανε μία πολύ αιχμηρή δήλωση.

“Είναι κρίμα που μία εφημερίδα με τόση προσπάθεια και κύρος στην Μεσσηνία παραδόθηκε άνευ όρων στον Συριζα. Είναι εμφανές ότι ο εκδότης της εφημερίδας κάτω από το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν ελέγχει πλέον τα πράγματα. Αυτό έχει φανεί καιρό με την ταύτιση της εφημερίδας με την πολιτική της κοινοπραξίας “Μορέας” στην νότια Πελοπόννησο. Ευελπιστούμε ότι ο εκδότης θα αναλάβει και πάλι ο ίδιος την ηγεσία της εφημερίδας και θα χαράσει μόνος του την πολιτική.”

Το στέλεχος δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα μέχρι να απαντήσει επίσημα η περιφέρεια και είναι λογικό αυτό.

Morias news

Το κείμενο της Ελευθερίας που αναφέρετε ο κ. Μπελογιάννης...

Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι επιθέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του επιτελείου του εναντίον της "Ελευθερίας". Στόχος η εφημερίδα, οι συντάκτες και επί της ουσίας η ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του Τύπου στην κριτική της εξουσίας. Εχουμε διαμηνύσει δημοσίως και το επαναλαμβάνουμε ότι ουδόλως μας πτοούν οι επιθέσεις. Αποτελούν μια απόδειξη ότι η κριτική μας είναι σωστή και τεκμηριωμένη και φέρνουν σε δύσκολη θέση την ηγεσία της Περιφέρειας που απομονώνεται όλο και περισσότερο πολιτικά.

Με τον κ. Τατούλη ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση πέραν αυτών που προβλέπει η θεσμική θέση του καθενός στη συντεταγμένη Πολιτεία. Δεν ανήκουμε στην κατηγορία των ψοφοδεών που συναγελάζονται με την εξουσία προσδοκώντας μια θέση σίτισης στο πρυτανείο. Προσπαθούμε να εκφράσουμε τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον και δεν έχουμε εμείς την ευθύνη γιατί οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες διαψεύδουν τις προσδοκίες των πολιτών όταν καλούνται να διευθύνουν την τύχη τους. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και ασφαλώς η καθημερινή μας προσπάθεια δεν είναι απαλλαγμένη από υποκειμενισμούς και υπερβολές, από ενέργειες που υπαγορεύονται από το θυμικό όταν οι συμπεριφορές των παραγόντων απάδουν των κανόνων της πολυδιάστατης πλέον πολιτικής ηθικής.
Στο πλαίσιο αυτό και λάθη θα γίνουν και παρεξηγήσεις θα προκύψουν και ανθρώπινες σχέσεις θα διαρραγούν. Η τοπική πολιτική και η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί αντικείμενο διαρκούς σύγκρουσης Τύπου και εξουσίας και από τη δική μας την πλευρά η προσπάθεια είναι αυτή η σύγκρουση να παράγει προωθητικά αποτελέσματα. Ομως οι συγκρούσεις έχουν και παράπλευρες απώλειες τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι και το τίμημα της δουλειάς για εκείνους που θέλουν να την κάνουν σωστά.
Η εισαγωγή είναι αναγκαία για να γίνει κατανοητό πως η αντιμετώπιση της Περιφέρειας και των παραγόντων της γίνεται στη βάση της πολιτικής που ασκούν. Επειδή το σύστημα μέσων που υποστηρίζει τον κ. Τατούλη σηκώνει κουρνιαχτό για να κρύψει την πραγματικότητα, θα είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά σημεία σύγκρουσης με την Περιφέρεια, το αποτέλεσμα που είχαν και πώς τα διαχειρίζεται το πολιτικό προσωπικό της.
1. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη στην υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του. Εκφράσαμε την άποψη ότι η Περιφέρεια πορεύεται χωρίς σχέδιο, με μοναδικό αυτό που θα παρουσιάσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας που θα κερδίσει το διαγωνισμό σε μια διαδικασία με πολλά νομικά κενά. Δικαιωθήκαμε -δυστυχώς πανηγυρικά- καθώς όλοι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου είναι… στα κάγκελα ζητώντας ενδιάμεση λύση για το πρόβλημα. Ζητώντας ουσιαστικά ένα σχέδιο μέχρι την οριστική λύση, το οποίο θα κρίνει και ποια είναι αυτή. Αισθάνονται τον κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους ή να οδηγηθούν οι δήμοι σε οικονομική χρεοκοπία. Και βλέπουν να έρχεται βαρύ το τίμημα της "ολοκληρωμένης λύσης" για την τσέπη των πολιτών που θα αποτελέσει το χρυσωρυχείο της σκουπιδοεκμετάλλευσης.
2. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση της αναβάθμισης του αερολιμένα της Καλαμάτας και των έργων που είναι αναγκαία προς τούτο, τη στιγμή που ο ίδιος προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την υπόθεση μετατροπής του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Η σύγκρουση είχε ως… παράπλευρη απώλεια τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη ο οποίος κλήθηκε να προτείνει ένα σχέδιο για έργα στον αερολιμένα και δέχθηκε ανοίκεια προσωπική επίθεση και τόνους λάσπης με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Ενα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για το αεροδρόμιο, επί της ουσίας δεν ασχολείται κανένας με την υπόθεση και σε άλλες περιοχές τα έργα προχωρούν γρήγορα με πρωτοβουλία των τοπικών παραγόντων και κρατική χρηματοδότηση. Μόλις προχθές ανατέθηκε το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα "ενίσχυσης προσπελασιμότητας" του υπουργείου Ανάπτυξης.
3. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση της καταπολέμησης των κουνουπιών επισημαίνοντας τις ευθύνες της Περιφέρειας πέρυσι το καλοκαίρι και έσπευσε στα δικαστήρια. Φέτος οι περιφερειακοί παράγοντες υπό το φόβο των κουνουπιών και των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούν, προχώρησαν σε αεροψεκασμούς βασιζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες μας στην περσινή απόφαση, της οποίας η δημοσιοποίηση "εξαγρίωσε" τους αυλικούς της Περιφέρειας.
4. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση των λιγνιτών, καθώς επιμένει να καταστρέψει μια περιοχή με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη κόντρα στην ομόθυμη στάση όλων των παραγόντων της Μεσσηνίας, όλων των κομμάτων και του ιδίου του πρωθυπουργού. Επί μήνες ο περιφερειάρχης κάνει παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλει τη λειτουργία των λιγνιτωρυχείων, ενώ οι Μεσσήνιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του έχουν φορέσει φίμωτρο και ουσιαστικά αρνούνται να μιλήσουν πριν αποφασίσει να το κάνει ο ίδιος.

Αυτά είναι τα σημεία σύγκρουσης με τον κ. Τατούλη και με ξεκαθαρισμένο το τοπίο αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η "κόκκινη γραμμή" για τη θέση μας είναι ο τρόπος διαχείρισης των μεγάλων θεμάτων που αφορούν (και) στη Μεσσηνία. Σε αυτή τη σθεναρή μας στάση ο κ. Τατούλης και το περιβάλλον του απάντησε με 3 τρόπους:
1. Εδωσε εντολή να κοπούν ουσιαστικά οι δημοσιεύσεις της Περιφέρειας στην "Ε", κίνηση η οποία αποτελεί προσπάθεια εκβιασμού και υποταγής στα κελεύσματα του δίκην ηγεμόνος πολιτευόμενου κ. Τατούλη.
2. Εσπευσε να καταθέσει σειρά από μηνύσεις και αγωγές ζητώντας μεγάλα ποσά για "ηθική βλάβη" στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που κήρυξε σε βάρος μας σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης και αιματηρών περικοπών σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο την απασχόληση και τις αμοιβές των εργαζομένων.
3. Κινητοποίησε έναν ολόκληρο μηχανισμό μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα στην μπλογκόσφαιρα, ο οποίος εξαπολύει με κάθε ευκαιρία χυδαίες επιθέσεις σε βάρος της "Ε" και των ανθρώπων της. Ενώ παράλληλα για ορισμένους άνοιξε τις κάνουλες των χρηματοδοτήσεων για μεταδόσεις, αναμεταδόσεις και πάει λέγοντας. Ολα νομότυπα και με… αποφάσεις όπως και η πρόσληψη της κόρης του στο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας για να υπάρχει ο πλήρης έλεγχος της κατάστασης.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι επιθέσεις των αυλικών θα συνεχιστούν αλλά εκείνο που ξεκαθαρίζουμε είναι πως διάλογο με εκείνους που έχουν φεσώσει αγρίως εργαζόμενους, Εφορία, ΙΚΑ και πάσης φύσεως προμηθευτές δεν πρόκειται να ανοίξουμε. Ούτε με εκείνους που κρύβονται στο σκοτάδι και εκβιάζουν δημάρχους και επιχειρηματίες, με πληροφορίες μάλιστα υπόπτου προελεύσεως.

Ισως χρειάζεται να τονίσουμε ιδιαιτέρως σε όσους απεργάζονται σχέδια σε βάρος μας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την κριτική, όσους εκβιασμούς και απειλές αν επιστρατεύσουν. Επιπλέον θα απαντήσουμε σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και οικονομικής βλάβης που εκπορεύεται από την Περιφέρεια. Ηδη έχουμε καταθέσει μηνύσεις και αγωγές για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις δημοσιεύσεις και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνουμε ότι πλήττει την "Ε" ως δημοσιογραφική οντότητα και οικονομικό οργανισμό.
Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την αποτυχία του κ. Τατούλη να κάνει γέφυρες με την κεντρική πολιτική σκηνή, η ηγεσία της Περιφέρειας έχει βρεθεί πλέον σε δεινή θέση. Τα κόμματα που τη στήριξαν αντιμετωπίζουν πλέον υπαρξιακό πρόβλημα, ενώ με τις κινήσεις τους έκοψαν τις γέφυρες με τη Νέα Δημοκρατία. Κάποια από τα μέσα που τη στηρίζουν με τον πλέον χυδαίο τρόπο προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον Τατούλη και τον Σαμαρά, αλλά γρήγορα θα υποχρεωθούν να διαλέξουν στρατόπεδο.
Εν γνώσει αυτών ο κ. Τατούλης σπεύδει να πάρει θέση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και ενδύεται τον αντιμνημονιακό μανδύα: Σηκώνει το λάβαρο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αντιτάσσεται στο κλείσιμο περιφερειακών ΔΟΥ, απειλεί με προσφυγές στα δικαστήρια για την Ολυμπία Οδό, ζητάει ρυθμίσεις για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και… έπεται η συνέχεια. Αναζητεί με αυτό τον τρόπο νέους συμμάχους και προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικές αναφορές καθώς διαισθάνεται ότι ενισχύεται η αντίδραση των πολιτών στα νέα μέτρα.
Την ίδια ώρα εμφανίζεται ο… Αγιοβασίλης της Περιφέρειας που μοιράζει έργα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Εργα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προετοιμαστεί από νομαρχίες και δήμους που υπέβαλαν και τις σχετικές προτάσεις… προ Τατούλη. Και χρήματα που έχουν κατανεμηθεί και εξασφαλιστεί πριν αποφασίσει ο κ. Τατούλης να επιλέξει την Περιφέρεια ως το επόμενο πεδίο της πολιτικής του καριέρας. Είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν οι δήμαρχοι, με τους οποίους κάνει ουσιαστικά παιχνίδι η ηγεσία της Περιφέρειας εκμεταλλευόμενη την εξουσία της… τελικής υπογραφής σε έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν εγκριθεί εδώ και μήνες.

Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά τόσο σε επίπεδο διαχείρισης, όσο και σε επίπεδο πολιτικής. Υπ’ αυτό το πρίσμα κρίνονται οι περιφερειακοί παράγοντες, όπως κρίθηκαν και επικρίθηκαν αυτοί τους οποίους διαδέχθηκαν. Εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά την αυστηρή κριτική που ασκήσαμε στην πολιτεία του Δημήτρη Δράκου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν ότι αυτή ήταν μια στάση συμβατή με τις δημοσιογραφικές αρχές μας, την οποία θα συναντούσαν αν ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο. Προσγειώθηκαν ανώμαλα στο έδαφος της πραγματικότητας αλλά η αλαζονεία και η θρασύτητα με την οποία πολιτεύονται ορισμένοι συγκεντρώνει όλο και περισσότερες αντιδράσεις. Και είναι απορίας άξιο πώς αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν σιωπηλά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τις αυταρχικές πρακτικές του κ. Τατούλη που εκδηλώνονται με κάθε ευκαιρία. Φυσικά και έχουν κάθε δικαίωμα -μαζί και την ευθύνη- να ακολουθούν τον προσωπικό τους δρόμο. Αυτοί θα αποφασίσουν αν θα πάνε με τη "Νέα Ελλάδα", το ΠΑΣΟΚ, την ελληνική "Ελιά" ή ό,τι τέλος πάντων προκύψει από το πολιτικό καμίνι. Η απορία έχει να κάνει με την ευκολία που οδηγείται στον Καιάδα το προσωπικό και ιδεολογικό παρελθόν.
Με την Περιφέρεια ασχοληθήκαμε πολλά χρόνια πριν αποφασίσουν να παίξουν πολιτικά σε αυτήν ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του. Θα συνεχίσουμε την ενασχόληση με τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κοινωνία θα αναδείξει νέες πραγματικά δυνάμεις για να αναλάβουν στο μέλλον τις τύχες της. Διαβεβαίωση αναγκαία για να γίνει αντιληπτό ότι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι της οποιασδήποτε ηγεσίας της Περιφέρειας.

"Ε"

Σχετικό Θεμα Ένα ακόμη παραλήρημα… της «Ελευθερίας» και του εκδότη της

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 4-8-2012
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος

ΘΑΡΡΟΣ

Σεπτέμβρη η παράκαμψη, του χρόνου η γέφυρα

Ολοένα και πιο εντυπωσιακό, όσο περνούν οι ημέρες, γίνεται το έργο ........

κατασκευής της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας Τ4 στο τμήμα του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Παράλληλα, ετοιμάζεται και η παράκαμψη, η οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Σεπτέμβριο, σχεδόν ένα μήνα μετά τις μέχρι τώρα εξαγγελίες. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η παράκαμψη, συνολικού μήκους 900 μέτρων περίπου, είχε μελετηθεί μόνο για τη διέλευση μικρών οχημάτων (εκτός φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.), αλλά το αρμόδιο υπουργείο έκρινε πως θα πρέπει να προβλεφθεί και η διέλευση των μεγάλων, οπότε είναι αναγκαίο να εκτελεστούν κάποιες διαπλατύνσεις σε σημεία με μικρή ακτίνα.