Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η επιβράβευση του …τζίτζικα!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Από παιδιά όλοι ζυμωθήκαμε με τους μύθους του Αισώπου, που με το λογοτεχνικό είδος της αλληγορίας, περνούσε μηνύματα στην κοινωνία.
Έτσι ο τζίτζικας .....

στο μύθο, σηματοδοτούσε τον τεμπέλη λάτρη των απολαύσεων και της καλοζωίας, ενώ ο μέρμηγκας το συνεπή και προνοητικό εργάτη που αγωνιούσε για το μέλλον και μεριμνούσε γι΄αυτό.

Φθάσαμε στην κοινωνία του 21ου αιώνα ,ο μύθος αυτός να είναι τραγικά ανατρεπτικός και να υπερισχύουν τ΄αντίθετα από όσα ίσχυαν διαχρονικά στις κοινωνίες, όπως την εποχή του 6ου πχ αιώνα, όπου έζησε ο αρχαίος μυθοποιός.
Στο ζοφερό σήμερα, βλέπουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες να επιφέρουν αντίθετα των προσδοκομένων αποτελέσματα. Έτσι εμμέσως μεν, σαφώς δε, βλέπουμε την …ποινικοποίηση της εργατικότητας, της αποταμίευσης και της απόκτησης κάποιας στοιχειώδους περιουσίας . Ακόμη, την ισοπέδωση της ζωής των μεσαίων κοινωνικά στρωμάτων και τον εξαναγκασμό σε οικονομική αποψίλωση όσων μέχρι σήμερα ήσαν συνεπείς και με κόπο έβαλαν το λιθαράκι της προσωπικής τους προόδου.
Όσοι λοιπόν είχαν την ατυχή έμπνευση να αποκτήσουν ακίνητα,να αποκτήσουν αγροτεμάχια, να επενδύσουν στη γη και να επεκτείνουν γενικά την ακίνητη περιουσία τους είναι στο μάτι του κυκλώνα, πληρώνοντας και ξαναπληρώνοντας μέχρι και τέσσερις φόρους κάθε μήνα.

Έπειτα έχουμε τις περικοπές αποδοχών όσων εργάσθηκαν και πλήρωσαν με το παραπάνω εισφορές ,περίθαλψη και φόρους, τις αναδρομικές περικοπές και γενικά την εξαθλίωση του οικονομικά υγιούς μέρους της Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή η μερίδα Ελλήνων, με τις ακολουθούμενες πολιτικές, εξομοιώθηκε πλέον με όσους ίσως δεν εργάσθηκαν καίτοι μπορούσαν να το κάνουν, που επέλεξαν έναν ανέμελο τρόπο ζωής , που ζούσαν πλουσιοπάροχα με δανεικά από κάρτες , δάνεια κλπ. και που σήμερα εξαγριωμένοι για τις….ανισότητες, βάλλουν πυρ ομαδόν κατά όσων κρατούν στοιχειωδώς ένα επίπεδο διαβίωσης, συνεπικουρούμενοι και από πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι Έλληνες δυστυχώς εγκλωβίσθηκαν μέσα σε αυτές τις ψευδεπίγραφες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις , ενώ η διαίρεση του λαού, ανοίγει την κερκόπορτα σε δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εντίμων φορολογουμένων που μονίμως είναι τα εξιλαστήρια θύματα.
Εμείς λοιπόν που πάθαμε τόσα, ζητούμε εναγωνίως από τους υπευθύνους να μάθουμε τι απέγιναν όσοι έβγαλαν λαθραία τα χρήματά τους στο εξωτερικό, τι απέγινε με τις περιβόητες λίστες των φοροφυγάδων, τι μέτρα παίρνονται για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνικών και πόσες κατασχέσεις περιουσιών και παραδειγματική τιμωρία επεβλήθη σε διαπιστωμένες παραβατικές συμπεριφορές επιόρκων λειτουργών.

Ζητούμε την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου , την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, την ισόρροπη φορολόγηση και την ομαλοποίηση της αγοράς που έχει απορρυθμιστεί εντελώς και η όποια ευθυγράμμισή της σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, φαντάζει ακόμη πολύ μακριά.
Ζητούμε να πληροφορούνται οι πολίτες για τον πραγματικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί ως Χώρα, η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία που ορίζεται από το Σύνταγμα και αν πράγματι παρεμβαίνει εκεί που επιβάλλεται , χωρίς εξαρτήσεις και συντεχνιακά οφέλη.
Ζητούμε τη διαφάνεια της δημόσιας ζωής και την αξιοποίηση των εντίμων και ικανών Ελλήνων.

Ζητούμε την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.
Ίσως όσα ζητούμε φαντάζουν πολλά και δύσκολα, αλλά εδώ που φτάσαμε είναι απολύτως αναγκαία και ιδιαιτέρως χρήσιμα.
Τα όσα βιώνει η δική μας γενιά, δεν περικλείει πολιτικά χρώματα, αλλά μόνο την αναγκαιότητα επίλυσης και διεξόδων.

Κατόπιν αυτών, ζητώ τόσον εγώ όσο και οι συμπατριώτες μου, απαντήσεις για το δέον γενέσθαι, από όλους τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος της Μεσσηνίας , είτε ευρίσκονται στην Κυβερνητική πλευρά που ομολογουμένως σηκώνει και το βαρύ φορτίο της υλοποίησης, είτε στις αντιπολιτεύσεις που επιβάλλεται να συνθέτουν και όχι να διχάζουν!

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 14:00 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου στην Κυπαρισσία.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής ΕΔπιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:

1) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης κι απευθείας ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση πλακιδίων 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων».
2) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης – επέκτασης υδραγωγείου Δ.Ε. Φιλιατρών.
3) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
4) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Φιλιατρών.
5) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης – επέκτασης υδραγωγείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
6) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης
δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
7) Αποδέσμευση ποσών προτάσεων ανάληψης δαπάνης.


Σε ετοιμότητα η ΠΕ Μεσσηνίας για τον καύσωνα.

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, από Δευτέρα 29-07-2013 ως 31-07-2013, αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας).

Το Τμήμα Πολιτικής .......

Προστασίας της Π.Ε.Μ. βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, έχει ενημερώσει με sms όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επιπροσθέτως η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨ στο Διοικητήριο, οδός Αριστομένους, για την ανακούφιση των πολιτών, από Δευτέρα 29-07-2013 ως και Τετάρτη 31-07-2013, από τις 08:00 πμ έως τις 08:00 μμ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών.

Μουζάκι: Η Δε γυνή να φοβήται τον Ανδρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.




Μέχρι τον Οκτώβριο η αξιολόγηση των ΟΤΑ

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, «πλοηγός» στην όλη διαδικασία θα είναι η διαδικασία αξιολόγησης των 14 ΟΤΑ (Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) που έχει ξεκινήσει από το Μάιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι η διαδικασία θα .........

«τρέξει» πιο γρήγορα αμέσως μετά καθώς οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα λειτουργήσουν ως «πρότυπα» για τους αντίστοιχους υπόλοιπους. Για παράδειγμα ένας αστικός δήμος 100.000 κατοίκων θα προχωρήσει σε αντίστοιχο οργανόγραμμα και, βεβαίως, καταργήσεις θέσεων, με αυτόν του Δήμου Καλλιθέας που είναι ένας από τους 12 ΟΤΑ στους οποίους εφαρμόζεται πιλοτικά η αξιολόγηση.

Έμφαση στα διεθνή στάνταρντ

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει έμφαση στα διεθνή στάνταρντ για τον αριθμό του προσωπικού στους ΟΤΑ ανά τομέα. Για παράδειγμα αν σε αστικό δήμο 50.000 κατοίκων ο τομέας καθαριότητας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα έχει 50 άτομα προσωπικό κι ένας αντίστοιχος ελληνικός δήμος έχει 100, όσοι υπάλληλοι «περισσεύουν» θα μετακινηθούν είτε εσωτερικά σε άλλες υπηρεσίες του δήμου είτε, το πιθανότερο, σε γειτονικούς δήμους, που ο τομέας καθαριότητας έχει ελλείψεις σε προσωπικό.

Πάντως, οι επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις πόσοι από τους περίπου 70.000 υπάλληλους της αυτοδιοίκησης θα θεωρηθούν υπεράριθμοι και μέσω της διαθεσιμότητας:

1) Θα μετακινηθούν εσωτερικά στους δήμους τις περιφέρειές τους.

2) Θα μετακινηθούν σε γειτονικούς ΟΤΑ.

3) Θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ευχαριστήριο μήνυμα Αναγνώστη προς το Φιλιατρά News

ΧΑΙΡΕΤΕ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
ΠΑΝΑΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ.......

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Τριφυλίας 2013

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για άλλη μια χρονιά συνδιοργανώνει μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού του 2013. Το κάνει για να προβάλλει το τόσο σημαντικό έργο τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2013 τυπώθηκε τώρα αν και οι εκδηλώσεις που υποστηρίζει η Επιχείρηση έχουν οριστικοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου.

Η καθυστέρηση οφείλεται ......

στο ότι σε κάποιες εκδηλώσεις άργησαν να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ημερομηνίες από τους συνδιοργανωτές.

Το φυλλάδιο περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις που υποστηρίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση αλλά και εκδηλώσεις που οι φορείς τους ζήτησαν να συμπεριληφθούν προκειμένου να γίνουν γνωστές στο κοινό. Περιέχει επίσης τις ταινίες του θερινού κινηματογράφου. Δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αλλά και ένα έντυπο καταγραφής δράσεων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Τριφυλία.

Ευχαριστούμε όσους άκοπα μοχθούν για να υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα στην Τριφυλία. Ευχόμαστε σε όλους σας καλό το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ UPOLOAD CENTER ΜΑΣ.


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 29 Ιουλίου έως και 04 Αυγούστου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 0 33 560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.