Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 6η ΜΑΙΟΥ 2012!




Προσμετράται στα συντάξιμα ο χρόνος ανεργίας

Τη δυνατότητα να υπολογίσουν τον χρόνο ανεργίας για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, έχουν οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα, σύμφωνα με το Έθνος. Οι προϋποθέσεις για τη θετική αυτή ρύθμιση καταγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.

Σημειώνεται πως αν ο ασφαλισμένος του ............

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από τις οποίες ανά εκατό τουλάχιστον σε καθένα από τα πέντε τελευταία ημερολογιακά έτη, δικαιούται σύνταξη λόγω γήρατος μειωμένη. Η μείωση είναι 1/200 της πλήρους σύνταξης για κάθε μήνα που λείπει από τα αντίστοιχα όρια ηλικίας, εφόσον συμπλήρωσε το 60ό έτος προκειμένου για ασφαλισμένο και το 55ο έως 60ό έτος προκειμένου για ασφαλισμένη.

Στην απόφαση του υπουργού Εργασίας επισημαίνεται πως η σημερινή δυσμενής οικονομική και κοινωνική συγκυρία έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων να μην πληροί την ειδική προϋπόθεση των 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία.

Για τον σκοπό αυτό ο χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση των 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τονίζεται ότι, προκειμένου ο ανωτέρω χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας να λαμβάνεται υπόψη για την πλήρωση της ειδικής προϋπόθεσης των ανά 100 ημερών ασφάλισης, θα πρέπει η επιδότηση λόγω τακτικής ανεργίας να έχει λάβει χώρα στην κρίσιμη 5ετία.

Μάθε που ψηφίζεις

Δέκα τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν στο Υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερώνουν τους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet , σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Τα τηλέφωνα είναι :......

2131511125
2131511143
2131511153
2131511119
2131511146
2131361154
2131361160
2131361161
2131361165
2131361182

Οι τηλεφωνικές αυτές γραμμές θα λειτουργούν ως εξής:

Παρασκευή 4 Μαΐου και Σάββατο 5 Μαΐου από τις 08:00, το πρωί έως τις 20:00, το βράδυ.
Κυριακή των εκλογών από τις 08:00, το πρωί έως τη λήξη της ψηφοφορίας στις 19:00, το βράδυ.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα, στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ


Συγχαρητήρια επιστολή στον Παπα-Σάκη Καλογερόπουλο

Συγχαρητήρια επιστολή στον πατέρα Διονύσιο Καλογερόπουλο εφημέριο του Ιερού ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών για την επιτυχή τέλεση του εορτασμού των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Στάμος.

Ο κ. Πούλος και ο κ. Στάμος που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν: ........

Αιδεσιμότατε πατέρα Διονύσιε,
Η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες για την επιτυχημένη τέλεση της θρησκευτικής τοπικής εορτής της Αγίας Μαύρας και Τιμοθέου.
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια και φέτος πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια συμμετείχε στη λιτανεία της Θαυματουργής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.
Η συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και της φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών έδωσε ιδιαίτερη λαμπρότητα στην εορτή αυτή.
Και πάλι εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες καθώς η επιτυχία και τα θετικά σχόλια που εξέφρασε ο λαός της πόλης και ο μη ευάριθμος αριθμός επισκεπτών οφείλονται κατά κύριο λόγο στο προσωπικό σας ζήλο και στην άψογη συνεργασία που και αυτή τη φορά είχατε με τη Δημοτική Αρχή.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΑΜΟΣ

Διλήμματα σταυροδοσίας: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Τα δελτία τύπου ορισμένων πολιτευόμενων που φτάνουν αυτές τις ήμερες στα δημοσιογραφικά γραφεία παρέχουν την ευκαιρία να σχηματίσουμε άποψη για τη δυνατότητα τους να ασκήσουν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Σταχυολογούμε με λίγη φαντασία:

Ο υποψήφιος κος ΧΨ επισκέφτηκε το οβελιστήριο «το Σουβλακιστάν» όπου και ενημερώθηκε για τις διατροφικές συνήθειες και το μεταβολισμό των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η υποψήφια κα ΚΛ περιόδευσε στην εμποροπανήγυρη της .........

Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτρας και συνομίλησε με τους πωλητές «μαλλιού της γριάς» για τις δραματικές συνέπειες από την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ στον συμπαθή αυτόν κλάδο.

Ο πολιτευτής ΓΔ του τάδε κόμματος συνάντησε στο πολιτικό του γραφείο εκπρόσωπους των παρασκευαστών ταραμοσαλάτας και δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία στην επόμενη Βουλή για την παράταση της νηστείας της Σαρακοστής κατά μία εβδομάδα.
Δοσμένα με μια δόση υπερβολής τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ανάγλυφα τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται η πλειονότητα του πολιτικού μας προσωπικού την πολιτική δραστηριότητα.

Είναι πασίδηλο ότι πολυάριθμοι εν ενεργεία πολιτικοί εκλέγονται λόγω της πρόσληψης πολύπειρων σχεδιαστών της πιο αποτελεσματικής καμπάνιας δημοσιότητας και προβολής. Ο πολιτικός ως προϊόν, λοιπόν, επικεντρώνεται στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία. Γνωρίζει ότι αντί να αναλώνει κόπο, χρόνο και κυρίως φαιά ουσία σε συζητήσεις των think tanks ή σε εμβριθή πολιτικό διάλογο θα αυξήσει τις πιθανότητες να εκλεγεί αν επενδύσει στην αισθητική οδοντιατρική, την ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής με μικρομεταμόσχευση τριχοθυλακίων, τη γλουτοπλαστική, την μετατροπή της κώμης του σε φαιοκίτρινη, την εφαρμογή έγχρωμων φακών επαφής. Με το νέο του look θα μπορεί πλέον να αλιεύει ψήφους περιοδεύοντας σε γάμους, κηδείες και βαφτίσεις ή εφευρίσκοντας τρόπους να απασχολεί τις κουτσομπολίστικες εφημερίδες με τις «τσαχπινογαργαλιάρικες» επιδόσεις του.

Η άσκηση πολιτικής έχει αντικατασταθεί από τη ενδελεχή μελέτη δημοσκοπήσεων, τη λουστραρισμένη προβολή, την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων, την πάση θυσία αποφυγή του πολιτικού κόστους και την άρνηση λήψης αποφάσεων και έκφρασης θέσεων καθώς «η σιωπή δεν κάνει εχθρούς».
Πιστοί στο δόγμα παλαιού βορειοελλαδίτη πολιτικού («ζήτα μου ότι θέλεις, εκτός από το να μην επανεκλεγώ βουλευτής») οι αθεόφοβοι πολιτικάντηδες που ανήκουν σε πολυποίκιλες συνομοταξίες (αρχηγολάγνοι, αυλοκόλακες, καρεκλοκένταυροι, θεσιθήρες, κυανόαιμοι, πορφυρογέννητοι, κλώνοι, σαλτιμπάγκοι, γελωτοποιοί) μετατρέπονται σε υστερόβουλους κομματικούς δουλοπάροικους που ενδιαφέρονται μόνο για την (επαν)εκλογή τους, από την οποία προσδοκούν να προσποριστούν κενόδοξη δημοσιότητα , βουλευτική ασυλία, αδιαφανή πλουτισμό, ισχυρή δικτύωση κ.α.

Αυτοί οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτευτές δε συναισθάνονται την ευθύνη του ρόλου τους, δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα στο διεθνές περιβάλλον, δεν μιλούν ξένες γλώσσες, δε διακρίνονται σε κανέναν κοινωνικό στίβο, δεν γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα ενασχόλησης τους, δεν αρθρώνουν απόψεις και επιχειρήματα. Ωστόσο γνωρίζουν άριστα να επιλέγουν για συμβούλους τους συγγενείς τους Α’ και Β΄ βαθμού, να διεκπεραιώνουν τα πιο παράδοξα αιτήματα ψηφοφόρων, να μηρυκάζουν τετριμμένα και παρωχημένα ιδεολογήματα και να αναρριχώνται στις κομματικές κλίμακες κολακεύοντας τον αρχηγό ή τους ψηφοφόρους.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι προϋπόθεση για μια νέα πορεία στη χώρα, είναι να αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία της πολιτικής σκηνής.
Τα πολιτικά πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της πορείας της χώρας προς ένα καλύτερο αύριο θα πρέπει να είναι άνθρωποι ακέραιοι, έντιμοι, υπεύθυνοι, έμπειροι, προσηνείς, ειλικρινείς και ταπεινοί.
Επιπλέον θα πρέπει να μπορούν να συνθέτουν, να συγκρούονται, να δρουν συλλογικά, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να κατευθύνουν, να συνεγείρουν, να εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά, να επιλέγουν ικανούς συνεργάτες, να ενημερώνονται και να μελετούν σε βάθος, να ορθοτομούν περίπλοκα θέματα, να διαπραγματεύονται, να λαμβάνουν αποφάσεις.

Στις 6 Μαΐου η ευθύνη περνά και πάλι στα χέρια των πολιτών καθώς θα κληθούν - εκτός από πολιτικό κόμμα- να επιλέξουν πρόσωπα. Το μέλλον της Ελλάδας δε βρίσκεται γραμμένο στη γυάλινη σφαίρα του μάγου ή στο σκουρόχρωμο βυθό ενός φλιτζανιού ελληνικού καφέ αλλά στο βάθος της κάλπης και μπορούμε να το σκιαγραφήσουμε μονοί μας.

ΣΧΟΛΙΟ
Σε εμας κ. Κουτρούκη οι υποψήφιοι των μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα δελτία τύπου που εξακολουθούν να μας στέλνουν, -ασχετα αν εμείς τα πετάμε στα σκουπίδια γιατί οι αναγνώστες μας το επέλεξαν- μας λένε για τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν.
Κανένα δελτίο δεν μας είπε που ΘΑ ΠΑΕΙ ο υποψήφιος ή η υποψήφια.
Να υποθέσουμε ότι φοβόντουσαν μην τυχόν και φάνε γιαούρτια και αβγά στο "ατσαλάκωτο" image τους;
Πάντως κ Κουτρούκη σας διαβεβαιώ ότι ομιλίες πολιτικών των μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έγιναν ΜΟΝΟ σε κλειστούς χώρους. Στην πλατεία δεν μίλησε κανένας πλην ενός του ΚΚΕ.
Πόσο τυχαία άραγε είναι αυτά;

Φτιάξτε το δικό σας οικιακό δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Ένα σπίτι πλέον διαθέτει σίγουρα περισσότερους από έναν ηλεκτρονικούς υπολογιστές είτε αυτοί είναι επιτραπέζιοι είτε είναι φορητοί είτε είναι και τα δυο μαζί.
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί να σας βοηθήσουμε με απλά βήματα να στήσετε το δικό σας δίκτυο στο σπίτι σας για να μπορούν όλοι οι υπολογιστές που διαθέτετε να έχουν ιντερνετ αλλά και να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τι θα χρειαστείτε.

Η πιο βασική συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε..........

είναι το router. Αυτό είναι που θα μοιράσει ιντερνετ σε όλους τους υπολογιστές αλλά θα είναι και η βασική συσκευή για να μπορέσει να γίνει η διαχείριση αρχείων μεταξύ τους.
Η επιλογή του router δεν θα είναι άλλη από ασύρματο, αφού πιθανόν να έχουμε έναν φορητό υπολογιστή ο όποιος φυσικά δεν θα έχει μια σταθερή θέση η οι υπολογιστές μας να απέχουν αρκετά μεταξύ τους.
Η τιμή ενός ασύρματου router εξαρτάται από την ποιότητα του, αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά όπως η εμβέλεια. Οι τιμές τους ξεκινάμε από 60 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 200 ευρώ. Υπάρχουν και για τελείως επαγγελματικές χρήσεις με τιμές που φτάνουν τα 1000 ευρώ.

Το δεύτερο που χρειάζεται ένα δίκτυο είναι οι κάρτες δικτύου. Συνήθως στους σύγχρονους υπολογιστές δεν είναι απαραίτητες, αφού οι σύγχρονες μητρικές κάρτες έχουν ενσωματωμένες ασύρματες κάρτες δικτύου που κάνουν πραγματοποιήσιμη την διασύνδεση χωρίς άλλη οικονομική δαπάνη.
Τα πιο παλιά η οικονομικά συστήματα δεν έχουν ενσωματωμένες κάρτες έτσι θα πρέπει να τις αγοράσετε. Είναι αυτές που πραγματοποιούν την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή και router.

Πως θα τα συνδέσετε.

Αφού αγοράσατε αυτά που χρειάζεστε, έχετε εγκαταστήσει το router και τις κάρτες δικτύου και το μόνο που μένει είναι οι συνδέσεις μεταξύ τους.
Κατ αρχάς θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του router και να βρείτε την επιλογή που ενεργοποιεί το ασύρματο δίκτυο (η WLAN που σημαίνει WirlessLAN). Αυτές τις ρυθμίσεις θα τις πραγματοποιήσετε από έναν κεντρικό υπολογιστή ο οποίος θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος με το router όχι ασύρματα, αλλά με καλώδιο.
Αφού την ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως και οι κάρτες δικτύου των υπόλοιπων υπολογιστών είναι ενεργοποιημένες.
Αν όλα πάνε καλά τότε όλοι οι υπολογιστές θα πρέπει να βρουν τη σύνδεση σας και να συνδεθούν αυτόματα σε αυτή.
Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε σιγουρευτείτε πως έχετε ενεργοποιήσει το ασύρματο δίκτυο στους υπόλοιπους υπολογιστές και ιδιαίτερα αν διαθέτετε φορητό, αφού σε αυτά υπάρχει συνήθως ένα μικρό κουμπί που το ενεργοποιεί η το απενεργοποιεί.

Επίσης πολλά firewalls μπορεί να μην επιτρέπουν τη σύνδεση και καλό θα ήταν -για αρχή τουλάχιστον- να το απενεργοποιήσετε, για να δείτε αν όλα πάνε καλά.
Αν έχετε συνδέσει όλους τους υπολογιστές σας επιτυχώς, τότε υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Αυτή είναι η ασφάλεια του δικτύου σας. Βλέπετε, το ασύρματο router δεν ξεχωρίζει τους δικούς σας υπολογιστές από τους υπόλοιπους της πολυκατοικίας (η ακόμα και της γειτονιάς) και ενδέχεται να μπουν στο δίκτυο σας με όλα τα επακόλουθα. Θα πρέπει λοιπόν να ασφαλίσετε το δίκτυο σας. Θα μπείτε στις ρυθμίσεις του router και θα βρείτε την επιλογή encryption (συνήθως βρίσκεται στην καρτέλα WLAN. Εκεί επιλέξτε το WPA-PSKη WPA2 και αμέσως θα σας ζητηθεί ένα password.
Αφού εισάγετε το password, τότε αυτόματα οι υπόλοιποι υπολογιστές θα σας ζητήσουν την ίδια λέξη κλειδί που θα πρέπει να εισάγετε προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο σας.

Τώρα λογικά όλοι οι υπολογιστές σας πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ κα το μόνο που μένει είναι να μπορείτε να διαμοιράσετε τα αρχεία που επιθυμείτε. Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στον φάκελο που θέλετε να έχουν πρόσβαση όλοι οι υπολογιστές σας και να κάνετε δεξί κλικ με το ποντίκι. Επιλέξτε ιδιότητες και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την καρτέλα κοινή χρήση. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τσεκάρετε το κουτάκι που λέει κοινή χρήση του φακέλου στο δίκτυο (η μεσαία επιλογή). Αυτό ήταν! Το ίδιο μπορείτε βεβαία να κάνετε και για ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο με την ίδια διαδικασία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.