Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 3-1

UPDATE
Στο τέλος του θέματος video με τα γκολ.


Οδυνηρή ήττα για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με 3-1 από την Σπάρτα Πράγας. Οι "πράσινοι" έδειξαν σημάδια κακής συμπεριφοράς και πάλι στην άμυνα και το γκολ του Σαλπιγγίδη (67') απλά διατήρησε τις όποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Χαμένο πέλαντι ο Σισέ στο 33', ακυρωθέν γκολ στον Σαλπιγγίδη στην λήξη. Χόλεντα (26'), Βάσεκ (32') και Καλούντα (86') τα γκολ των νικητών.

Ο εφιάλτης... των λαθών στην άμυνα τελικά παραμένει και φέτος αν αναλογιστούμε τα πρώτα ματς της προετοιμασίας αλλά και το σημερινή εμφάνιση της αμυντικής λειτουργίας.
Ο Χενκ Τεν Κάτε είδε τους παίκτες του να προσφέρουν πολλά δώρα στους ..........

Τσέχους και πλέον μετά το 3-1 στο "Τζενεράλι Αρίνα" καλείται να βρει τις λύσεις για την "μεγάλη" ανατροπή στο ΟΑΚΑ σε 15 μέρες.

Δεν άλλαξε πλάνα...

Τελικά στο πρώτο ματς της φετινής χρονιάς, ο Χενκ Τεν Κάτε δεν έκανε κάποια έκπληξη στις επιλογές του σε σχέση με ότι είχε στο μυαλό του από την προηγούμενη μέρα. Ετσι σε παράταξη 4-4-2 είχε κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς με τους Μπίαρσμιρ να αναλαμβάνει το δεξί άκρο της άμυνας μετά την απώλεια του Μπράις Μουν και τον Σπυρόπουλο το αριστερό. Καντέ και Βύντρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους δύο από τους τέσσερις παίκτες να είναι νεοαποκτηθέντες.

Στην μεσαία γραμμή ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ έχοντας στα άκρα τους Γκάμπριελ δεξιά και Καραγκούνη αριστερά. Στην επίθεση ο Ολλανδός τεχνικός είχε τον Τζιμπρίλ Σισέ με παρτενέρ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ζεστός... στην αρχή και αλλαγές στα άκρα

Η ελληνική ομάδα θέλοντας να αιφνιδιάσει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τους παίκτες του Χόβανετς, είχαν στο 6' κιόλας την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν μετά τον συνδυασμό από Σισέ και Γκάμπριελ, ο Βραζιλιάνος μέσος "έστρωσε" στον Καραγκούνη που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπλάζεκ με το ένα χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ ο Χενκ Τεν Κάτε στις πρώτες του οδηγίες στους παίκτες του, ζητούσε από τους Γκάμπριελ και Καραγκούνη να αλλάζουν συνεχώς πλευρά, οι Τσέχοι ισοφάρισαν στις ευκαιρίες. Στο 16' ο Ζοφτσάκ μετά από πάσα φάουλ βρήκε τον Ζέμαν, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν έχει δύναμη και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Με συνεχή ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει εύκολα από την μια περιοχή στην άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμα καλό σουτ από τον Σαλπιγγίδη στο 22', μετά την σέντρα του Βύντρα και την πάσα του Σισέ με κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Μπλάζεκ είδε την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του.

Υπνωτισμός... και 2-0 στο 5λεπτο

Στην πρώτη αμυντική αδράνεια του Παναθηναϊκού, οι Τσέχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ χωρίς να "ιδρώσουν" ιδιαίτερα. Στο 26' μετά την σέντρα από δεξιά του Κουσνίρ, ο Βύντρα δεν μπόρεσε να κόψει στον αέρα τον Χόλεντα, που με κεφαλιά νίκησε τον Γκαλίνοβιτς στέλντοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του και μέσα σε πανηγυρισμούς άνοιξε το σκορ.

Μέσα στον ενθουσιασμό τους οι Τσέχοι, με τον Χούσεκ έκανε λάθος πάσα έβγαλε στο 26' σε κόντρα επίθεση τον Τζιμπρίλ Σισέ που απέφυγε τον Μπλάζεκ, αλλά ο Ρέπκα πρόλαβε το πλασέ του Γάλλου επιθετικού και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν τα πανηγύρια από το 1-0 της Σπάρτα και οι παίκτες του Τεν Κάτε δείχνοντας "υπνωτισμένοι" δέχθηκαν ένα ακόμα γκολ σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα. Στο 32' ο Βιλφρίντ πραγματοποίησε την σέντρα από δεξιά, ο Ζέμαν πάσαρε στο πέναλτι με κεφαλιά την μπάλα στον Βάτσεκ, και ο Τσέχος μέσος ανενόχλητος με σουτ πέτυχε το 2-0, μέσα σε πανηγυρισμούς από τους 10000 οπαδούς της Σπάρτα.

Νικήθηκε στα 11 βήματα ο Γάλλος

Η μεγάλη ευκαιρία των παικτών του Τεν Κάτε να μπει άμεσα στο παιχνίδι μετά το 2-0 της Σπάρτα, ήρθε σχεδόν με την επίτευξη του γκολ από τον Βάτσεκ. Οι φιλοξενούμενοι μετά την σέντρα κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Μπλάζεκ (είδε την κίτρινη κάρτα).

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζιμπρίλ Σισέ αλλά ο Γάλλος σταρ νικήθηκε από τον πορτιέρο των Τσέχων που μπλόκαρε την μπάλα και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ευκαιρίες οι Τσέχοι, μόνος ο "τυπάρας"

Στο 41' μετά την σέντρα του Ζοφτσάκ, ο Γκαλίνοβιτς σε αντίθεση με την αντίδραση του στο πρώτο γκολ της Σπάρτα, βγήκε και πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα πριν φτάσει στον Βιλφρίντ. Στο επόμενο λεπτό, ο "αρχηγός" του Παναθηναϊκού, απείλησε και πάλι με σουτ ωστόσο ο εξαιρετικός Μπλάζεκ και πάλι φώναξε παρών.

Στην τελευταία φάση του ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά το γύρισμα του Χολέντα από δεξιά, ο Βύντρα απομάκρυνε λανθασμένα, ο Βιλφρίντ δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα, που έφτασε στον Ζέμαν, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Διαφορετική εικόνα και άμεσα αλλαγές

Μ' ένα ακόμα λάθος από την άμυνα του Παναθηναϊκού, άρχισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 46' ο Καντέ έδωσε καταλάθος την μπάλα στον Βιλφρίντ, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Γκαλίνοβιτς πλάσαρε άουτ και με τον Τεν Κάτε απεγνωσμένα να σκέφτεται ήδη τις λύσεις από τον πάγκο του.

Ετσι και έγινε όταν μετά από ένα 15λεπτο άκαρπο, ο Ολλανδός τεχνικός απέσυρε τον Γκάμπριελ και έβαλε στο ματς τον Λέτο, για να τονώσει την αριστερή του πλευρά, αφού ο Σπυρόπουλος είχε δαπανήσει πολλές δυνάμεις καλύπτοντας όλη την πλευρά πολλές φορές.

Σάλπι... και γκοοοοολ

Αυτό που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό και με τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, το σημείωσε στο 67' και σε μια φάση που δεν έμοιαζε πως θα έχει θετική εξέλιξη. Μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης αμαρκάριστος με γυριστό σουτ μειώνει για τον Παναθηναϊκό δίνοντάς ελπίδες και πάλι για την ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ο σκοπός των "πράσινων" επιτεύχθει με το γκολ του Ελληνα διεθνή και για τον λόγο αυτό ο Ολλανδός τεχνικός θέλοντας να θωρακίσει την άμυνά του μετά τα λάθη των Βύντρα και Καντέ απέσυρε τον τελευταίο και έβαλε στο ματς τον Σαριέγκι, με το "δίδυμο" πλέον να θυμίζει την περσινή εικόνα.

Ευκαιρία οι "πράσινοι"... γκολ οι Τσέχοι

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και θέλοντας να εκμεταλλευθεί τον χώρο που έδινε η ομάδα του Χόβανετς, προσπαθούσε να απειλήσει. Ετσι στο 83' και μετά την σέντρα του Μπιάρσμιρ από δεξιά, ο Λέτο στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή προς τον Σισέ, ωστόσο οι αμυντικοί της Σπάρτα απομάκρυναν.

Σαν να μην έφτανε η αστοχία... ήρθε να προστεθεί και ένα τρίτο γκολ και πάλι μετά από αδράνεια και λάθος εκτίμηση της ελληνικής άμυνας. Στο 86' μετά από ατομική ενέργεια ο Καλούντα υπό την πίεση του Μπιάρσμιρ ο Σουηδός δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και με σουτ νίκησε για 3η φορά τον Γκαλίνοβιτς μέσα σε έξαλλα πανυγήρια των γηπεδούχων.

Οι "πράσινοι" με την πλάτη στον τοίχο.... πλέον προσπάθησαν να φτάσουν σ' ένα ακόμα γκολ. Ωστόσο και στο 90' μετά το φάουλ του Καραγκούνη ο Μπλάζεκ έδιωξε σε κόρνερ μπροστά από τον Λέτο, αλλά και στο 2' λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαλπιγγίδης μετά από κόρνερ του "τυπάρα" σκόραρε με κεφαλιά αλλά ο Μπέμπεκ με σφύριγμα που δεν ακούστηκε καλά είχε σταματήσει νωρίτερα την φάση...

Γήπεδο: "Τζενεράλι Αρίνα"
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Ρέπκα, Μπλάζεκ, Χούμπνικ / Σαριέγκι, Σισέ


ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Ρέπκα, Χούμπνικ, Κουσνίρ, Χούσεκ, Βάτσεκ, Ζόφτσακ, Ζέμαν (75' Καλούντα), Βίλφριντ (90' Στρέστικ), Χόλεντα (59' Προυντνίκοβ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ (70' Σαριέγκι), Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (83' Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59' Λέτο), Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.



Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες για το Lebaycid – Ζητούν απόσυρση «Εδώ και Τώρα»!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φυτοφάρμακο καταπολέμησης του δάκου της ελιάς Lebaycid και με αίτημα την απόσυρση του και την αντικατάσταση του με πυρεθρίνες, πραγματοποιήθηκε το πρωί στις Βουκολιές, από αγρότες των Χανίων ,στο δρόμο μπροστά από το Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής. Εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και παραγωγοί απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο στην είσοδο των Βουκολιων με τρακτερ, ενώ ψέκασαν και ένα δέντρο ελιας.

Την απόσυρση του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου ζήτησαν κι οι βουλευτές Μανουσος Βουλουδάκης, Στέλιος Νικηφοράκης και Μανώλης Σκουλάκης, που έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση.

«Η συνέχιση της χρήσης στην δακοκτονια επιτυγχάνει τρία πράγματα:Το ένα ότι δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό,το δεύτερο δηλητηριάζει το περιβάλλον και το τρίτο δηλητηριάζει την διατροφική και εμπορική αξία του ελαιόλαδου»,τόνισε ο κ. Νικηφορακης.

«Αυτή η λογική αντιβαίνει στις αρχές που θέλουμε να αναδείξουμε, την ποιότητα του ..........

ελαιόλαδου, αντιβαίνουν στις αρχές της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης», είπε ο Μανουσος Βολουδακης.

«Μια λύση υπάρχει σήμερα κιόλας.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακοινώσει ότι αποσύρει το φάρμακο», είπε ο Μ.Σκουλακης

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να καταθέσουν έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα και έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ψεκασμούς με το συγκεκριμένο φάρμακο. Όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο φάρμακο είναι απαγορευμένο σε όλη την Ευρώπη, οι δε παρτίδες που διατέθηκαν για την καταπολέμηση του δάκου στα Χανιά έχουν λήξει.-

Πηγή: Best-Tv

Αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αλωνίσματος με Άλογα στο χωριό Πτέρη (Σκλαβέικα) του Δήμου Αυλώνα

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος Πτέρης (Σκλαβέικα) του Δήμου Αυλώνα θα διοργανώσει αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αλωνίσματος με Άλογα, στα 3 πέτρινα αλώνια του χωριού.
Με βάση το πρόγραμμα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μας απεστάλη από τον σύλλογο μετά την εκδήλωση θα υπάρξει γλέντι με νόστιμους μεζέδες, κρασί και αναψυκτικά.

Αναλυτικά η πρόσκληση που μας απεστάλη έχει ως εξής: ........

Το Δ.Σ. του Συλλόγου , σας προσκαλεί το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χωριό Πτέρη (Σκλαβέικα) του Δήμου Αυλώνας Μεσσηνίας, σε ένα φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στην καλοκαιρινή εκδήλωση που αγαπήθηκε από τον κόσμο και ο Σύλλογός μας διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά, την <<Αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αλωνίσματος με Άλογα>>, στα 3 πέτρινα αλώνια του χωριού μας.

Είσοδος ελεύθερη.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης και ώρα 8.30 μ.μ., θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική. Θα παραβρεθεί το συγκρότημα του Κώστα Ζαφειρόπουλου.
Θα πωλούνται νόστιμοι μεζέδες, κρασί, αναψυκτικά.

[ Για όσους ενδιαφέρονται να καλύψουν τηλεοπτικά την εκδήλωσή μας, είτε σαν είδηση στο δελτίο ειδήσεων, είτε σαν ντοκυματέρ, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας ή στο 6945535887 κ. Δήμητρα Βίτσιου- Σταυροπούλου.]

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΗΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ. ΒΙΤΣΙΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεκινάει η Hellas Sat στη συνδρομητική TV

Αυτή την εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Hellas Sat για την παροχή ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου.
Η εταιρεία του ΟΤΕ περίμενε καρτερικά περίπου ένα χρόνο, από το καλοκαίρι του 2008, όταν το ΕΣΡ χορήγησε τη σχετική άδεια, αν και η νομοθεσία ορίζει ως ανώτατο διάστημα τους έξι μήνες.
Πάντως, πλέον είναι λίγο δύσκολο να μην πέσουν οι υπογραφές, καθώς ήδη από την 1η Ιουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε την απόφαση που ορίζει το οικονομικό αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού Δημοσίου στα 176.082,12 ευρώ για ........

τη μετάδοση των συνολικά 96 ωρών συνδρομητικού τηλεοπτικού προγράμματος σε ημερήσια βάση.

Από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει ο αγώνας δρόμου, ώστε τον Σεπτέμβριο η Hellas Sat να είναι σε θέση να διαθέσει τους αποκωδικοποιητές και να διαφημίσει το πρόγραμμα που θα προσφέρει, ανταγωνιζόμενη την ισχυρή Nova. Την ίδια ώρα, η Hellas Sat πρέπει να συντονιστεί και με το Conn-x TV του ΟΤΕ, το οποίο έχει ήδη κεντρικές συμφωνίες για ταινίες και αθλητικό πρόγραμμα, ώστε να μη δημιουργηθεί σύγχυση στον τηλεθεατή.
Όμως η περίοδος που θα βγει στον αέρα η Hellas Sat δεν είναι καλή, καθώς εξαιτίας της κρίσης τα νοικοκυριά περιστέλλουν δαπάνες και η συνδρομητική τηλεόραση θεωρείται μάλλον πολυτέλεια.

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΣΧΟΛΙΟ
Έχει να πέσει πήδημα στην nova από τον ΟΤΕ. Στο ταψί θα την χορέψει... και πολύ το γουστάρω.


Ερώτηση Κουσελά για τις κακοτεχνίες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Επανερχόμενος για πολλοστή φορά στο θέμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για τις κακοτεχνίες στο έργο κατασκευής του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
« Οι φορείς που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν τον λιμένα Κυπαρισσίας (Επαγγελματικός σύνδεσμος Αλιέων Κυπαρισσίας, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας) επανέρχονται, για πολλοστή φορά, στα σοβαρά προβλήματα που απορρέουν από κακοτεχνίες και παραλείψεις των εργολάβων στο έργο κατασκευής του λιμένα της Κυπαρισσίας (1η και 2η φάση).

Ενδεικτικά αναφέρω την πλημμελή εγκατάσταση, συνακόλουθα τη μη λειτουργία του φωτισμού του λιμένα, την ελλιπή θωράκιση του προσήνεμου μώλου, την έλλειψη φάρου, τη μη σύνδεση των κρουνών πυρόσβεσης με παροχή, την εκτός προδιαγραφών κατασκευή της γλίστρας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.

Επειδή δεν νοείται παραλαβή του συγκεκριμένου έργου εάν δεν αποκατασταθούν οι .......

υπάρχουσες και σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες,

Επειδή εγκαίρως και επανειλημμένα οι προαναφερθέντες Σύλλογοι αλιέων, με καταγγελίες και αναφορές τους προς την αρμόδια τεχνική Υπηρεσία, τις εισαγγελικές αρχές και προς τον Συνήγορο του Πολίτη έχουν επισημάνει τις κακοτεχνίες, τις ελλείψεις και τα σοβαρά θέματα ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας του λιμένα που αυτές δημιουργούν,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τι ενέργειες έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγγέλλουν οι τοπικοί φορείς των αλιέων;
- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ελλείψεων και των κακοτεχνιών του έργου κατασκευής του λιμένα Κυπαρισσίας; »

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ-ΠΕΔΙΟΝ24

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο μας απέστειλε φίλος ο οποίος είναι ηλεκτρονικός και το κείμενο του το έχει δημοσιεύσει σε εφημερίδα.
Το άρθρο αφορά την ακτινοβολία στα κινητά τηλέφωνα και αν και πόσο βλάπτει.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κείμενο που πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσετε.......

Κύριε Διευθυντά

Μέσα από αυτές της στήλες της εφημερίδας σας έχω αναφερθεί πολλές φορές στην ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας. Έχετε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα μου για την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την ακτινοβολία των ίδιων των κινητών τηλεφώνων. Έχουμε τονίσει κατ επανάληψη ότι η μεγάλη μας προσοχή θα πρέπει να στραφεί στην χρήση των κινητών τηλεφώνων γιατί αυτό έχουμε επάνω μας όλο το εικοσιτετράωρο, είτε στην τσέπη του παντελονιού μας είτε στο σακάκι η την ζακέτα μας. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας απορροφά μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πράγμα που δεν συμβαίνει επ ουδενι με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Το ποσό της ακτινοβολίας που απορροφά δε ο εγκέφαλος μας είναι πολύ περισσότερο κατά την διάρκεια μιας επικοινωνίας όταν αυτή είναι μεγάλης διάρκειας και όταν το κινητό μας τηλέφωνο βρίσκεται σε αρκετά μακρινή απόσταση από την πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Επειδή όμως η ανησυχία του κόσμου είναι ακριβώς ανάποδη, δηλαδή η αντίδραση είναι να φύγουν οι κεραίες από τις πόλεις και όχι τα κινητά τηλέφωνα από τις τσέπες τους η από τα κεφάλια τους η από τα κεφάλια των παιδιών τους, το Εθνικό Μετσοβιο Πολυτεχνείο με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών- Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών-, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Φυσικής- Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών- και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών εγκαθιστούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας σταθμούς μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Οι μετρήσεις γίνονται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα δε αποτελέσματα καταγράφονται και δημοσιεύονται στο διαδικτυο στην τοποθεσία 3w.pedion24.gr και μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Οι θέσεις τοποθέτησης των κεραιών επιλέγονται λαμβάνοντας υποψιών την μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού , το αν υπάρχουν σχολεία παιδικοί σταθμοί η γηροκομεία, όπως επίσης και αν υπάρχουν κεραίες ραδιοφωνίας τηλεόρασης αστυνομικών σταθμών, πυροσβεστικής καθώς και κεραίες κινητής τηλεφωνίας η ακτινοβολία των οποίων μπορεί να επιβαρύνει τον γύρω χώρο.

Στον νομό Μεσσηνίας υπάρχουν τρεις τέτοιοι σταθμοί μέτρησης, ένας στο Δήμο Μεσσήνης και δυο στο Δήμο Καλαμάτας.

Στο δήμο Μεσσήνης ο σταθμός μέτρησης είναι στην οδό Πολυτεχνείου 41 και η μέγιστη τιμή που μετρήθηκε την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο είναι 29 φορές κάτω από το όριο που έχει θεσμοθετηθεί.

Στο δήμο Καλαμάτας υπάρχει ένας σταθμός μέτρησης στην οδό Αριστομένους 28 δίπλα στο δημαρχείο της Καλαμάτας και η μέτρηση είναι 44 φορές κάτω από το όριο, και ο δεύτερος σταθμός είναι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού , εκεί που πριν μερικούς μήνες είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι ζητώντας να φύγει η κεραία.

Ευρίσκεται εγκατεστημένος στην οδό Μαυρομιχάλη στην ταράτσα ενός κτηρίου και οι μετρήσεις που καταγράφει είναι μόνο.61 φορές κάτω από την μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή.

Απεναντίας στον νομό Αρκαδίας ο σταθμός είναι τοποθετημένος στην οδό Θεοφιλοπουλου 1 περίπου σε 30 μέτρα απόσταση από την κεραία κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE και τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις. Είναι μόλις 8 φορές κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο και 12 φορές κάτω από τον μέσο όρο.

Έτσι λοιπόν από την μεριά μας σαν τεχνικοί κινητής τηλεφωνίας έχουμε να σας προτείνουμε αυτά που ακολουθούν.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό παρά μόνο όταν υπάρχει καλή λήψη σήματος με την κεραία βάσης. Έτσι η ακτινοβολία στην οποία εκτίθεστε είναι μικρότερη.
Ο άσχημος καιρός (χιόνι, βροχή, ομίχλη) έχει δυσμενή επίπτωση στη μετάδοση του σήματος και κάνει το κινητό να αυξάνει την ακτινοβολία που εκπέμπει πάνω σας, προκείμενου να πραγματοποιήσει την επικοινωνία.

Αποφεύγετε να κάνετε χρήση κινητού από υπόγεια, υπόγεια παρκινγκ και γενικά από χώρους όπου υπάρχει πολύ ασθενικό σήμα γιατί έτσι εκτίθεστε σε μεγάλη ακτινοβολία.
Μην βάζετε το κινητό στο αυτί σας περιμένοντας πριν πραγματικά αποκατασταθεί η επικοινωνία. Το ψάξιμο του κινητού για να βρει το συνομιλητή σας δημιουργεί μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία. Μέχρι να τελειώσει αυτή η αναζήτηση κρατήστε το κινητό σας σε απόσταση 20-30 εκατοστών.

Όσοι φορούν γυαλιά μεταλλικά πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η ακτινοβολία που δέχονται στα μάτια γίνεται πολύ μεγαλύτερη
Μην τοποθετείτε το κινητό απέναντι από το πρόσωπο σας προκειμένου να μειώσετε την ακτινοβολία που δέχεστε. Είναι χειρότερα.
Κρατάτε το κινητό σας μερικά εκατοστά μακριά από το αυτί σας. Η χρησιμοποίηση του hands free είναι επίσης σημαντική.
Ακόμα και όταν δεν μιλάτε και απλώς παραμένει ανοιχτό το κινητό σας συνεχίζει να εκπέμπει ακτινοβολία και μόνο το οριστικό κλείσιμο του ( υποχρεωτικό άλλωστε στα νοσοκομεία, στα αεροπλάνα και στα βενζινάδικα) σταματά την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Αποφεύγετε να τοποθετείτε στη ζώνη σας η στην τσέπη του σακακιού η του πουκαμίσου στο μέρος της καρδιάς μόνιμα το κινητό όταν είναι ανοικτό, γιατί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που συνεχίζει να εκπέμπει διεισδύουν στα όργανα όπως η καρδιά το συκώτι το στομάχι κτλ. Οι βιολογικές επιδράσεις μιας τέτοιας έκθεσης σε ακτινοβολία μπορεί να είναι επικίνδυνες μακρόχρονα.
Ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου οφείλει πάντα να έχει κατά νου πως κάθε κλήση του κινητού του σε ένα χώρο με πολύ κόσμο (μετρό, λεωφορεία κτλ) μπορεί να προκαλέσει σε μια ακτίνα ενός μέτρου ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στους καρδιακούς βηματοδότες.

Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα γιατί έως την ηλικία των 16 ετών περίπου, το νευρικό σύστημα του ανθρώπου αναπτύσσεται. Συνεπώς δεν αποκλείεται (δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι επιστημονικές έρευνες )κατά τις ηλικίες αυτές τα άτομα να είναι πιο ευαίσθητα σε κάποιους παράγοντες από ότι αργότερα. Τα άτομα μικρής ηλικίας έχουν στατιστικά μεγαλύτερο χρόνο ζωής μπροστά τους από ότι οι μεγαλύτεροι και έτσι αν υπάρχουν μακροχρόνιες επιδράσεις από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν σε κάποιο που ξεκινά τη χρήση από νεαρή ηλικία παρά σε κάποιο μεγαλύτερο. Υπάρχει γενικά μεγαλύτερη ευαισθησία για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από ότι στους μεγαλύτερους. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν και όντως παρέχουν πλεονεκτήματα (οφέλη) που αφορούν στην προσωπική ασφάλεια των παιδιών, ιδιαίτερα επειδή επιτρέπουν τη συνεχή επαφή με τους γονείς και την άμεση πρόσβαση σε βοήθεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να ισορροπήσουν την απόφαση για πρόσβαση και το βαθμό χρήσης κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά με τα πλεονεκτήματα ασφάλειας που αυτά παρέχουν.
Πρέπει να περιορίζουμε δραστικά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στις παρακάτω περιπτώσεις.
Όταν κάνουμε θεραπεία με οφθαλμολογικά φάρμακα.
Όταν διανύουμε περίοδο κατάθλιψης στρες η κούρασης
Όταν υπάρχει σοβαρή ασθένεια και στην περίπτωση ανοσολογικής ανεπάρκειας.
Όταν έχουμε βηματοδότη.
Η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου στο εσωτερικό ενός αυτοκίνητου, μπορεί να οδηγήσει εξαιτίας του φαινομένου της συνεχούς ανάκλασης με τα μεταλλικά μέρη, σε μια πολύ μεγάλη αύξηση της ισχύος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (είναι ο γνωστός κλωβός Φαραντει). Στην περίπτωση αυτή όπως και στην περίπτωση κίνησης του αυτοκίνητου θα πρέπει να ελαχιστοποιείτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Δεν θα κοιμόσαστε με το τηλέφωνο δίπλα στο κομοδίνο σας για να το χρησιμοποιείτε σαν ξυπνητήρι το πρωί. Αφήστε το στο σαλόνι.
Θα μάθετε να χρησιμοποιείτε hands free, blue tooth, ανοικτή ακρόαση κατά την διάρκεια της συνομιλίας σας.
Εάν βρίσκεστε σε μέρος όπου υπάρχει σταθερό τηλέφωνο προτιμήστε να χρησιμοποιείτε αυτό και όχι το κινητό σας τηλέφωνο.
Προτιμείστε να στέλνετε γραπτά μηνύματα SMS, MMS εάν αυτό σας διευκολύνει.
Να χρησιμοποιείτε το κινητό σας μόνο όταν είναι τελείως απαραίτητο και ο χρόνος των συνομιλιών σας να μην ξεπερνά τα 3 λεπτά ανά κλήση και το χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο κλήσεων να είναι μια ώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
E-Mail: giannis­­_petselis@hotmail.com


Κατεπείγουσα ερώτηση Μπρεδήμα προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας για τον ΟΣΕ

Κατεπείγουσα ερώτηση προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο κατέθεσε σήμερα ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κος Θ. Μπρεδήμας.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ζητά από τον κο Δράκο ενημέρωση για την δραστική μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ προς Ζευγολατιό και Κυπαρισσία καθώς και την μη δρομολόγηση του τρένου από Καλαμάτα προς Τρίπολη και το αντίστροφο ενώ ξεκίνησαν ήδη τα δρομολόγια στην γραμμή Κόρινθος - Τρίπολη.

Συγκεκριμένα η ερώτηση που κατέθεσε ο Κος Μπρεδήμας έχει ως εξής:.........

Προς το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θ. Π. Μπρεδήμα, σχετικά με τη μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ κ.λπ.


(Δια του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου)


Κ. Νομάρχη,

Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συναντηθήκατε στην Αθήνα με τον Γεν. Διευθυντή του ΟΣΕ, μαζί με τους εκπροσώπους της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εν τούτοις, η απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με τα τοπικά και αρτηριακά δρομολόγια εξακολουθεί, παρά τις μικροαλλαγές των δρομολογίων.

Ειδικότερα, τα τοπικά δρομολόγια του ΟΣΕ προς Μεσσήνη και ΤΕΙ παραμένουν σχεδόν τα ίδια, ενώ περικόπηκαν αγρίως τα δρομολόγια προς Ζευγολατιό και Κυπαρισσία.

Οι αφίξεις των τρένων αρχίζουν από τις 10:30 και ερωτάται: Πώς θα έρθουν στις 10:30 οι εργαζόμενοι όταν είναι υποχρεωμένοι να πιάσουν δουλειά τουλάχιστον στις 8:00 το πρωί. Και το χειρότερο είναι ότι οι αναχωρήσεις των τρένων αντί να αρχίζουν από το πρωί ξεκινάνε το μεσημέρι. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Επίσης, α αρτηριακά δρομολόγια από πέντε μειώθηκαν σε ένα!... ενώ, δεν δρομολογήθηκε τρένο στη γραμμή Καλαμάτα-Τρίπολη, ενώ ξεκίνησαν δρομολόγια από Κόρινθο-Τρίπολη.

Εν όψει όλων αυτών και των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων της Μεσσηνίας, απ’ όπου διέρχεται ο ΟΣΕ


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ

1.Εάν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα

2.Σε ποιες ενέργειες προέβη ή πρόκειται να προβεί λόγω του κατεπείγοντως και της υπαρχούσης τουριστικής κίνησης

Καλαμάτα 28-7-09

Ο ερωτών
Θ. Π. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ


Κεραυνοί από Φάνη κατά διοικητή ΟΑΕΔ Ζητά εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί ρουσφετιών

Σοβαρές αιχμές εναντίον του υφισταμένου της- τυπικά αλλά φαίνεται όχι ουσιαστικά- διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναρδάκη, τον οποίο προειδοποιεί ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες, εάν αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις, αφήνει η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πετραλιά.

Όταν ρωτήθηκε από τα «ΝΕΑ» για τις κατηγορίες ότι ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, απάντησε με τρόπο που αφήνει εκτεθειμένο τον διοικητή, εάν δεν δώσει σύντομα σαφείς εξηγήσεις:

«Κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται την ανεργία για ίδιον όφελος. Μακριά από ..........

εμάς το εμπόριο προσδοκιών και ελπίδων. Η ανεργία δεν έχει κομματικό χρώμα. Αφορά όλους τους νέους και τις νέες. Γι΄ αυτό και επιλογή μας, πρώτιστο μέλημά μας, είναι η ικανοποίηση του δικαιώματος των νέων για αξιοπρεπή εργασία», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Απασχόλησης και συνέχισε με προειδοποίηση προς τον κ. Βερναρδάκη:

«Γνωρίζω τις καταγγελίες που έχουν γίνει από μερίδα του Τύπου. Ζήτησα ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, τον κ. Βερναρδάκη.
Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή μας, με εντολή του Πρωθυπουργού, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εκμεταλλευθεί την αγωνία των νέων για απασχόληση. Για μας η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο χώρος συνάντησης, συναίνεσης και συνεννόησης, μακριά από κομματικές και προσωπικές υστεροβουλίες και επιδιώξεις.
Η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ευτελίζει την πολιτική μας ούτε να γίνεται εργαλείο για την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και επιδιώξεων».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μέσα Σεπτεμβρίου οι πρώτες δόσεις εμβολίου της νέας γρίπης

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της νέας γρίπης -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- και θα χορηγηθούν, αφού πρώτα εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολεία και νοσοκομεία θα είναι οι πρώτοι χώροι εμβολιασμών, καθώς παιδιά έφηβοι και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, θεωρούνται από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, από τις 24 Αυγούστου θα παραληφθούν νέες παρτίδες του εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου, καθώς τα αποθέματα των φαρμακείων έχουν εξαντληθεί.

Ο αγώνας δρόμου που έχουν ξεκινήσει οι επιστήμονες για την παρασκευή ενός .........

ασφαλούς εμβολίου, έναντι της γρίπης, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

4 διαφορετικά «πρότυπα»

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει 4 διαφορετικά «πρότυπα» εμβόλια τα οποία παρασκευάστηκαν με τροποποίηση του στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών με αυτό της νέας γρίπης, το οποίο είναι και παρόμοιο. Αυτά τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί έως και σήμερα σε 8 χιλιάδες ασθενείς. Τα συμπεράσματα για το αν είναι ασφαλή αναμένονται το Σεπτέμβριο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όσοι εργάζονται σε θέσεις «κλειδια» στον κρατικό μηχανισμό, οι χρόνια πάσχοντες και τα παιδιά ηλικίας από 6 έως και 18 ετών θα είναι οι πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν με το πανδημικό εμβόλιο. Όσοι από αυτούς δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο θα μπορούν εγγράφως να αρνηθούν.

Οι πρώτες δόσεις θα φθάσουν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια, εάν δεν δοθεί το πράσινο φως για την ασφάλειά τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν τω μεταξύ άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων από το εμβόλιο έναντι του πνευμονιόκοκκου που προστατεύει από την πνευμονία. Από τις 24 Αυγούστου θα παραληφθούν νέες παρτίδες.

Και ιός πολιτικής αντιπαράθεσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με υπευθυνότητα το θέμα, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για «ανοίκειο τρόπο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη νέα γρίπη, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «είναι η πρώτη φορά που μιλά ο πρωθυπουργός για την "γρίπη" για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του αν, όπως είπε, «με τις ενέργειές μας "βάλαμε μπρος" το σύστημα», αναφερόμενος δε σε χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας δήλωσε ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος «εξακολουθεί να λέει ανακρίβειες», σχετικά με τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥ.ΜΕ.Φ 1 και 2 Αυγούστου 2009 στο λιμάνι της Καλαμάτας.

O Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών(ΣΥ.ΜΕ.Φ) διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ μη πολιτικής νεολαίας, που έγινε ποτέ στην πόλη!
Το φεστιβάλ θα είναι διήμερο και θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 1 και 2 Αυγούστου και ώρα 6 το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το ΣυμεΦεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
Live dj's
παιχνιδομηχανές(ΧΒΟΧ-PS3-WII),
PC's,
ping-pong και μπασκέτες
Αυτό είναι ένα μόνο μικρό δείγμα για το τι θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ...
Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης ενημερώτικα περίπτερα για το AIDS και τα ναρκωτικά,δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Σας περιμένουμε όλους!



Επίσημη πρώτη για την Εράνη στο καινούργιο της γήπεδο

Αγιασμός και επίσημη πρώτη περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της Εράνης στο ολοκαίνουργιο γήπεδο της πόλης μας.
Από νωρίς το απόγευμα οι παράγοντες της ομάδας βρίσκονταν στο γήπεδο, όπου ετοίμαζαν τις λεπτομέρειες για τον Αγιασμό καθώς και άλλα θέματα.

Παρόντες στο γήπεδο ήταν σύσσωμο το Δ.Σ. της Εράνης, οι παίκτες της ομάδας, ο Πατήρ Γεώργιος Καλύβας όπου τέλεσε το μυστήριο, δημοσιογράφοι, και φίλαθλοι της ομάδας.

Αρχικά ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Σταθόπουλος συνάντησε τους παίκτες στα αποδυτήρια όπου τους καλωσόρισε στο νέο γήπεδο και τους μίλησε για την Εράνη (ιδιαιτέρως για τους καινούριους παίκτες).
Τους γνωστοποίησε τους στόχους της ομάδας για την νέα αγωνιστική χρονιά και τους .....

προέτρεψε να έχουν στο μυαλό τους πάντοτε το εύ αγωνίζεσθε και να κυνηγούν το καλύτερο για την ομάδα.

Αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου στα αποδυτήρια οι παίκτες βγήκαν στο γήπεδο προκειμένου να γίνει ο Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση.
Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου Πατήρ Γεώργιος Καλύβας ο οποίος ευχήθηκε στην ομάδα καλά αποτελέσματα και να είναι γεροί.

Αμέσως μετά η ομάδα πήρε τις θέσεις της για να ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση για την νέα αγωνιστική χρονιά.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο προπονητής της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά είπε ότι το ρόστερ δεν κάνει την διαφορά σε μια ομάδα. Την κάνει η πειθαρχία και η ομοιογένια. Η ομάδα ξεκινά από τα αποδυτήρια. Αν από τα αποδυτήρια η ομάδα δεν είναι πειθαρχημένη, τότε δεν γίνεται τίποτα.
Ρωτήθηκε από το Φιλιατρά News αν είναι η πρώτη επαφή του με τα παιδιά και μας είπε ότι έχουν ξαναβρεθεί στα εργομετρικά.
Δήλωσε ότι στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας στις πρώτες έξι θέσεις ωστε να έχει μια άνετη παραμονή και όχι να κινδυνεύει μέχρι την τελευταία στιγμή.
Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο να το ευχαριστιέται ο κόσμος.

Όσο για τις προπονήσεις, αυτές θα γίνουν όλη την εβδομάδα πρωί και απόγευμα όπως δήλωσε ο Πατρίκ Ενγκεμά.

Ακούστε τις δηλώσεις του προπονητή Πατρίκ Ενγκεμά.




Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επίσημη πρώτη της ομάδας.


DSC01324_copy.jpg (571 KB) DSC01325_copy.jpg (393 KB) DSC01327_copy.jpg (534 KB) DSC01328_copy.jpg (501 KB) DSC01329_copy.jpg (510 KB) DSC01330_copy.jpg (508 KB) DSC01331_copy.jpg (502 KB) DSC01334_copy.jpg (542 KB) DSC01337_copy.jpg (560 KB) DSC01353_copy.jpg (456 KB) DSC01340_copy.jpg (236 KB)

Δυο πολυ καλά ανέκδοτα.

Δυο φίλοι περιμένουν στο λιμάνι για το πλοίο, να πάνε διακοπές. Ξαφνικά ρωτάει ο μεγάλος τον μικρό:
- Προφυλακτικά πήραμε;
- Όχι, ούτε δραμαμίνες πήραμε.
- Τι κάθεσαι τότε; Τρέχα να πάρεις όσο προλαβαίνουμε.
Πάει ο δεύτερος στο περίπτερο και γυρίζει μ' ένα προφυλακτικό και μια δραμαμίνη.
- Με δουλεύεις, ρε; του λέει ο άλλος. Τι θα μας κάνει μια δραμαμίνη κι ένα προφυλακτικό; Τράβα πάρε πιο πολλά.
Ξαναπάει ο άλλος, επιστρέφει με ένα προφυλακτικό και μια δραμαμίνη ακόμα. Τσατίζεται ο φίλος του.
- Καλά μαλάκας είσαι; Τράβα πάρε προφυλακτικά ρε, ένα ένα τα παίρνεις;
- Άσε να περάσει λίγη ώρα και θα πάω πιο ύστερα.
- Γιατί;
- Ο περιπτεράς με κοιτάζει παράξενα.
Σε λίγη ώρα αποφασισμένος πάει πάλι στο ........

περίπτερο.
- Δυο κουτιά προφυλακτικά κι ένα κουτί δραμαμίνης, λέει.
Κι ο περιπτεράς:
- Αφού σε ζαλίζει, γιατί επιμένεις;

===================================================================

Ένα νεαρό showgirl παντρεύεται έναν 97χρονο αποστρατευμένο στρατηγό με την πεποίθηση ότι δεν θα επιβιώσει την νύχτα του γάμου τους και θα τον κληρονομήσει.
Την νύχτα λοιπόν του γάμου τους και όσο ο στρατηγός ήταν στο μπάνιο η νεαρή κοπέλα φόρεσε την πιο αποκαλυπτική νυχτικιά της και πήρε την πιο σέξι πόζα της πάνω στο κρεβάτι. Όταν επιτέλους ο γέρος βγήκε από το μπάνιο ήταν εντελώς γυμνός εκτός από το ότι φορούσε ένα μανταλάκι που του έκλεινε την μύτη, ωτοασπίδες και προφυλακτικό.
Η κοπέλα φανερά ξαφνιασμένη τον ρώτησε γιατί είναι όλα αυτά. Ο γέρο-στρατηγός τότε αποκρίνεται:
- Γιατί το μόνο που δεν αντέχω κατά την διάρκεια του sex είναι οι γυναικείες κραυγές και η μυρωδιά του καμένου λάστιχου!



Ξέρετε κανένα πολύ καλό ανέκδοτο για να μας στείλετε?? (όχι πρόστυχο)
Στείλτε το στην διεύθυνση filiatra_forum@hotmail.com

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου 28ης Ιουλίου 2009

Πατήστε στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

ele28.jpg (688 KB) 8arr28.jpg (260 KB) foni28.jpg (211 KB)