Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ρύποι και τοξικά στον Αλφειό

Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων και τοξικών στοιχείων εντόπισαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Πατρών στα νερά του ποταμού Αλφειού σε Αρκαδία και Ηλεία.
Οι ρύποι προέρχονται από βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο και χαλκό και θειικών στοιχείων από την καύση του λιγνίτη στην Μεγαλόπολη.
Στα νερά του ποταμού εντοπίστηκε και τέφρα...

από τις μονάδες λιγνίτη ενώ στην Ηλεία η ρύπανση προέρχεται κυρίως από τα απόβλητα των ελαιουργείων.
ΣΚΑΪ



Η ΠΑΣΕΓΕΣ υπερ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Κατώτατο όριο εγγύησης των ενισχύσεων στο ποσό των 200 ευρώ ανά δικαιούχο, προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. που προέκυψαν μετά τη σημερινή συνεδρίαση η Οργάνωση, προτείνει επίσης η στήριξη της ΚΑΠ να κατευθύνεται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, τις αμέσως επόμενες μέρες (σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα), θα κατατεθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η ηγεσία του οποίου θα πρέπει και να αποφασίσει για τις θέσεις τις χώρας...

ενόψει της 1ης Αυγούστου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε το Δ.Σ. για το κατώφλι εγγύησης, δηλαδή το ποσό κάτω από το οποίο ένας γεωργός δεν θα παίρνει επιδοτήσεις, η Ε.Ε. έχει αποφασίσει ότι υποχρεωτικά από το 2010 το όριο θα είναι τα 100 ευρώ ή τα 10 στρέμματα. Λόγω του μικρού κλήρου, η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν συζητά για στρέμματα και χθες ο πρόεδρός της ανέφερε ότι το κατώφλι θα οριστεί μεταξύ 200 ευρώ ή 400 ευρώ. Τελικά η απόφαση είναι τα 200 ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι οι αποκλεισμένοι θα είναι χιλιάδες (αν και επί της ουσίας θα μεταβιβάσουν τα δικαιώματα στους απογόνους τους). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, ως 100 ευρώ παίρνουν σήμερα επιδότηση 71.440 δικαιούχοι, ενώ τώρα που το κατώφλι ορίστηκε από την Οργάνωση στα 250 ευρώ προτείνεται στην ουσία ο αποκλεισμός κάτι λιγότερο από 211.000 σημερινών δικαιούχων. Για το θέμα αυτό η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει την ΕΕ ως την 1η Αυγούστου.

Για το ιστορικό ή περιφερειακό μοντέλο η ΠΑΣΕΓΕΣ «έκλεισε» στο (ενδιάμεσο) υβριδικό μοντέλο, που συνδυάζει στοιχεία και από τα δύο. Για το ποιοι θα παίρνουν την επιδότηση, η ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε να στηριχτούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ο κ. Καραμίχας υποστήριξε την Τρίτη 7 Ιουλίου ότι πρέπει να ακολουθηθεί στο θέμα αυτό η μέθοδος του… σαλαμιού, δηλαδή να τεθούν σταδιακά εκτός επιδοτήσεων οι ετεροεπαγγελματίες αγρότες, αρχής γενομένης από τα μοναστήρια, τις εταιρίες και τα «ευγενή» επαγγέλματα: γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι. Τόνισε ακόμα ότι θα εξακολουθήσουν να παίρνουν επιδοτήσεις όσοι κάνουν κι άλλη δουλειά επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνο από τη γεωργία (φερ’ ειπείν οι οικοδόμοι ή οι μικρομαγαζάτορες). Παρόλα αυτά στην λακωνική σημερινή ανακοίνωση κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.

Παράλληλα η ΠΑΣΕΓΕΣ τάσσεται θετικά υπέρ της δημιουργίας και εφαρμογής του άρθρου 68 του Καν. 73/2009 σε ποσοστό 6%, με εξαίρεση τον καπνό. Τα ποιοτικά παρακρατήματα του άρθρου 69 του Καν. 1782/2003 προτείνεται να καταργηθούν από το 2010. Τα αδιάθετα υπόλοιπα του Καν. 1782/2003 (74 εκατ. ευρώ) προτείνεται να μεταφερθούν για ενίσχυση του άρθρου 68 του Καν. 73/2009.

Επίσης όσον αφορά στις παρακρατήσεις του τομέα του ελαιολάδου για στήριξη προγραμμάτων ελαιοκομικών φορέων προτείνεται να καταργηθούν. Τέλος αναφορικά με τα εσπεριδοειδή προς χυμοποίηση προτείνεται να αποσυνδεθούν πλήρως από το 2010. Αυτό είναι ένα θέμα που μέχρι στιγμής δεν είχε τεθεί στο τραπέζι και αν τελικά ισχύσει θα πρέπει να κατατεθεί ως πρόταση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έως και την 1η Αυγούστου.

Συνοψίζοντας, οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι οι εξής:

1. Η στήριξη της ΚΑΠ να κατευθύνεται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

2. Το κατώφλι εγγύησης των ενισχύσεων πρέπει να καθοριστεί στο ποσό των 200 ευρώ ανά δικαιούχο.

3. Η περιφερειοποίηση των ενισχύσεων κρίνεται καταρχήν θετική, ως πολιτική και κοινωνική ανάγκη. Εντούτοις, αναμένοντας το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. της περιόδου 2013 – 2020, αλλά και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 2013 (η οποία αναμένεται εντός του 2010), η ΠΑΣΕΓΕΣ τάσσεται υπέρ μιας σταδιακής προσέγγισης και ήπιας προσαρμογής των ενισχύσεων, στην κατεύθυνση ενός υβριδικού δυναμικού μοντέλου, μετά από ανάλυση των δεδομένων σε επίπεδο Νομού.

4. Η ΠΑΣΕΓΕΣ τάσσεται θετικά υπέρ της δημιουργίας και εφαρμογής του άρθρου 68 του Καν. 73/2009 σε ποσοστό 6%, με εξαίρεση τον καπνό.

5. Τα ποιοτικά παρακρατήματα του άρθρου 69 του Καν. 1782/2003 προτείνεται να καταργηθούν από το 2010.

6. Τα αδιάθετα υπόλοιπα του Καν. 1782/2003 (74 εκατ. ευρώ) προτείνεται να μεταφερθούν για ενίσχυση του άρθρου 68 του Καν. 73/2009.

7. Οι παρακρατήσεις του τομέα του ελαιολάδου για στήριξη προγραμμάτων ελαιοκομικών φορέων προτείνεται να καταργηθούν.

8. Τα εσπεριδοειδή προς χυμοποίηση προτείνεται να αποσυνδεθούν πλήρως από το 2010.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Laptop με έκπτωση 450 ευρώ για 120.000 μαθητές

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ τους φορητό υπολογιστή (laptop), τον οποίο θα προμηθεύονται με έκπτωση 450 ευρώ, θα διαβαίνουν την πόρτα του Γυμνασίου περίπου 120.000
μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά.
Το ύψος της επιδότησης του υπολογιστή, τον οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου της χώρας, έγινε χθες γνωστό από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», που θα διανείμει και το σχετικό κουπόνι. Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης προσδιορίζονται και οι ...

ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει ο μαθητικός υπολογιστής.
Η διαδικασία απόκτησης των φορητών υπολογιστών θα είναι εξαιρετικά απλή. Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή θα κληθούν αρχικά να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο τους. Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών της χώρας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, θα αποστείλει ταχυδρομικά στο σπίτι κάθε μαθητή ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 450 ευρώ, με έναν προσωπικό κωδικό αριθμό. Η διανομή του κουπονιού αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση ώστε ο μαθητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται εκτενώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων. Μαζί με τον υπολογιστή θα δίνεται και ένα μέμορι στικ με την ύλη όλων των βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου.

Ο τρόπος απόκτησης
Κάθε δικαιούχος μαθητής, μετά την παραλαβή του κουπονιού, θα μπορεί να απευθύνεται σε όποιο κατάστημα επιθυμεί για να αγοράσει τον φορητό υπολογιστή που θα επιλέξει. Ήδη στην ελληνική αγορά διατίθενται φορητοί υπολογιστές σε τιμές που αρχίζουν από τα 400 ευρώ.

Όσον αφορά τον τύπο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που θα προμηθευτούν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φορητός, να έχει εξοπλισμό ασύρματης σύνδεσης με το Διαδίκτυο (θύρα Wi-Fi) και να διαθέτει επαρκή μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, εφαρμογές αναζήτησης και πλοήγησης στο Ίντερνετ, καθώς και με βασικές εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου. Μεταξύ άλλων, στις ελάχιστες προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή συγκαταλέγονται το βάρος του (έως 1,5 κιλό), να έχει οθόνη τουλάχιστον 10 ιντσών και ο σκληρός δίσκος να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 160 GΒ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος
ΤΑ ΝΕΑ



Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων

Με τα περισσότερα θέματα να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδριάζει την Παρασκευή στις 8 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2009, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (οκτάμηνο) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου (Υπηρεσία Νεκροταφείων).

Επίσης, η συζήτηση για παράταση στα έργα «Διευθέτηση ρέματος Μαραθόπολης», «Συνδέσεις δικτύων ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων», «Επέκταση δικτύου ομβρίων Βάλτας».
Ακόμη θα κληθούν να αποφασίσουν για την ........

απευθείας ανάθεση προμήθειας φορτηγού 4x4 για την Tεχνική Yπηρεσία, για την προσωρινή παραλαβή προμελετών του βιολογικού καθαρισμού, τον ορισμό εκλεκτόρων που θα εκπροσωπήσουν τον δήμο στο συνέδριο και τη γενική συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 14.812.980 ευρώ από 10/6/2009

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., μεθαύριο, 10 Ιουλίου του 2009, θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.812.980 €.
Συγκεκριμένα, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 12.552 παραγωγών 42 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και...

επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων εσοδείας 2008.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις 10/07/2009 στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό, τόνισε τα εξής:

«Ο ΕΛΓΑ με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν καταστροφές από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αξιοπιστία, προς όφελος του αγροτικού κόσμου και είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα προσφέρουν μια σημαντική ‘ανάσα’ στους δικαιούχους παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν και ζημιώθηκαν από τις έκτακτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών».

Σημειώνεται ότι αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

Κέρδος online 8/7/2009 12:51




Το BEST TV στην ψηφιακή μετάδοση με απόφαση του ΕΣΡ !!!

Σε επίγεια ψηφιακή μετάδοση των αναλογικών τους προγραμμάτων μπορούν να περάσουν 29 τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, ύστερα από θετική εισήγηση για την αποδοχή της αίτησης θεραπείας κατά της 604/20.11.2008, που υπέβαλαν στο ΕΣΡ.
Ειδικότερα, πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς: .......


CORFU CHANNEL, ART TV και IN CHANNEL με προτεινόμενα κέντρα εκπομπής τις Λιγγιάδες (δίαυλος 32) και τα Ακαρνανικά (δίαυλος 47), το δε ΚΑΝΑΛΙ 28 με κέντρο εκπομπής στην Κέλλη (δίαυλος 59),

Επιπλέον, το EUROCHANNEL με προτεινόμενα κέντρα εκπομπής το Χορτιάτη (δίαυλος 50) και τις περιοχές Φιλίππειο ή Σιβρί (δίαυλος 50), και από τα ίδια κέντρα (δίαυλος 59) οι τηλεοπτικοί σταθμοί TIME CHANNEL, TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?, ΚΑΝΑΛΙ 9 και ?TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Από το κέντρο στις Σέρρες (δίαυλος 55) θα μπορούν να εκπέμπουν οι σταθμοί ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και TV ΔΕΛΤΑ, ενώ από το κέντρο της Πλάκας (δίαυλος 47), οι σταθμοί "R CHANNEL (TV ΡΟΔΟΠΗ)", ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και HOMESHOP. Για τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TV προτείνεται το κέντρο εκπομπή στο Δοβρούτσι (δίαυλος 47).

Παρομοίως, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς BEST TV, ERZ TV και ORT προτείνονται τα κέντρα εκπομπής Πεταλίδι και Αρόη, από το δίαυλο 53.

Από το Πεταλίδι (δίαυλος 33) και την Αρόη (δίαυλος 31), θα μπορούν να μεταδίδουν ψηφιακά οι σταθμοί ACHAIA CHANNEL, ΚΟΣΜΟΣ ΤV, PATRA TV και NET.


Για το σταθμό AXION TV προτεινόμενα κέντρα εκπομπής είναι τα Δολιανά (δίαυλος 53), η Αναβρύτη (δίαυλος 52) και το Ξυλόκαστρο (δίαυλος 64), ενώ τα ίδια κέντρα εκπομπής με δίαυλο 53, 52 και 64 αντίστοιχα, προτείνονται για το σταθμό SUPER TV.

Επίσης, οι σταθμοί ΤΗΛΕΑΣΤΥ και LOCAL TV θα μπορούν να εκπέμπουν ψηφιακά από το κέντρο στην Αίγινα, με δίαυλο 65 και 54 αντίστοιχα, ενώ το ΡΟΔΟΣ TV από το Μόντε Σμιθ (δίαυλος 59).

Τέλος, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΗΤΕΙΑ TV προτείνεται να εκπέμπει από τη Ρογδιά (δίαυλος 38) ή τη Μαλάξα (δίαυλος 38), όπως και η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, με δίαυλο 61 και 57, αντίστοιχα.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκε η έγκριση της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών (10.000) του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΦΩΣ, από τον Θ. Δελλή στον Κ. Παπανικόλα, έναντι του ποσού των 25.000 ευρώ.

Ακόμη, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, του νομού Αττικής, για υποβάθμιση ποιότητας και γλώσσας, σε παραπάνω από μια εκπομπές του Γ. Γεωργίου.

Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΠΙΕΡΙΑ, του νομού Πιερίας, για υπέρβαση του νόμιμου ορίου διαφήμισης.

Εξάλλου, το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφωνη σύσταση για την εκπομπή της ΝΕΤ, ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, λόγω συγκεκαλυμμένης διαφήμισης του κέντρου διασκέδασης ΜΟΝ ΡΕΠΟ.

Πηγή: Best-Tv

Επίθεση από Hackers δεχτηκε η διαδικτυακή σελίδα των Φιλιατρών

Επίθεση από hackers δέχτηκε η επίσημη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατρών σήμερα το πρωί.
Μέχρι χθές το βράδυ η σελίδα ήταν ΟΚ γιατί την επισκεφθήκαμε. Απο εκείνη την στιγμή μέχρι και τώρα εγινε η "ζημιά".
Η ομάδα ![[ SaW-TEaM X HACKEr ]]! έκανε την "ζημιά" της αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο ασφαλείας στην σελίδα δεν ήταν και το καλύτερο.
Θα πρέπει να ζητηθεί από την εταιρία Πολυ καλύτερο επίπεδο ασφάλειας και αν δεν μπορούν υπάρχουν και άλλοι "παίκτες" στην Αγορά. Δεν κρεμόμαστε από έναν και μόνο.
Μιλήσαμε με την υπεύθυνη ενημέρωσης της ιστοσελίδας και μας είπε ότι τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσε να ανεβάσει αρχεία στο www.filiatra.gr.
Δούλευαν οι hackers από πίσω????

Πάντως οι hackers αποδεικνύονται λάτρεις των τραγουδιών της δεκαετίας του 80 μιας και φρόντισαν να βάλουν να ακούγεται το "Your my heart your my soul" των Modern Talking.

Aς ελπίσουμε ότι σύντομα η σελίδα θα είναι και πάλι online.

Hack.jpg (113 KB)



Στα πράσινα αναμένεται να ντυθεί ο Παναγιώτης Κοτσιράς

Στα πράσινα αναμένεται να ντυθεί ο Παναγιώτης Κοτσιράς που πέρσι αγωνιζόταν με την ομάδα της Χώρας.
Ο έμπειρος επιθετικός μετά την αλλαγή του χρόνου απείχε τόσο από τις προπονήσεις όσο και από τους αγώνες της ομάδας της Χώρας μιας και αντιμετώπιζε προβλήματα οικονομικής φύσεως με την διοίκηση.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News ο Παναγιώτης Κοτσιράς έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στην Εράνη και να βοηθήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Πληροφορίες μας λένε ότι η διοίκηση δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο πλευρών.
Στα στέκια των φίλων της Εράνης εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη ενώ δεν κρύβουν την σιγουριά τους ότι ο Κοτσιράς θα βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα μετά την αποχώρηση του Ζώκου και του Παναγιωτακόπουλου.
Η συνάντηση με την διοίκηση αναμένεται να γίνει μέχρι .......

το τέλος της εβδομάδας και από εκεί και μετά το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Παναγιώτης στους κόλπους της Εράνης θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο. Απούσα σύσωμη η αντιπολίτευση. Ήταν τυχαίο γεγονός???

Συνεδρίασε χθες στις 20:30 το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών. Μια συνεδρίαση στην οποία ηχηρή απουσία δήλωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Τόσο η μείζονα, όσο και η Ελάσσονα αντιπολίτευση.
Μια ενέργεια που ο Δήμαρχος Φιλιατρών είπε ότι θέλει να πιστεύει ότι είναι τυχαίο γεγονός και όχι κάτι άλλο.

Περισσότερο καυστικός ήταν ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κος Διονύσης Γιαννόπουλος ο οποίος στηλίτευσε την απουσία της αντιπολίτευσης και την συνέδεσε με την προσφυγή που είχε κάνει η παράταξη του κου Σωτηρόπουλου στην περιφέρεια με αφορμή την απευθείας ανάθεση στον εργολάβο έργου ολοκλήρωσης της αναπαύσεως ύψους 480.000 ευρώ για το οποίο η δημοτική αρχή είχε πάρει έκπτωση 20% και θα στοίχιζε συνολικά περιπου 380.000 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε προταθεί από την πλειοψηφία αυτό ......

το έργο να γίνει με απευθείας ανάθεση στον εργολάβο και όχι με Δημοπράτηση με την διαδικασία του επείγοντος. Κάτι που η παράταξη του κου Σωτηρόπουλου απέρριψε.
Παρα την απόφαση που πάρθηκε από την πλειοψηφία η Παράταξη του Κου Σωτηρόπουλου προσέφυγε στην περιφέρεια για να μπλοκάρει την απόφαση.

Ο κος Ξύγκας είπε ότι στις 15 Ιουλίου θα ληφθεί οριστική απόφαση καθώς η Δημοτική αρχή έχει προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152.
Ζήτησε από τους πολίτες λίγη υπομονή μέχρι την 15η του μήνα ωστε να εκδιακστεί η υπόθεση.
Αποκάλυψε ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι έτοιμος να δεχτεί τα πρώτα λύματα για να λειτουργήσει.
Εξέφρασε την λύπη του που οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου δεν γίνονται σεβαστές και είπε ότι ο Φιλιατρινός λαός θα κρίνει την παρούσα δημοτική αρχή πολιτικά με την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία στις εκλογές.

Απο την πλευρά των επαγγελματιών ο Κος Παπασταθόπουλος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες της αναπαύσεως εξ αιτίας της σκόνης ου σηκώνεται καθότι είναι καλοκαίρι και η σκόνη διαρκώς αιωρείται.
Εξεφρασε -ως πολίτης- ότι θα λάβει τέλος επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών της αναπαύσεως και θα κάνουν υπομονή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Το ίδιο καυστικός ήταν και ο Πρώην αντιδήμαρχος κος Χαράλαμπος Παγάνης ο οποίος απέδωσε σε σκοπιμότητα την απουσία της αντιπολίτευσης ενώ κι εκείνος συνέδεσε την "αποχή" με την προσφυγή της αντιπολίτευσης για την απευθείας ανάθεση.
Η αντιπολίτευση νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση σε εμάς. Δυστυχώς κάνει αντιπολίτευση στα συμφέροντα της πόλης, είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την συνεδρίαση, αρχικά έγινε η Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2009 – B Δόση καθώς και η Αποδοχή ποσού 25.000,00 € από Υπ. Πολιτισμού για κάλυψη δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ – ΕΡΑΝΙΩΝ 2009» μαζί με το θέμα για την Αποδοχή ποσού 1000,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπάνης συμβάσεων έργου προσωπικού ΚΕΠ.

Συζητήθηκαν επίσης η Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Χριστιανούπολης», η Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ανακατασκευή Ομοιώματος Πύργου Άιφελ», η κατάργηση Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου και ίδρυση Α) Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Β) Σχολικής Επιτροπής Λυκείου.

Παράλληλα το Δ.Σ. προέβη στην Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, την Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Φιλιατρών «Η ΕΡΑΝΗ», στην πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη απασχόληση, ενώ έλαβε αποφάσεις για την Παραχώρηση χρήσης Σχολικής Αίθουσας στο Τ. Δ. Χριστιανούπολης, την Σύμβαση με κρατικές γεωτρήσεις για παροχή ύδατος αλλά και την Προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση πιλοτικού προγ/τος εφαρμογής με αντικείμενο «Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Δήμου Φιλιατρών».
Τέλος το Δ.Σ. ζήτησε την Βελτίωση του τμήματος οδού Φιλιατρά – Γργαλιάνοι της Ε.Ο. Κυπασισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη. Υποτμήμα Φιλιατρών.

Στην συνέχεια της συνεδρίασης, ο Κος Ξύγκας έκανε ενημέρωση σχετικά με την παράκαμψη των Φιλιατρών διαβάζοντας τμήμα της μελέτης με τα υπέρ και τα κατά τόσο για την διέλευση της παράκαμψης προς ανατολάς όσο και προς δυσμάς.
Αυτό ήταν μια απλή ενημέρωση.
Είπε όμως ότι θα συζητηθεί το θέμα όταν είναι στο Δημοτικό συμβούλιο και θα παρθεί η απόφαση για την διέλευση της παράκαμψης με την πιο συμφέρουσα λύση για την πόλη.

Δυστυχώς προσπάθησα να ανεβάσω την συνεδρίαση 3 φορές σε server για να την ακούσετε αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει λόγω απόρριψης.
Έτσι το ανέβασα στο rapidshare όπου μπορείτε να την κατεβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ και να την ακούσετε.

Κατεβάστε ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ηχητικό αρχείο mp3.
Η διάρκεια της 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.

920.jpg (260 KB) . 922.jpg (269 KB) . 923.jpg (205 KB)

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 8ης Ιουλίου 2009

Ele8.jpg (671 KB) . 8arr08.jpg (277 KB) . foni8.jpg (216 KB)