Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Με τον Σταύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο

Με τον Σταύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο του θα πορευτεί ο Τέλος Αγρας στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Ο καταξιωμένος τεχνικός έδωσε τα χέρια χθες το βράδυ με τους διοικούντες την ομάδα των Γαργαλιάνων και θα καθίσει στον πάγκο της την προσεχή περίοδο.
Πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή, μιας και ο Αντωνόπουλος διακρίνεται για τις γνώσεις του, τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την πολυετή εμπειρία του στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Ο Φιλιατρινός τεχνικός ήταν ό,τι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή για τον Αγρα και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στους διοικούντες που κινήθηκαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να τον πείσουν να αναλάβει την ομάδα.

Ο Σταύρος Αντωνόπουλος έχει δουλέψει άλλες δύο φορές στους Γαργαλιάνους και αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα καθίσει στον πάγκο τού Αγρα.
Πέρυσι προπονούσε την Εράνη Φιλιατρών. Μετά την θετική έκβαση του θέματος του ........

προπονητή, οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν, ύστερα από υποδείξεις του Αντωνόπουλου, να αποκτήσουν 4-5 “έτοιμους” παίκτες προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους.
Επίσης θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσει προετοιμασία η ομάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αν και κάτι τέτοιο, σίγουρα, δεν είναι εύκολο.

Πηγή: Ελευθερία

Νέος εχθρός για τις ντομάτες στην Τριφυλία

Αντιμέτωποι με ένα νέο εχθρό που προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας βρίσκονται αρκετοί παραγωγοί στην περιοχή τής Τριφυλίας και βλέπουν το προϊόν τους να καταστρέφεται.

Πρόκειται για μια μικρή πεταλούδα (μικρολεπιδόπτερος) που αποτελεί καινούργιο εχθρό και μάλιστα καραντίνας και έχει εντοπιστεί σε αρκετές καλλιέργειες από την Ελαία μέχρι και τα Φιλιατρά.
Ηδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, συγκεντρώνονται στοιχεία και υπάρχει συνεχής ενημέρωση των παραγωγών.
Μάλιστα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική ενημερωτική εκδήλωση στην περιοχή των Φιλιατρών, που θα αφορά τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι αγρότες για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του εχθρού σε άλλες περιοχές.

Όπως τόνισε στην “Ε” ο υπεύθυνος φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης .......

Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η πίεση που ασκείται στις καλλιέργειες από τον εχθρό μικρή.
Οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα και να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις που τους υποδεικνύονται με τα εγκεκριμένα και ενδεδειγμένα μέσα.
Οσον αφορά τον εχθρό τόνισε ότι είναι νέος στη χώρα μας. Μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί στην Πρέβεζα, την Αχαΐα, την Κρήτη και πλέον και στην Τριφυλία, στην περιοχή της οποίας έχουν εντοπιστεί προσβολές στην Ελαία, την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά.

Το 2007 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία, το 2009 στη Γαλλία και τη Σικελία, τον Ιούνιο στην Κρήτη και τώρα στην περιοχή μας.
Προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας ενώ στις υπόλοιπες χώρες έχει διαπιστωθεί ότι προσβάλλει και άλλες καλλιέργειες.
Οι προσβολές παρατηρούνται τόσο στις θερμοκηπιακές όσο και στις υπαίθριες καλλιέργειες.
Το χαρακτηριστικό του είναι ότι καταστρέφει τόσο τον καρπό της ντομάτας, άγουρης και ώριμης, αλλά και τα στελέχη και τον βλαστό του φυτού.

Πηγή: Ελευθερία

Θωρακισμένη είναι η Μεσσηνία για το ενδεχόμενο πανδημίας γρίπης

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στις 11 ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον αντιπρόεδρο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννη Νικόπουλο, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της 6ης ΥΠΕ κ. Ντίνο Τσερώνη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, παρουσία και του Αντινομάρχη Κοινωνικών Θεμάτων κ. Δημ. Καφαντάρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης.
Ο κ. Νομάρχης ενημέρωσε τον κ. Διοικητή για το .......

σχέδιο δράσης που αφορά την Μεσσηνία και που έχει εκπονήσει η ΝΑΜ, του το παρέδωσε και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες και την οργάνωση που έχει γίνει από πλευράς ΝΑΜ για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.
Στη συνέχεια, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Νομό μας, του πρόσφερε το δίτομο της Μεσσηνίας.

Κόβονται κατά 50% οι αγροτικές επιδοτήσεις της Ελλάδας το 2013

Μυστική έκθεση της ΕΕ στο πλαίσιο αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Σχέδια για την περικοπή των επιδοτήσεων στον μισό αγροτικό πληθυσμό της χώρας τα προσεχή χρόνια απεργάζονται κοινοτικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2013. Η σχετική μυστική έκθεση αναφέρει ότι με την εφαρμογή της εξίσωσης των κοινοτικών επιδοτήσεων μεταξύ των λεγόμενων παλαιών και νέων χωρών (flat ray) από τα 2,3 δισ. ευρώ άμεσες ενισχύσεις που εισπράττει ετησίως η Ελλάδα (άλλα 700 εκατ. ευρώ είναι οι έμμεσες) μετά το 2013 θα εισπράττει περίπου το 50%, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, αν τα αντιστοιχίσουμε στα 35 εκατ. στρέμματα...

που καλλιεργούνται στη χώρα, δίνουν μια στρεμματική επιδότηση της τάξεως των 30 ευρώ για όλες τις καλλιέργειες και ασφαλώς οδηγούν στην έξοδο πάνω από τους μισούς έλληνες αγρότες, οι οποίοι ήδη κινούνται οριακά λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Γίνεται σαφές ότι ο κύκλος διαπραγματεύσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας τα προσεχή χρόνια στις Βρυξέλλες θα είναι ο πλέον επίπονος, καθώς απειλείται με διάλυση η παραγωγική βάση της χώρας.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζουν αυτούς τους σκοπέλους και επιχειρούν μέσω εθνικών επιλογών, όπως η στήριξη με έμμεσο τρόπο (μέσω της επιστροφής του φόρου πετρελαίου), των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, να διασώσουν ένα μεγάλο τμήμα του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο, με επώδυνο ωστόσο τρόπο, αφού δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπολοίπους...

Από την άλλη, η προετοιμασία για τη μετά το 2013 εποχή θα έχει ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες για τον εθνικό φάκελο, αφού η όποια συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού καθιστά ακόμη δυσμενέστερη τη θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις, με δεδομένο ότι οι επιδοτήσεις έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα για τη στήριξη των πληθυσμών της υπαίθρου. Κοντολογίς, αλλιώς διαπραγματεύεται η χώρα το ποσό των επιδοτήσεων για περίπου 900.000

αγρότες που υποβάλλουν κάθε χρόνο δήλωση καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ και αλλιώς για περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (εξαιρουμένων των συνταξιούχων του ΟΓΑ). Πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα ισχυρό σοκ που πρόκειται να δεχτεί όχι μόνον η ελληνική περιφέρεια, αλλά και η πραγματική οικονομία της χώρας, αφού για κάθε θέση εργασίας που χάνεται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό αντιστοιχούν με τον πολλαπλασιαστή στην οικονομία περίπου οκτώ θέσεις απασχόλησης στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Το σχέδιο είναι λοιπόν να μετατραπούμε ακόμη περισσότερο σε μια χώρα εισαγωγικού εμπορίου, τραπεζικών και τουριστικών υπηρεσιών, κάτι που θα σημάνει την ακόμη μεγαλύτερη υπερχρέωση της οικονομίας, την ακόμη μεγαλύτερη έκθεσή της στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και φυσικά την ακόμη πιο δραματική αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό- αγροτικό ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών.

Καθίσταται λοιπόν εθνική ανάγκη η χάραξη ενός εθνικού σχεδίου με πολιτικές στήριξης κλαδικές και όχι αποσπασματικά και επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρα. Για τη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι ίσως επιτακτική ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση, καθώς είναι πλέον πασιφανές ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας πάσχει και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα και υπερδανεισμό. Ιδιαίτερα θα πρέπει να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία της χώρας αν επιθυμεί και τους μη κατά κύριο και αποκλει στικό επάγγελμα αγρότες στην παραγωγή, γιατί με τις πρακτικές της και υποχωρώντας στις συνδικαλιστικές πιέσεις οδηγεί στη βίαιη έξοδο από τον αγροτικό τομέα χιλιάδες μικρομεσαίους παραγωγούς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τη συμπλήρωση του εισοδήματός τους και με εξωγεωργικές δραστηριότητες. Αυτό προκύπτει από την πολιτική που χαράσσει τους τελευταίους μήνες το υπουργείο κάτω από την πίεση που ασκούν οι «μπλοκατζήδες» μεγαλοαγρότες...

Ετσι όμως έρχεται σε αντίθεση και με το μοντέλο και με τη φιλοσοφία της πολυαπασχόλησης που προωθείται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης και οδηγεί στο περιθώριο των εξελίξεων και την ελληνική περιφέρεια και τη χώρα...
ΤΟ ΒΗΜΑ



Καταμεστο από κόσμο χθές το αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών για το "Σκλάβοι στα δεσμά τους".

Κατάμεστος από κόσμο ήταν χθες το βράδυ ο χώρος του Δημαρχείου στα Φιλιατρά για την προβολή της ταινίας "Σκλάβοι στα δεσμά τους" του σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση.

Μια ταινία που ο κόσμος την παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την προλόγησε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος βρέθηκε για μια βραδιά στα Φιλιατρά για την προβολή της ταινίας του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Κώστας Κόλλιας, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κος Δημήτρης Κουσελάς ο Διευθυντής της ταινιοθήκης της Ελλάδος κος Θεόδωρος Αδαμόπουλος και ο Φιλιατρινής καταγωγής Πρόεδρος της εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών κος Χάρης Παπαδόπουλος.

Την ομολογουμένως πολύ όμορφη εκδήλωση, άνοιξε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Πυρσός" κος Νίκος Αντωναρόπουλος ο οποίος αφού ........

καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την ταινία αναφέρθηκε στον Σκηνοθέτη και την καταγωγή τους ευχαριστώντας τον που βρέθηκε στην πόλη μας.
Έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο που έχει προσφέρει ο Τώνη Λυκουρέσης στον κινηματογράφο με τις ταινίες του.
Φυσικά ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην δέκα φορές βραβευμένη ταινία που θα προβαλλόταν.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Αλκης Ξύγκας λέγοντας ότι είναι τιμή για τον Δήμο Φιλιατρών η παρουσία των στελεχών της ταινίας.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο συγγραφέας κος Χρήστος Πλακονούρης ο οποίος αναφέρθηκε στον Θεοτόκη και το έργο του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον Σκηνοθέτη της ταινίας κο Τώνη Λυκουρέση ο οποίος μίλησε για το έργο και παρουσίασε τους δυο συντελεστές της ταινίας την ηθοποιό κα Ρηνιώ Κυριαζή και τον Παραγωγό της ταινίας κο Νίκο Σέκερη.
Δήλωσε ενθουσιασμένος με τον χώρο του Δημαρχείου και τις συνθήκες που γίνεται η προβολή της ταινίας και τόνισε ότι σήμερα θερινοί κινηματογράφοι στην Ελλάδα Υπάρχουν ελάχιστοι γιατί υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με τον κινηματογράφο.
Έδωσε τα εύσημα τόσο στον πρόεδρο της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών κο Νίκο Αντωναρόπουλο όσο και στο Δ. Σ. του συλλόγου για την αγάπη που δείχνουν στο cinema και στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Στην σύντομη ομιλία της η ηθοποιός κα Ρινιώ Κυριαζή είπε ότι νιώθει συγκίνηση που βρίσκεται στα Φιλιατρά καθώς με διάφορες δουλειές έχει παρευρεθεί πολλές φορές στην περιοχή και γνωρίζει τον τόπο.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδικοχαμένο Κωσταντίνο Παπαχρόνη συμπρωταγωνιστή της ταινίας λέγοντας ότι βλέποντας την ταινία μαζί με τον κόσμο θα συγκινηθεί για μια ακόμα φορά βλέποντας τον νέο αυτό άνθρωπο που χάθηκε τόσο άδικα.

Από την πλευρά του ο παραγωγός και σκηνοθέτης κος Νίκος Σέκερης είπε ότι η ταινία είναι μια περιπέτεια με έντονα στοιχεία που γοητεύουν.
Εξηγώντας γιατί μπήκε την παραγωγή της ταινίας είπε ότι το να ακούσεις ξανά ένα τραγούδι εποχής έχοντας στο μυαλό σου τα πρότυπα της εποχής που γράφτηκε, πέρα της μουσειακής αξίας δε σου προσφέρει τίποτα.
Οι αξίες του χθες, όπως ένα πολύ καλό τραγούδι που αντέχει στον χρόνο, λειτουργούν όταν τις δένεις με το σήμερα.

Ευχήθηκε καλή προβολή και ευχαρίστησε τον τόσο κόσμο που παρευρέθη στην προβολή της ταινίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Κος Αντωναρόπουλος προσέφερε στον κο Λυκουρέση ένα αναμνηστικό δώρο με επιχρυσωμένα κλαδιά Ελιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία θα προβάλλεται μέχρι και την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 21:30.
Πληροφορίες στην διπλανή στήλη.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

941.jpg (305 KB) 942.jpg (283 KB) 943.jpg (289 KB) 944.jpg (286 KB) 947.jpg (301 KB) 951.jpg (309 KB) 952.jpg (306 KB) 954.jpg (322 KB) 957.jpg (333 KB) 958.jpg (255 KB) 959.jpg (287 KB) 960.jpg (288 KB) 961.jpg (315 KB) 962.jpg (320 KB) 963.jpg (300 KB) 964.jpg (263 KB) 950.jpg (274 KB) 956.jpg (251 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Επανέρχεται στο προσκήνιο η διοικητική μεταρρύθμιση

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ύψους 630 εκατ. ευρώ, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Oπως ανέφερε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το σχέδιο έχει τέσσερις άξονες:

-Αναβάθμιση διοικητικών υπηρεσιών

-Ανθρώπινο δυναμικό

-Πολιτική για την ισότητα και

-Τεχνική υποστήριξη

Επισήμανε ακόμη πως υλοποιείται και το πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς με έργα ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

«Από το 2006».......

Ερωτηθείς αν αυτές οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι προεκλογικές, ο υπουργός απάντησε πως όλα αυτά έχουν εξαγγελθεί από το 2006 και υπάρχουν στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο υλοποιείται, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν είναι προεκλογικό.

Καταλήγοντας, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ, αν δεν ονειρεύεται, λειτουργεί ανεύθυνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Ούτε απάντηση

«Ο κ. Παυλόπουλος θα πρέπει κατ' αρχάς να μας διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα υλοποιεί η Ν.Δ. Η Ν.Δ., το 2007, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές χωρίς πρόγραμμα», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών.

Η κα Καρακλιούμη αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παυλόπουλος, σε σχέση με την απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων, και σημείωσε πως, σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, η απορρόφηση μέχρι τις 9 Ιουνίου ήταν στο 1,44%, ενώ επισήμανε ότι «στα δυόμισι χρόνια, που αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο κ. Παπαθανασίου, δεν είχε απορροφηθεί ούτε 1 ευρώ».

«Με καθυστέρηση»

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού Ανδρέας Καρίτζης, επιτέθηκε στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ:

«Πέρα από το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε με δύο χρόνια καθυστέρηση, εμείς υπογραμμίζουμε ότι η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης απαιτεί ρήξεις με τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις και με το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Απαιτεί δηλαδή ισχυρή πολιτική βούληση, που ποτέ δεν έδειξαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: Ναυτεμπορική


ΣΧΟΛΙΟ
Εδω η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, έχουν ξεσκίσει τον κόσμο στην φορολογία για να μαζέψουν κανένα φράγκο και ο Πάκης Παπάκης θέλει να μεταρρυθμίσει διοικητικά την Ελλάδα....
Τα είχαμε όλα στην Ελλάδα η διοικητική Βλακερία του Πάκη μας έλειψε.
Σε λίγο να δεις Παπάκη που θα πάτε ΟΛΟΙ μαζί στα τσακίδια.


Αυξημένοι πληθυσμοί δάκου στην Τριφυλία

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι πληθυσμοί του δάκου της ελιάς στην περιοχή της Τριφυλίας κυρίως στην παραλιακή ζώνη, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα ή να προκαλούν ανησυχία.
Οπως τόνισε στην “Ε” ο υπεύθυνος του προγράμματος δακοκτονίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δολωματικών ψεκασμών σε όλη την περιοχή, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και οι μετρήσεις στο πυκνό δίκτυο των παγίδων είναι συνεχείς.
Αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μικρή αύξηση των πληθυσμών του δάκου αυτό δεν να είναι ανησυχητικό, αφού η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι αυτή την ......

περίοδο και οι καιρικές συνθήκες με την αυξημένη υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη των πληθυσμών, οι οποίοι εντοπίζονται κυρίως στην παραλιακή ζώνη.
Οπου υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις του πληθυσμού, πρόσθεσε, θα γίνουν και εστιακές επεμβάσεις για την καταπολέμησή του.

Πηγή: Ελευθερία

Πατρίκ Ενγκεμά: Είμαι πολυ Ευχαριστημένος από την προετοιμασία της ομάδας.

UPDATE 19:10

Ικανοποιημένος από την προετοιμασία της Εράνης δήλωσε χθές το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών ο προπονητής της Εράνης Πατρίκ Ενγκεμά.
Η προετοιμασία της ομάδας βρίσκεται στην συμπλήρωση της δεύτερης εβδομάδας και πως δήλωσε ο προπονητής της Εράνης πάει πάρα πολύ καλά.
Η μετάθεση κατά μιας εβδομάδας για την έναρξη του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Καμερουνέζο τεχνικό που θεωρεί ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στην ώρα της.

Προχθές (σ.σ. Την Πέμπτη) οι παίκτες πήραν ρεπό μιας και από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία οι διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα ήταν εξαντλητικές και οι παίκτες της Εράνης χρειάζονταν ένα μικρό διάλειμμα.
Απο χθες όμως (σ.σ. Την παρασκευή) οι παίκτες της Εράνης επέστρεψαν στις διπλές προπονήσεις για την προετοιμασία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατρίκ Ενγκεμά ..........

μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον γυμναστή της ομάδας Νίκο Αντωνόπουλο λέγοντας ότι αισθάνεται τυχερός που είναι δίπλα του.
Ο Νίκος κάνει καταπληκτική δουλειά δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ο Σάκης Ψαρρής στο γήπεδο.

Στο γήπεδο βρήκαμε χθες το απόγευμα τον νεοαποκτηθέντα παίκτη της Εράνης Σάκη Ψάρη ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ζέσταμα και ασκήσεις υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Αντωνόπουλου.
Ο ναεοαπκτηθέντας επιθετικός αναμένεται να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα στην επίθεση ωστε να φτάνει πιο εύκολα στον στόχο της δηλαδή στην επίτευξη του τέρματος.

Φιλικό την Κυριακή το απόγευμα

Crash Test θα είναι ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου θα δώσει η Εράνη την Κυριακή 9 Αυγούστου κατά πάσα πιθανότητα στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας.
Ο Καμερουνέζος τεχνικός αποσκοπεί στο να δει το κατά πόσο έχουν εμπεδώσει οι παίκτες του τις οδηγίες και τα συστήματα που τους έχει δείξει αυτές τις 15 μέρες που προπονούνται.
Ο Αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο νέο γήπεδο Φιλιατρών.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 8ης Αυγούστου 2009

Ele8.jpg (680 KB) 8arr08.jpg (208 KB) foni8.jpg (226 KB)