Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Επεσε ξύλο στο Καλονερό απο φορτηγατζήδες σε συνάδελφό τους...

ΜΙΑ απίστευτη καταγγελία κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου που μας ήρθε απο την Πάτρα αλλά το περιστατικό συνέβη στο Καλονερό. Οδηγός φορτηγού κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν ακόμα και στα …γεννητικά όργανα !

Ιδιοκτήτης φορτηγού, ο οποίος εκτελούσε δρομολόγιο, κατήγγειλε στην Αστυνομική Διεύθυνσης της Πάτρας ότι έπεσε θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού από συναδέλφους του στην περιοχή του Καλού Νερού, στη Μεσσηνία.

Περιοχή στην οποία υπάρχουν εδώ .....

και ημέρες παρατεταγμένα φορτηγά στην άκρη του δρόμου, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.
Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης υποστήριξε μάλιστα, ότι τον κτύπησαν ακόμη και στα γεννητικά όργανα και μετά από αυτό το γεγονός πήγε στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να έχει αποδεκτικά στοιχεία και απο ότι φαίνεται την υπόθεση θα εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές.

Απο εκεί και πέρα μάλλον πρέπει να θυμίσουμε οτι σε περιοχές της Αττικής τα φορτηγά κάνουν δρομολόγια με συνοδεία Αστυνομίας...

Από radio936

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο ως και 50% σε σχέση με πέρυσι

Όλα δείχνουν ότι αν και δεν θα αυξηθεί ο φόρος το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος θα βάλει φωτιά στην τσέπη του Έλληνα.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν ξεκινήσει η διάθεσή του οι τιμές που παίζουν είναι μεταξύ 0,80 και 0,85 ευρώ το λίτρο, ενώ η περσινή τιμή, στην αρχή της διάθεσής του δεν ξεπερνούσε τα 0,57 ευρώ.

Ήδη μιλάμε δηλαδή για... μια αύξηση περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο που θα σημάνει μια αύξηση στα έξοδα των νοικοκυριών από 150 ως και 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει .......

η εφημερίδα “Το Έθνος” το κόστος για μια οικογένεια που κατοικεί σε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων θα αυξηθεί ως και 200 ευρώ, περισσότερα από 220 ευρώ επιπλέον θα κλιθεί να πληρώσει μια οικογένεια που μένει σε ένα τεσσάρι διαμέρισμα, ενώ για τις μονοκατοικίες το επιπλέον κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 460 και 511 έυρω.

Την ίδια ώρα όμως οι πρατηριούχοι απειλούν να κλείσουν τις κάνουλες. Να μην ξεκινήσουν τη διάθεση καθώς ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ σχεδόν από τη διαφορά του ειδικού φόρου.

Οι “μικροί” βενζινοπώλες δηλώνουν ότι ασφυκτιούν. Δεν έχουν καν τη δυνατότητα, λένε, να αγοράσουν πετρέλαιο για να το διαθέσουν.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων

Οι γραπτές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών δεν φαίνεται να έπεισαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση συνεπής στις πολιτικές της δεσμεύσεις, επανέρχεται στο ειδικότερο θέμα που αφορά στη στήριξη των επαγγελματιών εμπορευματικών μεταφορών, ενόψει εφαρμογής του νέου νόμου. Τα σχετικά θέματα τέθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου τον περασμένο Αύγουστο.

Σε συνέχεια αυτού του διαλόγου, αλλά και των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης τόσο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στις 14/9/2010 όσο και κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που ακολούθησε, επαναλαμβάνουμε πιο αναλυτικά τις τελικές μας θέσεις:


Α. Όσον αφορά στα φορολογικά θέματα:


1. Σταδιακά καταργείται ο φόρος υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση των αδειών στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και μηδενίζεται την 1/1/2013.

2. Δίνεται δυνατότητα στους κατόχους αδειών Φ.Δ.Χ. να αποσβέσουν την αξία της άδειας τους αφαιρώντας την από τα ακαθάριστα έσοδα, κάθε έτος για περίοδο από 3 έως και 7 χρόνια και με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι.

3. Εάν σε κάποιο έτος οι μεταφορείς δεν έχουν φορολογητέα κέρδη επιτρέπεται να μεταφέρουν το δικαίωμα της απόσβεσης στα επόμενα χρόνια (μέχρι τα 7).

4. Στην περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα μεταβιβασθεί η άδεια, τότε το υπόλοιπο της απόσβεσης μπορεί να μεταβιβασθεί προς όφελος των νέων ιδιοκτητών.

5. Σε περίπτωση σύνταξης δίνεται το δικαίωμα να κάνουν χρήση του υπολειπόμενου ποσού της αξίας της άδειας για απόσβεση.

6. Ειδικά για τους μικρούς νομαρχιακούς μεταφορείς προβλέπεται προσαύξηση των ποσών απόσβεσης της άδειας κατά 50%.


Η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή αντισταθμίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την μείωση της άυλης αξίας των αδειών και θα συμπεριληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών.


Β. Όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά:


1. Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ πριν το 1993, που συνταξιοδοτούνται από 1/1/2011 και εφεξής από τον ΟΑΕΕ για τον υπολογισμό της σύνταξης εντάσσονται από την ΠΟ3 κατηγορία στην ΠΟ5 για τα χρόνια που έχουν συμπληρώσει στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

2. Η ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και καταβολή πρόσθετης εισφοράς 250 € για κάθε έτος ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

3. Για τα έτη από 1/1/2001 και εφεξής η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι παραπάνω ασφαλισμένοι (ΠΟ4 και ΠΟ6).

4. Η καταβαλλόμενη σύνταξη και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014.

5. Με τη ρύθμιση αυτή οι δικαιούχοι με 35 χρόνια ασφάλισης θα λάβουν σε ετήσια βάση αύξηση ύψους 2350 €. Οι έχοντες περισσότερα χρόνια ασφάλισης θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό.


Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εντός του έτους.


Γ) Όσον αφορά στην ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο και την ενίσχυση με άλλα χρηματοοικονομικά μέσα:

1. Στο σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προβλέπεται για πρώτη φορά η υπαγωγή σε αυτόν επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των μεταφορών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του νέου νόμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές .

2. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών από εξειδικευμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο που καταθέτει άμεσα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς επίσης και τις κανονιστικές αποφάσεις για εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


Όπως είναι φανερό, με τα παραπάνω, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε».


Μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης, οι οδηγοί αποφάσισαν να μεταβούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Μετά την τακτοποίηση ζητούν και καταβολή ΦΠΑ

Την καταβολή ΦΠΑ, από τους ιδιοκτήτες που έκαναν χρήση της ρύθμισης της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, ζητούν οι Εφορίες, προκειμένου να χορηγήσουν βεβαίωση σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, στις περιπτώσεις αυθαίρετης αλλαγής χρήσης υπόγειων χώρων, πιλοτών και λοιπών επιφανειών, που μετατράπηκαν σε αυτόνομους χώρους κύρια χρήσης.

Ωστόσο, με τον νόμο, περί ημιυπαίθριων, ........

όλες οι τακτοποιημένες επιφάνειες εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής αναδρομικών εισφορών.

Από το υπουργείο Οικονομικών, όμως, ξέχασαν να εκδώσουν σχετική εγκύκλιο, με αποτέλεσμα, οι Εφορίες να εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία.

Να ζητούν δηλαδή, παραστατικά αγορών ή βεβαίωση Ελάχιστου Κόστους Κατασκευής Οικοδομής, προκειμένου να επιβληθεί ο αναλογούν ΦΠΑ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, ερωτηθείς από την «Πρώτη Γραμμή», δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα, ενημερώνοντας τις Εφορίες.


Από ΣΚΑΙ

Οσα δεν φτανει η αλεπού... τα κάνει κρεμαστάρια!!!

Γράφει ο πρώην Διαχειριστής

Άλλη μια επιτυχία με πανηγυρική επιβεβαίωση είχε το Φιλιατρά News. (Μην δίνετε σημασία στην δίπλα εικόνα. Την βάλαμε έτσι... για να μην είναι ξερό το κείμενο.)
Στις 19 Σεπτεμβρίου σας προϊδεάσαμε για το τι θα γινόταν με τον Παναγιώτη Τσίγγανο και στις 20 (μια μέρα μετά) σας ρίξαμε την είδηση χωρίς καμία αμφιβολία για την αποχώρηση Τσίγγανου από την διεκδίκηση του Δήμου Τριφυλίας. Όπως και έγινε.

Φυσικά κάποιο blog δύο μέρες μετά την σίγουρη είδηση που σας μεταφέραμε (της 20ης Σεπτεμβρίου) άρχισε να γράφει για ράδιο αρβύλα από "έγκυρα" blogs.
Ο λόγος για το καινούριο και .........

δυστυχώς γι αυτό με καταγεγραμμένη την πρώτη του μεγάλη αποτυχία στο θέμα του Τσίγγανου "Kyparissia News Blog".

Με δημοσίευμα του στις 22 του μήνα, (δυο μέρες μετά την δική μας είδηση περί αποχώρησης Τσίγγανου) ο διαχειριστής του, υποστηρικτής Τσίγγανου όπως παραδέχτηκε με χθεσινοβραδινή του ανάρτηση -και καλά κάνει- ) δεν πίστευε την εξέλιξη αυτή και έγραψε:

«Βρώμισε» το ιντερνετ από … ¨πληροφορίες¨ που θέλουν τον κ.Τσίγγανο να κάνει πίσω!

Πήραμε τα μακαρόνια και τα κάναμε καρμπονάρα!!!

Ναι, είναι αλήθεια ότι ο κ.Τσίγγανος και η ομάδα του συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις και το κάλεσμα για συστράτευση που απηυθυνε ο κ.Κόλλιας προσωπικά στον Κ.Τσίγγανο. Όπως ακριβώς συνέβη και την πρώτη φορά με την ανακοίνωση του χρίσματος στον κ.Κόλλια. Τι πιο δημοκρατικό άλλωστε?! Είναι επίσης αλήθεια ότι η συγκέντρωση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι όλοι παρόντες και ότι αυτοί οι ¨όλοι¨ γίνονται ολοένα και περισσότεροι..!
Μα προς θεού ! Ποιος είπε ότι ο κ.Τσίγγανος θα παραιτηθεί; Ποιος είπε ότι πιέζεται να κάνει πίσω; Είναι δυνατόν;
Κάθε άλλο παρά τέτοια πίεση δέχεται! ¨Προχώρα μέχρι τέλους¨ φωνάζουν οι ¨δικοί¨ του!
Και γιατί να μην προχωρήσει άλλωστε; Που ακούσατε ξανά χρισμένο υποψήφιο να καλεί τον ανεξάρτητο για συστράτευσή; Μήπως , λέω εγώ με το φτωχό μου μυαλό, αυτό το κάλεσμα είναι απόδειξη περίτρανη της δυναμικής του Τσίγγανου;

Μα εσείς φωνάζατε όχι Κυπαρίσσιο! Τι έγινε τώρα που σας ωθεί στο να καλέσετε δημόσια Κυπαρίσσιο για συστράτευση; Δεν περπατά μία υποψηφιότητα μόνο με το χρίσμα…το έχουμε ξαναπεί…
Άλλωστε το αν θα παραιτηθεί ή όχι θα είναι απόφαση ομάδας και όχι προσωπικής επιλογής. Αυτό δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος πώς το γνωρίζετε εσείς;

Να του απαντήσω στην τελευταία του ερώτηση και να του πω ότι εγώ δεν παίζω Lineage ούτε Pro Evolution Soccer και μετά να πάω να γράψω σε blog ότι μου κατεβάζει η γκλάβα μου αλλά κάνω ρεπορτάζ. Και δεν γράφω σύμφωνα με το τι θέλω και επιθυμώ αλλά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Απ' ότι φάνηκε το φτωχό του μυαλό, -όπως ο ίδιος λέει- δεν μπορούσε να πιστέψει την επικείμενη εξέλιξη.
Με αποτέλεσμα να την πατήσει την μπανανόφλουδα και να χτυπήσει τα μαλακά του μόρια.
Να διευκρινίσω προς τους αναγνώστες ότι αναφέρομαι σε αυτό το NEO και με καταγεγραμμένη την πρώτη του μεγάλη αποτυχία blog, διότι μπορεί να μην αναφέρεται ονομαστικά στο Φιλιατρά News χρησιμοποίησε όμως στοιχεία από ρεπορτάζ μας. Συνεπώς η ανάρτηση του αφορούσε εμάς.

Στις 20 του μήνα (πατήστε παραπάνω το σχετικό link παραπάνω) γράψαμε μεταξύ των άλλων για τον Τσίγγανο:

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προχθεσινή συνάντηση των υποστηρικτών του που έγινε σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας (δεν το λέμε για να μην γίνει διαφήμιση) ακούστηκαν διάφορες απόψεις και οι πληροφορίες που μας μετέφεραν λένε ότι οι περισσότεροι επιθυμούν να παραιτηθεί από την διεκδίκηση ενώ ο "σκληρός πυρήνας" των υποστηρικτών του λένε να τραβήξει μέχρι τέλους.

Διαβάσατε παραπάνω τη δική του ανάρτηση. Αναφέρεται σε εμάς χωρίς καν να μας αναφέρει ή όχι?
Προσπάθησε ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ να μας παρουσιάσει ως αναξιόπιστους ή όχι?

Εσείς τώρα ΞΕΡΕΤΕ την αλήθεια. Την διαπιστώσατε. Το ποιος πήρε τα μακαρόνια και τα έκανε καρμπονάρα -δεν ξέρουμε αν τα έφαγε κι όλας- το διαπιστώσατε και αυτό.
Προσωπικά -αλλά πιστεύω και την τωρινή ομάδα διαχείρισης του blog- μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μπορούμε να σας δίνουμε ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ αυτό που διαβάζετε εδώ να είναι 100% αξιόπιστο. Και νομίζω ότι το καταφέρνουμε πολύ καλά. Τι λέτε κι εσείς???

Επειδή ξέρουμε και από πονηριές και προκειμένου να μην γράψει ότι λέμε ψέματα και ότι τον συκοφαντούμε.... ακολουθεί εικόνα από την ανάρτηση του εν λόγω blog σε περίπτωση που την έσβησε (την ανάρτηση του) για να μην εκτεθεί περαιτέρω....

Κλίκ στην παρακάτω εικόνα για πλήρες μέγεθος




Εξάρτηση τα κοινωνικά δίκτυα

Πείραμα: Μία εβδομάδα στο πανεπιστήμιο χωρίς κοινωνικά δίκτυα

Ένα πρωτότυπο πείραμα αποφάσισε να διεξαγάγει το Πανεπιστήμιο του Χάρισμπουργκ στην Πενσυλβανία των Ηνωμένων Πολιτειών , «μπλοκάροντας» την πρόσβαση όλων των φοιτητών σε κάθε κοινωνικό δίκτυο και υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, όπως Twitter, Facebook και Skype.

Στόχος των υπευθύνων του πειράματος .......

ήταν να μελετήσουν τον αντίκτυπο των κοινωνικών δικτύων και της ταυτόχρονης διεκπεραίωσης πολλών εργασιών (multitasking) στη φοιτητική ζωή, τους φοιτητές και το ίδιο το ίδρυμα.

Εμπνευστής του πειράματος ήταν ο πρύτανης του ιδρύματος, Έρικ Νταρ, ο οποίος εξέλαβε τη ιδέα παρατηρώντας τη 16χρονη κόρη του. «Ήταν συνδεδεμένη στο Facebook μέσω του φορητού της υπολογιστή, άκουγε μουσική στο iTunes, είχε ενεργοποιήσει εφαρμογές στο iPhone και συνομιλούσε με διάφορους μέσω άμεσων μηνυμάτων –όλα αυτά ταυτόχρονα», τονίζει χαρακτηριστικά. «Σκέφτηκα πόση ενέργεια απορροφούν όλα αυτά, χωρίς να είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό, και αναρωτήθηκα τι θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν».

Η αντίδραση των φοιτητών όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στις τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης κυμάνθηκε από απορία, σύγχυση έως τον θυμό και την οργή. Ο δρ. Νταρ άκουσε έναν φοιτητή να παραπονιέται ότι χωρίς Facebook δεν θα ξέρει τι να κάνει στην τάξη.

Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές, με αποτέλεσμα να κάνουν χρήση όλων αυτών των υπηρεσιών στη διάρκεια των μαθημάτων. «Συνήθως μιλάω συμφοιτητές μου στην τάξη και σχολιάζουμε πόσο βαρετά είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά η 18χρονη φοιτήτρια, Αλέξις Ριβέρα.

Την «εβδομάδα της απαγόρευσης», ωστόσο, η Αλέξις ανακάλυψε ότι χωρίς όλα αυτά να αποσπούν την προσοχή της, κρατούσε περισσότερες σημειώσεις και παρακολουθούσε πιο άνετα τον καθηγητή της. Επιπλέον, συνειδητοποίησε ότι ήταν πιο ανοιχτή και κοινωνική. Άλλοι φοιτητές, όμως, προσπάθησαν να παρακάμψουν τους περιορισμούς του Πανεπιστημίου, αποκτώντας πρόσβαση μέσω άλλων δικτύων, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στην ασύρματη σύνδεση του ξενοδοχείου Hilton που βρισκόταν κοντά.

Ναυτεμπορική

Nέος αναπτυξιακός νόμος. Σαρωτικές αλλαγές υπόσχεται ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος αναπτυξιακός νόμος, «που αλλάζει ένα καθεστώς δεκαετιών, βάζει στην άκρη τις άμετρες επιδοτήσεις και φέρνει στο επίκεντρο την οικονομία της γνώσης, την καινοτομία και την υψηλή προστιθέμενη αξία», είπε την Παρασκευή ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο 3ο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Το φόρουμ ξεκίνησε λίγες ώρες μετά ........

την υπογραφή στις ΗΠΑ του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως «δεν μένουμε μόνο στα λόγια».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας με τον αραβικό κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι σε περιόδους έντασης με τη δύση, η χώρα μας αποτελούσε το μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας.

Παρά το υψηλό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων, πρόσθεσε, «έχουμε πολύ χαμηλό επίπεδο συνεργασίας στην οικονομία».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, επισημαίνοντας τη μείωση του ελλείμματος, τον περιορισμό των δαπανών και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τις αποκρατικοποιήσεις και τη νομοθεσία για την επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων (fast track).

«Η Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου αντιμετωπίζει με επιτυχία τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», επισήμανε ο πρέσβης του Λιβάνου, Γκεμπράν Σουφάν.

Στην Ελλάδα πρόσθεσε, οι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι, υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι Άραβες θέλουν πιο «σαφείς προσεγγίσεις» στους τομείς της φορολογίας και της νομοθεσίας.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Θανάσης Λαβίδας, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του φόρουμ έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 650 συναντήσεις μεταξύ Αράβων και Ελλήνων επιχειρηματιών.

«Η διάθεση από τις αραβικές χώρες να αναβαθμίσουν τις οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα είναι δεδομένη, όπως φαίνεται με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να επενδύσουν στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ναυπηγείων», είπε.

Ο πρόεδρος του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, Μπάνταλι Άνταρ, πρότεινε να γίνεται κάθε χρόνο το φόρουμ εναλλάξ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Επικρατείας του Λιβάνου, Αντνάν Κασσάρ, αναφέρθηκε στις «σώφρονες», όπως είπε, αποφάσεις, που πήρε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και ο υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν Σαΐντ Νάσερ Αλ Μανσούρι, ζήτησε την αναλυτική παρουσίαση των επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα.

Από το in.gr

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, θα παραβρεθεί στους εορτασμούς για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα, στην Πύλο. Εν συνεχεία, θα επισκεφθεί την Κορώνη και την Μεθώνη.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί θα παρακολουθήσει τον τερματισμό των αθλητών που συμμετέχουν στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010» στο «Άγαλμα του Λεωνίδα» στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης.
Το απόγευμα θα περιοδεύσει στο Δήμο Τροπαίων και συγκεκριμένα στα χωριά Περδικονέρι, Σπάθαρι και στις 7 το απόγευμα θα είναι στα Τρόπαια. Στις 8 και μισή θα είναι στο Σταυροδρόμι και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Λαγγάδια.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα .....

10:30 ο κ. Τατούλης θα παραβρεθεί στη Δοξολογία για τον εορτασμό της Άλωσης της Τρίπολης στον Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Σε αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών

Την αύξηση των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ εξετάζει μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι µαζικές µετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή 11% στον υψηλό συντελεστή του 23%.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, µε δηλώσεις του στο Reuter,s τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ και αναζητεί άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων.

Ωστόσο, όπως διευκρίνιζαν την Πέμπτη .........

πηγές του υπουργείου Οικονοµικών, αυτό που έχει απορριφθεί είναι η µετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από το 11% στο 23%.

Αντίθετα, εξακολουθεί να εξετάζεται το ενδεχόµενο να υπάρξει αύξηση του συντελεστή 11% στο 13% και µετάταξη ορισµένων προϊόντων πολυτελείας.

Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς, μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%, ενώ είπε πως εξετάζονται και άλλα σενάρια για την αύξηση των εσόδων

Την ίδια στιγμή, επιχείρηση-«σκούπα» για να εισπράξει τον ΦΠΑ ξεκινά η κυβέρνηση, η οποία κινητοποιεί όλη τη δύναμη του υπουργείου Οικονομικών -από τις κεντρικές υπηρεσίες, το Τaxis, τις εφορίες, τα ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ-, δηλαδή περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους, προκειμένου να ελέγξει όλους όσοι υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ και να τους «πιέσει» να πληρώσουν τους φόρους που έχουν εισπράξει, αν δεν το έχουν ήδη πράξει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από την τρόικα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα απόδοσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και στη ροή των εσόδων, ο κ. Παπακωνσταντίνου κήρυξε «γενική επιστράτευση» στο υπουργείο του οποίου προΐσταται και τους δύο επόμενους μήνες όλος ο μηχανισμός θα ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο.

Στην προσπάθεια αυτή, που θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, διευκολύνει η απόφαση για την περαίωση που θα γίνει αυτόματα από το Τaxis χωρίς να μεσολαβήσουν εφοριακοί.

Ο έλεγχος του ΦΠΑ θα αφορά φορολογικές περιόδους από 1ης Ιανουαρίου 2010 και μετά. Στο στόχαστρο θα βρεθούν όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για μία ή περισσότερες περιόδους.

Σημειώνεται ότι μη υποβολή συνιστά και η υποβολή δήλωσης μέσω Διαδικτύου, χωρίς όμως παράλληλη άμεση καταβολή του σχετικού ποσού μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Όσοι εντοπιστούν να έχουν εκκρεμότητες με τον ΦΠΑ θα καλούνται τηλεφωνικά ώστε μέσα σε πέντε ημέρες να επισκεφθούν την εφορία τους και να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις, καθώς και να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα ελεγχθούν ενδελεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να τονιστεί ότι ήδη έχουν στοιχεία οι εφορίες για περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ενώ όφειλαν.

Από το in.gr

Αποσύρεται το φάρμακο "Avandia" για τον σακχαρώδη διαβήτη

Aποσύρεται από την αγορά το αντιδιαβητικό φάρµακο Αvandia καθώς υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες ότι το φάρμακο ευθύνεται για καρδιακά εμφράγματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων.

Σε ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το Avandia θα σταματήσει να διατίθεται στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, όπως και τα Avandamet και Avaglim, τα οποία επίσης περιέχουν ροσιγλιταζόνη (rosiglitazone).

Από την αρχική έγκριση της άδεια .........

κυκλοφορίας της, η ροσιγλιταζόνη έχει αναγνωριστεί ότι σχετίζεται με κατακράτηση υγρών και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και η ασφάλεια της από το καρδιαγγειακό πάντα ήταν υπό στενή παρακολούθηση. Ως εκ τούτου, η χρήση της ροσιγλιταζόνης περιορίστηκε σε δεύτερης γραμμής θεραπεία και αντενδείκνυτο σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ή ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας, από την πρώτη έγκριση άδειας κυκλοφορίας της ως Avandia, το 2000.

Η τρέχουσα αναθεώρηση της ροσιγλιταζόνης από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) άρχισε στις 9 Ιουλίου 2010, μετά τη γνωστοποίηση νέων μελετών που αμφισβητούν την καρδιαγγειακή ασφάλεια του φαρμάκου.

Δεδομένα από κλινικές δοκιμές, μελέτες παρατήρησης και μετα-αναλύσεις των υφιστάμενων μελετών που έχουν καταστεί διαθέσιμα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, έχουν δείξει ένα ενδεχομένως αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικής καρδιοπάθειας που συνδέεται με τη χρήση της ροσιγλιταζόνης. Περαιτέρω περιορισμοί στη χρήση αυτών των φαρμάκων σε ασθενείς με ισχαιμική καρδιακή νόσο είχαν εισαχθεί.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών έχουν προσθέσει στην υπάρχουσα γνώση σχετικά με τη ροσιγλιταζόνη και συνολικά τα σωρευμένα δεδομένα υποστηρίζουν έναν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο από τη ροσιγλιταζόνη. Λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών που εφαρμόζονται ήδη στη χρήση της ροσιγλιταζόνης, η Επιτροπή δεν μπορούσε να προσδιορίσει πρόσθετα μέτρα που θα μείωναν το καρδιαγγειακό κίνδυνο. Ως εκ τούτου η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη της ροσιγλιταζόνης δεν υπερτερούν πλέον των κινδύνων της και εισηγήθηκε την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας όλων τα φαρμακευτικών προϊόντων που την περιέχουν.

Η απόφαση για την απόσυρση των εν λόγω σκευασμάτων ελήφθη μετά την απόφαση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών να περιοριστεί η πρόσβαση στο Avandia, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν στην καθολική απαγόρευση του. Έτσι επιτρέπεται στην φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline να συνεχίσει τη διάθεση του φαρμάκου στην αμερικανική αγορά.

Η Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι το φάρμακο θα διατίθεται σε νέους ασθενείς μόνο στην περίπτωση που δεν μπορούν να ελέγξουν το διαβήτη με άλλα σκευάσματα. «H FDA παίρνει αυτή την πρωτοβουλία για να προστατέψει τους ασθενείς, μετά από προσεκτικές προσπάθειες εκτίμησης των ωφελημάτων και των κινδύνων», δήλωσε η επίτροπος Μάργκαρετ Χάμπουργκ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η FDA αποφασίζει τη συνέχιση της διάθεσης του Avandia στην αγορά παρά τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις τόσο από ιατρικούς κύκλους όσο και από πολιτικούς για να αποσυρθεί το φάρμακο. Η FDA ενέκρινε για πρώτη φορά την κυκλοφορία του φαρμάκου το 1999 και έγινε το πρώτο φάρμακο σε πωλήσεις διεθνώς για τη ρύθμιση του διαβήτη.

Ο ΕΟΦ καλεί τους ασθενείς που λαμβάνουν σήμερα τα φάρμακα αυτά να κλείσουν ραντεβού με το γιατρό τους για να συζητήσουν κατάλληλες εναλλακτικές θεραπείες, ενώ τους συμβουλεύει να μη σταματήσουν τη θεραπεία τους χωρίς να μιλήσουν με το γιατρό τους.

Καλεί ακόμη τους γιατρούς να σταματήσουν τη συνταγογράφηση φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν ροσιγλιταζόνη. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοια προϊόντα θα πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου σε εύθετο χρόνο, ώστε να τροποποιηθεί η θεραπεία τους.

Τέλος, όπως διευκρινίστηκε, η αναστολή των αδειών θα παραμένει σε ισχύ εκτός αν ο Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας παράσχει πειστικά στοιχεία βάσει των οποίων να αναγνωρίζεται μια ομάδα ασθενών για την οποία τα οφέλη των φαρμάκων αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

Από Ναυτεμπορική

Η δηλωση Κόλλια για την συστράτευση Τσίγγανου

Οι συνεργάτες μου και εγώ χαιρετίζουμε την δήλωση του κ. Παναγιώτη Τσίγγανου για την στήριξη και την συστράτευση με το συνδυασμό μας: Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη, ως πράξη σωφροσύνης και γενναιότητας. Είναι προφανές ότι το μήνυμα ενότητας που εκπέμπει ενισχύει τις προοπτικές νίκης του συνδυασμού μας προς όφελος του νεοσύστατου Δήμου Τριφυλίας και των συμπολιτών μας.

Χαίρομαι που η δημόσια πρόσκλησή μου βρήκε θετική ανταπόκριση.
Είναι αυτονόητο πως η πρόσκλησή ......

μας προς τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για αγωνιστική συμπόρευση χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και προσωπικές περιχαρακώσεις παραμένει σε ισχύ.
Πεποίθησή μου είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.