Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτοφανής η επιτυχία στο χορό του συλλόγου Σκλαβέεικων.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλλόγου Σκλαβέεικων στην Αθήνα στις 6Φεβρουαρίου 2010.

Η προσέλευση κόσμου που υπήρξε στον χορό φέτος, ξεπέρασε τις προσδοκίες του συλλόγου και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς "χαλεπούς"….!!!
"Τι άλλο να ζητήσουμε από τα μέλη μας (και όχι μόνο…)???,… παρά να τους ευχαριστήσουμε και να τους ευχηθούμε να είναι όλοι καλά και του χρόνου να μας ξανάρθουν, με το κέφι τους και την καλή τους την καρδιά, μιας και αψήφησαν την "οικονομική κρίση" και βοήθησαν για μια ακόμη φορά τις προσπάθειες του Συλλόγου μας να υλοποιήσει τους στόχους του" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος.

Ο χορός είχε λίγο… από… όλα, κοπή ...............

πρωτοχρονιάτικης πίτας με συμβολικό δώρο στον τυχερό του φλουριού που φέτος ήταν ο Χρήστος Κώνσταντος του Ιωάννη, βραβεύσεις παιδιών που πέρασαν σε διάφορες σχολές και πήραν πτυχίο μέσα στο 2009, λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα προσφορά του Συλλόγου και φίλων του, γλέντι, κέφι, χορός, τραγούδι και άλλα πολλά….

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κουσελάς Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Γιαννακόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας κ. Λούτος Παναγιώτης, καθώς και ο γ.γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Αδαμόπουλος Κώστας, ο συγγραφέας – λαογράφος κ. Κολέτσος Δημήτριος.

Τους χαιρετισμούς τους μας έστειλαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος Δημήτριος, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βουδούρης Οδυσσέας καθώς και ο Δήμαρχος Αυλώνας κ. Φιλντίσης Ιωάννης, μιας και ανειλημμένες υποχρεώσεις, τους κράτησαν μακριά από την εκδήλωση μας.

Πάντα σε χαρές να βρισκόμαστε……!!!!!!!!!!!

Μια μεγάλη απορία. ΜΟΝΟ μία φωτογραφία απο εκδηλώσεις τριών ημερών?????

Βλέπουμε απο χθές σε δυο Κυπαρισσιώτικα Blogs το Kyparissiotis και το Radio 936 μια και μοναδική φωτογραφία απο τις δήθεν τριήμερες εκδηλώσεις που θα είχαν στην Κυπαρισσία (όπως έγραψαν εφημερίδες και blogs προφανώς μετά απο δελτίο τύπου).
Και μία απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Απο τις τριήμερες εκδηλώσεις βγήκε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ η οποία μάλιστα ήταν και προσεκτικά τραβηγμένη (με Zoom) ωστε να υπάρχει απεικονισμενο ΜΟΝΟ το φουσκωτό με 5-10 παιδιά επανω του. Η υπόλοιπη πλατεία??? Γιατι δεν απεικονίστηκε?? Μήπως γιατί ήταν πιο έρημη και άδεια απο ποτέ???

Αυτό ήταν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Κυπαρισσίας??? Ενα φουσκωτό με 5 - 10 παιδιά???
Και ειδικά την Κυριακή της αποκριάς????

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση σας.

Δείτε την φωτογραφία παρακάτω.........



Και δείτε φωτογραφίες και Video από την πλατεία των Φιλιατρών την ίδια μέρα.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ.

Επιταχυντής δημιουργεί την υψηλότερη θερμοκρασία στο Σύμπαν

Επιταχυντής σωματιδίων που λειτουργεί στις ΗΠΑ δημιούργησε στιγμιαία μια παράξενη μορφή της ύλης στους 4 τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο Σύμπαν. Τα αποτελέσματα ίσως τώρα βοηθήσουν τους φυσικούς να κατανοήσουν πώς η ύλη επικράτησε της αντιύλης.

Το εντυπωσιακό πείραμα πραγματοποιήθηκε στον Σχετικιστικό Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων του Μπρούκχεϊβεν τη Νέας Υόρκης, περισσότερου γνωστού ως RHIC (προφέρεται Ρικ).

Μέσα στην υπόγεια κυκλική σήραγγα του ........

επιταχυντή, μήκους 3,9 χιλιομέτρων, ιόντα χρυσού αναγκάστηκαν να συγκρουστούν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Τα πρωτόνια και τα νετρόνια από τα οποία αποτελούνται οι πυρήνες των ατόμων διαλύθηκαν στα συστατικά τους, σωματίδια που ονομάζονται κουάρκ και γλουόνια.

Αυτή η υπέρθερμη «σούπα» κουάρκ-γλουονίων είναι μια ασυνήθιστη, υγρή φάση της ύλης που υπήρξε περίπου ένα μικροδευτερόλεπτο μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, όταν η ύλη όπως την γνωρίζουμε ακόμα δεν υπήρχε.

Η ακραία θερμοκρασία των 4 τρισ. βαθμών, η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί ποτέ, μετρήθηκε εξετάζοντας το χρώμα της ακτινοβολίας που εξέπεμψε η «σούπα». Συγκριτικά, ο σίδηρος λιώνει στους 1.800 βαθμούς, ο πυρήνας του Ήλιου έχει θερμοκρασία 50 εκατ. βαθμών και ένα τυπικό σουπερνόβα τύπου ΙΙ δεν ξεπερνά τους 2 δισ. βαθμούς.

Αυτό βέβαια που ενθουσίασε τους ερευνητές RHIC δεν ήταν το ρεκόρ θερμοκρασίας, αλλά τα στοιχεία που προσέφερε το πείραμα για τις πρώτες στιγμές του Σύμπαντος.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τη θεωρητική «ασυμμετρία», ή ανισορροπία, εξαιτίας της οποίας η ύλη είναι σήμερα πολύ περισσότερη από την αντιύλη του Σύμπαντος. Συγκεκριμένα, στις συνθήκες που δημιούργησε ο επιταχυντής τα θετικά και τα αρνητικά φορτισμένα κουαρκ κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, συμπεριφορά που παραβιάζει τη λεγόμενη κατοπτρική συμμετρία του Σύμπαντος.

«Η επιβεβαίωση αυτού του φαινομένου και η κατανόηση του πώς αυτοί οι χώροι σπασμένης συμμετρίας σχηματίζονται στον RHIC ίσως βοηθήσουν τους επιστήμονες να επιλύσουν κάποια από τα πιο θεμελιώδη αινίγματα του Σύμπαντος» αναφέρει ανακοίνωση του Brookhaven National Laboratory.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προσφέρει εντός του 2010 και ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN, ο οποίος θα μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες που πλησιάζουν ακόμα περισσότερο τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης.

Τα αποτελέσματα του πειράματος στον RHIC δημοσιεύονται στο Physical Review Letters.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Νέο πρόγραμμα για τους αγρότες παρουσιάζει τον Απρίλιο η Νέα Δημοκρατία – περιοδεία στελεχών της σε ΕΑΣ

Νέο πρόγραμμα για τους αγρότες εκπονεί η Νέα Δημοκρατία και θα το παρουσιάσει στο προσυνέδριό της στη Λάρισα την Κυριακή του Θωμά (11 Απριλίου). Το προανήγγειλε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης για την Αγροτική Ανάπτυξη της ΝΔ κ. Γιώργος Κασαπίδης κατά τις επισκέψεις του στις ΕΑΣ Λάρισας και Ελασόνας καθώς και τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Τυρνάβου την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα, ο κ. Γ. Κασαπίδης μαζί με την αναπληρώτρια γραμματέα Αγροτικού κα Ζέττα Μακρή επισκέπτεται τους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Κασαπίδης αναγνώρισε ότι «μερίδιο ευθύνης στην ήττα που υπέστη η ΝΔ έχει και η πολιτική μας στον αγροτικό τομέα, απομακρυνθήκαμε από τους αγρότες», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέουπροσωπικά, υπενθυμίζοντας ότι «όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση χαρακτήρισε «ψίχουλα» τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες, ενώ τώρα ο ίδιος με τη συμπεριφορά του απέναντί τους διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό. Εδώ και 4 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τους αγρότες, τους έχει μόνο παραμελήσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Γ. Κασαπίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μη καταβολή των επιδοτήσεων παρότι η .............

ψηφιοποίηση έχει ολοκληρωθεί όπως τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδιαφορία και αναλγησία» υπογραμμίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον αγροτικό κόσμο».

Από την πλευρά της η κα Μακρή τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αν τώρα οι αγρότες φώναζαν για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, την επόμενη φορά θα φωνάζουν για «ψωμί».

Περιμέναμε συμπλήρωσε, από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαφορετική αντιμετώπιση και όχι να δηλώνει η αρμόδια υπουργός ότι «δεν δίνω χρήματα γιατί δεν υπάρχουν αλλά και να υπήρχαν δεν θα τα έδινα».

Ενώ και οι δυο χαρακτήρισαν προσχηματικό τον διάλογο που έγινε και ο τομεάρχης βρήκε ως μόνη θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τη ρύθμιση των οφειλών των παραγωγών και των οργανώσεων.


ΣΧΟΛΙΟ
Το θέμα είναι γιατι 5 χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ δεν εκανε τίποοτα για τους αγρότες.
Τωρα τα θυμήθηκε??? Οταν διέλυσαν την Εθνική οικονομία????
Ξέχασαν τα δικά τους χάλια?


ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεση τους στη δημιουργία τριών (όπως προβλέπει η μελέτη του ΙΤΑ) ή τεσσάρων δήμων (όπως αναφέρουν πληροφορίες) από 11 που είναι σήμερα, εξέφρασαν οι βουλευτές Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης (χαρακτήρισαν το δεύτερο σενάριο «εκτρωματικό»), καθώς και ο (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης.

Οι προαναφερθέντες συμμετείχαν σε εκδήλωση που συμμετείχε ο δήμος Κρύας Βρύσης (10.977 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2001), η δημοτική αρχή του οποίου αντιδρά στη συνένωσή του με τα Γιαννιτσά (σενάριο τριών δήμων) ή ακόμη και στη δημιουργία κοινού δήμου ανάμεσα στην Κρύα Βρύση, τη Σκύδρα και τη Μενηίδα. Αντίθετα, ζητά να απορροφήσει τον γειτονικό δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Πέλλας εκλέγεται η ........

υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρύας Βρύσης Γιώργο Ναυροζίδη, αντίθετος με την συνένωση είναι και ο πρώην βουλευτής Πέλλας, υπουργός και στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Πασχαλίδης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης και ο πρώην βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, ενώ την αντίθεση της στην συνένωση εξέφρασε σε επικοινωνία της με το δήμαρχο και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι βουλευτές, ο νομάρχης και ο δήμαρχος στο νομό Πέλλας έχουν δημιουργηθεί πέντε αστικά διοικητικά κέντρα (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Αριδαία, και Σκύδρα), κατάσταση η οποία πρέπει να αποτυπωθεί και στον «Καλλικράτη».

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν σε εκδήλωση εναντίον του «Καλλικράτη». Όπως είχε αποκαλύψει η αυτοδιοίκηση gr στις 8/2, δύο ακόμη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (οι κύριοι Κουκουλόπουλος και Βλατής) είχαν συμμετάσχει σε διαμαρτυρία στην εθνική οδό Κοζάνης Λάρισας που είναι οργανώσει ο δήμος Βελβεντού (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5787)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΕΣ

«…η επιχειρηματολογία σας είναι σωστή όπως την ανέφερε και σήμερα με ιδιαίτερη γλαφυρότητα ο δήμαρχος. Βλέποντας λοιπόν την ανθρωπογεωγραφία του νομού μας είναι γεγονός ότι στο πέρασμα των χρόνων η ίδια η τοπική κοινωνία δημιούργησε 5 διοικητικά οικονομικά κέντρα εντός τον ορίων του νομού μας και έτσι πορεύεται μέχρι σήμερα. Αυτά τα στοιχεία τα έχω μεταφέρει και στα αρμόδια όργανα κάτω στην Αθήνα και θα το ξανακάνω όποτε χρειαστεί.
Τις τελευταίες μέρες ακούστηκε και το σενάριο για την δημιουργία 4ων Δήμων με τη συνένωση των Δήμων Κρύας Βρύσης, Σκύδρας και Μενηίδας, τριών δήμων που μεταξύ τους δεν έχουν καμία κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική, συνοχή και ούτε φυσικά καμία γεωγραφική συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι το 80% των Σκυδραίων αλλά και των Κρυαβρυσιωτών δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ στην ζωή τους οι μεν την πόλη των δε, αφού δεν υπάρχουν κάποιοι δεσμοί μεταξύ τους. Συνεπώς ένα τέτοιο σενάριο μόνο ως εκτρωματικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς φυσικά να μπορεί να λειτουργήσει στο μέλλον. Αντίθετα θα είχε πολλά προβλήματα».


Ηλίας Θεοδωρίδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ):

«Σε όποιο σημείο του νομού και αν πάμε όλοι γνωρίζουν ότι 5 είναι τα αστικά και διοικητικά κέντρα του νομού μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όσων αναφορά το σενάριο που κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό για τη δημιουργία ενός 4ου Δήμου, θα συμφωνήσω με τον συνάδελφό μου κ. Γιουματζίδη ότι είναι ένα εκτρωματικό σενάριο, και αυτό γιατί ανάμεσα στη Σκύδρα και τη Κρύα Βρύση δεν υπάρχει καμία ενότητα και δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία προς όφελος των πολιτών. Συνεπώς πιστεύω ότι η δημιουργία 5 Δήμων που η ίδια η κοινωνία του νομού έχει καθιερώσει από τα παλιά τα χρόνια, θα ήταν ένας αντικειμενικός και λειτουργικός αριθμός.
Προτείνω λοιπόν την δημιουργία 5ου dήμου με την συνένωση του δήμου Κρύας Βρύσης και του δήμου Μ. Αλεξάνδρου με έδρα τη Κρύα Βρύση και όνομα αυτού Μ. Αλέξανδρος, διατηρώντας έτσι το μεγαλύτερο ιστορικό όνομα του νομού και της πατρίδας μας.»

Μιχάλης Καραμάνης (νομάρχης Πέλλας) :

Για μένα και το έχω τονίσει πολλές φορές δημόσια, η τοπική κοινωνία του νομού μας έχει διαμορφώσει από μόνη της εδώ και πάρα πολλά χρόνια την δημιουργία 5 αστικών διοικητικών κέντρων όπου εξυπηρετούν τους πολίτες του νομού μας. Έτσι λειτουργεί εύρυθμα η κοινωνική και οικονομική ζωή στο νομό μας. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ΄ όλους ώστε να μην έχουμε αλλοιώσεις στη γεωγραφία και στη κοινωνική δομή του νομού μας. Η Κρύα Βρύση ως ένα από 5 αυτά κέντρα του νομού μας μπορεί να είναι η έδρα ενός διευρυμένου δήμου.


Γιώργος Ναυροζίδης (δήμαρχος Κρύας Βρύσης):

Η δυναμική που έχουν αναπτύξει όλ΄ αυτά τα χρόνια οι 5 αυτές πόλεις έχουν δημιουργήσει και τις ανάλογες υποδομές στο νομό μας, όπως για παράδειγμα, στους τομείς της οδοποιίας, των συγκοινωνιών, των υδάτινων δικτύων, της κατασκευής μεγάλων έργων, κ.α. γεγονός που βοήθησε στην ισομερή ανάπτυξη του νομού. Η ανατροπή αυτής της διαμορφωμένης κατάστασης θα έχει αρνητικές συνέπειες και θα φέρνει μόνο δυσκολίες και αναστάτωση στη τοπική κοινωνία του νομού μας….Η Κρύα Βρύση δικαιούται και δεν της χαρίζεται να είναι έδρα ενός διευρυμένου δήμου.»

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

Πτώχευση κήρυξε το video site Veoh

Tο Veoh, το γνωστό site με video streaming, ανακοίνωσε πως πτώχευσε και πως βάζει πωλητήριο στα περιουσιακά του στοιχεία προκείμενου να μπορέσει να αποπληρώσει τους πιστωτές του. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dmitry Shapiro δήλωσε πως τα αίτια για την κατάρρευση είναι η νομική διαμάχη με την Universal Music Group -την οποία η Veoh κέρδισε- και το δυσμενές οικονομικό κλίμα.

"Δυστυχώς, τα μεγάλα οράματα, η γεμάτη ...........

πάθος ομάδα, τα δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, τα εκατομμύρια δολαρίων σε κέρδη και η νίκη στο δικαστήριο δεν ήταν αρκετά. H απόσπαση προσοχής λόγω της νομικής διαμάχης με την Universal Music Group και οι προκλήσεις του ευρύτερου μακρο-οικονομικού κλίματος οδήγησαν την εταιρεία σε καθεστώς πτώχευσης", δήλωσε σε blog post.
H Veoh υπάγεται πλέον στον άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα και όχι στο άρθρο 11 το οποίο θα επέτρεπε την αναδιοργάνωση της εταιρείας προκειμένου να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές της. Σύμφωνα με το άρθρο 7 η εταιρεία θα πωλήσει τα πάγια στοιχεία της προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές της.

Τo Veoh είχε καταφέρει να συγκεντρώσει από επενδυτές κεφάλαια συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων και συγκεντρώνει 28 εκατομμύρια χρήστες τον μήνα.

Ο Dmitry Shapiro δεν δημοσιοποίησε τα χρέη της εταιρείας. Προς το παρόν το site παραμένει σε λειτουργία.

Πηγή: computerworld.com