Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση τυ Δημοτικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών το οποίο ασχολήθηκε με σημαντικά θέματα.
Θα φτιάξουμε απόψε το πλήρες ρεπορτάζ και αύριο το πρωί θα υπάρχει στο Φιλιατρά News το ρεπορτάζ του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο έχουμε καταγράψει σε mp3 και θα έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε την συνεδρίαση στον υπολογιστή σας για να ακούσετε τις όποιες λεπτομέρειες θέλετε να ακούσετε.

θυμίζουμε ότι το Φιλιατρά News ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ Blog που δίνει την δυνατότητα στους Φιλιατρινούς κυρίως αναγνώστες του, να έχουν στον υπολογιστή τους την συνεδρίαση.



.....¨Βόμβα" στη Βουλή....

ImageHost.org


Πατήστε την εικόνα να την δείτε σε πλήρες μέγεθος

Από το Ελληνικό Καφενείο



Ιταλία: 92 οι νεκροί από το σεισμό

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην πόλη L'Aquila.
Οι νεότερες πληροφορίες μιλάνε για 92 νεκρούς.
Δυστυχώς όσο περνάνε οι ώρες εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.



Τον σεισμό στην Ιταλία κάποιος τον είχε προβλέψει...

Στις 30 Μάρτη 2009, ο σεισμολόγος Giampaolo Giuliani (τον βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί ν’ αναγγέλλει πριν μια βδομάδα τον σημερινό σεισμό ) βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο!

Αν ειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός σεισμού με επίκεντρο εκεί που συνέβη σήμερα, κατηγορείται για διάδοση φημών που διαταράσσουν το κοινό αίσθημα, δηλαδή τους «επιστήμονες» που έχουν τα χέρια βουτηγμένα στα προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ, που διαχειρίζεται και νέμεται το γνωστό κύκλωμα των «ειδικών τεχνοκρατών» (μοιάζει με ανάλογες συνθήκες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και χωρίς να είμαστε ειδικοί και στο Ελλαδιστάν).
Αν κρατήσει το «μυστικό» για τον εαυτό του και την οικογένειά του, όλοι τα βάζουν εναντίον του.

Ο «Σεισμικός Πρόδρομος» δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη επιστήμη, αλλά είναι μια ..........

πραγματικότητα, ένα επιπρόσθετο μέσο, μια ευρεσιτεχνία στην L'Aquila… (μας θυμίζει κάτι;).
Οι βαρόνοι της επιστήμης και των κονδυλίων θέλουν να κονομήσουν, ή απλώς τον αγνοούν;

Στις 31 Μάρτη «Terremoti: a L'Aquila tavolo di esperti grandi rischi» (Σεισμοί: στην L'Aquila σύσκεψη των ειδικών στους μεγάλους κινδύνους)… Συμπέρασμα: όχι μόνον αγνοήστε τις «φήμες», αλλά και ετοιμασία δικαστικών διώξεων…
Ο ειδικός των ειδικών, ο «τεχνοκράτης» Guido Bertolasom(φωτό), Αρχηγός (εδώ τον ονομάζουμε Γενικό Γραμματέα) Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση του Silvio Berlusconi.

Ο «τεχνοκράτης» που πάει με όλα! Ο «τεχνοκράτης» όλων των κυβερνήσεων (δεξιάς και αριστεράς): ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα στις 7/11/2001 και ανανεώθηκε η θητεία του 21/5/2008 (το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής κυβέρνησης)

Διαβάζουμε…

GUIDO BERTOLASO – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΧΕΡΙ…
Μια περίεργη προσωπικότητα που αναδύθηκε μέσα από τους «θεσμούς», ικανός να βάζε στη σειρά υπουργούς, υφυπουργούς… διαχειριστής αναρίθμητων κονδυλίων… από τον προϋπολογισμό, υπουργεία, Ευρωπαϊκά κονδύλια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις…
Διαχειρίστηκε –και δεν ξέρουν που βρίσκονται- 42 εκατομμύρια για τον ασιατικό σεισμό, επίσημος διαχειριστής της Fao το 2002… και αναρίθμητα «σκάνδαλα» τραπεζών…
Τι πρότεινε ο επονομαζόμενος «Δικτάτορας των Κατακλυσμών», για τον σεισμολόγο που «διέδιδε φήμες σεισμού», αποτέλεσμα του δικού του σεισμογράφου;
Ο σεισμολόγος της πρόβλεψης στην πυρά, στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΤΩΡΑ, μετά το σημερινό σεισμό που προέβλεψε;
Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε δημοσιογράφοι, αλλά αναρωτιόμαστε.
Μήπως όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν με μια νέα αντίληψη;
Μήπως υπάρχουν βαρόνοι παντού, που δεν επιτρέπουν άλλες φωνές;
Έτσι δεν συμβαίνει και με τους υπέρμαχους της πράσινης πυρηνικής ενέργειας, που τα παίρνουν από τις λίγες κατασκευαστικές εταιρίες;
Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα απορρίμματα, που θέλουν να μας πείσουν για την υγιεινή καύση, αφού τους σπονσοράρουν εταιρίες;
Έχουμε και στην Ελλάδα ανάλογα «φαινόμενα»;



Πηγή: Apneagr

Το ανέκδοτο του Αιώνα

Το ανέκδοτο του Αιώνα ανήκει στην δήλωση του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη.


«Πλειοψηφία και με 150 βουλευτές»

Η κυβέρνηση μπορεί να στηριχθεί και στην πλειοψηφία 150 βουλευτών, εκτίμησε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Γιάννης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση Παυλίδη σε συνέντευξή του χθες στο ραδιοφωνικό Κανάλι 1 του Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΟ
Κάτσε ρε μεγάλε. Την Πλειοψηφία στην βουλή την έχει το 150+1 βουλευτή. Η αρχή της δεδηλωμένης αν έχεις ακουστά.............
Με 150 ψήφους η Κυβέρνηση φουντάρει.
Εκτός και αν ο Καρατζαφέρης δώσει το φιλι της Ζωής στο πρώην κόμμα του.....

Θρίλερ με Παυλίδη μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή

Με την ονομαστική - μυστική ψηφοφορία σήμερα τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, στην υπόθεση εκβιασμού από συνεργάτες του νυν βουλευτή Δωδεκανήσου που κατήγγειλε ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, για να επηρεασθεί το αποτέλεσμα διαγωνισμών για τις «άγονες γραμμές». Για τη συγκρότησή της απαιτούνται 151 ψήφοι.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει υιοθετήσει και η κυβέρνηση, «η οποία επιθυμεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης», όπως δήλωσε το Σάββατο, στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εκείνο που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση ......

για να μην υπάρχει καμία σκιά στην τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει δώσει κατεύθυνση για «ψήφο κατά συνείδηση» στους βουλευτές του κόμματός του.

Υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής έχουν ταχθεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει δηλώσει ότι «σαφώς πρέπει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, όχι όμως εις βάρος της προεκλογικής ατζέντας».

Ο πρώην υπουργός καλείται να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό, το οποίο διατέθηκε για αποπληρωμή δανείου της κόρης του, έπειτα από καταγγελία του κ. Μανούση, ότι έδωσε χρήματα σε δύο συνεργάτες του κ. Παυλίδη.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον 20ό τακτικό ανακριτή Απόστολο Ζαβιτσάνο, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνάς του, προκύπτουν ενδείξεις ποινικής εμπλοκής του πρώην υπουργού Αιγαίου και συγκεκριμένα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πρώην συνεργάτης του κ. Παυλίδη, Παναγιώτης Ζαχαρίου, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ και τελεί σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, καταγγέλλει ότι το Νοέμβριο του 2006 έδωσε στον κ. Ζαχαρίου το ποσό των 100.000 ευρώ σε μετρητά και επιταγές ύψους 525.000 ευρώ, προκειμένου -όπως ισχυρίζεται- η εταιρεία του, «ΣΑΟΣ», να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στις επιδοτήσεις άγονων γραμμών σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Το στοιχείο, που ενεργοποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ανακριτή προς τον πρόεδρο της Βουλής, είναι το εικοσαετούς διάρκειας δάνειο, που είχε λάβει η κόρη του κ. Παυλίδη, τον Ιούλιο του 2006 για αγορά σπιτιού, το οποίο αποπλήρωσε τον Ιανουάριο του 2007.

Ενώ, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ο κ. Ζαχαρίου εξόφλησε υποχρεώσεις ύψους 40.000 ευρώ δύο ημέρες μετά την ημερομηνία, που ο κ. Μανούσης καταγγέλλει ότι του έδωσε σε μετρητά τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, στον κ. Παυλίδη ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος, δρόμο που του υπέδειξαν με δημόσιες δηλώσεις του και τουλάχιστον 10 συνάδελφοί του.

Η «υπόθεση Παυλίδη» επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κι όπως εκτιμούν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εάν ο κ. Παυλίδης δεν παραιτηθεί και προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε απολύτως δυσχερή θέση...

Επισφαλής

«Εάν παραπεμφθεί ο κ. Παυλίδης, η θέση της κυβέρνησης θα είναι επισφαλής, διότι θα κρέμεται από την ψήφο ενός βουλευτή, ο οποίος θα είναι υπόλογος ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση του βουλευτή της Ν.Δ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

«Πλειοψηφία και με 150 βουλευτές»

Η κυβέρνηση μπορεί να στηριχθεί και στην πλειοψηφία 150 βουλευτών, εκτίμησε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Γιάννης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση Παυλίδη σε συνέντευξή του χθες στο ραδιοφωνικό Κανάλι 1 του Πειραιά.

«Δεν ξέρω αν οι ισχυρισμοί του κ. Παυλίδη είναι σωστοί ή όχι. Ο Παυλίδης διακηρύσσει ότι είναι αθώος. Σέβομαι τις γνώμες και τις απόψεις των συναδέλφων μέχρις ότου αν αυτές αποδειχθούν ψευδείς», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πάντως, υπογράμμισε, «με 150 βουλευτές δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις», εκτιμώντας πως η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να στηριχθεί στην πλειοψηφία των 150 εδρών.

Τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες θα δώσουν και πάλι τη νίκη στη Ν.Δ. εξέφρασε χθες ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια διαδοχής του Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Αλλωστε, όπως και εσείς αναφέρατε στην ερώτησή σας, αυτό προϋποθέτει ήττα, ενώ όλοι εμείς πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη νίκη».

«Οσοι ποντάρουν σε ήττα και διαδοχή, ποντάρουν λάθος», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. «Επετηρίδα στην κυβέρνηση ούτε υπάρχει ούτε πρέπει να υπάρχει», πρόσθεσε.

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει», δήλωσε χθες στη Realnews ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κινητικότητα «δελφίνων» στη Ν.Δ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πάνω από πενήντα νεκροί στην Ιταλία

Ξεπερνά τους πενήντα ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, ενώ οι άστεγοι εκτιμάται ότι φθάνουν τους 50.000 .

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μανόνι, ο απολογισμός από το χτύπημα του εγκέλαδου στη κεντρική Ιταλία έχει ανέβει στους πενήντα νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σε περίπτωση που επαληθευθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για το φονικότερο σεισμό στην Ιταλία από το 1980, όταν 2.735 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα νότια της χώρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία σκοτώθηκαν στο ίδιο κτίριο.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων εντοπίζεται στη μεσαιωνική πόλη Λ’Άκουϊλα, περίπου 100 χλμ. .........

ανατολικά της Ρώμης, με πληθυσμό 68.000 κατοίκους.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο «δεκάδων ανθρώπων», ενώ όπως ανακοίνωσε οι άστεγοι φθάνουν τους 50.000.

Μια Ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του αδελφού της. Ένας ακόμα Έλληνας απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες. Στην Ελλάδα, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, δωρεάν πτήσεις με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και πιο συγκεκριμένα:

-Σήμερα στις 20.05 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα,

-Αύριο και μεθαύριο στις 11.00 και 19.25 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού θυμάτων από τα ερείπια. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μέρος φοιτητικής εστίας και ένα ξενοδοχείο. Στις 3.000 με 10.000 υπολογίζονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο σεισμός, που ήταν μεγέθους τουλάχιστον 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της αρμόδιας υπηρεσίας, σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με επίκεντρο την ορεινή περιοχή Αμπρούτσο ανατολικά της Ρώμης και έγινε αισθητός μέχρι και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ιταλία: Ανεβαίνουν στους 40 οι νεκροί από το σεισμό στην πόλη L'Aquila.

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα. Μια ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του αδελφού της. Ένας ακόμα Έλληνας απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία σκοτώθηκαν στο ίδιο κτίριο. Στους 30 τοποθετούνται οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων εντοπίζεται στη μεσαιωνική πόλη Λ’Άκουϊλα, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της Ρώμης, με πληθυσμό 68.000 κατοίκους. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο «δεκάδων ανθρώπων», ενώ όπως ανακοίνωσε οι άστεγοι φθάνουν τους 50.000.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού θυμάτων από ...........

τα ερείπια. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μέρος φοιτητικής εστίας και ένα ξενοδοχείο. Στις 3.000 με 10.000 υπολογίζονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο σεισμός, που ήταν μεγέθους τουλάχιστον 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της αρμόδιας υπηρεσίας, σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με επίκεντρο την ορεινή περιοχή Αμπρούτσο ανατολικά της Ρώμης και έγινε αισθητός μέχρι και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Μαρτυρίες

«Ξύπνησα από ένα θόρυβο που έμοιαζε με βόμβα», όπως είπε η Αντζέλα Παλούμπο στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Καταφέραμε να ξεφύγουμε την ώρα που αντικείμενα έπεφταν παντού τριγύρω μας. Τα πάντα κινούνταν, τα έπιπλα έπεφταν. Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου».

Πρόκειται για τον πλέον θανατηφόρο σεισμό στην Ιταλία από το 2002, όταν 30 παιδιά σκοτώθηκαν όταν σχολικό κτίριο κατέρρευσε στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Μόσχα και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνεχίζονται, με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας και τους προμηθευτές να επιχειρούν για άλλη μία φορά να αποσύρουν τα αναλώσιμα. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, η καταγραφή των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με κεντρικό αίτημά τους την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το ωράριο και τις εργασιακές συνθήκες, καθώς και την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις νοσηλευτών.

Παράλληλα, οι προμηθευτές έχουν δηλώσει ότι σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβούν στο ΚΑΤ και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, προκειμένου να .........

αποσύρουν τα αναλώσιμα, καθώς οι οφειλές των νοσοκομείων παραμένουν. Οι προμηθευτές αντιδρούν στην πρόταση διακανονισμού των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας, καθώς και στη ρύθμιση των χρεών του ΕΣΥ.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, με εγκύκλιο του προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ζητά από τους διοικητές να ξεκινήσουν από σήμερα, Δευτέρα, τη διαδικασία καταγραφής και ρύθμισης των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Πηγή: in.gr

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥ.ΜΕ.Φ.

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάδειξη του απελθόντος Δ.Σ πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ενότητας στις 4 Απριλίου στο γραφείο του Μεσσήνιου δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω Αλέξανδρου Παπατσώρη στην οδό Νικηταρά 2 στην Ομόνοια οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το νέο Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: ...........


Xαλουλάκος Βασίλης, Πρόεδρος
Ζυγούρη Έυα, Αντιπρόεδρος Α΄
Τζάνος Νίκος, Αντιπρόεδρος Β΄
Γιαννακέας Ηλίας, Γραμματέας
Πραμαγκιούλης Γιώργος, Ταμίας
Τσεκουράς Γιώργος, Μέλος
Παπατσώρη Φωτεινή, Μέλος
Λαμπροπούλου Βιβή, Μέλος
Στραβόλαιμος Γρηγόρης, Μέλος

Mε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αναλαμβάνει καθήκοντα Υπευθύνου Οργάνωσης ΑΕΙ ο Δημήτρης Ψυχάρης, Υπευθύνου ΣΥ.ΜΕ.Φ. ΤΕΙ ο Φώτης Κουμουνδούρος και Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων η Σοφία Κατόπη. Επιπλέον η Βιβή Λαμπροπούλου ορίστηκε Υπεύθυνη ΣΥ.ΜΕ.Φ. για την περιοχή της Τριφυλίας και ο Γρηγόρης Στραβόλαιμος Υπεύθυνος Εκδηλώσεων.

Η νέα διοίκηση του Συλλόγου προγραμματίζει ήδη μια σειρά από δραστηριότητες στο άμεσο χρονικό διάστημα. Η αρχή αναμένεται να γίνει τις εορτές του Πάσχα όπου στα σχέδια του ΣΥ.ΜΕ.Φ. είναι η πραγματοποίηση μιας ακόμα δράσης με κοινωνικό χαρακτήρα στην Καλαμάτα ή πολύ πιθανόν σε κάποια άλλη πόλη της Μεσσηνίας.

Επίσης αποτελεί θέμα χρόνου πλέον να διοργανωθεί και στην Πάτρα η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τοπικούς φορείς της Αχαικής πρωτεύουσας και τους εκεί Μεσσήνιους φοιτητές.

Τέλος το νέο Δ.Σ. σκοπεύει να είναι απόλυτα συνεπές στο ραντεβού του με το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας του συλλόγου « Μεσσήνιων Δεσμός» όσο και με τα μέλη και τους φίλους του όπως κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου όπου διεξάγεται η ετήσια Ημερίδα του ΣΥ.ΜΕ.Φ

Πηγή: ΣΥΜΕΦ

Αλλαγές στο διακανονισμό των ζημιών από τα τροχαία

Νέο καθεστώς διακανονισμού των ζημιών από τροχαία ατυχήματα επιχειρεί να θεσμοθετήσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕπΕΙΑ), επιδιώκοντας την

καθιέρωση ενός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου με αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τη συμπλήρωση του φακέλου και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Το θέμα συζητήθηκε χθες από το Δ.Σ. της ΕπΕΙΑ, τα μέλη του οποίου εξέτασαν πρόταση Κανονισμού της Διεύθυνσης που αποφάσισαν να δοθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, ώστε σε άμεσο χρόνο η υπηρεσία να καταλήξει στην τελική της θέση και η επιτροπή να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της.

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι το σχέδιο Κανονισμού διατηρεί την προθεσμία του ......

ενός μηνός για την καταβολή της αποζημιώσεις από το κλείσιμο του φακέλου κάθε τροχαίου ατυχήματος, όμως προβλέπει πολύ αυστηρές διαδικασίες για τη συγκέντρωση των παραστατικών που απαρτίζουν το φάκελο.

Ο πραγματογνώμονας

Μεταξύ άλλων, προβλέπει σε πόσο διάστημα ο πραγματογνώμονας θα προσέρχεται στο συνεργείο για να καταγράψει τις ζημιές από το τροχαίο και σε πόσο χρόνο θα είναι υποχρεωμένος να καταρτίσει την πραγματογνωμοσύνη, ενώ ορίζει προθεσμίες και για τον ίδιο τον ασφαλισμένο με πρώτη αυτή που αφορά στο διάστημα που θα μεσολαβεί από το τροχαίο μέχρι και τη Δήλωση Ατυχήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κανονισμός προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια πώς θα πρέπει να δράσει η ασφαλιστική εταιρεία όταν καταγράφονται καθυστερήσεις στο κλείσιμο του φακέλου. Θα προσδιορίζει, δηλαδή, τις δικαιολογημένες καθυστερήσεις και όπως θα πρέπει να αντιδρά σε αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική έναντι του ασφαλισμένου.

Πηγές της «Ν» αναφέρουν ότι το σχέδιο Κανονισμού προβλέπει ως μέγιστο διάστημα για το κλείσιμο του φακέλου τις 60 ημέρες και τις 30 ημέρες για την καταβολή της αποζημίωσης.

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. συγκροτήθηκε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕπΕΙΑ, ενώ τα μέλη του ενημερώθηκαν με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τα πραγματικά ανοίγματα της ασφαλιστικής αγοράς σε σύνολο, καθώς και ανά εταιρεία και αποφάσισαν ότι θα συνέλθουν εκ νέου την Πέμπτη μετά τις εορτές του Πάσχα, ενώ αν κριθεί αναγκαίο, θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση.

Ενημερωτικές συναντήσεις

Χθες, το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, από τον οποίο ενημερώθηκε σχετικά με τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε το υπουργείο στη Βουλή για την ασφαλιστική αγορά, που αφορούν στον υπολογισμό των περιουσιακών στοιχειών των ασφαλιστικών εταιρειών από τον Επόπτη και στη διετή παράταση της προθεσμίας για την αύξηση των εγγυητικών κεφαλαίων στα 6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται προς υποστήριξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πίεση που της ασκείται από τη διεθνή κρίση.

Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους του κλάδου για τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά την εξυγίανση της ασφαλιστική αγοράς, ενώ το προεδρείο της ένωσης ζήτησε από τον υπουργό την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Νωρίτερα το προεδρείο της ένωσης είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέμα Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο φέρεται να ζήτησε τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων φοιτητών στη σεισμόπληκτη ιταλική πόλη Λ' Ακουϊλα

Έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων φοιτητών που διαμένουν στην πόλη Λ' Ακουϊλα της κεντρικής Ιταλίας, η οποία επλήγη από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία Ελληνίδα φοιτήτρια νοσηλεύεται τραυματισμένη, ενώ ο αδελφός της εκτιμάται πως έχει εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίου. Νωρίτερα, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, έκαναν λόγο για έναν Έλληνα φοιτητή ανάμεσα στους νεκρούς, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά το όνομα και το φύλο.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ασφαλείς, επίσημα διασταυρωμένες πληροφορίες για την ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων του φονικού σεισμού.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη είναι +390 6808 2030.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο πανεπιστήμιο της ιστορικής πόλης φοιτούν περισσότεροι από .......

500 Έλληνες φοιτητές. Αρκετοί έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα, λόγω του καθολικού Πάσχα, αλλά οι περισσότεροι βρίσκονταν στην πόλη την ώρα του σεισμού.

Η ελληνική πρεσβεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών.

Η μεταφορά τους θα γίνει δωρεάν, με αεροσκάφη των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών, τα δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών είναι τα εξής:

* Σήμερα, Δευτέρα, στις 20.05 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα,
* Την Τρίτη και την Τετάρτη στις 11.00 και 19.25 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα.

Παράλληλα, η ελληνική πρεσβεία θα καταρτίσει σχετικό κατάλογο σεισμοπαθών και θα μεριμνήσει για τη μεταφορά τους από τη σεισμόπληκτη περιοχή στη Ρώμη. Στον κατάλογο δύνανται να συμπεριληφθούν και άτομα τα οποία θα προσκομίσουν στην Πρεσβεία βεβαίωση της ιταλικής αστυνομίας ότι είναι σεισμοπαθείς.

Κλιμάκιο της πρεσβείας βρίσκεται κοντά στην σεισμόπληκτη πόλη ώστε να συντονίσει τις ενέργειες επαναπατρισμού των φοιτητών, ενώ ένα αεροσκάφος C 130 είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αναχωρήσει ανά πάσα στιγμή μεταφέροντας διασώστες προς την πληγείσα περιοχή εφόσον ζητηθεί από την ιταλική πλευρά.

Σχολιάζοντας αναφορές γονέων ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους, η κ. Μαρκάκη είπε πως τη στιγμή του σεισμού οι περισσότεροι έφυγαν βιαστικά από τα σπίτια τους και είναι λογικό να μην πήραν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα. Αρα, όπως είπε, το να μην μπορούν να επικοινωνήσουν είναι κάτι που δεν πρέπει να δημιουργεί απαισιοδοξία.

Έλληνες φοιτητές που επικοινώνησαν νωρίς το πρωί με μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι τους τελευταίους μήνες σημειώνονταν σεισμικές δονήσεις σε καθημερινή βάση.

Η κ. Μαρκάκη είπε πως προς το παρόν δεν έχουν μεταβεί στην πόλη διπλωματικοί εκπρόσωποι, καθώς οι αρχές της Λ' Ακουϊλα έχουν ζητήσει να υπάρξουν περιορισμένες μετακινήσεις, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ των επικεφαλής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας Ελλάδας και Ιταλίας, ώστε να υπάρχει ταχύς και ευέλικτος δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Επικοινωνία Μπακογιάννη-Φρατίνι

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό της Φράνκο Φρατίνι, στον οποίο εξέφρασε τα βαθιά της συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπάθειά της προς τον ιταλικό λαό που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή.

Η κ. Μπακογιάννη ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην πληγείσα περιοχή και ενημέρωσε τον κ. Φρατίνι για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στις προσπάθειες της Ιταλίας με μια εξειδικευμένη μονάδα ΕΜΑΚ που θα μεταβεί στην Ιταλία με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εάν ζητηθεί.

Τέλος εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας, λόγω της παρουσίας στην πληγείσα από το σεισμό περιοχή, σημαντικού αριθμού Ελλήνων φοιτητών.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:30 (ώρα Ελλάδας), με επίκεντρο περίπου 95 χλμ ανατολικά της Ρώμης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ από την επιφάνεια της γης. Από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ το μέγεθος του σεισμού αρχικά ανακοινώθηκε ότι είναι 6,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ αργότερα διορθώθηκε σε 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: in.gr

«Ανοίγουν» οι προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Φτάνουν τα πρώτα καλά νέα από το Υπουργείο Πολιτισμού, έναν μήνα μετά τις εξαγγελίες του Μεσσήνιου υπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά στο ζήτημα των προσλήψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο εξέδωσε χθες δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στελέχωσης μεγάλων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την Ελλάδα. Η προκήρυξη για 194 μόνιμες θέσεις εργασίας σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων δύο αφορούν αρχαιολογικούς χώρους σε Μεσσήνη και Πύλο αντίστοιχα, βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα που στα «σκαριά» βρίσκονται άλλες δύο, για μόνιμες θέσεις, πράγμα πρωτότυπο για το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς επικρατούσε καθεστώς συμβάσεων μέχρι πρότινος.
Το πιο πιθανόν είναι η επόμενη να εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και να ακολουθήσει άλλη μία στα μέσα του 2010.
Για τη Μεσσηνία η ανάγκη στελέχωσης των αρχαιολογικών χώρων και των πολιτιστικών .......

κέντρων (π.χ. Μέγαρο Χορού κι εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Καλαμάτας), γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Τα έργα που είχαν ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα, ξεπερνούσαν τα 15 και, όπως ήταν αναμενόμενο, αφορούσαν στην αξιοποίηση κυρίως αρχαιολογικών χώρων και αρχαιοτήτων, με αποκορύφωμα τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Καλαμάτας, τα οποία αναμένονται να πραγματοποιηθούν εντός Ιουνίου. Στη σειρά των εξαγγελιών είχαν συμπεριληφθεί κι έργα που αποσκοπούσαν σε παρεμβάσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στο Κάστρο της Καλαμάτας καθώς και της Κυπαρισσίας, του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς κι έργα προστασίας για το δίκτυο των Θολωτών Μυκηναϊκών Τάφων. Βέβαια, πέρα από την υλοποίηση όλων αυτών θα έπρεπε να γίνει και περαιτέρω στελέχωση του μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Τις προσεχείς ημέρες η εφαρμογή θερινού ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους

Παράλληλα στον πυρετό του θερινού ωραρίου μπαίνουν οι υπάρχοντες αρχαιολογικοί χώροι εν όψει και της θερινής περιόδου. Αυτό επιβεβαίωσε με χθεσινή του δήλωση ο Μεσσήνιος υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας σε θερινό ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, που φέτος εφαρμόζεται αρκετά νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως: «Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη στελέχωση των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, ώστε να παραμένουν ανοικτοί 7 ημέρες την εβδομάδα και μέχρι τις 8 το απόγευμα, καθ' όλη την καλοκαιρινή περίοδο.
Φέτος, για πρώτη χρονιά - και μάλιστα ταυτόχρονα σε όλους εκείνους τους αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου - θα εφαρμοστεί από τόσο νωρίς το καλοκαιρινό ωράριο, το οποίο μάλιστα επεκτείνουμε και κατά μισή ώρα. Μέχρι σήμερα ετίθετο σε πλήρη εφαρμογή στα μέσα Ιουνίου, ενώ φέτος θα εφαρμοστεί πριν από την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Υπουργείο Πολιτισμού όφειλε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε οι αρχαιολογικοί μας χώροι και τα μουσεία να είναι νωρίτερα προσβάσιμοι κατά την τουριστική περίοδο. Άλλωστε, η πολιτιστική μας κληρονομιά, πέραν της αυτονόητης ακτινοβολίας που προσδίδει στη χώρα μας, μπορεί και πρέπει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τον Τουρισμό, αλλά κι ευρύτερα για την Εθνική Οικονομία».

Πηγή: Επικαιρότητα

Για να μην πούμε το νερό… νεράκι

Επισημαίνοντας ότι ο Νομός μας ανήκει στις περιοχές της Ελλάδας που θα πληγούν από τις κλιματικές αλλαγές και δεδομένου του απειλούμενου προβλήματος λειψυδρίας, ο συνδυασμός «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας παρουσιάζει, σε ανοιχτή επιστολή, τα έργα, τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που θεωρεί απαραίτητο να αναληφθούν.

Ο Συνδυασμός, μέσω των κ.κ. Πετράκου και Πατσαρίνου, που υπογράφουν το πλάνο προτάσεων, κρίνει αναγκαία, μεταξύ άλλων, «τη σύσταση Υπουργείου Περιβάλλοντος, την ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Μελετών (ως ουσιαστικό εργαλείο στην ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών πόρων ανά λεκάνη απορροής και να μην αποτελέσουν απλώς μια θεωρητική προσέγγιση), του καθορισμού του αιγιαλού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Νομού (σήμερα έχει υλοποιηθεί περίπου το 60%) και την οριοθέτηση όλων των ρεμάτων, καθώς και την ενεργοποίηση κι έλεγχο της εφαρμογής της Νομαρχιακής κανονιστικής .........

απόφασης επιβολής μέτρων για την προστασία του υδατικού δυναμικού του Νομού μας που ψήφισε το 2005 το Νομαρχιακό Συμβούλιο».

Ως προς τα έργα που πρέπει να γίνουν, η «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» θεωρεία πολύτως απαραίτητη «την κατασκευή μικρών φραγμάτων ταμίευσης επιφανειακών νερών σε θέσεις που ήδη έχουν υποδειχθεί και σε περιοχές που αποδεδειγμένα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό άρδευσης με προτεραιότητα (Μιναγιώτικο, Μαύρη Λίμνα, Σελλά, Γιαννούζαγα, Αίπης, φράγμα του Αρκαδικού στο Κρίτσι κ.λπ.). Ιδιαίτερα πρέπει να προωθηθούν τα έργα ύδρευσης που προτείνονται από το ΙΓΜΕ με βάση την πρόσφατη Προγραμματική Σύμβαση ΙΓΜΕ - ΚΕΔΚΕ - ΥΠΕΣΔΔΑ 2008, τα οποία είναι άμεσης εκτέλεσης από πλευράς αναγκαίου χρόνου και δαπάνης, αλλά και μεικτά έργα μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού τα οποία έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα. Μπορεί να συμβάλει και να βοηθήσει και η Ν.Α.Μ.», σημειώνουν.

Επίσης προτείνουν: Κατασκευή των 6 λιμνοδεξαμενών και των 13 υδατοδεξαμενών. Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών σταθμών σε πόλεις πάνω από 2.000 κατοίκους. Επισκευή, συντήρηση και σύγχρονη παρακολούθηση των δικτύων ύδρευσης. Καταγραφή όλων των υδρογεωτρήσεων στον Νομό και καθιέρωση ουσιαστικού ελέγχου των αντλούμενων υπόγειων νερών.
Επισκευές και συντηρήσεις στα υπάρχοντα συστήματα ύδρευσης. Ποιοτικούς ελέγχους που υποδεικνύονται από την Οδηγία 2000/60 για τα επιφανειακά και υπόγεια νερά σε πρόγραμμα νομαρχιακό, ώστε «να μην περιμένουμε την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων η οποία μεθοδεύει την υλοποίηση ενός γενικού ενδιαφέροντος έλεγχο τυπικής σημασίας και όχι ουσιαστικής σε περίπου 230 υδροσημεία σε όλη την εθνική επικράτεια». Σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμύρων και διαρκή καθοδήγηση κι ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΕΣΠΑΣΕ (;) ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ



Με έγγραφο του ΥΠΕΣ ενημερώνονται κυρίως οι Δήμοι και οι Κοινότητες ότι μπορούνε να δέχονται και δικαιολογητικά για έκδοση αδειών μουσικώνοργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκτός της εταιρείας ΑΕΠΙ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σπάει ένα ακόμα μονοπώλιοπιστεύουμε προς όφελος των καταστηματαρχών.

Με το υπ' αριθμόν 7941/2-3-2009 του ΥΠΕΣ φαίνεται ότι έσπασε (;) το μονοπώλιο της ΑΕΠΙ. Συγκεκριμένα με το παραπάνω έγγραφο το ΥΠΕΣ αναφέρει: .........

"Σας γνωρίζουμε, κατόπιν ενημέρωσης της υπηρεσίας μας από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ότι με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης 2170/6-3-2003, ΦΕΚ Β' 323, εγκρίθηκε η λειτουργία του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ -ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» όσον αφορά στη διαχείριση και προστασία του περιουσιακού δικαιώματος των δημιουργών μουσικών έργων (μουσικοσυνθετών και στιχουργών) σύμφωνα με τα άρθρα 3,18 και 54 του Ν. 2121/1993 όπως ισχύει. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους δήμους και τις κοινότητες της χωρικής σας αρμοδιότητας, ό ,τι κατά την υποβολή αιτημάτων για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορούν να δέχονται άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικών έργων ως δικαιολογητικό και από τον ανωτέρω οργανισμό."

Ελπίζουμε με αυτή την κίνηση να υπάρξει και όφελος προς τον καταστηματάρχη όσον αφορά την μείωση των τελών. Σπεύσατε λοιπόν οι καταστηματάρχες να ενημερωθείτε σχετικά

Πηγή: Δημότης blog

Ισχυρός σεισμός 6,3 R στην Ιταλία. Τουλάχιστον 27 οι νεκροί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πόλη Λ' Ακουϊλα στην κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τουλάχιστον 27 οι νεκροί -μεταξύ αυτών πέντε παιδιά-, αρκετοί αγνοούμενοι, ενώ έχουν καταρρεύσει δεκάδες κτίρια, μεταξύ αυτών και μια φοιτητική εστία.

Από τον ισχυρό σεισμό πολλές κατοικίες στην ιστορική πόλη των 60.000 κατοίκων στην οροσειρά των Αμπρούτσι κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ η δόνηση έπληξε και γειτονικές πόλεις.

Από τα ερείπια των σπιτιών τους έχουν ανασυρθεί νεκροί τουλάχιστον 27 άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε παιδιά. Δύο από τα θύματα εντοπίστηκαν στην γειτονική πόλη Φόσα. Οι αρχές κάνουν λόγο για πολλά θύματα, ενώ πολλών ανθρώπων η τύχη αγνοείται. Επιπλέον, πολλοί είναι οι άστεγοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα τμήμα από την φοιτητική εστία στην οδό ..........

ΧΧ Σετέμπρε στην Λ' Ακουϊλα κατέρρευσε, ενώ εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές.

Επί ποδός βρίσκονται τα ιταλικά σωστικά συνεργεία, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Οι κάτοικοι της πόλης διανυκτέρευσαν στους δρόμους, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:30 (τοπική ώρα), με επίκεντρο περίπου 95 χλμ ανατολικά της Ρώμης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ από την επιφάνεια της γης. Το μέγεθος του σεισμού αρχικά ανακοινώθηκε ότι είναι 6,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα διορθώθηκε σε 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Κυριακής, σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή της Ραβένας, στη βόρειο Ιταλία, χωρίς να προκληθούν θύματα, ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού αυτού εντοπίζεται στην περιοχή της Εμίλια - Ρομάνια και είχε μεγάλο εστιακό βάθος 28 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, ιδίως στην γειτονική περιοχή των Μάρκε, πιο νότια στις ακτές της Αδριατικής.

Εράνη: Ξεκινά απο σήμερα την προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών με τον Παναιγιάλειο

Ευκαιρία για ξεκούραση ήταν στο Σαββατοκύριακο για την Εράνη καθώς στο πρωτάθλημα είχε ρεπό μιας και αντιμετώπιζε τον ΠΑΟ Βάρδας που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έτσι οι Κυπελλούχοι Μεσσηνίας πήραν στα χαρτιά τους 3 βαθμούς της νίκης.
Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν καλύτερα για τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο για το κύπελλο Ερασιτεχνών.

Ο προπονητής Σταύρος Αντωνόπουλος και οι παίκτες αύριο το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού στο γήπεδο των Φιλιατρών για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Παναιγιάλειο.

Αγωνιστικά η Εράνη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και ο Σταύρος Αντωνόπουλος έχει στην διάθεση του όλη την ομάδα.
Σχετικά με τον αγώνα κυπέλλου στο Αίγιο ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι είναι ένα .......

δύσκολο παιχνίδι, όπως και όλα εκτός έδρας.
Ο Παναγιάλειος είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και το γνωρίζουμε από την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και από την μεταξύ μας αναμέτρηση την περασμένη Τετάρτη.
Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε συνεχίζουμε στο θεσμό.
Σε διαφορετική περίπτωση κοιτάζουμε το πρωτάθλημα όπου στόχος μας είναι να πετύχουμε την παραμονή μας στην κατηγορία“.
Σε ό,τι αφορά την Εράνη ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε: “Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεσή μου και έτοιμοι να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί“.

Ο αυτοκινητόδρομος μπήκε στη Μεσσηνία

Με γοργούς ρυθμούς διανοίγεται ο εθνικός δρόμος στα όρια της Μεσσηνίας από τον όμιλο “Μορέα“.
Τρεις μπουλντόζες που ξεκίνησαν από την Αλλαγή, στη συνέχεια του δρόμου που είχε διανοιχθεί στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, προχωρούν προς τα κάτω εντατικά κι έχουν φθάσει έως τα κτήματα του Κατσαρού, 600 - 700 μέτρα ανατολικά από τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο.
Εχουν μάλιστα την εντολή να συνεχίσουν τις εργασίες χωρίς διακοπή. Και όλα αυτά ενώ υπήρξε μια αναγκαστική διακοπή 3 - 4 ημερών, καθώς τα βαριά μηχανήματα δεν μπορούσαν να δουλέψουν στο λασπωμένο και υγρό έδαφος, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος των μηχανημάτων είναι να ολοκληρώσουν τη .......

διάνοιξη - κατάληψη του χώρου σ’ όλο το κομμάτι έως το άγαλμα, στο λόφο, 100 μέτρα πριν το βενζινάδικο στη διασταύρωση προς Μελιγαλά και Κατσαρού.
Από κει και μετά, προς τα νότια, ο αυτοκινητόδρομος θα περάσει απέναντι, δυτικά του σημερινού εθνικού δρόμου.
Στην περιοχή κάτοικοι του Κατσαρού έχουν προνοήσει και έχουν κόψει τις ελιές τους, - κάποιοι έκοβαν και προχθές ενώ πλησίαζαν οι μπουλντόζες - , για να πάρουν τουλάχιστον τα ξύλα από τα μεγάλα ελαιόδεντρα που καλλιεργούσαν επί χρόνια.
Το εύρος του δρόμου που πρόκειται να διανοιχθεί σ’ όλη αυτή την απόσταση, έχει
σημανθεί με πασσαλάκια.
Στην περιοχή συναντήσαμε τον αγρότη Γιώργο Πικράδη από του Κατσαρού, ο οποίος λόγω του δρόμου χάνει 90 ρίζες ελιές.
Με παράπονο μας είπε ότι τα λεφτά έχουν παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά θα τα πάρουν το φθινόπωρο, καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσουν ιδιοκτησίες και ιδιοκτήτες.
«Θα πάρουμε 200 ευρώ για την καθεμία ελιά από τις μεγάλες, ενώ για τις πιο μικρές προβλέπονται 170 και 175 ευρώ», μας ανέφερε με στενοχώρια ο κ. Πικράδης, για τις ελιές και το εισόδημα που χάνει.

Πηγή: Ελευθρία

Συνεδριαζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την Δευτέρα 6 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι τα εξής 11: .....

1. Ενημέρωση για το έργο της παλετοποίησης στερεών αποβλήτων, κατόπιν αιτήσεως Δημοτών.
2. Επί αιτήσεως Παράσχη Δημητρίου του Γεωργίου, περί παραχώρησης τμήματος της πλατείας για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών.
3. Επί αιτήσεως Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, για την τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας επί το δρόμου , έμπροσθεν της κατοικίας του στο Τ. Δ. Εξοχικού.
4. Έγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κατ/τος «καφετέριας εντός επιχειρήσεως προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου».
5. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων».
6. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Επισκευές σχολείου Πλάτης».
7. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες».
8. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Συντήρηση αγροτικών οδών».
9. Έγκριση οικονομικών απολογισμών σχολικών μονάδων έτους 2008.
10. Έγκριση δαπανών Πάσχα 2009.
11. Ορισμός Επιτροπής διεξαγωγής πλειοδοτικού διαγωνισμού συνεκμίσθωσης ακινήτων Δήμου – Ο.Φ.Α.