Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Γραφεία Ελαιολάδου στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης

Αρχισαν να γίνονται τα πρώτα βήματα προς την υλοποίηση των αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σχετικά με τη δημιουργία Γραφείων Ελαιολάδου στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτηξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας.
Αυτό δήλωσε ο αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής, προσθέτοντας ότι ήδη τα γραφεία εξοπλίζονται και οσονούπω θα στελεχωθούν με γεωπόνους από τις δύο διευθύνσεις.
Σύμφωνα με το Σ. Παναγιωτόπουλο, με βάση και το υπόμνημα του Συνδέσμου .........

Ελαιοτριβέων, καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των Γραφείων, τα οποία -σύμφωνα με τον αντινομάρχη- θα επιδιωχθεί να προσφέρουν υπηρεσίες σε παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές και στην τοπική οικονομία εν γένει.

Κλήρωση διαιτητών στον 6ο Όμιλο της Δ' Εθνικής

Κληρώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια στον 6ο όμιλο της Δ΄Εθνικής.
Σε ότι αφορά την Εράνη το παιχνίδι θα το διαιτητεύσουν οι:

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.3.09 / 16.00 / ΔΗΜ. ΚΑΜΑΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Γρίμμας Ε.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Νεοφύτου Δ.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Μπαλοδήμος Ι.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τσούκας Γ.

ΣΔΠ

Αρκαδίας



Παραγωγικό το... ΤΕΘ

ΟΧΙ μία αλλά δύο παραγωγές θα παρουσιάσει μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.
Η μία μέσα στο Μάρτιο με το έργο του Εντουαρτ Αλμπι “Ιστορία ζωολογικού κήπου“ και η άλλη τον Απρίλιο με τη “Φαύστα“ του Μποστ.
Αν και στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, το ΤΕΘ βρίσκεται πάντα... στο κέντρο του
ενδιαφέροντος.

Εκοψε ράγα του τρένου μετά το Ζευγολατιό

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΑΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

Δολιοφθορά στη σιδηροδρομική γραμμή, 2,5 χιλιόμετρα μετά το σταθμό του Ζευγολατιού προς την Καλλιρρόη, εντοπίστηκε χθες στις 8.30 το πρωί, από τη δρεζίνα, τη μικρή αμαξοστοιχία συντήρησης των γραμμών.
Το ανησυχητικό είναι πως για τη ζημιά άγνωστος άνδρας είχε τηλεφωνήσει στο σταθμό Καλαμάtας, ζητώντας χρήματα για να μην προχωρήσει στην πράξη αυτή.
Ο άγνωστος, όπως διαπιστώθηκε, είχε κόψει με οξυγόνο τη μία ράγα κάθετα σε μια τομή 45 πόντων περίπου και είχε αφαιρέσει 10 πόντους από την επιφάνεια της γραμμής, πάνω στην οποία κινείται το τρένο.
Το ευτύχημα ήταν ότι, παρά τη ζημιά, χθες το πρωί, από το συγκεκριμένο σημείο πέρασαν .......

δύο επιβατηγές αμαξοστοιχίες που εκτελούσαν δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτα - Πάτρα (η μία προς Καλαμάτα και η άλλη προς Πάτρα) και η δρεζίνα, πηγαίνοντας από Ζευγολατιό προς Δώριο.
Κατά τη διέλευσή τους υπήρξε ταρακούνημα, που δεν προκάλεσε ξεχωριστή εντύπωση.
Την τρίτη φορά, στην επιστροφή προς Ζευγολατιό οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στη δρεζίνα ένιωσαν ισχυρό κούνημα και διαπίστωσαν τη ζημιά.
Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ΟΣΕ και στις Αστυνομικές Αρχές, γιατί 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Καθαρής Δευτέρας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο σταθμό της Καλαμάτας και είπε στο σταθμάρχη πως, αν δεν του καταβάλουν 1,5 εκ. ευρώ, θα κόψει τη γραμμή στο τμήμα από το Ζευγολατιό έως το Καλό Νερό.
Η ανησυχία έχει να κάνει με το ότι η πράξη μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση και να υπάρξει συνέχεια με μεγαλύτερη ζημιά.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ, «ο σταθμάρχης ως όφειλε ενημέρωσε άμεσα τους εμπλεκόμενους σταθμάρχες των εκατέρωθεν σταθμών, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους μηχανοδηγούς των συρμών που ήταν σε κυκλοφορία και τους έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες για αυξημένη προσοχή».

Στον τόπο του συμβάντος μετά την ανακάλυψη της ζημιάς, πέρα από τα τοπικά στελέχη του ΟΣΕ, έσπευσε και ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Ηλιόπουλος και η Σήμανση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ, η προανάκριση διενεργείται από τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Παράλληλα στον ΟΣΕ συστάθηκε επιτροπή για την εσωτερική διερεύνηση του συμβάντος.
Μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά η κυκλοφορία στη γραμμή, στο συγκεκριμένο τμήμα, διακόπηκε και οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή: Ελευθερία

«Ποια έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ;»

Ερώτηση με θέμα «Να δοθεί πλήρης εικόνα για όλα τα έργα οδοποιίας που χρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ» απέστειλαν προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στο Σώμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ.κ. Θανάσης Πετράκος και Νίκος Πατσαρίνος αντίστοιχα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, κύριε Νομάρχη.

Με δεδομένο το γεγονός ότι αν δεν είχε καταστραφεί η Πελοπόννησος από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί όλα τα έργα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Γ' ΚΠΣ, ζητάμε να δοθεί πλήρης εικόνα για όλα τα έργα οδοποιίας που χρηματοδοτήθηκαν και από το Γ' ΚΠΣ.
Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα από τα έργα οδοποιίας για τα οποία είχε και έχει ευθύνη η ΝΑΜ και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν.........

από τα κονδύλια και του Γ' ΚΠΣ (μερικά βέβαια έρχονται από το Β' ΚΠΣ) παρουσίασαν και παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα: Σοβαρές ελλείψεις στις μελέτες.
Υπερβάσεις στον αρχικό προϋπολογισμό του κάθε έργου. Χρονικές παρατάσεις για την ολοκλήρωσή τους. Μεγάλη καθυστέρηση στους χρόνους ολοκλήρωσης και παράδοσης. Σοβαρά τεχνικά προβλήματα (κατολισθήσεις κ.λπ.).
Περιβαλλοντικά προβλήματα. Διάθεση πιστώσεων για τα έργα από πόρους της ΝΑΜ.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ακόμη εκκρεμεί και η αποπληρωμή και η παράδοση έργων που κυριολεκτικά έχουν "στοιχειώσει" χρονικά όπως το Πλάτσα - Μηλέα, Εξωχώρι - Σαϊδόνα, Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο.

Και βέβαια το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την κατολίσθηση στη βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού (Κοσκάρακα).
Επειδή για όλα αυτά έχετε σοβαρές πολιτικές ευθύνες, ζητάμε να μας δοθεί πλήρης εικόνα της εξέλιξης όλων των έργων οδοποιίας, που χρηματοδοτήθηκαν και από το Γ' ΚΠΣ:
Πλάτσα - Μηλέα. Εξωχώρι - Σαϊδόνα. Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο. Βασιλίτσι - Κορώνη. Γαργαλιάνοι - Μάραθος. Καζάρμα - Τουλούπα Χάνι.
Παράκαμψη Εύας (7η επαρχιακή οδός). Αυλώνα - Καρυές - Ελαία. Βελτίωση 1ης επαρχιακής οδού κ.λπ. Συγκεκριμένα ζητούμε να ενημερώσετε το Ν.Σ. και να μας δώσετε όλα τα σχετικά έγγραφα:
α) Τι προϋπολογισμό αρχικό είχε το κάθε έργο;
β) Τι σύμβαση υπογράφηκε και ποιο το ύψος κάθε σύμβασης;
γ) Πότε δημοπρατήθηκε το κάθε έργο;
δ) Πότε άρχισε η κατασκευή του και ποιος ο χρόνος περαίωσής του;
ε) Τι παρατάσεις δόθηκαν;
στ) Τι συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις δόθηκαν σε κάθε έργο και από πού χρηματοδοτήθηκαν;
ζ) Σε ποια φάση παραλαβής βρίσκεται το κάθε έργο;
η) Αν εκκρεμούν άλλες εργασίες και ποιες και αν αυτές ήταν στην αρχική μελέτη.
θ) Ειδικά για τα έργα που έρχονται από το Β' ΚΠΣ (Πλάτσα - Μηλέα, Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο, Εξωχώρι - Σαϊδόνα), γιατί ακόμη δεν έχουν παραληφθεί;
ι) Εκτός από το έργο της 1ης επαρχιακής οδού και το Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο, σε ποια άλλα έχουν παρουσιαστεί τεχνικά προβλήματα, ποια είναι η αιτία τους και τι προβλέπεται για την αποκατάσταση των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί; Επιπλέον ζητάμε να μας δοθούν και οι εκθέσεις των αναδόχων για τις αιτίες των τεχνικών προβλημάτων.
ια) Ειδικά επίσης για το Γαργαλιάνοι - Μάραθος, διορθώθηκε η κάλυψη της απαλλοτριωμένης ζώνης όπως είχατε δεσμευτεί;
ιβ) Για το Βασιλίτσι - Κορώνη έχει γίνει αίτηση διάλυσης της εργολαβίας εκ μέρους του αναδόχου και αν ναι ποιους λόγους επικαλείται ο ανάδοχος και πώς έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα (ζητάμε να μας δοθεί και η αίτηση του αναδόχου για τις αιτίες);
ιγ) Ποια απ' αυτά τα έργα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί θα κάνετε πρόταση να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν;».

Πηγή: Επικαιρότητα

Στην Καλαμάτα ο υπουργός Μεταφορών

Επίσκεψη στους Δήμους Είρας, Καλαμάτας και στη Νομαρχία Μεσσηνίας

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα έλθει στην Καλαμάτα το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα επισκεφτεί την Άνω Μεσσηνία και συγκεκριμένα τον Δήμο Είρας.

Επίσης το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί θα επισκεφθεί στο Δημαρχείο τον δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα κι εν συνεχεία στις 11.30 π.μ. ο υπουργός θα επισκεφθεί τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτριο Δράκο στη Νομαρχία.
Τέλος, αύριο το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας θα επισκεφθεί στην ........

Αθήνα τον υπουργό για θέματα αρμοδιότητάς του, που αφορούν στην Καλαμάτα.

Πηγή: Επικαιρότητα

Επιχορήγηση σε νέους επιστήμονες

Με απόφαση που υπέγραψε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος επιχορήγησης 6.000 νέων ελεύθερων επιστημόνων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα προσφέρει ποσό επιχορήγησης 15.000 ευρώ ανά άτομο και αφορά νέους ιατρούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, δικηγόρους και μηχανικούς απόφοιτους Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών.

Εξάλλου με άλλες αποφάσεις που υπέγραψε η κα Πετραλιά εγκρίθηκαν και ..........

προωθούνται για υλοποίηση δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στους τομείς του Πολιτισμού και της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Tα προγράμματα θα καλύπτουν συνολικά 7.000 νέους ανέργους.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Πίστη για άμεση ανάκαμψη

Ξεκίνησαν χθες οι προπονήσεις και η προετοιμασία της Εράνης Φιλιατρών εν όψει του δύσκολου Κυριακάτικου εκτός έδρας ματς με τον Αχιλλέα Καμαρών.

H Εράνη στην αγωνιστική του προηγούμενου Σαββάτου είχε ρεπό και είδαν την θέση τους στην βαθμολογία να γίνεται ακόμα δυσκολότερη.
Η Εράνη πλέον απέχει μόλις ένα βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη και πρέπει στη συνέχεια να είναι πολύ προσεκτική ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες.
Οι «πράσινοι» έχουν την Κυριακή πολύ δύσκολη αποστολή στις Καμάρες με τον Αχιλλέα, αλλά άπαντες πιστεύουν ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, θα ανακάμψει άμεσα και θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Αντωνόπουλος: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση»

Ο τεχνικός της Εράνης Σταύρος Αντωνόπουλος μίλησε στην «ΕΠΙ» για την ...........

δύσκολη θέση που βρίσκεται η ομάδα του, αλλά και για τη συνέχεια επισημαίνοντας: «Αυτή την στιγμή είμαστε σε δύσκολη θέση γι' αυτό πρέπει σε όλα τα ματς να κυνηγάμε βαθμό ή βαθμούς.
Ειδικά μέσα στην έδρα πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς, αφού αυτά είναι που αυτά λογικά θα κρίνουν την υπόθεση παραμονή.
Εκτός έδρας πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε άσχετα με τον βαθμό δυσκολίας που μπορεί να έχει το κάθε παιχνίδι. Ο Αχιλλέας Καμαρών είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί γι' αυτό το λόγο το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

«Η ομάδα θα γυρίσει σελίδα»

Συνεχίζοντας ο έμπειρος Φιλιατρινός τεχνικός ξεκαθάρισε: «Η ομάδα θα γυρίσει σελίδα από εδώ και πέρα γιατί το κακό πρόσωπο που έδειχνε τους δυο τελευταίους μήνες οφειλόταν σε

πολλούς παράγοντες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε πρόβλημα με το γήπεδο λόγω κακοκαιρίας και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Μαζί τις κάρτες που φυσιολογικά ήρθαν και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών αναγκαστήκαμε να αγωνιζόμαστε με αρκετές και σημαντικές απουσίες. Επίσης είχαμε κάποιες κακές διαιτησίες που στέρησαν από την ομάδα βαθμούς συν την τύχη που μας γύρισε την πλάτη. Όλα αυτά μαζί σ' έναν μεγάλο βαθμό επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Τώρα όμως επανέρχονται οι τραυματίες και οι τιμωρίες είναι λιγότερες οπότε η ομάδα θα μπορέσει να βρει τον ρυθμό της και να φτάσει στην εξασφάλιση της παραμονής της που είναι και ο πρωταρχικός στόχος».

Καθημερινές προπονήσεις

Οι «πράσινοι» παρότι είχαν ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική δούλεψαν μέχρι το προηγούμενο Σάββατο, ενώ πήραν ρεπό την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα. Οι προπονήσεις της Εράνης ξεκίνησαν χθες στο γήπεδο των Φιλιατρών και θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή όπου θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το εκτός έδρας ματς με τον Αχιλλέα Καμαρών.

Χωρίς τρεις τιμωρημένους

Τέλος, το θετικό είναι ότι Σταύρος Αντωνόπουλος βλέπει όλους τους τραυματίες (πλην του Βαρούχα που παραμένει εκτός πλάνων) να επιστρέφουν στις προπονήσεις και έτσι μπορεί να τους υπολογίζει εν όψει του Κυριακάτικου ματς.

Πάντως εκτός πλάνων βρίσκονται τρεις παίκτες που είναι τιμωρημένοι και είναι οι Θοδωρής Ασημακόπουλος, Πολυνίκης Παναγιωτίδης και Παναγιώτης Κώτσος.

Πηγή: Επικαιρότητα

Γονίδιο θα επιτρέπει να ξαναβγάζουμε… δόντια και ενήλικες

Οι ημέρες του τροχού και των εμφυτευμάτων ίσως και να είναι μετρημένες, αφού επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και η, ελληνικής καταγωγής, δρ. Χρύσα Κιούση ανακάλυψαν γονίδιο που θα μας βοηθά να ξαναβγάζουμε γερά δόντια. Ειδικοί από το «Oregon State University» ανακάλυψαν ποιο γονίδιο ελέγχει την ανάπτυξη του σμάλτου, το σκληρό εξωτερικό στρώμα των δοντιών, το οποίο χάνεται όταν τα δόντια χαλάσουν.

Οι επιστήμονες το εντόπισαν όταν είδαν ότι ορισμένα ποντίκια γεννιούνται με δόντια δίχως σμάλτο.

Τα πειράματα έδειξαν ότι το γονίδιο “Ctip2” έχει ρόλο στο ........

ανοσοποιητικό σύστημα και στην ανάπτυξη του δέρματος και των νεύρων. Τώρα, η έρευνα της δόκτορος Κιούση και των συνεργατών της δείχνει ότι εμπλέκεται και στη δημιουργία του σμάλτου, γεγονός που θα μπορούσε μελλοντικά να μας απαλλάξει από τα σφραγίσματα.

Γονίδιο θα επιτρέπει να ξαναβγάζουμε… δόντια και ενήλικες

Οι ημέρες του τροχού και των εμφυτευμάτων ίσως και να είναι μετρημένες, αφού επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και η, ελληνικής καταγωγής, δρ. Χρύσα Κιούση ανακάλυψαν γονίδιο που θα μας βοηθά να ξαναβγάζουμε γερά δόντια. Ειδικοί από το «Oregon State University» ανακάλυψαν ποιο γονίδιο ελέγχει την ανάπτυξη του σμάλτου, το σκληρό εξωτερικό στρώμα των δοντιών, το οποίο χάνεται όταν τα δόντια χαλάσουν.

Οι επιστήμονες το εντόπισαν όταν είδαν ότι ορισμένα ποντίκια γεννιούνται με δόντια δίχως σμάλτο.

Τα πειράματα έδειξαν ότι το γονίδιο “Ctip2” έχει ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην ανάπτυξη του δέρματος και των νεύρων. Τώρα, η έρευνα της δόκτορος Κιούση και των συνεργατών της δείχνει ότι εμπλέκεται και στη δημιουργία του σμάλτου, γεγονός που θα μπορούσε μελλοντικά να μας απαλλάξει από τα σφραγίσματα.

Στα πειράματά της, η δρ. Κιούση παρήγαγε ποντίκια γενετικά τροποποιημένα, έτσι ώστε να μη διαθέτουν το γονίδιο.
Τα τρωκτικά γεννήθηκαν με υποτυπώδη δόντια, τα οποία ήταν έτοιμα να σκάσουν, αλλά δεν είχαν αρκετό σμάλτο.

«Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα γονίδιο να έχει πολλαπλές ιδιότητες, αλλά προηγουμένως δεν γνωρίζαμε ότι ήταν υπεύθυνο και για την παραγωγή σμάλτου.

Η έρευνα της δόκτορος Κιούση μπορεί στο μέλλον να έχει σαρωτικές επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία.

Αν συνδυαστεί με την τεχνολογία των εμβρυϊκών κυττάρων, κάποια ημέρα, οι ενήλικες θα μπορούν να ξαναβγάζουν δόντια όταν τα χρειάζονται.

Χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμη για να γίνει αυτό πραγματικότητα, αλλά θα δώσει λύσεις. Θα φέρει μια νέα προσέγγιση στην οδοντιατρική» εξήγησε η νεαρή ερευνήτρια.

Το 2005 έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψε ότι το 5% των ασθενών έχει μεγάλη φοβία για τον οδοντογιατρό και το αίσθημα αυτό, το περνούν συνήθως, οι γονείς στα παιδιά τους.

Πηγή: Απογευματινή

Τα πρωτοσέλιδα των Μεσσηνιακών Εφημερίδων της 4ης Μαρτίου 2009

Η σειρά των εφημερίδων τέθηκε με αλφαβητική σειρά.
Πατήστε επάνω στα πρωτοσέλιδα για να τα δείτε σε πλήρες μέγεθος.


Eleu8eria.jpg (376 KB) . 8arros.jpg (323 KB) . Foni.jpg (392 KB)

Απουσιάζουν τα πρωτοσέλιδα από: Επικαιρότητα και Σημαία
Μόλις τα λάβουμε θα τα αναρτήσουμε εδώ στο ίδιο θέμα.