Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ο Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε την Πυργιώτη παπαγαλάκι του Ρουσόπουλου...

Ένας χαμός. Η δημοσιογράφος Πυργιώτη του ΑΝΤ-1 και της REAL NEWS, που απόψε ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ της ΝΕΤ, με το Γιάννη Πολίτη διέκοπτε συνεχώς το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την ώρα που αναφερόταν στην εικόνα που είχε η χώρα το 2004. "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν τρεις φορές επάνω" , είπε η Πυργιώτη.

Ο Χρυσοχοϊδης το προσπέρασε, έκανε πως δεν το άκουσε.
Η Πυργιώτη το επανέλαβε και τότε αυτός της την αμόλησε. "Αυτό είναι σύστημα Ρουσόπουλου" . Κόκαλο ο παρουσιαστής της εκπομπής, Πολίτης. Κέρωσε η Πυργιώτη. "Τα παπαγαλάκια του Ρουσόπουλου εκλείπουν".
Ο παρουσιαστής δεν ήξερε πως να διορθώσει τα πράγματα. Έκανε απλώς μια ήπια παρατήρηση στο Χρυσοχοϊδη "Ας μη λέμε τέτοια πράγματα" .

Η Πυργιώτη έχασε τη μιλιά της.
Μιλάμε για φάση...

Πηγή:
NoNews-News

Βγήκε από την εντατική ο Διαμαντής Μαντζούνης

Σε θάλαμο νοσηλείας μεταφέρθηκε σήμερα ο 20χρονος αστυνομικός, Διαμαντής Μαντζούνης, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν από τη διοίκηση του Κοργιαλένειου- Μπενακείου ΕΕΣ Νοσοκομείου ο άνδρας των ΜΑΤ, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πρόσφατη επίθεση από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η υγεία του αποκαθίσταται σταθερά.

Ο άτυχος αστυνομικός όταν θα είναι σε θέση, θα δώσει κατάθεση στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Καλή ανάρρωση Διαμαντή.
Να γυρίσεις σπίτι σου γερός και δυνατός.
Περαστικά σου Διαμαντή.

Νέος νόμος για τα φωτοβολταϊκά

Ψηφίστηκε τελικά ο νέος νόμος για τα φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών ο νέος νόμος προβλέπει και τη διενέργεια διαγωνισμών για έργα ισχύος άνω των 10 MW.

Αναλυτικά οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου συνοψίζονται στα εξής:

1. Ορίζεται χρονοδιάγραμμα για την αδειοδότηση από τη ΡΑΕ. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και για έκδοση απόφασης εξαίρεσης, αξιολογούνται και εξετάζονται αντίστοιχα, μέχρι την 28-2-2009 όσες έχουν υποβληθεί έως και την 31-5-2007, μέχρι την 30-4-2009 όσες έχουν υποβληθεί έως και 30-6-2007 και μέχρι την 31-12-2009 όσες έχουν υποβληθεί έως 29-02-2008.

2. Ορίζονται νέες τιμές πώλησης της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας. Οι τιμές αυτές θα είναι εγγυημένες για μια 20ετία (και για τα παλιά συμβόλαια που τρέχουν ήδη) και θα αναπροσαρμόζονται ετησίως με το 25% του πληθωρισμού της περασμένης χρονιάς. Οι τιμές αυτές κλειδώνουν με την υπογραφή της σύμβασης αγοροπωλησίας με τον ΔΕΣΜΗΕ (ή τη ΔΕΗ για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά) και στη συνέχεια έχει κανείς άλλους 18 μήνες για να υλοποιήσει το έργο κάνοντας χρήση αυτής της τιμής. Αν καθυστερήσει πάνω από 18 μήνες, θα πάρει την τιμή που ισχύει τη στιγμή της έναρξης λειτουργίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τιμές παραμένουν σταθερές έως και το 2011.

3. Ο νέος νόμος προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμών για έργα ισχύος άνω των 10 MWp. Οι λεπτομέρειες για το πώς θα διενεργούνται αυτοί οι διαγωνισμοί θα ανακοινωθούν εντός του 2009.

4. Προβλέπεται η ξεχωριστή ενίσχυση συστημάτων που θα εγκαθίστανται σε κτίρια. Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση εντός του 2009.

5. Οι άδειες παραγωγής ή αποφάσεις εξαίρεσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς δεν επιτρέπεται να μεταβιβασθούν πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών.

Πρατήριο λιανικής της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Βελτιώνεται η κίνηση στο πρατήριο λιανικής πώλησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στις εγκαταστάσεις της στη Θουρία. Ο κόσμος γνωρίζει σιγά σιγά την ύπαρξή του. Ντόπιοι και επισκέπτες του νομού, ετεροδημότες και όχι μόνο, σταματούν και αγοράζουν μεσσηνιακό ελαιόλαδο κι ελιές Καλαμών που τυποποιεί η ίδια η Ενωση.
Ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ κ. Ραπτέας δήλωσε:

«Αυξήθηκε ο τζίρος στο πρατήριο το διάστημα των γιορτών και στην αρχή του χρόνου. Ερχεται κόσμος από τη διαφήμιση που κάναμε. Πάνε και παίρνουν προσπέκτους, υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Σταματάει ο κόσμος κι αγοράζει.
Είναι και περαστικοί επισκέπτες, αλλά και Μεσσήνιοι - Καλαματιανοί».

Ο γενικός διευθυντής επεσήμανε πως τα προϊόντα διατίθενται σε τιμές λιανικής, αλλά πιο χαμηλές, πιο οικονομικές. Τα προϊόντα που διατίθενται είναι: Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ΠΟΠ σ’ όλες τις συσκευασίες, από 250 ml μέχρι 5 λίτρα, ελιές Καλαμών ΠΟΠ και κοινές, από βαζάκια των 360 γραμμαρίων μέχρι 2κιλα και 5κιλα πλαστικά βαρελάκια.

Ο κ. Ραπτέας μας ενημέρωσε ότι έχουν ζητήσει από το “Νέστορα“ να τους δώσει να διαθέτουν κρασί από το συνεταιρισμό. Επίσης, ενδιαφέρον έχει δείξει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός, για να βάλει και να πουλάει μέλι - κι αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.
Το πρατήριο λειτουργεί ώρες καταστημάτων.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 1-1 “Τσίμπησε” βαθμό στη Ζάκυνθο

Η φιλιατρινή ομάδα αναγκάστηκε να παίξει μπάλα σε ένα μικρών διαστάσεων αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγγερικού και να διεκδικήσει εκεί να πάρει τη νίκη. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο α‘ ημίχρονο, δεν παράτησε το ματς και πάλεψε για τη νίκη, που θα την έπαιρνε αν ο α‘ βοηθός διαιτητής Πυλαρινός δεν υποδείκνυε οφσάιντ.

Στο 11’ ο Νικολόπουλος με δυνα
τό σουτ έξω απ‘ την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ πάνω απ‘ το οριζόντιο δοκάρι. Στο 19’ ο Αναστασόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Χαρακτινού, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 22’ ο Μαρίνος βγήκε από τα
πλάγια στην περιοχή της Εράνης και την κατάλληλη στιγμή “έκοψε“ την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στο νεαρό Καλλιβωκά, ο οποίος με δυνατό και ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 1- 0.

Στο 24’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέ
ναλτι σε σπρώξιμο του Τσάνη από τον Παναγιωτίδη. Στο 30’ πολύ έξυπνη “κομπίνα“ σε φάουλ έξω απ‘ την περιοχή για την
Εράνη.
Ο Νικολόπου
λος βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το δυνατό σουτ και με αυτοθυσία ο νεαρός γκολκίπερ του Κατασταρίου απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 33 ο Σούρ
μπης από μακριά και πλάγια επιχείρησε το “γέμισμα“, η μπάλα πήρε ύψος και κατεβαίνοντας χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αλεξανδρόπουλου και απομακρύνθηκε. Στη φάση αυτή ο γκολκίπερ της Εράνης χτύπησε στο ίδιο δοκάρι με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για περίπου 3 λεπτά, ώσπου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο 52’ σε γρήγορη αντεπίθεση
του Κατασταρίου ο Μαρίνος έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή του Αλεξανδρόπουλου, σούταρε, για να περάσει η μπάλα άουτ πάνω απ‘ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Στο 65’ ο Ασημακόπουλος με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Παναγιωτακόπουλο και αυτός με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαρακτινού ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 71’ από
το δυνατό πλάγιο άουτ του Μυλωνά, η μπάλα πέρασε από αμυντικούς κι επιθετικούς και έφτασε στον Κόρδα που περίμενε β‘ δοκάρι, λίγο έξω απ‘ τη μικρή περιοχή. Εκείνος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Αλεξανδρόπουλου και κατέληξε άουτ.

Στο 75’ οι γηπε
δούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Μαρίνου από τον Χατζηπαναγιώτη, όμως ο διαιτητής Κ. Διώτης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο
77’ ο Τσάνης έκανε το δυνατό σουτ λίγο μέσα απ‘ την περιοχή, για να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ ο Αλεξανδρόπουλος.
Στο 81’ από
κόρνερ του Τσάνη, ο Κόρδας σχεδόν ανενόχλητος στο 2ο δοκάρι απ‘ το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Στο
87’ ο Ασημακόπουλος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας ύστερα από σουτ του Ηλ. Ντινιώτη, σκόραρε, όμως ο διαιτητής Κ. Διώτης ακύρωσε το γκολ μετά από υπόδειξη του α‘ βοηθού Πυλαρινού.

ΑΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Χαρακτινός
(73’ λ.τρ. Ρίκος), Ψάρρης, Τσάνης, Μυλωνάς, Τσαγκαρόπουλος, Καλλιβωκάς, Κόρδας, Μαρόπουλος (63’ Κακολύρης), Σούρμπης, Μαρίνος (86’ Καφούσιας), Μπουζιάνος.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Πιχιγιόνι, Χατζηπαναγιώτης, Ηλ. Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Τσώνης, Αναστασόπουλος, Ανδρεόπουλος (54’ Ασημακόπουλος), Παναγιωτακόπουλος (88’ Γιαννακόπουλος), Νικολόπουλος, Κόλλιας (80’ Γιάννης).

Πηγή: Ελευθερία

Η ομιλία του Δημήτρη Δράκου για τον επαρχιακό τύπο στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά τη γενική συνέλευση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων. Αποτελεί πανθομολογούμενη αλήθεια το γεγονός ότι ο επαρχιακός Τύπος, μέσα στη γενικευμένη έκπτωση των αξιών και των ιδεών, αποτελεί τον προμαχώνα της αδέσμευτης μαχητικής δημοσιογραφίας και της πολυεπίπεδης ενημέρωσης της κοινής γνώμης περιφερειακά.

Οι τοπικές εφημερίδες επιτελούν τεράστιο έργο για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, για την ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων, για την παρουσίαση των προκλήσεων, για την ενημέρωση πάνω στις ευκαιρίες και στις επιτυχίες που παρουσιάζονται σε έναν τόπο. Κερδίζει κάθε μέρα η τοπική και περιφερειακή εφημερίδα την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού της κοινού και το στοίχημα της έκφρασης του απλού πολίτη, παράγοντες που αποτελούν πρωταρχικό στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας της δημοκρατίας μας, κάτω από ανυπέρβλητες αντιξοότητες.
Γι΄ αυτό, σε όλους εσάς τους ανυπότακτους μαχητές της ενημέρωσης, της δημοκρατίας και της περιφερειακής ανάπτυξης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι, παρά την τεράστια συμβολή των επαρχιακών εφημερίδων στη λειτουργία του πολιτεύματος, των θεσμών και της κοινωνίας μας, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα που δυσχεραίνουν το έτσι κι αλλιώς δύσκολο έργο τους.

Το γεγονός ότι αντέχουν και επιτυγχάνουν, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ετεροχρονίσει τις λύσεις που πρέπει να δοθούν στα θεσμικά, λειτουργικά προβλήματά τους και στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν.
Είναι σαφές ότι ο περιφερειακός - επαρχιακός Τύπος και οι περιφερειακοί αυτοδιοικητικοί θεσμοί είναι οι επάλξεις της ελληνικής περιφέρειας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Είναι οι επάλξεις του πολίτη και των τοπικών κοινωνιών στον καθημερινό τους αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία.
Η περιφερειακότητα των θεσμών αυτών και η «επικουρικότητα» είναι όροι που περιμένουν τη θεσμική τους ολοκλήρωση και εφαρμογή.
Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες από τη μια πλευρά είναι ευτυχείς διότι αυτές οι διαπιστώσεις έχουν γίνει πλέον ευρύτατα αποδεκτές από την κοινωνία μας, αλλά και από τους πολιτικούς ταγούς, από την άλλη όμως θεωρούν ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή των πολιτικών αυτών, που κατοχυρώνουν ακόμη περισσότερο και ενισχύουν το ρόλο των κορυφαίων αυτών θεσμών της ελληνικής περιφέρειας.
Δηλαδή του Τύπου και της Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, φίλες και φίλοι, ιδιοκτήτες των ημερήσιων επαρχιακών εφημερίδων, θεωρούμε ότι μπορούμε να συναγωνιστούμε και να επιτύχουμε τα καλύτερα για τους θεσμούς, τη δημοκρατία και την πατρίδα μας.
Οπως έχουμε ήδη συζητήσει, είμαστε έτοιμοι να προγραμματίσουμε μαζί ημερίδα, που θα αναδεικνύει τα ζητή-ματα αυτά. Η περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση, η προβολή τους και η εξειδίκευσή τους, θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης.
Πολύ σύντομα λοιπόν, μπορούμε να συνδιοργανώσουμε αυτή την ημερίδα.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στη γενική σας συνέλευση. Ελπίδα και ευχή όλων μας είναι η προσπάθεια, τόσο της Ενωσής σας όσο και του κάθε εντύπου ξεχωριστά, να συνεχίσει να στέφεται με επιτυχία, σε πείσμα των δυσκολιών, με αισιοδοξία, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ξεκίνησε σήμερα η έκδοση των νέων αδειών οδήγησης

Απο σήμερα ξεκινάνε να εκδίδονται οι νέες άδειες οδήγησης.
Θα εκδίδονται σε μορφή πλαστικής κάρτας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΕ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.
Προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, την έκδοση των νέων αδειών αναλαμβάνει η διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πάντως να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών, όπως ισχύει και σήμερα.
Θα πρέπει όμως μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά να υποβάλλουν και την «Αίτηση Εκτύπωσης Αδειας Οδήγησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει αλλαγές και στον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, με αύξηση του βαθμού δυσκολίας και μέτρα κατά του «λαδώματος».

Αντιδράσεις από τη Νομαρχία Πειραιά

Tην αναστολή της νέας διαδικασίας έκδοσης αδειών οδήγησης ζητά ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, τονίζοντας πως η έλλειψη κατάλληλης και έγκαιρης προετοιμασίας από την Κεντρική Διοίκηση θα προκαλέσει στους πολίτες πρόσθετο κόστος, ταλαιπωρία και αναμονή, τονίζοντας πως οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα επωμιστούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο νομάρχης Πειραιά αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στη λειτουργία της Νομαρχίας Πειραιά και ενδεχομένως του συνόλου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας, από την εφαρμογή της νέας διαδικασίας για την έκδοση των αδειών οδήγησης που θα είναι υπό τη μορφή πλαστικής κάρτας.

Οταν η στάθμη της θάλασσας κατεβαίνει στον Αγρίλη

ΣΠΑΝΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Μπορεί για τους στεριανούς το να κατέβει απότομα η στάθμη της θάλασσας να είναι κάτι πρωτοφανές και περίεργο, στους μυημένους στη θάλασσα όμως δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο επαναλαμβάνεται πολλές φορές.
Μας είπαν λοιπόν ότι στην περιοχή του Αγρίλη των Φιλιατρών πριν από λίγες μέρες η στάθμη της θάλασσας φαινόταν να έχει κατέβει αρκετά - είχαν αρχίσει να φαίνονται ποριά που τον υπόλοιπο καιρό ήταν κάτω από το νερό, και μέσα στο λιμάνι η στάθμη ήταν εμφανώς κάτω από το συνηθισμένο σημείο.
Το γεγονός αυτό δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν και τους φαινόταν πολύ παράξενο.

Επισκεφθήκαμε λοιπόν την περιοχή στον Αγρίλη στο μικρό, γραφικό και όμορφο λιμανάκι, και εκεί συναντήσαμε κάποιους από τους ανθρώπους της θάλασσας.
Η πρώτη κουβέντα που μας είπαν ήταν ότι δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά αρκετά συχνό φαινόμενο τέτοια εποχή και μέχρι το Μάρτιο, που έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της φύσης.
Ρωτήσαμε έναν από τους πιο έμπειρους ψαράδες της περιοχής, τον Γιάννη Σφυρή, που ασχολείται επαγγελματικά με το ψάρεμα.
Αφού τον διακόψαμε για λίγο από το ξεψάρισμα που έκανε στα δίχτυα του μας είπε: «Δεν είναι κάτι παράξενο, καθώς συμβαίνει τακτικά.
Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που συμβαίνει όταν έχουμε βόρειους ανέμους και συνήθως παρατηρείται από αυτή την εποχή μέχρι τον Μάρτιο. Βέβαια δεν συμβαίνει μόνο εδώ στον Αγρίλη, αλλά γενικότερα κατά μήκος όλης της περιοχής. Δηλαδή από όσο γνωρίζω από τον Μάραθο και κατά μήκος σε όλη την παράλια ζώνη.

Αυτό τώρα συμβαίνει καθώς σίγουρα υπάρχουν κάποια υπόγεια ρεύματα, και από την άλλη από το μαγνητικό πεδίο του φεγγαριού, καθώς όπως και τον Αύγουστο έτσι και τώρα έχουμε την μεγαλύτερη πανσέληνο.
Ο κόσμος το λέει εξάλλου, το γεναριάτικο φεγγάρι λάμπει πιο πολύ, επηρεάζει φαίνεται την θάλασσα και δημιουργείται η παλίρροια αυτή της θάλασσας.
Η θάλασσα μπορεί να κατέβει 25-30 πόντους και αυτό μπορεί να το διακρίνει ο καθένας, αφού ξεχωρίζουν κάποια ποριά που άλλες μέρες δεν φαίνονται.
Τώρα μπορεί να επανέλθει η στάθμη την ίδια μέρα πάλι στα επίπεδά της ή την επόμενη.
Πάντως όταν έχει ρήχες για εμάς δεν είναι καλές ψαριές, αφού τα ψάρια θέλουν νοτιάδες».

Οσο για το πώς πάει το ψάρεμα στην περιοχή, καθώς στο λιμανάκι στον Αγρίλη χειμώνα - καλοκαίρι υπάρχουν πολλές ψαρόβαρκες, μας είπε... κάθε πέρυσι και καλύτερα: «Ετσι αναγκαζόμαστε κάθε χρόνο να βάζουμε όλο και περισσότερα εργαλεία. Ευτυχώς βέβαια που έχουν καλή τιμή τα ψάρια και τα βγάζουμε πέρα».

Την εμπειρία του μας μετέφερε επίσης ένας πρώην υποπλοίαρχος, ο Παναγιώτης Χριστοδούλου, που συναντήσαμε στο λιμανάκι και μας είπε: «Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα σε όλο τον κόσμο, όπου το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο.
Στην Αγγλία το έχω ζήσει στο λιμάνι Μπράικτον όπου η θάλασσα κατεβαίνει και 7 μέτρα, με αποτέλεσμα τα καράβια να ακουμπάνε στο βυθό.
Στη ναυτική γλώσσα αυτό λέγεται “μαρέα“. Μην ξεχνάμε πως στη Χαλκίδα έχουμε το φαινόμενο να πηγαίνουν τα νερά 6 ώρες πάνω και 6 κάτω και να αλλάζει η στάθμη 1,5 μέτρο.

Εδώ αυτό παρατηρείται σε όλη την ακτογραμμή, δεν είναι κάτι παράξενο αλλά ένα τακτικό φαινόμενο.
Επίσης στο Λάγος της Νιγηρίας έχω δει τη θάλασσα από τις 6 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ από νότια να αλλάζει κατεύθυνση και να πηγαίνει βόρεια.
Και μην ξεχνάμε το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες, που εκεί η θάλασσα “αδειάζει“ τελείως.
Για όσους ασχολούνται με τη θάλασσα δεν είναι κάτι παράξενο, είναι απλώς η επονομαζόμενη “μαρέα“».


Πηγή: Ελευθερία

Η εικόνα της Εράνης στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος του 6ου Ομίλου της Δ' Εθνικής.

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες 17 αγωνιστικές στον 6ο Όμιλο της Δ' Εθνικής και η εικόνα που έχει σχηματίσει η Εράνη στον πρώτο γύρο, έχει ως εξής:

8 Νίκες
2 Ισοπαλίες
6 Ήττες

Έχει βάλει 18 γκολ και έχει δεχτεί 16

ΧΡΩΜΑΤΑ:

Πράσινο χρώμα = Νίκες
Κίτρινο = Ισοπαλίες
Κόκκινο = Ήττες

[ Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος ]