Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Άδειες Χρήσης Νερού: Νέα παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014.

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά την παράταση υποβολή αιτήσεων για την έκδοση αδειών υφιστάμενων γεωτρήσεων.
Η εξέλιξη αυτή........

επιβιώνει τα προηγούμενα ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, που πρώτος είχε γράψει για 7μηνη παράταση (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο από τις 23/4).

Ο αρχικός σχεδιασμός του ΥΠΕΚΑ (σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν τότε στελέχη της γραμματείας Υδάτων) ήταν να δοθεί παράταση έως και την 14 Ιανουαρίου του 2014 αλλά τελικά η παράταση έχει καταληκτική ημερομηνία μια ημέρα μετά, την 15/1/2014.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:
1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014.»
2. Η παρ. 3 του άρθρου 9 όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 1 της αριθ. οικ. 111084/17.12.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3368/17.12.2012), αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Όσοι κάνουν χρήση νερού μετά την 20.12.2005 και προϋφίστανται της 16.6.2011, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από την υπ’ αριθμ. 43504/5.12.2005 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1784/20.12.2005) σχετική άδεια, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014.»

Αγροτύπος

Φιλιατρά: Εριξαν φόλα πίσω από τον Άγιο Αθανάσιο. Θύμα ένα αδέσποτο σκυλί.

Θύμα ενός αρρωστημένου μυαλού έπεσε σήμερα το πρωί ένα αδέσποτο σκυλί πίσω από τον Άγιο Αθανάσιο στα Φιλιατρά.
Σύμφωνα με ........

πληροφορίες του Φιλιατρά News άγνωστος -υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ταυτότητα του- έριξε έξω από αυλόπορτα μια φόλα με σκοπό να δηλητηριάσει τα δύο σκυλιά που βρίσκονται στο σπίτι.

Σήμερα το πρωί στις 6:45 η ιδιοκτήτρια του σπιτιού -τα στοιχεία της είναι στην διάθεση μας- βγήκε από την οικία της για να πάει στην λαϊκή. Είδε το εικονιζόμενο αδέσποτο σκυλί να κατευθύνεται προς το σπίτι της και φτάνοντας το είδε μπροστά από την αυλόπορτα να τρώει κάτι.

Δεν έδωσε σημασία και όταν μετά από μια ώρα περίπου επέστρεψε είδε το σκυλί που είχε δει νωρίτερα ξαπλωμένο και να σπαρταράει.
Αμέσως κατάλαβε ότι το σκυλί έφαγε φόλα και ειδοποίησε το μέλος της Φιλοζωϊκής ομάδας Τριφυλίας Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου να του παράσχει βοήθεια.
Δυστυχώς αν και η επέμβαση της κ. Κανελλοπούλου ήταν άμεση δεν κατάφερε να σώσει το άτυχο σκυλί.

Κλήθηκε η αστυνομία να καταγράψει το συμβάν και αναφέρθηκαν ότι υπόνοιες υπάρχουν για την ταυτότητα του δράστη. Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Η Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή στις 13 Ιουνίου στην μεγάλη συναυλία της Halls στο Γκάζι.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 
ΩΡΑ 20:00

Η ώρα της Μεγάλης Συναυλίας της Halls στην Τεχνόπολις στο Γκάζι έρχεται.

Εμφανίζονται: .......

Μύρωνας Στρατής,
Κρυσταλλία και οι
Professionl Sinnerz !!!
Στην ίδια συναυλία θα τραγουδήσουν και οι νικήτριες του Διαγωνισμού της Halls ανάμεσα τους και η δική μας η Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή.

Πως θα πάρετε εισιτήριο:

Πηγαίνετε στο περίπτερο και αγοράζετε ένα κουτάκι Halls "τόλμησε το" με 0,70 € το οποίο έχει μέσα έναν κωδικό.

Μπαίνετε σε αυτό το site: http://www.hallstolmiseto.gr/ticket.php

Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ένα εισιτήριο για την συναυλία!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το εισιτήριο πρέπει να εκτυπωθεί.
Με το εκτυπωμένο εισιτήριο ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΑΖΙ πηγαίνετε στις 13 Ιουνίου ημέρα της συναυλίας στο γκάζι για να παρακολουθήσετε την συναυλία!!!

Να περάσετε ΤΕΛΕΙΑ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι Έλληνες «Ντάλτον»… γιάφκα στην Καλαμάτα

*Κατηγορούνται για... το μισό ποινικό κώδικα
*Η Αμαλιάδα κέντρο των επιχειρήσεών τους
*Τα μέλη νοίκιαζαν γιάφκες σε πόλεις, όπως στην Καλαμάτα, και έκαναν «μαζικές» ληστείες

Τέσσερα αδέλφια από την περιοχή της Αμαλιάδας που ........

εμπλέκονται την τελευταία εικοσαετία σε μία πρωτοφανή παράνομη δραστηριότητα είναι οι επικίνδυνοι «αδελφοί Ντάλτον» του ελληνικού εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τους συνδέουν (εστιάζουν την προσοχή τους, κυρίως, σε δύο από αυτούς) με τουλάχιστον δύο δολοφονίες, τρεις βομβιστικές επιθέσεις, περίπου 40 ληστείες, τρεις επιθέσεις κατά αστυνομικών και σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, ένα από τα αδέλφια, ο 43χρονος Χρήστος, που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στον Άγιο Ανδρέα, συμμετείχε σε συμμορία. ς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ" το βουνό από καταπατητές! Αυθαίρετες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και σε αρχαιότητες στη Βέργα Καλαμάτας. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ζητούν εφαρμογή των Νόμων απο Δήμο Καλαμάτας, Περιφέρεια, Υπηρεσίες Αρχαιοτήτων και Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Απίστευτες ιστορίες κι ένα σίριαλ παρανομιών επί μία δεκαετία. Επίκειται εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αυτοψίες και τις διαπιστώσεις απο τους Επιθεωρητές του ΥΠΕΚΑ.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ αύριο το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέας Ν.Ε. Μεσσηνίας - Ποιοι ειναι υποψήφιοι - Που θα στηθούν οι κάλπες στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ για τις Ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς. Καθησυχαστικός για τους σεισμούς και ικανοποιημένος για την εξέλιξη της παραγωγής καρπουζιου.
ΣΥΣΚΕΨΗ στην Τρίπολη για τη διαχείριση των σκουπιδιών, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μ. Βιρβιδάκη που μετέφερε το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για το μεγάλο αυτό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την Πελοπόννησο.

ΤΡΑΓΙΚΟ θάνατο βρήκε 18χρονος στην Καλαμάτα. Η μηχανή εξετράπη της πορείας της στην Κρήτης και το παιδί χτύπησε στο κράσπεδο!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ επέμβαση σε επιχειρήσεις scrap και ενεχυροδανειστήρια της Καλαμάτας.
ΣΥΣΚΕΨΗ στην Πύλο για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!