Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδια Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ενισχύσεων του μέτρου 121

Τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη υιοθέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ενισχύσεων του μέτρου 121 για τα σχέδια βελτίωσης.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή και ζήτησε από το Υπουργείο την επανεξέταση της ρύθμισης στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου για το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται και φυσικά πρόσωπα και όχι μόνο εταιρικές μορφές.

Με στόχο την συμμετοχή του μέγιστου αριθμού αγροτών ............

στο πρόγραμμα ο κ. Πέτρος Τατούλης είχε προτείνει:

Α) το ύψος της προκαταβολής του ποσού με την οριστική ένταξη του έργου από 20% να αυξηθεί σε 50%.
Β) να μην απαιτείται μελέτη για τα σχέδια βελτίωσης μέχρι 50.000€
Γ) οι βάσεις των μορίων από 40 να μειωθεί σε 20 εως 30 βαθμούς

Για πρώτη φορά επίσης συμπεριλαμβάνονται οι ελιές κλασσικής φύτευσης καθώς και εσπεριδοειδών στα σχετικά προγράμματα στα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντί για 10.000.000€ που είχε αρχικά συζητηθεί τελικά θα πάρει 20.000.000€

Σε ότι αφορά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπου ο κ. Πέτρος Τατούλης είχε ζητήσει την αύξηση του πλαφόν επένδυσης από 50.000€ σε 500.000€ προκειμένου να μην αποκλεισθούν μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις.

Άμεση αντίδραση Τατούλη για τη κατολίσθηση λίγο πριν το οικισμό Δερβένι της παλαιάς Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας»

Συνεχή ενημέρωση για την κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, λίγο έξω από το Δερβένι Κορινθίας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου στην Τρίπολή.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε την συνεχή ενημέρωσή του επί του θέματος αλλά και την άμεση διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των διερχομένων καθώς και την ενεργοποίηση και εγρήγορση όλου του τεχνικού μηχανισμού ώστε να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών του παράπλευρου δρόμου.
Για την υλοποίηση των έργων ζητήθηκε η βοήθεια όλων ..........

των μηχανημάτων της Αναδόχου Κοινοπραξίας που εκτελεί εργασίες στο νέο τμήμα της Εθνικής Οδού (Παραδείσια – Τσακώνα).

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι στην σύσκεψη ότι, ανεξάρτητα από την πορεία των εργασιών στην νέα Εθνική Οδό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αδιαφορήσουμε για τον συγκεκριμένο δρόμο (παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Καλαμάτας) απεναντίας θα πρέπει ο δρόμος αυτός να αναβαθμιστεί και να είναι απόλυτα λειτουργικός.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Από τα μέσα του 2005 είχε ζητηθεί πίστωση 7.000.000€ για βελτίωση της παλαιάς ΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στο Τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα βάση προηγούμενης μελέτης.
Η αρμόδια Δ/νση του ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιούλιο του 2005 την έγκριση ένταξης νέου έργου προϋπολογισμού 7.000.000€ προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να αναβαθμιστεί η παλαιά Εθνική Οδός στο τμήμα που είχε αποκοπεί από τη νέα Εθνική Οδός (Παραδείσια – Τσακώνα).

Τον Σεπτέμβριο του 2007 η ΔΕΚΕ απεύθυνε έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και ζήτησε την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης για την αποτροπή κινδύνου του έργου που είχε ζητηθεί το 2005, θεωρώντας επικίνδυνη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εν λόγω περιοχή, έπειτα από τις πρόσφατες (τότε) πυρκαγιές, για αποκοπή της συγκοινωνίας.
Το Μάρτιο του 2010 παρατηρήθηκαν ενδείξεις ότι επίκειται εξέλιξη του φαινομένου της κατολίσθησης. Δόθηκε εντολή για την σύνταξη μελέτης αντιμετώπισης του προβλήματος που πρόσφατα εγκρίθηκε.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά, στις 24 Φεβρουαρίου, παρουσιάσθηκαν τα κατολισθηκά φαινόμενα ενώ η εταιρεία κοινοπραξία ALPINE BAU- ΤΕΡΝΑ ΑΕ ανέλαβε την διάνοιξη παράπλευρου δρόμου για λόγους ασφαλείας.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Κίνδυνος αποκοπής της Μεσσηνίας λόγω καταστροφών στο νέο δρόμο Καλαμάτα – Τρίπολη

Είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος για τη Μεσσηνία να αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, λόγω καταστροφών που υπέστη το εθνικό οδικό δίκτυο στο «Δερβένι». Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το παραπάνω, καθώς πέρσι στο ίδιο σημείο, όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα, τα όργανα που είχαν τοποθετηθεί για την εξέταση της πορείας του δρόμου είχαν δείξει μετακίνηση, προβληματική και επικίνδυνη λειτουργία του δρόμου. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να δυσκολέψει περισσότερο αν συνεχιστεί ή ενταθεί η βροχή.

Επιπλέον, προκειμένου να μετριαστούν οι άμεσες συνέπειες των παραπάνω προβλημάτων, έχει δοθεί εντολή για άμεση παρέμβαση, για να δημιουργηθεί παράκαμψη, ο δρόμος να επανέλθει στην προηγούμενη θέση του, ενώ στο σημείο έχει τοποθετηθεί σήμανση και έσπευσε μηχάνημα, το οποίο όμως σταμάτησε τις εργασίες του λόγω βροχής.
Ωστόσο, εάν ο καιρός συνεχιστεί βροχερός, στο βουνό ........

στην παραπάνω θέση πιθανόν ο δρόμος να «βυθίσει» και πέρα από την οδική αποκοπή της Μεσσηνίας, να γίνουμε μάρτυρες δυστυχημάτων. Μάλιστα, η βατότητα του συγκεκριμένου κομματιού του οδικού δικτύου είναι ούτως ή άλλως άσχημη, καθώς το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας και, συνεπώς, επικίνδυνο. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να κινήσει διαδικασίες για κατεπείγουσα εργολαβία, ώστε έγκαιρα να προστατευτεί ο δρόμος, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για να σωθεί η εθνική οδός στο συγκεκριμένο σημείο;

2. Σύμφωνα με τις μελέτες, υπάρχει περίπτωση επανάληψης του φαινομένου της «κατολίσθησης» του δρόμου σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη είχε ο Πέτρος Τατούλης

Νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη με την Υπουργό Εργασία κ, Λούκα Κατσέλη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία των 13 περιφερειαρχών, των Υφυπουργών Άννας Νταλάρα και Βασίλη Κεκέρογλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Στη σύσκεψη αυτή έγινε παρουσίαση του ..........

σχεδιασμού του Υπουργείου για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή για να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ζητώντας ταυτόχρονα να ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες στα προγράμματα αυτά που δεν καταχωρούνται στους καταλόγους των ανέργων, όπως αυτές των αγροτών και των επιστημόνων.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης στη συνέχεια χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία της Υπουργού σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά συνδέονται τα θέματα που αφορούν την εργασία με τα θέματα της ανάπτυξης. Παράλληλα ο κ. Τατούλης υπογράμμισε την πολιτική συνισταμένη της παρουσίας των Αιρετών Περιφερειαρχών στην σύσκεψη αυτή, μια θέση με την οποία συμφώνησε και η Υπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντας την ως μια σχέση ισότιμων εταίρων.

Τα μεγάλα προβλήματα ανισοτήτων πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση τους, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ώστε να δημιουργήσουν οι Περιφέρειες δικό τους πεδίο ανάπτυξης. Ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα, συνέχισε ο κ. Τατούλης, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις συνεχώς επιδεινούμενες ενδοπεριφερειακές ανισότητες για αυτό τα προγράμματα απασχόλησης πρέπει να μπαίνουν ως δυναμικά στοιχεία στην τοπική οικονομία και να μην αντιμετωπίζεται αποσπασματικά ο αναπτυξιακός χαρακτήρας τους.

Η αγορά εργασίας και οι κανόνες αποτελούν συστατικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας, συνέχισε ο κ. Πέτρος Τατούλης που ζήτησε να επαναπροσδιοριστεί με καινούργιους όρους και δεδομένα το τι σημαίνει κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Εμείς θα επεξεργαστούμε την δική σας πρόταση για το μνημόνιο που ζητά η κυρία Υπουργός να υπογράψουμε σαν Περιφέρεια για την υλοποίηση των προγραμμάτων και θα υποβάλουμε τις δικές μας απόψεις σημείωσε ο κ Τατούλης, ενώ θα πρέπει να γίνει και συνάντηση και παρουσίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το 2012-2013 και να δημιουργήσουμε βήμα-βήμα τις σταθερές δομές για μια συνολική πολιτική για την απασχόληση στην χώρα μας, που θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική ανάπτυξης κατέληξε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

Συνέντευξη στο Ράδιο 9 Εδωσε το μελος των επιτροπων αγώνα πολιτών και εργαζομένων -Πανελλήνιο Συντονιστικό - κ. Βασίλης Παπαδόπουλος σχετικά με την μη πληρωμή διοδίων και την παράλληλη Επικείμενη νέα αύξηση στα διόδια.

Ακούστε τι είπε σήμερα το πρωί ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος





Επιτροπές Διόδια STOP



"Μορέας" Έδιωξε όλους τους Μεσσήνιους εργαζομένους

Την πόρτα εξόδου φαίνεται πως έχει δείξει στους Μεσσήνιους εργαζομένους η Κοινοπραξία Μορέας από τα εργοτάξιά της για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και του περιμετρικού της Καλαμάτας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το Σωματείο Οδηγών και Χειριστών ............

Μηχανημάτων, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η Κοινοπραξία έχει σταματήσει τη συνεργασία της με Μεσσήνιους και απασχολεί συναδέλφους τους από την περιοχή Αγρινίου, με τους οποίους συνεργαζόταν και για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.

Ο κ. Μαλαπάνης έστειλε χθες επιστολή προς την Κοινοπραξία με την οποία την καλεί να έχουν συνάντηση για το όλο θέμα, ζητώντας της παράλληλα να μη διακόπτει τη συνεργασία με Μεσσήνιους.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Απάντηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ σε αυτή την ενέργεια της παράνομης εταιρίας πρέπει να είναι μία και μόνη.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΣ.
Εφόσον η εταιρία του Μπόμπολα θέλει πόλεμο, θα πρέπει να τον έχει από τον κάθε Μεσσήνιο ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους.

Αντωνία Μπούζα: Η αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε στον τομεα του τουρισμού

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την πορεία που ακολουθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού , που αποτελεί την τελευταία σανίδα σωτηρίας της παραπαίουσας οικονομίας μας, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Μετά τις παλινωδίες της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και τη στελέχωσή τους επ΄ ωφελεία της Χώρας μας ,έρχονται οι καθυστερημένες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ, που κι αυτές δυστυχώς , αποπνέουν κομματικό άρωμα.

Δεν έχει γίνει κατανοητό στους Κυβερνώντες πως με την .........

ανυπαρξία Τουριστικής Πολιτικής οδήγησαν την Ελλάδα σε υποβιβασμό στη Β κατηγορία της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Απαιτούνται άλλες σύγχρονες και δυναμικές δράσεις , προκειμένου να κερδίσουμε άμεσα το χαμένο έδαφος και να σταθούμε ισότιμα δίπλα στους ανταγωνιστές μας.

Η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει ακόμη στην παρέμβασή της ««Το τρέχον σχήμα όπου Υπουργός, Υφυπουργός αλλά και Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. εμπλέκονται σε αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις αμφιβόλου στόχευσης με σκοπό την τουριστική προώθηση της χώρας κρίνεται αναποτελεσματικό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία του τουρισμού τόσο από άποψη αφίξεων όσο κυρίως και εσόδων κατά τα τελευταία δύο έτη.

Αν και είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες στον κλάδο από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενιαία αντιμετώπιση πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού αυτές διαψεύστηκαν στην πράξη, αφού αντί να επιλύονται τα προβλήματα δημιουργούνται συνεχώς νέα, όταν δεν υπάρχει ένας Μάνατζερ που θα έχει υπό την εποπτεία του όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τουρισμού». Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι θέσεις των επιτελών, συμβούλων και λοιπών, καθώς και ο εξορθολογισμός των στεγαστικών αναγκών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. «Σήμερα, οι υπηρεσίες τους και διάσπαρτες σε όλη την Αθήνα είναι και υπέρ του δέοντος κοστοβόρες και μη λειτουργικές. Με τον περιορισμό ή τη συστέγαση θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, ώστε να διατεθούν αποκλειστικά στην διαφήμιση και στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή την χρηματοδότηση τριών διαφορετικών επιτελείων και των ανάλογων συμβούλων -Υπουργού, Υφυπουργού, Προέδρου Ε.Ο.Τ.- το κλείσιμο δέκα γραφείων του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό προς μείωση του κόστους, την απαξίωση έμπειρου και εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στις χώρες δραστηριοποίησής του και εν τέλει την δραστική μείωση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με την περικοπή κάθε είδους διαφημιστικής δαπάνης -πλην διαδικτύου- με αποτέλεσμα την απουσία της χώρας μας από σημαντικές τουριστικές εκθέσεις (παρουσία σε 34! λιγότερες εκθέσεις σε σχέση με πέρυσι)».

Απάντηση σε σχόλιο μας από τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο

Με αφορμή το σχόλιο που κάναμε στην κατεπείγουσα ερώτηση του κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά Απόβλητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μας έστειλε την απάντηση του (μαζί με δημοσίευμα Μεσσηνιακής εφημερίδας) την οποία απάντηση του σας παραθέτουμε όπως ακριβώς μας την έστειλε.

Προς: Φιλιατρά News.

Αγαπητοί φίλοι,

Κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία ..........

στην ιστοσελίδα σας, FiliatraNews. Επειδή το BLOK σας "filiatranews.blogspot.com" θεωρείται και είναι ένα από τα σοβαρότερα, θα ήθελα σχετικά με το σχόλιο που κάνατε στην ιστοσελίδα σας και με αφορά, να κάνω τις εξής επισημάνσεις για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας.

1. Ο κ. Δημ. Δράκος, ουδέποτε υπέβαλε γραπτώς ερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά απόβλητα. Στο προηγούμενο Συμβούλιο και εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ζήτησε το λόγο ως επικεφαλής της Παράταξης της μειοψηφίας και έθεσε στον Περιφερειάρχη το μείζον θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ζητώντας να ενημερωθούμε για τις ενέργειες και της πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα αυτό. Επί της διαδικασίας προέκυψαν οι ανακοινώσεις του κ. Τατούλη, τις οποίες δημοσίευσαν οι τοπικές μας εφημερίδες και το διαδίκτυο και πίστευα ότι θα είχατε ενημερωθεί (προς ενημέρωσή σας συνημμένα τις αποστέλλω), δεδομένου ότι καλύπτετε πλήρως όλα τα σοβαρά θέματα του Νομού μας, της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο.

2. Επειδή θεωρώ σοβαρότατο ζήτημα, το θέμα των απορριμμάτων, που είναι άλλωστε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης της Περιφέρειας, θεώρησα καθήκον μου και υποχρέωση να παρέμβω ωφέλιμα, αυτή τη χρονική στιγμή, με την επείγουσα ερώτησή μου θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τατούλη, τα οποία τουλάχιστον έως σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ουδέποτε ετέθησαν.

3. Θα έχω πολύ σύντομα στη διάθεσή σας τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, μιας και είμαι αδιάκοπα παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αποδειχθούν οι εσφαλμένες θέσεις του συντάκτη σας, που ελπίζω να έγιναν χωρίς "κακές προθέσεις" και να αποδείξω ότι δεν είμαι "εκτός τόπου και χρόνου".

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/2/2011

Φιλικά, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας


Το δημοσίευμα

Τα ίδια από Τατούλη για τα σκουπίδια
Τις γνωστές θέσεις του για διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου να επιλεγεί τεχνολογία διαχείρισης των σκουπιδιών, επανέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δ. Δράκου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποκάλυψε ακόμη ότι επί διακυβέρνησης της Ν.Δ. ο τότε περιφερειάρχης Ν. Αγγελόπουλος είχε πει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχουμε κλείσει σχεδόν όλες τις χωματερές.

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Τατούλης ανέφερε τα εξής:

“Είναι γεγονός ότι η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει ένα σημαντικό ζήτημα, ένα ζήτημα που ευθέως την απειλεί με το θέμα της ανυπαρξίας πολιτικής μέχρι τώρα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Εκείνο που θέλω να γνωρίζετε, κυρίες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι και κύριοι αντιπεριφερειάρχες, είναι ότι εφόσον προχωρήσουν τα θέματα αυτά θα υπάρξει μία ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω και να σας ενημερώσω ότι, όπως πρέπει να γνωρίζετε, λόγω του πολύπλοκου και πολύπλευρου και πολυεπίπεδου προβλήματος που παρατηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κι επειδή η περιοχή μας απειλείται ευθέως με πρόστιμα από την Ε.Ε., αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα στην πολιτική της διαχείρισης και στην πολιτική του κλεισίματος των πάσης φύσεως χωματερών -είτε υπό την έννοια των ΧΥΤΑ, είτε υπό την έννοια των ΧΑΔΑ- τότε απειλούμαστε με πρόστιμα από την Ε.Ε.
Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, η αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση είχε δημιουργήσει μία ασάφεια στις πολιτικές της με εξαιρετικά ζητήματα και προβλήματα.
Φανταστείτε ότι σε κάποια στιγμή ο προηγούμενος περιφερειάρχης ο κ. Αγγελόπουλος είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι σχεδόν είχαμε κλείσει όλους τους ΧΥΤΑ και τους ΧΑΔΑ.

Για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα πράγματα, για να μην φαινόμαστε ασυνεπείς, για να είμαστε πολύ σοβαροί στο μεγάλο ζήτημα, θέλω να σας πω δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι εμείς έχουμε εξαρχής υποσχεθεί στους συμπολίτες μας από την προεκλογική διαδικασία ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να είναι η Περιφέρεια της αειφορίας. Τουτέστιν, είτε υπήρχε η απειλή της Ε.Ε. είτε δεν υπήρχε, εμείς οφείλουμε να κινηθούμε σε μια πολιτική η οποία ουσιαστικά θα υπερασπίζεται τον αειφόρο χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι εμείς είχαμε εξαρχής μελετήσει και ανακοινώσει μία πολιτική για την διαχείριση. Και αυτή η πολιτική μας στηρίζεται σε ορισμένες βασικές αρχές.


Τέλος στα επί πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1ης Μαρτίου καλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά τη σύσκεψη ...........

που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μεταξύ του προέδρου του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκου Σουλιώτη, του πρόεδρου του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου και των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης κ.κ. Κων. Λουράντου, Κων. Κούβαρη και Κυρ. Θεοδοσιάδη.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, από την σύσκεψη προέκυψε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, εντοπίζεται στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιστάσεις μέρους των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπληρώσει τις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων και η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού.

ΟΓΑ: Πώς θα πληρωθούν τις συντάξεις Μαρτίου όσοι δεν απογράφηκαν

Με εντολές πληρωμής δίμηνης ισχύος σε οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας θα πληρωθούν τη σύνταξη του Μαρτίου οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων μέσω λογαριασμού μέχρι 11 Φεβρουαρίου.

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους: ..........

α)την αστυνομική τους ταυτότητα και

β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές), υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Ο ΟΓΑ καλεί ακόμη όωσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να ομαλοποιηθεί από το μήνα Απρίλιο 2011 η καταβολή των συντάξεών τους, με πίστωση του λογαριασμού τους.

Η ημερομηνία παράτασης απογραφής λήγει 11 Μαρτίου 2011. Για την απογραφή απαιτούνται το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ.

Κατατέθηκε ο φάκελος του Παναθηναϊκού για UEFA

Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας, για να παραδώσει τον φάκελο των «πρασίνων» για τα έκτροπα στο «Καραϊσκάκη».

Μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας ο φάκελος αναμένεται να φτάσει στην UEFA και στη FIFA από τις οποίες ο Παναθηναϊκός ζητάει την παρέμβασή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θεωρεί πλέον το σύστημα απολύτως διαβλημένο.

Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο ..........

κ. Γόντικας εξερχόμενος από την ΕΠΟ, στις οποίες επανέλαβε ότι η ποινή της μόλις μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό προκαλεί.

«Συναντηθήκαμε με τον κύριο Πιλάβιο και του δώσαμε αντίγραφο του φακέλου που έχουμε στείλει σε UEFA, FIFA και Σούπερ Λίγκα. Συζητήσαμε και για άλλα θέματα του ντέρμπι, αλλά και κατά πόσο είναι λογική η ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό. Είναι αστεία η ποινή, δεν εκφράζει το περί δικαίου αίσθημα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα».

ΟΑΕΕ: Επιπλέον έκπτωση 15% για εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας

Επιπλέον έκπτωση 15% (πέραν του 30% που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος) για την εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας των ασφαλισμένων που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ

Συγκεκριμένα, ο Νόμος 3863/2010 προβλέπει, ότι στις περιπτώσεις που θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011 έως και την 31/12/2014, το ποσό για την εξαγορά στρατιωτικής θητείας μειώνεται κατά 30%. Από την 1/12015 και εφεξής μειώνεται κατά 50%.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Αρ. 7/22.2.2011 ..........

του Οργανισμού, όσοι καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό της εξαγοράς θα τύχουν επιπλέον μείωσης κατά 15%.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι το μηνιαίο ποσό της αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας μετά την κατά περίπτωση έκπτωση δεν πρέπει να υπολείπεται του 20% επί του εκάστοτε ισχύοντος 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:

Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 με αναγνώριση 1 (ενός) έτους στρατιωτικής υπηρεσίας. Αν οι εισφορές Κλάδου Σύνταξης στην κατηγορία που έχει υπαχθεί κατά την ημερομηνία της αίτησης ανέρχονται σε 315,59 ευρώ, το ποσό της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας, βάσει των διατάξεων του Ν. 1358/83 θα ανέλθει σε 315,59Χ12μήνες = 3.787,08 ευρώ και μετά τη μείωσή του κατά 30% (μείωση που ισχύει για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014) σε 2650,96 ευρώ (το οποίο υπολογίζεται ως εξής: 3.787,08 Χ 30% = 1136,12 και κατά συνέπεια 3.787,08 - 1136,12 = 2650,96). Στο προκύπτον ποσό εξαγοράς (2650,96 ευρώ) θα γίνει στη συνέχεια και η μείωση 15% που προβλέπεται από τον Ν. 1358/83 (άρθρο 2 παρ. 4) οπότε το τελικό ποσό εφάπαξ καταβολής υπολογίζεται ως εξής:

2650,96 Χ 15% = 397,64

2650,96 - 397,64 = 2253,32 ευρώ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 :

Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη: 33,04€ Χ 25πλάσιο = 826€ Χ 20% (τρόπος υπολογισμού της αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας για μισθωτούς) = 165,20€

Εάν μετά τις εκπτώσεις έχουμε τελικό ποσό πχ 156 € τότε η αναγνώριση της στρατιωτικής υπηρεσίας θα γίνει με το ποσό των 165,20€.

1. Η μείωση του 15% που προβλέπεται από την παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 1358/83 για την εφάπαξ καταβολή του ποσού της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας θα γίνεται επί του ποσού που προκύπτει μετά την έκπτωση που προβλέπεται στην παράγραφο 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (30% για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014 ή 50% για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1/1/2015) και όχι στο αρχικό ποσόν.

2. Δυνατότητα ανάκλησης ήδη υποβληθείσας αίτησης για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επανυποβάλλει στον ΟΑΕΕ αίτηση για να τύχει της προβλεπόμενης έκπτωσης 30% ή 50% αντίστοιχα, υπάρχει μόνο όταν ο προαναφερόμενος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και εφεξής και εφόσον είτε δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση αναγνώρισης από την αρμόδια Περ/κή Δ/νση του Οργανισμού, είτε έχει εκδοθεί η απόφαση αλλά ο ασφαλισμένος δεν έχει καταβάλλει ακόμα εισφορές.

3. Ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας θεωρείται και ο χρόνος πειθαρχικής φυλάκισης πέραν έως και είκοσι (20) ημερών, άσχετα αν εκτίθηκε ή όχι, σύμφωνα με την παρ.1β) του άρθρου 42 του Ν. 3421/2005 (ισχύς νόμου από 13/12/05).

β) Σχετικά με την αναγνώριση θητείας βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού και αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8α και β του άρθρου 5 του Ν. 3863/2010, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δύνανται να αναγνωρίσουν οποτεδήποτε τους χρόνους που αντιστοιχούσαν και αντιστοιχούν στη θητεία τους και είχαν ή έχουν διακόψει το επάγγελμά τους λόγω ασυμβίβαστου.

Οι αναλογούσες εισφορές που αφορούν την εν λόγω αναγνώριση βαρύνουν τα πρόσωπα αυτά. Περαιτέρω διευκρινήσεις για τον τρόπο αναγνώρισης αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο. Για την αναγνώριση ως δικαιολογητικό θα προσκομίζεται βεβαίωση χρόνου θητείας από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα (πχ Βουλή, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1. Χρόνος που είχε αναγνωριστεί στο παρελθόν (στρατιωτικής υπηρεσίας ή χρόνος προ εγγραφής στο τέως ΤΕΒΕ ή ΤΑΕ) αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο για αναγνώριση που προβλέπεται στην παρ. 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (2011-> 4 έτη, 2012-> 5 έτη κλπ).

2. Σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου ανεργίας πέρα από την Υπεύθυνη Δήλωση και τα σχετικά δικαιολογητικά που αναφέρονται στην εγκύκλιο ΟΑΕΕ.110/10, ισχυρό στοιχείο απόδειξης μη δραστηριότητας είναι και τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος της Δ.Ο.Υ. του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ανεργίας.

3. Στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι αναγνωρίζουν οποιονδήποτε από τους προβλεπόμενους για τον ΟΑΕΕ χρόνους για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, θα εκδίδεται πιστοποιητικό χρόνου ασφάλισης από το αρμόδιο περ/κό τμήμα και θα αποστέλλεται ο ατομικός φάκελος με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά από το αρμόδιο περ/κό τμήμα στο τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων της οικείας Περ/κής Δ/νσης προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης. Σε κάθε άλλη περίπτωση αναγνώρισης (για προσαύξηση) θα διαβιβάζεται μόνο ο ατομικός φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το αρμόδιο περ/κό τμήμα στο τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων της οικείας Περ/κής Δ/νσης για την έκδοση σχετικής απόφασης.

4. Τα περ/κά τμήματα υποχρεούνται να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων σχετικά με τις αναγνωρίσεις μαζί με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην εγκύκλιο ΟΑΕΕ.110/10. Στην περίπτωση της αναγνώρισης χρόνου προ εγγραφής θα παραλαμβάνουν το σχετικό αίτημα με Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι θα προσκομίσει τα δικαιολογητικά που θα καθοριστούν με νεώτερες οδηγίες της Υπηρεσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση από γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΓΑ

Σε 2.546 γιατρούς ανέρχεται πανελλαδικά ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) φαρμάκων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και οι οποίοι από τις 21 Φεβρουαρίου μπορούν και συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Η ένταξη των υπολοίπων 7.500 συμβεβλημένων ...........

ιδιωτών γιατρών θα γίνει, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, μετά την εγγραφή τους στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 31 Μαρτίου 2011.

Μεσσηνιακες εφημερίδες της 25ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.