Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ανάσα σε ένα εκατομμύριο κατόχους ECDL από Λοβέρδο. Τα Πιστοποιητικά Πληροφορικής ισχύουν Δια Βίου


Καταργείται η τριετής ισχύς των πιστοποιητικών πληροφορικής (ECDL). Μετά το σάλο που προκάλεσε η ΚΥΑ 4204 (ΦΕΚ 1263/Β/16-5-2014) του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Αρβανιτόπουλου και σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, υπεγράφη η κατάργησή της από τον νυν Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Λοβέρδο.

Τη σχετική ΚΥΑ, που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών....

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες του ΠοδοσΦαιρικού τμήματος της Εράνης, εύχονται για το γάμο του Ζαχαρία Στάμου με την Ευρυδίκη Αλεξανδροπούλου να ζήσουν ευτυχισμένοι και καλούς απογόνους.

Εράνη Φιλιατρών: Πρώτη μεταγραφή με Θανάση Γεωργιόπουλο

Η πρώτη μεταγραφή του Συλλόγου για την νέα σαιζόν πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Διοίκηση της Εράνης αφού υπέγραψε με την ομάδα ο θανάσης Γεωργιόπουλος.
Ο Γεωργιόπουλος απόκτημα από .......

Προσοχή: Πότε το air condition είναι επικίνδυνο για την υγεία σας

Με τον υδράργυρο στα ύψη, η χρήση κλιματιστικού στο σπίτι είναι επιβεβλημένη.

Ωστόσο, τα κλιματιστικά, όταν δεν συντηρούνται σωστά, όχι μόνο δεν θα σας εξασφαλίσουν την όαση δροσιάς που υπόσχονται οι διαφημίσεις, αλλά μπορεί να σας προκαλέσουν και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε από τι κινδυνεύετε από ένα κλιματιστικό το οποίο δεν έχει .....

Ευχετήριο για τον γάμο του Ζαχαρία Στάμου με την Βίκυ Αλεξανδροπούλου

Οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας Basket της Εράνης Φιλιατρών
εύχονται για τον γάμο του Ζαχαρία Στάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του Ευρυδίκη Αλεξανδροπούλου

Βίον ανθόσπαρτον να είναι ευτυχισμένοι και καλούς απογόνους.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2014

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος ο ΟΜΙΛΟΣ θα διοργανώσει Φεστιβάλ στον χώρο της παλιάς λαϊκής αγοράς.
Φέτος θα είναι διήμερο ......

Οι νέοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ – Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Διπλές μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 1,5 εκατομμύριο μικρούς εμπόρους κι ελεύθερους επαγγελματίες έρχονται μέσα στον Ιούλιο από τη ΔΕΗ και κατόπιν σχετικής έγκρισης του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου.

Οι μειώσεις αυτές ......

Οι αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων

Με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην ασφάλιση αυτοκινήτων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενημερώνει ότι ο ν. 4261/2014 που αλλάζει ριζικά το πλαίσιο της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από την 5η Μαΐου 2014. Οι βασικές αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για την ασφάλιση των οχημάτων και τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι του κλάδου είναι συνοπτικά οι εξής: .....

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων του IKA

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού του ΙΚΑ, δίνει η διοίκηση του Ιδρύματος, ακολουθώντας τις διατάξεις που έχει θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ, δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση, τη σύνταξη και την υποβολή των εκθέσεων αξιολόγησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Στόχος είναι ......

Φιλιατρά: Τέρας χτύπησε με ξύλο δυο κουταβάκια και τα πέταξε στον κάδο σκουπιδιών.

Τα αρρωστημένα του ένστικτα σε δυο αθώες ψυχούλες -δυο κουταβάκια- έβγαλε ένα ανθρωπόμορφο τέρας σήμερα το πρωί περίπου στις 6 τα ξημερώματα.

Το περιστατικό συνέβη λίγα μέτρα παραπάνω από το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και το συμβάν αντιλήφθηκε Αθηναίος κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στο σπίτι του για Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News σήμερα το......

Τέλος εποχής για τη Nova Επίγεια

Το τέλος εποχής για τη Nova Επίγεια γράφτηκε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν διακόπηκε η μετάδοση της υπηρεσίας από όλα τα σημεία εκπομπής του ψηφιακού της σήματος στην Ελλάδα.

H Nova Επίγεια ....

6 Χρόνια μαζί. Και συνεχίζουμε......

Το Φιλιατρά News σήμερα γιορτάζει. Σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια και συγκεκριμένα το 2008 το Φιλιατρά News έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα.
Είχε προηγηθεί το 2006 το τότε Filiatra Forum αλλά η ανάγκη για άμεση ανάρτηση ειδήσεων με αμεσότητα στην ενημέρωση σας μας οδήγησε να εγκαταλείψουμε το τότε Forum και να ανοίξουμε το παρόν Blog.

Η Νέα προσπάθεια που ξεκίνησε σαν σήμερα το 2008....

Και δεν πληρώνω ΑΕΠΙ και παίρνω άδεια μουσικών οργάνων. ΤΕΛΕΙΟ;

Επί τέλους ! Ο ΠΑΣΚΕΔΙ εξασφάλισε απαλλαγή πληρωμής ‘μουσικών δικαιωμάτων’ για όσα από τα μέλη του χρειάζονται μόνο μια απλή μουσική επένδυση στο κατάστημά τους ( και , παρ’ όλα αυτά , πλήρωναν έως τώρα σεβαστά ποσά κάθε χρόνο στην ΑΕΠΙ – GEA κλπ. Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης τέτοιων δικαιωμάτων ) ενώ θα μπορούν να παίρνουν από τους Δήμους ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, σταματώντας πλέον οι μηνύσεις, οι σφραγίσεις και τα αυτόφωρα.

Συγκεκριμένα , ......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουλίου 2014