Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός. Η νέα κυβέρνηση [ VIDEO ]



Δείτε την νέα Κυβέρνηση





Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών

Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας

Υφυπουργός Εξωτερικών: Άκης Γεροντόπουλος



Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός : Γιάννης Στουρνάρας

Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός : Γιώργος Μαυραγάννης



Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός : Κυριάκος Μητσοτάκης

Υφυπουργός: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου



Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός : Γιάννης Μιχελάκης

Αναπληρωτής Υπουργός : Λεωνίδας Γρηγοράκος

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς

Υφυπουργός : Παναγιώτης Μηταράκης



Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός : Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Εκλογές στον ΠΑΟ Καλού Νερού

ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ.ο ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Όμιλος Καλονερού στα γραφεία του που βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερού.

Κατά την διάρκεια.....

της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με ανακοίνωση 1ον ο Απολογισμός των εξόδων και εξόδων του Σωματείου, 2ον Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ομάδας και 3ον Θέματα από την Γενική Συνέλευση και αίτημα για πιθανή ενοποίηση με αθλητικό σωματείο.

Η παρουσία των μελών του κρίνεται απαραίτητη για την βιωσιμότητας της ομάδας αλλά και την πορεία της καθώς σύντομα θα γίνει η προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί σε μια εβδομάδα, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Βενιζέλος απαιτεί και γραφείο στο Μαξίμου!

Για τα καλά έχει ανοίξει η όρεξη του Ευάγγελου Βενιζέλου για κυβερνητικά πόστα και μεγαλεία. Αυτήν την στιγμή στο μυαλό του κ. Βενιζέλου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ούτε η επιβίωσή του κόμματος.
Άλλωστε η ........

συγκυβέρνηση με τη ΝΔ θα αποτελέσει κατά πολλούς την ταφόπλακα για το σημερινό κόμμα του 4%-5%.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος «παίζει» τα ρέστα του προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της εξουσίας. Δεν διεκδικεί μόνο θέση αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών αλλά πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί ακόμα και γραφείο στο Μαξίμου προκειμένου να κάνει εκεί τις συσκέψεις του με τους στενούς συνεργάτες του. Με άλλα λόγια, θέλει να παίξει το ρόλο του… «ραβδούχου» στην κυβέρνηση.

Στον Βενιζέλο δεν του αρέσει πια το γραφείο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι σε λίγο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει στα παμπάλαια γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος έχει λόγο να θέλει κάτι πιο... γκλαμουράτο ως χώρο των καθημερινών συσκέψεών του. Λένε μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος θέλει να εκπέμψει το μήνυμα «πραγματικής συγκυβέρνησης» (και δυαρχίας) με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και να αποδείξει ότι στη νέα δικομματική κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει ως ένα υποδεέστερος εταίρος, αλλά ως πραγματικά θεσμικά ισότιμος εταίρος με τη Ν.Δ. του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Βενιζέλος θέλει να λειτουργεί από δω και μπρος ως ένας δεύτερος πρωθυπουργός δίπλα στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Και κάπου εδώ ξεκινούν κατά πολλούς τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο μέλλον, καθώς ο Σαμαράς δεν φαίνεται πολύ διατεθειμένος να βάλει «μπάστακα» πάνω από το κεφάλι του...

Ίδωμεν.......

On News

Συνάντηση σε λίγο για Σαμαρά - Βενιζέλο. - Αύριο στις 11 η ορκωμοσία.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Στις 18:30 θα συναντηθούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνέχεια θα ξεκινήσει ο κύκλος των τηλεφωνημάτων προς τα νέα κυβερνητικά στελέχη.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει πιθανότατα ..........

αύριο στις 11:00 ή στις 12:00 το πρωί και ήδη η προεδρία της Δημοκρατίας έχει ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Μαξίμου και γευματίζει αυτή την ώρα με τον στενό συνεργάτη του Κώστα Μπούρα και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ, Φ. Ταυρή. Συζητούν την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος, που θα ξεκινήσει τις εργασίες του την Παρασκευή στο ΤΑΕ KWON DO.

Βγαίνοντας από το Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε ερώτηση από τους δημοσιογράφους αν θα γίνει σήμερα ο ανασχηματισμός αλλά ο ίδιος δεν έδωσε καμία απάντηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς από τις 10:00 το πρωί ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητούσε με τους στενούς συνεργάτες του τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα αργά το απόγευμα ή αύριο το πρωί. O κατάλογος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και «απομένουν δύο θέσεις να κλείσουν», είπε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στο Real.gr

Μέχρι και την τελευταία στιγμή τα επιτελεία των δύο πολιτικών αρχηγών που βρίσκονται το τριήμερο σε ανοιχτή γραμμή θα προσπαθούν να καταρτίσουν την λίστα που θα περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τα υπουργεία σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αυξάνονται από 17 σε 19 στην περίπτωση που «σπάσουν» τα υπουργεία Ανάπτυξης (το Υποδομών γίνεται ξεχωριστό υπουργείο) και Παιδείας (να γίνει αυτόνομο το Πολιτισμού).

Στόχος θα είναι να μην ξεπεράσει η νέα κυβέρνηση τα 41 άτομα που συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. «Δεν μπορεί να είναι τώρα περισσότερα τα στελέχη όταν θα μετέχουν στην κυβέρνηση. Πριν από ένα χρόνο μετείχαν τρία κόμματα και τώρα δύο πρέπει να είναι λιγότερα» σημείωνε συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Ανασχηματισμός για... όλα τα γούστα

Στην περίπτωση που ο συνολικός αριθμός των κυβερνητικών μελών παραμείνει ο ίδιος τότε η ΝΔ θα τοποθετήσει 26 στελέχη στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ 15. Δηλαδή θα υπάρχει ένας συσχετισμός περίπου 3:1.

Αυτό σημαίνει πως αριθμός των αναπληρωτών υπουργών ή υφυπουργών θα μειωθεί δραστικά. Να θυμίσουμε πως στο προηγούμενο κυβερνητικό υπήρχαν 7 αναπληρωτές και 17 υφυπουργοί.

Οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος επέλεξαν να συναντηθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να συζητήσουν όλος τις λεπτομέρειες που αφορούν τον ανασχηματισμό και την προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων. Πάντως σήμερα πιθανότατα θα συναντηθούν στο Μαξίμου, πριν από την δημοσιοποίηση της νέας κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συναντήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όλα δείχνουν πως ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών μία κίνηση που έχει δημιουργήσει αρκετές «καραμπόλες» στο νέο κυβερνητικό σχήμα, καθώς θα πρέπει να μετακινηθεί ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος προορίζεται για το Άμυνας.

Για την... ηλεκτρική καρέκλα του κυβερνητικού εκπροσώπου αυτές τις ώρες «παίζουν» ισχυρά τρία ονόματα, ενώ ακούγεται κι ένα... αουτσάιντερ. Τα ονόματα των Μάκη Βορίδη, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Μιχελάκη έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι και συζητούνται σοβαρά, ενώ με πολύ λιγότερες πιθανότητες ακούγεται το όνομα της Ελίζας Βόζεμπεργκ.

«Μάχη» γίνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς το επιθυμούν και τα δύο κόμματα. Ο Α. Σαμαράς επιθυμεί να τοποθετήσει τον Χ. Αθανασίου και ο Ευ. Βενιζέλος θέλει να βάλει εξωκοινοβουλετικό στέλεχος.

Ανοιχτές φαίνεται να παραμένουν τρεις υπουργικές θέσεις «φωτιά», στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας και Εργασίας. Να υπενθυμίσουμε πως στα δύο τελευταία υπουργεία είχαν οριστεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή οι Α. Λυκουρέντζος και Γ. Βρούτσης καθώς υπήρξε έντονη δυστοκία για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων.

Την Φ. Γεννηματά οι πληροφορίες την θέλουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Α. Γεωργιάδης πιθανότατα επιστρέφει στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση καθώς ο Α. Σαμαράς την Τετάρτη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής. Θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή ξεκινάει στο Ταε κβο ντο το συνέδριο της ΝΔ.

Real.gr

Αλλαγές στην οδηγία για τα προϊόντα καπνού ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο

ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και στις πέντε γνωμοδοτικές επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη φάση επεξεργασίας της ......

Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού χαιρέτισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού, τονίζοντας πως εάν υιοθετηθεί όπως έχει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού θα δημιουργήσει μείζονα κίνδυνο για τον κλάδο του καπνού στη χώρα μας και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές καπνοπαραγωγικές χώρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στις επιτροπές Διεθνούς Εμπορίου, Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτών, Βιομηχανίας, Γεωργίας και Νομικών Θεμάτων σχεδόν ομόφωνα προτείνεται μία σειρά από αλλαγές επί του αρχικού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το ορθολογικότερο.

Συγκεκριμένα, όλες οι επιτροπές υιοθέτησαν προτάσεις για τη μείωση του ποσοστού κάλυψης του πακέτου με προειδοποιήσεις υγείας σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής για κάλυψη κατά 75%, την άρση της απαγόρευσης των τσιγάρων slim και menthol, την απαλοιφή των διατάξεων με τις οποίες η Επιτροπή θα μπορεί αυθαίρετα να αποφασίζει στο μέλλον για σχετικά με την παρασκευή των προϊόντων καπνού θέματα, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και ένα ορθολογικό πλαίσιο για τα νέα προϊόντα καπνού.

Ορθολογικότερο πλαίσιο

Στην ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιριών Εμπορίας Καπνού συμμερίζεται την ανάγκη να υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο και ορθολογικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών του καπνίσματος και υπογραμμίζει ότι οι παραπάνω προτάσεις, προερχόμενες από τους ευρωβουλευτές, δηλαδή απευθείας από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των ευρωπαίων πολιτών, αποτελούν ένα βήμα προς της σωστή κατεύθυνση και δε θα αγνοηθούν από την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τους Υπουργούς Υγείας των κρατών μελών, που αύριο θα κρίνουν στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας σε μεγάλο βαθμό το τελικό περιεχόμενο της Οδηγίας”.

ΗΜΕΡΗΣΊΑ

Ερχεται εισφορά αλληλεγγύης – δηλαδή έκτακτη εισφορά – εξαιρούνται μόνο οι άνεργοι – φορολογούνται και τα επιδόματα!

Το λογαριασμό από την Εφορία περιμένουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι περιμένουν την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα κυμαίνεται από 1% έως 4%. Χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν φέτος στην εφορία μία σειρά .........

επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, ενώ από τη φετινή χρονιά είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη φορολογική δήλωση όλων των εισοδημάτων είτε αυτά απαλλάσσονται της φορολογίας είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ, τα εισοδήματα αυτά θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα του φορολογούμενου και θα επιβαρυνθούν στο σύνολό τους με εισφορά αλληλεγγύης που διαμορφώνεται σε 1% για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, σε 2% για ετήσιο εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, σε 3% για ετήσιο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ και με 4% για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα.

Οι άνεργοι εξαιρούνται

Προκειμένου ένας άνεργος να απαλλαγεί από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πρέπει να πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2013, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2013, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, τουλάχιστον από 30/04/2012 έως και 30/4/2013.

β) Να μην έχει κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς πραγματικά εισοδήματα, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

Zoom News

Βάζουν κάγκελα στη Βουλή

Εκτιμάται ότι θα αντικαταστήσουν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα, που τοποθετούνται στις διαδηλώσεις

Την ώρα που άλλοι «λιώνουν» στις παραλίες κάτω από τον καυτό ήλιο, έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Από το πρωί της Δευτέρας, μόνιμα σταθερά κάγκελα τοποθετούνται στις δύο ράμπες μπροστά από τη Βουλή, επί της οδού Αμαλίας.

Οι εργασίες ......

έχουν ξεκινήσει από το πρωί, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί στη δεξιά πλευρά του Κοινοβουλίου και, ακολούθως, τα κάγκελα τοποθετήθηκαν και στην αριστερή.

Ενδεχομένως, τα κάγκελα να τοποθετούνται στο σημείο, ώστε να αντικαταστήσουν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα που μπαίνουν συνήθως, σε περίπτωση διαδηλώσεων έξω από τη Βουλή.



Πρώτο θέμα

Ειδικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα για νεογνά και βρέφη!

To καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, οι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με την προφύλαξη των μωρών μας από τις υψηλές θερμοκρασίες!

Η Γενική .......

Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει χρήσιμες συμβουλές που θα μας προφυλάξουν από τον φλογερό ήλιο και τον καύσωνα!

- Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά
- Τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
- Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
- Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
- Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.

mothers blog

Ιστορική απόφαση - σταθμός για τα κινητά σε όλη την Ευρώπη!

Οριστικό τέλος στις υπερχρεώσεις περιαγωγής (roaming) δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου 2014, καθώς υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τις 27 χώρες-μέλη!
Αυτό σημαίνει ..........

ότι από του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον αριθμό μας σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χρεώσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα SMS και την πρόσβαση στο Internet θα παραμένουν ίδιες με αυτές που ισχύουν στη χώρα μας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει επιτέλους να αναπτυχθεί σωστά το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 100 πάροχοι, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει τις ταχύτητες των ΗΠΑ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δίκτυο 4G LTE. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει μικρότερη κάλυψη 4G LTE από την

briefingnews.gr

Από 25 Ιουλίου οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς!

Έφτασε επιτέλους η στιγμή της ανακοίνωσης για την ημερομηνία της υποβολής των δηλώσεων – αιτήσεων εγγραφής σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

60.000 παιδιά ........

θα έχουν την ευκαιρία να γραφτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς την επόμενη σχολική χρονιά μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Οι αιτήσεις που πρέπει να κάνουν οι μητέρες θα διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ, της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www. epanad. gov.gr) από τις 25 Ιουλίου. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου και μόνο ταχυδρομικά.

Η έγκαιρη υποβολή, όπως αναφέρει δημοσίευμα του skai, θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις ή και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 2 Αυγούστου δεν θα ληφθούν υπόψη. Οι εγγραφές των παιδιών στους σταθμούς πρέπει να γίνουν από 2 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες με οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει:
- Τις 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά
- Τις 35.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά και
- Τις 40.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.
Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Σχετικό υλικό διατίθεται στις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html).

mothers blog

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 24 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου
www.inthepharmacy.gr

Tηλ: 2761 - 0 - 32 229
Κιν. 693 - 23 37 104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.