Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Γενική συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Ομάδα Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών την προσεχή Κυριακή, στις 9.30.

Οι παραγωγοί που ανήκουν στα Υποκαταστήματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών θα συνεδριάσουν στους Γαργαλιάνους στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων (σύνολο μελών 350, εκλέγονται 11).

Οι παραγωγοί που ανήκουν στο Υποκατάστημα Πύλου θα συνεδριάσουν στο Σουληνάρι στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Σουληναρίου (σύνολο μελών 400, εκλέγονται 13).

Οι παραγωγοί που ανήκουν στα Υποκαταστήματα Μεσσήνης – Μελιγαλά και Καλαμάτας στη Μεσσήνη, στο κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης (σύνολο μελών 400, εκλέγονται 13).

Θέμα της γενικής συνέλευσης είναι η εκλογή μελών στην ειδική γενική συνέλευση της ομάδας Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών.

Ό
σοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, πρέπει να υποβάλουν δήλωση έως αύριο και ώρα 14.00, στα γραφεία των αντίστοιχων υποκαταστημάτων: Γαργαλιάνων, Πύλου, Μεσσήνης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη
γενική συνέλευση έχουν μόνο τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνετερισμώνσμών Νομού Μεσσηνίας.

Στην περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, οι γενικές συνελεύσεις θα επαναληφθούν χωρίς πρόσκληση την 26ην Οκτωβρίου, στους ίδιους τόπους και την ίδια ώρα.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Σύσκεψη στα Φιλιατρά για την απομάκρυνση φυτοφαρμάκων

Σύσκεψη - συζήτηση διοργανώνει το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, με θέμα «την απομάκρυνση το συντομότερο δυνατόν των ληγμένων και απαγορευμένων αποθηκευμένων φυτοφαρμάκων στο παλιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά».
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο δήμαρχος της πόλης και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καθηγητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των μαθητικών συμβουλίων από το γυμνάσιο και λύκειο, οι δάσκαλοι και οι εκπρόσωποι των γονέων από το 1ο Δημοτικό σχολείο, όπως και οι νηπιαγωγοί από το 1ο Νηπιαγωγείο.
Επίσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Φιλοπροόδων και του Συλλόγου “Πυρσός“.

Στόχος την σύσκεψης, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αριστοτέλης Κανναβός, είναι να υπάρξει μια ενημέρωση προς όλους, «να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και όλοι μαζί να πιέσουμε να φύγουν το συντομότερο από το χώρο αυτό τα ληγμένα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αλλά και να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας στο να γίνουν τα Φιλιατρά χώρος αποθήκευσης τέτοιων φυτοφαρμάκων και υλικών που υποβαθμίζουν την περιοχή μας».

Πηγή: Ελευθερία

Έπεσαν οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια των Φιλιατρών

Μετά από πολύ καιρό που οι τιμές του πετρελαίου κατρακύλαγαν τα πρατήρια των Φιλιατρών σφύριζαν αδιάφορα.
Ήθελαν φαίνεται το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ από το Φιλιατρά News και από το Φιλιατρά Forum για να πέσουν οι τιμές.

Εμείς
χαιρόμαστε που το ΔΗΜΟΣΙΟ κράξιμο που έφαγαν απέδωσε και ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ότι εδώ θα είμαστε να τους ξανακράξουμε και να τους ξανακράξουμε ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ.
Μόνο που το επόμενο κράξιμο θα έχει ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.
ΠΡΑΤΗΡΙΟ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ΤΙΜΕΣ.

Χθές το βράδυ λοιπόν οι τιμές των πρατηρίων έπεσαν.
Τι περίεργη σύμπτωση...
Έπεσαν σε όλα μαζί.
ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΝ????

Έτσι λοιπόν οι τιμές που διαμορφόνονται σήμερα 17/10/2008 στα πρατήρια βενζίνης στην πόλη των Φιλιατρών έχουν ως εξής:



Πάντως σήμερα πήγα καλαμάτα. Η φθηνότερη τιμή που είδα ήταν 1,019.
Έξω απο την Κυπαρισσία σε πρατήριο της ΕΤΕΚΑ η αμόλυβδη είχε 0,999 το λίτρο!!!!!!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1 EURO.