Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απάντηση Μπαντζελή σε Νάντια Γιαννακοπούλου για τα μέτρα για την αποτροπή ελληνοποιήσεων εισαγόμενης πατάτας

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε απάντηση της σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι εκ μέρους του Υπουργείου γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τη φετινή χρονιά να μην εντοπιστούν φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων εισαγωγών πατάτας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μπατζελή ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι το Υπουργείο διενεργεί ελέγχους καταλληλότητας των νωπών οπωροκηπευτικών και της πατάτας σε όλη την εμπορική αλυσίδα, ενώ οι έλεγχοι διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ειδικότερα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εφαρμόζει την υποχρεωτική τυποποίηση των νωπών οπωροκηπευτικών σε όλα τα στάδια διακίνησής τους στην εμπορική αλυσίδα, γεγονός που εξασφαλίζει στην αγορά σύστημα αναγνωρισιμότητας για κάθε προϊόν.

Επιπλέον, με τη λειτουργία του προγράμματος ..............

«Βάση δεδομένων των συναλλασσομένων στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών» καθίστανται υποχρεωτικές οι αναγγελίες για όλα τα φορτία που εισάγονται, εξάγονται και διακινούνται από και προς τις χώρες της Ε.Ε., με σκοπό τη διάθεση στην αγορά ποιοτικά κατάλληλων προϊόντων και την προστασία των καταναλωτών, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

Σχετικά με τα προϊόντα φυτικής προέλευσης δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα εισαγόμενα προϊόντα να είναι ασφαλή και με σωστή επισήμανση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τον αποκλεισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα εγχώρια προϊόντα.

Ζητάνε προσωπικό για τον Μύλο στον Αγρίλη



Ζητείται προσωπικό για το μύλο.

Έναρξη Πάσχα 2010.

Πληροφορίες: κο Νίκος


Τηλ. 694 - 7373316 και 695 - 7813257



Κόβονται, λόγω κρίσης, τα πασχαλιάτικα γλέντια την Κυριακή του Πάσχα

Κόβεται από φέτος για λόγους οικονομίας το ομαδικό γλέντι της Κυριακής του Πάσχα στις στρατιωτικές μονάδες, με οβελίες σε παράταξη και πολλούς προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, την Παρασκευή, απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από το ΓΕΕΘΑ ορίζει ότι από φέτος και στο εξής ο εορτασμός του Πάσχα θα πραγματοποιείται με παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία.

Στο γεύμα μπορούν να προσκληθούν και τα μέλη των .........

οικογενειών του προσωπικού που έχει υπηρεσία, ενώ θα συμμετέχει και η διοίκηση της κάθε μονάδας.

Μέχρι τώρα, σε κάθε κεντρική μονάδα μιας περιοχής γινόταν ευρεία εκδήλωση με όλο το προσωπικό, προσκεκλημένους, ομαδικό ψήσιμο αρνιών και παράθεση γεύματος σε όλους. Μάλιστα, σε μία μονάδα ανά κλάδο -κυρίως στην Αττική- γινόταν αντίστοιχη επίσημη εκδήλωση, την οποία επισκεπτόταν η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Για φέτος είχε οριστεί η κεντρική εκδήλωση να γίνει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πέραν του κόστους, μέτρησε και η αποφυγή πρόσθετης καταπόνησης του προσωπικού για αρκετές ημέρες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικός τομέας: Απειλείται με κόψιμο ο 13ος μισθός

Τη μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα θεωρεί αναπόφευκτη αλλά και στοχεύει η Κομισιόν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος τύπου του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Αλταφάζ εξήγησε ότι η μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα θα έχει, μέσα στους επόμενους μήνες, ως μοιραίο επακόλουθο ανάλογες συνέπειες και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Η επιρροή αυτή εξήγησε είναι εγγενής, είναι ενσωματωμένη με ένα αυτόματο τρόπο μέσα στα μέτρα μείωσης των μισθών στον τομέα του Δημοσίου.

Υποστήριξε δε ο ίδιος ότι το πακέτο των πρόσθετων ........

μέτρων στοχεύει όπως είπε και ο επίτροπος κ. Ρεν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας ,Λαμβανομένου δε υπόψη του μεγάλου μεγέθους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει ως φυσικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα και από τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας (σ.σ. χωρίς την ανάγκη υιοθέτησης ειδικών μέτρων γι αυτό) .Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας της όλα τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά για την ελληνικά μέτρα και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας θα κάνουν ειδική συζήτηση σε βάθος οι ΥΠΟΙΚ της Ένωσης τόσο στη σύνοδο του Γιουρογκρούπ όσο και του ΕΚΟΦΙΝ στις 15 και 16 Μαρτίου ενώ οι 27 ηγέτες ενδέχεται , σύμφωνα με άλλες κοινοτικές πηγές, ν ασχοληθούν και αυτοί με την ελληνική οικονομία στο συμβούλιο κορυφής στις 25 Μαρτίου, υπό το φως των μέχρι τότε εξελίξεων, μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με την κα Μέρκελ και τον πρόεδρο Σαρκοζί καθώς και με την δημοσιοποίηση η όχι κάποιου «σχεδίου Β» για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και τις μέχρι τότε αντιδράσεις των Αγορών απέναντι στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα δημοσιεύσει ειδική έκθεση για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας το προσεχή Μάιο ενώ παραδέχθηκε ,απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι σήμερα αυτή δεν είναι σε θέση να υπολογίσει ποια είναι η ακριβής επίπτωση επάνω στους (αρνητικούς ) ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μετά τη λήψη και εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων. Είπε όμως ότι αυτή η πρόβλεψη θα είναι οπωσδήποτε καταχωρημένη στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν (τέλη Μαρτίου ,αρχές Απριλίου) μαζί με τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη όλων των μακροοικονομικών μεγεθών τόσο της Ελλάδας όσο και των άλλων κοινοτικών χωρών. Όσο για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, είπε ο ίδιος έχουν φιλοκοινωνική διάσταση διότι χάρη σ αυτά, τα ελληνικά δημόσια οικονομικά θα ξαναγίνουν υγιή και βιώσιμα αφού θα ευνοήσουν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ,που επηρεάσθηκε αρνητικά τα τελευταία χρόνια και η οποία δε μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς υγιή δημόσια οικονομικά.

Τέλος έγινε γνωστό ότι ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ να προτείνει μέτρα ελέγχου των παραγώγων (προϊόντων) όπως είναι τα ασφάλιστρα κινδύνου(cds) για την αγορά ομολόγων που μπορούν να χάσουν την αξία τους.

Πηγή: Ημερησία

Κυπαρισσία: Ληστεία με πιστόλι μέρα μεσημέρι

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η εγκληματικότητα στην περιοχή της Τριφυλίας, αφού το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνουν τα κρούσματα κλοπών και ληστειών. Τελευταίο και άκρως ανησυχητικό περιστατικό η ένοπλη ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι στον πλέον κεντρικό δρόμο της Κυπαρισσίας, την οδό Ελ. Βενιζέλου, λίγα μέτρα πιο κάτω από την πλατεία.
Άγνωστος, αλλοδαπός κατά πάσα πιθανότητα, προέταξε το πιστόλι στο τζάμι αυτοκινήτου που είχε κάνει στάση στην άκρη του δρόμου, για να ψωνίσουν οι επιβαίνοντες Ρουμάνοι υπήκοοι 33 και 29 ετών σε παρακείμενο αρτοποιείο.

Υπό την απειλή του όπλου, ο άγνωστος ζήτησε από ........

τους επιβαίνοντες τα χρήματα και ό,τι άλλο είχαν και μόλις αυτοί, έντρομοι, του τα έδωσαν, ετράπη τρέχοντας σε φυγή…
Πριν λίγες μέρες, το μεσημέρι πάλι, άγνωστος έκλεψε χρήματα από ταμείο καταστήματος στην πόλη, την ώρα που ο ιδιοκτήτης εργαζόταν λίγα μέτρα πιο πέρα.
Αργά τη νύχτα της Πέμπτης, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες «μπούκαραν», από την κουζίνα, στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας, ενώ το κατάστημα ήταν κλειστό, και αφαίρεσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, τηλεοράσεις και άλλα αντικείμενα, ενώ έφαγαν κιόλας!

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, στις πόλεις και τα χωριά της Τριφυλίας σημειώνονται κλοπές, από χρήματα και αντικείμενα μέχρι και ζώα και αυγά, γεγονότα που έχουν προβληματίσει έντονα και ανησυχήσει αρκετά τους κατοίκους, οι οποίοι αισθάνονται ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και τα καταστήματα…
«Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φοβόμαστε και στα σπίτια μας», μας είπε κάτοικος χωριού της ορεινής Τριφυλίας, που κι αυτός έχει πέσει θύμα κλοπής… «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, θα μιλήσουν οι καραμπίνες», είπε συγγενής επαγγελματία που λήστεψαν…

Πηγή: Θάρρος

ΠΑ(ΤΕΡΑΣ) βίαζε την 7χρονη κόρη του παρουσία της γυναίκας του.

UPDATE 20:30

Το σκληρό πρόσωπο της σεξουαλικής κακοποίησης γνώρισε στα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής της από τον ίδιο τον 40χρονο πατέρα της ένα 7χρονο κοριτσάκι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.
Το κτήνος που θέλει να ονομάζεται και πατέρας, παρουσία της γυναίκας του ικανοποιούσε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στην ίδια του την κόρη του.

Όταν το κοριτσάκι φοβισμένο, το έσκασε από το σπίτι του και πήγε στην αστυνομία όπου είπε στους αστυνομικούς το μαρτύριο που έζησε από το ανθρωπόμορφο κτήνος τον πατέρα της.
Οι αστυνομικοί στο άκουσμα των λεγομένων ........

της μικρής έπαθαν σοκ. Πήγαν στο σπίτι και συνέλαβαν επ' αυτοφόρο τον πατέρα και την 40χρονη μητέρα Βουλγαρικής Καταγωγής.
Η μικρή εξετάστηκε απο ιατρούς όπου δεν βρήκαν σημάδια βιασμού στο σώμα της μικρής και έτσι ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση.
Μετα τις καταθέσεις τους και οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας όπου προσωρινά αφέθηκαν ελεύθεροι περιμένοντας την ιατροδικαστική εξέταση για την διαπίστωση του βιασμού.

UPDATE 20:30

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η υπόθεση είναι πραγματικά περίεργη.
Τόσο η εξέταση από τον γιατρό του νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν έδειξε -όπως αναφέρουμε παραπάνω - σημάδια βιασμού.
Η Εισαγγελέας άφησε προσωρινά ελεύθερους αλλά με περιοριστικούς όρους τους δυο γονείς γιατί δεν υπήρχε στο αυτόφωρο δικαστήριο διερμηνέας, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές. Αναμένεται να κοινοποιηθεί στην εισαγγελία η ιατροδικαστική έρευνα.
Το ερώτημα είναι τι ακριβώς έχει συμβεί με την 7χρονη? Υπάρχει υπόθεση? Ή όλα είναι απλά στην φαντασία της μικρής?

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ 2013

Για πρώτη φορά εκδόθηκαν άμεσα οι αποφάσεις που καθορίζουν τους κανόνες για τη διαχείριση της Ενιαίας Ενίσχυσης, τις νέες πρόσθετες ενισχύσεις καθώς και τις διαδικασίες πληρωμής των γεωργών.

Στόχος μας η άμεση πληροφόρηση των αγροτών αλλά και η προετοιμασία των φορέων για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων που αποτελεί βασική επιλογή για την υλοποίηση της ΚΑΠ και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

«Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που ..........

καταδίκασαν τον αγροτικό κόσμο σε στέρηση των δικαιωμάτων, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν» τόνισε η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

Με την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων στο πλαίσιο του «Διαγνωστικού Ελέγχου» της ΚΑΠ έγιναν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ οι βασικές επιλογές της χώρας μας που τίθενται σε ισχύ από το 2010.

«Οι επιλογές αυτές είναι σημαντικές για τον Έλληνα γεωργό καθώς έχουν κεντρικό άξονα τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του και την περαιτέρω βελτίωση του εισοδήματος του» δήλωσε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ειδικά μέτρα Στήριξης

Οι ενισχύσεις του άρθρου 69 (ποιοτικό παρακράτημα) καταργούνται από το 2010 και αντικαθίστανται από ειδικές ενισχύσεις ύψους 78 εκατομμυρίων Ευρώ για το σκληρό στάρι, το ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές, το βόειο και αιγοπρόβειο κρέας.

Χορηγούνται επίσης νέα δικαιώματα ενίσχυσης σε γεωργούς και κυρίως κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ύψους 30 εκατομ. Ευρώ.

2. Ένταξη συνδεδεμένων ενισχύσεων στην ενιαία ενίσχυση.

Από το 2010, εντάσσονται στην ενιαία ενίσχυση και αυξάνουν ανάλογα την αξία των δικαιωμάτων των γεωργών, οι παρακάτω ενισχύσεις:

· για το σκληρό σιτάρι

· για το ρύζι

· για τους καρπούς με κέλυφος

· για τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες

· για τους σπόρους σποράς

· για τα μεταποιημένα εσπεριδοειδή

Μέχρι 15 Απριλίου 2010 ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα στείλει στους γεωργούς ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό και την αξία των δικαιωμάτων τους, όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά την ένταξη των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

3. Κατανομή δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

Καθορίζονται με διαφάνεια τα κριτήρια κατανομής δικαιωμάτων ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα σύμφωνα με τα οποία δίνεται προτεραιότητα στους νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

4. Ελάχιστο όριο για τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων στους γεωργούς

Από το 2010 και μετά δεν χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς οι οποίοι δικαιούνται συνολικό ετήσιο ποσό μικρότερο από 200€.

Όσοι γεωργοί κατέχουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης χαμηλής αξίας και εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία έχουν τις παρακάτω επιλογές :

· Να τα μισθώσουν μέχρι το 2013 μαζί με την αντίστοιχη έκταση σε άλλο γεωργό που δικαιούται άμεσες ενισχύσεις άνω των 200€

· Να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες δικαιωμάτων, με ή χωρίς γη, ώστε οι άμεσες ενισχύσεις τους να υπερβαίνουν τα 200€.

Οι μεταβιβάσεις (μισθώσεις ή αγοραπωλησίες) καλό θα είναι να γίνουν το αργότερο μέχρι 15 Μαΐου 2010 ώστε να μην χαθούν οι ενισχύσεις για το έτος 2010. Οι ενδιαφερόμενοι γεωργοί θα πρέπει να απευθύνονται στα Περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ της περιοχής τους.

Οι γεωργοί, που ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 200€ εάν δεν επιλέξουν μία από τις παραπάνω δυνατότητες για το 2010 ή 2011 το δικαίωμα που τους αναλογεί θα διατεθεί υπέρ του εθνικού αποθέματος προς κατανομή σε νέους γεωργούς.

Το μέτρο αφορά κυρίως άτομα που το εισόδημα από τη γεωργία αποτελεί πολύ μικρό μέρος του συνολικού τους εισοδήματος.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης δεν επηρεάζεται καθόλου από τη ρύθμιση αυτή.

5. Διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα

Καθιερώνεται η δημοσιοποίηση των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι γεωργοί όλης της χώρας, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και με τοιχοκόλληση στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στα σημεία υποδοχής των αιτήσεων των γεωργών.

Καθιερώνεται επίσης η πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των γεωργών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με το ύψος των πληρωμών τους εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Τέλος, αναφορικά με τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011 προκηρύσσεται, με απόφαση της Υπουργού, διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την εμπρόθεσμη συλλογή και την καταχώρηση των αιτήσεων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για το 2010 θα υπάρξει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους φορείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, προκειμένου να πιστοποιηθούν ώστε να αναλάβουν την υποβοήθηση των δικαιούχων στην υποβολή των αιτήσεων.

Η διαδικασία της υποβολής για πιστοποίηση, θα ολοκληρωθεί μέχρι 12 Μαρτίου 2010.

Το "Μπακάλικο της Καβάλας" στην Καλαμάτα‏

Στο πλαίσιο των 2μερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας με τιμώμενη περιοχή τον Νομό Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα “Το Μπακάλικο της Καβάλας” από την Κυριακή 7 Μαρτίου έως το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010.

Το "Μπακάλικο της Καβάλας", που θα προτείνει και θα διαθέτει παραδοσιακά τυποποιημένα προϊόντα στους Μεσσήνιους, θα φιλοξενηθεί στο delicatessen κατάστημα "Μυλόπετρα" (Μπενάκη 6) στο Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και θα λειτουργεί καθημερινά σε ώρες καταστημάτων.

Η παρουσίαση του «Μπακάλικου της Καβάλας» ........

στην Καλαμάτα εντάσσεται στην προσπάθεια των Επιμελητηρίων για την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και των ανταλλαγών μεταξύ επιχειρηματιών διαφορετικών περιοχών της χώρας προς όφελος των τοπικών οικονομιών και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Καβάλας το καλοκαίρι 2009, στο πλαίσιο της πολιτιστικής διαδρομής «Δρόμοι της Ελιάς» στις στράτες της Β. Ελλάδας.

Συναντώνται αύριο Σάββατο Φωτεινή Πιπιλή και Δημήτρης Δράκος

Συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Κο Δημήτρη Δράκο θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:45 η Γραμματέας της Γραμματείας Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επίσκεψης, της κας ..........

Πιπιλή, στο Νομό Μεσσηνίας και η θεματολογία της συζήτησης θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη, υποστήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού και της πρωτοβουλίας των πολιτών στη Μεσσηνία.

Επιστολή Ξύγκα για την Λειτουργία Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Φιλιατρών.

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας, αποστέλλει επιστολή προς την διοίκηση του ΙΚΑ αναφέροντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ λόγω της παντελούς αδιαφορίας των υπευθύνων να το στελεχώσουν με προσωπικό.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας αναφέρει:

H δυσλειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ .......

στην πόλη μας, όπως γνωρίζετε, συνεχίζεται με συνέπεια τη μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και πολιτών.

Ως Δήμαρχος της πόλης είμαι αποδέκτης των παραπόνων μηχανικών, οικοδόμων , ασφαλισμένων και μη, πολιτών που για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις των μετακινούνται σε γειτονική πόλη, όπου λειτουργεί Υποκατάστημα της Υπηρεσίας σας σε πλήρη σύνθεση προσωπικού.
Ασφαλισμένοι σας και πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών σας καθημερινά κατακλύζουν το Δημαρχείο, καθώς και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας οξύτατα παράπονα.
Η Διοίκησή σας αναγνωρίζοντας την αδυναμία λειτουργίας του Υποκαταστήματος Φιλιατρών με ένα και μοναδικό Υπάλληλο, αντί να στελεχώσει την Υπηρεσία, αποδυνάμωσε αυτήν πλήρως αφαιρώντας της αρμοδιότητες.

Με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, έγγραφα και δυναμικές κινητοποιήσεις, ολόκληρη η πόλη σας έχει καταστήσει γνωστή την έντονη διαφωνία της σε οποιαδήποτε σκέψη σας για διακοπή της λειτουργίας του Υπαταστήματος ΙΚΑ.
Έχοντας την προσωπική διαβεβαίωσή σας καθώς και του κ. Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, για την τοποθέτηση (3) υπαλλήλων σε διάστημα (3) μηνών περιμένουμε την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μέχρι τότε παρακαλούμε για την απόσπαση προσωπικού προσωρινά στην Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση του κοινού και προς αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής στην πόλη.
Η λειτουργικότητα της Υπηρεσίας σας δεν είναι θέμα του Δήμου, αλλά σίγουρα μας αφορά άμεσα το αποτέλεσμα αυτής, δηλαδή η καλή εξυπηρέτηση των πολιτών μας, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό και τους ομαλούς και ποιοτικούς ρυθμούς ζωής των.

Η Δημοτική Αρχή με σύσσωμους τους πολίτες των Φιλιατρών είναι έτοιμη να διεκδικήσει δυναμικά το σεβασμό που ανήκει στην τοπική κοινωνία μας σ’ όλα τα επίπεδα και φυσικά και σ΄ αυτό της ποιοτικής παροχής υπ/σιών από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης, στ’ οποίο καταβάλλει τις εισφορές του ο πολίτης και συνεπώς δικαιούται στις αντίστοιχες παροχές.

Η υφιστάμενη λειτουργία του Υπαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών παραμένει προβληματική, αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη και μειώνει το Ελληνικό Κράτος.


Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Ο Σαμαράς που όλοι ξέρουμε και όλοι γνωρίζουμε από τα παλιά......

Ο "λαοπρόβλητος" νέος αρχηγός της Ν.Δ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ΝΔ διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε. Σήμερα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι για κανέναν».

Δεν πρέπει να εκπλήσει κανέναν αυτή η αερολογία. Αρνείται το παρελθόν του για να μπορέσει να έχει μέλλον. Θέλει μάλλον να το κάνει,αλλά δε μπορεί. Πώς να το κάνει άλλωστε;

Πρέπει να πει πράγματα να εξηγήσει και να ........

κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις για την αποτυχία της προηγούμενης Κυβέρνησης. Να αδειάσει τους πρώην συνεργάτες του Καραμανλή που τώρα όλως τυχαίως είναι δικοί του. Πρέπει να ακυρώσει τον ίδιο του τον εαυτό αφού ήταν και αυτός μέλος της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και για να το κάνεις πρέπει να έχεις .....κότσια. Τα οποία αποδεδειγμένα δε διαθέτει.

Φτάνει λοιπόν η κοροιδία κ.Σαμαρά. Ή το λές και το κάνεις ή κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Από εντυπώσεις μας έχεις χορτάσει.
Πήρες το κόμμα και είσαι υποχρεωμένος να κουβαλήσεις μαζί και το παρελθόν του όποιο και να είναι αυτό. Και με τα θετικά και τα αρνητικά του. Με τη πολιτική ιστορία του και τα βαρίδια του.

Αν δε σου αρέσει έτσι όπως είναι, ή ..... άλλαξε το αν μπορείς ή ........ αμόλα.

Δε θα στεναχωρεθούμε και πολύ!!!

Πηγή: http://cobra-argos.blogspot.com

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας ΓΑΙΑ.

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας "ΓΑΙΑ".
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο λαογραφικό μουσείο στην άνω πόλη.

Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, που είναι η παγκόσμια μέρα της γυναίκας ο σύλλογος έχει οργανώσει συνεστίαση στο κέντρο "ΟΑΣΗ" του Παναγιώτη Κουτσούλη στο Μεμί.
Η συνεστίαση θα γίνει στις 9 το βράδυ και θα έχει φαγητό, ζωντανή .........

μουσική και χορό.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ το άτομο.

Όπως καταλήγουν στην ανακοίνωση τους, και στις δύο εκδηλώσεις μας θα χαρούν να παραβρεθούν και μη μέλη του συλλόγου τους.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαρτίου 2010

ele5.jpg (744 KB) 8arr05.jpg (235 KB) foni5.jpg (176 KB) Logos4.jpg (688 KB)