Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αποικία του ΔΝΤ



* Η τρόικα των κηδεμόνων πιάνει δουλειά στην Αθήνα τη Δευτέρα

* Η κυβέρνηση έκανε την κίνηση για το δάνειο και στέλνει σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες το ασφαλιστικό προς έγκριση

* Μετά τον Στρος - Καν και ο Ρεν ζητεί μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Συμφωνεί το Μαξίμου

* Ομολογία Γιούνκερ ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο

Σε καθεστώς διεθνούς, πολυετούς πολιτικού και οικονομικού ελέγχου εισέρχεται η χώρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στον δανεισμό από ΔΝΤ - Ε.Ε. και να ζητήσει μάλιστα από το ΔΝΤ να καταρτίσει νέο πρόγραμμα σκληρότερων μέτρων μόλις δύο μήνες μετά το περιβόητο...

Πρόγραμμα Σταθερότητας. Πρόγευση για τα νέα μέτρα έδωσε η δήλωση Όλι Ρεν, ότι θα ήταν "πολύ θετικό" να επεκταθεί η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η σπουδή του Μεγάρου Μαξίμου να διαμηνύσει ότι "έχει δίκιο ο Στρος Καν όταν επιμένει για αποπληθωρισμό στην Ελλάδα".

Τα μέτρα είναι τόσο σκληρά ώστε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.-Κ. Γιούνκερ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν δύσκολο να επιβληθούν τέτοια μέτρα στην Ελλάδα, αλλά θα λειτουργήσουν ως παράδειγμα για τις άλλες χώρες.
Πηγή: εφημερίδα



Μήνυμα αναγνώστη: Ο καλύτερος Δήμαρχος.....

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας για το Δήμο Φιλιατρών.
Για εμας τους Γαργαλιανιώτες αγωνίζεται ο μεγάλος μας Δήμαρχος Καλοφωλιάς. Δεν χρειάζονται οχλαγογίες και ...απαγορεύονται οι βιντεοσκοπησεις των δημοσίων συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης με ειδικές ανάγκες να έχει το θράσος να ξέρει πως βγαίνουν οι αποφάσεις για τη πόλη του...

Το χρέος σας ακούω ότι είναι μηδενικό!!! Μπράβο σας.
Ο δικός μας Δήμαρχος ξέρει να ...........

χειρίζεται το εργαλείο του δανεισμού και χρωστάμε ίσως και πάνω από 4,000,000 ευρώπουλα...
Φροντιστήρια κάνει ο Δήμαρχος σας για να στείλουμε τον δικό μας...;
Διαβάστε και εκτιμάτε αυτά που έχετε εσεις στα Φιλιατρά.

Φώτης Παναγιωτακόπουλος
http://www.gargalianoi.com

Καμία σχέση με..τρομοκρατία οι Μεσσήνιοι που πλαστογράφησαν στοιχεία τους

ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τρομοκρατική οργάνωση δεν έχουν οι Μεσσήνιοι που φέρεται οι ταυτότητές τους να πλαστογραφήθηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ενοικίαση σπιτιών φερόμενων μελών της Οργάνωσης. Μάλιστα η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας φέρεται σαν εκδούσα αρχή των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στα χέρια των μελών του Επαναστατικού αγώνα.

Πρόκειται για τρείς ταυτότητες με την φωτογραφία του ίδιου ατόμου με διαφορετικά ονόματα. Οι δύο από αυτές έχουν το όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης με τόπο γέννησης την Θουρία ενώ η Τρίτη έχει το όνομα Αναστάσιος Γριβωκοστόπουλος.
Ο πατέρας του Μανδαλώζη που βρίσκεται στην Θουρία .........

μιλώντας στην τηλεόραση BEST TV αποκλειστικά εξομολογήθηκε ότι ο γιός του είχε χάσει πριν απο ενάμισι χρόνο την ταυτότητά του σε ταξίδι με πλοίο απο την Ηγουμενίτσα και δήλωσε την απώλειά τους με αποτέλεσμα να εκδώσει καινούργια.
Ορισμένα στοιχεία ωστόσο που αναγράφονται στη ταυτότητα δεν ταυτοποιούνται με το υπαρκτό πρόσωπο.

Ο έτερος Γριβοκωστόπουλος απο τα Φιλιατρά μιλώντας στα τοπικά μέσα δήλωσε ότι έπεσε απο τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό απο φίλους του και αμέσως πήγε στις Αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για αγρότη Φιλιατρών που ασχολείται με καλλιέργειες και απο ότι φαίνεται κάποιοι έβαλαν στο χέρι τα στοιχεία του.
Ωστόσο κι εδώ υπάρχουν ασάφειες σύμφωνα με την πλαστή ταυτότητα.

Πηγή: Radio 936

Εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία σήμερα στη Μεσσηνία.

Συντονισμένες έρευνες πραγματοποίησαν συνεργεία της αστυνομίας αποτελούμενα από συνολική δύναμη 45 αστυνομικών της Αστυνομικής διεύθυνσης Καλαμάτας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μελιγαλά και σαν σκοπό τους είχαν την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση ελέγχθηκαν ............

115 αυτοκίνητα και συνολικά 174 πολίτες.
Στην αστυνομική διεύθυνση προσήχθησαν 4 Έλληνες πολίτες, 14 αλλοδαποί, για 14 αυτόφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι από τους συλληφθέντες καταζητούνταν ενώ έξι αλλοδαποί θα απελαθούν.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Γιώργος Αλκαίος - OPA Δείτε το video Clip

Κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του single Opa των Giorgos Alkaios & Friends.
Φανερά αδυνατισμένος και ανανεωμένος, ο Γιώργος Αλκαίος έκανε πολύ καλά που δεν προτίμησε να ακολουθήσει την πρόταση της ΕΡΤ να βγάλει κλιπ με σκηνές από τον τελικό της Ελλάδας.

Αντιθέτως, έβαλε λεφτά ο ίδιος για να δημιουργήσει ένα ........

αξιόλογο βίντεο και να προωθήσει το τραγούδι του αξιοπρεπώς στην Ευρώπη.
Απολαύστε το!







Πηγή: The Best.gr

ΟΛΜΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για απεργίες μέσα στις πανελλαδικές

Τις επόμενες κινητοποιήσεις των καθηγητών γυμνασίων και λυκείων αποφάσισε μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η πρώτη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στα πλαίσια τη 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Θα ακολουθήσει η συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της 27ης Απριλίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου.

Η επόμενη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί ...........

μαζί με τους δασκάλους στις 4 Μαΐου - ημέρα της διεξαγωγής εξετάσεων των αποφοίτων Β' κύκλου ΤΕΕ - για να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας.

Μετά από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις θα συνεδριάσουν εκ νέου οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των προέδρων τους για να αποφασιστεί η μορφή της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 14 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης και λένε:

- Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα
- Όχι στην περικοπή μισθών και συντάξεων
- Όχι στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
- Όχι στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας
- Όχι στο πρόγραμμα σταθερότητας

Πηγή: Zougla.gr

Κλειστός από Δευτέρα ο κόμβος Στέρνας

Κλειστός θα παραμείνει για τους οδηγούς ο κόμβος της Στέρνας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως από την Δευτέρα, 19 Απριλίου, ώρα 07:00 έως την Παρασκευή, 30 Απριλίου, και ώρα 14:00, λόγω έργων.

Το χρονικό διάστημα που ο κόμβος θα παραμένει κλειστός οι οδηγοί θα μπορούν να εξυπηρετούνται: ...........

- Μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας στο 110 χλμ., Δερβενακίων και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.

- Μέσω του κόμβου Τρίπολης στο 161,5 χλμ. και της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους.

Πηγή: Zougla.gr

Π. Γιαννακόπουλος: Πιθανή η αλλαγή προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Μεγάλες πιθανότητες στο να υπάρξει αλλαγή προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός άφησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και ένας εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, τόνισε πως η παραμονή του Νικόλα Πατέρα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, ενώ δεν απάντησε για το ποιες είναι οι δικές του προθέσεις.

«Περιμένουμε να αποφασίσουν οι διοικούντες την ομάδα.
Αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο ............

καινούργιος πρόεδρος, γιατί κατά τη γνώμη μου, νομίζω, ότι θα υπάρξει καινούργιος πρόεδρος», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, αν και όπως ξεκαθάρισε είναι νωρίς για να πει κανείς αν γίνει αλλαγή, ποιος θα είναι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ.

Όσον αφορά τους στόχους των μετόχων, δήλωσε: «Οι προσπάθειες όλων μας είναι ο Παναθηναϊκός να έχει πάντα επιτυχίες. Η επόμενη μέρα είναι μεγάλη για την ομάδα μας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κλειστά στις 20 Απριλίου τα περίπτερα

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προκήρυξε για την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών, διαμαρτυρόμενη για την αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων.

Όπως εκτιμά η ομοσπονδία, τα νέα περιθώρια κέρδους δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση όλου του δικτύου λιανικής πώλησης προϊόντων καπνού και η επιβίωση των 40.000 σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων, που απασχολούν πάνω από 100.000 οικογένειες, κρίνεται αβέβαιη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, .............

προκύπτει αύξηση των φόρων που από το 73,5% οδηγείται στο 81,4% ή κατά 0,74% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο της εταιρείας από 0,51% σε 0,43%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,08% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο κέρδους του εμπορίου από 0,34% σε 0,281%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,06% ανά πακέτο.

Η ομοσπονδία ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη φορολογία των καπνικών προϊόντων, έτσι ώστε να παράγονται περιθώρια κέρδους που να εγγυώνται την επιβίωση του δικτύου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαμαντοπούλου: Δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού

Τη διαβεβαίωση πως «δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού», έδωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των αναπληρωτών καθηγητών .

«Στους αναπληρωτές χρωστάει και θα χρωστάει πολλά η εκπαίδευση. Με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο θα αντιμετωπισθούν οι αναπληρωτές, που έχουν τις προϋποθέσεις, την εμπειρία στους διαγωνισμούς, τόσα χρόνια», υπογράμμισε η υπουργός και σημείωσε ότι «ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να υπάρξουν προσαρμογές για όσους σήμερα υπηρετούν, ως αναπληρωτές».

«Τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε εμπειρία, ούτε ..........

προϋπηρεσία, ούτε προσόντα», επανέλαβε η κ. Διαμαντοπούλου και επεσήμανε ότι στο μέλλον θα υπάρχει ζήτηση εκπαιδευτικών, καθώς «χτίζεται το νέο σχολείο».

Οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χαθεί η προϋπηρεσία τους και γνωστοποίησαν ότι ζήτησαν από την υπουργό το μεταβατικό στάδιο μέχρι να εφαρμοστεί η αρχή του διορισμού μόνον μέσω ΑΣΕΠ να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, προκειμένου να μην αδικηθούν εκπαιδευτικοί.

Αργά το μεσημέρι αναμένεται να συγκληθεί το δ.σ. της ΟΛΜΕ με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων με αίτημα να μην εφαρμοσθεί το νέο σύστημα διορισμών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μέχρι 30 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2010, παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010.



Ημιυπαίθριοι: Βάσει αντικειμενικής αξίας πιθανότατα ο υπολογισμός του προστίμου

Στον υπολογισμό των προστίμων για τους ημιυπαίθριους όχι επί της τιμής ζώνης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά επί της αντικειμενικής αξίας προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη, «η αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους».

Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η ........

υπουργός εξήγησε ότι η αντικειμενική αξία ουσιαστικά εμπεριέχει την παλαιότητα του κτηρίου και είναι μια πολύ πιο αντιπροσωπευτική βάση, ιδιαίτερα στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπου η διαφορά στην τιμή ζώνης μπορεί να είναι πολύ χαμηλή και οι υπεραξίες να είναι εντελώς διαφορετικές.

Σε ό,τι αφορά την αναδρομικότητα του νόμου, υποστήριξε ότι ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη των βουλευτών που έθεσαν το θέμα, δεδομένου -όπως είπε- ότι εκεί πρέπει να εμφανίζεται η συνέπεια του κράτους.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να είναι καμία ημερομηνία μετά την έναρξη της αναστολής για την προηγούμενη ρύθμιση, του κ. Σουφλιά». Ανακοίνωσε δε ότι τη Δευτέρα θα προτείνει ημερομηνία έναρξης του νόμου στην Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την ανάγκη να προσμετρηθούν οι ημιυπαίθριοι στο συντελεστή δόμησης, διευκρίνισε όμως ότι είναι ένα θέμα που προβληματίζει και προανήγγειλε ότι σύντομα θα φέρει πρόταση.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Ελ. Αυγενάκης, έκανε λόγο για «επικοινωνιακό κακέκτυπο μια λησιτελούς ρύθμισης του υπουργείου». Τόνισε, πάντως, ότι συζητείται αυτή τη στιγμή ένας νόμος απέναντι στον οποίο η ΝΔ διάκειται θετικά, διότι το θέμα των αυθαιρεσιών πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για την ουσία του νομοσχεδίου εξέφρασε η κ. Βέρα Νικολαϊδου, κάνοντας λόγο για άδικη εισπρακτική μεταχείρισης των λαϊκών στρωμάτων.

Ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, Π. Μαρκάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο και ζητεί την απόσυρσή του επισημαίνοντας ότι κινείται στη λογική της ρύθμισης Σουφλιά και πάντως δεν έχει καμία σχέση με την παρέμβαση Τρίτση με την οποία θέλει να συγκριθεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο εξαιτίας του εισπρακτικού χαρακτήρα του», δήλωσε η ειδική αγορήτρια Λίτσα Αμμανατίδου, η οποία όμως είπε «ναι» στη ρύθμιση για τον Φαληρικό Όρμο με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτεί η υπουργός για την υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος και την κατασκευή αντιπλημμυρικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πράσινο φως από Συμβούλιο της Επικρατείας για κατάργηση καταχρηστικών όρων τραπεζών

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1210/2010 απόφασή της, τις αιτήσεις τραπεζών, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.6.2008 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε η αναγραφή ορισμένων όρων συναλλαγών κατά τη σύναψη δανείων και την έκδοση πιστωτικών καρτών, οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Η υπουργική απόφαση είχε απαγορεύσει μεταξύ άλλων, την είσπραξη εξόδων φακέλων για τα στεγαστικά δάνεια, την προμήθεια για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, κ.ά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι περιορισμοί, που .........

θέτει η υπουργική απόφαση προς τις Τράπεζες, είναι εντός του πλαισίου της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας και ότι οι περιορισμοί αυτοί επιδιώκουν να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και συνεπώς, του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, έκρινε ότι οι απαγορεύσεις της υπουργικής απόφασης δεν παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όπως υποστήριζαν οι τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ. Δράκος: Ασάφειες και προχειρότητες στον Καλλικράτη

Στον "Καλλικράτη" αναφέρθηκε στην σημερινή του συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.
Αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΝΑΕ και στη συνεδρίαση των Νομαρχών όλης της χώρας για το ζήτημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Ο κ. Νομάρχης, στην συνέντευξη του ανέφερε τα εξής:

«Γνωρίζεται ότι έχει ήδη κατατεθεί το μη οριστικοποιημένο σχέδιο, όπως επιγράφεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και την αρμόδια ορισθείσα επιτροπή από τον Υπουργό. Όλοι επιδίδονται στην ανάλυσή του, τη μελέτη του, την προσέγγισή του και την κατάθεση από την πλευρά τους θέσεων, εισηγήσεων, διορθωτικών παρεμβάσεων ή ακόμα και κριτικής η οποία έχει τη διαβάθμισή της από την οξύτερη μέχρι την ηπιότερη.

Εκείνο το οποίο πρέπει να σας πω, το οποίο και βγήκε από τις .........

συζητήσεις αυτές μεταξύ όλων των συναδέλφων, είναι πως όλος ο αυτοδιοικητικός κόσμος έχει βαθιές αγωνίες -δεν τις λέω φοβίες- προβληματισμό και προσπαθεί με ιδιαίτερη συμμετοχή να εξαλείψει πολλές ασάφειες, ατέλειες, ελλείψεις, τολμώ να πω και κάποιες προχειρότητες που περιέχει το σχέδιο. Θα σας τονίσω ορισμένα σημεία, τα οποία είναι τα καθοριστικά και τα πλέον κρίσιμα, κατά την άποψή μας, και που χρήζουν διορθωτικής παρέμβασης διότι, δίχως τις αλλαγές σε αυτό, δεν θα έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή, την υλοποίηση, την πραγματοποίηση του σχεδίου αυτού. Τολμώ να πω ακόμα, από τη μη άμεση εφαρμογή, ο πρώτος που θα πληγεί θα είναι ο Έλληνας πολίτης, η ελληνική κοινωνία. Αυτό αποτελεί μια πρόκληση.

Θέμα πρώτο είναι η σωστή οργάνωση και λειτουργία του συστήματος χωρίς φυγόκεντρες τάσεις, χωρίς επαναφορά σε σχήματα τοπικού ή τοπικιστικού ενδιαφέροντος ή περιοχές που λειτουργούν πέρα των πλαισίων του περιφερειακού συμβουλίου. Αναφέρομαι στο κεντρικό σχεδιασμό, που με τη λειτουργία των οργάνων αυτών, την επιλογή των προσώπων, θα έχουμε μη αυτοδιοικητική εμφάνιση και ουσία και δημοκρατίας έκφρασης που απαιτείται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την πιο πλατιά κοινωνική συμμετοχή.

Ένα δεύτερο θέμα είναι το μέγα ζήτημα των αρμοδιοτήτων. Εμείς είχαμε βάλει πυρήνα αυτής της εξέλιξης την παραμονή τουλάχιστον του Διοικητικού Κέντρου που λέγεται Νομαρχία. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σημερινής διοικητικής διαίρεσης σε νομαρχιακό επίπεδο στους Δήμους, για τους οποίους και των πλέον ισχυρών, αλλά και πολλώ δε μάλλον, των πλέον ανίσχυρων, το βάρος και οι οργανωτικές ατέλειες θα είναι μεγάλες και η αποτελεσματικότητα μειωμένη.

Τρίτον είναι οι οικονομικοί πόροι, το κείμενο- προσχέδιο νόμου δεν εκφράζεται ως νομοσχέδιο στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο ως όφειλε. Ομιλεί σαν να είναι μια μελετητική πρόταση ,ενώ εμείς έχουμε καταθέσει μελέτη, που έχουμε συντάξει μέσω του ΙΤΑ, αλλά και αποφάσεις μέσα από τα συνέδριά μας. Ελπίζουμε σύντομα αυτή η εκκρεμότητα να λυθεί επιμένοντας στο ύψος και το εύρος της συγκρότησης των πόρων της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης σε επίπεδα που να μπορέσει να λειτουργήσει, να είναι αποτελεσματική και να εφαρμόσει τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει και πρέπει να έχει. Ακόμα, πρέπει να προβλεφθεί η ενδεχόμενη αναπλήρωση των πόρων που δεν θα δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας του θεσμού αυτοτέλως, αλλά και επαρκώς, για να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας.

Τέταρτο είναι το ζήτημα του στελεχιακού δυναμικού. Τα στελέχη για να αποδώσουν πρέπει να ξέρουν ξεκάθαρα το πλαίσιο για να ενταχθούν στο νέο θεσμό. Η περίοδος εφαρμογής πρέπει να διακρίνεται για τη δυναμική και την αποτελεσματικότητά της. Είχαμε ζητήσει για αυτό χάρτα των υπερετούντων, αξιοποίησή τους, ξεκαθάρισμα των μισθολογικών και βαθμολογικών τους εξελίξεων και του κώδικα λειτουργίας του όλου πλαισίου των υπηρετούντων. Τέλος, να υπάρξει εξομοίωση και εξορθολογισμός, όλων αυτών που διέπει το σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς θα καταβάλλουμε προσπάθεια να διορθώσουμε αυτή την υπόθεση. Ξεκίνησε από τον αγώνα των αυτοδιοικητικών α’ και β’ βαθμού η μεταρρύθμιση και η νέα αρχιτεκτονική.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αναγκαιότητά της, όμως σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν, αυτά τα οποία τα συνέδριά μας έχουν προτείνει, όχι προσηλωμένοι σε μια νοοτροπία τυπολατρική, αλλά προκύπτουσα και από την άποψη των επιστημόνων και την εμπειρία των υπηρετούντων. Θεωρούμε ότι πρέπει να προκύψει η συνισταμένη εκείνη που θα δώσει τις αποδόσεις που απαιτούνται.
Αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά, και δεν έχουν τελεσιγραφικό χαρακτήρα, εμείς ευθέως καταθέτουμε ότι θα την πολεμήσουμε και θα συμπαραταχθούμε, με το στελεχιακό μας δυναμικό, σε αυτή την υπόθεση. Θεωρούμε ότι η διαβούλευση αυτή πρέπει να γίνει σε υψηλό επίπεδο με διάθεση ώστε να γίνουν σεβαστές οι απόψεις που έχουν κατατεθεί, διότι έτσι θα προκύψει το αποτέλεσμα που είχαμε οραματιστεί.»

Ολόκληρο το κείμενο παρατηρήσεων σχετικά με το μη οριστικοποιημένο σχέδιο "Καλλικράτης" μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

Παρεμβάσεις Κουσελά για βελτιώσεις στο φορολογικό και για την ψήφιση της τροπολογίας για τους πυρόπληκτους.

Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κ.α διατάξεις», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε βελτιώσεις, που ζήτησε να γίνουν επί συγκεκριμένων άρθρων του σ.ν.

Στην αγόρευσή του, ζήτησε μεταξύ άλλων να ........

αυξηθούν οι φορολογικές εκπτώσεις από το εισόδημα για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα ακίνητα, ενδεχόμενα και με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Να προστεθούν στα τεκμήρια και δαπάνες λ.χ. για τα ιδιωτικά κολέγια, αλλά και να εξαιρεθούν ρητώς από τα τεκμήρια διαβίωσης οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν παίρνουν επίδομα. Για τη φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας, που προβλέπεται όταν υπάρχουν και άλλα εισοδήματα για τον άνεργο, άνω των 30.000 ευρώ, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη οικογενειακή του κατάσταση, αφού άλλη σημασία έχει ένα παράλληλο εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο άνεργο και άλλη, λ.χ., για άνεργο με σύζυγο και τέσσερα παιδιά.

Αναφερόμενος στους ετεροδημότες που ζουν στην Αθήνα, αλλά και στους ετεροδημότες που ζουν σε αστικά κέντρα της περιφέρειας, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «συχνά η δεύτερη κατοικία είναι η λεγόμενη οικογενειακή, δηλαδή το πατρικό, που ο πατέρας άφησε σε κάποιο από τα παιδιά του. Εδώ χρειάζεται μία προσεκτική μεταχείριση. Θα πρότεινα για τέτοιες κατοικίες μέχρι 120 τ.μ, που δεν αφορούν τουριστικές περιοχές να υπάρξει εξαίρεση, να μην προστίθεται δηλαδή αυτό ως τεκμήριο, αφού η συγκεκριμένη κατοικία αφορά κυρίως αγρότες ή ετεροδημότες που προέρχονται από αγροτικές περιοχές»

Για το φόρο υπεραξίας στη μεταβίβαση επιχειρήσεων, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «έχουν γίνει αντίστοιχες προτάσεις από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ να γίνει διάκριση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευνοϊκότερους συντελεστές. Οι συντελεστές τετραπλασιάστηκαν, από 1,2% πήγαν σε 5%, για μεταβίβαση σε συγγενείς Α’ βαθμού, ανεξαιρέτως σε όλες τις επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξει διάκριση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1/3 των επιχειρηματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται οικογενειακές επιχειρήσεις, θα αποσυρθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης. Συνεπώς, το θέμα της μεταβίβασης είναι σοβαρό και ευαίσθητο, που πρέπει να το λάβουμε υπόψη. »

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο άρθρο 12 του σ.ν, ο κ. Κουσελάς ρώτησε εάν ισχύουν ακόμα οι προνομιακές φοροαπαλλαγές για τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, τονίζοντας ότι, «αν αυτές ισχύουν και δεν θέλετε να τις καταργήσετε, θα πρέπει να υπάρξουν ανάλογες φοροαπαλλαγές και για συγχωνεύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.» Για το άρθρο 18 του σ.ν. για την προσέλκυση κεφαλαίων εξωτερικού, ο κ. Κουσελάς εξέφρασε, όπως και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, σοβαρές επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί προβλήματα, τα οποία άλλωστε επισημαίνει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, Αναφερόμενος στο άρθρο 19, ο Μεσσήνιος Βουλευτής τόνισε πως «υπήρξε μεν δέσμευση για την κατάργηση του απαρχαιωμένου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί, σε αυτό το νομοσχέδιο ή σε επόμενο, ποιες δαπάνες και σε ποια όρια δεν γίνονται αποδεκτές, για να μην υπάρχει περιθώριο αυθαιρεσίας και παρερμηνειών από υπηρεσιακούς παράγοντες… Επίσης, στο ίδιο άρθρο φαίνεται ότι καταργείται το πληθυσμιακό όριο των 5.000 κατοίκων για υπαγωγή στα βιβλία. Θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τους μικρούς οικισμούς στις μη τουριστικές περιοχές, γιατί θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους μικροεπιτηδευματίες, που είχαμε και με την ένταξη των καφενείων και άλλων μικρών, στον ΟΑΕΕ. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό. Προτείνω να παραμείνει αυτή η εξαίρεση..., όμως όχι για τις τουριστικές περιοχές, οι οποίες πρέπει να υπαχθούν.»

Αναφερόμενος στο άρθρο 62 του σ.ν, ο κ. Κουσελάς ζήτησε «να εξαιρεθούν όσοι ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του αγρότη και πωλούν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές του νομού τους – όχι βέβαια στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Αυτούς θα πρέπει να τους εξαιρέσουμε και να μείνει ο τρόπος που υπήρχε μέχρι σήμερα.»

Τέλος, στην αγόρευσή του για την υποστήριξη της τροπολογίας για το πάγωμα στους πυρόπληκτους νομούς και των επιχειρηματικών δανείων που ελήφθησαν χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου, την οποία έλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουσελάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «…λόγοι ίσης μεταχείρισης των δανειοληπτών που έχουν την εγγύηση του Δημοσίου και των άλλων δανειοληπτών επιβάλλουν να κάνουμε αυτή τη ρύθμιση, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, -γιατί σε αυτές αναφέρονται αυτά τα δάνεια-, των νομών που είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης στην περιφέρεια, να μπορέσουν να ανασάνουν, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα ο μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολλά και μεγάλα.

Τα ξέρετε και τα ξέρουμε όλοι και τα έχουμε πολλαπλώς συζητήσει. Πιστεύω, κύριε Υπουργέ, ότι θα είναι μία σημαντική κίνηση από την πλευρά σας, από την πλευρά της Κυβέρνησης, η αποδοχή αυτής της τροπολογίας, που είναι αίτημα όλων των πυρόπληκτων νομών και των φορέων τους, γιατί έτσι θα δώσει μία πνοή ζωής στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών… Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω να αποδεχτείτε αυτήν την τροπολογία, η οποία θα βοηθήσει όλους τους πυρόπληκτους νομούς, που δοκιμάζονται σήμερα πολύ περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι.»

Ο Επικούρειος Απόλλωνας γύρισε στην φυσική του έδρα. Την Ηλεία.

Στην φυσική του έδρα επέστρεψε ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα μετά την ανιστόρητη απόφαση του τότε Υπουργού πολιτισμού και νυν αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας με το έτσι θέλω τον Επικούρειο Απόλλωνα στην νεοσύστατη ΛΗ' Εφορία αρχαιοτήτων έτσι απλά για να έχει αντικείμενο να ασχολείται.

Η τότε αδικία την είχε καυτηριάσει από αυτό το blog λέγοντας από την πρώτη στιγμή ότι ο Επικούρειος Απόλλωνας δεν άνηκε ΠΟΤΕ στην Μεσσηνία και απορώ πως κάποιοι αυτοδιοικητικοί ισχυρίστηκαν το αντίθετο.
Και αναφερόμαστε σαφώς και στον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο αλλά και στην πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής προβολής (ΝΕΤΠ) Κα Αντωνία Μπούζα που όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν διαλαλούσε ότι ο Επικούρειος Απόλλων ανήκει στην Μεσσηνία και βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Είρας, βάση των Γεωγραφικών συντεταγμένων της UNESCO και άλλα τέτοια.....

Αναφορικά με το Θέμα το blog Pyrgos-News φιλοξενεί ......

δήλωση του Νομάρχη Ηλείας Κου Χαράλαμπου Καφύρα για το θέμα του Επικούρειου Απόλλωνα.

Με ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι η αδικία σε βάρος της Ηλείας αποκαταστάθηκε με την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης που είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 437/10-09-09, που μετέφερε τον Επικούριο Απόλλωνα στη Μεσσηνία, με τη νέα δημοσίευση στο ΦΕΚ 115/6-04-10 της απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.

Προσωπικά νιώθω ικανοποιημένος, γιατί έναν αγώνα που ξεκινήσαμε από τις 14 Σεπτεμβρίου 2009 και μετά από πολλές δράσεις, η τωρινή κυβέρνηση ανεκάλεσε την απαράδεκτη αυτή απόφαση, δικαιώθηκαν όλοι οι Ηλείοι και κέρδισε το δίκαιο, το σωστό και το νόμιμο.

Θεωρώ ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα έχει γίνει και απομένει :

Να μη συζητηθεί εκ νέου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα του Επικούριου Απόλλωνα
η ανάδειξη του Ναού και της ευρύτερης περιοχής των Βασσών, της Φιγαλείας και του Λύκαιου Όρους
η διεκδίκηση της επιστροφής της Ζωφόρου του Ναού

Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανήκει πάλι στην Ηλεία, δικαιώθηκε το δίκαιο αίτημα μας, ο Ναός αποδόθηκε εκεί που ανήκει διοικητικά, στην Ηλεία, στην επαρχία Ολυμπίας και στη μητέρα Φιγάλεια Γη, στη Φιγαλεία, που είναι η μάνα – πόλη του Ναού.

Επαναλαμβάνω ότι ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δεν περιορίζεται στα όρια ενός Νομού, αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο και όλοι εμείς τιμούμε και προφυλάσσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερίζουμε για το που ανήκει αυτή η κληρονομιά.

Φώτης Δρούμπαλης: Πολλά λόγια... ουσία όμως μηδέν.

Στο Ράδιο Νίκη 96,4 και στην εκπομπή "Χωρίς μάσκες" με τον Παναγιωτη Χριστοδούλου μίλησε σήμερα ο τέως διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτης Δρούμπαλης για το θέμα των χειρουργείων του νοσκοκομείου.
Ο Κος Δρούμπαλης είπε ότι τα χειρουργεία είναι σχεδόν έτοιμα πλήν καποιων λεπτομερειών.

Ο κος Δρούμπαλης προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας πείσει ότι αιτία της καθυστέρησης είναι ο εργολάβος λόγω μιας οικονομικής διαφοράς του εργολάβου με τον Υπουργείο Υγείας.
Είναι να υπογραφεί μια συμπληρωματική σύμβαση για την θωράκιση του ενός χειρουργείου που δεν είχε προβλεφθεί στην μελέτη είπε ο Κος Δρούμπαλης.

Το συνολικό κόστος είναι 292.000 ευρώ. Απομένουν .......

92.00 ευρω συν 32.000 ευρώ της συμπληρωματικής σύμβασης.
Δεν υπήρχαν χρήματα για να σταλούν στο νοσοκομείο.
Το υπουργείο πήρε μέρος της χρηματοδότησης και απομένει το υπόλοιπο για να εξοφληθεί ο εργολάβος.

Από την στιγμή που θα έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές μας προς τον εργολάβο είναι θέμα 20 ημερών να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Έχουμε 17 ιατρικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Έχουμε 22 ιατρούς και θα έρθουν άλλοι 17. Θα εχουμε πλήρη λειτουργία το νοσοκομείο.
Εχουμε ολοκληρώσει την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου θα έχουμε σε λίγο και τα χειρουργεία που σε 40 μέρες το πολυ θα έχουν μπεί σε λειτουργία.

Ακούστε τον Φώτη Δρούμπαλη τι είπε στο Ράδιο Νίκη.



Παναγιώτης Μπόζος: Απαράδεκτη η καθυστέρηση λειτουργίας των χειρουργείων Κυπαρισσίας.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Κος Παναγιώτης Μπόζος την καθυστέρηση της λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Νίκη και την εκπομπή "Χωρίς Μάσκες" με τον Παναγιώτη Χριστοδούλου.
Ο κος Μοπόζος, είπε ότι ακόμα και αν υπάρχουν κάποιες οικονομικής φύσεως διαφορές με το δημόσιο και τον εργολάβο, ο τελευταίος οφείλει να το παραδώσει αν είναι φυσικά έτοιμο. Είναι άλλο οι οικονομικές διαφορές ενός εργολάβου με το Δημόσιο και άλλο θέμα το αν το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί.
Ένα έργο έχει ρήτρες, χρονικά περιθώρια να παραδοθεί. Μπορεί αν ........

υπάρξει ένας εύλογος χρόνος, μια παράταση ίσως αλλά από εκεί και πέρα όταν ένα έργο ολοκληρώνεται οφείλει ο εργολάβος να το παραδώσει άμεσα γιατί δεν του ανήκει το έργο.

Είναι ένα έργο το οποίο επιβλέπει η Νομαρχία Μεσσηνίας. Πρέπει η Νομαρχία να επέμβει και να παραδοθεί το έργο.
Ο κος Μπόζος χαρακτήρισε αδιανόητο ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες περίπου 50.000 κατοίκων να μην έχει αυτή την στιγμή χειρουργεία.

Σε σχόλιο του κου Χριστοδούλου για την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και περιφερειακών ιατρείων ο Κος Μπόζος δήλωσε ότι δεν τα γνωρίζει αλλά οι άμεσες ενέργειές του θα είναι πάνω σε αυτά.
Όπως είπε ο Κος Μπόζος δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας πολίτης του νομού που έχει τομέα ευθύνης το νοσοκομείο Κυπαρισσίας να μην νιώθει ασφάλεια. Αυτό θα είναι το πρώτιστο καθήκον μου τώρα που κατεβαίνω στο νοσοκομείο.

Ακούστε τι είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Νίκη ο κος Μπόζος.



Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επι των ημερών του Κου Μπόζου ως διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τα κέντρα Υγείας που ανήκουν στην διοικητική ευθύνη του νοσοκομείου θα δουν καλύτερες ημέρες.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στον κο Μπόζο, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι θέλει να παράξει έργο. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι ο κος Μπόζος θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τον τομέα που του ανατέθηκε.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να τον επικροτήσουμε στα καλά και να τον κρίνουμε αυστηρά αλλά πάντα καλοπροαίρετα σε ότι δεν κάνει καλά ή δεν κάνει καθόλου.

Η κυβέρνηση μας πάει στο ΔΝΤ!

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η χθεσινή επιστολή της κυβέρνησης διά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντονιμίκ Στρος - Καν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ και τον κομισάριο Ολι Ρεν.
Με την επιστολή αυτή ζητείται ουσιαστικά η έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης του μηχανισμού υπαγωγής της πατρίδας μας στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξουσία του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τη Δευτέρα θα αφιχθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ξένων δυναστών, για να ανακοινώσουν τους όρους τους, τους...

οποίους φυσικά θα αποδεχθεί ευχαρίστως και άνευ ουδεμιάς αντίρρησης η κυβέρνηση.

Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου εντελώς άσχετης με τα συνήθως προβαλλόμενα οικονομικά προσχήματα δυσκολιών δανεισμού της χώρας ή επιβάρυνσής της με υπέρογκα ή δυσβάστακτα επιτόκια.

Αν η κυβέρνηση όντως ενδιαφερόταν για τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, δεν θα προέβαινε σε καμιά κίνηση προσφυγής στο ΔΝΤ πριν κάνει το απλούστατο βήμα της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων.

Μόλις την Κυριακή αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης ότι είναι πρόθυμοι να δανείσουν στην Ελλάδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ συν 10 - 15 δισ. του ΔΝΤ με επιτόκιο 5% για τα ευρωδάνεια, αν το ζητήσει η Αθήνα. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις φετινές δανειακές ανάγκες της χώρας, άρα οι τράπεζες που θα δάνειζαν τη χώρα μας ήταν βέβαιες ότι θα πάρουν οπωσδήποτε τα λεφτά τους.

Το γεγονός αυτό θα οδηγούσε με σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα στον δανεισμό της χώρας με επιτόκιο γύρω στο 6%, καθώς αν οι τράπεζες ζητούσαν επιτόκια της τάξης του 7% και πάνω αυτό θα ωθούσε την ελληνική κυβέρνηση στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους για το σύνολο του ποσού και της χρονικής διάρκειας των ελληνικών δανείων!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έκανε αυτό. Ακύρωσε στην «πράξη την απόφαση της Ευρωζώνης για στήριξη. Δεν έβγαλε ομόλογα και ξεκίνησε τη διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ χωρίς καν να δοκιμάσει τις επιπτώσεις στις αγορές του μηχανισμού στήριξης. Αρα δεν την ενδιαφέρει το κόστος δανεισμού από τις αγορές, όπως ισχυριζόταν ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός.

Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου από εδώ και πέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες υπό την εξουσία του ΔΝΤ.

Από τη στιγμή όμως που καθίσταται προφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για λόγους αδυναμίας εξεύρεσης δανείων, λογικό είναι να αναζητήσει κανείς για ποιους λόγους το φέρνει.

Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μισητού διεθνούς οργανισμού που εξευτελίζει την κρατική κυριαρχία των χωρών που πέφτουν στα νύχια του, μας δίνει την απάντηση για τους επιδιωκόμενους ανομολόγητους στόχους της κίνησης του πρωθυπουργού.

Οπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές.

Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους. Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες.

Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Η «Ψωροκώσταινα» του μέλλοντός μας

Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου έδιναν επί δεκαετίες ολόκληρες την ιδεολογική μάχη εναντίον της θεωρίας της Δεξιάς της υποτέλειας και της αμερικανοκρατίας των μετεμφυλιακών χρόνων που παρουσίαζε την Ελλάδα ως «Ψωροκώσταινα» για να δικαιολογήσει την πολιτική της, που είχε καταδικάσει τη χώρα στη μιζέρια. «Ψωροκώσταινα» σήμαινε χώρα δήθεν προορισμένη από τη μοίρα της να είναι αιωνίως εξαθλιωμένη. Πού να φανταζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου όμως ότι μισόν αιώνα αργότερα μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον γιο του θα στρεφόταν στο ΔΝΤ, για να ξανακάνει με τη βοήθειά του την Ελλάδα και πάλι «Ψωροκώσταινα» με φτωχό λαό!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Σχόλιο: ..Να τους χαιρόμαστε!!!!





Καλαματιανός με 2,5 ευρώ κέρδισε 6,5 εκατομύρια ευρώ.

Με ένα δελτίο των 2,5 ευρώ ένας Υπερτυχερός από την Καλαμάτα, κέρδισε στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του κου Πέτρου Αλαμάρα στην Οδό Μπουλούκου, μια φτωχογειτονιά της Καλαμάτας.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου Κος Αλαμάρας μίλησε στο Ράδιο Παλμός 90,5 από τον οποίο και εξασφαλίσαμε το ηχητικό αρχείο. (Ευχαριστούμε το Ράδιο Παλμός).

Ακούστε τι είπε ο κος Αλαμάρας στο Ράδιο Παλμός 90,5.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΖΗΜΙΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ [ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ]

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών που έγιναν στις 16 / 12 / 2009 από ΧΑΛΑΖΙ.

Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για δέκα (10) ημέρες στα Γραφεία του Δήμου, δηλαδή μέχρι την 25 / 04 / 2010 και συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί το πόρισμα της εκτίμησης της ζημιάς του και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω
προθεσμία των δέκα (10) ημερών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:...........

27613- 60042 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΖΗΜΙΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ [ ΕΞΟΧΙΚΟ ]

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών που έγιναν στις 16 / 12 / 2009 από ΧΑΛΑΖΙ.

Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για δέκα (10) ημέρες στα Γραφεία του Δήμου, δηλαδή μέχρι την 25 / 04 / 2010 και συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί το πόρισμα της εκτίμησης της ζημιάς του και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω προθεσμία των δέκα (10) ημερών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: ...........

27613- 60042 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Δ.Δ. ΕΞΟΧΙΚΟΥ

Φρένο στα ψιλά γράμματα των διαφημίσεων βάζει η κυβέρνηση

Δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας το σχέδιο, με το οποίο αναβαθμίζεται και εδραιώνεται το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της νέας Κοινοτικής Οδηγίας 2008/48/ΕΚ για τις συμβάσεις αυτές.

Η οδηγία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της πληροφόρησης του καταναλωτή τόσο πριν όσο και κατά τη σύμβαση, ενώ εισάγει και κανόνες υπεύθυνου δανεισμού, δηλαδή την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να λαμβάνουν υπόψη κατά τη χορήγηση των πιστώσεων τις δυνατότητες του καταναλωτή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Επίσης, δίνει πρόσθετες εξουσίες ελέγχου στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και ......

Ναυτιλίας, όπως εξουσία πρόσβασης στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πιστωτικών φορέων και λήψης πληροφοριών και προβλέπει την επιβολή χρηματικού προστίμου για κάθε παράβαση το οποίο μπορεί να φθάνει μέχρι το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται δε ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται πλαίσιο συνεργασίας σχετικά με θέματα καταναλωτικής πίστης μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το οποίο θα εξειδικευθεί σε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί εντός των προσεχών έξι μηνών μεταξύ των δύο φορέων.

Πηγή: Zougla.gr

Συνεδριάζει σήμερα η ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις

Μετά την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε το ζήτημα των αλλαγών στο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Υπάρχουν προτάσεις για 24ωρη ή 48ωρη προειδοποιητική απεργία στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επομένου, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο για κλιμάκωση ακόμα και μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τη Δευτέρα καθηγητές και δάσκαλοι θα ........

συναντηθούν ώστε να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί η Αννα Διαμαντοπούλου συναντάται με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ωρομισθίων (ΠΕΑ) και το μεσημέρι με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ.

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Απριλίου 2010

Ele16.jpg (739 KB) 8arr16.jpg (250 KB) Foni16.jpg (293 KB)