Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Προέβλεψε τρίτη νίκη Καραμανλή

Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά από τότε που ανέλαβε υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς αισθάνεται που μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά μετά το 1993, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Αισθάνομαι μια χαρά. Και πραγματικά ευχαριστώ που το ρωτάτε.
Με τον πρωθυπουργό είχαμε μια συνάντηση ουσίας και αποτελέσματος.
Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι η πηγή, η μεγάλη πηγή πλούτου για τη χώρα μας και οφείλουμε ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες, τις κρίσιμες για την οικονομία μας, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο και να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο».

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης θα ........

γίνουν στις 20 Ιουνίου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν κονδύλια για τον Πολιτισμό στη δύσκολη οικονομικά κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ασφαλώς και κάνουμε τις αναγκαίες περικοπές, εκεί που μπορούμε, αλλά από την άλλη πλευρά οι βασικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν απολύτως».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την εκλογολογία και τη διαδοχολογία, αλλά και του τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς είπε: «Θα σας πω αυτό που έχω ξαναπεί:
Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος μετά τη Μεταπολίτευση που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός».

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος μετά τη Μεταπολίτευση που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός».

ΣΥ ΕΙΠΑΣ..........

Διοικητής πάλι ο Φώτης Δρούμπαλης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας???

Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας.

Οι «κόντρες» των «γαλάζιων» πολιτικών παραγόντων για τη θέση του Διοικητή, κυρίως, είναι ομηρικές, τα «γαλάζια» μαχαιρώματα αλλεπάλληλα και οι πιέσεις αφόρητες για να οριστεί «εκλεκτός» τους!

Θυμίζουμε ότι από τον Νοέμβριο, στην «ΕΠΙ», είχαμε αποκαλύψει το παρασκήνιο και στο συγκεκριμένο δημοσίευμά μας, τότε, μεταξύ άλλων, είχαμε γράψει χαρακτηριστικά ότι, «Αλλάζει προσεχώς διοίκηση, διοικητή και διοικητικό συμβούλιο, στο Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Κυπαρισσίας; "Ναι", όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που γνωρίζει καλά, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης!
Μάλιστα, όπως μας είπε, "αλλαγές δεν θα γίνουν μόνο στο .......

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά και στις άλλες μονάδες του Νομού και της Περιφέρειας και ήδη έχουν αρχίσει και γίνονται...".
Σε ερώτησή μας, "γιατί;", η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: "πιέσεις πολιτικών για δικούς τους ανθρώπους...".

Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, λοιπόν, θεωρείται "ειλημμένη" και "σχεδόν δεδομένη" η απόφαση για αλλαγή στη θέση του διοικητή, που μέχρι σήμερα κατέχει ο κ. Φώτης Δρούμπαλης. Ωστόσο, σε "αγκάθι" έχει αναχθεί η αντικατάστασή του αφού οι "γαλάζιοι" πολιτικοί του Νομού επιθυμούν διακαώς ο νέος διοικητής να είναι "δικός τους" άνθρωπος... Έτσι όποιος έχει μεγαλύτερη "πρόσβαση" στον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα "βάλει" τον άνθρωπό του...».

Με νεότερο δημοσίευμά μας, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, γράψαμε, μεταξύ άλλων, ότι, «με απόφαση, στις 29-1-2009, του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία έχει αριθμό ΦΕΚ ΥΟΔΔ 35/2-2-2009 και ημερομηνία κυκλοφορίας 5-2-2009, διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της θητείας του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας Δρούμπαλη Φωτίου του Παναγιώτη, από 29-1-2009 ημερομηνία συμπλήρωσης 2 ετών από τον διορισμό του...».

Οι τελευταίες πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν το παρασκήνιο που είχαμε αποκαλύψει και, σύμφωνα με αυτές, μιας και, αφενός σε «αγκάθι» έχει αναχθεί η αντικατάστασή του (του κ. Δρούμπαλη), αφού οι «γαλάζιοι» πολιτικοί του Νομού επιθυμούν διακαώς ο νέος διοικητής να είναι «δικός τους» άνθρωπος...» και αφετέρου ο ίδιος ο κ. Δρούμπαλης φέρεται να έχει δυνατές «πλάτες», με μεγάλη επιρροή στον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, από πολιτικό παράγοντα της περιοχής και του Νομού καθώς και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (σημειώνουμε, δε, ότι οι αξιολογήσεις που τον αφορούν είναι «άριστες») το πιο πιθανόν, για να μην πούμε σίγουρο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι ο Φώτης Δρούμπαλης να είναι ξανά διοικητής στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που μπορεί να έχει ήδη υπογραφεί ή να υπογραφεί αυτές τις ημέρες!

Αυτοψία για τη θέση του μπαλοποιητή Τριφυλίας

Αυτοψία στο χώρο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί η μονάδα μπαλοποίησης των σκουπιδιών της ενότητας της Τριφυλίας, στα όρια των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, έγινε χθες το μεσημέρι, από μηχανικούς της Περιφέρειας και της εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του εργοστασίου.
Ενας χώρος που από ό,τι φαίνεται με την πρώτη αυτή εκτίμηση είναι κατάλληλος για να προχωρήσει η διαδικασία.
Στην συνάντηση - σύσκεψη που έγινε στο σημείο, συμμετείχε ο εκπρόσωπος του δήμου στον Σύνδεσμο Στερεών Αποβλήτων, Χαράλαμπος Παγάνης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χριστιάνων Χαράλαμπος Καλογερόπουλος και η τοπογράφος του δήμου.
Οπως μας επισήμανε ο κ. Παγάνης, στην πρώτη αυτή επίσκεψη οι .......

μηχανικοί εξέφρασαν την άποψη ότι από γεωγραφικής απόψεως είναι καλός, ενώ μπορεί να εξασφαλιστεί και η πρόσβαση σε αυτόν με κάποιες παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα θα γίνουν και οι περιβαλλοντικές μελέτες πριν ξεκινήσει να γίνει οτιδήποτε.
Ηδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να χαρακτηριστεί από την πλευρά του Δασαρχείου.

Οσον αφορά την εκεί κατασκευή, σημείωσε ότι θα γίνει ένα εργοστάσιο το οποίο δεν θα προκαλεί καμία όχληση, τόσο στο περιβάλλον όσο και οπτική.
Τα απορριμματοφόρα θα μπαίνουν ολόκληρα μέσα στο εργοστάσιο και θα αδειάζουν τα στερεά απόβλητα, τα οποία στην συνέχεια θα συμπιέζονται και θα περιτυλίγονται με τριπλή μεμβράνη πριν βγουν έξω, και από εκεί θα μεταφέρονται σε άλλο χώρο που έχει υποδειχθεί για την εναπόθεσή τους.

Πηγή: Ελευθερία

Διαγωνισμός λογοτεχνίας στη μνήμη του Αλ. Βορρέ

Τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι θέσεις που αποφασίστηκαν είναι 1 εργάτης κηπουρικής, 1 χειριστής μηχανημάτων έργων, 1 εργάτης οδοποιίας και κτηρίων και 2 ναυαγοσώστες.
Επίσης κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η τροποποίηση του προγράμματος “Θησέας“ που αφορούσε μεταφορά ποσού από το υπόλοιπο του έργου του βιολογικού καθαρισμού σε αυτό της αποχέτευσης.
Ακόμη, επί μακρόν συζητήθηκε -και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία- ένα ......

απορριμματοφόρο να μεταφέρει μια φορά την εβδομάδα στη χωματερή του δήμου σκουπίδια από τους Δήμους Αβίας, Αρφαρών, Θουρίας, Αριος, Οιχαλίας, Παπαφλέσσα και Λεύκτρου, για τους επόμενους 3 μήνες.
Οι δήμοι αυτοί λόγω της μεταβατικής διαδικασίας στη διαχείριση απορριμμάτων δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν συμβάσεις με τους ιδιώτες για την απόθεση των σκουπιδιών τους.

Στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν εγκρίθηκε η δαπάνη για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, με περικοπή 5 χιλ. ευρώ - ενώ θετικά είδε το Σώμα την πρόταση του Ιωάννη Βορρέ, πρώην δημάρχου Παιανίας που κατάγεται από την πόλη, να θεσπιστεί ένας διαγωνισμός λογοτεχνίας υπό την αιγίδα του δήμου στην μνήμη του αδερφού του Αλέξανδρου Βορρέ.
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα έρθει σε επαφή μαζί του ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της πρότασής του και πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας έκανε μια πρώτη ενημέρωση του Σώματος για την σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη σχετικά με την κατασκευή του δρόμου παράκαμψης των Φιλιατρών. Οπως σημείωσε, το Σώμα θα τοποθετηθεί εκτενώς στο θέμα όταν φτάσει σε αυτό η έκθεση των μελετητών για τις δύο προτάσεις, δηλαδή για ανατολική και δυτική χάραξη - τόνισε όμως ότι η όποια απόφαση του Σώματος απλώς θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι δεσμευτικό.

Υπογράμμισε δε ότι η δική του πρώτη εκτίμηση είναι πως η δυτική χάραξη έχει περισσότερα πλεονεκτήματα.
Ακόμη αναφέρθηκε στην εκποίηση ενός ακινήτου μέσα στην πόλη (πρώην εργοστάσιο Rila) στην οποία προχωρά ο Συνεταιρισμός.
Όπως είπε, ο πλειστηριασμός γίνεται μέσα στις επόμενες μέρες και ο δήμος δεν προλαβαίνει να κινηθεί για την απόκτηση - αν όμως είναι άγονη η διαδικασία, τότε είπε να κινηθεί ο δήμος, να προετοιμαστεί ώστε στην επόμενη διαδικασία εκποίησης που θα γίνει να μπορέσει να το διεκδικήσει, καθώς είναι ένας χώρος που χρειάζεται στο δήμο.

Πηγή: Eλευθερία

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κο Γιώργο Παπανδρέου αποστέλλει σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Καλαμάτα αύριο Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Στην επιστολή που απέστειλε με δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ του νομού ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών αναφέρει τα προβλήματα που περνά ο Αγροτικός Κόσμος και ιδιαιτέρως ο αγροτικός κόσμος του νομού καθώς και θέτει το πρόβλημα των αποζημιώσεων από την καταστροφή που υπέστησαν οι Ελαιοκαλλιέργειες από τον παγετό της 17ης και 18ης Φεβρουαρίου 2008.

Αναλυτικά η Επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ως εξής: .........


Κύριε Πρόεδρε.

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και ταυτόχρονα η πατρίδα μας αποψιλώνεται παραγωγικά, εμείς ως παραγωγικός φορέας στον πρωτογενή τομέα ζητάμε να συναντηθούμε μαζί σας έχοντας ως στόχο να σας ενημερώσουμε άμεσα για την καταστροφική θέση των Αγροτών της Μεσσηνίας.
Κύριε Πρόεδρε ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν χρόνια τώρα.

1) Υψηλότατο Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης (Ναύλον μηχανήματα κλπ) ίδιο με το Φ.Π.Α. που ισχύει στα είδη πολυτελείας.

2) Η μη ορθολογιστική λειτουργία του ΕΛΓΑ.

3) Ελληνοποίηση εισαγομένων προϊόντων καθώς και ο μη ποιοτικός έλεγχος τους.

4) Άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στον παραγωγό και και καταναλωτή. Ξεκινά από 1 προς 5 και φτάνει 1 προς 9.

5) Ο συνταξιούχος Αγρότης παίρνει σύνταξη πείνας, ζητάμε τον διπλασιασμό της και ταυτόχρονα να ισχύει ότι ισχύει και στα υπόλοιπα ταμεία (να μεταφέρεται η σύνταξη από τον θανόντα στον Ζώντα σύζυγο).

6) Η περιοχή μας επλήγη από παγετό στις 17 και 18 Φεβρουαρίου του 2008, με αποτέλεσμα τα ελαιόδεντρα, να μην καρπίσουν για πρώτη φορά στα χρονικά.
Ζητάμε το θέμα αυτό να το φέρετε στο κοινοβούλιο ώστε να βρεθεί η φόρμουλα να αποζημιωθούμε..

Παιδιά της Ελλάδας είμαστε, δεν είμαστε αποπαίδια!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Κανναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

14 Φεβρουαρίου. Ημέρα των Ερωτευμένων.

Σε όλους εσάς που είστε Ερωτευμένοι Χρόνια Πολλά.

Πανελλαδικές: Μέχρι 20 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους τη σχετική αίτηση – δήλωση οι υποψήφιοι των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από φέτος η αίτηση - δήλωση υποβάλλεται και ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠΕΠΘ: www.ypepth.gr/exams.

Ο υποψήφιος, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του μπορεί να .....

προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση αίτησης - δήλωσης.

Πηγή: ΣΚΑΪ