Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η ομιλία της Νάντιας Γιαννκοπούλου στην βουλή για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Εκτάκτου Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πραγματοποίησε χθες 01/12/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε για να αλλάξει συθέμελα ό,τι στρεβλό και παράλογο υπάρχει στο ελληνικό κράτος.
- Με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανοίγει ένα νέο πλαίσιο παρεμβατικής και αναδιανεμητικής δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και παραγωγής κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής αλληλεγγύης.
- Η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει, εκεί που δημιουργούνται στρεβλώσεις και κοινωνικές ..........

ανισότητες.
- Σκοπός του επιδόματος είναι η στήριξη των ασθενέστερων.
- Η κυβέρνηση στηρίζει οικονομικά 2,5 εκατ. συμπολίτες μας από τις κατηγορίες των μισθωτών, των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ατόμων με αναπηρία κ.α.
- Η κυβέρνηση στηρίζει τους συμπολίτες μας σε μια εποχή, εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομικά, εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης.
- Το νομοσχέδιο είναι μια έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα έκτακτο μέτρο προς τα αδύναμα οικονομικά στρώματα και μια δέσμευση για μια γενικότερη, γενναιότερη και μονιμότερη αναδιανομή στο μέλλον.
- Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια σειρά τολμηρών μέτρων και πολιτικών μόνιμου χαρακτήρα για την ενίσχυση της οικογένειας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
- Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδωσε στους φτωχούς συμπολίτες μας ούτε ένα ευρώ για το 2008, μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.
Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της, με την κατηγορηματική φράση: «Δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα».

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ;

ΣΤΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Η ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ, ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΤΗΝΙΑΡΗΔΕΣ ΟΤΙ ΚΕΡΖΙΔΟΥΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ.
ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΦΠΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΦΠΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΩΝΟΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΙ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΕΣ.

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΟΥΛΕΥΟΥΝ; Ή Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ .........

ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΨΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ
Τα στοιχεία του Αναγνώστη είναι στην διάθεση μας


Δημήτρης Κουσελάς: Εμπρακτη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης.

Στην αγόρευσή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς αναφέρθηκε στα εξής:

«Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα αποτελεί την πρώτη νομοθετική ..............

πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την έμπρακτη απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται και υλοποιεί τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με αυτό το νομοσχέδιο χαράσσουμε σαφή διαχωριστική γραμμή με τις πολιτικές της Ν.Δ, πολιτικές που οδήγησαν 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και στην απόγνωση.

Εμείς, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την οικονομία, δεν λέμε μεγάλα λόγια. Κάνουμε έργα. Με αυτό το νομοσχέδιο, υλοποιούμε μια βασική προεκλογική μας δέσμευση, που κοστίζει πάνω από 1 δις ευρώ και καλύπτει φτωχούς οικογενειάρχες, μισθωτούς, χαμηλοσυνταξιούχους, αγρότες, ευάλωτες κατηγορίες, πάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας. ‘Ίσως όχι όλους όσους θα θέλαμε. Αλλά εδώ, πέραν του ανυπέρβλητου δημοσιονομικού περιορισμού, υπεισέρχεται και το σοβαρό πρόβλημα του εντοπισμού των πραγματικών (και όχι των«μαϊμού») δικαιούχων τέτοιων ενισχύσεων, που οφείλουν να είναι σαφώς στοχευμένες, σε μια χώρα όπου βασιλεύει η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

Δεν παρέχουμε, βέβαια, τη λύση στη φτώχεια και στην αναγκαία εισοδηματική αναδιανομή. Δεν εξαντλούμε με την έκτακτη εισφορά την αναγκαία «κοινωνική ευθύνη» των ισχυρότερων επιχειρήσεων, που είναι ζήτημα πολύ ευρύτερο και σοβαρό, ούτε φιλοδοξούμε εδώ να λύσουμε τα προβλήματα των χαμηλών μισθών.

Η μεγάλη διαφορά, όμως, της πολιτικής μας είναι η πολιτική ανατροπή που πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ. Έχει μεγάλη σημασία από ποιους τα παίρνεις και σε ποιους τα δίνεις. Το στίγμα της πολιτικής μας, όχι τόσο το μέγεθος του συγκεκριμένου επιδόματος. ’Ετσι πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα και η υπόλοιπη Αριστερά. Να στηρίξει και να αγωνιστεί για τη διεύρυνση των πολιτικών αναδιανομής…»

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «Αυτό το νομοσχέδιο είναι μια πρώτη και άμεση απόδειξη της τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, με την εφαρμογή μιας εντελώς διαφορετικής και σαφώς δικαιότερης λογικής μοιράσματος ωφελειών και επιβαρύνσεων. Πότε, αλήθεια, τόλμησε η προηγούμενη κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, αναδιανέμοντας 1 δισ. ευρώ σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας; Πότε, αλήθεια, έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση 1 δισ. ευρώ επιπλέον στην Παιδεία, πότε ενίσχυσε τόσο τις δημόσιες επενδύσεις, όπως κάνει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον πρώτο Προϋπολογισμό της και μάλιστα σε τόσο αντίξοες συνθήκες;

Και όσοι μιλούν για... «χαράτσια» στους μόλις 60.000 κατόχους ατομικής (το τονίζω, ατομικής...) περιουσίας αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, ούτε την ανάγκη να δείξουν και οι έχοντες έμπρακτα την κοινωνική τους αλληλεγγύη στους μη έχοντες. Θέλουν το κράτος-προστάτη και γενναιόδωρο αιμοδότη σε πόρους και υποδομές για τις δικές τους δουλειές, υπηρεσίες και συμφέροντα, δεν θέλουν όμως να συνεισφέρουν αυτά που τους αναλογούν στο δημόσιο ταμείο. Δεν τους αδικώ: έτσι έμαθαν να σκέφτονται και να πορεύονται με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, που έστελναν τον λογαριασμό στα συνήθη φορολογικά υποζύγια, έτσι σκέφτονται!

Μόνο που έφτασε ο καιρός να ...ξεμάθουν! Πρέπει, επιτέλους, σ’ αυτό τον τόπο να εισφέρουν και αυτοί που έχουν τα περισσότερα, αν θέλουμε να έχουμε δημόσια αγαθά, υποδομές, κοινωνική πολιτική, κοινωνική αλληλεγγύη. Και είναι πρώτιστο καθήκον, αλλά και τιτάνιο έργο της Κυβέρνησής μας να διασφαλίσει ότι αυτό όντως θα ισχύσει. Αλλιώς, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για αναδιανομή εισοδήματος και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας!

Με το νομοσχέδιο αυτό κάνουμε ένα πρώτο βήμα. Δίνουμε μια ανάσα, δεν λύνουμε όλα τα προβλήματα. Το κύριο είναι πως υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης και η ευαισθησία και η βούληση και το σχέδιο να προχωρήσει σε τομές για μια δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, σε πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παρά τους σοβαρούς περιορισμούς και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Ήδη, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα επιχειρηθεί η αναγκαία ευρύτερη αναδιανομή..»

Α, ρε Καραμανλή, το θηρίο που φοβόσουνα μια γατούλα ήτανε

Η συντριβή της κυρίας Μπακογιάννη.

Γέλια προκαλούν οι αναλύσεις των διαφόρων επικοινωνιολόγων, δημοσκόπων , πολιτικών αναλυτών για τα αίτια της λαϊκής αποδοκιμασίας της κυρίας Μπακογιάννη.

Είναι τόσο εύστοχες οι παρατηρήσεις τους όσο πετυχημένες ήταν και οι προβλέψεις τους για μάχη ψήφο-ψήφο την Κυριακή..

Από κοντά στην ακατάσχετη μπαρουφολογία και τα βαριά χαρτιά της ΝΔ Σπηλιωτόπουλος, Μειμαράκης κλπ μαζί με την δευτεράτζα ΓιακουμάτοΓιανοπουλαιο,Κασιμιταίους οι οποίοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

Προφανώς η βάση της ΝΔ που αγαπάει ανυστερόβουλα την παράταξη αντιλήφθηκε το μέγεθος της ανικανότητας των στελεχών...

της να κατανοήσουν τι πρέπει να πράξουν και πήρε την κατάσταση στα χέρια της με την μαζική συμμετοχή της την Κυριακή.

Έδωσε ηχηρό μάθημα στα καλόπαιδα που ενώ βγαίνουν στην Β΄ Αθηνών ο αέρας και τα φιλέτα από τα μπιστρό του Κολωνακίου τους είχαν θολώσει την κρίση.

Αν έτρωγαν κοψίδια στο Περιστέρι και έπιναν τσίπουρα στα καφενεία της Λάρισας θα είχαν διαπιστώσει τις ισοπεδωτικές διαστάσεις που θα λάβει η νίκη Σαμαρά.

Η ψηφοφορία την προηγούμενη Κυριακή εξελίχθηκε σε επανάσταση των απλών μελών που καταψήφισαν το πολιτικό μηδέν, και την οικογενειοκρατία που εκφράζει η Ντόρα.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών κανείς μας δεν θυμάται τις απόψεις που έχει εκφράσει για το μέλλον της χώρας, την προοπτική της, τις συμμαχίες που πρέπει να οικοδομήσουμε για να επιβιώσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται..

Η πορεία της δεν συνδέθηκε με μαχητικότητα, διεκδικήσεις, συγκρούσεις, αντίθετα είχαμε άπειρες δημόσιες σχέσεις με ξένους παράγοντες, αλισβερίσι και συναλλαγή με το πολιτικοδημοσιογραφικοοικονομικό κατεστημένο.

Κάθε βράδυ οι ίδιοι κουραστικοί βερμπαλισμοί στα κανάλια, με τα Νίκο μου, Όλγα μου, Άννα μου, να δίνουν και να παίρνουν φουντώνοντας τον μέσο ψηφοφόρο.

Μέσα σε αυτή την έρημο θέσεων και κουραστικών επαναλήψεων της Ντόρας άρχισε ο Σαμαράς να λέει κάτι για ιδεολογία, να μην ντρεπόμαστε για ότι είμαστε, να κοιτάξουμε πρώτα το σπίτι μας που είναι ρημαδιό και έτσι έβαλε τον πρώτο δίσκο στο πικ απ για να ξεκινήσει το πάρτυ.

Με την πολιτική αλφαβήτα βγήκε ο Σαμαράς και με την εικόνα του νταή που τα έβαλε με τον Μητσοτάκη όταν διαφώνησε για το Σκοπιανό.

Και εκεί που στην Βόρειο Ελλάδα είχαν ξεχάσει τις παλιές ιστορίες (σε δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται το Σκοπιανό) νάσου ο μαχαλόμαγκας ο Μειμαράκης να τον βρίζει για το 93 και να τον ηρωοποιεί.

Μπα σκέφτηκε ο ψηφοφόρος, ο αμίλητος υπουργός Άμυνας που δεν τον ακούσαμε το καλοκαίρι όταν οι Τούρκοι έκαναν κόσκινο τον ουρανό του Αιγαίου από τις παραβιάσεις, που την βρήκε τέτοια λεβεντιά.

«Δεν πειράζει παιδάκι μου θα περιμένω στην ουρά και ας έπεσε το σύστημα γιατί πρέπει να πάω σπίτι για να έρθει η γριά το απόγευμα να την μαυρίσει και αυτή» έλεγαν οι γέροι την Κυριακή το πρωί μετά την εκκλησία που πήγαν να ψηφίσουν.

Για όσους δεν κατάλαβαν και φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί εντός της ΝΔ τα Κυριακάτικα θα έχουν και συνέχεια γιατί όπως λέει και ο λαός τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Υ.Γ Α, βρε έρημε Καραμανλή κρίμα, το θηρίο που σκιαζόσουνα ένα ψοφίμι ήταν, και το καθαρίσαμε εμείς την Κυριακή ενώ έπρεπε να το είχες κάνει από το 2004 που σου δώσαμε την εντολή. Ακόμα και στην Λάρισα 60% πήρε ο Σαμαράς. Τελικά ο Κοκκινούλης είχε μεγαλύτερη δύναμη από τον Σουφλιά που είχες εικόνισμα.
http://www.antinews.gr/?p=26113




Αντ. Σαμαράς: Εξοδος από την κρίση με ανάπτυξη, όχι με συμπίεση

Τις προτάσεις του για έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» τη δημοσιονομική κατάσταση, τονίζοντας όμως πως για να ξεπεράσουμε την κρίση δεν πρέπει επ’ ουδενί να εξαπολύσουμε φοροεπιδρομή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Πρέπει να εξαντλήσουμε όλους τους τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδα μεγιστοποιώντας το δυναμισμό της οικονομίας και την απόδοση των περιουσιακών μας στοιχείων, όχι πιέζοντας ακόμα περισσότερο...

μιαν οικονομία που βρίσκεται ήδη στα όρια της ασφυξίας. Θα βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη όχι με συμπίεση της οικονομίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε πως υπάρχουν πολλοί – επιχειρήσεις και νοικοκυριά – που βρίσκονται ήδη στο όριο και «τελικά μια τέτοια πίεση στην αγορά και στην κοινωνία σε συνθήκες κρίσης, θα προκαλέσει μείωση δημοσίων εσόδων και αύξηση κυκλικών δαπανών. Άρα διόγκωση των ελλειμμάτων».

Συνεχίζοντας τόνισε πως οι επισημάνσεις του αυτές συνιστούν μια πρώτη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση: «Καλό είναι αυτή την προειδοποίηση να την πάρουν πολύ σοβαρά. Όχι μόνο γιατί την εννοούμε και θα μας βρούν απέναντι».

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε την άντληση φορολογικών εσόδων, για παράδειγμα, από την περιστολή της φοροδιαφυγής με τη μέθοδο των «τεκμηρίων κατανάλωσης».

Επιφυλάχθηκε, πάντως, να αναφέρει και επιπλέον μέτρα απαραίτητα για τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια ωστόσο παρουσίασε κάποιες γενικές κατευθύνσεις για την οικονομία, οι οποίες, όπως ανέφερε, βασίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Τονίζοντας πως «δεν είναι μόνο η διεθνή κρίση που μας γονάτισε» αλλά «κι ένα ολόκληρο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που χρεοκόπησε» υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του «για να ξεπεράσουμε τη δημοσιονομική κρίση και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε άλματα ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας διευκρίνισε πως το κράτος πρέπει για να μειώσει άμεσα τα ελλείμματα «να τα βάλει όλα στο μικροσκόπιο»:

«Στο μικροσκόπιο τον ισολογισμό των επιχειρήσεων, όλων των επιχειρήσεων, αλλά κατά μείζονα λόγο των μικρομεσαίων. Στο μικροσκόπιο τις στρεβλώσεις των αγορών. Στο μικροσκόπιο τις δημόσιες δαπάνες».

Μεταξύ άλλων πρότεινε τη μείωση του εξωγενούς κόστους των επιχειρήσεων, αναφερόμενος στη φορολογία, τις εργοδοτικές εισφορές, τις εισφορές υπέρ τρίτων, πάσης φύσεων τέλη, επιβαρύνσεις, πνευματικά δικαιώματα, αλλά και «κάθε λογής “χαράτσια” που πληρώνουν».

«Η στήριξη της επιχείρησης σήμερα, η βοήθεια προς την επιχείρηση να γίνει πιο ανταγωνιστική, οφείλει να είναι κυρίαρχη συνιστώσα και ύψιστη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής» τόνισε.

Επισήμανε ακόμη πως τη μείωση των φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων της επιχείρησης είμαστε υποχρεωμένοι να την κάνουμε, και προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς ζήτησε την εξάλειψη των στρεβλώσεων, που όπως σημείωσε, υπάρχουν στην αγορά, κάνοντας αναφορά σε μονοπώλια, ολιγοπώλια, καρτέλ κ.λπ. Ως στρέβλωση επισήμανε και το παρεμπόριο, αλλά και τις καθημερινές πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

«Εξάλειψη των στρεβλώσεων σημαίνει περισσότερος ανταγωνισμός: Δέστε, για παράδειγμα, πόσο ωφελείται το κοινό, όταν στη θέση ενός κρατικού μονοπωλίου δημιουργούνται δύο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Ας πούμε, δύο αεροπορικές εταιρίες, που έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, νεώτερα αεροσκάφη και χαμηλότερες τιμές» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως το τρίτο που πρέπει να βάλουμε στο μικροσκόπιο είναι οι δαπάνες του προϋπολογισμού. Ζήτησε συγκεκριμένα τη μείωση των δημοσίων δαπανών που είναι σπατάλες, και όχι αυτών με υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα, και υψηλές αποδόσεις. Μεταξύ αυτών ανέφερε αυτές που αφορούν την εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλών στρωμάτων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και αυτές που αφορούν επενδύσεις ειδικά σε τομείς κρίσιμους: Υποδομές, μεταφορές, Ενέργεια και Έρευνα. Αυτές -πρόσθεσε-πρέπει να αυξηθούν, γιατί «θα δώσουν τελικά περισσότερα οφέλη σήμερα κι αύριο απ’ ό,τι κοστίζουν τώρα».
http://www.antinews.gr/?p=26097





ΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...‏

Ξέραμε εδώ και χρόνια ότι ο Σαμαράς ασκεί κρυφή γοητεία σε ένα κομμάτι της Αριστεράς. Θα θυμάστε ότι ο Ανδρέας Λεντάκης είχε πάει μαζί του στην Πολιτική Άνοιξη. Ο μακαρίτης, πλέον, Λεντάκης για τον οποίο ο Μίκης είχε συνθέσει το περίφημο τραγούδι "Χτυπούν το βράδι στην ταράτσα τον Ανδρέα"! Σήμερα ήταν η σειρά του ίδιου του Μίκη να εκφραστεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Σαμαρά! Διαβάστε τί γράφει σε επιστολή που του έστειλε. Προσέξτε την αγάπη και την οικειότητα στον... τόνο από τον κορυφαίο εν ζωή έλληνα μουσικό και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. "Αγαπητέ μου Αντώνη, πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου...

για την θριαμβευτική σου νίκη, που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας. Με αγάπη, δικός σου, Μίκης"...Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Οι λέξει του Μίκη μιλούν από μόνες τους...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300



"Παράταση Προθεσμίας Πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών ΟΓΑ"

Ο ΟΓΑ, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της τελευταίας περιόδου, θα δεχτεί πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης και εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2009, χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου (αρ. 1322/27.11.2009), οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και τη Δευτέρα 21-12-2009.

Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώνουν μόνο μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της ..........

Ελλάδος (ΑΤΕ bank), με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).

Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕ bank, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Δεκεμβρίου 2009

Ele2.jpg (739 KB) 8arr02.jpg (248 KB) Foni2.jpg (222 KB)