Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΤΥΤΟ!!! Θα πληρώσεις 140€ παραπάνω επειδή είσαι Έλληνας!

- Ήπειρος: Απίστευτος διάλογος ξενοδόχου με πελάτη
- Για το ίδιο δωμάτιο ένας Άγγλος πληρώνει 40€ και ένας Έλληνας 180€
- ''Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν προσφορές! Εσείς πληρώνετε διαφορετικά''!
- Την ίδια ώρα πολλά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτο και βάζουν πωλητήριο

Την ώρα που τα περισσότερα νοικοκυριά ........

αγκομαχούν και προσπαθούν να βρουν χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές, η τιμολογιακή πολιτική μεγάλων ξενοδοχείων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στις Κυκλάδες, στα παράλια τις Ηπείρου και στη Λευκάδα, προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, ξενοδόχοι που συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία, νοικιάζουν τα ίδια δωμάτια σε Έλληνες και ξένους με κραυγαλέες οικονομικές διαφορές. Διαφορές που σε ξενοδοχείο της Ηπείρου, φτάνουν ακόμα και τα 140€ την ημέρα!

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος ξενοδόχου - πελάτη, που δημοσιεύεται στο katoci.com...
- Παρακαλώ, θέλω ένα δίκλινο για τρεις ημέρες. Πόσο κοστίζει τη βραδιά;
- 180 ευρώ.
- Συγγνώμη, σε τουριστικό φυλλάδιο της Αγγλίας σας βρήκα με 40 ευρώ.
- Για τους Αγγλους, είστε Αγγλος εσείς;
- Ηλίθιος είμαι;
- Δυστυχώς για τους Έλληνες δεν προβλέπονται προσφορές.
- Μα δεν έχετε ακούσει για την κρίση;
- Εμείς κύριε δεν έχουμε κρίση!

Η άλλη όψη του νομίσματος

Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ξενοδοχεία μικρά και μεγάλα σε ολόκληρη την Ελλάδα βάζουν πωλητήριο λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη επενδυτές του εξωτερικού βολιδοσκοπούν την κατάσταση και ψάχνουν ευκαιρίες είτε αγοράς είτε μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Οι επενδυτές του εξωτερικού έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένα γραφεία που τυχαίνει να γνωρίζουν ακόμα και τις μυστικές αναθέσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ακόμα και τις αγγελίες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές: Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Κως αλλά και Χαλκιδική, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον δείχνουν κυρίως Ρώσοι, Καναδοί, Κινέζοι και Αμερικανοί.

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις για την πώληση ξενοδοχειακών μονάδων είναι το υψηλό κόστος που φέρνει κώλυμα στη συμφωνία μεταξύ ξενοδόχων και επενδυτών. Όπως ανέφερε προ ημερών η Real News, παραδοσιακά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία, όπως το President, το Divani, το “Τιτάνια” και το Ledra Marriot δεν συμβιβάζονται με ποσά μικρότερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο η τιμή εκκίνησης ήταν διπλάσια στα 200 εκατομμύρια ευρώ...

Real.gr

Εξακολουθούν να δένουν με ιμάντες τα ΑμεΑ στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών [ VIDEO ]

Στην πολιτική του ιμάντα και της βίαιης καθήλωσης φαίνεται ότι επιμένει η διοίκηση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας.

Η αποκάλυψη τον περασμένο Φεβρουάριο των συνθηκών περίθαλψης παιδιών με Αναπηρία, στο συγκεκριμένο ίδρυμα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, είχε ...........

προβεί σε δηλώσεις περί διόρθωσης της κατάστασης, ωστόσο για άλλη μια φορά μένει στα λόγια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", η διοίκηση του ιδρύματος, όχι μόνο δεν καταργεί τα δεσμά και τα κλουβιά (!), αλλά προχώρησε και στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων ιμάντων, για να συνεχίσουν τις απάνθρωπες πρακτικές τους.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι ιμάντες αγοράστηκαν με το υπουργείο Υγείας να τηρεί σιγή ιχθύος.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στη "Διαύγεια", στις 08/03/11, η διοίκηση του ιδρύματος προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό για προμήθεια ιμάντων με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ.

Εννιά ημέρες αργότερα και ενώ είχε αποκαλυφθεί το τι συνέβαινε στο ίδρυμα-κολαστήριο, η διοικήτρια υπέγραψε σύμβαση με εταιρία η οποία προμήθευσε με ιμάντες καρπών για ακινητοποίηση του χρήστη στο κρεβάτι, ειδικούς ιμάντες μαγνήτη καρπών και ειδικούς ιμάντες για ακινητοποίηση στο κρεβάτι με μαγνήτη για πόδια.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του υπουργείου Υγείας το οποίο οφείλει να απαντήσει για τις κινήσεις που έχει κάνει ώστε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες πρακτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάγκη άμεσης κατάργησης της χρήσης ιμάντων έχει επισημανθεί με κατηγορηματικό τρόπο και από τον Συνήγορο του Πολίτη, μετά από έρευνα στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Δείτε το Video με το θέμα



Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Ιδιαίτερα ζεστός και υγρός αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας στα ηπειρωτικά στους 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα δυτικά και τους 38 βαθμούς.

Τυχεροί είναι όσοι αναχωρούν για την καλοκαιρινή τους άδεια καθώς ο καιρός ενδείκνυται για δροσερές βουτιές στις παραλίες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού...........


Σάββατο, 9/7

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα ανατολικά η μέγιστη 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Τους 37 βαθμούς θα «σημαδεύει» ο υδράργυρος και στη Θεσσαλία ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες και την Κρήτη απ’ άποψη θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς και μόνο τοπικά στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Κυριακή, 10/7

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή φθάνοντας κυρίως στα Δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαία τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Έρχεται «θερμή» εβδομάδα

Γενικά αίθριος και ζεστός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι άνεμοι, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και εκτιμάται ότι θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 και κατά τόπους στα δυτικά και τους 39 βαθμούς.

Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τις ημέρες στις οποίες θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίας συνιστάται μεταξύ άλλων:

-Η αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

-Η κατανάλωση άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.

-Η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

-Η προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό.

-Απαραιτήτως χρήση καπέλου.

- Συχνά ντους

Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

-Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

-Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Επίσης οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

To Video από τα χθεσινά εγκαίνια του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.

Είναι πλέον διαθέσιμο και μπορείτε να δείτε το video από τα χθεσινά εγκαίνια του Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.

Το Video το τοποθετήσαμε στο θέμα των εγκαινίων και θα το βρείτε εδώ

http://filiatranews.blogspot.com/2011/07/blog-post_9826.html


Να ευχαριστήσουμε πολύ τον πολύτιμο συμπαραστάτη μας, τον πρώην διαχειριστή μας για την πάρα πολύ καλή δουλειά του με το Video.



Την Δευτέρα οι πρώτες διώξεις για τα στημένα

Οι πρώτες διώξεις κατά παραγόντων και ομάδων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών θα ασκηθούν την Δευτέρα.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης, θα ασκήσουν λοιπόν στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας διώξεις, στα 15 άτομα για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Έτσι λοιπόν, είναι πολύ πιθανόν να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Μπέος (Ολυμπιακός Βόλοθ), Ψωμιάδης (Καβάλα), Τσακογιάννης (Ηλιούπολη), Παντέλης, Χάλκος (Ηλιούπολη), Νικολόπουλος (Ηλιούπολη) και Παπακώστας.

Μετά τις πρώτες διώξεις, θα πάρουν σειρά και ..........

οι υπόλοιποι 68 άνθρωποι που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο ....

με τα στημένα παιχνίδια, που έχει ξεσπάσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στους πρώτους 15; Οι παράγοντες κινδυνεύουν με εφ’ όρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο, ενώ οι ομάδες μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και τον υποβιβασμό.

BEST TV

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.