Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ψινάκης στη βουλή;

Ακούγεται έντονα πως ο Ηλίας Ψινάκης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο τουΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Δεν ξέρω πώς ταιριάζει ο Ψινάκης με αυτά που πρεσβεύει το ΛΑΟΣ, είναι σίγουρα όμως κάτι που έλειπε από τη Βουλή.

Φαντάζεστε τον Ηλία να βλέπει τον Κωστάκη και να του λέει:

"Αϊ μωρή κουλή, πώς έκανες έτσι το κράτος;"

Θα το ζήσουμε κι αυτό;

Μόνο αυτό μας έλειπε....
Trelo koyneli




Κλείνει από σήμερα η παλιά σήραγγα Αρτεμισίου

Κλείνει από σήμερα η παλιά σήραγγα Αρτεμισίου προκειμένου τα συνεργεία του Μορέα να προβούν σε μικροεπισκευές και εκσυγχρονισμό της.
Η παλιά σήραγγα όπως υπολογίζουν οι υπεύθυνοι του Μορέα θα παραμείνει κλειστή έως το τέλος Δεκεμβρίου προκειμένου να δοθεί και πάλι στην .......

κυκλοφορία πλήρως ανακαινισμένη.

Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και Ειδήσεις

Διάθεση laptop σε μαθητές Α' Γυμνασίου. Από 1/10/2009 η διανομή τους.

Από την 1η Οκτωβρίου οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από τα καταστήματα της επιλογής τους. Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του τύπου, από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η δράση για την «Ψηφιακή Τάξη» και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α'Α Γυμνασίου, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τον χρονικό προγραμματισμό της.

Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών ........

απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου. Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν, με ευθύνη των προμηθευτών, προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Ο φορητός μαθητικός υπολογιστής αποτελεί τεχνολογικό εργαλείο άμεσης αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται καμία τεχνική ενέργεια από την πλευρά των γονέων ή των μαθητών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:


Μαθητικά Laptop. Τι αγοράζεις με 450 ευρώ.

Laptop με έκπτωση 450 ευρώ για 120.000 μαθητές

Διανομή Laptop στους μαθητές της Α' Γυμνασίου

Δωρεάν ή με πολύ μεγάλη έκπτωση laptop για μαθητές της Α' Γυμνασίου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
Διευκρινίσεις για την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου


Αναστέλλεται η έκδοση του Χριστοφοράκου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ομόφωνα να μην εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μιχ.Χριστοφοράκος, καθώς κατά την κρίση τους τα αδικήματα για τα οποία τον αναζητά η Ελληνική Δικαιοσύνη έχουν παραγραφεί.

Μάλιστα, οι τρεις δικαστές εντόπισαν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ως γερμανού πολίτη, κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.
Οι πληροφορίες θέλουν το επόμενο βήμα για τον φυγόδικο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδας να είναι το αίτημα για την αποφυλάκισή του.

Θα προηγηθεί ωστόσο η εξέταση και του .........

δεύτερου εντάλματος που υπάρχει εις βάρος του και με το οποίο ζητείται η έκδοσή του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στις γερμανικές φυλάκες.

Πηγή: Εθνος

Απόπειρα ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τη Δευτέρα από το Βύρωνα Αττικής, ακινητοποίησαν στην εθνική οδό Μεσσήνης - Αριστομένους το αυτοκίνητο που οδηγούσε ταχυδρομικός διανομέας και με την απειλή καραμπίνας, αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν τα χρήματα που μετέφερε.
Ο ταχυδρόμος προφασίστηκε ότι είχε μόνο γράμματα ενώ παράλληλα προσέγγιζε άλλο αυτοκίνητο.

Οι δράστες πιθανώς φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν και έτσι επιβιβάστηκαν στο .........

αυτοκίνητο τους και έφυγαν άπραγοι.
Ωστόσο, κατά την αποχώρησή τους το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και ανετράπη.
Οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Προσδιορισμός ΕΤΑΚ - Τιμές ανά τετραγωνικό

Την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα και αποκλειστικά για τον προσδιορισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ορίζει με εγκύκλιό του το υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Για το έτος 2009 οι τιμές οικοπέδων ανά τετραγωνικό μέτρο στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων στα φυσικά πρόσωπα, είναι οι οριζόμενες στην 1085779/886/0013 ΠΟΛ 1117/12-8-2008 (Φ.Ε.Κ. 1701 τ.Β/25-8-2008) Απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός των κατωτέρω δήμων για τους οποίους οι τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώνονται ως ακολούθως: .........

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας Νομός Αχαϊας Δήμος Βραχναίικων 20,00 €

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας Νομός Αχαϊας Δήμος Παραλίας 45,00 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Νομός Λακωνίας Δήμος Ασωπού 11,50 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Ζάρακα 9,50 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Μολάων 10,00 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Μονεμβασίας 10,00 €

Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν. Λακωνίας Δήμος Νιάτων 7,00 €

Με άλλη εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί ξεχωριστά ειδοποιητήρια διόρθωσης δηλώσεων στοιχείων ακινήτων, με σκοπό τη δημιουργία της δήλωσης Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008, σε ιδιοκτήτες που είναι υπόχρεοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σε κοινή δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, αυτοί πραγματοποιούν τις διορθώσεις ατομικά.

Στη συνέχεια η κοινή δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ή συντίθεται μηχανογραφικά με την υποστήριξη της Γ.Γ.Π.Σ. πριν την έκδοση του εκκαθαριστικού, ή μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σύμφωνα με την 1111385/940/0013/ ΠΟΛ 1143/31-10-2008 Α.Υ.Ο.Ο. όπως ισχύει.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ποια μέτρα μπαίνουν στο συρτάρι λόγω εκλογών

Στον «αέρα», λόγω της πρόωρης προκήρυξης των εκλογών, έμειναν, εκτός από την πολυαναμενόμενη απόσυρση των παλαιών Ι.Χ., και τα μεγάλα έργα που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ τα δύο πρόσφατα μέτρα που είχαν στόχο να περιορίσουν τα προβλήματα στην αγορά από την έλλειψη ρευστότητας: Η αναστολή των πλειστηριασμών για χρέη ιδιωτών η φυσικών προσώπων μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και η χαλαρότερη καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, με το προεδρείο της ΕΕΤ συμφωνήθηκε η αναστολή των πλειστηριασμών φυσικών και νομικών προσώπων για χρέη έως και 200.000 ευρώ, με επισπεύδουσες τις εμπορικές τράπεζες.

Ο κ. Παπαθανασίου είχε τότε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλούν και οι ........

πλειστηριασμοί για χρέη ιδίου ύψους προς το Δημόσιο, αν πρόκειται για πρόσφατα -λόγω της κρίσης- χρέη και όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η ρύθμιση αυτή θα έπαιρνε τη μορφή τροπολογίας, η οποία θα ψηφιζόταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για το θέμα. Μετά όμως τη διάλυση της Βουλής, λόγω των πρόωρων εκλογών, το όλο εγχείρημα μάλλον ματαιώνεται.

Αποσύνδεση δήλωσης ΦΠΑ

Στη δεύτερη περίπτωση, επιχειρήθηκε, με ρύθμιση του ΥΠΟΙΟ, η αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούν. Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση (η οποία μένει πλέον μετέωρη λόγω των εκλογών), προβλέπεται, κατά την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, η πληρωμή ενός σημαντικού ποσοστού της οφειλής (30%) ταυτόχρονα και η εξόφληση του υπολοίπου σε δύο (2) μηνιαίες δόσεις.

Στο διάστημα αυτό, θα ισχύει η από το νόμο προβλεπόμενη επιβάρυνση, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, αλλά δεν θα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Μετά το διάστημα των δύο μηνών, θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη επιβάρυνση.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο, πολλαπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου.

Με τη ρύθμιση αυτή, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ στη σημερινή περίοδο, όπου η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ρευστότητας, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Διευκολύνονται επίσης οι επιχειρήσεις και σε περιπτώσεις έκτακτης οικονομικής δυσκολίας ή δυσανάλογα μεγάλων πωλήσεων, κάποιο μήνα, σε σχέση με το μέσο όρο των μηνιαίων πωλήσεών τους.

Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, μια σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είχαν ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες νομοθέτησής τους, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου.

Απόσυρση Ι.Χ.: Μεταξύ των εκκρεμοτήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή -αλλά δεν ψηφίστηκε, επειδή κλείνει για τις εκλογές-, η οποία προβλέπει οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας, τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό, και αυξάνονται, αν μετά την απόσυρση ο ιδιοκτήτης προβεί στην αγορά νέου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καθώς και αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά ρυπογόνα οχήματα, που δεν θα αποσυρθούν παράλληλα με την καθιέρωση πράσινου δακτυλίου.

Επίσης, άγνωστη παραμένει και η τύχη του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, για τις 22 Δεκεμβρίου, για την κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης, η οποία πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των Νέων Αυτοκινητόδρομων Αττικής, συνολικού μήκους 71,6 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και του άλλου για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, το οποίο δόθηκε προ ημερών εν μέσω αντιδράσεων σε διαβούλευση και χρειάζεται υπουργική απόφαση για να τεθεί σε εφαρμογή.

Παραπέμπεται επίσης στις ελληνικές καλένδες και η θεσμοθέτηση της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που βρίσκεται στη φάση κατάρτισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πρόβλημα υπάρχει και με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία, παρότι έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, δεν έχει εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ εμποδίζει την έναρξη της εφαρμογής της ρύθμισης.

Επίσης, εντοπίζεται πρόβλημα και στην προώθηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να κατασκευαστούν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς και στον καθαρισμό των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, εν όψει των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, αφού δεν έχει καν αποφασιστεί ο τρόπος που θα γίνουν.

Σε εκκρεμότητα είναι, τέλος, και μια σειρά άλλων έργων αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά και για το Ακτιο - Αμβρακία, ενώ δεν υπήρξε απόφαση και για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης.

Υπουργείο Μεταφορών

Σε εκκρεμότητα μένουν, μετά την αναγγελία πρόωρων εκλογών, κάποια από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το προηγούμενο διάστημα και έχουν άμεσο αντίκτυπο σε φορείς και κλάδους εποπτείας του ΥΜΕ. Και τούτο διότι η Βουλή θα διαλυθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, οπότε ό,τι δεν έχει προλάβει να κατατεθεί, ψηφισθεί κ.λπ. μένει στον «αέρα».

Μετατάξεις Ο.Α.: Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα των μετατάξεων των εργαζομένων της παλαιάς Ο.Α. στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τη μεταφορά εργαζομένων, εξαγγέλλοντας ότι έχουν εντοπιστεί 14.317 θέσεις (3.862 στο ΥΜΕ και φορείς που εποπτεύονται από το ΥΜΕ και 10.455 σε άλλα υπουργεία και φορείς).

Επίσης, «παγώνει» το θέμα της μισθωτής εφεδρείας στον ΟΣΕ, ενώ χάνονται κοινοτικά κονδύλια, εάν δεν επαναδημοπρατηθεί άμεσα το έργο κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Επέκταση ΚΤΕΛ Ακόμη, «παγώνει» η επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, των ΚΤΕΛ, που εξήγγειλε την περασμένη Δευτέρα, εγκαινιάζοντας το νέο σταθμό της ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τα χρήματα αυτά θα δίνονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με δεδομένο ότι, την περίοδο 2004 - 2008, το υπουργείο Μεταφορών είχε χορηγήσει ακόμα 118 εκατ. ευρώ.

Τέλος, καθυστέρηση ενδέχεται να παρουσιασθεί στην επιλογή αναδόχου ή αναδόχων στο διαγωνισμό της ΥΠΑ για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, αλλά και στην απελευθέρωση του handling στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι εκκρεμότητες στο ΥΠΑΝ

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκλογές μπλοκάρουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όπως και του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 32 για την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν επηρεάζει την εκτέλεση των προγραμμάτων χρηματοδότησης με κοινοτικά και εθνικά κονδύλια. Η υλοποίησή τους θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ δεν μπλοκάρεται και η διαδικασία παράδοσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο στο νέο πρόεδρο της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, τον κ. Δ. Κυριτσάκη.

Οπως αναφέρουν πηγές της «Ν», το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οπότε αναμένεται η υπογραφή του υπουργού, Κ. Χατζηδάκη, για τον ορισμό της νέας σύνθεσης της Ολομέλειας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ33. Τα ονόματα των διοριστέων

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2009-2010 διορίζονται 347 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους ΠΕ06, και ΠΕ33, εκ των οποίων 130 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ06 διορίζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες διορίζονται για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από ......

4 Σεπτεμβρίου έως και 9 Σεπτεμβρίου 2009 και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που διορίστηκαν, μέχρι λήξεως του έτους για το οποίο διορίζονται.

O πίνακας με τα ονόματα των προσληφθέντων εκπαιδευτικών έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ.

Δείτε τα ονόματα των διοριστέων >> πατώντας εδώ <<

«Ταυτότητα» για τα οπωρολαχανικά στη λιανική πώληση

«Ταυτότητα» αποκτούν τα οπωρολαχανικά και στη λιανική πώληση - εκτός της χονδρικής - με το σύστημα ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζεται με την αγορανομική διάταξη (αριθμός 9) που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος, «το θέμα της ιχνηλασιμότητας αποτελεί παλαιό αίτημα του αγροτικού και εμπορικού κόσμου που ικανοποιήθηκε και τα επιπρόσθετα...


στοιχεία τα οποία θα είναι στη διάθεση των καταναλωτών (αν το είδος είναι εισαγόμενο ή όχι, αν είναι εισαγόμενο από τρίτες χώρες, την ημερομηνία εισαγωγής κλπ) αλλά και στη διάθεση των ελεγκτών θα συντελέσουν αποτελεσματικά στον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ






Οι εκλογές....... δίνουν περισσότερα χρήματα στους Νέους Αγρότες

Με 175 εκατ.€ αυξάνεται ο Προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος για την “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠΑΑ 2007-2013, για την 1η Προκήρυξη Έτους 2009, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.Συγκεκριμένα και ενώ το αρχικά εγκεκριμένο ποσό ήταν 100.000.000€, με την απόφαση δίνονται συνολικά.(δείτε σε ποιές περιφέρειες πάνε τα χρήματα)

275.000.000€ για την χορήγηση ενισχύσεων για την 1η Προκήρυξη του έτους 2009, και δίνονται στις Περιφέρειες με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και τα αποτελέσματα των αρμόδιων γνωμοδοτικών επιτροπών.

Οι πιστώσεις ανά Περιφέρεια για παροχή οικονομικών .........

ενισχύσεων μετά την αύξηση του προϋπολογισμού της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”, έχουν ως εξής:



Πηγή: Agroschannel

Θετικά κρίνουν οι περισσότεροι πολίτες την απόφαση για πρόωρες εκλογές

Περίπου έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν θετικά την απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, όμως, σε ανάλογο ποσοστό, δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κ.Καραμανλής και δεν δηλώνουν πρόθυμοι να του δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις βασικές προτεραιότητες που περιέγραψε στο διάγγελμά του.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας GPO σε πανελλαδικό δείγμα 800 ατόμων, η οποία έγινε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης. Είναι δε η πρώτη έρευνα μετά την εξαγγελία των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πώς κρίνουν την απόφαση του κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές, το 62,0% των ερωτηθέντων απάντησε «Θετικά/Μάλλον θετικά» και το 37,2% «Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά». Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (61% έναντι 39%) και λίγο υψηλότερα μεταξύ εκείνων του ΠΑΣΟΚ (70% έναντι 30%).

Ως προς το εάν έπεισε ο πρωθυπουργός με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ........

για την προσφυγή στις κάλπες, το 30,2% απάντησε «Ναι/Μάλλον ναι» και το 62,6% «Όχι/Μάλλον όχι». Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 55,7% πείστηκε από την επιχειρηματολογία και το 37,2% όχι, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ η συντριπτική πλειοψηφία (82%) δηλώνει ότι δεν πείστηκε.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να δοθεί στον κ. Καραμανλή η δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή για να λάβει διαρθρωτικά μέτρα για την οικονομία -άξονες που έθεσε ως βασικές προτεραιότητες ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του- το 30,4% συμφωνεί να του δοθεί η δυνατότητα και το 67,7% πιστεύει να μην του δοθεί. Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 60% λέει να του δοθεί και το 36,7% όχι. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σχεδόν ομονοούν (91,8%) να μην του δοθεί η δυνατότητα.

Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός έπρεπε να λάβει υπόψη του τις διαφωνίες των βουλευτών της ΝΔ, το 41,6% απαντά ότι έπρεπε και το 53,7% ότι δεν έπρεπε. Σχεδόν μοιρασμένη εμφανίζεται εξάλλου η κοινή γνώμη ως προς την άποψη που εξέφρασε ο Κ.Καραμανλής ότι ο Γ.Παπανδρέου επιχείρησε να εκβιάσει τις πρόωρες εκλογές με το θέμα του Προέδρου: το 48,3% συμφωνεί και το 46,4 διαφωνεί.

Ως προς την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, το 39,5% το έκρινε θετικά και μάλλον θετικά και το 44,6% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Εξάλλου, το 55,2% συμφωνεί με την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών αποτελεί «ομολογία αποτυχίας» από πλευράς του κ. Καραμανλή και το 44,3% διαφωνεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τέλος το ερώτημα εάν είναι καλύτερο για τη χώρα να προκύψει μετά τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας. Στο σύνολο των ψηφοφόρων το 61,8 τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας και το 35,4 υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Στους ψηφοφόρους των κομμάτων, αυτοί της ΝΔ επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 62,7% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 34,4%, αυτοί του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 76,6% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 22,8% και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 36,7% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 63,3%.

Πηγή: in.gr

Χαστούκι στον Καραμανλή. Τον διαψεύδει ο ΟΟΣΑ.

Η κρίση στη διεθνή οικονομία «ίσως έχει τελειώσει ήδη» εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας δείχνει να είναι ταχύτερη και ισχυρότερη από ότι αναμενόταν.

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τον Κ.Καραμανλή, που προσπαθεί να προβάλει τον κίνδυνο για την οικονομία της Ελλάδας από την διεθνή κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Γιόργκεν Ελμέσκοφ σε συνέντευξή του στο Reuters εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση πλησιάζει στο τέλος της με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν μέχρι πριν από μερικούς μήνες και μάλιστα «ίσως έχει τελειώσει ήδη».

Κατά τον ίδιο συγκριτικά με όσα αναμένονταν προ ........

μερικών μηνών, πλέον εκτιμάται ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει νωρίτερα και ταχύτερα.

Ηδη για το τρέχον τρίτο τρίμηνο αναμένεται μεγέθυνση τόσο για την αμερικανική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία, με τις ατμομηχανές της ανάκαμψης στην ευρωζώνη να εντοπίζονται σε Γερμανία και Γαλλία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Κλείνουν οι λίστες των ψηφοδελτίων των κομμάτων στην Μεσσηνία

Σε τροχιά εκλογών εισήλθε και επισήμως η χώρα με τον ανάλογο «πυρετό» να μεταφέρεται αυτόματα στην βάση και κατ’ επέκταση στους μηχανισμούς των κομμάτων και τοπικά. Στη Μεσσηνία, οι διεργασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκονταν και βρίσκονται στο φουλ αφού και τα δύο κόμματα την επομένη των ευρωεκλογών του Ιουνίου... κάθε άλλο παρά ησύχασαν, έχοντας ξεκινήσει την διαμόρφωση των προτιμήσεών τους σε κάθε νομό βολιδοσκοπώντας προθέσεις προσώπων.

Δείγμα αυτού και η πρόταση που έγινε στον Βασίλη Κοσμόπουλο, από τον Δημήτρη Ρέππα, όπως σας αποκάλυψε η τηλεόραση BEST, που δεν είχε ωστόσο περαιτέρω συνέχεια. Το διακύβευμα της Μεσσηνίας παίζεται δυνατά και από τα δύο κόμματα, με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να επιθυμούν το «μάξιμουμ» της δύναμής τους να αντανακλά στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου.

Στη Ν.Δ. τα «στάνταρ» είναι ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, η ..........

Υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ ακολουθεί και η τριπλέτα του προηγούμενου ψηφοδελτίου με Στάθη Αναστασόπουλο (Αντινομάρχης Μεσσηνίας), Νίκο Φωτέα(Πολιτευτής Ν.Δ.) και Κώστα Γυφτάκη(Νομαρχιακός Σύμβουλος – Πρ. Συνδέσμου Κτηνοτρόφων).

Όμως φαίνεται, και προς τα εκεί συντείνουν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, πως το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα έχει και μια ακόμη γυναικεία συμμετοχή με τα ονόματα των Αντωνίας Μπούζα (Νομαρχιακή Σύμβουλος), Ελένης Αλειφέρη(Δήμαρχος Μελιγαλά) και Αγγελικής Κοσμά (Νομαρχιακή Σύμβουλος) να έχουν μπει στο φάκελο. Στο ΠΑΣΟΚ λίγο πολύ τα πράγματα έχουν καθοριστεί. Εκτός από την υποψηφιότητα του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, υποψήφια θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Κανελλόπουλος (Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην ειδικός γραμματέας του ΥΠΟΙΟ), ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος (Οικονομολόγος) και ο Οδυσσέας Βουδούρης (πρώην Πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα).

Το κενό της… Καλαμάτας του Πέτρου Κατσιλιέρη φαίνεται να καλύπτει ο Γιώργος Λαφαζάνος(Γιατρός – πρώην Αντιδήμαρχος), ενώ από εκεί και πέρα ακούγονται τόσο το όνομα της Φρόσως Σταυράκη, όσο και εκείνο της Γεωργίας Παναγοπούλου.

Επιστολη του Πρωθυπουργού προς τον Κ. Παπούλια

Επιστολή κατά την οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε προσφυγή στις κάλπες επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής αναφέρεται στην πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει εκλογές το Μάρτιο, αρνούμενος να συμπράξει στην επανεκλογή του κ. Παπούλια.

«Η Χώρα βαδίζει πλέον στο δρόμο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ως τον Μάρτιο του 2010. Το προεκλογικό αυτό κλίμα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στη συγκυρία που εξέθεσα είναι, κατά κοινή πεποίθηση, ό,τι χειρότερο για την οικονομία μας και, άρα, για τον Τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής ...............

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε

Τα δεδομένα και, ιδίως, οι σημερινές ανάγκες της οικονομίας μας, μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, είναι γνωστές και κοινώς αποδεκτές, τουλάχιστον για εκείνους οι οποίοι αντικρίζουν υπεύθυνα το μέλλον και την προοπτική του Τόπου.

Καίτοι με λιγότερη ένταση απ’ ό,τι, συμβαίνει σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. - και τούτο λόγω της συντονισμένης προσπάθειας της Κυβέρνησης - είναι πλέον αισθητές και στη Χώρα μας οι επιπτώσεις της παγκόσμιας αυτής οικονομικής κρίσης. Επιπτώσεις που επιβαρύνονται από χρόνιες παθογένειες, κυρίως μάλιστα του μεγάλου, εδώ και δεκαετίες, δημόσιου χρέους.

Ακριβώς όμως για να συνεχισθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα και ν΄ αντιμετωπισθεί, με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κοινωνικό σύνολο, η οικονομική κρίση απαιτείται να ληφθούν, κυρίως για τα δύο επόμενα κρίσιμα χρόνια, συγκεκριμένες αποφάσεις με την αντίστοιχη προοπτική. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν, πρωτίστως την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων, το δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών - χωρίς βεβαίως να θίγεται ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους δικαίου - και την οργάνωση των απαραίτητων για την εμπέδωση της οικονομικής ανάπτυξης διαρθρωτικών αλλαγών.

Η λήψη και η αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων αυτών προϋποθέτει, όπως είναι αυτονόητο, το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Δυστυχώς, το περιβάλλον αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Και τούτο διότι, με αποκλειστική ευθύνη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει δηλώσει σαφώς και απεριφράστως ότι δεν πρόκειται να συμπράξει στην επανεκλογή Σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι, εν πάση περιπτώσει, θα οδηγηθούμε έτσι σε πρόωρες εκλογές, η Χώρα βαδίζει πλέον στο δρόμο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ως τον Μάρτιο του 2010. Το προεκλογικό αυτό κλίμα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στη συγκυρία που εξέθεσα είναι, κατά κοινή πεποίθηση, ό,τι χειρότερο για την οικονομία μας και, άρα, για τον Τόπο.

Υπό τα δεδομένα αυτά και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου 2009, με εξουσιοδότησε να Σας προτείνω, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, τη διάλυση της Βουλής την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 και την προκήρυξη εκλογών την 4η Οκτωβρίου 2009, για ν’ ανανεωθεί η λαϊκή εντολή προς την Κυβέρνηση και ν’ αντιμετωπισθεί το εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας που προεξέθεσα. Επίσης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 3 του Συντάγματος, και με βάση την ίδια εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου, Σας προτείνω να συγκληθεί η νέα Βουλή σε Σύνοδο την 14η Οκτωβρίου 2009.

Με εξαιρετική τιμή

Κώστας Καραμανλής

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΑΣΤΟ E-MAIL ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Saferinternet.gr, με ανακοίνωσή του, συνιστά προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου και το κείμενο είναι στα ελληνικά.

Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι (δήθεν) δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα, θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, ............

διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 4ης Σεπτεμβρίου 2009

Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting