Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η καλλιέργεια κουλτούρας κυβερνητικής συνεργασίας θα μας οδηγήσει στην επανίδρυση της Κοινωνίας και του Κράτους.

Η ανάγκη για επανίδρυση του κράτους στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έγινε εξαιρετικά έντονη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η πρόοδος στην τεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, την ενοποίηση των παγκόσμιων αγορών και την απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, επέβαλε νέες συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών, των επιχειρήσεων και των ατόμων. Εμείς ως χώρα είχαμε διαλέξει ως βηματισμό το σημειωτόν και την όπισθεν καθώς και τα μεγάλα λόγια.

Σήμερα αν θέλουμε επανίδρυση της κοινωνίας, θα πρέπει η κουλτούρα .......

κυβερνητικής συνεργασίας να γίνει πλέον συστατικό στοιχείο του πολιτικού μας συστήματος για την επόμενη χρονική περίοδο, αφού φαίνεται με πολύ πειστικό τρόπο ότι έχει παρέλθει οριστικά το σχήμα μονοκομματικής διακυβέρνησης στη χώρα μας.
Ο συνδικαλισμός, αλλά κυρίως το κομματικό σύστημα, όπως είχε δομηθεί σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αποτελούσε ένα σύστημα κλειστών ακροατηρίων, με την ανάπτυξη των μηχανισμών ως βασικών εργαλείων της σύστασής τους και με μοναδικό σκοπό την ανέλιξη των στελεχών τους. Αυτό δεν βοήθησε να συμβεί η επανίδρυση ούτε στο κράτος, αλλά ούτε και στην κοινωνία.
Έτσι ως αποτέλεσμα ήταν η διόγκωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, η μειωμένη παραγωγικότητα και η αναπόφευκτη εκρηκτική αύξηση του κόστους των δημοσίων υπηρεσιών για την οικονομία. Αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρήθηκαν η κύρια αιτία της αντιοικονομικής, και αντικοινωνικής σε μεγάλο βαθμό, λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί να μετασχηματιστεί το όλο κομματικό εποικοδόμημα, να αναιρέσει συστατικά του στοιχεία, να αντιστοιχηθεί στις κοινωνικές διεργασίες και εξελίξεις και να οδηγήσει τη χώρα μέσα από μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης, στην οποία θα κυριαρχεί η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων αλλά και η ουσιαστικοποίηση του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πράξης ;
Για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του κράτους, πρέπει να γίνει σαφής διάκριση των επιτελικών αρμοδιοτήτων-δραστηριοτήτων του. Θέλουμε κράτος «πλοηγό» ή κράτος «κωπηλάτη». Η ανωτέρω διάκριση αρμοδιοτήτων-δραστηριοτήτων στη χώρα μας ήταν και είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Το κράτος παραδοσιακά λειτουργεί ταυτόχρονα ως «πλοηγός» και ως «κωπηλάτης», συνθέτοντας ένα εξαιρετικά σύνθετο μόρφωμα, που παραμένει περίπλοκο υπό την επίδραση αλλεπάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων, ταξικών συμφερόντων και κομματικών επιδιώξεων. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις γίνονταν, είχαν σαν στόχο να μετατρέψουν το κράτος από «πλοηγό» σε «κωπηλάτη» και αντιστρόφως.

Στο νέο κράτος, κεντρική επιδίωξη πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φορολογουμένων πολιτών (που είναι και οι βασικοί χρηματοδότες της δημόσιας υπηρεσίας) και όχι των συμφερόντων των δημοσίων υπαλλήλων. Όσον αφορά τις κρατικές δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να υπάρχουν συστήματα μέτρησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας τους. Στη χώρα μας, η μέτρηση και η αξιολόγηση της απόδοσης αυτών των υπηρεσιών συνήθως δεν εξετάζονται. Οι Διοικήσεις των Οργανισμών και των κρατικών υπηρεσιών να απολογούνται για το αποτέλεσμα επίσης δεν συνηθίζεται. Στο παρελθόν οι Διοικήσεις έπαιρναν αυξήσεις και bonus ακόμα και στις περιπτώσεις που τα έσοδα των Οργανισμών τους πάτωναν! Απαιτείται η εφαρμογή μιας στρατηγικής σαφών στόχων-κινήτρων-επιβραβεύσεων και κυρώσεων.

Όπως διαμορφώνεται σήμερα ο κομματικός χάρτης, στις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν δύο σχετικά μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.). Το πρώτο από πλευράς εκλογικής δύναμης κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης πάντα με τη συνέργεια και άλλων μικρότερων κομμάτων. Αν δεν καλλιεργηθεί και δεν κατακτηθεί τώρα μια κουλτούρα κυβερνητικής συνεργασίας μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες και τις ιδεολογικές ζυμώσεις και αναζητήσεις, δεν μπορεί να σχηματοποιηθεί ως ένα έτοιμο σχέδιο που θα «ανακαλυφθεί» κατά τη διάρκεια της όποιας διακυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μου η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν βρίσκεται σε μονοκομματικές αλήθειες ούτε σε αγωνιστικούς ανέξοδους παλιάς κοπής βερμπαλισμούς· βρίσκεται στην ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων για εμβάθυνση της δημοκρατίας, στη σύνθεση και διαμόρφωση ενός «προγράμματος» που θα βγάλει το συντομότερο δυνατό τη χώρα από το σκοτάδι της ύφεσης και που θα θέσει στην πρώτη γραμμή την στήριξη των ευρέων πλέον κοινωνικών στρωμάτων που έχουν βρεθεί στη σκοτεινή πλευρά της απόλυτης φτώχειας, της ασύνορης ανέχειας και της απώλειας κάθε ελπίδας.

ΥΓ1. Κάποιοι που χθες διόριζαν πελατειακά και ψηφοθηρικά σήμερα είναι «fan» των απολύσεων.
ΥΓ2. Πως είναι δυνατόν πολλοί από αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση να είναι σήμερα υπουργοί και να προσπαθούν για την «σωτηρία μας!».
ΥΓ3. Οι 153 βουλευτές «της συμμαχίας» είναι επισφαλές ως σύνολο, γι’ αυτό οι εθνικές εκλογές θα είναι διαρκώς «προ των πυλών».

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Εκπαιδευτικός - Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας


Η ΕΕΤΤ εγκρίνει 21 προγράμματα του ΟΤΕ

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ εξέτασε 25 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, εκ των οποίων ενέκρινε τα 21 και απέρριψε τα 4, καθότι προκαλούσαν συμπίεση περιθωρίου κέρδους σε βάρος των ανταγωνιστών του.
Από τις........

αρχές του έτους 2013 μέχρι σήμερα, η ΕΕΤΤ έχει εξετάσει συνολικά 70 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, από τα οποία 62 έχουν εγκριθεί ενώ 8 έχουν απορριφθεί.

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος από την ΕΕΤΤ των οικονομικών προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν συνδυαστικές υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet, προκύπτει από τη ρυθμιστική υποχρέωση που έχει επιβληθεί στον ΟΤΕ ως επιχείρηση με σημαντική ισχύ στις λιανικές αγορές πρόσβασης και κλήσεων. Η εξέταση κάθε προγράμματος γίνεται εξατομικευμένα. Ο χρόνος εξέτασής του από τη Ρυθμιστική Αρχή εξαρτάται από την πληρότητα των συνοδευτικών υποστηρικτικών στοιχείων και την ημερομηνία υποβολής του σε αυτή από τον ΟΤΕ. Πριν από την έγκριση εκάστου πακέτου, δεν είναι επιτρεπτή ουδεμία δημόσια ανακοίνωση για το περιεχόμενό του ή για λοιπά χαρακτηριστικά του. Τυχόν εμπορική διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένων πακέτων αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Ο έλεγχος των οικονομικών προγραμμάτων από τη Ρυθμιστική Αρχή ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στόχος είναι η εξασφάλιση ανταγωνιστικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και σε βάθος χρόνου για τους Έλληνες καταναλωτές.

ΕΕΤΤ

Αγώνας καρτ στην Καλαμάτα

Με 32 συνολικά συμμετοχές από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου ο 1ος αγώνας του κυπέλλου καρτ Loux για το 2013. Η αγωνιστική... μάχη θα γίνει στην πίστα San Nicolas στην Καλαμάτα και θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες, Loux, Masters και Super.

Σύμφωνα με ......

το αγωνιστικό πρόγραμμα οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11.30. Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες loux έχουν ιδιαίτερο τρόπο διεξαγωγής ,αφού στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο πρώτος (του Α’ σκέλους) ξεκινά τελευταίος και ο τελευταίος- πρώτος με αποτέλεσμα οι «μάχες» για τις «καλές» θέσεις να είναι μεγάλες.

Οι αγώνες αναμένονται να τελειώσουν στις 15.30 περίπου, οπότε και θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

Σε ισχύ το μέτρο των αποδείξεων με νέα ρύθμιση

Νέα ρύθμιση τον Σεπτέμβριο με την οποία δεν θα καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, αλλά θα συνδυαστεί με κίνητρα (φορολογικά, ελαφρύνσεις κ.ά.), προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε παρέμβασή του,......

και αφού είχε υπάρξει σφοδρή κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές για την κατάργηση της συλλογής των αποδείξεων, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη φορολογική συνείδηση, δεν καταργούμε το μέτρο» και δεσμεύθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει διάταξη που θα συνδυαστεί με κίνητρα.

Αναφερόμενος στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που εισάγει το νομοσχέδιο ο Υπουργός τόνισε ότι «ο νέος Κώδικας είναι περίπου μισός σε έκταση από τον υφιστάμενο και πιο αποτελεσματικός». Επίσης τόνισε ότι «είναι δημοσιονομικά ουδέτερος», καθώς δεν έχει μέτρα, ότι δεν επιβάλλει νέους φόρους και ότι είναι αναπτυξιακός, καθώς «η απλοποίηση είναι αφ’ εαυτής αναπτυξιακό μέτρο».

Για τα τεκμήρια ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θα καταργηθούν με το περιουσιολόγιο, τη βάση του οποίου αποτελεί ο νέος Φορολογικός Κώδικας.

Γερμανία: Στα πρόθυρα της πτώχευσης η Praktiker

Η μεγάλη γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Praktiker ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών χρεών της, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με.......

το ίδιο τηλεγράφημα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν βασίζεται πλέον στην υπόθεση ότι ο όμιλος μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του, μετά τη χωρίς συμφωνία κατάληξη των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές της για τη χρηματοδότηση.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, «οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Praktiker Hellas:

H Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρίες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρίες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.

Η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών €196 εκ. & κέρδη προ φόρων € €3,5 εκ. για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρίας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.

Με ισχυρό δίκτυο και brand name, ευρεία πελατειακή βάση, εξαιρετική συνεργασία με τους προμηθευτές και συνεργάτες της και ανερχόμενο μερίδιο αγοράς, η εταιρία προσβλέπει σε ακόμη καλύτερες αποδόσεις για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας να συμβάλει στην οικονομική ζωή της χώρας.

Zougla.gr

Σύσκεψη Αλευρά με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο.

Σύσκεψη με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013,με τη συμμετοχή της Προέδρου του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ελένης Κουζή ,καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ της...........

κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου ,προϋπολογισμού 270.000,00 €. Όπως υπογραμμίστηκε στη συζήτηση, έγινε αναπροσαρμογή της οικοδομικής άδειας, με παρεμβάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να περάσει από την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ενώ ο φάκελος του έργου, έως το τέλος του μήνα ,θα υποβληθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ,
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής δύο ακόμη νέων Περιφερειακών Ιατρείων ,ενταγμένων στο ΕΣΠΑ, αυτού της Μεθώνης που έχει ήδη δημοπρατηθεί ,καθώς και του Βλαχόπουλου, που θα δημοπρατηθεί 23-7-2013.

Στάση εργασίας στις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έναρξη του ωραρίου

Κοινή Ανακοίνωση Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ενωμένα και Αποφασισμένα τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στην έναρξη του ωραρίου.
Πρέπει αυτή .......

τη φορά η διαμαρτυρία η αντίσταση και η αγανάκτηση να εκδηλωθούν ταυτόχρονα σε ένα ακόμα νομοσχέδιο το οποίο αναιρεί το προηγούμενο και προετοιμάζει το επόμενο προς το χειρότερο.

Με τα νέα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας νομιμοποιείται η τακτική του «ξαφνικού θανάτου» στις απολύσεις, έξω από κάθε λογική και προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία εργαζόμενοι που έχουν χρόνια προσφοράς στο δημόσιο και στην κοινωνία. Οι εξαγγελίες για αναδιάρθρωση του δημοσίου και αξιοκρατία, απέχουν πολύ από τις πράξεις της κυβέρνησης οι οποίες οδηγούν με ακρίβεια στην υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.
Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους των Δήμων και στους εκπαιδευτικούς και να αντισταθούμε στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Εμείς ως εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και να διεκδικήσουμε την πραγματική ανασύσταση του δημοσίου, χωρίς τα πολιτικά και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και χωρίς τα μεγαλοσυμφέροντα που ορέγονται την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν ότι :
• Η απομάκρυνση-απόλυση δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επιφέρει καμία βελτίωση ούτε στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα, ούτε στην βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας. Αντίθετα θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και στην αύξηση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών για τους πολίτες.
• Η καλλιέργεια κλίματος προνομιακής μεταχείρισης των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία έχει σκοπό να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των πολιτών τη μεθόδευση των απολύσεων.
• Καλλιεργείται μεθοδευμένα, από κέντρα εξουσίας και κέντρα ενημέρωσης, ότι η δημόσια διοίκηση είναι υπαίτια για την κρίση που βιώνουμε. Αποκρύπτεται όμως ότι η δημόσια διοίκηση χρησιμοποιήθηκε από τους πολιτικούς της χώρας, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πελατειακών συμφερόντων και τη στήριξη της πολιτικής επιβίωσής τους.

Βιώνουμε όλοι τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες.
Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προκειμένου όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Όλοι μαζί μπορούμε. Κανένας μόνος του

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου
(Π.Ε Μεσσηνίας, Π.Ε Αργολίδας, Π.Ε Αρκαδίας, Π.Ε Λακωνίας, Π.Ε Κορίνθου)


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Όσοι έχασαν την ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ή για κάποιους λόγους δεν υπάγονται σε αυτή, μπορούν να αξιοποιήσουν την πάγια ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός .......

γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης οι οφειλέτες που θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, σε 24 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις. Συγκεκριμένα οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν, άπαξ, μέχρι δώδεκα ή είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, κατά περίπτωση, ενώ για τις μεγαλύτερες οφειλές, απαιτείται, ανάλογα με το ύψος των οφειλών, προσκόμιση επιχειρηματικού σχεδίου που να αποδεικνύει την οικονομική αδυναμία και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης.

Για τις πολύ μεγάλες οφειλές απαιτείται και παροχή εγγυήσεων ή εμπραγμάτων ασφαλειών για τη διασφάλιση αυτών, ως προϋπόθεση για την χορήγηση ρύθμισης. Όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας .Για χρέη άνω των 50.000ερώ οι οφειλέτες πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων, ενώ για χρέη άνω των 150.000 ευρώ πρέπει να προσκομισθούν εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες
1. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση

-Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων (έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής)οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών).
- Στη ρύθμιση, με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης και :
α) οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες (έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής) οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή,
β)μη ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών, των οποίων τουλάχιστον μία δόση έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ρύθμισης,
Διευκρινίζεται ότι από τη ρύθμιση δεν εξαιρούνται τα χρέη πτωχών οφειλετών.

2. Δικαιούχοι υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση
- Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη και για τις οφειλές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής. Σε περίπτωση που μετά την ημερομηνία υπαγωγής δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο οφειλέτης μπορεί να τις συμπεριλάβει στη πάγια ρύθμιση (άπαξ) με τους ίδιους όρους.
-Στη ρύθμιση δύνανται να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής με τους ίδιους όρους:
α) ο πρωτοφειλέτης (φυσικό πρόσωπο ή ο νόμιμος εκπρόσωπος στην περίπτωση του νομικού προσώπου).
β)τα πρόσωπα που ευθύνονται μαζί με τον πρωτοφειλέτη κατά το μέρος ευθύνης τους.
γ) οι κληρονόμοι αποβιωσάντων οφειλετών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται περί συνυπευθυνότητας με τον οφειλέτη, αλλά επιμεριστικής ευθύνης καταβολής σύμφωνα με το ποσοστό της κληρονομικής τους μερίδας.
δ) οι οφειλέτες σύζυγοι για φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που προέκυψε από την κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεδομένου ότι η ευθύνη καταβολής ανήκει στον κάθε σύζυγο χωριστά για το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά του.

3. Στη ρύθμιση δεν δύνανται να υπαχθούν :


-οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή. Μάλιστα οι οφειλέτες θα πρέπει να δηλώνουν με ευθύνη δήλωση ότι δεν ΄χουν καταδικαστεί. Αντίθετα στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν οφειλέτες κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έχουν αθωωθεί.

4.. Υποβολή αίτησης – Καταβολή δόσεων
-Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.
Μεταβατικά και για όσο διάστημα υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. Κατ΄ εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη, η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.
- η υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή σε ρύθμιση και η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία από 01.07.2013 έως και την 25.07.2013. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά και η καταβολή των δόσεων πραγματοποιείται υποχρεωτικά στους φορείς είσπραξης.
-Εφόσον ο αιτών δεν καταβάλει την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του.
-Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (συνεργαζόμενες Τράπεζες, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛ.ΤΑ.), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή.
-Η ανωτέρω πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης είναι υποχρεωτική για όλους τους οφειλέτες δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών ή δικαιούχους λογαριασμών πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων-ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ.

5. Προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση

- Σε κάθε περίπτωση για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.
-Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής.
-Με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης πρέπει:
α) να δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση τ το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), όπως το μηνιαίο εισόδημά του, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), μεταφορικά μέσα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο (επιπλέον) εισόδημά του (πχ εκτίμηση για τυχόν έσοδα από μελλοντική εκμίσθωση ακινήτου, εμπορική συμφωνία κλπ).

-) για ποσό βασικής οφειλής άνω των 50.000ερώ ο οφειλέτης πρέπει να προσκομίσει υποχρεωτικά και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων καθώς και των λοιπών δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής καθώς και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού. H προαναφερθείσα βεβαίωση – μελέτη βιωσιμότητας πρέπει να περιλαμβάνει την καθαρή θέση, ανάλυση ρευστότητας και προσδοκώμενα έσοδα – αναμενόμενες δαπάνες του αιτούντα. Από το αποτέλεσμα της ανωτέρω μελέτης πρέπει να προκύπτει τόσο η βιωσιμότητα του αιτούμενου προγράμματος ρύθμισης όσο και η οικονομική αδυναμία εξόφλησης ή ανταπόκρισης σε πρόγραμμα ρύθμισης με λιγότερες δόσεις.

-για ποσό βασικής οφειλής άνω των 150.000 ευρώ πέραν των ανωτέρω απαιτείται να παρέχει εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες για τη διασφάλιση της οφειλής οι οποίες μπορούν να συνίστανται (διαζευκτικά ή σωρευτικά) σε προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για όλο το διάστημα της ρύθμισης για το σύνολο της ρυθμιζόμενης οφειλής πλέον των επιβαρύνσεων, πλήρη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης επί ακινήτου ελευθέρου βαρών αντικειμενικής αξίας τουλάχιστον ίσης με το ύψος της συνολικής οφειλής ή επί βεβαρημένου ακινήτου αντικειμενικής αξίας, αφαιρουμένων των ποσών για τα οποία έχουν εγγραφεί βάρη, τουλάχιστον ίσης με τη συνολική οφειλή, εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου και οποιοδήποτε άλλο τρόπο εγγύησης αποδεκτό από τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές.
- Για ποσά βασικής οφειλής συνολικού ύψους κάτω των 50.000 ευρώ, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία οφείλει να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, ζητώντας από τους οφειλέτες να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, εντός μηνός από την έγγραφη ειδοποίησή τους.

-Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δέκα πέντε (15) ευρώ.
-Η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.
-Στον οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο μηνιαίας διάρκειας,
-Στην περίπτωση καθυστέρησης μιας δόσης, αυτή πρέπει να καταβληθεί με επιβάρυνση 15% εντός της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»

Σας προσκαλούμε στη συναυλία του Συλλόγου Φίλων της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας Γαργαλιάνων «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ» που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Χορωδίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Γαργαλιάνων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ




Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 14:00 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση .....

που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λ΄΄ηψη απόφασης τα εξής θέματα:

1) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος, ειδών τροφίμων & λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας και του Ν.Π.Δ.Δ., για το έτος 2013.
2) Πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροζωοπανήγυρης στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2013.
3) Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013.
4) Ορισμός δικαστικού επιμελητή για επίδοση εγγράφων του Δήμου Τριφυλίας.
5) Ορισμός δικηγόρου για νομική εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδίκαση της από 04-11-2011 μήνυσης του κ. Ματζώρου Σπυρίδωνος του Σωτ. κατά του κ. Σμυρνή Γεωργίου του Νικ.

Ξεκίνησε το ευρώ των 2 ταχυτήτων;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Είχε συζητηθεί, είχε απορριφθεί ως δημιούργημα φαντασιόπληκτων και εχθρών του κοινού νομίσματος των Κρατών-μελών της Ευρωζώνης, είχε εξοστρακισθεί στο ‘πυρ το εξώτερον…’

Και όμως, ίσως η ...........

πραγματικότητα του «ευρώ 2 ταχυτήτων» να υπάρχει ήδη όπως αναφέρουν δημοσιεύματα έγκυρων ΜΜΕ (π.χ. new York Times) φέρνοντας ως πολύ ΖΩΝΤΑΝΟ παράδειγμα την περίπτωση όχι ενός τυχαίου πολίτη της Ευρωζώνης αλλά ενός επώνυμου οικονομικού παράγοντα πολίτη της Κύπρου ο οποίος ανακάλυψε ότι το ευρώ της δικής του πατρίδας ΔΕΝ μπορεί να του αγοράσει ένα διαμέρισμα που είδε και του άρεσε στην Αθήνα!
Κύπρος και Ελλάδα, ως γνωστόν, έχουν τα σοβαρά προβλήματα που τα μοιράζονται με Πορτογαλία και Ισπανία όπως έχουν και το ευρώ ως κοινό τους νόμισμα…
Αμ, δεν!...

Ο συγκεκριμένος Κύπριος επιχειρηματίας ΔΕΝ μπόρεσε να αγοράσει το διαμέρισμα που είχε βρει στην Αθήνα καθώς ΔΕΝ του επετράπη η εξαγωγή του ποσού των 170,000 ευρώ!!!
Η συγκεκριμένη περίπτωση απαγόρευσης της διακίνησης κεφαλαίων ανάμεσα στις «αδελφές» χώρες δηλαδή Κύπρο και Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη εγείρει ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα που οι Κεντρικές Εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφεύγουν να απαντήσουν, λειτουργώντας μάλλον κατά την παροιμιακή περίπτωση του «Διαβόλου με το λιβάνι…»

Λέτε να ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ και τα περισσότερα, εάν όχι όλα, τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ να «κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο;»
Τις προάλλες είχαμε εκείνες τις ανιστόρητα-ιστορικές αποφάσεις που ναι μεν διασφαλίζουν τις τραπεζικές ατομικές καταθέσεις μέχρι τις 100,000 ευρώ αλλά αφήνουν πολύ, εντυπωσιακά πολύ, ανοιχτό το θέμα του «κουρέματος» (εάν και εφόσον και όταν χρειασθεί) για ποσά άνω των 100,000 ευρώ.
Τι σόι, όμως, ευρωζώνη είναι αυτή όταν ένα μέλος της η Κύπρος ΔΕΝ επιτρέπει στους πολίτες της να διακινούν ελεύθερα τα κεφάλαιά τους αν και η χώρα τους μπήκε μεν στον μηχανισμό στήριξης (εμείς εδώ το λέμε…τρόικα) αλλά συνεχίζει να ανήκει στην ευρωζώνη και να έχει ως εθνικό νόμισμα το ευρώ;

Αυτούς που πολλοί αργυρώνητοι δημοσιογράφοι είχαν αποκαλέσει και φαντασιόπληκτους και πιθανά εχθρούς του ευρώ και της ευρωζώνης με το δίκαιό τους αναρωτιούνται:
Ξεκίνησε η λειτουργία της ευρωζώνης 2 ταχυτήτων;
Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ, γιατί την…κρύβουν;
Συνδέεται η περίπτωση του Κυπρίου επιχειρηματία με τις…Γερμανικές εκλογές;
Κάποιος θα μου πει, πάλι «αφελείς» ερωτήσεις κάνεις κ Πιπερόπουλε!...
(Επειδή, σίγουρα, υπάρχουν και οι…δύσπιστοι, μια ματιά στο παρακάτω: ( http://www.cnbc.com/id/100877096 )

Η Χρυσή Αυγή για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών Αποκλειστικών νοσοκόμων

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Εργαζόμενοι μας επισκέπτονται για να μας αναφέρουν ότι η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων συνεχίζεται.
Όπως μας ........

δήλωσαν οι ίδιοι, ένα μήνα μετά την επίσκεψή μας στο νοσοκομείο τα πάντα λειτούργησαν όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με τους κανονισμούς που πρέπει να τηρούνται. Τον τελευταίο καιρό, όμως, αλλοδαπές παράνομες αποκλειστικές, χωρίς να έχουν περάσει από απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, δουλεύουν υπό την ανοχή του Δ.Σ. του νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο κάνει τα στραβά μάτια. Αρκετοί εργαζόμενοι έχουν αναφέρει το γεγονός στο Δ.Σ. του νοσοκομείου και η απάντηση που πήρανε ήταν ''Έ άνθρωποι είναι, πεινάνε''.

Φαίνεται το Δ.Σ. του νοσοκομείου και τα καλοπληρωμένα κομματόσκυλα του δεν βλέπουν ως ανθρώπους τις Ελληνίδες αποκλειστικές νοσοκόμες, παρά μόνον τις αλλοδαπές. Φυσικά το Δ.Σ. έχει να ασχοληθεί με πιο σημαντικά πράγματα από τα θέματα της υγείας, όπως το να βγάζει κομματικά κατευθυνόμενες ανακοινώσεις για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που θα γίνει τον Αύγουστο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα την. επιτρέψει (!!!), λες και η εκδήλωση μας θα γίνει στο σπίτι τους ή στο αμπέλι του πατέρα τους. Το έχουμε ξανά πει και θα το ξανά πούμε. ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜμΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ! Αν θέλουν να πουλήσουν ''ανθρωπιά'' και να βοηθήσουν τις αλλοδαπές παράνομες αποκλειστικές, ας δώσουν λεφτά από την τσέπη τους κι όχι στερώντας το μεροκάματο του Έλληνα εργαζόμενου!

Φιλιατρά: Γενική Συνέλευση για αρχαιρεσίες στον Αγροτικό Σύλλογο




ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΟΥΝ!!!! Αποζημιώσεις 80 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΡΤ!

Στο ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι αποζημιώσεις που θα δοθούν στους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Ραδιομέγαρο και να λειτουργήσει κάτω από άλλα δεδομένα τη δημόσια τηλεόραση.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος των “Νέων”..........

Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, επικαλούμενος μάλιστα σχετική επιβεβαίωση από πλειάδα αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών, με τα οποία επικοινώνησε.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη στον Γιώργο Παπαχρήστο, και καταγράφει ο δημοσιογράφος στη στήλη του στα “Νέα”, η τρόικα έχει ενημερωθεί για το ποσό που θα απαιτηθεί για τις αποζημιώσεις των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, και το σχετικό αίτημα βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισης.

Υστερόγραφα

Η ΠΟΕΣΥ… κατεβάζει ρολά στα ιδιωτικά κανάλια λόγω ΕΡΤ

Από την ΠΟΕΣΥ ήρθε η πρώτη συγκροτημένη αντίδραση των δημοσιογραφικών Ενώσεων για την εκπομπή σήματος από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, καθώς η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι προχωρεί σήμερα σε πεντάωρη στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια από τιε 13.00 μέχρι τις 18.00.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:.....

“Με νέα πραξικοπηματική, αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική παρέμβαση, η κυβέρνηση εμμένοντας πεισματικά στο μαύρο που επέβαλε στην ΕΡΤ, ανέβασε μέσω της Digea τον ψευδεπίγραφο και πειρατικό τίτλο ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση), ενώ σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού θα μεταδίδεται από ιδιωτικό στούντιο στην Παιανία και πρόγραμμα, χωρίς το προσωπικό της ΕΡΤ.

Αντιδρώντας άμεσα σ’ αυτή τη νέα και αιφνίδια πραξικοπηματική και αντιδημοσιογραφική κυβερνητική ενέργεια, που υλοποιείται με την επικούρηση των ιδιοκτητών της Digea και των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) αποφάσισαν την κήρυξη προειδοποιητικής 5ωρης στάσης εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, για αύριο Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 18.00.
Προειδοποιούμε ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοσης προγράμματος, απ’ αυτό το νέο «ενημερωτικό» μόρφωμα, θα αντιμετωπιστεί από ολόκληρο τον κόσμο της Ενημέρωσης, με διαρκή γενική απεργία, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού και των εργατικών συνδικάτων της χώρας.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
Στην αιφνίδια εκπομπή σήματος από την συχνότητα της ΝΕΤ από την αγνώστων λοιπών στοιχείων «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» από το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου 2013, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις του αρμόδιου Υφυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της Κυβέρνησης. Μόλις την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, οι συνδικαλιστικές ενώσεις κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή τις Βουλής τις θέσεις τους για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η παράνομη εκπομπή σήματος από τη συχνότητα της ΝΕΤ αποδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα των διαδικασιών διαβούλευσης, απαξιώνει τον ρόλο των συνδικαλιστικών ενώσεων, αποσκοπεί στην χειραγώγηση των εργαζομένων και στη δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων, οι οποίες δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους εργαζομένους στον Τύπο.
Οι τρεις Ομοσπονδίες επιμένουν ότι μοναδική λύση είναι η εξάλειψη του μαύρου από τις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της.
Καλούμε τις Ενώσεις-μέλη μας να φροντίσουν για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και να καλέσουν όλα τα μέλη τους σε νέα αγωνιστική ετοιμότητα”.

Εντυπωσίασε ο Πασχάλης Τερζής, χιλιάδες κόσμου χθες στο στάδιο (Φωτογραφίες και βίντεο)

Κατάμεστο από κόσμο ήταν χθες το στάδιο παραλίας, όπου ο Πασχάλης Τερζής έδωσε την τελευταία συναυλία της περιοδείας του.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα ρεμιξ τραγουδιών για την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ερμήνευσε επιτυχίες του που απογείωσαν το στάδιο παραλίας.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας - Θάρρος

Δειτε στο πρώτο Video Φωτογραφίες και στα υπόλοιπα Video, αποσπάσματα απο την συναυλία
















Σωτήρης Γιαννόπουλος: Προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

Η Κυπαρισσία, τα δυόμιση τελευταία χρόνια, βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη από το Δήμο Τριφυλίας εξαιτίας της απόλυτης αδιαφορίας που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή. Ποιά ήταν η παρουσία του Δήμου Τριφυλίας στην πόλη της Κυπαρισσίας, τους οικισμούς, τις γειτονιές; Μηδενική! Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις στο Κάστρο των Γιγάντων; Στα καλντερίμια; Τι έκαναν για το Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ;

Τι έκαναν για το περίφημο ......

Λαογραφικό Μουσείο που εδώ και χρόνια μόνο την ταμπέλα έχει απέξω; Πού είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη; Πού είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία, που εδώ και χρόνια εξαγγέλλονταν; Τί έκαναν για το Δημοτικό Στάδιο - Γήπεδο, το Αθλητικό Κέντρο «Κ. Αδαμόπουλος» και το Κολυμβητήριο; Πού είναι η εφαρμογή της μελέτης του κυκλοφοριακού, η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός; Τι έκαναν για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας; Για παιδικές χαρές και πάρκα; Τι έκαναν για την άρδευση; Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην ιστορική Άνω Πόλη - Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, στην Τερψιθέα, το Βαθύ, τη Γιαννίτσαινα, το Ροντάκι, τους Μύλους, τους Μπλεμενιάνους, το Μεταλλείο, τη Μαύρη Λίμνα (Πλετσέικα), το Μεμί, το Σεργιάνι, το Σανί, τον Καρτελά; Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις για ανάδειξη των παραλιών μας; Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες για την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση των καταστημάτων; Ανύπαρκτες.

Ανικανότητα, αδιαφορία, σκοπιμότητα, όποια και αν είναι η αιτία της εγκατάλειψης της Κυπαρισσίας από τη φροντίδα και τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής, το αποτέλεσμα είναι τραγικό για την Κυπαρισσία, το βιώνουν οι κάτοικοι και το διαπιστώνουν οι επισκέπτες: Η πόλη έχει εγκαταλειφθεί και μόνο χάρη στις πρωτοβουλίες συλλόγων, επαγγελματιών και κατοίκων, κάτι γίνεται. Από το Δήμο, τίποτα! Έδρα του Δήμου Τριφυλίας, κατ' όνομα είναι μόνο η Κυπαρισσία. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη είναι χειρότερη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας από όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Η περιβόητη ισόρροπη ανάπτυξη, όπως καταγγέλλουν και δημοτικοί σύμβουλοι - μέλη της Δημοτικής Αρχής, έχει καταντήσει ανισόρροπη λειτουργία, σε βάρος της Κυπαρισσίας! Ούτε καν τα δημοτικά τέλη, που χρυσοπληρώνουν οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας, ακριβότερα από κάθε άλλη Δημοτική Ενότητα, δεν ανταποδίδει ο Δήμος, παρόλο που είναι υποχρεωμένος να τα ανταποδίδει με υπηρεσίες, δράσεις και έργα. Τι γίνονται αυτά τα λεφτά; Πού πάνε τα λεφτά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι δημότες της Κυπαρισσίας; Γιατι στους ίδιους και την Κυπαρισσία, δεν ανταποδίδονται από το Δήμο με τις υπηρεσίες που (δεν) παρέχει!

Το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, της έδρας - κατ' όνομα μόνο - του Δήμου Τριφυλίας έχει απαξιωθεί πλήρως από τη Δημοτική Αρχή και στην πράξη έχει καταργηθεί αφού ούτε ερωτόμαστε ούτε και λαμβάνονται υπόψη από τη Δημοτική Αρχή οι προτάσεις μας! Ο, δε, ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας (όπως και των συμβουλίων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου) έχει και πρακτικά ακυρωθεί, από τη Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με τα Τοπικά Συμβούλια των άλλων δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς ούτε καν τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες που ο νόμος δίνει στο Συμβούλιο της Δημοτική Κοινότητας, δεν ασκεί!

Επειδή, ωστόσο, εκ του νόμου, προβλέπεται να καταθέτουμε προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, και μας ζητήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή - ως είχαν υποχρέωση να πράξουν - χωρίς να έχω ψευδαισθήσεις ότι μπορεί κάποια από τις προτάσεις που κάνω να τεθεί σε προτεραιότητα και να υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή και για να μη δώσω κανενός είδους άλλοθι στην απραξία και την αδιαφορία της, συνεργώντας στην εγκατάλειψη της πόλης μας, και μιας και είναι η τελευταία χρονιά της Δημοτικής Περιόδου και σε 10 μήνες όλοι θα κριθούμε για την προσφορά και τις υπηρεσίες στον τόπο και τους συμπολίτες μας, προτείνω:


Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Φυσικό και Οικιστικό Περιβάλλον

Βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα της Τρίτης Ηλικίας και ΑΜΕΑ σε Δημοτικά κτίρια, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, παραλίες.

Μελέτη Αποχέτευσης - Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό των Οικισμών (και των Τοπικών Κοινοτήτων).

Μελέτη διαμόρφωσης - ανάπλασης - ανάδειξης της τεράστιας χερσαίας ζώνης λιμανιού.

Υλοποίηση Επεκτάσεων Σχεδίου Πόλεως που εκκρεμούν πολλά χρόνια.

Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου - Καθορισμός χρήσεων γης.

Αντικατάσταση καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης, αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων πηγών, ανόρυξη ή αγορά γεωτρήσεων.

Επικάλυψη ρέματος «Χαμέρη» από Εθνική Οδό μέχρι τη θάλασσα.

Έργα Οδοποιίας στο Νέο Σχέδιο Πόλεως, στην Αποβάθρα, στην περιοχή Νοσοκομείου κ.α.

Ηλεκτροφωτισμός από το Εν Πλω έως την ντίσκο και από το λιμάνι έως το κάμπινγκ.

Σχεδιασμός και εφαρμογή Προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών (δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, επιτήρηση δασικών εκτάσεων, δημιουργία δικτύου πυρόσβεσης)

Υποστήριξη δημιουργίας εθελοντικών δικτύων με προσανατολισμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αποκατάσταση περιβάλλοντος και ανάπλαση χώρου ανενεργού λατομείου στο Ροντάκι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ανάδειξη παραλιών Κυπαρισσίας.

Ενίσχυση της ιδέας του εθελοντισμού στην ανάδειξη και διαφύλαξη του περιβάλλοντος (δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί κτλ)

Καλλιέργεια, υποστήριξη και ουσιαστική στήριξη του εθελοντικού πνεύματος όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Λειτουργία Πόλης

Κυκλοφοριακό Κυπαρισσίας. Λύση του προβλήματος με επικαιροποίηση της μελέτης με τις απαιτούμενες προσθήκες και αλλαγές και την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.

Κατασκευή Πεζοδρόμου από το Γυμνάσιο έως τις Εργατικές Κατοικίες και Ηλεκτροφωτισμός του.

Μελέτη κατασκευής περιφερειακού δακτυλίου.

Μελέτη Ανάπλασης της κεντρικής πλατείας (σιντριβάνι, πλάκες, αισθητική του χώρου και πράσινο - λουλούδια) με τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Μελέτη ανάπλασης - Ανάδειξης κεντρικής Αγοράς.

Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ στην Παλιά Πόλη και τις κεντρικές οδούς 25ης Μαρτίου και Ελ. Βενιζέλου.

Μελέτη για τη δημιουργία Πλατείας στην Παλιά Πόλη.

Δημιουργία πάρκων και παιδικών χαρών.

Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός

Αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή της ιστορικής Άνω Πόλης - Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, που είναι χαρακτηρισμένος διατηρητέος οικισμός και του Κάστρου των Γιγάντων.

Αξιοποίηση του Κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την υπάρχουσα κτιριολογική μελέτη και την προμελέτη του κυρίου Διαμάντη - Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου και Θερινού Κινηματογράφου.

Λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου «Κ. Παλαμάς».

Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Αποκατάσταση κτιρίου δωρεάς Π. Αντωνόπουλου - Κάμπρα.

Μελέτη αποκατάστασης - ανάδειξης παλιού χαμάμ.

Ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΠΕ3 (Νέο Σχέδιο Πόλης - Παραλία) και της ανάπλασης των Καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης (Χιλιάδες ευρώ, για αυτά τα έργα, χάθηκαν με ευθύνη της τελευταίας Δημοτικής Αρχής Κυπαρισσίας από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»).

Βελτίωση εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Αδαμόπουλος».

Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των προβλεπόμενων από τη μελέτη έργων για το Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο της Κυπαρισσίας (κερκίδες, κουλουάρ, αποδυτήρια κ.α.).

Κατασκευή νέων αιθουσών και εργαστηρίων σε Γυμνάσιο - Λύκειο.

Μελέτη αντιμετώπισης προβλημάτων σχολικού συγκροτήματος ΤΕΕ λόγω ρηγμάτων του εδάφους.

Επισκευή πρώην Δημοτικών Σχολείων οικισμών και δημιουργία - λειτουργία Βιβλιοθηκών και Πνευματικών Κέντρων.

Μελέτη και κατασκευή έργου ηλεκτροφωτισμού του Κάστρου τω Γιγάντων.

Ενίσχυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, του Εικαστικού Εργαστηρίου και του Δημοτικού Ωδείου.

Ενίσχυση - στήριξη των δράσεων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου από ντίσκο έως Γιαννίτσαινα 2

Ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την ένταξη της νεολαίας στην κοινωνική ζωή της πόλης, και την ισχυροποίηση και ομογενοποίηση του κοινωνικού ιστού του ενιαίου Δήμου.


Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Υγεία - Πρόνοια

Σχεδιασμός, μελέτη και εφαρμογή δράσεων και έργων κοινωνικής πολιτικής, πολιτικών ισότητας των φύλων, πολιτικών στήριξης ευαίσθητων και ευάλωτων ομάδων.

Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, θέματα υγείας και υγιεινής κ.α.

Ουσιαστική συγκρότηση και λειτουργία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Δημ. Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού-Αθλητισμού και ιδιαίτερα του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, όπως προβλέπονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Τριφυλίας προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις και να οργανωθεί η διερεύνηση, ανάδειξη, καταγραφή και ιεράρχηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων των πολιτών του Δήμου και προωθηθούν παρεμβάσεις, δράσεις και λύσεις στα προβλήματα συμπολιτών μας.

Ενίσχυση του ΚΑΠΗ Φιλιατρών με πόρους και προσωπικό όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία του ειδικοτήτων (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, οικογενειακούς βοηθούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές κ.α.) για επέκταση της δράσης και των υπηρεσιών του και σε γειτονικές πόλεις και Τοπικές Κοινότητες.

Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Βελτίωση της Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου

Επανεξέταση και αξιολόγηση της λειτουργίας όλων των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας και, ακολούθως, ανακαθορισμός αρμοδιοτήτων.

Ουσιαστική συγκρότηση και λειτουργία όλων των Υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων και όχι με τοπικιστικά χαρακτηριστικά που αντί να ενώνουν τις δυνάμεις και δυνατότητες του προσωπικού για παροχή υπηρεσιών, διαλύουν την ενιαία μορφή και εξανεμίζουν την ενότητα στην απόδοση των υπηρεσιών.


*Τα περισσότερα από τα παραπάνω έργα και δράσεις είναι προτάσεις που έχω καταθέσει και τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια είτε για τα Τεχνικά Προγράμματα είτε για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Θεωρώ αυτονόητο πως, πριν τη συζήτηση, κατάρτιση και ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να προηγηθεί Δημόσια Διαβούλευση με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου σε ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Κυπαρισσία, 10/07/2013

Σωτήρης Γιαννόπουλος



*Σημείωση: Το Υπόμνημα κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας το απόγευμα της Τετάρτης 10/07/2013 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Συμβούλιο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στον... κουβά τα λεφτά για τους πυρόπληκτους

Έκθεση στην οποία διαπιστώνονται οι καθυστερήσεις και......

η ολιγωρία που επιδείχθηκε από τους αρμοδίους ως προς την έγκαιρη και πλήρη αξιοποίηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών του 2007 και την ανασυγκρότησή τους, θα υποβληθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής...