Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαιτητές της 20ης Αγωνιστικής στον 6ο Όμιλο της Δ' Εθνικής.

Κληρώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παισνίδια στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διαιτητές είναι:

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
Διαιτητής: ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ Κ [ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ]
Βοηθοί: ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ [ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ] και ΧΑΣΑΠΗΣ Ι [ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ]
Παρατηρητής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤ [ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ]


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΖΑΒΛΑΝΙ
Διαιτητής: ΖΩΗΣ Μ [ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ]
Βοηθοί: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α [ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ] και ΞΙΑΡΧΟΥ Α [ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ]
Παρατηρητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ [ ΗΛΕΙΑΣ ]

ΤΣΙΛΙΒΙ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Διαιτητής: ΝΤΑΟΥΛΑΣ Φ [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ]
Βοηθοί: ΤΣΙΚΝΑΣ Ε [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ] και ΚΑΡΑΜΠΛΙΑΝΗΣ Σ [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ]
Παρατηρητής: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ [ ΑΧΑΙΑΣ ]


ΑΧΑΙΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Διαιτητής: ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ [ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ]
Βοηθοί: ΣΑΝΟΣ Θ [ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ] και ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Π [ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ]
Παρατηρητής: ΔΑΝΟΥΣΗΣ Ι [ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ]


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΚΡΟΚΕΩΝ ΑΟ
Διαιτητής ΛΥΤΡΑΣ Κ [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΙΑΣ ]
Βοηθοί: ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ Α [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΙΑΣ ] και ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Α [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΙΑΣ ]
Παρατηρητής:΅ΚΟΤΣΑΡΗΣ Χ [ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ]


ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Α [ ΗΛΕΙΑΣ ]
Βοηθοί: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ Γ [ ΗΛΕΙΑΣ ] και ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Δ [ ΗΛΕΙΑΣ ]
Παρατηρητής: ΤΖΙΝΤΖΕΛΗΣΧ [ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ]


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ
Διαιτητής: ΝΤΑΓΙΟΥΚΛΑΣ Χ [ ΑΧΑΙΑΣ ]
Βοηθοί: ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΠ [ ΑΧΑΙΑΣ ] και ΛΑΖΑΡΟΥ Π [ ΑΧΑΙΑΣ ]
Παρατηρητής: ΚΟΚΟΤΟΥ ΑΝΤ [ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ]


ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΛΕΙΒΑΘΩ
Διαιτητής: ΧΧΧΧΧΧΧΧ [ ΧΧΧΧΧΧ ]
Βοηθοί: ΧΧΧΧΧΧΧΧ [ ΧΧΧΧΧΧ ] και ΧΧΧΧΧΧΧΧ [ ΧΧΧΧΧΧ ]
Παρατηρητής: ΧΧΧΧΧΧΧΧ [ ΧΧΧΧΧΧ ]

Σημείωση: Ο αγώνας δεν θα γίνει. Ο Πάμισσος θα πάρει τον αγώνα στα χαρτιά με 3 - 0 και φυσικά τους 3 βαθμούς της νίκης.

Δορυφορικό Internet.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Καλά-καλά δεν είδαμε ακόμη ψηφιακή τηλεόραση-εκτός και αν αυτά που εκπέμπει η επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ θεωρούνται ψηφιακή τηλεόραση-και μας προέκυψε και σε αμφίδρομη έκδοση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η νέα υπηρεσία ενσωματώνει και ταχύτατο δορυφορικό internet. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να εγκαταστήσουμε υποδομή γρήγορου ευζωνικού ADSL σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Αθήνα και ήδη βάζουμε τις τελευταίες πινελιές και ρυθμίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για προσφορά ταχύτατου ευρυζωνικου internet μέσω του δορυφόρου Hellas Sat.

Έτσι όμως είμαστε στην Ελλάδα: η του ..........

ύψους η του βάθους- η το καλύτερο η τίποτα. Και γιατί θέλουμε να εγκαταστήσουμε διαδραστικα δορυφορικά συστήματα διανομής δεδομένων;

Για να βελτιώσουμε-λέει- εκτός των άλλων, την εκπαιδευτική υποδομή προς τα απομακρυσμένα σχολεία της χωράς, που αδικούνται ως προς αυτά που λειτουργούν σε αστικά κέντρα. Μπορεί να μην έχουμε βρει λύση στο πρόβλημα των μαθητικών καταλήψεων και των απεργιών που αποσαρθρώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα και προσφέρουν από τις χειρότερες εκπαιδεύσεις στην Ευρώπη, αλλά μας απασχολεί σοβαρά πως θα φτάσει η εκπαιδευτική διαδικασία στο επίπεδο της δορυφορικής τελειότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας μόλις λύσει το πρόβλημα των απεργιών και καταλήψεων, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα με στόχο να συνδέσει 1000 απομακρυσμένα σχολεία στον ελληνικό δορυφόρο Hellas-Sat για την παροχή διαδραστικης διδασκαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Από το Μαυροπίνακα στο DVB-RCS.(Digital Video Broadcasting- Return Channel via Satellite)

Και μπορεί στην χώρα μας να το παλεύουμε ακόμη, όμως στην Αλβανία έχει ήδη επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος!

Ο ελληνικός δορυφόρος HELLAS SAT2 παρέχει ευρυζωνικό ιντερνετ σε 300 απομακρυσμένα σχολεία της γειτονικής χωράς. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 300 δορυφορικών ευρυζωνικων συνδέσεων σε σχολεία της Αλβανίας, οι οποίες παρέχονται από τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT και την εταιρεία STARSAT της Αλβανίας. Το έργο χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συντονίζεται από το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο της Αλβανίας και αφορά στην εγκατάσταση υπολογιστών και ευρυζωνικης σύνδεσης σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αλβανίας. Κύριος ανάδοχος του έργου είναι ο Αλβανικός Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Albtelecom, του οποίου υπεργολάβος είναι η εταιρεία STARSAT, η οποία εγκαθιστά τις ευρυζωνικες συνδέσεις HELLAS SAT NET στις απομακρυσμένες περιοχές της Αλβανίας.

Ας επανέλθουμε όμως στη πεζή πραγματικότητα. Η ζήτηση ευρυζωνικων συνδέσεων μπορεί να ικανοποιηθεί και με τη χρήση δορυφορικών συνδέσεων. Η λύση αυτή είναι βιώσιμη και οικονομικά εφικτή. Μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή, εκεί όπου τα επίγεια δίκτυα και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) είναι ανεπαρκή η δεν υπάρχουν. Η απαιτούμενη υποδομή περιλαμβάνει το σταθμό εκπομπής και το δορυφόρο, που αποτελούν το ακριβό τμήμα της και το σταθμό λήψης που αποτελείται από την κεραία, το ειδικό modem και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η σύνδεση είναι αμφίδρομη και όλη η επικοινωνία διεξάγεται δορυφορικά. Στο πνεύμα αυτό, λοιπόν, η εταιρεία Hellas Sat που λειτουργεί τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat2 εισάγει την πρώτη πανευρωπαϊκή πλατφόρμα DVB-RCS που ονομάστηκε HELLAS SAT net.

Ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat2 είναι γεοστατικός και έχει σαν μοναδική αποστολή την παροχή τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Εκτοξεύτηκε στις 13 Μαΐου 2003 στο ακρωτήριο καναβεραλ και η τροχιακή του θέση είναι 39 μοίρες ανατολικά. Πρόκειται για έναν από τους πλέον συγχρόνους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους. Κατασκευάστηκε από την γαλλική εταιρεία ASTRIUM. Έχει ύψος 4,9 μέτρα μήκος 1,7 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα ενώ το άνοιγμα των ηλιοσυλλεκτων του είναι 32 μέτρα.

Προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης χωρητικότητας, video stream διανομής ειδήσεων, τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, και ευρυζωνικες υπηρεσίες. Διαθέτει τα κατάλληλα τερματικά DVB-RCS παρέχοντας αμφίδρομες δορυφορικές ζεύξεις με την διαμεσολάβηση Κομβικού Σταθμού Ελλάδος.

Η HELLAS SAT είναι θυγατρική του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει αδειοδοτηθει από τις κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Κύπρου και ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2001.

Η HELLAS SAT κατέχει και διαχειρίζεται τον υψηλής ισχύος και προηγμένης τεχνολογίας δορυφόρο Hellas Sat2.

Έτσι λοιπόν, το Δορυφορικό Ιντερνετ μπήκε στην ζωή μας, προσφέροντας ταυτόχρονα εικόνα, ραδιόφωνο και τηλέφωνο. Και είναι λύσεις πραγματικά εξ ουρανού, εκεί όπου η επίγεια υποδομή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες για ιντερνετικη πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες, λόγω της τροπολογίας του εδάφους, αλλά και των υπόλοιπων δυσλειτουργιών της ελληνικής διοικητικής μηχανής. Το δορυφορικό ιντερνετ απευθύνεται κυρίως σε υπηρεσίες, επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις η άλλους χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο λήψης και εκπομπής μεγάλου όγκου δεδομένων. Μπορεί να υποστηρίξει πλήθος εφαρμογών, όπως είναι η τηλεκπαιδευση, η τηλεϊατρική, αυτόματες ταμειακές μηχανές, διασύνδεση λογισμικού, εγκατάσταση WIFI Hot Spots, video on demand, Voice over IP, Video conference, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών της περιοχής. Ειδικά για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές η νησιωτικά συμπλέγματα, ενδέχεται να αποτελέσει ιδιαίτερα συμφέρουσα λύση, καθώς στις περιοχές αυτές είτε υπάρχει έλλειψη αντίστοιχων επίγειων υποδομών ευρυζωνικης σύνδεσης είτε η παρεχόμενη ποιότητα είναι χαμηλή. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός αποτελείται από το δορυφορικό μοντεμ, έναν υπολογιστή και το δορυφορικό κάτοπτρο με διάμετρο συνήθως 90 εκατοστά.

Οι τιμές σύνδεσης και χρήσης της υπηρεσίας Hellas Sat net κυμαίνονται από 40 έως 50 ευρώ το μήνα για οικιακή χρήση, με κόστος εγκατάστασης του εξοπλισμού από 400 ευρώ και κόστος ενεργοποίησης 60 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.Hellas-sat.net. Για τις επιχειρηματικές συνδέσεις, το κόστος αυξάνει και κυμαίνεται από 141 μέχρι 653 ευρώ με κόστος εξοπλισμού 1.142 ευρώ.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών από την εταιρεία Hellas Sat, οι συνδρομητές των υπηρεσιών δορυφορικού ιντερνετ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πλοήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανοίγουν τους φακέλους του Διαγωνισμού Μεσσηνιακές συνταγές

Αυριο Πέμπτη και ώρα 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου) θα αποσφραγιστούν οι φάκελοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας "Μεσσηνιακές συνταγές".

Την αποσφράγιση των φακέλων θα κάνει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσσηνίας κ. Κώστας Μαργέλης ο οποίος ακολούθως θα τις παραδώσει στην Επιτροπή Αξιολόγησης για να επιλεγούν οι 30 καλύτερες.
Αμέσως μετα την αποσφράγιση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου του νομού κος Μαργέλης θα παραχωρήσουν συνέντυξη τύπου.

Η θεματολογία της συνέντευξης θα είναι η εξής: .........

1. Η γαστρονομία εργαλείο για την προώθηση του ποιοτικού μεσσηνιακού τουρισμού.
2. Οι προοπτικές εγκαθίδρυσης της "ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ" ως αποτελεσματικού εναλλακτικού μοντέλου επίλυσης διαφορών στη Μεσσηνία και τα πλεονεκτήματα του θεσμού, με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Η απάντηση στο κατάπτυστο εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS

Εδω και λίγες μέρες γίνεται σάλος με το κατάπτυστο εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS που απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο προς την Ελλάδα και τυλιγμένη στο κάτω μέρος με μια κουρελιασμένη και βώμικη Ελληνική σημαία.

Η απάντηση που μπορεί να δωθεί στο κατάπτυστο αυτό εξώφυλλο δεν θα ήταν άλλη απο το να θυμίσουμε στους Εγγληματίες γερμανούς ναζί που δολοφόνησαν κόσμο όπου έκαναν πολέμους την ιστορία τους και τους εκπροσώπους της ιστορίας τους.
Εμείς θα προτείναμε στους Γερμανούς να αλλάξουν την σημαία τους και να βαλουν επάνω την σβαστιγκα του χίτλερ ή ακόμα και τον ίδιο τον Χίτλερ καθότι αποτελεί μεγάλο τμήμα της γερμανικής φασίζουσας ιστορίας τους.

Δείτε την παρακάτω εικόνα την πήραμε απο το ases team



Έσπασαν τα ισόβια για το "Iερό" χασισάκι στο ξωκλήσι της Ευαγγελίστριας στη Βάλτα.

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους που συνελήφθησαν να χρησιμοποιούν ως αποξηραντήριο 46 κιλών χασίς την οροφή της εκκλησίας Ευαγγελιστρίας στη Βάλτα Γαργαλιάνων.
Οι δύο κάτοικοι της περιοχής και κουμπάροι είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα ο ένας σε ισόβια κάθειρξη και ο δεύτερος σε 18 χρόνια φυλάκισης. Για τον πρώτο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε χθες την ποινή στα 15 χρόνια και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ για το δεύτερο στα 12 χρόνια και επίσης χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες ισχυρίσθηκαν εκ νέου ότι .............

τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά τους, αλλά είχαν μάθει ότι κάποιος τα φυλάει εκεί και πήγαν να κλέψουν, επειδή είναι χρήστες.

Ιερό... αποξηραντήριο

Η υπόθεση με το κρυμμένο χασίς στην οροφή της εκκλησίας ξετυλίχθηκε για άλλη μια φορά στην αίθουσα των δικαστηρίων. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν αστυνομικοί της Πάτρας και σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, παρακολούθησαν επί ημέρες την εκκλησία, μέχρι που ένα απόγευμα εμφανίστηκαν οι δύο δράστες. Ο ένας παρέμεινε κάτω φυλώντας τσίλιες και ο άλλος ανέβηκε στη σκεπή, έβγαλε λίγα κεραμίδια και μπήκε κάτω από αυτή. Άρχισε αμέσως να πετάει χασίς σε αυτόν που ήταν έξω, ο οποίος και το έβαζε σε σακιά.
Με έφοδο των αστυνομικών συνελήφθησαν και οι δύο, ενώ στη συνέχεια κατέσχεσαν από την οροφή της εκκλησίας συνολικά 46 κιλά χασίς, τα οποία είχαν απλώσει για να ξεραθούν σε έκταση 150 τετραγωνικών μέτρων.
Επίσης, αστυνομικός από την Αθήνα κατέθεσε ότι έξι μήνες αργότερα συνελήφθη αλλοδαπός στην πρωτεύουσα, ο οποίος είχε στην κατοχή του χασίς, καθώς και ένα χάρτη με περιοχή της Μεσσηνίας, μαζί με ένα σχεδιάγραμμα. Ο ίδιος τους είχε πει ότι το είχε προμηθευτεί από Βούλγαρο στη Μεσσηνία και το σχεδιάγραμμα έδειχνε την περιοχή φύλαξής του.
Ενημερώθηκαν οι Αρχές της Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο που έδειχνε το σχεδιάγραμμα βρέθηκε μια αγροικία (κοντά στην εκκλησία) και εντός αυτής ένα μπαούλο. Κατά την πρώτη έρευνα δε βρήκαν κάτι, όμως, όταν μετά από ενάμισι μήνα επανήλθαν, βρήκαν μέσα στο μπαούλο ένα σάκο με 1.840 γραμμ. χασίς, αλλά σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Ένοχοι

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η φυτεία δεν ήταν δική τους, αλλά είχαν δει το σημείο που φυλασσόταν το χασίς από ένα χάρτη που είχε αλλοδαπός στην Αθήνα και πήγαν για να το κλέψουν. Για τον τρίτο που ήταν μαζί τους, κατέθεσαν ότι ήταν Βούλγαρος, τοξικομανής όπως κι αυτοί, και είχε πάει μαζί τους για να κλέψουν χασίς.
Ο εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς τους, λέγοντας πως το χασίς που έκρυβαν στην εκκλησία ήταν δικό τους, δίνοντας έμφαση στο χώρο που επέλεξαν για την παράνομη δραστηριότητά τους. Παράλληλα, είπε ότι δεν μπορούν να συνδεθούν οι δύο υποθέσεις (το χασίς στην εκκλησία με αυτό που βρέθηκε στο μπαούλο στη αγροικία).
Τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων υπερασπίστηκαν και οι δικηγόροι τους Εμμανουήλ Γεράκιος και Κων. Μαλαφάντης, αλλά δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, το οποίο τους έκρινε ενόχους. Τους αναγνώρισε, όμως, ελαφρυντικά, στον μεν πρώτο καλής μεταγενέστερης συμπεριφοράς, στο δε δεύτερο πρότερου έντιμου βίου.

Πηγή: Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Φεβρουαρίου 2010

Ele24.jpg (753 KB) 8arr24.jpg (209 KB) foni24.jpg (290 KB)