Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάρκος Ζώκος επέστρεψε στην Εράνη. ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

ΜΙA ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS !!!

Μια ακόμα πλήρης επιβεβαίωση του Φιλιατρά News έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.

Στις 20 Ιανουαρίου (Οκτώ μέρες πριν δηλαδή) μέσα από αυτή την εφημερίδα είχαμε γράψει αυτό που σιγοψιθύριζαν οι φίλαθλοι της Εράνης στα στέκια τους.

Την επιστροφή στην Εράνη του παιχταρά Μάρκου Ζώκου.


Κάποιοι δεν μας πίστεψαν. Κάποιοι απέφευγαν να επιβεβαιώσουν αλλά και αρνήθηκαν να διαψεύσουν τις πληροφορίες που είχαμε.


Εμείς παρ' όλα αυτά το .....

δημοσιεύσαμε πιστεύοντας ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει. Ακόμα και παίζοντας κορώνα γράμματα την αξιοπιστία των πληροφοριών που σας δίνουμε.

Από σήμερα λοιπόν ο Μάρκος Ζώκος είναι ξανά παίκτης της Εράνης και μάλιστα σήμερα έκανε προπόνηση με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας στο γήπεδο των Φιλιατρών.

WELLCOME BACK MAΡΚΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑ.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
-

Αποχώρησαν απο τα μπλόκα της Μεσσηνίας

Αποχώρησαν οι αγρότες από τα 3 μπλόκα στην Μεσσηνία (Ασπρόχωμα, Τσακώνα, Καλό Νερό) και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά.
Γι αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Νομαρχία Μεσσηνίας με την συμμετοχή αγροτών στην οποία θα καταθέσουν τα αιτήματα τους στο Νομαρχιακό συμβούλιο και θα απαιτήσουν λύσεις.

ΦΙΑΣΚΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Σε φιάσκο αποδείχθηκε τελικά να είναι το μπλόκο στον Iσθμό. Ακόμα δεν βγήκαμε και πάλι πίσω, φαίνεται ικανοποιηθήκαν τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής μετά από την συνάντηση από τον υπουργό.

Tο ύφος όμως της συντονιστικής επιτροπής εμένα προσωπικά δεν με έπεισε, μήπως λέω μήπως έπεσε τίποτα κάτω από το τραπέζι, μήπως έπεσε κομματική πίεση, τέλος πάντων ας ανακοινώσουν τι ειπώθηκε με τον υπουργό όλα σε διαφάνεια.
Δεν μπορεί κύριοι της συντονιστικής επιτροπής να βγαίνετε 48 ώρες στο δρόμο ζητώντας να επιτύχετε κάτι το παραπάνω από το πακέτο στήριξης στηρίζοντας από την άλλη τα αιτήματα και το μελών της αγροτιάς , και σε μια συνάντηση να τα ......

εγκαταλείπετε αλλά τότε γιατί βγήκατε στους δρόμους αφού ήδη ξέρατε το πακέτο στήριξης, και όπως δείχνει το πράγμα δεν διαφωνούσατε.
Μήπως σας πείραξε που σας είπαν οι άλλοι αγρότες να μην μετέχετε στο πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, και δικαιολογημένα το είπαν γιατί αυτοί είναι 10 μέρες στα μπλόκα και σεις βγήκατε χθες, και επειδή σας είπαν μα μην μετέχετε μαζί με τους άλλους εσείς τους γυρίσατε την πλάτη σπάζοντας το μπλόκο.

Η μήπως ήταν αρκετά τα 50.000 έκτα ευρώ για την ελαιοκαλλιέργεια, ή σας έλυσαν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή της Πελοποννήσου, ή πήραν χρήμα οι κτηνοτρόφοι, ή σας όρισαν τιμές ασφάλειας στα προϊόντα, ή σας καθόρισαν αγροτικό μητρώο (άλλο μπάχαλο και αυτό), ή μήπως χτύπησαν τα καρτέλ που σας ξεζουμίζουν χρόνια τώρα και πολλά αλλά που μπορώ να σας απαριθμήσω.
Εσείς πήγατε να πάρετε υποσχέσεις όπως και τελικά έγινε. Γίνετε χρόνια τώρα.
Σας έριξε τα ψίχουλα και σεις φύγατε γεμάτοι καμάρι και πύλες υποσχέσεις.
αγανακτώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ,γιατί κανένας Πελοπόννησος αγρότης δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό το πακέτο στήριξης, που βλέπω συντονιστικά όργανα εκπρόσωποι των ΕΑΣ να υποκύπτουν σε αυτόν τον εξευτελισμό του Έλληνα αγρότη και να εμπαίζουν μια ολόκληρη περιφέρεια κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες

Πηγαίνετε κύριοι της συντονιστικής επιτροπής στη Μεσσηνία να πείτε στους ελαιοπαραγωγούς που από 1000 δέντρα ελιές δεν έκαναν ούτε 200 κιλά λαδί ή στα ελαιοτριβεία που δεν άνοιξαν καθόλου φέτος ή και σε αυτά που άνοιξαν να πάρουν 0.30 λεπτά αποζημίωση και να πουν και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας στον κ. Καραμανλή για την μεγαλόψυχη προσφορά του που εσείς δεχτήκατε και πηγαίνετε να κοιτάξετε στα μάτια τους συναδέλφους σας αγωνιστές αγρότες στη Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη και πέστε τους ότι εμείς πουληθήκαμε για υποσχέσεις.
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι Μεσόνιο αγρότες που δεν σκύβουν το κεφάλι
στην απαξίωση της υπαίθρου και στέκουν εκεί στο Καλό Νερό δυναμικά υποστηρίζοντας το γενικό αποκλεισμό και διεκδικώντας τα αυτονόητα που εσείς δεν καταλαβαίνετε.
MESSINIAN FARM
BASILHS.G.KITSOS
DIRECTOR

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Τρίπολη ο δικηγόρος από την Κυπαρισσία

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει από το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός δικηγόρος της Κυπαρισσίας, Σπύρος Ιωάννου, ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης δολοφονικής επίθεσης μέσα στο γραφείο του, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.

Ο άτυχος δικηγόρος είναι 53 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ενός φοιτητή Ιατρικής κι ενός μαθητή και σύζυγός του είναι η Σοφία Ιωαννίδη, πταισματοδίκης στον Πύργο Ηλείας. Τον άτυχο δικηγόρο βρήκε αιμόφυρτο στο πάτωμα του γραφείου του φιλικό του πρόσωπο, που σοκαρισμένο από την εικόνα που αντίκρισε ειδοποίησε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για ασθενοφόρο και την Αστυνομία.

Σε κωματώδη κατάσταση

Λίγα λεπτά αργότερα ειδοποιήθηκαν και συνάδελφοί του, οι οποίοι έσπευσαν στον χώρο και είδαν .....

τον καλό συνάδελφό τους να κείτεται σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση!
Μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι γιατροί έκριναν πως πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Τρίπολης, που διαθέτει νευροχειρουργό, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα βαρύτατα τραύματα, που είχε υποστεί στο κεφάλι, πιθανώς και με τη χρήση αντικειμένου.

Στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, ξημερώματα Τρίτης, οι γιατροί τον υπέβαλαν σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις και αμέσως εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε Νοσοκομείο της Αθήνας, κάτι, ωστόσο, που αποκλείστηκε λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Ο άτυχος δικηγόρος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάθε λεπτό που περνά είναι κρίσιμο, αφού υπάρχει κίνδυνος, εκτός των άλλων και καρδιακής εμβολής.

Συντετριμμένη είναι η σύζυγός του και οι συγγενείς, που δεν μπορούν να πιστέψουν το «κακό που τους βρήκε... ».

Οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι, όπως και οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, που όλοι τους έχουν να πουν έναν καλό λόγο γι' αυτόν, σημειώνοντας την ακεραιότητά του, την επαγγελματική του συνείδηση, καθώς και την εντιμότητά του...

Μάλιστα, οι συνάδελφοί του έσπευσαν στο Νοσοκομείο Τρίπολης, για να συμπαρασταθούν στον ίδιο και τους οικείους του.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Επιβεβαιώνεται ΠΛΗΡΩΣ το χθεσινό ρεπορτάζ που έκανε το Φιλιατρά News για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο άτυχος Δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου και που το διαβάσατε μέσα από το έγκυρο Φιλιατρά News.
Ελπίζουμε κάποιος "ανώνυμος" που αμφισβήτησε το ρεπορτάζ, να πήρε την "πληρωμένη" απάντηση που του άξιζε.

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: «Απάνθρωπη και δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αναφέρθηκε και στον τραυματισμό δικηγόρου από την Κυπαρισσία.
Ο κ. Μαργέλης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί ένα απάνθρωπο περιστατικό για έναν δικηγόρο, τον κ. Ιωάννου, συνάδελφο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
Είναι μια απάνθρωπη και δολοφονική επίθεση, διότι δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, μάλλον με σιδηρολοστό.
Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είναι στο Νοσοκομείο Τριπόλεως και ....

κινδυνεύει ανα πάσα ώρα και στιγμή η ζωή του.
Είναι ένα απάνθρωπο περιστατικό, το καταδικάζουμε όλοι οι δικηγόροι και θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε.
Τέλος, απ' ό,τι ενημερωθήκαμε, ο Σύλλογος της Κυπαρισσίας κήρυξε 4ήμερη αποχή διαμαρτυρόμενος για το περιστατικό».

Πηγή: Επικαιρότητα

Επιτέλους τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κ. Κώστας Μαργέλης, στο Δικαστικό Μέγαρο, με θέμα την απόφαση της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, κ. Δήμητρας Καρούζου, για τη λειτουργία της Ταμιακής Υπηρεσίας της Δ.Ο.Υ. μέχρι και τις 3.00 μετά το μεσημέρι, για την εξόφληση των οικονομικών προστίμων πολιτών μετά από καταδίκη τους.

Ο κ Μαργέλης ανέφερε τα εξής: «Έχω να σας ενημερώσω ότι, μία θετική εξέλιξη έχουμε στο θέμα της ταλαιπωρίας των πολιτών, που όταν καταδικάζονται μετά τις 2.00 το μεσημέρι, η Δ.Ο.Υ. είναι κλειστή, για την εξόφληση του προστίμου που τους έχει επιβληθεί και καταλήγουν στο κρατητήριο. Μετά από παρέμβαση και διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας επήλθε λύση κατόπιν ........

συνεννοήσεως και με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, κ. Δήμητρας Καρούζου, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που υπήρχαν.
Η Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας εφεξής θα διαθέτει στον Δικηγορικό Σύλλογο, στην Εισαγγελία και στους Δικαστικούς υπαλλήλους τα κινητά τηλέφωνα 2 υπαλλήλων, οπότε, όταν καταδικάζεται κάποιος πολίτης μετά τις 2.00 το μεσημέρι, να ανοίγουν την Εφορία, να εισπράττουν τα πρόστιμα και ο πολίτης να οδηγείται στο σπίτι του.

Ακόμη, να σας τονίσω ότι, μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, δηλαδή τη λειτουργία της Ταμιακής Υπηρεσίας της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας μετά τις 2.00 το μεσημέρι, δεν θα ξαναυπάρξει περιστατικό φυλάκισης πολίτη. Θέλω να ευχαριστήσω την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας για την τόλμη και την πραγματική ευαισθησία που επέδειξε.
Επίσης, τους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, οι οποίοι παρεμβήκατε ουσιαστικά, αποφασιστικά, καθοριστικά και αναδείξατε το εν λόγω θέμα, γιατί αλλιώς δεν θα είχε ανακινηθεί και η ταλαιπωρία θα συνεχιζόταν για τους πολίτες»

Πηγή: Επικαιρότητα