Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τι είπε ο ΘΕΟΣ Αντώνης Δελατόλας για τον ολυμπιακό???

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον Real FM όταν ο Χατζηνικολάου το πήγε στα Αθλητικά ο θεός Αντώνης Δελατόλας πέταξε την Θεϊκή ατάκα.

....................
....................

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που θα ήθελα να σας πω όμως που δεν θα σας αρέσει είναι το εξής. Σαν φίλαθλος προτιμώ να αποκλειστούμε από τον Πανσεραικό όπως αποκλειστήκαμε παρά να ήμουν Ολυμπιακός και να προκριθώ επί του ΠΑΟΚ, όπως προκρίθηκε.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ε! Αυτό είναι αλήθεια , δεν μου αρέσει όπως το είπατε αλλά ......

το σέβομαι , γιατί πρέπει να σας πω ότι και εγώ ενοχλούμε πάρα πολύ όταν νίκες της ομάδας μου , την οποία θεωρώ ιστορική και θρυλική , να στηρίζονται στη διαιτησία. Και δεν θα το έλεγα αυτό τόσο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όσο με τον Άρη πριν από πολύ λίγες μέρες. Επομένως ναι μεν με στενοχωρεί αλλά όχι επειδή το είπατε εσείς επειδή συμβαίνει.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Άλλωστε κύριε Βγενόπουλε ο Ολυμπιακός έχει ένα κοινό με την ελληνική οικονομία. Χρειάζεται τη βοήθεια ενός οργανισμού για να κερδίζει.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα από τον εκδότης της καταπράσινης Derby , δεν θα μπορούσε να ακουστεί κάτι άλλο( γέλια)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ε! Τώρα εντάξει δεν θα... μπαίνουμε και σε αντιδικίες που συνήθως τις κάνουμε και ιδιωτικά...

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Νομίζω ότι αστειευόμαστε...

.........................
.........................

Απο τον Real FM 97.8

Δυο νέοι Επιστήμονες (ο ένας Φιλιατρινός) τοποθετήθηκαν στην Διεύθυνση ΠΕΧΩΠΟ της Νομαρχίας Μεσσηνίας

Ορκίστηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου στο γραφείο του Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δράκου δυο νέοι επιστήμονες ένας Πολιτικός Μηχανικός και ένας Περιβαλοντολόγος (εκ των οποίων ο ένας είναι Φιλιατρινός) και τοποθετήθηκαν στην διεύθυνση ΠΕΧΩΠΟ της Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Μετά την ορκωμοσία ο κ. Νομάρχης δήλωσε τα εξής:
«Δυο επιστήμονες τοποθετούνται στην Πολεοδομία. Ο κ. Πούλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και ο κ. Τσούρτης είναι ΠΕ Περιβάλλοντος με πτυχίο Περιβάλλοντος.
Όπως ξέρετε ήδη έχουν τοποθετηθεί δύο αρχιτέκτονες, ένας τοπογράφος και ένας ακόμα ΠΕ Περιβάλλοντος και ακόμα αναμένονται τρεις Πολιτικοί Μηχανικοί, ένας Τοπογράφος και δύο Μηχανολόγοι οι οποίοι δεν θα πάνε όλοι στο ΠΕΧΩΠΟ αλλά θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.
Ξέρετε ότι αυτή η υπόθεση κράτησε 3 χρόνια και είμαστε από τις πρώτες Νομαρχίες που .........

την ξεκινήσαμε και βαίνουμε στην ολοκλήρωσή της.
Έχω πει πολλές φορές και σε εσάς και το είπα και στο συνέδριο της ΕΝΑΕ ότι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτή τη διαδικασία τη χρονοβόρα του ΑΣΕΠ διότι και η διάρκεια η οποία κρατάει και η γραφειοκρατία αλλά και άλλα δεδομένα είναι ότι χειρότερο για τη στελέχωση της Αυτοδιοίκησης περιφερειακά και χρειάζεται σε αυτόν τον τομέα να βελτιωθεί.
Θέλω να πιστεύω ότι και με την ενίσχυση των δύο επιστημόνων θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα για την Πολεοδομία, η οποία, πράγματι, με το φόρτο των εργασιών και με την πίεση που ασκείται και δικαίως από τους συμπολίτες μας για παραγωγή καλύτερου έργου και παροχή υψηλοτέρου επιπέδου υπηρεσιών, έχει τον τελευταίο καιρό επιφορτιστεί με πολλές ευθύνες.
Έχουμε πει και σε άλλη περίπτωση ότι είμαστε μια από τις Πολεοδομίες με τις περισσότερες άδειες και με τις περισσότερες αιτήσεις. Δηλαδή συναγωνιζόμαστε Πολεοδομίες και υπηρεσίες πολύ μεγάλων περιοχών.
Τολμώ να πω ότι ερχόμαστε μετά την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.
Έχουμε ξεπεράσει την Πάτρα και το Ηράκλειο σε αδειοδοτήσεις και σε πρωτόκολλο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτό είναι ευχάριστο μεν αλλά από την άλλη πλευρά αυξάνονται και οι δικές μας ευθύνες για τη στελέχωση. Θέλω να συγχαρώ τους νέους επιστήμονες και είμαι βέβαιος ότι θα πάμε πολύ καλά».

Άσχετη γυναίκα οδηγός. Πως πήρε άραγε δίπλωμα????

Στο video που ακολουθεί μια ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΗΓΟΣ θέλει να παρκάρει.
Ο χώρος που έχει είναι τόσο μεγάλος που χωράει νταλίκα.
Αυτή όμως κάνει μανούβρες χτυπώντας εμπρός και πίσω τα αυτοκίνητα λες και δεν μπορούσε να παρκάρει.
Μετά από κωμικοτραγικές σκηνές δείτε τελικά πως παρκάρει.

Το video έχει πολύ γέλιο.
Μα γιατί δίνουν δίπλωμα σε γυναίκες οδηγούς????????????

VIDEO




Μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης στον ελαιοκομικό τομέα ζητούν οι ευρωπαϊκοί συνεταιρισμοί των αγροτών

Επείγοντα μέτρα ενίσχυσης του ελαιοκομικού τομέα, με βασικό αίτημα τη διόρθωση του μηχανισμού παρέμβασης, σε τέτοια επίπεδα ποσότητας και τιμών, ώστε η παρέμβαση αυτή να λειτουργήσει ως πραγματικό «δίχτυ ασφάλειας» για τους αγρότες, αλλά και τους καταναλωτές, κάτι που έχει ζητήσει προ αρκετών μηνών και η ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητούν από αρμόδια Επίτροπο Μ.F. Boel, οι οργανώσεις των αγροτών COPA και COGECA.

COPA και COGECA επισημαίνουν ότι οι τιμές στα βασικά ελαιοπαραγωγικά κράτη της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Ιταλία παραμένουν καθηλωμένες, ενώ ευθυγραμμίζονται με τις προτάσεις που διατύπωσε εγκαίρως η ΠΑΣΕΓΕΣ, και οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί τόσο στον Αλέξανδρο Κοντό, όσο και στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. .........

Στην επιστολή τους προς την κα Boel οι COPA-COGECA επισημαίνουν τα εξής: "Όπως γνωρίζετε, ο ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πολύ σοβαρής κρίσης. Ο ελαιουργικός κλάδος βρίσκεται μεταξύ των κλάδων που έχουν πληγεί σημαντικότερα. Οι χαμηλές τιμές παραγωγού, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, σημαίνουν ότι η καλλιέργεια καθίσταται τώρα μη βιώσιμη ή δύσκολα βιώσιμη σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Στην Ισπανία, για παράδειγμα, οι τιμές παραγωγού είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων πέντε ετών εμπορίας. Η τιμή του παρθένου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου κυμαίνονται σε περίπου 2,00 €/Kg, ενώ για το παρθένο μειονεκτικό (λαμπάντε) ελαιόλαδο σε 1,80 €/Kg.

Ωστόσο, η πτώση αυτή στις τιμές δεν αντικατοπτρίζεται πλήρως στις τιμές καταναλωτών. Η μέση μείωση των τιμών πώλησης στους καταναλωτές μόλις που διακρίνεται. Ορισμένες επωνυμίες μάλιστα έχουν αυξήσει τις τιμές τους. Από την άλλη πλευρά, η μικρή πτώση των τελικών τιμών δεν έχει καταφέρει να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην κατανάλωση, η οποία παραμένει στάσιμη.

Η κατάσταση αυτή παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ιταλία, οι τιμές του ελαιόλαδου είναι σημαντικά μειωμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το Φεβρουάριο του 2009 η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ήταν 2,38 €/kg έναντι 3,08 €/kg το Φεβρουάριο του 2008, η τιμή του παρθένου ελαιόλαδου ήταν 1,96 €/kg έναντι 2,50 €/kg κατά την ίδια περίοδο πέρυσι και η τιμή του λαμπάντε ήταν 1,87 €/kg έναντι 2,32 €/kg κατά το 2008. Αυτό σημαίνει μείωση των τιμών της τάξης του 29% για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 27% για το παρθένο ελαιόλαδο και 24% για το λαμπάντε ελαιόλαδο.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι παρά τη σημασία που αποδίδεται από την Επιτροπή στην πολιτική ποιότητας των γεωργικών προϊόντων, η διαφορά στην τιμή του παρθένου και του λαμπάντε ελαιόλαδου γίνεται όλο και μικρότερη.

Από την άλλη, οι δαπάνες παραγωγής αυξήθηκαν σημαντικά κατά το τελευταίο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι ο ελαιουργικός κλάδος είναι πιο δύσκολο να είναι αποδοτικός.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Copa και Cogeca ζητούν από την Επιτροπή να εφαρμόσει επείγοντα μέτρα για την ενίσχυση του ελαιοκομικού τομέα.

Ένα από τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της ιδιωτικής αποθεματοποίησης όπως ορίζεται στο Άρθρο 33 του Κανονισμού 1234/2007. Ωστόσο, οι τιμές που καταβάλλονται για τις διαφορετικές κατηγορείς ελαιόλαδου θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω. Οι τιμές αυτές στην πραγματικότητα, όπως καθορίστηκαν τη δεκαετία του 1990, δεν θεωρείται ότι αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της αγοράς μια δεκαετία αργότερα και δεν συμφωνούν με την αύξηση που παρατηρείται στο κόστος παραγωγής.

Για πολλά χρόνια, οι Copa και Cogeca επιμένουν στην ανάγκη ενημέρωσης των τιμών για τα διάφορα είδη ελαιόλαδων που ενεργοποιούν την ιδιωτική αποθεματοποίηση. Η σημερινή κατάσταση του τομέα σημαίνει ότι αυτή η αλλαγή είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 1234/2007, η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου θα πρέπει να είναι κατώτερη από 1.779 €/τόνο για περισσότερες από δυο εβδομάδες και για το ελαιόλαδο λαμπάντε κατώτερη των 1.524 €/τόνο για να εφαρμοστεί ιδιωτική αποθεματοποίηση. Οι τιμές αυτές είναι πολύ κατώτερες από το όριο βιωσιμότητας πολλών ελαιοκομικών επιχειρήσεων. Έτσι, η τιμή για την αποθεματοποίηση εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου θα πρέπει να οριστεί σε περίπου σε 2.400 €/τόνο ώστε ο μηχανισμός να μπορεί να εκπληρώνει αποτελεσματικά το ρόλο, για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Ένα δεύτερο μέτρο αναγκαίο για τη στήριξη του τομέα θα πρέπει να είναι η βελτίωση της εμπορίας προϊόντων που ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση της παραγωγής. Αυτό θα πρέπει να επιτυγχάνεται μέσα από ενισχύσεις των ενώσεων παραγωγών που διεξάγουν την εν λόγω εμπορία. Στην πραγματικότητα, ο κλάδος αυτός εμφανίζει μια σαφή έλλειψη ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Η παραγωγή, κατατμημένη σε μεγάλο βαθμό, έχει μικρή διαπραγματευτική ισχύ σε σύγκριση με τη βιομηχανία. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, 5 εταιρείες απορροφούν το 60% των αγορών, έναντι 1.725 ελαιοτριβείων και ενός μεγάλου αριθμού γεωργών που διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας. Γι' αυτό και η ενθάρρυνση της συγκέντρωσης της προσφοράς αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για την επαναφορά της ισορροπίας της αλυσίδας τροφίμων.

Η ενίσχυση για τον ελαιοκομικό τομέα, η οποία πια δεν χορηγείται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ενισχύσεις ήταν μικρές ή προορίζονταν για μικρές εκτάσεις (Άρθρο 28 του Κανονισμού 73/2009) θα μπορούσαν να αφιερωθούν στη χρηματοδότηση μέτρων για τη στήριξη του τομέα: την ιδιωτική αποθεματοποίηση και μέτρα για τη συγκέντρωση της προσφοράς.

Απαιτούνται επίσης πρωτοβουλίες για βελτίωση, ενίσχυση της αξίας και προώθηση της ποιότητας του ελαιόλαδου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις δημοσίευσε ένα πράσινο βιβλίο για την ποιότητα των γεωργικών προϊόντων. Σύμφωνα με το πράσινο αυτό βιβλίο, η ποιότητα είναι το καλύτερο όπλο στη διάθεση των Ευρωπαίων γεωργών όταν ανταγωνίζονται με εισαγωγές από τρίτες χώρες και επιθυμούν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών. Οι πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας, ωστόσο, ενδέχεται να θιγούν σοβαρά, εάν οι προσπάθειες των γεωργών δεν αντικατοπτρίζονται στις τιμές που λαμβάνουν.

Τέλος, θα πρέπει να υπάρχουν πρόσφατα, αξιόπιστα και διαφανή στοιχεία αγοράς. Η γνώση του τομέα θα δώσει τη δυνατότητα να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά και να αποφευχθεί η κερδοσκοπία με βάση τον όγκο παραγωγής . Επιπλέον, έτσι ο κλάδος θα προσαρμοστεί στις τάσεις της αγοράς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων που εξετάζετε τις ανησυχίες μας όσον αφορά αυτό το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα των γεωργών και συνεταιρισμών της ΕΕ".

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Από το Δ‘ ΚΠΣ το νέο Λύκειο Φιλιατρών

Από το Δ’ ΚΠΣ θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτηρίου του Λυκείου Φιλιατρών, που υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ.
Αυτό επιβεβαίωσε χθες ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ενημερώνοντας πως η αρμόδια επιτροπή για την ωρίμανση μελετών σε έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας παρέλαβε χθες το φάκελο του έργου του Λυκείου Φιλιατρών.
Η ανέγερση του συγκεκριμένου σχολικού κτηρίου έχει .........

ξεκινήσει από το Γ’ ΚΠΣ, απ’ όπου κατασκευάστηκε ο φέρων οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΟΙΝΩΣ κατασκευάστηκε ο σκελετός. Και από τότε που τελείωσε ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ. Νυχτερίδες και αράχνες κοντεύει να πιάσει.

Αλλαγές στο κυκλοφοριακό! - Την Τρίτη 10 Μαρτίου θα γίνει η παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης Καλαμάτας

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση της νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης από τον αρμόδιο συγκοινωνιολόγο, κ. Κωνσταντίνο Ζέκο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Η αναβάθμιση του Αστικού ΚΤΕΛ, η διάνοιξη νέων δρόμων, οι μονοδρομήσεις, η εφαρμογή του κεντρικού ποδηλατοδρόμου, η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικά σημεία και οι πεζοδρομήσεις αναμένεται να εμπεριέχονται στις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Αλλαγές στο κυκλοφοριακό

Στην ενημέρωση που έκανε χθες ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος σε θέματα Υποδομών, ......

Γιώργος Σπίνος, διευκρίνισε ότι, την ερχόμενη Τρίτη θα δοθούν οι κατευθύνσεις από τον κ. Ζέκο σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο κυκλοφοριακό, κάτι που σηματοδοτεί εξελίξεις, οι οποίες θα φανούν μέσω νέων έργων διαρθρωτικών αλλαγών.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού θα σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την ελεγχόμενη στάθμευση, που αναμένεται μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να επεκταθεί και σε άλλους κεντρικούς άξονες της πόλης.

«Ο κ. Ζέκος και η ομάδα του θα παρουσιάσουν τα δεδομένα και την καταγραφή που έχει γίνει και από τη δική του ομάδα και από την ομάδα την Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τις πρώτες εκτιμήσεις και προτάσεις στο γενικότερο θέμα, που αφορά στην ανασύνταξη της Κυκλοφοριακής Μελέτης της Καλαμάτας:

Τη φιλοσοφία της κυκλοφορίας των οχημάτων, δηλαδή, που θα αφορά στο ποιοι θα είναι οι βασικοί άξονες της πόλης και με τον περιμετρικό και χωρίς τον περιμετρικό και κατά τη λειτουργία των οδικών αξόνων», τόνισε σχετικά ο κ. Σπίνος, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι, η μελέτη θα παρουσιάσει και θεματολογία λαμβάνοντας υπ' όψιν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κυκλοφοριακό.

Η μελέτη αναμένεται να περιλαμβάνει προτάσεις για την εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα αφορούν σε τοποθετήσεις φωτεινών σηματοδοτών και διάνοιξη νέων δρόμων. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν προτάσεις για μονοδρομήσεις στη βόρεια περιοχή της πόλης, καθώς και αλλαγές σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες.

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να συζητηθούν από τη Δημοτική Αρχή τόσο σε επίπεδο Δημαρχιακής Επιτροπής, όσο και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και τροποποιήσεις των τελικών αποφάσεων, που θα ψηφιστούν σχετικά με το κυκλοφοριακό.

Ο χρονικός ορίζοντας της τελικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το κυκλοφοριακό αναμένεται να κυμανθεί έως τα μέσα Απριλίου. «Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο κ. Σπίνος αναφορικά με τον αντίκτυπο των νέων μεταρρυθμίσεων.

Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του Τραμ, μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε, τονίζοντας πως ήταν αδύνατο να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μίσθωση αδόμητων οικοπέδων

Εκτενή αναφορά στο διαδικασία εξεύρεσης οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων ελεύθερης στάθμευσης έκανε χθες ο Γιώργος Σπίνος, αναφερόμενος στην ψήφιση των όρων για την έκδοση διακήρυξης που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής.

«Θα είναι μια πολύ καλή ανάσα για τον Δήμο», τόνισε ο κ. Σπίνος σχετικά με τη μίσθωση των οικοπέδων και συμπλήρωσε ότι, θα αποφέρουν τουλάχιστον 300 με 350 θέσεις πάρκινγκ επιπλέον. Βασικές προϋποθέσεις για τη μίσθωση των οικοπέδων θα είναι αφενός μεν να είναι, το λιγότερο, 150 τ.μ. σε έκταση, αφετέρου δε να μην έχουν μέσα κτίσματα.

Ο Δήμος αναμένεται να καταβάλει 1 ευρώ τον μήνα για κάθε τετραγωνικό μέτρο, ενώ ο κ. Σπίνος διευκρίνισε ότι, δεν θα υπάρχει αντίτιμο για τη στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία κι ενδέχεται να δοθούν ορισμένα από αυτά κατ' αποκλειστικότητα σε καταστηματάρχες της περιοχής, που θα έχουν πρόβλημα με τη στάθμευση.

Τελικές επεξηγήσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση

Στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κινήθηκε και ο Γιώργος Σπίνος, σχετικά με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Ο κ. Σπίνος τόνισε ότι, θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα, όσον αφορά στον ηλεκτροφωτισμό, την οριζόντια και κάθετη σήμανση, καθώς και τη διαγράμμιση, η οποία θα γίνει και στους δύο δρόμους που θα εφαρμοστεί το μέτρο.

«Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητες σημάνσεις με όλες τις επεξηγήσεις, που θα αναφέρονται στο αντίτιμο και τις ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και να μπορούν οι συνδημότες μας και οι επισκέπτες της πόλης να ενημερώνονται», τόνισε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι, ετοιμάζονται ενημερωτικά φυλλάδια που θα ενημερώνουν, από κοινού με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, τους χρήστες για την κάρτα και γενικότερα για το μέτρο και τη σημασία του.

Όσον αφορά στον ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, επισήμανε πως βασικός στόχος είναι αφενός ο έλεγχος για την εφαρμογή και αφετέρου ο σεβασμός της ελεγχόμενης στάθμευσης. Κατά τ' άλλα το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση των χώρων στάθμευσης στο Κέντρο της πόλης.

Τέλος, οι κάρτες (ξυστό), που θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του μέτρου, θα διανεμηθούν σε περίπτερα με κέρδος 10%.

Πηγή: Επικαιρότητα

«Ισόρροπη Περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας… »

Ο Δ. Δράκος στη συνεδρίαση προέδρων επιτρόπων παρακολούθησης επιχειρηματικών προγραμμάτων Δ’ ΚΠΣ

Στις εργασίες της 1ης Διάσκεψης των Προέδρων των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων της 4ης Χρηματοδοτικής Περιόδου (ΕΣΠΑ - ΠΑΑ - Επιχειρηματικού Πρόγραμμα Αλιείας) συμμετείχε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος. Μετά το πέρας των εργασιών ο κ. Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρετίζουμε την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της 4ης Περιόδου και την 1η συνεδρίαση των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΠΑΑ και του ΕΠΑΛ.

Η ΕΝΑΕ και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε όλη τη χώρα ζητάμε την ταχεία ενεργοποίηση των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων, των οποίων η έναρξη κατά τη γνώμη μας έχει ........

ήδη καθυστερήσει. Εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο και εθνικός στόχος, μετά από 3 ΚΠΣ και την έναρξη του 4ου, η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας.

Η εξαγγελία ότι το 80% και πλέον των πόρων θα οδεύσουν προς την Ελληνική Περιφέρεια είναι προς τη θετική κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί. Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο για την ενίσχυση της Παραγωγικής - Αναπτυξιακής και Επιχειρηματικής δυνατότητας, ιδιαίτερα σε περιοχές με διαρθρωτικά αναπτυξιακά προβλήματα.

Είναι προς τούτο ανάγκη, μετά την οικονομική κρίση η οποία επήλθε, να γίνει επαναπροσδιορισμός σε συγκεκριμένους τομείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ επισήμανε την ανάγκη πλέον ενεργής συμμετοχής των Περιφερειακών - Αυτοδιοικητικών Φορέων και δομών στις αποφάσεις προγραμματισμού και υλοποίησης των Προγραμμάτων αυτών.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι, απαιτείται ταχύτατη ενεργοποίηση των αποφάσεων για την ενίσχυση της Διαχειριστικής Επάρκειας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας με κατάλληλα στελέχη, προκειμένου ν' ανταποκριθούν στα διαχειριστικά τους καθήκοντα.

Έδωσε δε έμφαση στην ανάγκη τήρησης των διαδικασιών δημοκρατικού προγραμματισμού, μέσα από τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή των Παραγωγικών - Αναπτυξιακών - Αυτοδιοικητικών Φορέων κάθε τόπου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων αποφοίτων ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι δηλώσεις από 9 έως 20 Μαρτίου - Η προϊσταμένη του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, κα Σταυρούλα Μπουρελάκου, εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα την κατάθεση Μηχανογραφικών αποφοίτων ΕΠΑΛ.

Η κα Μπουρελάκου αναφέρει τα ακόλουθα:
«Οι μαθητές ΕΠΑΛ (ομάδας Α'), οι μαθητές Β' κύκλου εσπερινών ΤΕΕ και οι απόφοιτοι Β' κύκλου των (ημερήσιων - εσπερινών) ΤΕΕ ή τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ηλεκτρονικά από 9 Μαρτίου μέχρι και 20 Μαρτίου 2009 ως ακολούθως: ............

Α) Οι μαθητές υποβάλλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ηλεκτρονικά στην Επιτροπή που θα λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα των 1ου, 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Ρήγα Φεραίου και Κρήτης στην Καλαμάτα.
Β) Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην ανωτέρω Επιτροπή. Οι υποψήφιοι μαζί με το Μηχανογραφικό Δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Β' κύκλου εσπερινού ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ (ομάδας Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ, αντίστοιχα ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη. Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι μαθητές και οι απόφοιτοι Β' κύκλου ΤΕΕ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν μαζί με το Μηχανογραφικό τους Δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση.
Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει Μηχανογραφικό Δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του Μηχανογραφικού Δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ - ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια Επιτροπή.
Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑΛ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

Πληροφορίες: κ. Σταυρόπουλο Γεώργιο, Διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, τηλέφωνο: 27210 21517».


-

Νίκη Πλάτης: Με γεμάτες μπαταρίες εναντίον του Ηρακλή Κυπαρισσίας.

Με γεμάτες τις μπαταρίες της αλλά και με την ψυχολογία της στο ζενίθ η Νίκη Πλάτης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το Σάββατο το απόγευμα στην Κυπαρισσία τον Ηρακλή.
Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου προέρχεται από συνεχόμενες νίκες επί των αντιπάλλων της
και αναμένεται να μην δυσκολευτεί απέναντι στον Ηρακλή.
Άλλωστε η Νίκη Πλάτης το έχει αποδείξει περίτρανα ότι έχει την συνταγή για 5 γκόλ γεγονός που μαρτυρά την καλή χημεία που έχουν οι παίκτες και την εξαιρετική συνεργασία.

Η Νίκη πλάτης δεν αντιμετωπίζει απώλειες από τραυματισμούς ή κάρτες και θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στον Ηρακλή Κυπαρισσίας για έναν ακόμα αγώνα στοχεύοντας σε καινούριο τρίποντο.
Κάτω από τα γκλοπόστ θα βρίσκεται ο Βασιλόπουλος ενώ ...........

στην στην επιθετική γραμμή θα είναι ο Κούλης Γεωργακόπουλος, ο Παναγιώτης Κωσταντόπουλος και ο θανάσης Γκίνο.
Στην άμυνα θα είναι ο εμπειρότατος Χρήστος Αρβανιταντώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην βασική ενδεκάδα αναμένεται να παραταχθούν οι:
Βασιλόπουλος (τερματοφύλακας), Γκίνο, Κωσταντόπουλος, Αρβανιταντώνης, Σύλλας, Άλμπαν, ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασιστούν την τελευταία σχεδόν στιγμή.

Oλυμπιακός - ΠΑΟΚ Γκόλ και φάσεις

Κύπελλο Ελλάδος. Αγώνας προκριματικών στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2 - 0.
ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΡΓΙΑ ΔΙΑΤΗΣΙΑΣ (σύνηθες το φαινόμενο άλλωστε)



Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός Φάσεις και γκόλ απο τον Αγώνα Κυπέλλου

Δείτε τα γκόλ και τις φάσεις από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Πανσεραϊκός για τα προκριματικά στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Μπιλιάρδο με ντόμινο

Ο Τύπος είναι απίστευτος στο πόσο έχει μελετήσει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Εστησε τα ντόμινο σε τέσσερα τραπέζια μπιλιάρδου και χτυπάει μια μόνο στεκιά....

Δείτε το video



Ανέκδοτο για να ξεκινήσουμε τη μέρα όμορφα

Μπαίνει κάποιος σε ένα Bar και βλέπει έναν παλιό του φίλο να κάθεται ολομόναχος και να τα πίνει. Τον πλησιάζει λοιπόν και του λέει:
_Τι έχεις βρε Μανόλη? Φαίνεσαι χάλια.
_Τι να έχω? Τον περασμένο Μάρτιο πέθανε η μάνα μου και μου άφησε 1.000.000 δρχ
(ή 2934,70 €)……
_Συλλυπητήρια βρε παιδί μου…….
_Αργότερα τον Απρίλιο πέθανε ο πατέρας μου και μου άφησε 20.000.000 δρχ
(ή 58.694,06 €)
_Τρομερό!!!!!!!! Να χάσεις και τους δύο γονείς σου σε δύο μήνες! Πώς να μην είσαι χάλια???
_Ύστερα τον περασμένο μήνα πέθανε η θεία μου και μου άφησε 10.000.000 δρχ
(και γα να μην ξεχνιόμαστε 29.347,02 €)
_Να χάσεις τρία μέλη της οικογένειας σου σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα….!!!! Είναι φοβερό!!!!!!!
_Και αυτό τον μήνα….. Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!!!!!!!!!!


============================================================================

Ένας τσοπάνης αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα να δει πως είναι επιτέλους η μεγαλούπολη. Πάει σε ένα ξενοδοχείο και νοικιάζει ένα δωμάτιο. Το βράδυ που κοιμόταν, ξαφνικά εμφανίζονται δυο γκόμενες από το σκοτάδι και αρχίζουν να τον χαϊδολογούν, χωρίς να έχει άλλη επιλογή ο τσοπάνης, τι να κάνει, τις πηδάει.
Την άλλη μέρα πάει στη ρεσεψιόν να πληρώσει για το δωμάτιο.
_ Τι χρωστάω? λέει ο βλάχος.
_ Χρωστάς?, λέει ο υπάλληλος, πάρε και 30 χιλιάρικα!. Ξαφνιασμένος ο τσοπάνης πηγαίνει στο χωριό για να πει τι του έτυχε στην πρωτεύουσα. Πηγαίνει στο καφενείο και λέει με υπερηφάνεια τι του είχε συμβεί, όμως κανείς δεν τον πίστευε. Λέει ο βλάχος αφού δε με πιστεύετε στείλτε το δήμαρχο στην Αθήνα στο ίδιο ξενοδοχείο να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια τα λεγόμενα μου.
Πράγματι πάει ο Δήμαρχος στο ίδιο μέρος. Το βράδυ που κοιμόταν πετάγονται μέσα από το σκοτάδι δύο γκομενάρες και τον χαϊδολογάνε. Τι να κάνει ο άμοιρος (αν και παντρεμένος) τις πηδάει. Πάει να πληρώσει την άλλη μέρα:
Δήμαρχος: Τι χρωστάω?
Υπάλληλος: Χρωστάς?, Πάρε και 30 χιλιάρικα.
Ενθουσιασμένος ο δήμαρχος πάει και λέει τα νέα στο καφενείο του χωριού, μα και πάλι κανείς δεν τον πίστευε. Αγανακτισμένος ο δήμαρχος λέει:
_ Αφού δε με πιστεύετε στείλτε τον παπά του χωριού.
Με τα χίλια ζόρια τον ψήνουν τον παπά και πάει (σίγουρος για το αντίθετο από τα λεγόμενα) πάει στο ίδιο ξενοδοχείο. Το βράδυ που κοιμάται πετάγονται δυό γυναικάρες τον χαϊδολογάνε. Τι να κάνει ο παπάς υποκύπτει ενώπιον του Κυρίου. Την άλλη μέρα πάει να πληρώσει:
Παπάς: Τι χρωστάω τέκνον μου?
Υπάλληλος: Χρωστάς?, Πάρε και 100 χιλιάρικα.
Παπάς: Μα γιατί τέκνον μου εμένα μου έδωσες 100 χιλιάρικα και στους άλλους δύο που ήρθαν 30? και απαντάει ο υπάλληλος:
_ Τι να κάνουμε πάτερ, πρώτη φορά γυρνάμε τσόντα με παπά.

============================================================================

Κάποτε ήταν τρεις γαμπροί και τρεις πεθερές στην όχθη ενός ποταμού και ήθελαν να περάσουν απέναντι. Τότε είδαν μια βάρκα και ένα βαρκάρη μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν. Αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε τη μισή απόσταση και η βάρκα βούλιαξε. Οι δυο γαμπροί πήγαν και έσωσαν τις πεθερές τους ο τρίτος όμως δείλιασε και την άφησε να πνιγεί. Την άλλη βδομάδα πήγε ο βαρκάρης να δει τι απέγιναν οι πεθερές και οι γαμπροί.
Πάει στον πρώτο που έσωσε την πεθερά του και τον βλέπει μέσα σε ένα Opel με μια ταμπελίτσα `σε ευχαριστώ που με έσωσες η πεθερά σου`. Πάει και στον δεύτερο που έσωσε την πεθερά του και τον βλέπει μέσα σε ένα Audi με μια ταμπελίτσα `σε ευχαριστώ που με έσωσες η πεθερά σου`. Πάει τέλος και στο τρίτο που είχε αφήσει την πεθερά του να πνιγεί και τον βλέπει να είναι μέσα σε μια Ferrari με μια ταμπελίτσα που έλεγε `ευχαριστώ που με έσωσες ο πεθερός σου`.