Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα νίκης και ελπίδας για τον νέο δήμο και από την Κυπαρισσία. Η Τριφυλία αξίζει το καλύτερο μέλλον.

Του πρώην διαχειριστή μας.

Με μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο πλατεία στην Κυπαρισσία, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στο νέο Δήμο Τριφυλίας, λέγοντας ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία να πετύχει κάτι που άλλοι εύχονται να αποτύχει. "Πολλοί περιμένουν και προεξοφλούν την αποτυχία του δήμου αυτού" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος.

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι "έρχονται ........

προσπαθώντας να αλώσουν την πόλη σας, να εγκατασταθούν στον δημαρχιακό θώκο εδώ στην πρωτεύουσα για να επιχειρήσουν την αποδόμηση του νέου δήμου, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία ώστε να πουν μετά ότι δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους, ότι ο δήμος αυτός δεν έχει μέλλον."
Και κατέληξε σχετικά με τον Δήμο Τριφυλίας λέγοντας: "Βλέπουμε όμως αγαπητοί μου ότι στον αντίπαλο αυτό συνδυασμό μετέχουν και εξαίρετοι άνθρωποι της πόλης σας οι οποίοι πιστεύουν στο ίδιο με εσάς όραμα, στο ίδιο με εμάς όραμα, του νέου δυνατού και ενιαίου δήμου Τριφυλίας.
Δυστυχώς οι φίλοι μας αυτοί εγκλωβίστηκαν στις στενές κομματικές επιταγές και ακολούθησαν συνοδοιπορούντες έναν επικεφαλής που εμπνέεται από αντίθετα απ’ αυτούς σχέδια και οράματα για το δήμο."

Αναφέρθηκε στις παραμέτρους με τις οποίες δημιουργήθηκε ο συνδυασμός "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" λέγοντας ότι "ο μόνος συνδυασμός που εγγυάται το αύριο της επαρχίας μας, το μέλλον των πόλεων και των χωριών μας, τη πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας είναι ο δικός μας συνδυασμός.
Ο συνδυασμός μας είναι ένα, μια γροθιά, είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και έχουμε κοινούς στόχους και επιδίωξη, ένα όνειρο, να δούμε να μεγαλώνει, να στεριώνει, να προοδεύει ο ένας, ενιαίος δήμος μας, η ενωμένη Τριφυλία.

Ο συνδυασμός μας, καθαρά αυτοδιοικητικός, γεννήθηκε από την ανάγκη των καιρών, τις προσταγές της κοινωνίας και όχι από τις μικροκομματικές επιδιώξεις κάποιων κομματικών γραφείων και παραμάγαζων που μόνο μέλημά τους είχαν να κρατήσουν τις ισορροπίες για το δικό τους και μόνο συμφέρον.

Ο συνδυασμός μας δεν αποτελείται από ομάδες, βαρωνίες, δουκάτα, γκρουπούσκουλα, που υποβλέπουν ο ένας τον άλλο και μόνο τους μέλημα είναι να λάβουν θέση για την επόμενη μέρα διαδοχής.
Ο συνδυασμός μας επέλεξε τον επικεφαλής του με αυτοδιοικητικά κριτήρια, έχοντας σαν γνώμονα, τη συναντίληψη για το νέο δήμο, τις ικανότητες, την εμπειρία και την γνώση της περιοχής μας, την καθημερινή τριβή με τους ανθρώπους με τους οποίους μονίμως επί δεκαετίες συναναστρέφεται, και δεν έψαξε να βρει ηγέτη σταλμένο από την Αθήνα με θεία επιφοίτηση.

Αναφέρθηκε στο αντιμνημονιακό κουστούμι το οποίο έχει κάνει σημαία του η ΝΔ λέγοντας ότι "βλέπουμε έτσι ορισμένους να φορούν το κοστούμι του «αντιμνημονίου» και να το κάνουν σημαία τους στον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές.
Φίλοι μου όλοι μας δεν θα θέλαμε το μνημόνιο, κανείς μας δεν αρέσκεται από οικονομικά μέτρα που στρέφονται εναντίον μας.
Το μνημόνιο όμως δεν είναι η αιτία του οικονομικού προβλήματος που διανύει η χώρα.
Οι αιτίες είναι άλλες και τις ξέρετε.

Είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου χρήματος.
Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο."


Αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία και την Κυπαρισσία αναφέροντας από το πρόγραμμα του συνδυασμού τα έργα με τα οποία πρέπει να γίνουν ωστε ο Δήμος να πάει μπροστά.
"Εμείς, όλοι μας άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, σαν μια γροθιά ενωμένοι μεταξύ μας, έχοντας κοινούς στόχους και ιδανικά, πιστεύοντες όλοι μας στον νέο αυτό Δήμο, σκύψαμε επιμελώς στα προβλήματά του, τα μελετήσαμε και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις που σας παρουσιάσαμε με το πρόγραμμά μας και θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ με λίγα λόγια, αλλά θα σταθώ ιδιαίτερα για την Κυπαρισσία.

Ολοκλήρωση και λειτουργία Βιολογικού Καθαρισμού. Ένα έργο που έχει ταλανίσει την πόλη και τους πολίτες της πάνω από 25 χρόνια.
Μελέτη Αποχέτευσης – Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό των Οικισμών και Των Τοπικών Κοινοτήτων.
Λιμάνι. 13 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, είναι στον αέρα, αφού από μελετητικές αστοχίες, κατασκευαστικά λάθη και κακοτεχνίες (ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες) δεν παρέχει ασφάλεια ελλιμενισμού. Έργα προστασίας για να καταστεί ασφαλές.

Μελέτη διαμόρφωσης – ανάπλασης – ανάδειξης της τεράστιας χερσαίας ζώνης λιμανιού.
Αξιοποίηση του Κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την υπάρχουσα κτιριολογική μελέτη και την προμελέτη του κυρίου Διαμάντη – Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου και Θερινού Κινηματογράφου.
Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου – Καθορισμός χρήσεων γης.
Ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων και ανάπλασης των Καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης.
Ένταξη στο ΕΠΑΛ του ΕΣΠΑ της μελέτης για τη δημιουργία Τεχνητού Ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Βελτίωση εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Αδαμόπουλος».
Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των προβλεπόμενων από τη μελέτη έργων για το Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο της Κυπαρισσίας (κερκίδες, κουλουάρ, αποδυτήρια κ.α.).
Κατασκευή νέα νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο και νέου αμφιθεάτρου και χημείου.
Σθεναρή διεκδίκηση για δημιουργία φράγματος στον Αρκαδικό ποταμό.
Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.
Επισκευή πρώην Δημοτικών Σχολείων Μεμί, Μύρου, Στασιού, Περδικονερίου και αλλού και δημιουργία Βιβλιοθηκών και Πνευματικών Κέντρων.
Ασφαλτόστρωση δρόμου Περδικονερίου – Χριστιανούπολης.

Αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, του Κάστρου των Γιγάντων, των Αρχαιολογικών χώρων Περιστεριάς και Αμφιγένειας – Δημιουργία Μουσείου και επαναφορά των ανεκτίμητης αξίας ευρημάτων της Περιστεριάς.
Και πολλά άλλα μικρά και μεγαλύτερα έργα.

Κλείνοντας την γεμάτη παλμό και δύναμη ομιλία του ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι η Τριφυλία αξίζει το καλύτερο μέλλον, και ζήτησε από όλους να πορευτούν μαζί με τον Συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας".
"Ελάτε μαζί μας.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Δεν κοιτάζουμε τις κομματικές θέσεις καθενός και ιδεολογίες.
Βάζουμε πάνω απ όλους και απ όλα την Τριφυλία μας, το νέο μεγάλο δήμο μας.
Δήμος δυνατός σημαίνει όφελος και προκοπή για ολόκληρη την επαρχία μας.
Μαζί θα βαζίσουμε αγκαλιασμένοι, δεξιοί και αριστεροί, πασόκοι και νεοδημοκράτες τον κοινό δρόμο για να ανταμώσουμε το όνειρό μας.
Πάμε όλοι μαζί.
Ο λαός της Τριφυλίας θα ψηφίσει την Κυριακή για την Τριφυλία.
Εμπρός λοιπόν, για ένα δήμο δυνατό, ενιαίο, αναπτυξιακό, δημιουργικό, προοδευτικό για το καλό της επαρχίας μας.
Ψηφίζουμε και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον νέο δήμο.
Η φωνή σας ν’ ακουστεί σ΄όλα τα πέρατα του νέου δήμου.
Και κατέληξε λέγοντας: "Η νίκη είναι δική μας.
Η νίκη είναι όλων μας.
Η νίκη είναι νίκη του αύριο, νίκη της ελπίδας, νίκη της αυτοδιοίκησης, νίκη της ευημερίας και της ανάπτυξης.
Νίκη της Τριφυλίας."

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Σωτηρόπουλου στην Κυπαρισσία





Πως θα ψηφίσουμε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Η ψηφοφορία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ξεκινά στις 7 το πρωί και λήγει στις 7 το βράδυ.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για τους παραβάτες ο νόμος προβλέπει κυρώσεις. Εξαιρέσεις προβλέπει ο νόμος:
α) για τους κατοίκους εξωτερικού,
β) για όσους έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και
γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται εάν ...........

κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων (δηλ. 50%+1 ψήφο).
Σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας αυτή θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης.

Η επαναληπτική ψηφοφορία γίνεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.
Δύο ειδών ψηφοδέλτια θα πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: Μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για την Περιφέρεια και μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για τον Δήμο. Κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια.

Το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια περιλαμβάνει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας (για κάθε νομό ξεχωριστό) και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας με αλφαβητική σειρά Πάλι ξεχωριστό για κάθε νομό.

Το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο περιλαμβάνει:

α) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και δεν αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

β) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή τους υποψήφιους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.

γ) Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται:

Ο υποψήφιος δήμαρχος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας όπου ανήκει η δημοτική ή η τοπική κοινότητα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων εκλογικών περιφερειών, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή οι υποψήφιοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας.

Οι σταυροί προτίμησης:

Σταυρό προτίμησης υποψηφίων βάζουμε μόνο την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά την Τριφυλία:
Τα ψηφοδέλτια για κάθε πόλη είναι ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Προσοχή σε αυτό.
Π.Χ. Στο ψηφοδέλτιο των Φιλιατρών περιλαμβάνονται στο πρώτο πεδίο οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι (του κορμού) που προέρχονται από τα Φιλιατρά.
Στο πρώτο πεδίο μπορεί ο ψηφοφόρος να βάλει μέχρι 3 (τρεις σταυρούς προτίμησης) σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Στο δεύτερο πεδίο είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (του κορμού πάντα) που ανήκουν σε άλλους δήμους της Τριφυλίας, Όπως Αετό, Τρυπίλα, Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων.
Εκεί βάζουμε μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης.

Στο τρίτο πεδίο (πάντα στο ψηφοδέλτιο για την πόλη των Φιλιατρών) θα βρείτε τους υποψηφίους συμβούλους της τοπικής κοινότητας των Φιλιατρών. Αυτοί δηλαδή που βάζουν για το τοπικό συμβούλιο. Εκεί μπορείτε να βάλετε μέχρι 2 (δύο) σταυρούς.

Συνολικά δηλαδή στο ψηφοδέλτιο μπορείτε να έχετε μέχρι 6 σταυρούς. Έως 3 στο πρώτο πεδίο, έως 1 στο δεύτερο και 2 στο τρίτο.

Σε περίπτωση που η εκλογή του Δημάρχου κριθεί την δεύτερη Κυριακή 14 Νοεμβρίου, τότε ψηφίζουμε ΜΟΝΟ το ψηφοδέλτιο του επιθυμητού συνδυασμού. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι το ορόσημο μίας νέας εθνικής στρατηγικής

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσουν σταθμό στη νέα ιστορία του τόπου που άρχισε να γράφεται.

Η βαρύτητα της αυτοδιοικητικής ψήφου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό νόημα και περιεχόμενο.

Οι πολίτες είναι βέβαιο ότι θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα.

Με τις θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να έχουμε αποφύγει τα χειρότερα, στα οποία μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η προσπάθειά μας δεν έχει τελειώσει.

Ωστόσο, το κυρίαρχο νόημα στις επικείμενες ..........

εκλογές είναι να αλλάξουμε πορεία και στην αυτοδιοίκηση.

Βρισκόμαστε ήδη στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε να προχωρήσουμε μπροστά, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, αλλά και στο σύνολο της επικράτειας.

Να προχωρήσουμε με τους νέους που πρέπει να βγουν μπροστά.

Να προχωρήσουμε με τους αγρότες, τους άνεργους, τις εργαζόμενες μητέρες και τις γυναίκες.

Να προχωρήσουμε με τους ανθρώπους που έχουν όραμα και διάθεση προσφοράς στον τόπο.

Να επανασχεδιάσουμε το πολιτιστικό και τουριστικό πλαίσιο δράσης μας που είναι οι ισχυροί πυλώνες για την οικονομική προοπτική του τόπου μας.

Προσωπικά, είμαι έτοιμη να δουλέψω μαζί με τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές για να πάει η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος μπροστά και πιο ψηλά!

Με τη δύναμη της ψήφου μας θα σηματοδοτήσουμε την αλλαγή και την ελπίδα!

Ας δώσουμε όλοι μαζί ελπίδα στον τόπο μας για να έχουμε το μέλλον που μας αξίζει!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.