Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησε ο Νίκας... ενοχλημένος από τον Μπέζο

Φανερά ενοχλημένος από την στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Μπέζου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας αποχώρησε λίγο πριν από την τελετή του αγιασμού του νέου μαγνητικού – είχε δώσει νωρίτερα το παρών στην εκδήλωση παρουσίασης της πορείας του έργου που έγινε στο αμφιθέατρο – αντιδρώντας (πιθανότατα..) στα όσα (και με τον τρόπο που τα) ανέφερε ο Διοικητής στην παρουσίαση που έκανε (πάντως ''παίζει'' και το θέμα της παλιάς Καρδιολογικής του Παλιού Νοσοκομείου, αλλά και το ότι δεν... δόθηκε και ο λόγος στον κ. Νίκα).

Πέραν αυτών να σημειωθεί πως μέσα στην επόμενη ..............

εβδομάδα Νίκας – Λυκουρέντζος θα έχουν νέα συνάντηση στην Αθήνα για όλα τα θέματα της υγείας στην Καλαμάτα, ενώ στις δηλώσεις τους στην παρουσία του Υπουργού στο δημαρχείο, τονίστηκε με κάθε τρόπο η έμπρακτη στήριξη στο έργο της κυβέρνησης και τον Μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

BEST TV

Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1/ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
2/ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
3/ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

*****************************

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την πρόταση του ............

Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Μικρούδη (Δικαστή που έχει υπηρετήσει και στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας), όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο (αναρτήθηκε από dikastis.gr), περί συγχωνεύσεων και κατάργησης δικαστηρίων, μεταξύ αυτών και της περιφέρειάς μας (όπως κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου, συγχώνευση του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη!!!!!!!!!), η οποία αναδεικνύει μία αμιγώς οικονομική προσέγγιση της Δικαιοσύνης, κατά τρόπο πλήρως αναντίστοιχο της ιδιαίτερης φύσης του εν λόγω θεσμού και των ιδιαίτερων αναγκών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος και όλοι εμείς οι Δικηγόροι βιώνουμε καθημερινά.

Η εισχώρηση λογικών λογιστικού χαρακτήρα στο χωροταξικό σχεδιασμό της ελληνικής Δικαιοσύνης και η πρόταση του εν λόγω Προέδρου Πρωτοδικών για την κατάργηση (εκτός των άλλων) των Πρωτοδικείων Κυπαρισσίας και Γυθείου και για τη συγχώνευση του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη, που έχουν καταξιωθεί διαχρονικά στη συνείδηση όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης για τη συμβολή τους στη διαδικασία απονομής του δικαίου κατά τρόπο όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και αποτελεσματικό, παραβλέπει πλήρως τη σύγχρονη πραγματικότητα στο χώρο μας και τις ανάγκες που διαρκώς σωρεύονται. Παράλληλα, μία τέτοια πρόταση παραγνωρίζει πλήρως την έλλειψη υλικοτεχνικής και εν γένει κτηριακής υποδομής που, ως συστημικό πρόβλημα, μαστίζει επί σειρά ετών το χώρο της Δικαιοσύνης και το οποίο αναμένεται προφανώς να γιγαντωθεί παρά να επιλυθεί αν επικρατήσουν λογικές που θα οδηγήσουν σε συσσώρευση δικαστηριακής ύλης σε κατά τόπους Δικαστήρια, συντελώντας απλώς και μόνο στη χωροταξική μετάθεση ενός χρόνιου προβλήματος.

Αδυνατώ να αντιληφθώ πως ένα μέλος του σώματος των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που ο κλάδος του αναζητά τη στήριξη των Δικηγορικών Συλλόγων και των Δικηγόρων στα αιτήματά του, επιλέγει να διατυπώνει δημοσίως απόψεις που κατατείνουν στο να δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των συναδέλφων δικηγόρων, εν προκειμένω της περιφέρειάς του Εφετείου Καλαμάτας, να απορυθμίζουν τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και να μην συμβάλλουν στο έργο της ταχύτερης απονομής του δικαίου, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή κατά την οποία πρόκειται για ένα ζήτημα που εκφεύγει παντελώς της αρμοδιότητας ενός δικαστικού λειτουργού.

Μέχρι σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν σύμμαχος και αρωγός στα αιτήματα των Δικαστικών Λειτουργών και των δικαστικών ενώσεων τους, υποστηρίζοντας την ειδική και προσεκτική μισθολογική μεταχείριση των Δικαστικών Λειτουργών. Είναι όμως παράδοξο και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτο, ένας Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο κ. Γεώργιος Μικρούδης, να προτείνει σήμερα, εποχή ακραίων οικονομικών συνθηκών, οι οποίες απαιτούν σύνεση και περίσκεψη, ως «ισοδύναμο μέτρο» για να σωθεί η ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών που ενδέχεται να υποστούν οι Δικαστικοί Λειτουργοί, την κατάργηση (εκτός των άλλων) των Πρωτοδικείων Κυπαρισσίας και Γυθείου και για τη συγχώνευση του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη.
Έως εδώ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δε μπορεί να δεχθεί τέτοιες πρωτοφανείς απόψεις.

Κ. Γεώργιε Μικρούδη,
- Εάν δε σας ικανοποιούν οι μηνιαίες αποδοχές σας, ως Προέδρου Πρωτοδικών, καθώς και οι μελλοντικές ενδεχομένως μειωμένες μηνιαίες αποδοχές σας, η λύση είναι απλή: Παραιτηθείτε από Δικαστής και τολμήστε να γίνετε Δικηγόρος και σας πληροφορώ ότι στη θέση σας και με μειωμένες ακόμη αποδοχές πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι θα ήθελαν να βρίσκονται, τις δύσκολες για όλους αυτές ημέρες.
- Γνωρίζετε ότι για τη δημιουργία του Εφετείου Καλαμάτας έχει προηγηθεί θετική γνωμοδότηση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία; Μήπως γνωρίζετε κάτι περισσότερο από τους κ. Αρεοπαγίτες που είχαν εισηγηθεί τότε την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Εφετείου Καλαμάτας, με αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση ουσιαστικά των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης;
- Πως εξηγείτε το γεγονός και ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται σχεδόν καθημερινά από πρωτοφανείς εισοδηματικές περικοπές από ρυθμίσεις, προδήλως παράνομες και αντισυνταγματικές, μόλις επιχειρηθεί (κακώς βέβαια) η μισθολογική μείωση των Δικαστικών Λειτουργών, να ομιλείτε ξαφνικά τώρα για αντισυνταγματικότητα και για την ανάγκη λήψεως ισοδύναμων μέτρων για τη σωτηρία του μισθού σας, αδιαφορώντας για τα υφιστάμενα Πρωτοδικεία, Εφετεία, Δικηγορικούς Συλλόγους και τους πολίτες των περιοχών αυτών;
Τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ανάλογες προσπάθειες θα μας βρουν αντιμέτωπους, μιας και είμαστε διατεθειμένοι να διαφυλάξουμε σθεναρά κατακτήσεις που αποδεδειγμένα έχουν συμβάλλει προς όφελος της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Κωνσταντίνος Αλεξ. Μαργέλης

BEST TV

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα post στο Facebook;

Όταν μια Facebook Page κάνει μια δημοσίευση, η δημοσίευση αυτή έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Η δημοσίευση θεωρείται «ανενεργή» όταν το engagement που προκαλεί πέφτει κάτω από το 10% του ανώτατου engagement που έχει δημιουργήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η κατανόηση του κύκλου ζωής κάθε post είναι ιδιαίτερα σημαντική. Καταρχάς επιτρέπει να βελτιστοποιήσεις την συχνότητα δημοσίευσης και να μην κουράζεις τα μέλη της σελίδας σου. Επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσεις το edgerank των δημοσιευμάτων σου.

Όπως φαίνεται από έρευνα που διεξήχθη το..........

2011 σε 30.000 post από 500 διαφορετικές σελίδες, ο μέσος όρος ζωής μιας δημοσίευσης είναι 3 ώρες και 7 λεπτά. Ανάλογα με τη σελίδα βέβαια υπήρχαν σημαντικές διακυμάνσεις, αλλά ελάχιστες ξέφευγαν πάρα πολύ από τον αριθμό αυτό.

Αν και η έρευνα αφορούσε αμερικανικές σελίδες, οι αριθμοί στους οποίους έχουμε καταλήξει εμπειρικά στην Ελλάδα δεν απέχουν και πάρα πολύ. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εταιρικές σελίδες ή σελίδες προϊόντων. Το γεγονός είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με το Facebook marketing. Πια μπορεί κανείς να προγραμματίζει το τι θα ανεβάζει στη σελίδα του πολύ καλύτερα και χωρίς να φοβάται ότι είτε θα κουράσει τα μέλη της, είτε ότι κάνει λιγότερα post απ' όσα θα μπορούσε.



Έγινε της... υγείας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – ‘’Θερμή’’ υποδοχή σε Λυκουρέντζο [ VIDEO ]

Της.... υγείας έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση των εργαζομένων του, συνολικά. Η παρουσία του Ανδρέα Λυκουρέντζου αποτέλεσε την... πηγή των διαμαρτυριών για τις συνθήκες που επικρατούν στην υγεία, την κατάσταση στο νοσοκομείο και την α' βάθμια υγεία, αλλά και τα όσα έρχονται με νέες περικοπές και υποχρηματοδότηση.

Η όλη αντίδραση περιελάμβανε συνθήματα και την επίδοση ψηφίσματος, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για... φιέστα μπροστά στα τόσα κενά που υπάρχουν
.
Στη... βροχή των αιτημάτων επιχείρησε να ........

απαντήσει στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Υπουργείο και στόχο έχει την περιστολή των δαπανών και τον εξορθολογισμό της κατάστασης.



BEST TV

Δημοσκόπηση VPRC. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί τρίτο η Χρυσή Αυγή

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουνίου δημοσκόπηση δίνει το προβάδισμα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 7,5%

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έναντι της ΝΔ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή εμφανίζει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 30%, και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Την ίδια στιγμή, παρά το χαμηλό ποσοστό της ............

ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας με 34% βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση δημοτικότητας σε σχέση με τον Ιούλιο, πάνω από τον Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει 32%. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του Νίκου Μιχαλολιάκου από 16% σε 13% και η Αλέκα Παπαρήγα σε 11%.



Real.gr

Η συνέντευξη φούχτελ στο best Καλαμάτας.

Μια μεγάλη αποκλειστικότητα εξασφάλισε η τηλεόραση best και ο Διευθυντής της Νίκος Μπελογιάννης.
Ο κ. Μπελογιάννης με συνεργείο της τηλεόρασης best βρέθηκε στην Τρίπολη όπου είχε συνάντηση ο κ. Φούχτελ με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στο περιθώριο κατάφερε αν δεχτεί ο κ. Φουχτελ να μιλήσει στην κάμερα του best..

Ως ομάδα δίνουμε συγχαρητήρια στον..............

Νίκο Μπελογιάνη για την μεγάλη του αποκλειστικότητα που εξασφάλισε.

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη Φούχτελ




Θα δοθεί και το 2013 το ποιοτικό «πριμ»

ΓΙΑ ΣΙΤΑΡΙ, ΛΑΔΙ, ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Και το 2013 θα δοθεί το ποιοτικό «πριμ» (παρακράτημα) για το σιτάρι, το λάδι, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρατείνεται για ένα χρόνο το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων για τους αγρότες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ...........

γεωργοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι για το 2013 ισχύουν οι ίδιες προβλέψεις με το 2012, τόσο για τις ενισχύσεις όσο και για την πολλαπλή συμμόρφωση.
Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για την ΚΑΠ και ειδικά για τις άμεσες ενισχύσεις προβλεπόταν να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς από το 2013, θεωρητικά, θα υπήρχε νέος κανονισμός για την προγραμματική περίοδο 2013-2020.

Όμως, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η μετάθεση της έναρξης του νέου καθεστώτος στο 2014, για όλη την Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει κανονισμό με τον οποίο δίνεται η παράταση και ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Θάρρος

Στο 66,7% το ποσοστό φοροδιαφυγής στη Μεσσηνία

ΑΠΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σε υψηλά επίπεδα και πάνω από το μέσο όρο της επικράτειας κινείται η φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), κατά το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου έγιναν στο νομό δώδεκα (12) έλεγχοι, από τους οποίους βρέθηκαν οκτώ (8) παραβάτες, οι οποίοι και είχαν διαπράξει είκοσι (20) παραβάσεις. Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το ποσοστό φοροδιαφυγής στη Μεσσηνία ανέρχεται στο 66,7%.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που ............

δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, «στο πλαίσιο των ελέγχων του ΣΔΟΕ για τη θερινή περίοδο, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, για το χρονικό διάστημα από 31.8.2012 μέχρι 3.9.2012 πραγματοποιήθηκαν 462 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 236 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1.069 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 51,1%».

Θάρρος

Η ανεργία στη Μεσσηνία Αυξάνεται μήνα με το μήνα

Στο 24,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, από 23,5% το Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα. Άνεργοι είναι πλέον 1.216.410 άτομα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.

Ειδικά για τους νέους έως 24 ετών, η ανεργία ........

αποτελεί «μάστιγα» και καταρρίπτει κάθε αρνητικό ρεκόρ, καθώς «εκτοξεύτηκε» στο 55%. Αλλά και στην πλέον παραγωγική ηλικιακή ομάδα (25 - 34 ετών) η ανεργία «σκαρφάλωσε» στο 32,1%. Στην Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έφτασε στο 22,4% από 15,4% που ήταν το ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την πλευρά του ΟΑΕΔ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, στις αρχές του 2012 ο αριθμός των ανέργων ήταν περίπου 10.000, αλλά μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά πολύ και το μέσο επίσημο ποσοστό κινείται στο 20% περίπου.

Αν, όμως, σε αυτό συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που είναι άνεργοι αλλά δεν είναι στα επίσημα στοιχεία του οργανισμού, το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας και τους εργαζόμενους για 4 ώρες την ημέρα, τότε το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στη Μεσσηνία είναι πολύ μεγαλύτερο. Όπως μας έλεγαν χθες ειδικοί που γνωρίζουν το πρόβλημα από κοντά, «και στο νομό μας η κατάσταση δεν ξεφεύγει ουσιαστικά από τη γενικότερη εικόνα της χώρας. Σχεδόν σε κάθε σπίτι, πλέον, υπάρχει κι ένας άνεργος και το φαινόμενο αυτό θα διογκώνεται μήνα με το μήνα. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει και στη Μεσσηνία».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, η οποία παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, για το 2012 το εισόδημα εμφανίζεται μειωμένο κατά 50% (σε σχέση με το 2008) για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΙΝΕ, η στατιστική ανεργία εντός του 2013 αναμένεται να φτάσει το 28% με 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική ανεργία θα αγγίξει το 34%. Κατά το Ινστιτούτο, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020.

Θάρρος

Ελεγχος στις καταθέσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, εισοδηματιών και συνολικά των 8,5 εκατ. φορολογούμενων θα μπορούν να προχωρούν στο εξής οι φοροελεγκτές για να επαναπροσδιορίζουν τα φορολογητέα εισοδήματα των πολιτών και να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους.

Το υπουργείο Οικονομικών εντείνει τη μάχη.............

κατά της φοροδιαφυγής εφαρμόζοντας νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου «made in USA» για να αποκαλύψει και να φορολογήσει αδήλωτα εισοδήματα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου θα εφαρμόζονται σε όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο στους επιτηδευματίες.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, οι φοροελεγκτές θα μπορούν να αξιοποιήσουν:

1. Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά.

2. Την ανάλυση ρευστότητας του φορολογουμένου, για να υπάρχει ακόμα ένας τρόπος υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος των επαγγελματία.

3. Την καθαρή θέση του φορολογουμένου,

4. Τη σχέση της τιμής πώλησης στον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών και

5. Την αρχή των αναλογιών

Ημερησία

Και χωρίς υλικά τα νοσοκομεία! Ξεκινούν εμπάργκο οι προμηθευτές

Πολλαπλασιάζονται οι πονοκέφαλοι για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς δεν είναι μόνο ο ΕΟΠΥΥ που καταρρέει αλλά και το ΕΣΥ αφού μετά τους γιατρούς που απεργούν, τις κομμένες εφημερίες και όλα τα άλλα προβλήματα έρχεται και εμπάργκο των προμηθευτών αναλώσιμου υλικού. Οι διοικήσεις θα πρέπει να πληρώνουν μετρητά για να πάρουν τα προϊόντα των εταιρειών. Πότε ξεκινούν;

Οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών του ..............

Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών – (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΕΣΥ καθώς και τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να πάρει νέα παράταση για τις αποπληρωμές συνεδριάζουν στις 11 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν να μη δίνουν με πίστωση υλικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Λόγω της παρατεταμένης έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και τις νέες εξαγγελίες και ‘παράκληση’ του Υπουργείου Υγείας για ‘δίμηνη ανακωχή’ από τους Προμηθευτές Υγείας, πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, με μοναδικό θέμα: “Διακοπή των επί πιστώσει παραδόσεων στα νοσοκομεία”.

Το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. δηλώνει ότι: «Δυστυχώς, βιώνουμε τις συνέπειες των αλόγιστων περιορισμών των πιστώσεων στην Υγεία και της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η έλλειψη παροχής – αξιοπρεπούς – Υγείας προς τον Έλληνα ασθενή αλλά και ο αφανισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι οι εταιρείες – μέλη μας δεν δύνανται να δώσουν άλλη πίστωση χρόνου ούτε να παρέχουν ‘ανακωχή’ όπως ζητούν οι αρμόδιοι του ΥΥΚΑ. Η Γενική Συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου θα σημάνει την αρχή της αναστολής παράδοσης επί πιστώσει υλικών σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.»

Να σημειωθεί ότι οι αγορές που γίνονταν τους τελευταίους μήνες από τα νοσοκομεία ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένες με αποτέλεσμα να καταγράφεται σοβαρή έλλειψη υλικών.
Η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη μετά το εμπάργκο.

iatropedia.gr

Αγριο κράξιμο στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Αγριο κράξιμο στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο έπεσε σήμερα το πρωί από εργαζόμενους και πολίτες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το Video από την Ελευθερία μαρτυρά το τι κατάσταση επικράτησε στο νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την άφιξη του Υπουργού Υγείας για τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου.

Δείτε το video




ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ => http://filiatranews.blogspot.gr/2012/09/video_7.html

Από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Πιπερόπουλο

Κλίκ στην φωτογραφία

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.....

Με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος


Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιανννόπουλου στο Θάρρος

Καλύτερα «ενοχλητικός» παρά «αρεστός»
Δεν είναι η πρώτη φορά που το σημειώνω, πιθανώς ούτε και η τελευταία, αλλά επειδή ακόμη ορισμένοι δε θέλουν να το αντιληφθούν, επαναλαμβάνω πως είναι συνειδητή επιλογή, στη δημοσιογραφική μου δουλειά, να είμαι «ενοχλητικός» με τους ασκούντες την όποια εξουσία παρά αρεστός!


Θέλουν τρεις Δήμους στην Τριφυλία!
Οι αυτοδιοικητικοί από τους Γαργαλιάνους θέλουν νέο Δήμο με έδρα τους Γαργαλιάνους και οι αυτοδιοικητικοί των Φιλιατρών θέλουν Δήμο Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά, δηλαδή τρεις Δήμους στην Τριφυλία, με τις μέχρι στιγμής αποφάσεις - επιθυμίες.


Τι λέει η Ν.Δ. για τους Δήμους;
Η βούληση των τοπικών κοινωνιών των ...........

Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών εκφράστηκε (στο βαθμό που αυτό μπορεί να ισχύει) με τα Τοπικά Συμβούλια και τις αποφάσεις τους για δύο (!) νέους Δήμους στην Τριφυλία! Ποιος υπουργός, ποιο υπουργείο και ποια κυβέρνηση, αλλά και ποιοι βουλευτές της Μεσσηνίας, θα πουν ναι, άραγε; Θυμίζω πως το 2010 πολιτικά στελέχη της Ν.Δ., εντός και εκτός Βουλής, για τα μάτια του κόσμου και ψηφοθηρία, συμφωνούσαν με απόψεις δημοτικών αρχόντων και δημοτικών συμβουλίων για δύο και τρεις Δήμους στην Τριφυλία! Μπορούν να τοποθετηθούν δημόσια και τώρα που είναι στην κυβέρνηση, παρακαλώ;
Και μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για υλοποίηση των τότε (το 2010) υποσχέσεων - δεσμεύσεών τους;
Για να τους δω!


Τότε τους έφταιγαν συγκεκριμένοι. Τώρα;
Τότε, το 2010, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, «χρέωναν», θυμίζω, τη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας στους τότε βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελά και Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά και στο νομάρχη Δημήτρη Δράκο. Τότε, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, τους έφταιγαν αυτοί και τους «τιμώρησαν», όπως τιμώρησαν και εκδικήθηκαν το κακό ΠΑΣΟΚ για τον κακό «Καλλικράτη» και στις δημοτικές εκλογές!
Αν, λέω, αν, η Ν.Δ. που τότε ήταν στην αντιπολίτευση και έδινε υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις για επανεξέταση του «Καλλικράτη» και τα στελέχη της έλεγαν για νέο Δήμο στην Τριφυλία, δεν υλοποιήσει αυτά που τότε έλεγε, πάλι το κακό ΠΑΣΟΚ, ο Κουσελάς, ο Βουδούρης και ο Δράκος θα φταίνε; Θα βγουν με μαύρες σημαίες, λάβαρα και όρκους, τώρα, που η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση ή θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο;

Ηλίας Γιαννόπουλος

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τα φωτοβολταϊκά των Αγροτών

Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών , Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας , Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων , Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για τα Φωτοβολταϊκά συστήματα των αγροτών κατέθεσε προχθές ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με το πρόβλημα χρηματοδότησης που προέκυψε από χρηματοδοτικά προγράμματα φωτοβολταϊκών της ΑΤΕ Leasing AE.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει: ........


Όπως είναι γνωστό με την παρότρυνση της πολιτείας , πολύ αγρότες μας μεταξύ των οποίων και αρκετοί Μεσσήνιοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για να υλοποιήσουν επενδύσεις φωτοβολταϊκών, επιλέγοντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα φωτοβολταϊκών της ΑΤΕ Leasing AE μετά την πώληση της ΑΤΕ και την ένταξη της ΑΤΕ Leasing AE στην BAD Bank.

Μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τις οικονομίες τους για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής του φακέλου και πιστεύοντας ότι θα ολοκληρωθεί η επένδυσή τους , προέκυψε πρόβλημα χρηματοδότησής τους μετά την πώληση της ΑΤΕ και την ένταξη της ΑΤΕ Leasing AE στην BAD Bank.

Επειδή και πάλι θα απαιτηθούν χρονοβόρες διαδικασίες από τον νέο τραπεζικό οργανισμό που ίσως θέσουν εκτός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των επενδύσεων αυτών και ίσως και με άλλους όρους (ποσοστά συμμετοχής κ.λ.π) με αποτέλεσμα αρκετοί αγρότες μας να μην μπορούν να συνεχίσουν την επένδυση αυτή και να χάσουν τα χρήματα που μέχρι τώρα έχουν δαπανήσει

Ε ρ ω τ ώ ν τ α ι οι κ.κ. Υπουργοί

Πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα αυτά και τι λύσεις θα δοθούν στους αγρότες μας που αποφάσισαν να επενδύσουν στον τομέα αυτό με την παρότρυνση της πολιτείας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δέσμιος των «κολλητών» του ο Σαμαράς;

Ο Αντώνης Σαμαράς ικανοποίησε την θεμιτή, κατά τα άλλα, φιλοδοξία του να γίνει πρωθυπουργός και τώρα εφαρμόζει μια άλλη πολιτική από εκείνη που διεκήρυσσε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Για να φθάσει στο στόχο του, υπονόμευε την κυβέρνηση εθνικής ανάγκης την οποία υποτίθεται στήριζε και προκάλεσε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με μεγάλο κόστος για τη χώρα.
Ως πρωθυπουργός της τρικομματικής ............

κυβέρνησης πρωτοστατεί στην εφαρμογή της πολιτικής της σκληρής οριζόντιας λιτότητας, μιας πολιτικής που ο ίδιος ως αντιπολίτευση καταδίκαζε.

H εξουσία φθείρει και διαφθείρει αλλά μπορεί -και γιατί όχι- να βελτιώνει τους ασκούντες αυτή, αν συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εξουσιαζόμενους!
Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας, δεν έχει παρά να κάνει την σωτήρια υπέρβαση:
Να γίνει ο νεκροθάφτης του μεταπολιτευτικού συστήματος διακυβέρνησης, μέσα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και ο ίδιος, το οποίο ευθύνεται για το σημερινό κατάντημα της χώρας.

Δυστυχώς όμως, οι πρακτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός των καθοριστικών για το μέλλον της χώρας στιγμών, μαρτυρούν ότι μάλλον να το κρατήσει στη ζωή νοιάζεται.
Αυτό δείχνουν ξεκάθαρα οι προσωπικές του επιλογές:
- Σε κρίσιμα πόστα τοποθετεί πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος ή δικούς δικών του, αγνοώντας επισημάνσεις για επίμεμπτες συμπεριφορές τους.
- Το ίδιο ισχύει και για μέλη της κυβέρνησής του

Συνδιαλέγεται με βαρόνους της οικονομικο-εκδοτικο-δημοσιογραφικο-δικαστικής διαπλοκής.

Αλήθεια τι συζητούσε επί δύο ώρες με τον επιχειρηματία Κοντομηνά;

Kentri.gr

Σύσκεψη Κόλλια για Σχολεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας

Τα θέματα των Παιδικών Σταθμών και των σχολείων του Δήμου Τριφυλίας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Κατσούλας και οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών κ. Χαράλαμπος Παγάνης και Γιάννης Ρούσσης.

Οι διαπιστώσεις συνοψίζονται στα εξής σημεία: ..........

1) Με την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών από το ΕΣΠΑ, και την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών έστω και οριακά, θα φιλοξενηθούν όλα σχεδόν τα παιδιά σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, ο αριθμός των οποίων εφέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Ο Δήμος δια του Νομικού του Προσώπου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών παρά την μείωση των πόρων που εξακολουθεί να υφίσταται από την Κεντρική Διοίκηση. Εκτιμώντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση στα τροφεία. Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος προσβλέπει και στην έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης από συμπολίτες ή ομάδες συμπολιτών εφόσον χρειαστεί.

2) Οι χώροι των σχολείων παραδίδονται στους μαθητές μας καθαροί και ευπρεπισμένοι και για την λειτουργία των σχολείων μας ο Δήμος δια των σχολικών επιτροπών του, θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες τους. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

3) Για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου αναμένεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε εγκάρδιο καλωσόρισμα στους μαθητές των σχολείων μας, τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Χώρα και ο Δήμος μας θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους ώστε να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως μετά την εκλογή των νέων μαθητικών συμβουλίων θα έχουμε συνάντηση και μαζί τους.

Συνάντηση Κόλλια - Λυκουρέντζου στην Καλαμάτα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έθεσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο στη συνάντηση – σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ανέπτυξε και προφορικά την επιχειρηματολογία που έχει συμπεριλάβει στο σχετικό υπόμνημα που έχει ήδη στείλει στον Υπουργό. Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν όψει οριστικοποίησης των σχετικών προτάσεων - αποφάσεων για το ζήτημα του Νοσοκομειακού Χάρτη της Χώρας.

Για το ζήτημα αυτό ένδειξη των προθέσεων του ............

Υπουργού προσβλέπουμε να υπάρξει στην απάντησή του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Σαμπαζιώτη εντός των προσεχών ημερών.

Ο Δήμος εμμένει στην διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και θα επιδιώξει ουσιαστικό και αναλυτικό διάλογο σε προγραμματιζόμενη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας.

Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την «παγίδα» των τεκμηρίων

Με την επίκληση εισοδημάτων παρελθόντων ετών, οι πολίτες μπορούν να αποφύγουν την «παγίδα» των τεκμηρίων, αρκεί, όμως, τα εισοδήματα αυτά να έχουν αποδεδειγμένα φορολογηθεί ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

Τη δυνατότητα αυτή των φορολογουμένων, υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας, με σχετική εγκύκλιό του, σε ερώτημα ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο του ...........

υπουργείου, το δικαίωμα στον φορολογούμενο να επικαλείται «ανάλωση κεφαλαίου» παρελθόντων ετών, παρέχει η φορολογική νομοθεσία και καθορίζεται ως εξής:

-Για εισοδήματα που αποκτώνται ή δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από την 1-1-2010 και μετά, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων, με «ανάλωση κεφαλαίου» προηγούμενων ετών, το οποίο αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από τον φόρο.

-Για τον προσδιορισμό του «κεφαλαίου» κάθε έτους, αθροίζονται τα πραγματικά εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από τον φόρο, τα χρηματικά ποσά που έχουν αποκτηθεί αλλά δεν θεωρούνται εισόδημα, τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, από την εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, από δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές κ.λπ., καθώς και οποιοδήποτε άλλο ποσό, το οποίο αποδεδειγμένα έχει εισπραχθεί. Από το άθροισμα όλων αυτών των ποσών εισοδημάτων και εσόδων, αφαιρούνται οι αντικειμενικές δαπάνες ή τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ, σκάφη, πισίνες, υπηρετικό προσωπικό και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, καθώς, επίσης, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, για δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών και για την αποπληρωμή δανείων. Το ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση των παραπάνω δαπανών, είναι το «μη αναλωθέν κεφάλαιο» που μπορεί να επικαλεστεί ο φορολογούμενος.

Με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την κάλυψη των τεκμηρίων με «ανάλωση κεφαλαίου». Συνεπώς, για την κάλυψη τεκμηρίων μπορεί να γίνει επίκληση «ανάλωσης κεφαλαίου» οσονδήποτε προηγούμενων ετών (δηλαδή 5, 10, 20, 25 ή ακόμη και 30 ετών), εφόσον βέβαια είναι δυνατό να διασταυρωθούν οι σχετικοί ισχυρισμοί του φορολογουμένου με τα στοιχεία που τηρούνται στις εφορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΕΣ: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά -ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των ΟΤΑ και το επανέλαβε σήμερα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη και Σοφίας Σακοράφα για τη μείωση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας των δήμων, λόγω των σκληρών περικοπών.

Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά προωθείται από ............

το υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση για την παράταση αποπληρωμής των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 με 10 χρόνια.

800 εκατ. ευρώ το «φέσι» των δήμων στους ιδιώτες

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση περιμένει την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα χρέη των δήμων προς τους ιδιώτες, που σήμερα ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε -μαζί με τη ρύθμιση δανείων- να υπάρξει έμπρακτη ρευστότητα στους δήμους, που θα φθάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Τραγική η κατάσταση στους παιδικούς

Και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση για χιλιάδες γονείς και ανέργους που αναζητούν διέξοδο μέσα από τα προγράμματα αυτεπιστασίας και προέβλεψαν ότι σύντομα αυτή η πολιτική θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό. Από την πλευρά του, ο υπουργός σημείωσε πως εάν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική, η «φιλομνηνονιακή», την οποία καταγγέλλουν, τότε δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες.

Απαντώντας στις καταγγελίες ότι σήμερα υπάρχουν σχολεία στα οποία έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά εκταμιεύθηκε το 50% του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για τη συντήρηση των σχολείων (από τα 80 εκατομμύρια έχουν απορροφηθεί ήδη 40 εκατομμύρια ευρώ) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά με τη μαθητιώσα νεολαία θα το πράξει.

ΥΠΕΣ: Η Νομοθετική Πράξη για τη μεταφορά μαθητών... στις περιφέρειες

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 171 Α'/05.09.12) για το σχολικό έτος 2012-2013, με την οποία ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, και με την οποία περνά η αρμοδιότητα στις περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, σε..........

όποια περιοχή λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους κατ΄ εφαρμογή του Νόμου του «Καλλικράτη» δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις, θα υπάρξει παράταση των υπαρχουσών έπειτα από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι συμβάσεις που παρατείνονται εκτελούνται μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, «οι διαγωνισμοί των δήμων οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αναβάλλονται, ματαιώνονται ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επηρεάζονται από τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά αντιθέτως οι δήμοι οφείλουν να συνεχίσουν τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και την κατάρτιση των συμβάσεων μεταξύ δήμων και νέων αναδόχων, οι παρατάσεις των συμβάσεων από τις περιφέρειες «λύονται αυτοδικαίως και αζημίως» κατά το μέρος τους που αφορά την υπογεγραμμένη σύμβαση και οι νέοι ανάδοχοι αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα δρομολόγια».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δοθούν συνολικά 1.986.000,00 Ευρώ

Αναλυτικά τα ποσά έχουν ως εξής:

Π.Ε.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 181.000,00
Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 546.000,00
Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 432.000,00
Π.Ε.ΛΑΚΩΝΙΑΣ 386.000,00
Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 441.000,00

Ακολουθεί η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου - Ερμηνευτική εγκύκλιος



ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΟΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ανακοινώνει


Ότι θα προβεί στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μέχρι δύο (2) μήνες
και συγκεκριμένα δύο (2) ατόμων κλάδου ΥΕ Βοηθητικών εργασιών και ενός (1) ατόμου κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών ή ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584 /2007, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Φορέα .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την ...............

αίτησή τους μαζί με επικυρωμένη φωτοτυπία της Αστυνομικής τους ταυτότητας ,στο γραφείο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Φιλιατρών και συγκεκριμένα στην κ. Μπακούρου Μαριγώ ,στις ώρες 8:00 π.μ. έως 14 :00μ.μ. από 10/09/2012 έως και 12/09/2012.

Η ανακοίνωση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Φορέα που έχει έδρα στη Δημοτικής Ενότητα Γαργαλιάνων.

Περίληψη της ανακοίνωσης δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον εφημερίδες του Νομού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

ΚΕΔΕ: ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τον πήχυ των 40 δήμων που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, θα κηρύξουν στάση πληρωμών το Σεπτέμβριο... τετραπλασιάζει για τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δ. Τσιαντής που επεξεργάστηκε και τα σχετικά στοιχεία. Με δήλωσή-βόμβα στην aftodioikisi.gr ο κ. Τσιαντής κρούει ακόμη πιο δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου που είχε «χτυπήσει» κατά τη συνάντησή της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό ο Κ. Ασκούνης, λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή υποχρηματοδότηση περισσότεροι από ένας στου οκτώ δήμοι (ποσοστό 12%) δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές:

«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι μισοί δήμοι............

(σ.σ. περίπου 160) θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Οκτώβριο εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και οι 15 προτάσεις της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα στην ίδια δήλωσή του εφιστά την προσοχή στην Πολιτεία τουλάχιστον να μην αφήσει να πάρει η «μπάλα» της κρίσης και τους υγιείς δήμους: «Θα πρέπει η Πολιτεία να προσέξει "με ένα άλλο μάτι" αυτούς τους δήμους που είναι "υγιείς" και πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, πληρώνοντας τα σπασμένα των άλλων, αλλά και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση».

Αρχή με το Δήμο Έδεσσας

Να σημειωθεί ότι και η aftodioikisi.gr με συνεχή ρεπορτάζ της από τον περασμένο Μάιο (όταν, δηλαδή, οι μηνιαίοι ΚΑΠ ήταν κοντά στα 150 εκατ. και όχι στα 100 που είναι σήμερα) έχει αναδείξει το φάσμα της χρεωκοπίας στο οποίο βρίσκονται οι δήμοι: Την αρχή έκανε ο Δήμος Έδεσσας, ακολούθησε ο Δήμος Περάματος, ενώ λίγο αργότερα ο ιός της χρεοκοπίας χτύπησε τους δήμους της Ηπείρου.

Παράλληλα με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr είχαν χτυπήσει καμπανάκι οι δήμαρχοι Αρχανών - Αστερουσίων, Θέρμης, Καλυμνίων και Μεσσήνης, ενώ στις αρχές Αυγούστου με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr επισήμανε ότι «Αυξάνονται και πληθύνονται τα λουκέτα στους δήμους» αλλά και ότι οι δήμοι βαδίζουν προς το «μοντέλο της Ιταλίας», δηλαδή, να μην πληρώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Aftodioikisi.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 6/9/2012 ]




ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Γνωρίζουμε στους κατόχους γεωτρήσεων ότι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για άδεια χρήσης νερού, λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Ηδη έχει ξεκινήσει η κατάθεση των φακέλων με τα δικαιολογητικά στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης - Κτηνοτροφίας και Αλιείας του Δήμου Τριφυλίας στο ΚΕΓΕ Φιλιατρών.

Αριθμό πρωτοκόλλου θα παίρνουν οι ............

ενδιαφερόμενοι από το Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών.

Από το Δ.Σ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Αυξάνεται η ανεργία στη Μεσσηνία

Στο 24,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, από ...........

23,5% το Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα. Άνεργοι είναι πλέον 1.216.410 άτομα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Γερμανού υφυπουργού (εντεταλμένου της Μέρκελ για την Ελλάδα) Χ.Γ. Φούχτελ στην Τρίπολη και το άνοιγμα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην Ευρώπη, προβάλλει σήμερα στο πρώτο θέμα η εφημερίδα «ΦΩΝΗ», προαναγγέλλοντας και την ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη του Γερμανού αξιωματούχου στο διευθυντή της τηλεόρασης Best Νίκο Μπελογιάννη.
Στο σημερινό φύλλο διαβάστε ακόμη:
● ΓΕΡΟ χτύπημα στη φοροδιαφυγή από το ΣΔΟΕ, που υπό την ηγεσία του συμπατριώτη μας Στέλιου Στασινόπουλου, προχώρησε σε πράξη, επιτέλους, τις διακηρύξεις, δεσμεύοντας λογαριασμούς, κινητές και ακίνητες αξίες 121 φοροφυγάδων.
● ΡΕΚΟΡ ανόδου στην τιμή της κορινθιακής σταφίδας από τη ΣΚΟΣ Α.Σ.Ε. που ανακοίνωσε χθες 1,45 ευρώ/κιλό στην παραγωγή.
● ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ σήμερα στο Νοσοκομείο από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο οι νέοι τομογράφοι (αξονικός – μαγνητικός) ενώ ανακοινώθηκε η εγκατάσταση νέου μαστογράφου στις 20 Σεπτεμβρίου.
● ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν. Δ. Δημ. Σαμπαζιώτης.
● ΕΠΙΣΤΟΛΗ του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στον υπουργό Υγείας, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
● ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ευνοϊκά από Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα στεγαστικά δάνεια 44.000 ενστόλων.
● ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή του πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη για τα σενάρια της κατάργησης των πρωτοδικείων Κυπαρισσίας και Γυθείου και το ενδεχόμενο συγχώνευσης Εφετείων.
● ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θαν. Πετράκου στην ΥΠΑ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
● ΕΡΩΤΗΣΗ από τη ΔΗΜΑΡ για τα «κοράκια» των εισπρακτικών εταιριών και τα ανταλλακτήρια χρυσού.
● ΕΡΩΤΗΣΗ του Γ. Λαμπρόπουλου για τους σεισμόπληκτους της Κορώνης και της Οιχαλίας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ και ειδήσεις, πολιτιστικά και αθλητικά, σχόλια και παραπολιτικά, άρθρα και παρεμβάσεις για τη Μεσσηνία και όχι μόνο στη σημερινή «ΦΩΝΗ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!