Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια μας από τα ξημερώματα της Κυριακής



Άλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου και από τις 3 τα ημερώματα θα μπούμε στην θερινή ώρα γυρνώντας τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.
Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011) και εφαρμόζεται και στα όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις .......

σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την παγκόσμια μέρα του νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 22 Μαρτίου, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα, το 40% των κατοίκων του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η έλλειψη του νερού θα αναχθεί σε μείζον γεωπολιτικό θέμα στο μέλλον, καθώς το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα εννέα δισεκατομμύρια, ενώ η ζήτηση για νερό θα αυξηθεί κατά 64 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ετησίως.

Προβλέπεται ότι το νερό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ..........

διακύβευμα, αλλά και ενδεχομένως αιτία διαμάχης μεταξύ γειτονικών χωρών, δεδομένου ότι περίπου το 40% των κατοίκων της Γης, ζει σε περισσότερες από 200 διακρατικές υδρολογικές λεκάνες, το νερό των οποίων μοιράζονται περισσότερες από δύο σε κάθε περίπτωση χώρες.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μπορεί μεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της λειψυδρίας, αλλά είναι έντονη η ανησυχία για την αλόγιστη σπατάλη και την ανέλεγκτη μόλυνση των υδάτινων πόρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι επιπτώσεις στη χώρα μας από την παρατεταμένη ανομβρία, τις αυξημένες συνθήκες εξάτμισης και την αύξηση της θερμοκρασίας αναμένονται να είναι σημαντικές κυρίως στα υπόγεια αλλά και στα επιφανειακά υδατικά συστήματα.

Για όλα τα παραπάνω, είναι πλέον επιτακτική η απαίτηση για καθαρό νερό, ζωντανούς ποταμούς και λίμνες και διαμόρφωση πολιτικής για τη διαφύλαξη τόσο των υδάτινων πόρων, όσο και του δημόσιου συμφέροντος που σχετίζεται με το νερό».

Ρουμάνος έκλεψε από Αλβανό 1 αλυσοπρίονο και 1ποδήλατο στα Φιλιατρά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Φιλιατρών συνέλαβαν έναν 24χρονο Ρουμάνο γιατί έκλεψε από το σπίτι Αλβανού 1 ποδήλατο και 1 αλυσοπρίονο.
Η κλοπή έγινε χθες στις 10.50 το βράδυ.

Ελευθερία Online

ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά μάλλον έχουμε δίκιο σε αυτό που .........

γράψαμε σε προηγούμενο θέμα με τον τσακωμό των μαύρων κάτω από τον πύργο του Άϊφελ.
Το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό αλλά και την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών όπως είχε ζητήσει με επιστολές του ο τέως Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας.
Ελπίζουμε η πολιτεία να πράξει αυτό που πρέπει.

Άννα Διαμαντοπούλου: Προτείνετε τρόπους αναπλήρωσης ωρών από απεργίες και καταλήψεις

Επιστολή προς τους Προέδρους των Ομοσπονδιών των Εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) με την οποία ζητά να προτείνουν, μέχρι τη Δευτέρα 28/03/2011, τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από απεργίες, στάσεις εργασίας και καταλήψεις απέστειλε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Με βάση τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με το Υπουργείο θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων, προς όφελος των μαθητών.
Βασικό επιχείρημα της Άννας Διαμαντοπούλου ........

είναι ότι υπάρχον παιδιά που έχουν διδαχθεί λιγότερες ώρες σε σχέση με άλλους μαθητές κάτι το οποίο αποβαίνει εις βάρος των μαθητών. Και ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να υποδείξουν συγκεκριμένους τρόπους αναπλήρωσης των ωρών που έχασε κάθε σχολείο ξεχωριστά.

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Η k. Άννα Διαμαντοπούλου μαζί με την υφυπουργό της την κ. Χριστοφιλοπούλου έχουν προκαλέσει με τα καμώματα τους, τεράστια αναστάτωση στην μαθητική κοινότητα αλλά και τους γονείς των μαθητών. Και αντί να βρουν ένα τρόπο να ηρεμήσουν τα πράγματα με σοβαρή διαβούλευση και βάζοντας κάτω κάθε περίπτωση χωριστά για τις συνενώσεις, αυτή εφαρμόζει αυτό που λέει η παροιμία... "Τον λύκο τον κουρεύανε... βρε πούθε παν τα πρόβατα...."

«Συνάντηση Νάντιας και εκπροσώπων του Νηλέα με Σκανδαλίδη για συνεταιρισμούς, ΠΟΠ και ελαιόλαδο»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ομάδας παραγωγών ελαιόλαδου «Νηλέας», κκ. Γεώργιος Κόκκινος και Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, πραγματοποίησαν συνάντηση, τη Δευτέρα 21/03/11, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκανδαλίδη. Η κ. Γιαννακοπούλου και οι εκπρόσωποι του Νηλέα συζήτησαν ενδελεχώς με τον Υπουργό για σημαντικά ζητήματα του νέου σχεδίου νόμου για τους συνεταιρισμούς, τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» και την τιμή του ελαιόλαδου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποι του Νηλέα έθεσαν υπ’ όψιν του Υπουργού σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη «σημερινή κατάσταση των Συνεταιρισμών «σφραγίδων», της κακοδιοίκησης και της υπερχρέωσής τους που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στην αγροτική μας οικονομία και την κατασπατάληση ενός τεράστιου κεφαλαίου αλληλεγγύης και συνεργασίας που κάποτε γέννησε ελπίδες δυναμικής ανάπτυξης και ευημερίας».

Απαντώντας στις ανησυχίες τους, ο κ. Σκανδαλίδης ..........

τόνισε ότι «το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς θα έλθει εντός 15 ημερών για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και, εν πολλοίς με τις σημαντικές αλλαγές που θεσπίζει, αποτελεί ουσιαστική απάντηση στα χρονίζοντα προβλήματα του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος, ενώ ο στόχος είναι ο παραγωγός να ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση από την παραγωγή μέχρι το ράφι, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μόνο με βιώσιμους και παραγωγικούς συνεταιρισμούς».

Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε από τον κ. Σκανδαλίδη την «παροχή στήριξης και τη συμβολή της κυβέρνησης στην καθιέρωση και αξιοποίηση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλη τη Μεσσηνία. Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε τη συνεισφορά του Υπουργείου, με κάθε δυνατό μέσο, στην απεμπλοκή του ‘‘φακέλου’’ του ΠΟΠ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την ανεύρεση λύσης, όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη της κουλτούρας της ποιότητας και, επομένως, τη διαφοροποίηση των τιμών στην παραγωγή του ελαιόλαδου «Καλαμάτα». «Το ΠΟΠ «Καλαμάτα» αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, ένα πολύτιμο μέσο για τους Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς που εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να φέρει πλούτο στους παραγωγούς μας και στον τόπο μας».

Για το σύνολο των ζητημάτων, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε σε δηλώσεις της, ότι «από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσμένουμε τις πολυαναμενόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγελθεί και οι οποίες είναι προ των πυλών της Βουλής, προκειμένου να επεξεργαστεί η Πολιτεία τις επόμενες κινήσεις της στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στον παγκόσμιο αγροτικό χάρτη. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο αριθμός των Ελλήνων που βρίσκουν παραγωγική διέξοδο στην γεωργία αυξάνεται πλέον σταθερά, τεκμηριώνει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου ανταγωνιστικότερου, μαχητικότερου πλαισίου ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας».

Συνάντηση Κουσελά με τους προϊσταμέν​ους των εφοριών...

Συνάντηση με τους προϊσταμένους των 30 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας αναμένεται να έχει σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς...
όπου αναμένεται να συζητηθούν τα στοιχεία για τις επιδόσεις των 30 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας κατά το πρώτο δίμηνο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι 30 μεγαλύτερες ΔΟΥ έχουν συνολικά το 70% των εσόδων, ενώ ο κ. Κουσελάς αναμένεται να ζητήσει μεγαλύτερη προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν κυρίως οι εφορίες εκείνες οι οποίες εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση εσόδων.
Να αναφέρουμε ότι οι προϊστάμενοι των .........

εφοριών στη συνάντηση θα πρέπει να παρουσιάσουν τα παρακάτω στοιχεία:

• Τον αριθμό των ελέγχων που διενεργήθηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ποιοι ήταν οι στόχοι

• Αναλυτικά το πλάνο ανά ελεγκτή και τι υλοποιήθηκε από τον καθένα.

• Το ύψος των ποσών που βεβαιώθηκαν ανά μήνα και τι εισπράχθηκαν

• Ποιος είναι ο προγραμματισμός των ελέγχων ανά ΔΟΥ και ελεγκτή για τον επόμενο μήνα.

• Τον αριθμό των υπαλλήλων που ασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ονομαστικά)

• Τι ενέργειες έχουν γίνει και ποια είναι τα εισπρακτικά αποτελέσματα κατά το 1ο Δίμηνο;

• Ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός για το επόμενο τρίμηνο και αν οι επικεφαλείς διαβλέπουν περιθώρια βελτίωσης.

Διορισμοί στο Δημόσιο: Για τον απλό λαό υπάρχει ο ΑΣΕΠ για τους βουλευτές οι Υπουργικές αποφάσεις. ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ να μην μας χαθούν.

Την καραμέλα του ΑΣΕΠ που πιπιλάνε οι βουλευτάδες για τους διορισμούς και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα -σηκώνοντας ταυτόχρονα τα χέρια ψηλά- και άλλες τέτοιες αηδίες που τσαμπουνάνε, φαίνεται ότι αυτά ισχύουν μόνο για τον λαό. Γιατί αν πρόκειται για άνθρωπο από το σινάφι τους τα πράγματα αλλάζουν. Και αλλάζουν 100%.

Λάβαμε ένα E-mail από το blog Πολιτικοί καιροί το οποίο δημοσιεύει ένα θέμα σχετικό.
Μας λέει ότι με μια πρωτοφανή απόφαση ...........

του Υπουργού Υποδομών μεταφορών και δικτύων Δημήτρη Ρέππα και των υφυπουργών εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου (είναι αυτός στον οποίο έλεγε στην βουλή ο Ροντούλης του ΛΑΟΣ ότι είναι απατεώνες, ψεύτες και παπατζήδες και που είχε θιχτεί ο Ντόλιος) και υφυπουργού οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης δεν έχει πλέον κανένα λόγο να ανησυχεί για το επαγγελματικό μέλλον του σε περίπτωση που πάψει να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.
Το κορυφαίο «πράσινο» στέλεχος, που εμφανίζεται συχνά σε ρόλο υπερμάχου της διαφάνειας και της κάθαρσης και έχει επανειλημμένα δείξει έντονη τάση να βλέπει παντού «γαλάζια» σκάνδαλα, αποκτά θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου στο υπουργείο Υποδομών, βάσει της απόφασης που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ο ΑΣΕΠ ισχύει μόνο για τον απλό λαό, ενώ για τους βουλευτάδες οι Υπουργικές αποφάσεις.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τα έμαθες τα νέα του υπουργού σου του Ρέππα και υφυπουργών σου Ντόλιου και Σαχινίδη;
Εσύ δεν είσαι υπέρμαχος της διαφάνειας; Εσύ δεν ήσουν που έλεγες όταν ανέλαβες την εξουσία ότι όλοι οι διορισμοί θα πηγαίνουν μέσω ΑΣΕΠ; Ακόμα και των γενικών γραμαμτέων στα υπουργεία σου; Θα κάνεις τώρα τίποτα γι αυτό το ΑΙΣΧΟΣ.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ

(ΦΕΚ 169 τεύχος Γ' 17-3-2011)




Συμπλοκή μαύρων το πρωί κάτω απο τον πύργο του Αίφελ

Με όρεξη για ξύλο φαίνεται ότι ξύπνησαν σήμερα το πρωί δυο μαύροι λαθρομετανάστες στα Φιλιατρά και ενώ περίμεναν με άλλους ομοεθνείς τους το πρωί το "αφεντικό τους" κάτω από τον πύργο του Άιφελ, για να πάνε για δουλειά άρχισαν να λογομαχούν, μέχρι που πιάστηκαν στα χέρια και δεν άργησαν να κυληθούν στο δάπεδο χτυπώντας ο ένας τον άλλον.

Τους δύο μαύρους προσπάθησαν να ...........

χωρίσουν άλλοι ομοεθνείς τους που βρίσκονταν εκεί.
Οι λόγοι της συμπλοκής παραμένουν άγνωστοι όπως μας ενημέρωσε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αναγνώστης του Φιλιατρά News πριν λίγη ώρα.
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση με τους αλλοδαπούς στα Φιλιατρά έχει παραγίνει και μας εξοργίζει το γεγονός ότι το συμβάν έγινε κάτω από τον πύργο του Άιφελ στην είσοδο της πόλης μας.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι λόγοι που πλακώθηκαν, αλλά ο τόπος που έγινε.
Οι αλλοδαποί στα Φιλιατρά είναι χιλιάδες και θα πρέπει η πολιτεία να δημιουργήσει εδώ στην πόλη ένα τμήμα αλλοδαπών ή έστω να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του τμήματος Φιλιατρών, να τους καταγράψει και κατά κάποιο τρόπο να ελέγχονται για παραβατικές συμπεριφορές.

Το τμήμα αλλοδαπών είχε προταθεί και παλαιότερα από τον τέως δήμαρχο Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα αλλά η πολιτεία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου δεν το έκανε.
Επιτέλους ας γίνει κάτι με τους Λαθρομετανάστες που έχουν καταντήσει την πόλη μπάτε σκύλοι - αλέστε.
Η ανοχή έχει και τα όρια της.

Ομαδική έξοδο από το ευρώ προτείνει η Λεπέν

Οι λαοί καταστράφηκαν.......

Η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται πλέον στην ηγεσία του κόμματος, μετά την αποχώρηση του πατέρα της πριν από μερικούς μήνες, προτείνει ομαδική έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προκειμένου, όπως λέει, να απελευθερωθούν οι λαοί από τα δεσμά της λιτότητας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή η ......

Μαρί Λεπέν υποστηρίζει:

«Μας υποσχέθηκαν ότι αυτό το νόμισμα θα μας έφερνε ανάπτυξη και ευημερία. Και τί έγινε; Οι λαοί καταστράφηκαν… κοιτάξτε τί συμβαίνει στην Ελλάδα: Η ελληνική κοινωνία πηγαίνει μαζικά πίσω, ολόκληρες δεκαετίες. Και αν ο ελληνικός λαός δείχνει να κάνει υπομονή, που μου έχει μάλιστα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, πόσο ακόμα είναι δυνατόν να κρατήσει αυτή; Πρέπει να απελευθερώσουμε τους λαούς μας και να επιστρέψουμε ο καθένας στο δικό του νόμισμα».

Newsbeast.gr

Σύλληψη για παράνομο στοίχημα στην Τρίπολη

Στη σύλληψη ενός 45χρονου στην Τρίπολη προχώρησαν αστυνομικοί της περιοχής, καθώς στο κατάστημά του διενεργούνταν παράνομο στοίχημα αγώνων ποδοσφαίρου προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν .........

μία απόδειξη, στην οποία φαίνονταν τα επιλεχθέντα παιχνίδια, το ποσό του στοιχήματος και το προσδόκιμο κέρδος, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προσημειωμένο χαρτονόμισμα, ένας εκτυπωτής και 3.115 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από τη διεξαγωγή του παράνομου στοιχήματος.

Zougla.gr

Από τους δήμους οι άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων

Στους δήμους μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων. Αυτό υπενθυμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος, με έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενημερώσει, με εγκύκλιό του, τους δήμους, ενώ έχει εκδοθεί και οδηγός από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την άσκηση των πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους δήμους.

Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης ..........

Αυγενάκης, με ερώτησή του, επισημαίνει ότι, μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, υπάρχει πρόβλημα με την κατανομή αρμοδιοτήτων αναφορικά με τις άδειες περιπτέρων σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ενώ επικαλείται, ειδικότερα, διαπιστώσεις της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Οπλιτών του Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι νομαρχιακοί υπάλληλοι που στελεχώνουν το Τμήμα Διεύθυνσης και Πολιτικών Δικαιωμάτων, αρμόδιοι για τα περίπτερα, είναι πλέον μετά τον «Καλλικράτη», υπάλληλοι της Περιφέρειας χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι ο Νομός Ηρακλείου είχε τρεις και πλέον χιλιάδες αναπήρους και θύματα πολέμου και προσθέτει ότι μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας του Δημοσίου των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, των οποίων το μισθωτήριο του περιπτέρου τους έχει λήξει, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον ΟΠΑΔ είναι η απόφαση της άδειας ενοικίασης από τον αρμόδιο φορέα.

Zougla.gr

Ημερίδα για την Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στο κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μέλλον των επιδοτήσεων και ειδικά για το τι θα συμβεί μετά το 2013 θα έχουν παραγωγοί και αγρότες της Τριφυλίας κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 στις 18:30 είναι «Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τελευταίες εξελίξεις – Προοπτικές μετά το 2013». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Ομιλήτρια θα είναι η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπαζώτη- Μητσώνη Γεωργία.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει η πρόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κα. Μπούρα Αγγελική.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ..........

μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Τσουμάνη στο τηλ. 27610 22116.

Φιλιατρά News

ΒΟΜΒ

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ;;;;

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.........




Ε.Σ.Α.μεΑ. :Ιδρύεται Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων ΑμεΑ και Γονέων αυτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Συμμετείχαν φορείς και σύλλογοι από την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Κορινθία, την Λακωνία και την Μεσσηνία.

Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός και .........

η αγωνιστική συσπείρωση και επαγρύπνηση όλων των εμπλεκομένων μερών, για να μην χαθούν κατακτήσεις ετών του εθνικού αναπηρικού κινήματος.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και καταγράφηκαν οι απαραίτητες κινήσεις για τις προσεχείς εβδομάδες, οπότε και θα υπάρξει νέα ενημέρωση για το θέμα.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, οργανωτικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, ο κ. Σωκράτης Μαυροκορίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και η κα. Αθανασία Καρούνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Το παιδί που κλώτσαγε

Ένα γκροτέσκο παραμύθι που διαπραγματεύεται την ακόρεστη φαντασία ενός μοχθηρού 13χρονου αγοριού.
Η απέχθειά του για το ανθρώπινο είδος τον οδηγεί σε μια ξέφρενη εκδίκηση,όπου ακόμα και ο θάνατός του τροφοδοτεί τη ματαιοδοξία του.

Σκηνοθεσία-ερμηνευτές Εύη Δόβελου, Ελένη Ευταξοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου.
Επιμέλεια κίνησης Τάσος Καραχάλιος
Σκηνικά Αλέξανδρος Κουφαδάκης
Κοστούμια Έλλη Ταβλαρίδου
Φωτισμοί Ανδριάνα Δακανάλη
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας,
Δημοσθένους και Αριστομένους,
(έναντι δικαστηρίων)

Παραστάσεις: Σάββατο 26 και ............

Κυριακή 27 Μαρτίου
Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών
Τηλέφωνα: 27210 20101,6974194670.
Τιμές εισιτηρίων,10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...........

Συντάσσομαι με την αγωνιστική διάθεση των πολιτών της Μεσσηνίας ,που θίγονται από την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης , σχετικά με την επέκταση του Καλλικράτη σε όλες τις δομές του Κράτους και κυρίως στα σχολειά μας.

Χωρίς να αφουγκρασθούν τις τοπικές κοινωνίες, τις ανάγκες και τις δυσκολίες του κάθε τόπου, έκαναν απλώς ασκήσεις επί χάρτου. Η ταλαιπωρία των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους, ούτε που τους απασχόλησε!!

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν μέτρα που δυσκολεύουν τη ζωή μας, που δυσκολεύουν και υποτιμούν τη μόρφωση των παιδιών μας!
Ας καταλάβουμε πως μπορεί να παρουσιάζεται ........

εύηχα το κλείσιμο των σχολείων ως «συγχωνεύσεις», αλλά επί της ουσίας είναι ένα ακόμη λουκέτο, στις ψυχές μας !!

«Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών στοιχείων από τους Ο.Τ.Α.»

Στην καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής κάθε στοιχείου και πληροφορίας - οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, όπως αμοιβές, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία - από τους Ο.Τ.Α., τα υπουργεία, δικαστικές και λοιπές δημόσιες Αρχές και Τράπεζες προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έγγραφο .........

του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρη Παπαδημούλη, για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο βουλευτής καλούσε το Υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει, προκειμένου να πατάξει το φαινόμενο της φοροαποφυγής και πότε θα υλοποιηθεί η αναδιοργάνωση του εισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει στην απάντηση του ότι «το Σ.Δ.Ο.Ε. διενεργεί προληπτικούς ελέγχους σε κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η στρατηγική επιδίωξη του Σ.Δ.Ο.Ε. για μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, έχει ήδη αποδώσει καρπούς, ενδεικτικό, δε, αυτών αποτελεί το γεγονός ότι οι έλεγχοι για το 2010 έχουν αποδώσει υπερδιπλάσια αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009».

Zougla.gr

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΗΔΙΑ.



ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΩΣΕΤΕ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΜΑΖΙ όπως είπε ο γιαουρτωμένος ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.



-

Ενιαία στρατηγική για την προώθηση του ελαιολάδου ετοιμάζει η Περιφέρεια Κρήτης

Εντός του επόμενου τριμήνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη μια μεγάλη ημερίδα για το ελαιόλαδο της, όπου θα προσκληθούν να συμμετάσχουν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την χώρας μας. Θα κληθούν επίσης, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων και των φορέων από ολόκληρο το νησί, όπως ανακοίνωσε στις 15 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από συνάντηση που είχε με την διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

Βασικός στόχος, της διευρυμένης αυτής ημερίδας, ............

θα είναι να δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις προκειμένου να υπάρξει ενιαία στρατηγική από Ενώσεις και ιδιώτες για την προώθηση του ελαιολάδου, ιδιαίτερα στην διεθνή αγορά, με Προστασία Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστασία Γεωργικής Ένδειξης (ΠΓΕ), κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί στην διάρκεια των εργασιών της.

Στην εν λόγω σύσκεψη το παρόν από τον ΣΕΔΗΚ έδωσαν ο πρόεδρος του φορέα και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο αντιπρόεδρος και αντιδήμαρχος Χανίων Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ Νίκος Μιχελάκης, και τα μέλη της διοίκησης του συνδέσμου, αντιδήμαρχος Γόρτυνας Σταύρος Ξυλούρης, αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Νίκος Αφορδακός, και ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αλέξανδρος Λαζαρίδης.

«Το μεγάλο μας μέλημα ως Περιφέρεια Κρήτης είναι να προωθήσουμε όσο το δυνατόν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον τουρισμό μας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι αν δεν υπάρξει συνεργασία και συστράτευση δυνάμεων δεν μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο που είναι το συμφέρον του αγρότη-παραγωγού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στο δήμο Ρεθύμνου μεταξύ του ΣΕΔΗΚ και του φορέα του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας προκειμένου να υπάρξει και η δική του συνεισφορά στην σύγκλιση των ενεργειών για την προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου στην εσωτερική και κυρίως στην διεθνή αγορά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γιώργος Μαρινάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η συμπόρευση και οι θετικές συνέργειες για την προώθηση των συμφερόντων των ελαιοπαραγωγών είναι μονόδρομος, ενώ εκτίμησε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή.

Αντιπαράθεση στη βουλή για τους αγρότες

Πρωτοβουλία για αναθεώρηση του πλαισίου εισαγωγής των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, δεσμεύθηκε να αναλάβει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκος, προκειμένου «να βρεθεί ένας τρόπος να μείνουν ζωντανές οι λαϊκές αγορές», καθώς «το σύστημα αυτό έχει προβλήματα».

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής και ανταποκρινόμενος σε σχετικές παρατηρήσεις του Αστ. Ροντούλη (ΛΑΟΣ), ο κ. Κουτσούκος υπενθύμισε πως κι ο ίδιος ήταν αντίθετος στην εισαγωγή των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, αλλά «η κυβέρνηση αποφάσισε ένα συγκεκριμένο τρόπο. Φαίνεται ότι έχει προβλήματα.
Θα αναλάβω πρωτοβουλία ώστε και με .........

τη δική σας βοήθεια να ψάξουμε να βρούμε πρόσφορες λύσεις. Διότι, πράγματι, πιστεύω, πως πρέπει να ‘ναι ζωντανή η λαϊκή αγορά, να δίνει διέξοδο στον τοπικό παραγωγό και ιδιαίτερα σ’ αυτόν που είναι μικρός και δεν είναι οργανωμένος».

Κατά την συζήτηση της επερώτησης του ΚΚΕ ο Υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Σκανδαλίδης και Κουτσούκος, εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανατροπή του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου και να δώσει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Μέσα στο δεδομένο πλαίσιο που διαμορφώνει η ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, «προσπαθούμε να στραφούμε στην παραγωγή, να κάνουμε δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων και να διαμορφώσουμε ένα στοιχειωδώς ανταγωνιστικό αγροδιατροφικό μοντέλο»,ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Στόχος, είπε, είναι η «ποιοτική αναβάθμιση και ανάδειξη της ταυτότητας της αγροτικής παραγωγής, ιδίως εκείνης που μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές, ώστε να επιτευχθεί αυτάρκεια από παραδοσιακά προϊόντα στις τοπικές αγορές και να υποκατασταθούν οι εισαγωγές από ελληνικά προϊόντα».

Από πλευράς ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική, που, όπως είπε, ευθυγραμμιζόμενη με τις στοχεύσεις της ΚΑΠ, «οδηγεί στην καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς και την συγκέντρωση της παραγωγής, σε λίγα χέρια».

Αιχμηρός υπήρξε ο κ. Χαλβατζής για τις επιλογές της Αγροτικής Τράπεζας, «που προωθεί την πολιτική της ιδιωτικοποίησης μεγάλων συνεταιριστικών επιχειρήσεων και θα φέρει νέα δεινά για τους αγρότες», ενώ δήλωσε πως το κόμμα τους δεν μετέχει στο διάλογο με τους κατά τόπους αγρότες που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θεωρώντας πως οι σχετικές εκδηλώσεις «έχουν χαρακτήρα φιέστας» και δεν αποσκοπούν σε ουσιαστικό διάλογο, αλλά μονάχα σε «μικροδιορθώσεις».

Το ΚΚΕ έθεσε και μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν στη λειτουργία των τριών εργοστασίων ζάχαρης, τις «εξευτελιστικές» τιμές στο λάδι, στο κρασί, στα αρνιά και σε άλλα προϊόντα - ενώ ζήτησε παραγραφή των χρεών των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων.

Απαντώντας, ο Γ. Κουτσούκος ανέφερε πως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να εξοικονομήσει χρήματα, ώστε να βάλει τους τευτλοπαραγωγούς σε κάποια προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και να αντιμετωπιστεί το κόστος παραγωγής. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κλείσουν και τα εναπομείναντα εργοστάσια ζάχαρης.

Σε ό,τι αφορά τους ροδακινοπαραγωγούς, σύντομα θα διευθετηθεί το πρόβλημα της εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων που τους χρωστούν περί τα 17 εκατ. ευρώ.

Για τους ελαιοπαραγωγούς καταβάλλεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν με δανειοδοτήσεις μέσα από το κεφάλαιο των κρατικών εγγυήσεων, καθώς, παρά την μείωση της παραγωγής και την έλλειψη πολύ μεγάλων αποθεμάτων, οι τιμές παραμένουν πολύ χαμηλές.

Για δε τον ΕΛΓΑ, παρ' ότι το υπουργείο εκτιμά πως το τιμολόγιό του είναι πολύ χαμηλότερο απ’ αυτό που θα πλήρωνε ο παραγωγός, αν ίσχυε η παρακράτηση του 3% υπέρ του Οργανισμού, «έχουμε βάλει τις υπηρεσίες του να μας προτείνουν σχέδιο, με βάση το οποίο, ο ίδιος ο παραγωγός που νοιώθει ότι αδικείται θα διορθώνει το ασφάλιστρο, χωρίς να χάνει το δικαίωμα εκτίμησης επί της ζημιάς».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηδενική απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και για έλλειψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα για λογαριασμό των προϊόντων της, τόσο το σκάνδαλο με το νοθευμένο ισπανικό ελαιόλαδο στις ΗΠΑ, όσο και την εισήγηση της Ευρωβουλής για αλλαγή στα ποσοστά εισαγωγής πατάτας από την Αίγυπτο.

Ο Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ) ζήτησε αυστηρούς κανονισμούς λειτουργίας στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να αποφεύγονται τα «καρτέλ», καθώς και έλεγχο της ταυτοπροσωπίας πωλητή και παραγωγού. Ο κ. Ροντούλης ζήτησε κατάργηση της ταμειακής μηχανής στις λαϊκές - κι αν αυτό δεν είναι δυνατόν, κατάργηση του ΦΠΑ που αναγκάζει τους παραγωγούς να προσφεύγουν σε λογιστές επ’ αμοιβή.

Η Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησε μεταξύ άλλων, να παγώσουν τα χρέη των κτηνοτρόφων για 3 χρόνια, να μειωθεί ο ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6,5%, να δώσει η κυβέρνηση επιστροφή φόρου πετρελαίου 4% επί των τιμολογίων πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων και να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία μεταποιητικών μονάδων σε συνεταιρισμούς και ομάδες κτηνοτρόφων.

Διευκολύνσεις προς αγρότες για ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Μια σειρά από διευκολύνσεις στους αγρότες που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς παρέχει η ΔΕΗ, όπως προκύπτει από απάντηση της επιχείρησης με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βασιλικής Τσόνογλου – Βυλλιώτη.

Ολόκληρη η απάντηση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

Με την Υπουργική Απόφαση .........

Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/06.08.2010, θεσμοθετήθηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και ορίστηκαν οι δικαιούχοι του.
Σύμφωνα με το νέο τιμολόγιο η ΔΕΗ Α.Ε παρέχει Αγροτικό Τιμολόγιο-Διακοπτόμενο για αγροτική χρήση το οποίο παραμένει σημαντικά χαμηλότερο από όλα τα υπάρχοντα τιμολόγια, παρά την αύξηση του 6% που προσεγγίζει τις τιμές του ΚΟΤ.

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιχείρησης και κυρίως τα καταστήματα μας πανελλαδικά, αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή όλα τα αιτήματα πελατών μας ή φορέων που τους εκπροσωπούν για ρύθμιση των οφειλών τους, στις περιπτώσεις που αδυνατούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τους λογαριασμούς ρεύματος. Σημειώνεται ότι, τα τοπικά μας Καταστήματα ενεργούν πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχονται από τον κανονισμό της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Επιχείρησης και τον ισχύοντα Κώδικα Προμήθειας, εάν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί μέχρι και την έκδοση του επόμενου λογαριασμού, τότε το ανεξόφλητο ποσό ενσωματώνεται αυτόματα στον επόμενο λογαριασμό και σε ευδιάκριτο σημείο επί του λογαριασμού αναγράφεται ειδικό μήνυμα «Ειδοποίηση Διακοπής», με το οποίο ο πελάτης ενημερώνεται εγγράφως για την επικείμενη διακοπή ρεύματος στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, μέχρι την ημερομηνία λήξης του δεύτερου αυτού λογαριασμού, κατ’ ελάχιστον το ποσό οφειλής που προέρχεται από τον προηγούμενο λογαριασμό. Έτσι, στην πράξη οι πελάτες με διμηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των πελατών, έχουν πλέον περιθώριο να εξοφλήσουν τον λογαριασμό τους:

Α) 80 ημέρες από την έκδοση του και

Β) 20 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίηση τους με τον επόμενο λογαριασμό.

Εν τούτοις και παρά τα ως άνω σημαντικά χρονικά περιθώρια που έχουν οι πελάτες μας για την εξόφληση των λογαριασμών τους, οι υπηρεσίες μας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιπρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, προβαίνουν στις ευνοϊκότερες κατά το δυνατόν ρυθμίσεις των οφειλών τους. Στα ως άνω πλαίσια βεβαίως εξυπηρετούνται πρωτίστως οι ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με σοβαρά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα στους πελάτες των ως άνω κατηγοριών που εξακολουθούν να έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών ρεύματος και μετά την παρέλευση των 80 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού τους, παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλλουν εγγράφως αίτημα διακανονισμού της οφειλής τους, το οποίο εξετάζεται άμεσα για τις δυνατότητες ικανοποίησης του από τα αρμόδια Υπηρεσιακά όργανα της Επιχείρησης.

Περαιτέρω όμως ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος πελάτης μας δεν μερίμνησε εγκαίρως στις ως άνω προθεσμίες να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει με διακανονισμό τις οφειλές του και ως εκ τούτου διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο ακίνητο του λόγω χρέους, εάν για σοβαρό απόλυτο δικαιολογημένο λόγο, αδυνατεί να εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής του, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος, μπορεί να υποβάλλει αίτημα διακανονισμού, προς εξέταση και έγκριση από τα αρμόδια Υπηρεσιακά όργανα.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 21 έως 27 Μαρτίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.