Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα της 2ης φάσης

Κυριακή ο πρώτος αγώνας της Εράνης κόντρα στον Τσικλητήρα Πύλου

το πρόγραμμα για την 2η φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Σάββατο 31/08/2013
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ Σάββατο 31/08/13 17:30
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (1ος αγώνας) ΑΜΦΕΙΑΣ Σάββατο 31/08/13 17:30
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (1ος αγώνας) ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ Σάββατο 31/08/13 17:30
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (1ος αγώνας) ΔΗΜΟΤΙΚΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 31/08/13 17:30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (1ος αγώνας) ΔΗΜ. ΚΤΕΛ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ» Σάββατο 31/08/13 17:30
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ (1οςαγώνας) ΔΗΜΟΤΙΚΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 31/08/13 20:00

Kυριακή 01/09/2013
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ (1ος αγώνας) ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κυριακή 01/09/13 17:30
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ (1ος αγώνας) ΔΩΡΙΟΥ Κυριακή 01/09/13 17:30
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ (1ος αγώνας) ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Κυριακή 01/09/13 17:30
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (1ος αγώνας) ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Κυριακή 01/09/13 17:30
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ (1ος αγώνας) ΔΗΜΟΤΙΚΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 01/09/13 17:30
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας) ΜΕΣΣΗΝΗΣ Κυριακή 01/09/13 17:30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (1ος αγώνας) ΑΡΦΑΡΩΝ Κυριακή 01/09/13 17:30
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (1ος αγώνας) ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Κυριακή 01/09/13 17:30
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας) ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Κυριακή 01/09/13 17:30
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (1ος αγώνας) ΔΗΜΟΤΙΚΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 01/09/13 20:00

Νόμιμα θα πωλούνται τα ληγμένα!

Νόμιμες θα είναι από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ληγμένων προϊόντων, κάτω από συγκεκριμένους όρους όμως.

Όπως αναφέρεται στο νέο Αγορανομικό Κώδικα ή στους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) όπως ονομάζεται πλέον και στο άρθρο 13, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Ο χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:......

α. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

3. Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

4. Προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης.

5. Απαγορεύεται η αντικατάσταση ή τροποποίηση της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε.

6. Τα ως άνω προϊόντα πωλούνται μόνο σε χαμηλότερη τιμή.

7. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ως κάτωθι:

α) Έλλειψη πινακίδας με την ένδειξη «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.» χίλια ευρώ (€1.000) ανά κωδικό προϊόντος

β) Μη διακριτός διαχωρισμός τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας από τα υπόλοιπα τρόφιμα χίλια ευρώ (€1.000) ανά κωδικό προϊόντος.

γ) Παραποίηση (αντικατάσταση ή τροποποίηση) της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας δύο χιλιάδες ευρώ (€2.000) ανά κωδικό προϊόντος.

δ) Διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας σε χώρους ομαδικής εστίασης πέντε χιλιάδες ευρώ (€5.000) ανά κωδικό προϊόντος

ε) Μη τήρηση υποχρέωσης πώλησης τροφίμων με την ένδειξη «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»σε χαμηλότερη τιμή δύο χιλιάδες ευρώ (€2.000) ανά κωδικό προϊόντος.

Ιστοσελίδα Δήμου Τριφυλίας: 3 χρόνια υπο ανακατασκευή!!!!!!!!

Πλήρης η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής.

Του πρώην Διαχειριστή μας

Με αφορμή το δημοσίευμα του θάρρους για την νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, μπήκα από περιέργεια να δω την ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΕΑ σελίδα του Δήμου Τριφυλίας που ΘΑ ανέβαινε...

(Σημείωση : Το portal του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Η παρούσα έκδοση αφορά στην κάλυψη τρέχουσων αναγκών) λέει...

Τσάμπα όμως η προσμονή μου να δώ μια νέα σελίδα. Ακόμα ......

υπο ανακατασκευή παραμένει εδώ και τρία χρόνια η ιστοσελίδα του Δήμου Τριφυλίας καθώς από την ώρα που ανέλαβε η Δημοτική αρχή Κόλλια, η πρώτη τους δουλειά ήταν να κλείσουν τις σελίδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, Αυλώνα, Αετού, κλπ κλπ για να φτιάξουν υποτίθεται την νέα σελίδα του Δήμου Τριφυλίας.
Λες και αν τις άφηναν να υπάρχουν θα τους έπεφτε.... η υπόληψη....
Αν και υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα για την υπό ανακατασκευή σελίδα του Δήμου και κάποια στιγμή πριν σχεδόν ένα χρόνο ειπώθηκε ότι είναι έτοιμη, ή ότι ολοκληρώνεται εν τούτοις μέχρι και σήμερα η σελίδα είναι ακόμα υπό ανακατασκευή!!!!!

Την ώρα που άλλες δημοτικές αρχές της Μεσσηνίας έχουν φτιάξει από το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους εδώ και χρόνια δηλα΄δη τις σελίδες τους να είναι λειτουργικές και να εξυπηρετούν τους πολίτες τους ο Δήμος Τριφυλίας και η δημοτική αρχή Κόλλια ακόμα είναι σε προϊστορική περίοδο. Σε άλλον πλανήτη. Όλα κινούνται στον αυτόματο πιλότο.
Τρομάρα σας... ΟΥΤΕ για την ιστοσελίδα του Δήμου δεν είστε ικανοί πια????
Δείτε τα χάλια σας... και καμαρώστε την ικανότητα σας.
Αφού έχετε αποτύχει ΠΑΝΤΟΥ με τι μούτρα θα βγείτε αύριο πολλοί από σας να ζητήσετε ψηφαλάκια από τον κόσμο? Προβλέπω να πέφτει ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΛΚΗ ΞΥΓΚΑ.....

Οι οριστικοί πίνακες για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων, επιλαχουσών καθώς και απορριπτέων γυναικών της Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής".

Οι ωφελούμενες ....

γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.

Μετά την οριστικοποίηση των συνολικών πρόσθετων πόρων που θα διατεθούν στο Πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική τοποθέτηση παιδιών σε διαθέσιμες θέσεις, με βάση τον πίνακα επιλαχουσών γυναικών.

Στο Upload Center μας θα βρείτε ζιπαρισμένο φάκελο (κλίκ) με όλα τα ονόματα τόσο των επιτυχώντων όσο και επιλαχόντων και απορριπτέων.

ΒΑΣΕΙΣ 2013: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, όπου όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει «βουτιά», έως και 1.000 μόρια σε αρκετές σχολές.
Ο συνολικός αριθμός.......

θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 69.288, μειωμένος κατά 9% σε σχέση με το 2012. Ο αριθμός των υποψηφίων φτάνει τους 104.757.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι για να μπορούν να δουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Zougla.gr

Στον αέρα η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας

Εδώ και μερικές ώρες έχει ανέβει η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο επισκέπτης μπορεί μεταξύ άλλων να ενημερωθεί για θέματα του Δήμου Καλαμάτας, να ζητήσει ηλεκτρονικά έγγραφά αλλά και άλλες υπηρεσίες.
Δείτε την ........

ιστοσελίδα πατώντας εδώ

Θάρρος

5 δήμαρχοι Ηλείας και Μεσσηνίας σε Μανιάτη - Γιαννακοπούλου αντιδρώντας στις καθολικές απαγορεύσεις της Natura 2000

Συνάντηση - σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη 1 σήμερα το μεσημέρι με πέντε δημάρχους της Ηλείας και της Μεσσηνίας για την προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

Η σύσκεψη έρχεται ως συνέχεια των τριών συσκέψεων που .......

έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα - δύο στη Ζαχάρω και μία, η τελευταία, στον Πύργο, για τις καθολικές απαγορεύσεις και τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν τεθεί και τίθενται σε εφαρμογή με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Πάρκο Λίμνης Καϊάφα και θαλάσσιας περιοχής Κυπαρισσίας καθώς και τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για όλο το εύρος της Natura από το Κατάκολο μέχρι την Κυπαρισσία. Οι δήμαρχοι, στις συσκέψεις που έχουν γίνει, έχουν εκφράσει την σθεναρή αντίδρασή τους στις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που μετατρέπουν την περιοχή της παραλιακής ζώνης του Κυπαρισσιακού κόλπου σε «νεκρή ζώνη» με αφορμή τη θαλάσσια χελώνα caretta caretta.

Τάσσονται υπέρ των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και της θαλάσσιας χελώνας για την ωοτοκία της, αλλά είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν, σε καμία περίπτωση, τα μέτρα αυτά να είναι οριζόντια και να θέτουν φραγμούς στην ανάπτυξη αποκλείοντας της παραλίες και τη θάλασσα από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Είναι, επίσης, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη δημιουργία«Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κυπαρισσιακού Κόλπου». Οι δήμαρχοι ζητούν μέτρα προστασίας και θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει και ενθαρρύνει ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς καθολικές απαγορεύσεις και αποκλεισμούς ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Όπως, δε, έχουν συναποφασίσει, θα απαιτήσουν από το ΥΠΕΚΑ να αναλάβουν οι ίδιοι οι πέντε Δήμοι τη διαχείριση και προστασία της περιοχής Natura, μαζί με Φορέα Διαχείρισης που προτείνουν να συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.
Οι δήμαρχοι που θα συναντηθούν και θα συζητήσουν με τον υπουργό ΠΕΚΑ και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ είναι: Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, Ζαχάρως Γεώργιος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και συνεργάτες τους.

Θάρρος

MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2013. Απόψε στις 20.00! Μη το χάσεις!

Σκοινί έτοιμο να σπάσει!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Εκεί που παλεύουμε να πάρουμε μία ανάσα , ξανά κάποιοι, μας δίνουν την αίσθηση της πνιγηρότητας και της απελπισίας.
Πολιτικοί , επιχειρηματίες και συμφέροντα αποτελούν διαχρονικά ένα αμαρτωλό τρίγωνο , που παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πατρίδας και τη δυστυχία του απλού λαού ,συνεχίζει ακάθεκτο τα πάρε δώσε.
Αναρωτιέμαι ή έχει χαθεί η "τσίπα" που λέει και ο λαός μας ή μας ......

θεωρούν τόσο διαχειρίσιμους που μας αγνοούν.
Αναφέρομαι στην είδηση για την πιθανολογούμενη εμπλοκή των κ. κ. Σαχινίδη και Ζανιά σε σκανδαλώδη υπόθεση η οποία προκάλεσε ζημία του ελληνικού Δημοσίου ύψους 7.5 εκατ. ευρώ και άνω και ευνόησε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τη στιγμή που οι Έλληνες πάσχιζαν για λίγα ευρώ ενώ άλλαζε η ζωή τους προς το χειρότερο.

Η ειδησεογραφία και οι συνεχείς αποκαλύψεις για επίορκους κρατικούς λειτουργούς και πολιτικούς που ενέχονται σε σκάνδαλα, εντείνουν την απογοήτευση του λαού και διογκώνουν τη δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κράτους και κυρίως του πολιτικού συστήματος.
Αυτήν την περίοδο για πρώτη φορά γίνεται από την Κυβέρνηση μία σοβαρή προσπάθεια για να περιορισθεί η παθογένεια του δημοσίου τομέα, με τη θέσπιση μέτρων και κανόνων αλλά και την τιμωρία των υπαιτίων.
Παρά ταύτα αρκετές φορές το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει να δρα ωσάν να μην έχει καταλάβει τι διακυβεύεται πλέον , μου θυμίζει το παιχνίδι της διελκυστίνδας όπου δύο άτομα στις άκρες ενός σκοινιού τραβάνε προς το μέρος τους με προφανή στόχο να περάσουν το μαντήλι στην δική τους πλευρά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός που επικρατεί είναι ο δυνατότερος ενώ κάποιες φορές εκείνο που σπάει είναι το σκοινί και τότε όλοι βρίσκονται στο έδαφος…..

Μέχρι σήμερα, τις καταγγελίες για ύποπτες πολιτικές αποφάσεις και πιθανολογούμενο προσωπικό όφελος από τους πολιτικούς μας, η Πολιτεία μας, μέσω των ελεγκτικών της μηχανισμών, έχει δείξει πως δεν...βιάζεται και τόσο να τις διαλευκάνει!
Δεν αρκεί όμως να αναδεικνύονται μόνο τα όποια πιθανολογούμενα σκάνδαλα.
Υπάρχει πληθώρα υπαρκτών τέτοιων περιστατικών, όπως π.χ. η παρόμοια περίπτωση του κ.Κουσελά, του συντοπίτη μας, που .....σέρνεται η ετυμηγορία !
Η άτυπη ασυλία των διαπιστωμένων περιπτώσεων , εκθέτει και τη δικαιοσύνη που έπρεπε να λειτουργεί ανεξάρτητα και χωρίς εξαρτήσεις, όπως ορίζει άλλωστε το Σύνταγμα και με ταχύτερες διαδικασίες να αποδίδεται η δικαιοσύνη.

Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ μόνο την περίπτωση του Παπακωνσταντίνου αφορούσε;
Ο διαπιστωμένος χρηματισμός του Τσουκάτου γιατί θάφτηκε;
Δεν έχουν υποχρέωση και τα κόμματα να ματώσουν μεν, να αυτοκαθαρούν δε;
Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος και την προστασία του πολιτικού προσωπικού!
Κουραστήκαμε στην πατρίδα μας να βλέπουμε ξεκάθαρα μπροστά μας ύποπτες συναλλαγές με οικονομικά συμφέροντα, όπως αυτοδιοικητικών, πολιτικών κλπ παραγόντων της διοίκησης που συγχρόνως εμφανίζουν και ανεξήγητο πλουτισμό και να υποβαθμίζονται όλα ως....απλά περιστατικά!
Οι αντιπολιτεύσεις του σήμερα , απόλυτα ενταγμένες στο σύστημα που καταγγέλλουν, βλέπουμε να απολαμβάνουν αδιάφορα όλα τα προνόμια, ενώ στους πολίτες δημιουργούν την αίσθηση της διαφοροποίησης και της αντίστασης.

Επειδή εμείς οι Έλληνες ως ΑΠΟΓΟΝΟΙ των θεμελιωτών της Δημοκρατίας έπρεπε να είμαστε αυτοί που θα παραδειγματίζαμε τον κόσμο ολόκληρο, θα θυμίσω τη ρήση ενός εκ των επτά σοφών της αρχαιότητας. Είπε λοιπόν ο Βίας ο Πριηνεύς "κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμον "
Όταν οι νόμοι όμως αφορούν και επιβάλλονται μόνο σε μία μερίδα πολιτών, ας μην αναρωτηθεί κανείς για τη συσσώρευση της οργής των Ελλήνων!

Στην 2η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος

Στην 2η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων παρευρέθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου ο πολιτευτής του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Μετά την επίσκεψη του στα ......

περίπτερα της Έκθεσης, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, από 24 Αυγ – 1 Σεπ, ο κ. Γεωργόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του τόσο στο Δήμο για την πρωτοβουλία του, όσο σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της Έκθεσης καθώς και στους συμμετέχοντες σ αυτήν.

Απαιτούνται -δήλωσε- τέτοιου είδους εκδηλώσεις στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε. Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας μας δεν βρίσκεται ούτε στην Κίνα, ούτε στο Κατάρ, ούτε στο Αζερμπαϊτζάν που ψάχνει εναγωνίως ο κ. Πρωθυπουργός.

Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη βρίσκονται εδώ. Πρέπει να βασιστούμε στις εθνικές μας δυνάμεις, στα προϊόντα μας, στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, οι λύσεις δεν έρχονται ουρανοκατέβατες, ούτε από το εξωτερικό, δεν υπάρχει «από μηχανής θεός».

Μόνο με την παραγωγή, την τυποποίηση αγροτικών (π.χ. ελαιολάδου) και κτηνοτροφικών προϊόντων, θα βρεθούν θέσεις εργασίας, μόνο αν επιλύσουμε το διατροφικό μας πρόβλημα και κάνουμε ανταγωνιστικά και εξαγώγιμα τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό. Να δημιουργήσουμε μια επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε νέες ιδέες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, είναι η μόνη απάντηση για την απαγκίστρωση της χώρας από την οικονομική καταβαράθρωση.

Τακτοποίηση Αυθαιρέτων: Από 2 Σεπτεμβρίου ο νέος κύκλος αιτήσεων

Από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Όσοι ιδιοκτήτες .......

είχαν κάνει αίτηση για την ένταξη στον προηγούμενο νόμο (4014/2011), θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να ενταχθούν στο νέο νόμο (4178/2013 κλίκ).

Η νέα δήλωση είναι απαραίτητη, καθώς ο νόμος 4178 έχει περιέχει διατάξεις που δεν υπήρχαν στον παλαιό, όπως η θεσμοθέτηση κατηγοριών ανάλογα με την αυθαιρεσία και οι ευνοϊκότερες διατάξεις για τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Για παράδειγμα, οι κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975 μπορούν να τακτοποιηθούν οριστικά με την πληρωμή παραβόλου, ύψους 500 ευρώ, ενώ με τον προηγούμενο νόμο οι ιδιοκτήτες τους θα έπρεπε να πληρώσουν το 15% του ειδικού προστίμου).
Στη φάση υπαγωγής (έχει πληρωθεί το παράβολο) στον προηγούμενο νόμο βρίσκονται περί τους 390.000 φακέλους, ενώ στη φάση της επεξεργασίας (δεν έχει πληρωθεί) περί τους 170.000.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα κάνουν τη διαδικασία από την αρχή.

Όσοι ιδιοκτήτες υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, θα μπορούν να πληρώσουν τα πρόστιμα έως και σε 102 δόσεις.

Σε περίπτωση καταβολής εφάπαξ του ποσού έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου εξαμήνου από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νόμου, παρέχεται έκπτωση 20%. Σε αντίστοιχη περίπτωση καταβολής εφάπαξ του 30% του συνολικού ποσού, παρέχεται έκπτωση 10%.

Σημειώνεται ακόμα ότι όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προβούν στην ενεργειακή αναβάθμιση ή την ενίσχυση της στατικότητας του ακινήτου τους, θα μπορούν να δαπανούν γι' αυτές τις εργασίες το 50% του προστίμου της τακτοποίησης, σύμφωνα με το νέο νόμο που είναι σε ισχύ από την 1η Αυγούστου.

Η ρύθμιση ισχύει για τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μέχρι το 2003.

Συνεδριάζει σε διπλή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 30-08-2013 και ώρα 20.00 σε διπλή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημνοτικού Συμβουλίου.
Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αναλυτικά τα θέματα έχουν ως εξής: ....

23η Συνεδρίαση:

1. Απολογισμός Εσόδων – Εξόδων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυπαρισσίας έτους
2010 (Έγκριση της αριθ. 74/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

24η Συνεδρίαση:

1. Απ΄ ευθείας ανάθεση υγρών καυσίμων για το έτος 2013
2. Απ΄ ευθείας ανάθεση της προμήθειας φρέσκου γάλακτος & λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. έτους 2013.
3. Παράταση συμβάσεων καυσίμων έτους 2013.
4. Αίτηση Αργυράκη Γεωργίας του Παναγιώτη για μείωση του ποσού κατανάλωσης ύδρευσης στην Τ.Κ. Αετού.
5. Αίτηση Καρακωνσταντή Νικολάου του Γεωργίου για διαγραφή προσαυξήσεων στο λογαριασμό ύδρευσης του ακινήτου του στην Τ.Κ. Κοπανακίου.
6. Αίτηση Φουντά Χαραλάμπους του Κανέλλου για απαλλαγή ή μείωση των Δημοτικών Τελών σε ελαιοτριβείο Δ.Κ. Φιλιατρών.
7. Αίτηση Καφίρα Βασιλικής του Γεωργίου για τον χαρακτηρισμός της επιχείρησής της (ελαιοτριβείο Δ.Κ. Φιλιατρών) ως εποχικής.
8. Καταβολή αποζημίωσης Προέδρου Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τριφυλίας.

LIVE MTV MUSIC VIDEO AWARDS 2013 ΖΩΝΤΑΝΑ

Δείτε ζωντανά μέσα από το Φιλιατρά News την απονομή των βραβείων MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2013.
πατήστε το Διαβάστε περισσότερα και δείτε την απονομή των βραβείων.

Χορηγός: E-click.gr






E-click.gr κατάστημα Γλυφάδας: Παρακολουθησε μαζί μας τα MTV Video Music Awards 2013

Έλα τη Δευτέρα 26/8 στο κατάστημα του e-click.gr στη Γλυφάδα (Άγγελου Μεταξά 9), για να παρακολουθήσουμε μαζί την τελετή απονομής των MTV Video Music Awards 2013 σε δυο τεράστιες γιγαντοοθόνες!

Απόλαυσε μαζί μας .......

το μοναδικό PreShow που ξεκινάει στις 20:00 καθώς και τα λαμπερά βραβεία που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στις οθόνες μας στις 21:00! Μοναδικά δώρα περιμένουν ΟΛΟΥΣ όσους κάνουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αγορά εκείνη την ημέρα από το κατάστημα και με αυτόματη συμμετοχή στην κλήρωση* που θα γίνει αργότερα το ίδιο βράδυ για:
•1 ipad mini Wi-Fi
•20 ταξίδια σε Σαντορίνη, Ναύπλιο, Πάλαιρο **
•20 δωροεπιταγές αξίας 20€ για την επόμενη αγορά σας σε διάστημα ενός μήνα
•10 κινητά τηλέφωνα NOKIA
•10 έπιπλα για παιχνιδομηχανές

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ… Όσοι πραγματοποιήσουν αγορές τη Δευτέρα από τις 18:00 και μετά, δώρο μια ζελατίνα για το κινητό τους και μια δωροεπιταγή για την επόμενη αγορά διάρκειας 1 μήνα!

Ελάτε στο κατάστημα για να παρακολουθήσουμε μαζί τα VMA’s 2013, στη βραδιά που θα ξεκινήσει με dj set από την παρουσιάστρια του MTV Μυρτώ Κάζη και με προσκεκλημένες τις Νικολέτα Ράλλη, Ευαγγελία Αραβανή καθώς και τον Σπύρο Μαργαρίτη!

* στην κλήρωση συμμετέχουν αυτόματα όλοι όσοι πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αγορά τη Δευτέρα 26/8 από το κατάστημα της Γλυφάδας, με την προϋπόθεση να κρατήσουν την απόδειξη αγοράς και να δηλώσουν το όνομα τους, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τον αριθμό ταυτότητας

** τα ταξίδια είναι για Σαντορίνη, Ναύπλιο, Πάλαιρο για 4 ημέρες – 3 διανυκτερεύσεις και ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟ η διαμονή στο ξενοδοχείο.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για τις αγορές σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Φιλιατρά: Γλέντι στην Μώραινα για την γιορτή του Αγίου Φανουρίου

Παραδοσιακό πανηγύρι καθώς και γλέντι με άφθονη παγωμένη μπύρα καθώς και γουρουνοπούλα και σουβλάκια θα γίνει απόψε το βράδυ στην Μώραινα Φιλιατρών με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου.
Είστε .......

όλοι κα λεσμένοι.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 26 Αυγούστου έως 01 Σεπτεμβρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Αυγούστου 2013