Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Και επίσημα ΛΟΥΚΕΤΟ στις ΔΟΥ Κυπαρισσίας Πύλου και Μεσσήνης

Είναι πλέον επίσημο και μη αναστρέψιμο.

ΛΟΥΚΕΤΟ βάζουν οι εφορίες ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ μετά από απόφαση του Υπουργείου οικονομικών.
Αύριο στο Θάρρος όλο το ρεπορτάζ του Ηλία Γιαννόπουλου.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ





Προσφορά φροντιστηρίων 'ΑΝΟΔΟΣ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε ΑΝΟΔΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΔΟΣ JUNIOR ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥΣ.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΔΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 74
ΤΗΛ. 2721021420
ΥΠΕΥΘΥΝH: ΧΑΡΛΕΠΑ ΕΛΛΗ


Φιλιατρά - Βορρέειον: Ημερίδα για την κυκλοφοριακή αγωγή σε μαθητές Γυμνασίου [ VIDEO ]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους καθηγητές του Γυμνασίου Φιλιατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου.

Ομιλητής στην εκδήλωση - ενημέρωση ήταν ..............

ο υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος όπου αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια και πως ο καθένας θα πρέπει να γίνει συνετός οδηγός τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας αναφέροντας περιπτώσεις και παραδείγματα που καθημερινά μας συμβαίνουν, μίλησε στα παιδιά για τα σήματα του κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην χρήση κράνους για τα μοτοποδήλατα και ζώνης ασφαλείας για τα αυτοκίνητα.

Επ αυτού ο κ. Φωτόπουλος πρόβαλε στους μαθητές που παρακολουθούσαν την εκδήλωση εικόνες και κάποια Video με ατυχήματα προκειμένου να ενισχύσει με την δύναμη της εικόνας την πραγματικότητα που υπάρχει στους δρόμους από την έλλειψη προσοχής.

Μιλώντας στην κάμερα του συνεργάτη μας ο Διευθυντής του Γυμνασίου Φιλιατρών κ. Νίκος Αθανασόπουλος είπε ότι ήταν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα ενω το μελος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Σταυρούλα Παπαγεωργίου είπε πως θα γίνουν και άλλες ενημερωτικές ημερίδες για άλλα θέματα.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα και video
(Κλίκ στις φωτογραφίες)
Το Video Διαθέσιμο και σε HD όπως τα περισσότερα Video μας






Πέτρος Τατούλης: Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για την σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ

Την ανάγκη προσδιορισμού εκ μέρους της κυβέρνησης των οφελών που θα προκύψουν από μια ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΕΛΤΑ που τον επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, για να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα αυτό.

Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα ..........

τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ώστε να διαμορφωθεί μια καθαρή εικόνα για το εάν υφίσταται σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών κεκτημένων, με πλήρη γνώση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας άλλων χωρών. "Δεν αποφασίζουμε και διατάσουμε" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι "στην Πελοπόννησο μελετούμε τις μεταρρυθμίσεις με διάλογο με τους πολίτες σε μια διαδικασία που ξεκινώντας από την κοινωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις αλλαγές που αποφασίζουμε στην κορυφή".

"Διαφωνούμε με τη λογική της εκχώρησης του δημοσίου αυτού δικαιώματος χωρίς όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έθεσε ως κρίσιμα σημεία του διαλόγου την ανάγκη προσδιορισμού των όρων σκοπιμότητας της ιδιωτικοποίησης, αλλά και την ανάγκη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης για τον καθορισμό κόστους - οφέλους της διαδικασίας αυτής. "Σκηνοθετημένες μεταρρυθμίσεις ως υλοποίηση επιλογών πελατειακών σχέσεων στα οργανωμένα συμφέροντα δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν" κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τους ζήτησε τη διατύπωση ξεκάθαρων απόψεων όλων των συνδικαλιστικών φορέων. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια για τη στήριξή της.

Μπορεί μια «λίστα» να γκρεμίσει ένα πολιτικό σύστημα;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναφέρεται σε πολλά, ενδιαφέροντα και πολύ πικρά, για εμάς τους Έλληνες και την πατρίδα το άρθρο που δημοσιεύεται στους New York Times και αναδημοσιεύεται στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπο του CNBC.
Αναδεικνύει τα κωμικοτραγικά γεγονότα του «πήγαινε-έλα» της λίστας τω 1991 ονομάτων μεγάλο-καταθετών στην Ελβετική «θυγατρική» του Παγκόσμιου Τραπεζικού Κολοσσού HSBC, λοιδορώντας ουσιαστικά, τους τέως και νυν Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και όχι μόνο...

Ξεκινά από τον Dr Παπακωνσταντίνου που είχε παραλάβει το ...........

περιβόητο «στικάκι» (USB) το 2010 από την τότε Υπουργό οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ Λαγκάρντ, περνά από τον κ Βενιζέλο και τον κ Διώτη και καταλήγει στον κ Στουρνάρα…
Και κάνει ιδιαίτερη αναφορά (πράγμα πολύ σημαντικό) στην πρόσφατη αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή τ. Βουλευτή Μαγνησίας, Υφυπουργού Οικονομικών, με το θέμα της άλλης λίστας των 36 Πολιτικών και τις διενεργούμενες έρευνες όπως και στα 54,000 ονόματα εξαγωγής ευρώ στην τελευταία 3-ετία.

Το άρθρο αναφέρεται στο γεγονός ότι στη λίστα μάλλον περιλαμβάνονται ονόματα που ανήκουν στο σύστημα που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και τολμά να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι η δημοσιοποίησή της ίσως καταλήξει στην ΠΤΩΣΗ της Συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την πιθανή εξαφάνιση του «συστήματος» που ελέγχει την εξουσία όπως είχε γίνει στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 δημιουργώντας ένα φοβερό πολιτικό κενό όπου ήρθε και «εγκαταστάθηκε» ο κ Σύλβιο Μπερλουσκόνι…

Δυστυχώς για τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που Κυβέρνησαν ως αντίπαλες δυνάμεις την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια ΔΕΝ υπάρχει πια η δυνατότητα να εκμεταλλευθούν και τη μυθική παράδοση σύμφωνα με την οποία «η θεά Ήρα λουζόταν κάθε χρόνο στον Κάναθο, πηγή που το νερό της, της ξανάδινε την παρθενία της…».
Είναι ένα άρθρο που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί…

Άρση κορεσμού οικιακών φωτοβολταϊκων στην Πελοπόννησο

Απόλυτη επιβεβαίωση των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την άρση του κορεσμού για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο, αποτελεί η χθεσινή (10/10/2012) ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία μπορούν πλέον να υποβάλλονται νέα αιτήματα και να εκδίδονται προσφορές σύνδεσης από τον διαχειριστή.

«Επαναλαμβάνω ότι στην Περιφέρεια ..........

Πελοποννήσου το ζήτημα αυτό το αντιμετωπίσαμε εξαρχής υπεύθυνα και ψύχραιμα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να υιοθετηθούν λύσεις ολοκληρωμένες και προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 26 Σεπτεμβρίου 2012, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τη ΡΑΕ, το ζήτημα αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά, η λύση του είχε δρομολογηθεί και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βγει αυτή η απόφαση».

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υποβολή δέσμης προτάσεων από τη ΡΑΕ στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου, για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε κορεσμένες περιοχές όπως η Πελοπόννησος, τονίζοντας ότι «και αυτή η εξέλιξη υπήρξε προϊόν της συνάντησής μας με τη ΡΑΕ αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μας».

«Είναι πολιτική πεποίθηση και δέσμευσή μας η υιοθέτηση ολοκληρωμένων προσεγγίσεων για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ενέργεια αποτελεί τομέα κατεξοχήν αναπτυξιακό, με δυναμική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά θα παραμείνουμε προσηλωμένοι με συνέπεια και μεθοδικότητα στο στρατηγικό μας σχέδιο» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Δείτε τον γυμνό άντρα του Συντάγματος

«Ερωτευμένος με την Ελλάδα», «αδελφός με τους Ελληνες» και... λάτρης του... ούζου, δήλωσε στο Έθνος ο 56χρονος Αμερικανός, Ντάγκλας Αλαν Χάτιερ, που γδύθηκε προχθές το απόγευμα μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ.

Δείτε τι είπε στο NewsBomb:........

- Γιατί γδύθηκες, ήταν η πρώτη ερώτηση.

«Γιατί όχι», ήταν η απάντησή του.

- Επειδή απαγορεύεται. Δεν φοβήθηκες ότι μπορεί να συλληφθείς;

«Οχι, γιατί να φοβηθώ;»

- Επειδή τώρα βρίσκεσαι στο δικαστήριο και κινδυνεύεις με φυλακή. Δεν φοβάσαι τη φυλακή;

«Δεν έκανα κάτι κακό για να πάω φυλακή. Οχι, δεν φοβάμαι. Κάτι ανάλογο έχω ξανακάνει και στην Αμερική».

- Δεν είχες και διαβατήριο. Πώς είναι δυνατόν να ζεις τόσα χρόνια στην Ελλάδα, να πηγαινοέρχεσαι όπως λες στην χώρα σου, την Αμερική και να μην έχεις διαβατήριο;

«Μου το έκλεψε η μαφία».

- Στο Σύνταγμα βρέθηκες για να διαδηλώσεις εναντίον της Μέρκελ;

«Ναι. Επειδή νιώθω Βαλκάνιος και αδελφός με τους Ελληνες».

- Πώς βλέπεις τις αμερικανικές εκλογές; Τι θα ψήφιζες εάν ήσουν εκεί, Ομπάμα ή Ρόμνεϊ;

«Είναι και οι δύο το ίδιο»!

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου μόλις φύγεις από το δικαστήριο;

«Ενα τσιγάρο...».

- Και το επόμενο;

«Ενα ποτήρι ούζο και νερό»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Κι άλλος γυμνός μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Γυμνός «αγανακτισμένος» τρέχει να χαιρετήσει τη Μέρκελ [εικόνες+ βίντεο]

Οι πραγματικοί λόγοι που η Coca Cola είπε «goodbye»

Ο ελληνικός όμιλος της Coca Cola έπρεπε να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα, από τη στιγμή που η παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα συνεχιστεί και κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια. Η μεταφορά έδρας και η «αλλαγή» αγοράς αποτελεί τον πιο ανώδυνο τρόπο για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ομίλου και ταυτόχρονα χωρίς να υποχρεώνεται να εγκαταλείψει ούτε την αγορά, ούτε τη χώρα προέλευσης.
Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του ...........

«K», λέγοντας πως η διοίκηση του ομίλου αναζητούσε εναλλακτικές από τη στιγμή που η χώρα, αλλά και η Ευρώπη βυθίζονταν στην ύφεση.

Οι γραμμές ρευστότητας αποκόπτονταν, τα κόστη πρώτων υλών απαγορευτικά παρά τις γενναίες εξοικονομήσεις κεφαλαίων, είτε από κλείσιμο εργοστασίων ή μείωση θέσεων εργασίας και αποεπενδύσεις. Οι αποφάσεις ελήφθησαν, μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ομίλου από την S&P (στις 30/4) και την Moody's. Η υποβάθμιση της Moody' s έγινε στις 15 Ιουνίου σε Baa1 από Α1 και μάλιστα με αρνητικές προοπτικές. Η S&P σχολίαζε στο report της πως η υποβάθμιση του outlook οφείλεται στις πιέσεις στην κερδοφορία, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος λόγω της χαμηλής καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και των υψηλών τιμών των πρώτων υλών.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ομίλου, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σημειώσουν αύξηση των spreads στα ομολογιακά δάνεια του ομίλου κατά 230 μονάδες βάσης ή 2,3%, χωρίς όμως, να διευκρινίσουν το συνολικό κόστος δανεισμού του ομίλου. Σημειωτέον, -ίσως εδώ κρύβεται το κλειδί της απόφασης- ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα αβέβαιες, λήγει ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Τα ομολογιακά του ομίλου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι μεγάλης διάρκειας, είτε 5ετίες, είτε 10ετίες. Το ομόλογο του Σεπτεμβρίου του 2013, εξηγούν, είναι το πιο άμεσο. Οπότε με τον τζίρο στα 7 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 330 εκατ. ευρώ και με τις αγορές στην Ελλάδα κλειστές, το πρόβλημα ήταν εμφανέστατο.

Οι βασικοί μέτοχοι πήραν την απόφαση να συστήσουν μία εταιρεία holding με έδρα της Ζυρίχης, ανταλλάσσοντας τις μετοχές με την ελληνική εταιρεία, φέροντας την επωνυμία Coca-Cola HBC AG. Η νέα εταιρεία θα υποβάλει αίτηση εισαγωγής τόσο στην αγορά του Λονδίνου, όσο και στην Αθήνα με την ίδια κεφαλαιοποίηση και στα δύο χρηματιστήρια. Με πρωτογενή αγορά αυτού του Λονδίνου, είναι προφανές πάντως, ότι το Χ.Α. θα στερηθεί δεκάδες εκατομμύρια έσοδα από τις τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών, συμβάλλοντας σημαντικά στην τόνωση των συναλλαγών. Σημειωτέον, ότι η Coca Cola αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό Χρηματιστήριο με περίπου 6 δισ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από τα ΕΛΠΕ που έρχονται στη δεύτερη θέση και την ΕΤΕ που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

kerdos.gr

Μέσω συμβολαιογράφων γάμοι, διαζύγια, θάνατοι

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, παρουσίασαν σήμερα το καινοτόμο σύστημα «Αριάδνη» που αφορά στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1/1/2013.

Στόχος του «ΑΡΙΑΔΝΗ» είναι η οριστική αντιμετώπιση μιας σειράς παραβατικών συμπεριφορών στη λήψη παροχών κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεων) και άλλων κοινωνικών μεταβιβάσεων.

Κεντρικό σημείο του νέου συστήματος αποτελεί η ............

ανάθεση στους συμβολαιογράφους της χώρας, της υπηρεσίας πιστοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρισης δεδομένων πραγματικών και νομικών γεγονότων της προσωπικής κατάστασης των πολιτών, που αφορούν γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:

«Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η κοινωνική αδικία η οποία γίνεται εναντίον των νόμιμων εργαζόμενων εναντίον των νόμιμων συνταξιούχων οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυτές τις προκλήσεις μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μία αυξημένη διαχρονικά παραβατικότητα και ένα κράτος που για πολλές δεκαετίες είναι απλώς θεατής.

Euro2day

Τέλη κυκλοφορίας 2013. Τελικοί πίνακες με τιμές

Μέχρι το τέλος του μήνα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών θα έχει ολοκληρώσει την ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων ..........

Χάρης Θεοχάρης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε πως τα τέλη θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Αφού τα εκτυπώσουν θα πηγαίνουν στις τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες και θα τα πληρώσουν. Η κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο Προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά το κόστος των τελών κυκλοφορίας 2013

Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) - Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ

0 – 100 (γρ./χλμ. ευρώ)
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Έρχεται η e-σύνταξη

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συμπλήρωση και υποβολή μέσω διαδικτύου της αίτησης για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας) και την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης.

Έτσι ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση για χορήγηση σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρικό).
Επίσης θα μπορεί να παρακολουθεί και να αντλεί.............

πληροφορίες για την πορεία εξέλιξης της αίτησης συνταξιοδότησης ή προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωση αυτής.

Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και οι υπηρεσίες Συντάξεων γιατί:

-ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.

-οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).

-οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.

Enikos.gr

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών Ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας ως Ελληνικές

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμωμν Αθανάσιο Τσαυτσαρή με κοινοποίηση σε κοινοβουλευτικές ομάδες και Βουλευτές του Νομού απέστειλε σήμερα ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών καταγγέλοντας οτι οι λαχαναγορές της χώρας έχουν γεμίσει με ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας που φτάνουν στην Ελληνική αγορά ως Ελληνικές.

Και ζητά με την επιστολή του να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και η ταυτότητα των προϊόντων να φτάνει μέχρι την τελική κατανάλωση.

Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει: ......

Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας θερμοκηπίου, μιας καλλιέργειας με πολύ μεγάλο κόστος.

Όμως οι λαχαναγορές της χώρας μας έχουν γεμίσει από ντομάτες Σκοπίων - Αλβανίας από το τελωνείο των Ευζώνων κ.λ.π. και καταλήγουν στους πάγκους λιανικής πώλησης σαν Ελληνικές. Ντομάτες οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και με φυροφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την Ε.Ε.

Κατόπιν αυτών ζητάμε να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης.

Ο Έλληνας Αγρότης δεν αντέχει άλλο να θησαυρίζουν κάποιοι (καρτέλ - εισαγωγείς - λιανοπωλητές) εις βάρος του και εις βάρος των καταναλωτών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

«Εξαφανισμένοι» παραμένουν 52.000 συνταξιούχοι!

Ολοκληρώθηκε η φυσική καταγραφή των δικαιούχων κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ, κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ, καθώς και κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, που διεξήχθη από 1η/7/2012 έως 28/9/2012 και παρατάθηκε έως τις 5/10/2012.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της φυσικής καταγραφής: .........








Απεγράφησαν:

972.866 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
627.263 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ
2.361 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ
50.601 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ

Δεν απεγράφησαν:

52.189 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ
222 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ
4.753 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω νούμερα δεν αθροίζονται, δεδομένου ότι πολλοί ασφαλισμένοι δικαιούνται τόσο κύρια όσο και επικουρική σύνταξη.

Όσοι συνταξιούχοι προσήλθαν για φυσική καταγραφή στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012 θα πληρωθούν τη σύνταξή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόπου κατοικίας τους στις 22 Οκτωβρίου 2012

ΒΕST TV

Φεύγει η Coca Cola από την Ελλαδα

Μετά και την ΦΑΓΕ

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E προχώρησε η ελβετική εταιρεία Coca – Cola HBCAG. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για θυγατρική της Kar – Tess Holding η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Δαυίδ.

Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της ............

Coca-Cola HBCAG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών.
Η Coca-Cola HBCAG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBCAG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Οι βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής είναι:

• να αντικατοπτρίσει καλύτερα το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca-Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών,

• να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των Μετοχών Coca-Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στον FTSE 100 και

• να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Η κίνηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της ΦΑΓΕ να μετεφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο

Finacial Press

Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί!

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σιγά-σιγά, σταθερά και μεθοδικά τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι «δύσκολος» για ολόκληρο το Δυτικό κόσμο και, συσικά, και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η »δυσκολία» αυτή δεν εξαντλείται στα γνωστά και «επικίνδυνα» γεωπολιτικά παιχνίδια των «Μεγάλων» που αφορούν σε Συρία και Ιράν αλλά στο γεγονός ότι θα δούμε αυξήσεις της τάξης του 15 και του 20% στις τιμές των τροφίμων στα σουπερμάρκετ…

Αιτία;
Πρωτόγνωρη ξηρασία στους καθιερωμένους ...........

σιτοβολώνες της γης, στις Μεσαίες Πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή και στη Ρωσία, και σε δραματική αντίθεση, ιστορικά πρωτόγνωρες πλημμύρες, στη Μεγάλη Βρετανία…
Αναρωτιέται κανείς εάν, τελικά, η ανθρωπότητα ΔΕΝ θα μπορέσει να ξεφύγει από τις απαισιόδοξα δραματικές προβλέψεις του Thomas Robert Malthus (1766-1834) ο οποίος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο «η πείνα» θα έβαζε «φρένο» στη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της γης.
Σημειώστε ότι στη μέση της ζωής του Malthus, το 1804, οι κάτοικοι της γης είχαν φτάσει στον αστρονομικό, για την εποχή εκείνη, αριθμό του ΕΝΟΣ δισεκατομμυρίου!...

Χρειάστηκαν, όμως, περισσότερα από 120 χρόνια για να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός καθώς η ανθρωπότητα έφτασε τα ΔΥΟ δισεκατομμύρια το 1927 δύο χρόνια νωρίτερα από το καταστροφικό ΚΡΑΧ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Αλλά γίναμε ΤΡΙΑ δισεκατομμύρια το 1960, σε λιγότερο από 33 χρόνια…
Φέτος, και συγκεκριμένα τον Μάρτη του 2012 περάσαμε τα ΕΠΤΑ δισεκατομμύρια, και συνεχίζουμε να αυξανόμαστε με ξέφρενους ρυθμούς!..
Αυτά τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» (πολλοί λένε «κάποιοι» τα επιμελούνται) και μαζί η απίστευτη-ραγδαία αύξηση του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη μας δίνουν μπόλικα επιχειρήματα σε αυτούς που προωθούν τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και τονίζουν ότι τα…χρειαζόμαστε!
Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί!
Αριθμοί που αφορούν στην διαρκώς αυξανόμενη ανθρωπότητα και αριθμοί που αφορούν στην συρρικνωμένη αγοραστική μας δύναμη…

Η Κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε την πολιτική του «ενός παιδιού» για κάθε οικογένεια ( με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις) εδώ και 3 δεκαετίες…
Στην Ελλάδα της «εισαγόμενης» κα της «εγχώριας» τρόικα τα δραματικά οικονομικά μας χάλια φαίνεται ότι θα πετύχουν τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού των Ελλήνων με την ολοένα αυξανόμενη πείνα και ΧΩΡΙΣ να επιβληθεί πολιτική ελέγχου των γεννήσεων!…

Ακόμα πιο ακριβή η ΔΕΗ [ VIDEO ]

Αύξηση κατά 8% στα τιμολόγια της ΔΕΗ και καθορισμό εδώ και τώρα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι λίγα από τα μέτρα που ζητά η τρόικα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.





Enikos.gr

Μέτρα για τα φάρμακα

Συμπληρωματική δέσμη μέτρων ζητεί από το υπουργείο Υγείας η τρόικα για τα φάρμακα, λόγω του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει σαν αποτέλεσμα «μαύρη τρύπα» ύψους τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Έτσι, όπως αναφέρουν τα Νέα, η τρόικα απαιτεί το «μάτι» της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να αποτελέσει το εργαλείο ελέγχου των συνταγών που γράφουν οι γιατροί.

Αν η μηνιαία απόκλιση συνεχίζει να............

αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ – όπως ισχύει έως και σήμερα – αναμένεται να οριστεί πλαφόν στην αξία των συνταγών ανά γιατρό.

Εκκρεμότητα αποτελεί και η εισαγωγή επιπλέον ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ενώ στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και η έκδοση του νέου δελτίου τιμών των φαρμάκων, που έχει καθυστερήσει τέσσερις μήνες. Στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι η έκδοση του δελτίου είναι θέμα ημερών.

Επιτάχυνση, όμως, απαιτείται και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση
έχει δεσμευτεί στη μείωση των κλινικών κατά 661, όμως το σχετικό χρονοδιάγραμμα βρίσκεται εκτός στόχων.

enikos.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Στα μαύρα σκοτάδια οι κάτοικοι της Οιχαλίας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ «ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ»

«Καζάνι» που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η ..............

τοπική κοινωνία του Δήμου Οιχαλίας αναφορικά με τη λειτουργία στο «Παλιοροβούνι» μονάδας προσωρινής επεξεργασίας απορριμμάτων.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, που προέκρινε το «Παλιοροβούνι» ως την πιο κατάλληλη θέση, οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα.

Από τα όσα μας είπε η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δεν έχουν πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς πρόκειται να λειτουργήσει εκεί.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΑΡΕΛΑΣΗ (28ης Οκτωβρίου) χωρίς την Τσακώνα στην κυκλοφορία, είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», αφού το μαρτύριο της σταγόνας με την παράδοση του δρόμου (με παράκαμψη της γέφυρας) συνεχίζεται, μιας και τα φώτα για τα «στέγαστρα» του δρόμου θα έρθουν από Δευτέρα…

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε ακόμη:
● 3.600 νεόπτωχους… παρήγαγε η κρίση στη Μεσσηνία, με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους που δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα να αυξάνονται κατά μιάμιση φορά!
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τατούλη με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδ. Παπαθεοδώρου χθες στην Τρίπολή και πρωτοβουλία της Περιφέρειας για ίδρυση Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας σε συνεργασία με την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας.
● ΘΕΤΙΚΗ η αποτίμηση της επίσκεψης Μέρκελ, με το Σαμαρά να κερδίζει το στοίχημα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας και τη μάχη παραμονής στο ευρώ.
● Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ του Δήμου Τριφυλίας απέχει από τις Επιτροπές, επικρίνοντας τη Δ.Α. ότι με τη στάση της οδηγεί το δήμο σε κατάρρευση.
● ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ο δήμαρχος Παν. Νίκας το αίτημα των μειοψηφιών για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα το Master Plan και την παραλία καθώς και για τη λειτουργία των Σχολών της «Φάρις».
● ΠΡΟΧΩΡΕΙ η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής…
● ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη το Σάββατο στην Καλαμάτα.
● ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΟΤΗΤΕΣ των ΜμΕ στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις
και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!