Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Καλαμάτα: Εκλεισε λόγω γρίπης παιδικός σταθμός

Κλειστός θα παραμείνει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο Γ΄ Παιδικός Σταθμός του Δήμου Καλαμάτας, λόγω κρουσμάτων νέας γρίπης σε παιδιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας επισημαίνει ότι «το προσωπικό του παιδικού σταθμού θα εμβολιασθεί και θα προσφέρει υπηρεσία σε άλλους σταθμούς του Δήμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Εμβολιάστηκε για την Νέα γρίπη των Χοίρων η υπ. Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Το εμβόλιο είναι σημαντικό όπλο και ασπίδα για τη δημόσια υγεία απέναντι στην πανδημία της νέας γρίπης» δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά τον εμβολιασμό της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ερωτηθείσα αν το υπουργείο εξετάζει γενικό κλείσιμο των σχολείων απάντησε: «Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις εισηγήσεις που, δεχόμαστε από το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, συνεχίζουμε τον ίδιο κανόνα. Γιατί, ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται χωρίς .......

να γίνεται κατάχρηση , και φυσικά επαναξιολογούμε κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις».

Κάμπτονται οι ενστάσεις για την ασφάλεια του εμβολίου

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης Νοσημάτων εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την προσέλευση και τον εμβολιασμό νοσηλευτών και γιατρών που ξεκίνησε σήμερα .

Εκτίμησή τους είναι ότι έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό οι όποιες αντιρρήσεις που αφορούσαν κυρίως στην ασφάλεια του εμβολίου, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μετά την ενημέρωσή τους και ως εκ τούτου η αισιοδοξία ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.

Από την πλευρά της η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τάχθηκε υπέρ της χρήσης του εμβολίου ως μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Κ. Γουργουλιάνης εξήγησε ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά οι επίσημοι φορείς ενημερώνουν για το εμβόλιο. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν, παρατήρησε, αλλά η σύσταση είναι σαφής προς τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ότι είναι επιβεβλημένο να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.

Από την πλευρά τους άλλοι εκπρόσωποι της Πνευμονολογικής Εταιρίας τόνισαν ότι είναι κακή ιατρική πρακτική να συμβουλεύεις κάποιον με χρόνιο πνευμονολογικό πρόβλημα να μην κάνει το εμβόλιο, όπως επίσης είναι αντίστοιχα κακή πρακτική να μην τον συμβουλεύεις να το κάνει.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία συνέστησε σε όλους τους καπνιστές άνω των 40 ετών να κάνουν μία σπιρομέτρηση, αφού πολλοί από αυτούς μπορεί να μην γνωρίζουν ότι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κάτι που θα πρέπει να διαγνωστεί και ενόψει της νέας γρίπης, καθώς -όπως εξήγησαν- αυτό και μόνο τους κάνει περισσότερο ευάλωτους απέναντι στη νόσο.

Οι επιστήμονες για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι ο μεγάλος "ένοχος" για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι το κάπνισμα και τάχθηκαν υπέρ της ολικής απαγόρευσης, εάν αυτή τελικώς προωθηθεί ως μέτρο από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επιστήμονες κατά μέσο όρο όλοι οι Αθηναίοι ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι κάνουν χρήση δύο έως τριών τσιγάρων την ημέρα, δεδομένου ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν καπνιστές.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Υπέρ της Ντόρας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Σε κάθε βήμα που κάνουμε πρέπει να προτάσσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξης, δήλωσε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία και αυτή που δεν συμπιέζεται από ετικέτες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η πολιτική δεν ασκείται με συμπάθειες και αντιπάθειες αλλά .......

με πολιτικούς όρους».

Σημείωσε ότι αποκλειστικός γνώμονάς του δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή του έχει καθαρά πολιτικό περιεχόμενο. «Την κρίσιμη στιγμή ξεπερνάς τα πρόσωπα και βλέπεις τις προτάσεις. Ποτέ δεν πολιτεύτηκα με βάση τις καρέκλες ή τα αξιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε μάλιστα πως πολλές από τις δικές του θέσεις έχουν συμπεριληφθεί στο μανιφέστο που κατέθεσε η κ. Μπακογιάννη την Παρασκευή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η πολιτική πρόταση της κ. Μπακογιάννη, πληροί όλα τα παραπάνω. «Υπάρχει πλήρης συναντίληψη με την κ. Μπακογιάννη και γι’ αυτό θα δώσουμε τη μάχη μαζί», κατέληξε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Στις 29 Νοεμβρίου θα αποφασίσουμε αν η ΝΔ θα είναι κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας θα αποφασίσουμε αν θέλουμε τη ΝΔ του χθες ή του αύριο», δήλωσε παίρνοντας το λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Νεοδημοκράτες

Ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για την υποστήριξή του και πρόσθεσε: «Έχει σημασία για μένα ότι η πολιτική μου πρόταση βρίσκει ανταπόκριση σε πολιτικούς της νέας γενιάς».

«Το οξυγόνο της μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς είναι η ανανέωση, νέοι θεσμοί, νέες ιδέες, νέα πρόσωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι μια συστηματική πολιτική δράση».

«Παρουσίασα ένα νέο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο για μια δυνατή ΝΔ και Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, «σε λίγες μέρες καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις».

«Στις 29 Νοεμβρίου θα αποφασίσουμε αν η ΝΔ θα είναι κόμμα εξουσίας ή κόμμα διαμαρτυρίας. Θα αποφασίσουμε αν θέλουμε τη ΝΔ του χθες ή τη ΝΔ του αύριο», υπογράμμισε καταλήγοντας.

Δήλωση Αβραμόπουλου

«Κάθε στέλεχος της παράταξής μας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, και την επόμενη ημέρα, όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπροστά στους νέους, κοινούς μας αγώνες», σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Πηγή: Ναυτεμπορική

Συνελήφθη ο Αλκέτ Ριζάι

Συνελήφθη στις 7:10 το πρωί σε κατοικία στο Ανω Σούλι Γραμματικού μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τα ΕΚΑΜ ο συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, Αλκέτ Ριζάι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Ιούνιο του 2006 και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), μαζί με τον Ριζάι συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα -ένας αλλοδαπός, μια ημεδαπή και μια αλλοδαπή.

Στην οικία, όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτόματα όπλα, δύο πιστόλια, χειροβομβίδες και μεγάλος αριθμός σφαιρών.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ριζάι άλλαζε τακτικά διευθύνσεις κατοικίας και χρησιμοποιούσε ............

διάφορα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα θωρακισμένο.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδο στην Επικαιρότητα το θέμα με το σκάνδαλο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ήταν η κοινή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ αποκάλυψη του Φιλιατρά News και Τριφυλία News.

Πρωτοσέλιδο στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Επικαιρότητα" έπαιξε το θέμα που είχαμε αναρτήσει απο κοινού το Φιλιατρά News και Τριφυλία News σετικά με το νέο σκανδαλώδες Θέμα που υπήρξε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την απώλεια κλιματιστικών μηχανημάων καθώς και ξυλουργικού εργαλείου απο την αποθήκη του νοσοκομείου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολυ την εφημερίδα "Επικαιρότητα" που φιλοξένησε αυτούσιο το θέμα που αναρτήσαμε απο κοινού τα δυο κορυφαία blogs της Μεσσηνίας και παρουσίασε τις αναφορές του υπαλλήλου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς την εφημερίδα για την ονομαστική αναφορά της στα δυο αυτά Μεσσηνιακά Blogs. Γεγονός που σημαίνει ότι η δεοντολογία ΥΠΑΡΧΕΙ.

Δείτε το θέμα που αναδημοσίευσε η Επικαιρότητα απο τα δυο blogs.
Η πρώτη εικόνα είναι το θέμα μας που έπαιξε πρωτοσέλιδο και η δεύτερη το ας πουμε ..........

ρεπορτάζ των δύο Blogs.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τις απαντήσεις απο τον κο Δρούμπαλη προκειμένου να φιλοξενήσουμε τις απόψεις του επι του θέματος.

Κλίκ στις παρακάτω σελίδες για πλήρες μέγεθος

img006.jpg (426 KB) img007.jpg (654 KB)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Με θέματα κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών την Πέμπτη 19 Νεοεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:


1. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αντιμετώπιση των Προβλημάτων ασφάλειας και υγιεινής σε σχολεία του Δήμου Φιλιατρών».
2. Τροποποίηση πρ/σμού έτους 2009.
3. Καθορισμός ειδικοτήτων προσωπικού προγράμματος μερικής απασχόλησης.
4. ‘Εγκριση της υπ’ αριθμ. 15/2009 απόφασης Δ.Σ. ΚΑΠΗ , περί ελέγχου του απολογισμού έτους 2008.
5. Έγκριση δαπάνης εξόδων για την διοργάνωση εκδήλωσης για το ελαιόλαδο στις 22/11/09.
6. Έγκριση αναπροσαρμογής ενοικίου χώρου στέγασης ΚΕΠ.

Η Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο.

Μια εξαιρετική εκδήλωση - ενημέρωση για τις ναρκωτικές ουσίες έγινε το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα λεγόμενα των ομιλητριών.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Κα Βιβή Παντελάκη η οποία αφού καλοσώρισε τον κόσμο, είπε ότι η εκδήλωση είναι η συνέχεια της καλοκαιρινής που είχε γίνει και έγινε κυρίως για τα παιδιά του Λυκείου και του Γυμανσίου που λόγω των πανελληνίων εξετάσεων δεν την παρακολούθησαν.

Αναφέρθηκε πριληπτικά στην σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών τα οποία έχουν διεισδύσει ......

στην νεολαία με ολέθρια σε αρκετές περιπτώσεις αποτελέσματα.

Η κα Μαρούκη Ζωή αναφέρθηκε ονομαστικά στα ναρκωτικά τα υποκοριστικά τους, απο που παράγονται και το ποσο εθιστικά είναι.
Ξεκίνησε απο τα λεγόμενα ελαφρά ναρκωτικά (Χασίς) και μετα απο μια πορεία στις διάφορες μορφές (κοκκαίνη, Κράκ, κλπ) κατέληξε προοδευτιλα στα σκληρά ναρκωτικά όπως είναι η ηρωϊνη. Σε κάθε αναρκωτικό που αναφερόταν η Κα Μαρουκη παρουσίαζε και σχετικές διαφάνειες.

Από την πλευρά της η Κα Κερασιώτη μίλησε για τον ΟΚΑΝΑ το πς λειτουργεί και τι είδους βοήθεια προσφέρει στην απεξαρτηση των χρηστών και την κοινωνική τους επανένταξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ όλη την διάρκεια της ενημέρωσης ο κόσμος έθετε ερωτήματα προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τα ναρκωτικά.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 16ης Νοεμβρίου 2009

Ele16.jpg (698 KB)