Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των αντιπροέδρων της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, στην οποία ψήφισαν 295 βουλευτές.

Από το κυβερνών κόμμα εξελέγησαν οι Γρηγόρης Νιώτης (α' αντιπρόεδρος), Ροδούλα Ζήση (β' αντιπρόεδρος) και Ευάγγελος Αργύρης (γ' αντιπρόεδρος), με 233 ψήφους ο καθένας.

Από τη ΝΔ εξελέγη ο Βύρων Πολύδωρας με 232 ψήφους, από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου με 213 ψήφους, από το ΛΑΟΣ ο Βαΐτσης Αποστολάτος με 195 ψήφους και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης με 226 ψήφους.

Eπίσης, μετά από μυστική ψηφοφορία .......

εξελέγησαν Κοσμήτορες της νέας συνέλευσης Χρήστος Αηδόνης (με 230 ψήφους) και Βασίλης Κεγκέρογλου (με 230 ψήφους).

Στη θέση των Γραμματέων εξελέγησαν οι Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Ευδοξία Καϊλή, Φραγκίσκος Παρασύρης και Αγγελος Τόλκας(όλοι με 230 ψήφους).

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν επίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου οι προτεινόμενοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής.

Για την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, πρόεδρος προτείνεται η Μαρία Δαμανάκη και αντιπρόεδρος ο Ευτύχης Δαμιανάκης και για την επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, πρόεδρος προτείνεται ο Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ντόλιος.

Για την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, πρόεδρος προτείνεται η Βάσω Παπανδρέου και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κουσελάς και την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, πρόεδρος προτείνεται ο Γιάννης Δριβελέγκας και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Τσιρώνης.

Για την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόεδρος προτείνεται ο Δημήτρης Κρεμαστινός και αντιπρόεδρος ο Χρήστος Χάϊδος, και για την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, πρόεδρος ο Γιώργος Νικητιάδης και αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Παντούλας.

Για την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πρόεδρος προτείνεται ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για την επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς η Ελπίδα Τσουρή, για την επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος ο Κώστας Καρτάλης, για την επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Βασίλης Οικονόμου, και για την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, πρόεδρος ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Πηγή: in.gr

Ιερά ακίνητα και... αφορολόγητα

Μεζονέτες, διαμερίσματα, γραφεία νοικιάζει η Εκκλησία χωρίς να πληρώνει φόρους
Ενοικιάζεται μεζονέτα στην οδό Αμαλθείας 2-4 στη Βουλιαγμένη. Ισόγειο και πρώτος όροφος 200 τ.μ. Διαθέτει υπόγειο 87 τ.μ. Το παραπάνω ακίνητο για το οποίο ζητείται ενοικιαστής ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος. Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την εκμίσθωση της μεζονέτας με αρχική τιμή μηνιαίου ενοικίου 3.200 ευρώ.
Σε δημοπρασία βγαίνουν όμως αύριο...

και άλλες «ιερές» μεζονέτες και ακίνητα που αποτελούν κομμάτι της εκκλησιαστικής περιουσίας. Συγκεκριμένα, δημοπρατούνται ακόμη τρεις μεζονέτες και 5 διαμερίσματα στη Βουλιαγμένη, δύο διαμερίσματα και μία μεζονέτα στην Κηφισιά. Η τελευταία έχει τιμή εκκίνησης μηνιαίου ενοικίου 3.000 ευρώ, ενώ ένα οροφοδιαμέρισμα στο Κεφαλάρι 90 τ.μ. με υπόγειο 30 τ.μ. και θέση στάθμευσης έχει 1.000 ευρώ. Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα 57 εκκλησιαστικά ακίνητα που βγήκαν ή πρόκειται να βγουν σε πλειοδοτική δημοπρασία αυτές τις ημέρες προκειμένου να βρεθεί ενοικιαστής. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για το είδος των συνολικά 900 κτιρίων που διαθέτει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Μάλιστα οι διακηρύξεις των δημοπρασιών που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας (www. ekyo.gr) δίνουν και μία εικόνα για τις τιμές των ενοικίων που ζητά η Εκκλησία. Χαρακτηριστικό είναι ότι εάν τα 46 από τα 57 ακίνητα που δημοπρατούνται αυτές τις ημέρες ενοικιάζονταν με τις τιμές εκκίνησης, τα μηνιαία έσοδα για την Εκκλησία θα ήταν 54.940 ευρώ και τα ετήσια 659.280 ευρώ.

Στα 57 ακίνητα που αναζητούν ενοικιαστή δεν περιλαμβάνονται μόνο μεζονέτες σε ακριβά προάστια όπως στη Βουλιαγμένη και την Κηφισιά. Ο κατάλογος έχει ακόμα πολυώροφα κτίρια γραφείων στην περιοχή του Χίλτον (Βεντήρη 5). Εκεί για παράδειγμα η τιμή εκκίνησης του μηνιαίου ενοικίου για ολόκληρο τον 5ο όροφο είναι 3.500 ευρώ. Ακόμη, η Εκκλησία διαθέτει αρκετά ακίνητα που προσφέρει για ενοικίαση επαγγελματικών χώρων σε κεντρικά σημεία του Πειραιά, στην Τσαμαδού και την Ακτή Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας κ. Αντώνιος Ζαμπέλης τόνισε ότι από τον Μάιο του 2008 «έγινε προσπάθεια να επανεκτιμηθεί και να αποτιμηθεί τόσο η εμπορική όσο και η μισθωτική αξία των εκκλησιαστικών ακινήτων ώστε να υπάρχει ένας αντικειμενικός οδηγός σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία γίνει στο μέλλον».

ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

ζητούνται ενοικιαστές για 57 εκκλησιαστικά ακίνητα που είναι δείγμα για το είδος των 900 κτιρίων που διαθέτει η Εκκλησία


«Αξιοποίηση σε συνεργασία με την Πολιτεία»

ΤΑ ΕΣΟΔΑ που μπαίνουν στο παγκάρι της Εκκλησίας από την ενοικίαση των «ιερών» ακινήτων της πλησιάζουν τα 12.700.000 ευρώ. Στόχος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι όμως μεγάλο κομμάτι από αυτά να χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς της Εκκλησίας όπως είχε προαναγγείλει από την αρχή της θητείας του. Σήμερα μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση που θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος για την εκκλησιαστική περιουσία στη Σύνοδο της Ιεραρχίας αναμένεται να τονίσει ότι στόχος της Εκκλησίας είναι η περιουσία να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Πολιτεία- σε προγράμματα φιλανθρωπικά και προνοιακά- προς όφελος πάντα του λαού και κυρίως ανθρώπων που υποφέρουν. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι η Σύνοδος είχε αποφασίσει ύστερα από πρόταση του κ. Ιερώνυμου το 25% των εσόδων, τα οποία προέρχονται από τη μοναστηριακή περιουσία που διαχειρίζεται η ΕΚΥΟ (οικονομική υπηρεσία της Εκκλησίας), να διατίθεται για τη δημιουργία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων κοινωνικής μέριμνας.

Σημειώνεται πάντως ότι άποψη πολλών μητροπολιτών που συμμερίζεται και ο Αρχιεπίσκοπος είναι ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν είναι τεράστια.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης
ΤΑ ΝΕΑ



ΝΔ: Υποψήφιος για την ηγεσία και ο Αντ. Σαμαράς

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε και επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας αποστείλει τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη να γίνει η ΝΔ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ενότητας χωρίς υπονομεύσεις.

Ένα κόμμα όπου δεν Θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που θα πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε».

Δεν διεκδικώ απλώς το αξίωμα του προέδρου, τόνισε, σημειώνοντας πως ένωσε τις δυνάμεις του με .......

αυτούς που ζήτησαν να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση και πέτυχε.

Κοινωνική μας αναφορά, επεσήμανε, είναι η μεσαία τάξη, την οποία, όπως παραδέχθηκε, πίκρανε τελευταίο καιρό η ΝΔ.

Ανέφερε δε ακόμη την ανάγκη σκληρής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ το οποίο, όπως υποστήριξε, ήδη δείχνει το παλιό του πρόσωπο.

Θα ξαναβρούμε την ελπίδα και μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της ελπίδας, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ακούστε τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς



Και επισήμως υποψήφιος ο Ψωμιάδης

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Δημήτρη Σιούφα, κατέθεσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΝΔ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι εντός της προθεσμίας θα καταθέσει και τις υπογραφές 50 συνέδρων, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως απαιτείται για να είναι κάποιος υποψήφιος.

Είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από .......

την υποψηφιότητά του και σημείωσε πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε υπηρετεί την ενότητα της ΝΔ. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του γιατί το συνέδριο της ΝΔ θα είναι ανοιχτό και δεν θα είναι απλώς ένα συνέδριο διαδοχής, δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θα βάλω τα δυνατά μου για την Μεσσηνία μας

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου μετά την ορκωμοσία δήλωσε: ......

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση για τη σημερινή μέρα. Όμως ακόμα πιο μεγάλη είναι η ευθύνη. Ευθύνη να ανταποκριθώ στο έπακρο στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους και με επέλεξαν για αντιπρόσωπό τους στη Βουλή των Ελλήνων. Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά.

Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με όρεξη και πάθος να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη δώσει πολύ θετικά δείγματα γραφής αυτές τις πρώτες μέρες. Γνωρίζουμε βέβαια ότι το έργο που αναλαμβάνουμε δεν είναι εύκολο.
Για αυτό ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια. Πάμε μαζί, και μετά τις εκλογές. Κυρίως τώρα.
Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν όλοι μαζί αγωνιστούμε και εργασθούμε σκληρά. Προσωπικά, θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε πολίτη του Νομού μας, ότι θα βάλω τα δυνατά μου για τη Μεσσηνία μας. Για τη Μεσσηνία που μας αξίζει.
Για να δώσουμε νέα δυναμική στον τόπο μας. Για μια ακόμα φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν».


Τεράστια επιτυχία γνώρισαν τα επισυναπτόμενα αρχεία μας για τις Εθνικές εκλογές 2009

Αγαπητοί αναγνώστες σας έχουμε ευχαριστήσει αρκετές φορές για την στήριξη που δείχνετε στο Φιλιατρά Νews.
Σήμερα θα σας ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά γιατί ανακαλύψαμε όταν επισκεφθήκαμε το Upload Center μας και διαπιστώσαμε ότι τα επισυναπτόμενα αρχεία που είχαν σχέση με τις εκλογές έτυχαν ιδιαίτερης ανταπόκρισης από εσάς χαρίζοντας μας κάποιες χιλιάδες Downloads.

Φυσικά αναφερόμαστε στο αρχείο για τα εκλογικά τμήματα στον νομό Μεσσηνίας που .......

πρώτο και αποκλειστικά το Φιλιατρά News σας παρουσίασε και ενημερωθήκατε για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε. Το συγκεκριμένο αρχείο κατέβηκε από εσάς 6.160 φορές κάνοντας μεγάλο ρεκόρ.

Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε το αρχείο μας με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2009 στα Φιλιατρά όπου σε αυτό το αρχείο σας παρουσιάσαμε αναλυτικότατα με πίνακες και γραφήματα τα αποτελέσματα που είχαμε στον Δήμο μας.
Αυτό το αρχείο το είδαν τουλάχιστον 3.406 χρήστες.
Δεν ήταν και λίγα τα σχόλια που λάβαμε στο e-mail μας για το πόσο σας άρεσε αυτή μας η παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

Ένα ακόμα αρχείο που έτυχε ιδιαίτερης εκτίμησης από εσάς, ήταν αυτό με τα εκλογικά αποτελέσματα από το 1974 μέχρι και τις τελευταίες εκλογές του 2009.
Το κατεβάσατε και το είδατε 1.147 χρήστες.

Γι αυτήν την τεράστια επιτυχία που γνωρίσαμε, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ.
Υποσχόμαστε ότι και στο μέλλον θα έχετε άλλα ακόμα πράγματα να δείτε από το Φιλιατρά News.
Τα καλύτερα έρχονται..........


Δείτε και μόνοι σας.

ImageHost.org


Σας Ευχαριστούμε από καρδιάς.
Η ομάδα σύνταξης και διαχείρισης του blog
(Φιλιατρά News, Χαράλαμπος, George, X-treme.)

Οι διαιτητές στα παιχνίδια του 6ου Ομίλου της Δ' Εθνικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές διαιτησίας που ορίστηκαν στην 4η αγωνιστική (18/9/2009) για τον 6ο Όμιλο του πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2009-2010...

Σύμφωνα με τον πίνακα οι διαιτητές που ορίστηκαν για να σφυρίξουν τα παιχνίδια των Μεσσηνιακών ομάδων είναι οι:



ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
Νέο Γήπεδο Φιλιατρών
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιαννοπουλος Κ (ΕΠΣ Αρκαδιας)
ΒΟΗΘΟΣ Γεωργακοπουλος Δ (ΕΠΣ Αρκαδιας)
ΒΟΗΘΟΣ Γριτζεπης Κ (ΕΠΣ Αρκαδιας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γαλανης Χ (ΕΠΣ Λακωνιας)


ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κακριδης Π (ΕΠΣ Κορινθου)
ΒΟΗΘΟΣ Ρουσσος Α (ΕΠΣ Κορινθου)
ΒΟΗΘΟΣ Σκουρτης Γ (ΕΠΣ Κορινθου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Δημητροπουλος Ε (ΕΠΣ Ηλειας)


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τζουανοπουλος Γ (ΕΠΣ Αχαιας)
ΒΟΗΘΟΣ Λιναρδης Κ (ΕΠΣ Αχαιας)
ΒΟΗΘΟΣ Μπεζεριανος Γ (ΕΠΣ Αχαιας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γιαννοπουλος Δ (ΕΠΣ Ηλειας)



Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Ομίλου:


ΑΧΑΙΚΗ - ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ
ΓΗΠΕΔΟ Δ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Διαμαντοπουλος Α (ΕΠΣ Αρκαδιας)
ΒΟΗΘΟΣ Χαραλαμποπουλος Α (ΕΠΣ Αρκαδιας)
ΒΟΗΘΟΣ Βεργετης Χ (ΕΠΣ Αρκαδιας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Ρουμπανης Ν (ΕΠΣ Ηλειας)


ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΓΗΠΕΔΟ Δ. ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιαννοπουλος Δ (ΕΠΣ Μεσσηνιας)
ΒΟΗΘΟΣ Γιαννετσος Β (ΕΠΣ Μεσσηνιας)
ΒΟΗΘΟΣ Γεωργαντας Χ (ΕΠΣ Μεσσηνιας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Δογαντζης Γ (ΕΠΣ Λακωνιας)


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΛΕΙΒΑΘΩ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ
ΓΗΠΕΔΟ Δ. ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λιβερης Α (ΕΠΣ Ζακυνθου)
ΒΟΗΘΟΣ Μαρινος Β (ΕΠΣ Ζακυνθου)
ΒΟΗΘΟΣ Μποζικης Α (ΕΠΣ Ζακυνθου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τζαννες Ν (ΕΠΣ Μεσσηνιας)


ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ Δ.Δ. ΠΛΑΝΟΥ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λυτρας Κ (ΕΠΣ Αιτ/νιας}
ΒΟΗΘΟΣ Mπουκουβάλας Ι (ΕΠΣ Αιτ/νιας)
ΒΟΗΘΟΣ Σπυριδοπουλος Γ (ΕΠΣ Αιτ/νιας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσορτανιδης Δ (ΕΠΣ Αχαιας)


ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ ΑΠΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ
ΩΡΑ 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλογερακος Ι (ΕΠΣ Ηλειας)
ΒΟΗΘΟΣ Σιδερης Α (ΕΠΣ Ηλειας)
ΒΟΗΘΟΣ Πηττας Α (ΕΠΣ Ηλειας)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη 21/10/2009 και ώρα 20:00 υπό την προεδρία του Κωσταντίνου Σαραντόπουλου.
Στην συνεδρίαση έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν 25 θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία είναι: ........


1. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 2000,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπάνης συμβάσεων έργου προσωπικού ΚΕΠ.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 11.334,00 € για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης.
3. Aποδοχή χρηματοδότησης ποσού 143.231,83 € για τη πληρωμή του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
4. Αποδοχή και κατανομή ποσού 174.700,25 € από Κ.Α.Π. για κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων – έργων.
5. Αποδοχή και κατανομή ποσού 69.348,25 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη λειτουργικών δαπανών 2ου τετραμήνου 2009.
6. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
7. Αποδοχή και κατανομή 3ης δόσης ΣΑΤΑ 2009 , ποσού 107.883,00 €.
8. Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κατανομής 8.333,33 € χρηματοδότησης Υπ. Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
9. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.000,00 € της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου για δαπάνη επισκευαστικών εργασιών της αίθουσας πληροφορικής του Λυκείου και την προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
10. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000,00 € της Σχολικής Επιτροπής Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, για την κάλυψη επισκευαστικών εργασιών για τη λειτουργικότητα της σχολικής μονάδας.
11. Ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.
12. Παραχώρηση χρήσης δημοσίου ακινήτου, ιδιοκτησίας Κ.Ε.Δ., στον οικισμό Αγίας Κυριακής.
13. Επί αιτήσεως Αντωνόπουλου Ιωάννη του Αλκιβιάδη για επιστροφή χρημάτων από παραχώρηση τάφου στο Νεκροταφείο Χριστιανούπολης.
14. Έγκριση απόφασης 16/2009 Δ.Σ. ΚΑΠΗ , περί τροποποίησης προϋπολογισμού έτους 2009.
15. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Αλλαγή εσωτερικών κουφωμάτων και αναβάθμιση των χώρων υγιεινής και άλλες εργασίες του 2ου Δημοτικού Σχολείου».
16. Τροποποίηση τεχνικού δελτίου έργων προγράμματος HABITAT.
17. Παραλαβή της μελέτης «Σήμανση και μονοδρομήσεις».
18. Οικονομική ενίσχυση Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Η ΕΡΑΝΗ».
19. Οικονομική ενίσχυση του Ομίλου Φίλων Αγρίλη.
20. Κανονισμός λειτουργίας λαϊκής αγοράς.
21. Απόδοση λογαριασμού δαπάνης εξόδων ταχυδρομικών τελών και έγκριση νέας δαπάνης.
22. Απόδοση λογαριασμού δαπάνης για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου ΑVENSIS.
23. Απόδοση λογαριασμού δαπάνης θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου.
24. Έγκριση δαπάνης φιλοξενίας υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.
25. Έγκριση δαπάνης διοργάνωσης εκλογών.

Οι Γίγαντες της Μεσσηνίας

"Δημοσίευμα εφημερίδος της "Εμπρός" της δεκαετίας του '20 Ένα περίεργο δημοσίευμα απόκομμα εφημερίδας των αρχών του περασμένου αιώνα- μας έστειλε αγαπητός φίλος του εξωτερικού. Διάβασε τη δημοσίευσή μας σχετικά με τους γίγαντες και θυμήθηκε το απόκομμα αυτό...

Προσπαθήσαμε να το διασταυρώσουμε με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Εμπρός", αλλά για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή η πρόσβασή μας σε αυτήν. Το δημοσίευμα με τους δύο γιγάντιους σκελετούς που βρέθηκαν στη Μεσσηνία και είχαν μήκος 3,5 μέτρων, αρχίζει ως εξής:.........

ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ - Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.


"...Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ' ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του..."

Πιο πάνω αναφερθήκαμε για διασταύρωση της είδησης αυτής. Μας φάνηκε τόσο εξωπραγματικό το εύρημα της Μεσσηνίας που για μια στιγμή νομίσαμε πως επρόκειτο για πρωτοαπριλιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας...



http://www.bno.gr

Ιδεολογικές μπούρδες

Ζητήματα ιδεολογικής ταυτότητας υποτίθεται ότι βάζουν μεταξύ άλλων οι δελφίνοι, οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ., στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου -που όμως πραγματοποιείται από τις τηλεοράσεις!
Ο ένας (Αβραμόπουλος) δηλώνει εκφραστής της «προοδευτικής κεντροδεξιάς», η δεύτερη (Μπακογιάννη) θιασώτης του «κοινωνικού φιλελευθερισμού», ενώ ο τρίτος (Σαμαράς) αναμένεται σήμερα να δώσει το δικό του στίγμα. Κατά την ταπεινή μας άποψη, όλα αυτά είναι απλά μπούρδες. Ταμπέλες με ιδεολογικό υποτίθεται...

πρόσημο, σαν και αυτές που χρησιμοποιούν, δεν έχουν καμία θέση στο νεοδημοκρατικό, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οταν οι πολίτες μπερδεύονται ακόμα και για το αν η πολιτική που άσκησε ο Κ. Σημίτης, για παράδειγμα, ήταν δεξιότερη ή αριστερότερη από εκείνη της Ν.Δ., πώς θα κατανοήσουν αν οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία έχουν ιδεολογικές διαφορές; Και δεν θα το κατανοήσουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τέτοιες διαφορές. Ούτε το κυβερνητικό παρελθόν ούτε η δημόσια παρουσία κάποιων από αυτούς είναι ικανά στοιχεία από μόνα τους για να καθορίσουν ένα ιδεολογικό στίγμα. Αλλωστε, η κ. Μπακογιάννη το είπε προχθές, έστω και αν η αναφορά της είχε προσχηματικό χαρακτήρα: «Διαφωνούσα με τη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική της περιόδου Μητσοτάκη». Ποια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου εκείνης; Οι αποκρατικοποιήσεις. Μετά την περίοδο Μητσοτάκη, σταμάτησαν οι αποκρατικοποιήσεις; Το αντίθετο, έγιναν και από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και από τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Συμπέρασμα: Οσοι ψηφίσουν για αρχηγό στη Ν.Δ., μοναδικό κριτήριο θα έχουν την προοπτική εξουσίας, τίποτα περισσότερο...
Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Ελευθεροτυπία



Έρχεται επανάσταση στο Wi-Fi

Ο κόσμος των ασύρματων επικοινωνιών (Wi-Fi) θα γίνει στο άμεσο μέλλον πολύ πιο εύκολος, καθώς έρχεται σύντομα μια σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση, η οποία θα επιτρέψει στις συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι φορητοί υπολογιστές, να συνδέονται απευθείας μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να συνδεθούν σε ένα παραδοσιακό δίκτυο.
Η Συμμαχία Wi-Fi, ένα επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ που περιλαμβάνει εταιρίες όπως oι Intel, Cisco και Apple, ανακοίνωσε...


ότι οι οικιακές συσκευές με τη νέα τεχνολογία, που θα λέγεται Wi-Fi Direct, θα βρίσκονται στην αγορά μέχρι τα μέσα του 2010, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.

Όσοι έχουν συσκευές χωρίς το νέο πρότυπο Wi-Fi Direct, θα μπορούν να το «κατεβάσουν» και να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους.

Στόχος της νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με τη Συμμαχία Wi-Fi, είναι η ασύρματη τεχνολογία στο μέλλον να γίνει ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη για τον χρήστη.

Το Wi-Fi Direct θα ψάχνει αυτομάτως στην γύρω περιοχή για άλλες συσκευές με Wi-Fi Direct, όπως κάμερες, τηλέφωνα, κομπιούτερ, εκτυπωτές κ.α. και θα συνδέεται αμέσως μαζί τους.

Η νέα τεχνολογία, σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να απειλήσει σοβαρά το Bluetooth, μια ανταγωνιστική ασύρματη τεχνολογία που ήδη επιτρέπει τις απευθείας συνδέσεις μεταξύ συσκευών.

Το Bluetooth χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, όμως έχει μικρότερη ακτίνα δράσης από το Wi-Fi Direct και μικρότερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων.

Οι εταιρίες που στηρίζουν το Bluetooth, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να βελτιώσουν την τεχνολογία τους, ώστε να μπορεί να στείλει απευθείας σε άλλες συσκευές βίντεο και άλλα μεγάλα αρχεία, χωρίς μεσολάβηση δικτύου, όπως υπόσχεται το Wi-Fi Direct.
enet.gr


Πρόεδρος της βουλής ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Ανακοινώθηκε τώρα στις 12:37 ακριβώς από την κα Ελσα Παπαδημητρίου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της βουλής των Ελλήνων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Κος Πετσάλνικος έλαβε 168 ψήφους ενω βρέθηκαν και 130 λευκά καθώς και ένα (1) άκυρο ψηφοδέλτιο.

«Αισθάνομαι βαθύτατη συγκίνηση, είναι μέγιστη τιμή για μένα και για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά κατά την οποία εκλέγεται στη θέση του Προέδρου της Βουλής βουλευτής από τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος.

Τόνισε ακόμη ότι θα εγγυηθεί την αρμονική συνύπαρξη όλων των βουλευτών.

Στις 18:00 θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι του Σώματος, ενώ αύριο θα ακολουθήσουν οι .......

προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Βιογραφικό

Ο κ. Πετσάλνικος γεννήθηκε το 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Το 1969, κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας, ήταν μέλος των Φίλων του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) Δυτικής Γερμανίας, πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βόννης.

Το 1974, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και συνδιοργανωτής των πρώτων οργανώσεων του κόμματος στη Δυτική Γερμανία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, άσκησε τη δικηγορία στην Αθήνα.

Την περίοδο 1984-1985, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης στο Υπουργείο Παιδείας. Το 1985, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καστοριάς με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

Το Φεβρουάριο του 1999, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, λόγω των χειρισμών του στην υπόθεση Οτσαλάν.

Το Μάρτιο του 1999, στο 5ο συνέδριο του κινήματος, καθώς και τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο εξελέγη εκ νέου μέλος της ΚΕ.

Το 2004, εξελέγη Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επανεξελέγη στην ίδια θέση το Σεπτέμβριο του 2007.

Εχει διατελέσει:
Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (25/04/1986 - 05/02/1987),
Υφυπουργός Πολιτισμού (05/02/1987 - 22/06/1988),
Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (22/12/1988- 18/06/1989),
Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (18/06/1989 - 02/07/1989),
Αναπλ. υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (08/07/1994 - 15/09/1995),
Αναπλ. υπουργός Εθνικής Παιδείας Θρησκευμάτων (15/09/1995 - 22/01/1996),
Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης (22/01/1996 - 25/09/1996),
Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης (25/09/1996 - 30/10/1998),
Υπουργός Δημόσιας Τάξης (30/10/1998 - 19/02/1999),
Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (13/04/2000 - 24/10/2001) και
Υπουργός Δικαιοσύνης (24/10/2001 - 10/03/2004 ).

Φιλιατρά News

Πιθανότατα στις 29 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ

Η 29η Νοεμβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος (6 Δεκεμβρίου). Οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας -το βράδυ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Αντ.Σαμαρά- έχουν συμφωνήσει για εκλογές από την κομματική βάση, ενώ μέχρι τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης παραμένει ο Κώστας Καραμανλής.

Την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τη νέα εκλογική διαδικασία θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαμαρά.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Σιούφας ενημέρωσε ......

χθες τους υποψηφίους αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι το συνέδριο θα συνέλθει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, αλλά θα μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.

Όπως θα αποφασιστεί στο συνέδριο, δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού θα έχουν τα 600.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος από το 1974 ώς σήμερα, ενώ θα δοθεί προθεσμία 10-15 ημερών για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν ως νέα μέλη και να αποκτήσουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου.

Στη συνέχεια οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών θα σταλούν από τις κομματικές οργανώσεις στη Ρηγίλλης για να μηχανογραφηθούν και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου. Για την ανάδειξη προέδρου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία και εάν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα υπάρξει και δεύτερος γύρος -μεταξύ των δύο πρώτων- την επόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Κλείνουν κι άλλα σχολεία εξ αιτίας της Νέας Γρίπης

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα, Πέμπτη, και για μία εβδομάδα δύο τμήματα Β' και Γ' Γυμνασίου σε σχολείο στη Ζάκυνθο, καθώς εντοπίστηκαν περιστατικά γρίπης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της παρακολούθησης από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ της δραστηριότητας της νέας γρίπης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας εντοπίστηκε συρροή περιστατικών γριππώδους συνδρομής στα τμήματα Β2 και Γ2 του 3ου Γυμνασίου Ζακύνθου.

«Λουκέτο» έχει μπει από την Τετάρτη και σε τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου .........

Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, παρά την εμφάνιση αρκετών κρουσμάτων, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Εν τω μεταξύ, συνεδρίαζει σήμερα, Πέμπτη, η Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης υπό τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις.

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Καραμανλή. «Πυροβολεί» Καραμανλή γιατί δεν πήγαν σε τακτικό συνέδριο.

Με τεντωμένα νεύρα αναμένουν στη Ν.Δ. το νέο χρονοδιάγραμμα και την αλλαγή πλαισίου για την εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση, ενώ φωτιές στο εσωκομματικό σκηνικό ανάβει ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος στρέφεται ανοικτά κατά του κ. Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην υπουργού και του απερχόμενου πρόεδρου της Ν.Δ. την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρηγίλλης, Τη σύγκρουση με τον κ. Καραμανλή για τους χειρισμούς που έχουν γίνει με φόντο τη διαδοχή, αποκάλυψε χθες ο κ. Μεϊμαράκης σε .......

συζητήσεις που είχε με βουλευτές και δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ορκωμοσίας της νέας Βουλής. «Μπορούσε και έπρεπε να γίνει τακτικό Συνέδριο. Εγώ πήγα και το είπα στον πρόεδρο: Να πάμε σε τακτικό. Διαφορετικά τι θα πάμε να κάνουμε στο Συνέδριο; Να μαζευτούμε, να μιλήσουμε τρεις ώρες και να φύγουμε; Εκείνος μου είπε “είσαι τρελός”»!, ανέφερε ο πρώην υπουργός. Το επιχείρημα του κ. Καραμανλή ήταν, κατά τον κ. Μεϊμαράκη, ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συγκληθεί τακτικό Συνέδριο, με δεδομένη την απόφασή του να αποχωρήσει από την κομματική ηγεσία. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέμεινε και ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση τακτικού Συνεδρίου (σ.σ. που προϋποθέτει την εκλογή νέων συνέδρων).

Φόβοι για τον «μεσαίο χώρο»

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, με τη σπουδή του κ. Καραμανλή και την τροπή που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα, η Ν.Δ. κινδυνεύει να χάσει ό,τι έχει απομείνει στο κόμμα από τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο». «Έτσι όπως πάει να γίνει, θα διχαστεί και η βάση. Αυτός που θα εκλεγεί θα αναγκαστεί να υιοθετήσει δεξιό λόγο, διότι απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ. Θα εγκλωβιστούμε σε αυτόν τον λόγο και μετά άντε να ανοιχτούμε στον κόσμο...», σχολίαζε χθες. Και εμφανώς εκνευρισμένος απέδιδε ευθύνες στον κ. Σιούφα για τον τρόπο που χειρίζεται την οργάνωση του έκτακτου Συνεδρίου: «Όπως προχωράει η διαδικασία θα πάμε στο Συνέδριο για να πάρει χειροκροτήματα ο Σιούφας και μετά να φύγουμε. Εμένα φίλος μου είναι, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι διαφωνώ με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Δεν πήγα στην επιτροπή γιατί δεν ήθελα να κάνω το καρτούν!...».

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τις κινήσεις της οργανωτικής επιτροπής εμφανίζεται, εξάλλου, και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος θεωρεί αντίθετη προς το καταστατικό την προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων έως σήμερα το βράδυ. Κομματικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι οι ενστάσεις Σπηλιωτόπουλου συνδέονται και με το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας, η οποία- όπως έλεγαν- μετά την απόφαση για λαϊκή εκλογή εξετάζεται σε νέα βάση, αλλά θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει. Κομματικές πηγές δεν απέκλειαν χθες το βράδυ να αλλάξει σήμερα και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, αφού η εκλογή δεν θα γίνει πλέον από το έκτακτο Συνέδριο.

Και κατά Σαμαρά

Εν τω μεταξύ, οξύτατος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο στοχοποιεί μετά την απόφαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού να μη συναντηθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης ανέδειξε το προβάδισμα της κ. Μπακογιάννη στη μάχη της διαδοχής, δείχνοντας για πολλούς στη Ν.Δ. και τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο τέλος και ο ίδιος. «Ο Σαμαράς πυροδότησε και δυναμίτισε με τη στάση του τον δεύτερο γύρο. Με αυτό το ενδεχόμενο, να έχουμε δεύτερο γύρο, εγώ τον αναζήτησα γιατί λογικά θα γίνει “αντι-ντορικό” μπλοκ. Αυτή η στάση βοηθάει την Ντόρα από τον πρώτο γύρο. Ο Σαμαράς με πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που διέρρευσε ότι “έφαγα πόρτα”. Ε, σταμάτησα κι εγώ να τον ψάχνω...».

«Είμαι Βαγγέλης και όχι Βαγγελάκης»

Λίγο αργότερα ο κ. Μεϊμαράκης συνάντησε στο περιστύλιο της Βουλής και τον κ. Σπηλιωτόπουλο για να ακολουθήσουν εναγκαλισμοί και κοινά πικρόχολα σχόλια για τους χειρισμούς της οργανωτικής επιτροπής. «Εγώ αγκαλιάζω τους ανθρώπους, δεν θέλω να με κρατάνε άλλοι αγκαλιά γιατί είμαι Βαγγέλης και όχι Βαγγελάκης», είπε με έμφαση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να συνταχθεί με τον Σπηλιωτόπουλο και στις εσωκομματικές κάλπες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Επαναφορά της λίστας φαρμάκων

Ανοικτή πληγή για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι η πολυφαρμακία και η υπερσυνταγογράφηση. Μόνο την περσινή χρονιά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης ξεπέρασε τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να επαναφέρει τη λίστα φαρμάκων και να διενεργήσει σαρωτικούς ελέγχους στη συνταγογράφηση και την προμήθεια ιατρικών υλικών. Ανάλογη θα είναι και η αντιμετώπιση των νοσοκομείων, τα χρέη των οποίων προς τους προμηθευτές φθάνουν τα 6 δισεκατομμύρια.

Ξεπέρασε κάθε λογική η κατανάλωση φαρμάκων το προηγούμενο έτος αφού δόθηκαν συνολικά 100 εκατομμύρια συνταγές με το κόστος να ξεπερνάει τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα υπουργεία υγείας και απασχόλησης κάνουν λόγο για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ........

φαρμάκων που πνίγει στα χρέη τα ασφαλιστικά ταμεία αφού η φαρμακευτική δαπάνη δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη. Κύκλοι του υπουργείου υγείας λένε πως θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος στη συνταγογράφηση των φαρμάκων και στις προμήθειες των ιατρικών υλικών και θα επανέλθει η λίστα φαρμάκων . Επιπλέον, οι συνταγές θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Ανεξέλεγκτα είναι και τα χρέη των νοσοκομείων αφού οφείλονται 6 δισ ευρώ στους προμηθευτές. Το υπουργείο υγείας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως "διοικητής νοσοκομείου στο οποίο θα δημιουργείται νέο έλλειμμα θα πηγαίνει σπίτι του".

"Η υπουργός υγείας έχει ζητήσει από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών αναλυτική αναφορά για όλες τις εξωσυμβατικές προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι διοικητές θα πρέπει να παραδώσουν αυτά τα στοιχεία έως το τέλος της εβδομάδας".

Η αναβάθμιση του κεντρικού συμβουλίου υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του συνηγόρου υγείας είναι επίσης πρωταρχικοί στόχοι της νέας ηγεσίας.

Πηγή: Express

Την Πέμπτη εκλέγεται ο νέος πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι: τρεις από το κυβερνών κόμμα και ανά ένας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ είναι πιθανότατα θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου την κα Ελ.Παπαδημητρίου, το ΚΚΕ την κα Βέρα Νικολαΐδου, ο ΛΑΟΣ τον κ. Β.Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Θ.Λεβέντη.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο .........

πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, η οποία θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την Βέρα Νικολαΐδου προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής το ΚΚΕ

Η Βέρα Νικολαΐδου -βουλευτής Β' Πειραιά- προτείνεται και πάλι από το ΚΚΕ για τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ενώ για τη θέση του γραμματέα το κόμμα προτείνει τον Γ.Γκιόκα.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Σπύρος Χαλβατζής και Θ.Παφίλης, ενώ γραμματέας της ΚΟ ο Αχ.Κανταρτζής.

Σε ανακοίνωσή του υο ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν δίνει καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση:

«Κανένας εφησυχασμός, ούτε μια μέρα χαμένη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για να παρεμποδίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να ανοίξουν δρόμο για βαθιές αλλαγές και ανατροπές» συνεχίζει.

Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ότι -σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ- την Πέμπτη θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πιθανώς στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας .......

εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 55 λεπτά το λίτρο.

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, με τιμή που αναμένεται να κυμαίνεται κοντά στα 55 λεπτά το λίτρο.

Αποκλίσεις θα υπάρξουν για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Επίσης, οι τιμές είναι διαφορετικές ανάλογα με την ποσότητα των παραγγελιών.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις, πάντως, έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου, καθώς θεωρούν ότι η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να είναι κανονικά 500 ευρώ ανά χίλια λίτρα ή 0,50 ευρώ το λίτρο.

Πέρυσι η αντίστοιχη τιμή ήταν από 62 ως 71 λεπτά με .........

μέσον όρο τα 68,5 λεπτά για ποσότητα 1.200 λίτρων που είναι από τις πιο συνηθισμένες σε μια πολυκατοικία της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προκύπτει με βάση τις τιμές διυλιστηρίου συν τον ΦΠΑ, αλλά και το μέσο μεικτό περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες εμπορίας και τους πρατηριούχους, ποικίλλει δε από περιοχή σε περιοχή.

Οι έλεγχοι στην αγορά θεωρούνται από τους απασχολουμένους στο κύκλωμα απαραίτητοι για την προστασία του καταναλωτή. Αλλά και ο ίδιος ο καταναλωτής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την παραλαβή του.

Το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών εφιστά την αυξημένη προσοχή των πολιτών, που θα παραλάβουν πετρέλαιο εν όψει της χειμερινής περιόδου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Σε ανακοίνωση του, συμβουλεύει του καταναλωτές προκειμένου αυτοί να μην πέσουν θύματα κλοπής.
Συγκεκριμένα σημειώνει:

- Να κάνουν σύγκριση τιμών μετά από έρευνα αγοράς.

- Είναι αναγκαίο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείται συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.

- Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο και πόσο μετά την παράδοσή του.

- Στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός του βυτιοφόρου να αναγράφεται το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του.

Επίσης, στην απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, ποσότητα, ώρα παράδοσης κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουν τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

- Τέλος για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη εκτός από την ένδειξη του μετρητή και τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.

- Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή με μία μεταλλική βέργα για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό (έναν πόντο) του ύψους της.

Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των λίτρων που αντιστοιχούν σε ένα εκατοστό (ένα πόντο) ύψους της δεξαμενής το ΕΛΚΕΚΑ αναφέρει:

Για παράδειγμα, παίρνουμε μια δεξαμενή με διαστάσεις 2 μέτρα μήκος, 1,25 μέτρα πλάτος, 1,25 μέτρα ύψος. Ο όγκος της παραπάνω δεξαμενής είναι, 2 χ 1,25 χ 1,25 = 3,125 κυβ. μέτρ. Άρα αυτή η δεξαμενή χωράει 3.125 λίτρα.

Αφού στα 125 εκατοστά (όλο το ύψος της δεξαμενής) αντιστοιχούν 3.125 λίτρα, στο ένα εκατοστό του ύψους αντιστοιχούν 3.125: 125=25 λίτρα.

Επομένως, αν η δεξαμενή είχε μέσα 12 εκατοστά πετρελαίου πριν από την παράδοση και 102 εκατοστά πετρελαίου μετά την παράδοση, τότε πρέπει να πληρωθούν (102-12) χ 25 = 2.250 λίτρα πετρελαίου.

Καραμανλής: Τώρα η πολιτική με πικραίνει

Τον Κώστα Καραμανλή πλησίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής -με περίσσιο θράσος που δικαιολογείται ωστόσο από το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος- και τον ρώτησε ευθαρσώς εάν μετανιώνει «που ανήκει σε αυτή την ομάδα» εννοώντας προφανώς τον Παναθηναϊκό.

«Δεν μετανιώνω ποτέ» του απάντησε ο Κ. Καραμανλής.

Ο Γ. Ανατολάκης επέμεινε. Και επεσήμανε στον πρώην πρωθυπουργό ότι η ..........

πορεία της αγαπημένης του ομάδας τα τελευταία χρόνια δεν του δίνει τις χαρές που θα ήθελε.

"Μέχρι τα 45 μου έδινε και χαρές" ήταν η απάντηση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος προσέθεσε: «Μετά, τις χαρές άρχισε να μου τις δίνει η πολιτική. Τώρα που η πολιτική μου δίνει πίκρες, επιστρέφω στην ομάδα», κατέληξε ημιαστεία - ημισοβαρά ο Καραμανλής.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, που επέστρεψε χθες στα έδρανα της αντιπολίτευσης μετά από περίπου 6 χρόνια, φαινόταν αμήχανος πριν από την έναρξη της Ορκωμοσίας.

Ωστόσο συνεχάρη με θέρμη τον Γιώργο Παπανδρέου και αντήλλαξε χειραψία μαζί του σε καλή διάθεση όταν ο τελευταίος χαιρέτησε τους βουλευτές της πρώτης σειράς των εδράνων.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν ήλθε πάντως σε φυσική επαφή με κανέναν εκ των (εντός Κοινοβουλίου) διεκδικητών του θρόνου της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη καθόταν δύο έδρες πιο πίσω από τον Κώστα Καραμανλή, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ακόμη πιο πίσω, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, που αύριο ανακοινώνει και επισήμως την υποψηφιότητά του, επέλεξε τα ορεινά της Βουλής.

Δείτε και το σχετικό Video



Πηγή: Έθνος

ΣΧΟΛΙΟ
Με τόσα ζόρια που τράβαγε ο άνθρωπος, πως ήταν δυνατόν να μην είναι κουρασμένος????
Πότε από εδώ και πότε από εκεί οι χαρές και οι λύπες.....
Οποιοσδήποτε στην θέση του θα είχε κουραστεί.
Καλή ξεκούραση Κε Καραμανλή......


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 15ης Οκτωβρίου 2009

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele15.jpg (688 KB) 8arr15.jpg (246 KB) foni15.jpg (284 KB) logos15.jpg (454 KB)