Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

H Εθνική νέων στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι εδώ! Οι νέοι είναι άνδρες με τα όλα τους. Και πατούν πλέον στην κορυφή της Ευρώπης. Με το ταλέντο και τη μαγκιά τους.

Η Εθνική μας ομάδα των νέων ανδρών είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά τη νίκη της 90-85 επί της Γαλλίας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε στο κατάμεστο και ενθουσιώδες Βενετόκλειο της Ρόδου.
Μέσα σε λίγες μέρες αυτά τα παιδιά κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο και το χρυσό στο ευρωπαϊκό! Και φώναξαν "παρών"...

Η καρδιά και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας ...........

έκανε και πάλι το θαύμα της. Διότι η νίκη αυτή, το χρυσό μετάλλιο, ο νέος αυτός θρίαμβος ήταν αποτέλεσμα πέραν των δεδομένων δυνατοτήτων τούτων των παιδιών, και της απίστευτης θέλησης που έδειξαν για να τα καταφέρουν. Ακόμα κι αν όλα έδειχναν να είναι εναντίον τους.

Βέβαια ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος άρχισε πολύ καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ, που ήταν η αχίλλειος πτέρνα στον αγώνα της α' φάσης, όπου είχαν επικρατήσει οι Γάλλοι, και με τον Κώστα Παπανικολάου να "πυροβολεί" ασύστολα έξω από τη γραμμή των 6.25 (4/5 τρίποντα και 14 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο) η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί με 28-16 το 12' και 31-19 στο 14' δείχνοντας από νωρίς πόσο ήθελε το χρυσό.

Δυστυχώς, όμως, για τους Έλληνες πιτσιρικάδες, το χρυσό το ήθελαν και οι Γάλλοι, που άρχισαν να δείχνουν τις διαθέσεις τους (και το πόσο καλή ομάδα έχουν) αμέσως μόλις ξεπέρασαν το κακό ξεκίνημά τους. Με άμυνα ζώνης και με τον Ντιότ να βοηθά στο σκοράρισμα τον εξαιρετικό Τζάκσον προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην ελληνική ομάδα μειώνοντας 39-37 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο εφιάλτης της τρίτης περιόδου

Τα χειρότερα, ωστόσο, έμελλε να έρθουν για την Εθνική μας, παρά το ότι με προσωπικά καλάθια των Γιάνκοβιτς και Παππά είχε καταφέρει να αποκαταστήσει την τάξη λίγο πριν τη λήξη του πρωτου εικοσαλέπτου (45-37). Στην τρίτη περίοδο ο Τζάκσον "πήρε φωτιά" και η ελληνική άμυνα ήταν αδύνατο να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γυρίσει.

Όσο ο Τζάκσον σκόραρε ασταμάτητα οι Έλληνες διεθνείς αντιμετώπιζαν αξεπέραστα προβλήματα από την άμυνα ζώνης των Γάλλων κι αυτό έφερε ένα σερί 20-5 υπέρ των "τρικολόρ", με το οποίο αυτοί προηγήθηκαν 59-50 στο 27'. Η Εθνική έμοιαζε να πέφτει στο καναβάτσο, κάθως φάνηκε να στερείται λύσεων, μέχρι που ο Κώστας Μίσσας ζήτησε από τον Χάρη Γιαννόπουλο να σηκωθεί από τον πάγκο.

Γιαννόπουλος ο εκτελεστής

Ο Γιαννόπουλος είχε ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα, αλλά από κάποια στιγμή και μετά αποσύρθηκε για να παίξει ο Παππάς. Κάθησε αρκετά στον πάγκο, ωστόσο σηκώθηκε όταν το παιχνίδι φάνηκε να χάνεται κι αυτός το πήρε! Με τα απίθανα τρίποντά του, με την εξαιρετική άμυνά του (μαζί με τον επίσης πολύ καλό Γιάνκοβιτς "κλείδωσαν" τον Τζάκσον) με το πάθος που μετέδωσε στους συμπαίκτες του. Ο Γιαννόπουλος με τρίποντο έφερε την Εθνική και πάλι μπροστά στο σκορ (62-59) λίγο πριν λήξει η τρίτη περίοδος και από εκεί μετά τα πάντα έγιναν πιο εύκολα.

Ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί και με τις φωνές του έσπρωχνε τους διεθνείς, που έχοντας αφήσει πίσω τους το μπλακ άουτ της τρίτης περιόδου, έδιναν ρεσιτάλ. Στο 32' ολοκλήρωσαν ένα εντυπωσιακό σερί 21-2 (μέσα σε 6 λεπτά!), προηγήθηκαν 71-61 και ουσιαστικά "καθάρισαν". Με τον Μπόγρη, τον Κασελάκη, τον Σλούκα και τους υπόλοιπους να διαχειρίζονται σωστά το παιχνίδι, να δίνουν λύσεις και να επιδεικνύουν ψυχραιμία όταν οι Γάλλοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να επιστρέψουν, η Εθνική έφτασε στο 90-85, που τους ανέβασε στην στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85.

ΕΛΛΑΔΑ: Μάντζαρης 2 (5ρ., 3ασ.), Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 10 (2/3τρ., 5ασ.), Γιαννόπουλος 14 (4/6τρ.), Σακελλαρίου, Παπανικολάου 15 (4/7τρ., 6ρ., 4ασ.), Σλούκας 14 (1/5τρ., 7ασ.), Γιάνκοβιτς 10, Μπόγρης 14, Κασελάκης 11, Σαρικόπουλος.

ΓΑΛΛΙΑ: Ονά Εμπό 3(1), Υρτέλ 9(1), Ντιότ 21 (3/7τρ., 7ρ., 6ασ.), Σαμπ 2, Ραοζό 4, Τζάκσον 32 (6/8τρ., 8ρ.), Καμαρά 2, Σεραφέν 10 (6ρ.), Ντα Σιλβεϊρά 2.

Πηγή: Sport 24

Ελλάδα - Γαλλία: 90 - 85. Η Ελλάδα στην Κορυφή της Ευρώπης

Η Εθνική ομάδα Νέων επικράτησε της Γαλλίας στον τελικό, σε ένα δραματικό παιχνίδι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ του 2009, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, όμως στην τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο, η Ελλάδα ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να πάρει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Τα δεκάλπετα:
22-16, 45-39, 64-61, 90-85


Το άγχος ήταν εμφανές από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Κλειστές άμυνες, με την Ελλάδα να προσπαθεί να επιβάλει γρήγορα τον ρυθμό της.
Κάτι τέτοιο στην δεν έγινε στα πρώτα λεπτά της .......

αναμέτρησης, αφού οι Γάλλοι έχοντας σε καλή κατάσταση τον Τζάκσον και όντας αρκετά εύστοχοι από την γραμμή των 6.25, προηγήθηκαν με 12-7. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντέδρασε γρήγορα και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «τρικολόρ». Η Εθνική βελτιώθηκε στην άμυνα της και με… τρίποντες βόμβες «εκτέλεσε» τους Γάλλους, με το 22-16 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου, σε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο!

Η Ελλάδα ήταν πραγματικά «δαιμονισμένη» και έχοντας στην σύνθεσή της έναν εκπληκτικό Παπανικολάου, το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, συνέχισε το… τρομερό σερί (15-0) και προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους(!), 28-16. Η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο αριθμό πόντο και σε αυτό ευθυνόταν η τρομερή άμυνα όλων των παικτών της Εθνικής, οι οποίοι δεν άφηναν περιθώριο στους Γάλλους. Από τη μία η καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Κώστα Μίσσα και από την άλλη ο Κώστας Παπανικολάου να εκτελεί από τα 6.25, η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα.

Παρόλα αυτά, οι «τρικολόρ» με τον Τζάκσον να παίζει μόνος του και… να κάνει ότι θέλει, κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε, 37-32. Πλέον, το παιχνίδι είχε αλλάξει… χέρια και η Γαλλία έχοντας επιβάλλει το ρυθμό της έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση 39-37, λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια, το γκολ-φάουλ του Γιάνκοβιτς και το τρίποντο του Παππά, έδωσαν ξανά προβάδισμα έξι πόντων 45-39, δίνοντας ανάσα στην Εθνική…

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στην τρίτη περίοδο και με τον Τζάκσον να… συνεχίζει το δικό του παιχνίδι, μέσα σε 2:00’, με σερί 7-0 κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, 47-45, μετά από αρκετή ώρα στο παιχνίδι. Ο Τζάκσον είχε πάρει από το χέρι τη Γαλλία και… την οδηγούσε στη νίκη, αφού έχοντας πετύχει 27 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά μέχρι εκείνο το σημείο, 3:30’ πριν το τέλος της περιόδου οι «τρικολόρ» με σερί 10-0, πήραν προβάδισμα εφτά πόντων, 59-50. Το παιχνίδι ήταν φανταστικό και για ακόμη μία φορά, η Ελλάδα ανέβασε ταχύτητα και όχι μόνο μπόρεσε να φέρει στα ίσα το ματς (59-59) αλλά και να προηγηθεί με δύο πόντους 62-59 με τρομερό σερί 12-0.

Πλέον είχαμε μπει στο πιο καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού! Σε ένα τρελό παιχνίδι τα παιδιά του Κώστα Μίσσα, με επιμέρους σκορ 21-2(!) ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων 71-61 και πλέον τα πράγματα κυλούσαν καλά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η αναμέτρηση είχε «κλειδώσει» υπέρ της Εθνικής και ήταν αδύνατον να χαθεί αυτό το παιχνίδι, αφού η Ελλάδα έχοντας επιββάλει το ρυθμός της ανέβασε τη διαφορά πάλι στους 12, 80-68, σχεδόν 3:00’ από το τέλος.
Η εικόνα παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος με τους παίκτες του Μίσσα να πανηγυρίζουν το χρυσό μετάλλιο, 90-85!

SportFM

Τάσος Τσορώνης -Δήμαρχος Νέστορος – Είναι εμπρησμός !!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best-tv στον δημοσιογράφο θέμη Κανελλόπουλο ο Δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης απέδωσε την χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεταξάδας σε εμπρησμό.

Ο κος Τσορώνης τόνισε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκδηλωθεί άλλες δύο φωτιές στην ίδια περιοχή αλλά η έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστικών κλιμακίων του δήμου κατόρθωσαν να τις σβήσουν ,συνεχίζοντας ο κος Τσορώνης δήλωσε ότι όταν η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο σε τρία διαφορετικά σημεία της Μεταξάδας ξέσπασαν τρείς νέες φωτιές που «εγκλώβισαν » την Μεταξάδα ,ακολούθησαν σκηνές πανικού και τρόμου στους κατοίκους που με κάθε μέσο πάλευαν με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.
Κλείνοντας ο κος Τσορώνης έκανε έκκληση να .......

«ανοίξουν στόματα » και να κατονομάσει όποιος γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες αυτές φωτιές.

Πηγή: Best

Παραδόθηκε στην αστυνομία ,ο 42χρονος που κατηγορείται για τον εμπρησμό!!

Παρουσιάστηκε πρίν από λίγο στο ΑΤ Γαργαλιάνων και παραδόθηκε ο φερόμενος σαν εμπρηστής από την Μεταξάδα που συγχωριανοί του τον υπέδειξαν στις διωκτικές αρχές σαν εμπρηστή.
Ο 42 χρονος αρνείται κάθε κατηγορία δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις χθεσινές πυρκαγιές και οι κατηγορίες που του αποδίδονται από ορισμένους συγχωριανούς του οφείλονται σε προσωπικές διαφορές και για τον ........


λόγο αυτό θα προσφύγει στα δικαστήρια
υποβάλλοντας μηνύσεις εναντίον των συγχωριανών του .

Μεταξάδα- Συνελήφθη ύποπτος εμπρησμού και …απέδρασε !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Best tv συνελήφθη χθές βράδυ μόνιμος κάτοικος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταξάδας του Δήμου Νέστορος με την κατηγορία του εμπρησμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε την ώρα που έβαζε φωτιά σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που είχε εκδηλωθεί η μεγάλη φωτιά χθες το μεσημέρι.
Ο φερόμενος σαν εμπρηστής μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Γαργαλιάνων για ανάκριση προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όμως άγνωστο πώς , κατόρθωσε να ........

αποδράσει και οι διωκτικές αρχές από την ώρα του συμβάντος κάνουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή: Best

Δωρεάν συναυλία Ρέμου στην Πύλο μετα απο πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά.

Δευτέρα 3 Αυγούστου το βράδυ, στη μαρίνα της Πύλου, δίνει το ραντεβού του με τους Μεσσήνιους φίλους του ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σε μια συναυλία δωρεάν για όσους θελήσουν να την απολαύσουν και που σίγουρα θα είναι πολλοί.

Ηθικός αυτουργός ο φίλος του καλλιτέχνη, υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, που όπως είναι φυσικό επέλεξε την ιδιαίτερη .......

πατρίδα του για να καλέσει τον συνονόματό του να διασκεδάσει όλους τους Μεσσήνιους αλλά και τους επισκέπτες της Πύλου.

Πηγή: Ελευθερία

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Υποχωρεί σημαντικά από την Κυριακή η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι πρώτα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και μετά και στο Αιγαίο.
Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος επιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, με μέγιστες τιμές 38-41 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35-37 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη θα ..........

επικρατήσει ενισχυμένο μελτέμι και η θερμοκρασία έως το τέλος της εβδομάδας δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 33-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29-32 στις νησιωτικές περιοχές.

Πηγή: in.gr

ΕΡΑΝΙΑ 2009: Οι σημερινες εκδηλώσεις.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο συνεχίζονται κανονικά.

Για σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου υπάρχουν οι εξής εκδηλώσεις που μπορείτε να πάτε:.....


1.) Πανηγύρι στο Κατσίμπαλί

2.) Αγώνες Beach Volley (junior) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγρίλη Φιλιατρών.
Ωρα: 18:30 - 20:30

3.) Παράσταση ζογκλερ και κλόουν στο Δημ. Διαμέρισμα Εξοχικού με τον Βασίλη Φλώρο και την καλλιτεχνική του ομάδα, μετά την θεία Λειτουργία και την λειτάνευση της Ιερής Εικόνας.
Ωρα: 11:30 π.μ.

4.) Θεατρική Παράσταση από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με την κωμωδία του John Patrik "Το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι"
Γήπεδο Γυμνασίου Φιλιατρών
Ωρα 21:30 μ.μ. Είδσοδος Ελεύθερη

5.) Ο Σύλλογος των απανταχού Πλατιανών "Η Καναλουπού" διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή σε Σπάρτη - Γύθειο.

6.) Cinema κάτω από τ' άστρα.
Η κινηματογραφική λέσχη του Πυρσού προβάλλει την ταινία του δικού μας ανθρώπου Θεόδωρου Μαραγκού "Ισοβίτες"
Ωρα έναρξης προβολής: 21:30


Υπό μερικό έλεγχο οι μεγάλες φωτιές στην Μεσσηνία – Στο κόκκινο και σήμερα η Μεσσηνία !!

Τελικά με την βοήθεια των εναέριων πυροσβεστικών μέσων από το ξημέρωμα οι μεγάλες φωτιές που έκαιγαν ανεξέλεγκτες από χθες το μεσημέρι σε Μεταξάδα και Κορώνη τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η Πολιτική προστασία και σήμερα παραμένει μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές στην Μεσσηνία.

Στην φωτιά της Μεταξάδας κινδύνευσαν αρκετοί οικισμοί να καταστραφούν ολοκληρωτικά, οι φλόγες « έγλυψαν » σπίτια σε Μεταξάδα και Μανιάκι ενώ σε ..........

απόσταση αναπνοής βρέθηκαν η Μεταμόρφωση το Τουλούπα Χάνι ο οικισμός Στυλιανού και η Ποταμιά.

Πηγή: best

Σε συναγερμό προληπτικά το Νοσοκομείο για πιθανά 4 κρούσματα ιούς της Γρίπης

Σε συναγερμό βρέθηκε χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για καθαρά προληπτικούς λόγους χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος, από την ύπαρξη πιθανόν κρουσμάτων της νέας Γρίπης που φοβίζει τον κόσμο αλλά απλά έχει την ιδιαιτερότητα να διαδίδεται ευκολότερα από ότι στο παρελθόν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι σήμερα το πρωί σε θάλαμο του Νοσοκομείου νοσηλεύονται λαμβάνοντας επίχρισμα και χωρίς κάποια φάρμακα 4 νέοι άνθρωποι, οι 3 κατάγονται από την Κυπαρισσία και ένας από το Καλό Νερό, οι οποίοι εμφάνισαν την συμπτωματολογία του νέου Ιού της γρίπης.
Πρόκειται για νεαρά άτομα ως 23 ετών και θα λάβουν εξιτήριο για να παραμείνουν στην οικία τους.
Οι νεαροί εμφάνισαν τα συμπτώματα μετά από εκδρομή .......

στην Ιο όπου ήρθαν σε επαφή με τουρίστες και κόσμο και μόλις αφίχθησαν στην πόλη μας εμφάνισαν τα συμπτώματα.
Ασθενοφόρο του Ιδρύματος έλαβε δείγματα και απεστάλησαν το πρωί σήμερα στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων) για ταυτοποίηση.

Πάντως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και χθες το ιατρικό προσωπικό έλαβε προληπτικά μέτρα με μάσκες ώστε να κάνουν εξετάσεις.

Radio 936

Εορτασμοί Αγίου Παντελεήμονα και Αγίας Παρασκευής στη Βάλτα

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Όπως κάθε χρόνο το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου η Βάλτα γιορτάζει. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται πριν από την Βάλτα στη θέση Δίδυμα.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου η Βάλτα πανηγυρίζει τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, με λειτουργία στην εκκλησία του χωριού και περιφορά της εικόνας.
Εννοείται ότι το βράδυ η κρύα μπύρα θα ρέει άφθονη στην πλατεία του χωριού με συνοδεία μεζέδων...

Πηγή: Bάλτα Τριφυλίας



Εξαρση τον Αύγουστο της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Τον Αύγουστο αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα πανδημίας της νέας γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου πρόληψης της νόσου. Όλοι οι φορείς θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην οργάνωση των κέντρων υγείας των νησιών της Ελλάδας, αφού αυτά θα δεχθούν το μεγαλύτερο όγκο των τουριστών, αναφέρει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης κ. Μένη Μαλλιώρη.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρίνισε ότι, Τα κέντρα εμβολιασμού θα είναι σε όλους τους νομούς. Όσοι θα εμβολιαστούν θα εφοδιάζονται με μια κίτρινη κάρτα και θα μπουν σε ιατρική λίστα παρακολούθησης για να διαπιστωθούν τυχόν παρενέργειες.
Υπολογίζουμε ότι σταδιακά θα εμβολιαστεί το 36,6% του πληθυσμού, δίνοντας ........

προτεραιότητα στους υγειονομικούς υπαλλήλους. Στη φάση της εγρήγορσης, σε περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ το κύμα της πανδημίας και χρειαστεί άμεση νοσηλεία ασθενών σε νοσοκομεία, η συνδρομή των ιδιωτικών ιατρείων αλλά και αυτών του ΙΚΑ θεωρείται σίγουρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης και ελέγχου της νόσου, η νέα γρίπη χτυπά τους έφηβους της Ευρώπης. Συγκεκριμένες οδηγίες πρέπει να δοθούν υποστηρίζουν οι παιδίατροι γιατροί ώστε μέχρι και 17 ετών να δέχονται τα παιδιατρικά νοσοκομεία τους εφήβους και όχι να τους αντιμετωπίζουν ως ενήλικες και να τους παραπέμπουν σε άλλα νοσοκομεία.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή 24-07 είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη με 1.671 ενώ εχθές Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 καταγράφηκαν 621 περιπτώσεις νέας γρίπης στην Ευρώπη. Η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Βρετανία, που σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το BBC, μόνο την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν εκατό χιλιάδες περιπτώσεις του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Πηγή: Ημερησία

Τον Σεπτέμβριο τα πρώτα εμβόλια στην χώρα μας

Πανέτοιμες δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές για τη νέα γρίπη στην χώρα μας και διαβεβαιώνουν ότι τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος περισσότερες πληροφορίες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, δήλωσε ότι «Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για τον ολικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Σε ό,τι αφορά το θέμα με το αν πρέπει να τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν έγκαιρα και πως σε όποιες χώρες έκλεισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε περισσότερες .........

πληροφορίες, από την πλευρά του, σε συνέντευξη του στην Ημερησία του Σαββάτου δήλωσε:
«Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, για το καλύτερο ή το χειρότερο. Το επιχειρησιακό σχέδιο λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς και απίθανους παράγοντες»

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα στις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Ζάκυνθος, Αχαϊας, Ηλείας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Έβρου και Καβάλας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ..........

ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

- να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

- να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Τέλος υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός ΄Εκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

ImageHost.org

Βάσεις εισαγωγής 2009. Αναμένεται Ντόμινο ανόδου στις σχολές.

Ο πληθωρισμός των αριστούχων «ψηλώνει» τις βάσεις ακόμη και πάνω από 500 μόρια και στα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών, όπως για παράδειγμα τα «καθηγητικά», καθώς ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες -που θα «αγγίξει» τους 3.000- θα στραφεί, θέλοντας και μη, σε πιο προσιτές σχολές.

Την ίδια στιγμή τα τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων που προσφέρουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας κερδίζουν «πόντους», αφού η πλειονότητά τους δεν απαιτεί κορυφαίες βαθμολογίες.
Nτόμινο ανόδου στις βάσεις

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένας ιδιαιτέρως σημαντικός αριθμός, που λόγω του πλεονάσματος σε αριστούχους μπορεί και να ξεπεράσει τους 3.000, θα κατανεμηθεί σε ........

υποδεέστερα τμήματα από αυτά που θα έχουν δηλώσει ως πρώτη τους επιλογή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά, από τους 16.221 υποψηφίους που βρέθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα 17-20, οι 2.795 «εξοστρακίστηκαν» σε τμήματα που δεν αποτελούσαν την πρώτη τους επιλογή. Φέτος, όπου ο πήχης ανέβηκε, στην ίδια βαθμολογική κλίμακα συγκεντρώθηκαν 17.800 υποψήφιοι, με τους «αποτυχόντες αριστούχους» να εκτιμώνται με μετριοπαθείς υπολογισμούς σε 3.000.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πάντως, και εκτός από τη σίγουρη άνοδο των βάσεων στις υψηλόβαθμες Ιατρικές, Νομικές, Παιδαγωγικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές, προβλέπονται τα εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Εως και επιπλέον 500 μόρια θα χρειαστούν όσοι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου επιλέξουν στο μηχανογραφικό Τμήματα Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας που κινούνται μεταξύ 14.000 έως 17.600 μόρια.

Συγκεκριμένα, για το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου οι υποψήφιοι θα χρειαστούν κοντά στα 14.400 μόρια, ενώ στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθήνας οι «πύλες» θα ανοίξουν με περισσότερα από 16.500 μόρια. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί η βάση και στο ΦΠΨ Θεσσαλονίκης, ενώ στο αντίστοιχο τμήμα Ιωαννίνων, οι υποψήφιοι θα εισαχθούν με λίγο πάνω από τα 15.500 μόρια.

Αναφορικά με τις σχολές Φιλολογίας που προσελκύουν ουκ ολίγους (1.337 πρώτες προτιμήσεις πέρυσι και για τα 6 τμήματα), φαίνεται πως για την Αθήνα που έχει τη μερίδα του λέοντος, η βάση μπορεί και να ξεπεράσει το φράγμα των 18.000 (πέρυσι 17.645), ενώ στη Θεσσαλονίκη θα «σκαρφαλώσει» κοντά στα 17.800 με 17.900 μόρια. Οσον αφορά το Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου θα κινηθεί κοντά στο όριο των 15.000 μορίων.

n 2ο επιστημονικό πεδίο: Ακόμη και επιπλέον 600 μόρια μπορεί να απαιτήσουν κατά περίπτωση τα τμήματα που δεσπόζουν στο 2ο ΕΠ, δηλαδή Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας. Η υψηλότερη βάση στο πεδίο αναμένεται να διαμορφωθεί από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού πιθανότατα θα προσεγγίσει τα 17.800 μόρια.

Λίγο χαμηλότερα θα βρεθεί το Τμήμα Μαθηματικών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με τη βάση να ξεπερνάει σίγουρα τα 17.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει έως και τα 17.250. Κοντά στα 17.000 μόρια αναμένεται να φτάσει η βάση στο Τμήμα Φυσικής Αθήνας (πέρυσι 16.613), ενώ το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης θα απαιτήσει περίπου 300 μόρια λιγότερα.

Στις επαρχιακές σχολές η εισαγωγή θα είναι σαφώς ευκολότερη, με το Τμήμα Φυσικής Ιωαννίνων να απαιτεί περίπου 15.350 μόρια, Χημείας Κρήτης 15.650 και Μαθηματικών Αιγαίου 14.100.

3ο επιστημονικό πεδίο: Για βάσεις που απευθύνονται σε υποψηφίους με μεσαίες βαθμολογίες ούτε λόγος όσον αφορά τα πανεπιστήμια, με εξαίρεση το Τμήμα Νοσηλευτικής Πελοποννήσου (Σπάρτη), όπου αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 16.100 μόρια (πέρυσι 15.868).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο κοντινή βάση αφορούσε το Τμήμα Νοσηλευτικής που εδρεύει στην Αθήνα με 17.068. Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα, δηλαδή Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής, ενδεχομένως να σημειωθούν ρεκόρ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιατρική Αθήνας η οποία, ίσως σπάσει το όριο των 19.500 μορίων.

4ο επιστημονικό πεδίο: Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα τμήματα στο 4ο πεδίο που απαιτούν μεσαίες βαθμολογίες. Η άνοδος πάντως που θα υπάρξει στο πεδίο τεχνολογικών επιστημών θα είναι καθολική, επηρεάζοντας περισσότερο τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, άνοδο έως και 500 με 600 μόρια εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, με τη βάση να ανεβαίνει ενδεχομένως και πάνω από τα 15.500 μόρια από 15.090 την περσινή χρονιά.

Στο αντίστοιχο τμήμα που εδρεύει στη Ξάνθη, η βάση θα είναι υψηλότερη, «αγγίζοντας» τα 16.000 μόρια. Ανοδο θα πρέπει να περιμένουν και όσοι επιλέξουν το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου (Σύρος), καθώς από τα 14.778 μόρια που χρειάστηκαν πέρυσι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υπολογίσουν επιπλέον 300 με 400 για φέτος.

5ο επιστημονικό πεδίο: Κοντά στα 500 μόρια και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και 600 μόρια θα είναι η άνοδος για τα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών του 5ου επιστημονικού πεδίου Οικονομίας και Διοίκησης που έχουν ελκυστικά προγράμματα σπουδών. Στο Τμήμα Ναυτιλίας Αιγαίου, η βάση θα φτάσει κοντά στα 14.800 μόρια, ενώ στο Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών Μακεδονίας θα κυμανθεί μεταξύ 15.200-15.500.

Αντίστοιχη θα είναι η αύξηση που θα σημειωθεί και στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου και Πάτρας, με τις προβλέψεις να θέλουν τις βάσεις να φτάνουν στα 15.300 και 16.600 αντίστοιχα.

Ανοδικά θα κινηθεί η βάση και στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης Θράκης που εδρεύει στη Κομοτηνή, αφού αναμένεται να φτάσει κοντά στα 14.850 μόρια, ενώ το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου θα πλησιάσει τα 16.000.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ Ε.Δ.
Εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, πολλοί υποψήφιοι στρέφονται στην «αγκαλιά» του δημόσιου τομέα, και ειδικά σε σχολές όπως οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές, οι οποίες προσφέρουν επιπροσθέτως και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Το υπουργείο Παιδείας, μάλιστα, αποφάσισε φέτος -σε αντίθεση με άλλα τμήματα που οδηγούν στο Δημόσιο όπως τα Παιδαγωγικά- να αυξήσει σημαντικά τις προσφερόμενες θέσεις στις Στρατιωτικές και τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα, στις Αστυνομικές Σχολές έχουν δοθεί 1.900 θέσεις (300 περισσότερες από πέρυσι), ενώ στις Στρατιωτικές θα απορροφηθούν 1.436 υποψήφιοι (1.287 πέρυσι).

Αυτό το στοιχείο φαίνεται με μία πρώτη ανάγνωση να συγκρατεί τις βάσεις εισαγωγής στα περσινά επίπεδα, ωστόσο, δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ εκπλήξεων αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για θεαματική αύξηση στις προτιμήσεις.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Ο αριθμός των φοιτητών που θα απορροφηθούν στα 16 νέα τμήματα των ΑΕΙ - ΤΕΙ ανέρχεται σε 2.350. Πρόκειται για τμήματα που θα λειτουργήσουν σε 14 πόλεις της χώρας, ενώ οι θέσεις τους έχουν εξασφαλιστεί εν πολλοίς από τη μείωση των εισακτέων σε πολλά τμήματα της περιφέρειας που βρίσκονταν στα αζήτητα.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις περσινές βάσεις σε αντίστοιχα τμήματα άλλων ιδρυμάτων, τις θέσεις που δίνονται και τις φετινές επιδόσεις, φαίνεται ότι τα περισσότερα τμήματα των ΤΕΙ θα κινηθούν μεταξύ 9.000 έως 11.000.

Εξαίρεση θα αποτελέσει το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου η βάση θα ξεπεράσει τα 14.000 μόρια, ενώ πάνω από 12.500 μόρια θα χρειαστούν όσοι επιλέξουν το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Λάρισας. Οσον αφορά τα ΑΕΙ, η υψηλότερη βάση θα διαμορφωθεί από το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής με έδρα τη Λήμνο, όπου αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 16.000 και 16.300 μορίων.

ΠΙΑΝΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΕΙ
Υψηλών απαιτήσεων τα περιζήτητα ΤΕΙ


Τμήμα ΤΕΙ με βαθμολογία κοντά ή και πάνω από τα 16.500 μόρια προσφέρει αξιοζήλευτες προοπτικές στην αγορά εργασίας. Αυτή θα μπορούσε να είναι η διαφήμιση για την προσέλκυση υποψήφιων φοιτητών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.

Διαφήμιση την οποία, όμως, δεν τη χρειάζεται, αφού πέρυσι το είχαν επιλέξει ως πρώτη προτίμηση 477 άτομα όταν οι προσφερόμενες θέσεις δεν ξεπερνούσαν τις 58.

Το αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης θα προσεγγίσει τα 15.900 με 16.000 μόρια, ενώ το Διατροφής και Διαιτολογίας κερδίζει συνεχώς έδαφος στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η σχολή της Θεσσαλονίκης θα σπάσει πιθανότατα το φράγμα των 16.000 μορίων (πέρυσι 15.651), ενώ το αντίστοιχο της Κρήτης (Σητεία) θα πλησιάζει τα 13.500. Ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων βρίσκεται και το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Εργων Πειραιά, με τη βάση να μην αποκλείεται να φτάσει ακόμη τα 15.900, όταν πέρυσι διαμορφώθηκε στα 15.361 μόρια.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα Τμήματα Ιατρικών Εργαστηρίων, Λογοθεραπείας και Μαιευτικής, όπου κατά περίπτωση θα σημειωθεί άνοδος από 200 έως 500 μόρια.

ImageHost.org

Πηγή: Εθνος

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
Βάσεις εισαγωγής Εκτινάσσονται στα υψηλόβαθμα τμήματα

Επανεξέταση φοροαπαλλαγών και εισαγωγή νέων τεκμηρίων

Από μηδενική βάση θα επανεξεταστούν οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα εν όψει των φθινοπωρινών αλλαγών που σχεδιάζονται στη φορολογία εισοδήματος και οι οποίες θα λάβουν τη μορφή σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2010.

Σχέδιο το οποίο φυσικά, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», εκτός από την αναμόρφωση του συστήματος των φοροαπαλλαγών, θα περιλαμβάνει και τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς και όλα τα αναγκαία κατά την κυβέρνηση μέτρα, τα οποία το επόμενο έτος θα μπορέσουν να δώσουν μια «τονωτική ένεση» στα έσοδα του Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράγοντες του υπουργείου ........

Οικονομίας και Οικονομικών υποστηρίζουν ότι όλες οι φοροαπαλλαγές θα πρέπει να επανεξεταστούν προκειμένου να αξιολογηθεί η χρησιμότητά τους σήμερα, καθώς από τότε που θεσπίστηκαν όπως και για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν έχουν αλλάξει πάρα πολλά δεδομένα. Πολλές μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, έχουν χάσει πλέον ακόμη και τον κοινωνικό χαρακτήρα τους, με αποτέλεσμα από την ύπαρξή τους να ευνοούνται σήμερα πολύ περισσότερο οι έχοντες και λιγότερο οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή όλων των φοροαπαλλαγών και όπως προκύπτει από τα εισοδήματα που δηλώθηκαν πέρυσι (χρήση 2007) υπολογίζονται συνολικά σε 984 τις οποίες απολαμβάνουν τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα και «κοστίζουν» στον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 7 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να αναφερθεί εξάλλου ότι οι σημαντικότερες κατηγορίες φοροαπαλλαγών αφορούν:

* Στις εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα ή από τον αναλογούντα φόρο, που κοστίζουν 1 δισ. ευρώ.

* Στο πρόσθετο αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, στις μειώσεις φόρου λόγω τέκνων και παραμεθορίου, στον ειδικό τρόπο φορολόγησης ναυτικών, ιπταμένων κ.λπ., που κοστίζουν 1,4 δισ. ευρώ.

* Στις φοροαπαλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αφαίρεση επιχειρηματικής αμοιβής από τα κέρδη των προσωπικών εταιρειών και φορολόγησή της με βάση τη φορολογική κλίμακα, αφορολόγητες εκπτώσεις αναπτυξιακών νόμων κ.λπ.), κόστος που προσεγγίζει τα 83,7 εκατ. ευρώ.

* Στις μειώσεις φόρου, εκπτώσεις δαπανών και φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη των επιχειρήσεων, που ανέρχονται στο ποσό των 275,3 εκατ. ευρώ.

* Στις απαλλαγές για τις κληρονομιές, στις γονικές παροχές, στις δωρεές και στις μεταβιβάσεις ακινήτων, που κοστίζουν 1,4 δισ. ευρώ.

* Στις διάφορες απαλλαγές από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος, των καπνικών, των αλκοολούχων κ.λπ. προϊόντων, με κόστος 2,1 δισ. ευρώ.

* Στις απαλλαγές οχημάτων από τα τέλη ταξινόμησης, κόστος 51,58 εκατ. ευρώ.

* Στις απαλλαγές και το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ κόστος 506 εκατ. ευρώ.

* Στις φοροαπαλλαγές βουλευτών και δικαστικών, που κοστίζουν 8,9 εκατ. ευρώ.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι την κατάργηση των φοροαπαλλαγών έχουν συστήσει στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, καθώς θεωρούν ότι θα συμβάλλει σημαντικά και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Η Intel ρίχνει τις τιμές στους τετραπύρηνους.

Η Intel προχωράει σε μειώσεις τιμών για αρκετά από τα τετραπύρηνα μοντέλα επεξεργαστών της, ενώ ετοιμάζεται για τη διάθεση CPU που βασίζονται στην αρχιτεκτονική του Nehalem.

H κίνηση της Intel έρχεται λίγο πριν την διάθεση των νέων τετραπύρηνων chip με την κωδική ονομασία Lynnfield. Τα Lynnfield chips στηρίζονται την πιο σύγχρονη μικροαρχιτεκτονική Nehalem, η οποία έρχεται να μειώσει σημαντικά τα bottlenecks στις επιδόσεις των επεξεργαστών, καθώς και να καταστήσει ικανή την πραγματοποίηση περισσότερων εργασιών με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας απ' τους επεξεργαστές.

Οι μειώσεις σε επεξεργαστές Core 2 Quad έχουν ως εξής:.....

Οι Core 2 Quad Q9400 και Q9300 έπεσαν κατά 14% (από $213 στα $183). Οι πιο αργοί Core 2 Quad Q8400 και Q8300 είχαν πτώση της τάξης του 11%, ενώ οι τιμές για τους χαμηλότερης κατανάλωσης Core 2 Quad Q9400 και Q8400 μειώθηκαν κατά 12 και 13% αντίστοιχα.

Η νέα λίστα τιμών για τους επεξεργαστές της Intel ήρθε λίγες μέρες αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους: σύμφωνα με αυτά, τα έσοδα της Intel από πωλήσεις επεξεργαστών στην αγορά των servers, desktops και workstations έπεσαν από τα $4.1δις (αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο πριν) στα $3.4δις φέτος.

Πηγή: PC World

Στο "βωμό" του χρήματος και το Pirate Bay

Μετά την αγορά του Pirate Bay από την Global Gaming Factory, όλοι αναρωτιούνταν για την πορεία του site. Επιτέλους η GGF αποκαλύπτει τα… πονηρά σχέδιά της

Αφού η Global Gaming Factory ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται σοβαρά για την αγορά του Pirate Bay, όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποια θα είναι τελικά η τύχη του δημοφιλούς site διαμοιρασμού αρχείων. Την Παρασκευή, όμως, αποκαλύφθηκαν τα σχέδια του GGF σχετικά με την πορεία της διαδικτυακής πύλης.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία σκοπεύει να χρεώνει πλέον οποιοδήποτε αρχείο επιθυμεί κάποιος χρήστης να κατεβάσει. Βάσει στοιχείων που έδωσε ο Wayne Rosso του ειδησεογραφικού site CNET, οι κινήσεις που πρέπει να παρθούν ώστε το site να γίνει νόμιμο, είναι πολύ συγκεκριμένες.

Πιο συγκεκριμένα, υπό τη νέα διοίκηση, οι 3,7 εκατομμύρια χρήστες του ..........

Pirate Bay θα αναγκαστούν να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του site. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την πληρωμή των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Το ακριβές ποσό για τη συνδρομή δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά ο Rosso επιβεβαίωσε ότι όσα περισσότερα αρχεία ανεβάζουν οι χρήστες, τόσο λιγότερο θα αναγκάζονται να πληρώνουν.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μόλις αρχίσουν οι χρεώσεις για τις υπηρεσίες του Pirate Bay, η κίνηση στο site αναμένεται να αραιώσει κατά πολύ.

Η Microsoft ολοκληρώνει τον κώδικα των Windows 7

Η Microsoft ολοκλήρωσε στις 22 Ιουλίου τον κώδικα για τα Windows 7 client OS και Windows Server 2008 R2, στέλνοντας και τα δύο λειτουργικά της στην παραγωγή.

Ήδη από την Τρίτη, η Microsoft περιέγραψε το πώς θα λάβουν την έκδοση RTM οι πελάτες της, ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την εταιρεία.
Οι ημερομηνίες που θα λάβουν το Windows 7 RTM είναι οι 6, 7, 16 ή 23 Αυγούστου, ενώ οι πελάτες με enterprise και volume-licensing συμφωνίες θα το λάβουν κάπου μέσα στο Σεπτέμβριο.

Τα Windows 7 και τα Windows Server 2008 R2 βασίζονται στον ίδιο kernel και networking stack χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι πελάτες της Microsoft θα αναβαθμίσουν και στα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα.
Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από την κυκλοφορία των Windows NT server και ..........

Windows 2000 client OS που η Microsoft δεν διπλασίασε τις απαιτήσεις του hardware των συστημάτων στα οποία θα τρέχουν τα δύο λειτουργικά, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Windows Server τμήματος της εταιρείας, Iain McDonald.

Η Microsoft έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να γίνει πιο εύκολη, και ταυτόχρονα σύντομη, η υιοθέτηση του νέου λειτουργικού συστήματος στους client υπολογιστές των εταιρειών, ενώ έλαβε υπόψη της και αρκετές συμβουλές συνεργατών της όπως αυτή της Toshiba, η οποία πρότεινε την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού που θα επιτρέπει τη συμβατότητα ανάμεσα στο λειτουργικό που χρησιμοποιείται περισσότερο, αυτό δηλαδή των Windows XP, και των Windows 7.
Έτσι, η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία του Virtual XP mode μέσα στα Windows 7.

Πηγή: PC World

Μείωση των πωλήσεων και για την Microsoft. Τα έσοδά της εταιρείας έπεσαν κατά 3% και τα κέρδη κατά 17%

Μείωση των πωλήσεων, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε η Microsoft, την ίδια ώρα που πολλοί ήλπιζαν σε γρήγορη ανάκαμψη στη βιομηχανία υπολογιστών. H εταιρεία είδε τα έσοδα να πέφτουν κατά 3% στα 58,4 δισ. δολάρια και τα κέρδη της κατά 17% στα 14,6 δισ.

Η κατάσταση χειροτέρεψε μάλιστα στο τέλος του οικονομικού έτους, που έληξε στα τέλη Ιουνίου, καθώς το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 29%. Οι μέτοχοι δεν ευχαριστήθηκαν με τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft και η μετοχή της εταιρείας κατρακύλησε κατά 7% το απόγευμα της Πέμπτης στα 23,56 δολάρια.

Θα είναι δύσκολο για τον κολοσσό του λογισμικού να αλλάξει άμεσα την κατάσταση, καθώς η βιομηχανία .........

υπολογιστών αναμένει για φέτος μείωση στις πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2001.
Η Ουόλ Στριτ είχε αρχίσει να αισιοδοξεί αυτό το μήνα όταν η Intel και η Texas Instruments παρουσίασαν οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο αυτές οι θετικές εξελίξεις αποδεικνύονται μη αντιπροσωπευτικές για την ευρύτερη αγορά, σχολιάζει το Reuters.

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα και της Amazon.com, η οποία την Πέμπτη είδε τη μετοχή της να χάνει την αξία της κατά 6%. To δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 10%, στα 142 εκατ. δολάρια, συγκριτικά με 158 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα πάντως αυξήθηκαν κατά 14% στα 4,65 δισ. και σχεδόν έφτασαν τις προβλέψεις της Ουόλ Στριτ.

H Microsoft μπορεί πάντως να ελπίζει σε βελτίωση των επιδόσεών της όταν λανσάρει το νέο της λειτουργικό σύστημα Windows 7 τον Oκτώβριο και τη νέα σουίτα Office το πρώτο μισό του 2010.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Μου θυμίζει το σκέτς των παιδιών του ΑΜΑΝ με τον δείκτη down Jones. Που έτρεχαν όλοι οι και καλλα κάτοικοι του χοριού πανικόβλητοι επειδή έπεσε ο Dow Jones....

XOYΡIANOI ΕΠΕΣΕ O NTAOY TΖΩΗΣ!!!!
O NTAOY TΖΩΗΣ ΕΠΕΣΕ ΧΑΜΗΛΑ....


Microsoft: Δε φταίει ο Internet Explorer για τα προβλήματα ταχύτητας

Όσοι ασχολούνται με τις επιδόσεις των web browsers γνωρίζουν ότι ο Internet Explorer 8 υπολείπεται των άλλων browsers σε ταχύτητα, μια διαφορά που είναι λιγότερο ή περισσότερο αντιληπτή. Η Microsoft εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, με την οποία συμφωνεί και ταυτόχρονα διαφωνεί, καταθέτοντας τη δική της άποψη σχετικά με τις επιδόσεις του Internet Explorer.

Η εταιρεία αποδίδει τα προβλήματα ταχύτητας του Internet Explorer σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που εμπλέκονται στη λειτουργία του browser. Η Microsoft υποστηρίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το Skype add-on, το οποίο έχει σημαντική επίπτωση στην ταχύτητα.
Ομοίως, add-ons που εγκαθίστανται από download ........

managers, καθώς και διάφορες εφαρμογές ασφαλείας που ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο τον υπολογιστή για malware ευθύνονται για την καθυστέρηση του IE8, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την προτροπή της Microsoft για ορθολογική χρήση των add-ons, προσθέτοντας ότι ο Internet Explorer είναι ο ταχύτερος browser που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Πηγή: PC Magazine

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν μπορώ τώρα.... θα το σχολιάσω το τελευταίο σημείο της ανακοίνωσης της Microsoft.

"Ο Internet Explorer είναι ο ταχύτερος browser που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή."


Χα Χα Χα Χα Χα Χα Χα. Ωραίο ανέκδοτο... Πέθανα στα γέλια...
Ε εσείς εκεί στην Microsoft.... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε???

MOZILLA FIREFOX Νο 1 BROWSER και αφήστε την εταιρία του Θείου Bill να κουρεύεται. Ακου ο internet explorer είναι ο πιο ταχύτερος....
ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ?????? ΒΡΕ ΟΥΣΤ.


Η Microsoft ετοιμάζει φορητή κονσόλα παιχνιδιών

Η Nintendo και η Sony κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην αγορά φορητών παιχνιδομηχανών, με τα DS/DSi και PSP/PSPgo να έχουν δημιουργήσει το δικό τους φανατικό κοινό. Δεν προκαλεί, επομένως, μεγάλη έκπληξη η είδηση ότι η Microsoft ετοιμάζει κι αυτή τη δική της πρόταση για την αγορά των φορητών συσκευών που απευθύνονται στους απανταχού gamers.

Η νέα συσκευή θα είναι μια φορητή έκδοση του Xbox και θα κυκλοφορήσει σε χρονική στιγμή που δεν είναι ακόμη γνωστή.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι η εταιρεία έχει επιλέξει να ρίξει όλο της το βάρος στο Project Natal, το νέο σύστημα χειρισμού που δε θα απαιτεί κάποιο χειριστήριο, αλλά θα βασίζεται αποκλειστικά στις κινήσεις του χρήστη.

Αυτό σημαίνει ότι το φορητό Xbox δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στους ........

επόμενους μήνες, με δεδομένο ότι το Project Natal αναμένεται να φτάσει σε στάδιο κυκλοφορίας προς το τέλος του 2010. Βέβαια, η αγορά φορητών συσκευών βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Microsoft δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει την κυκλοφορία της φορητής κονσόλας.

Πηγή: PC Magazine

2 Ανέκδοτα για να ξεκινήσει η μέρα μας με γέλιο.

Δύο Πόντιοι ανεβαίνουν ένα βουνό με το αυτοκίνητο, αλλά κατά περίεργο τρόπο, ανεβαίνουν με την όπισθεν.
Καθώς ανεβαίνουν, τους σταματάει κάποιος δασοφύλακας όπου έκπληκτος ρωτάει τον οδηγό:
_ Συγνώμη, να σε ρωτήσω κάτι? Γιατί ανεβαίνεις το βουνό με την όπισθεν?
Και άνετος ο οδηγός απαντάει:
_Πάω έτσι, γιατί ο δρόμος είναι πολύ στενός και μετά δεν θα βρω χώρο να το γυρίσω!
_Μωρέ μπράβο!!!, απαντάει ο δασοφύλακας και φεύγει κουνώντας το κεφάλι.
Σε κάμποση ώρα, οι δύο Πόντιοι κατεβαίνουν το βουνό, αλλά πάλι με την όπισθεν. Τους ξανασταματάει λοιπόν ο δασοφύλακας και τους ρωτάει:
_Καλά με δουλεύετε? Τώρα, γιατί κατεβαίνετε πάλι με .........

την όπισθεν?
Και ο Πόντιος απαντάει:
_Ε και τι να έκανα? Βρήκα χώρο και το γύρισα.

===================================================================

Μια ξανθιά, μια μελαχροινή και μια κοκκινομάλλα δουλεύουν σε ένα γραφείο όπου η διευθύντρια είναι γυναίκα. Κάθε μέρα η διευθύντρια φεύγει νωρίς ... οπότε κάποια μέρα λέει η μελαχροινή:
_ Ρε κορίτσια, δε φεύγουμε κι εμείς νωρίς αύριο? Έτσι κι αλλιώς δε θα το καταλάβει.
Πράγματι την άλλη μέρα φεύγουν αμέσως αφού έφυγε η διευθύντρια.
Η μελαχροινή πάει στο σπίτι της και καταπιάνεται με τον κήπο της ενώ η κοκκινομάλλα πηγαίνει σε ένα μπαρ. Η ξανθιά πάει και αυτή στο σπίτι της όπου όμως βρίσκει τον άντρα της να κάνει έρωτα με τη διευθύντρια. Σιγά σιγά και χωρίς να την καταλάβουν η ξανθιά φεύγει από το σπίτι και γυρίζει πίσω την κανονική ώρα.
Την άλλη μέρα λέει η μελαχροινή:
_ Ωραία ήταν χθες! Να το ξανακάνουμε καμιά φορά.
_ Όχι, εμένα παρά λίγο να με πιάσουν.

Του Κώστα Γ. Από την Κυπαρισσία