Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι εποχές απαιτούν….Άνδρες! Αλλά πού…κρύβονται;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δύσκολες οι εποχές για όλους εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες, γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολοι για τους άνεργους και πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΗ για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που από την εποχή της άφιξης των ΑΝΔΡΩΝ της τρόικα δεν είναι σε θέση πλέον, όπως φαίνεται, να μπορούν να παίρνουν «αντρίκιες» αποφάσεις για το καλό της Πατρίδας και των Ελλήνων και Ελληνίδων ψηφοφόρων τους…

Και έτσι με την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου 2012 μας ...........

προέκυψαν «δηλώσεις» με υπονοούμενα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αρπαχτές και μετά υπεκφυγές, παρεμβάσεις, θεατρινισμοί, παλιμπαιδισμοί, νταηλίκια εκ του ασφαλούς με χέρια υψωμένα σε στυλ ικέτη ή γροθιές σφιγμένες απειλητικά και μαζί «κομψές» και «αφελείς» είσοδοι στο, και «γενναίες» αποχωρήσεις από, το ελληνικό πολιτικό παλκοσένικο.

Και οι περιώνυμες κουκούλες να καλύπτουν πρόσωπα διαδηλωτών στους δρόμους και στις πλατείες, στα σουπερμάρκετ, στα Πανεπιστήμια και, συμβολικά, στο διαδίκτυο. Ανυπόφορη, τελικά, μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός του πόνου και χαμένων μεγαλείων με γυναίκες επιθετικές, άνδρες παθητικούς και ελάχιστους πλέον…κυνηγούς…
«Άνδρα μοι ένεπε Μούσα πολύτροπον…»

Για τον λεξικογράφο (έκδοση Τεγόπουλου –Φυτράκη) ο «άνδρας» είναι αρσενικό και ενήλικο άτομο, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια, ο… «απλός στρατιώτης» για τον διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας.
Για τον Υπουργό Εμπορίου, εάν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στην καθημερινότητα μας. Θα διαπίστωνε ότι ο «άνδρας» αποτελεί πλέον «αγαθό σε ανεπάρκεια» που μάλλον χρειάζεται να υπαχθεί στη λίστα των διατιμημένων. Εάν, όμως, στην καρέκλα του Υπουργού Εμπορίου καθόταν μια φεμινίστρια φοβάμαι ότι μάλλον θα αμφισβητούσε τη διάσταση του…αγαθού! Για τις μισές εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος ο σύγχρονος άνδρας αποτελεί πλέον απλά και μόνο μια «σκιά του παρελθόντος του» και για τις άλλες μισές, ένα …εμπόδιο στη δική τους εξελικτική πορεία!

Κοινωνικό-ψυχολογικά οι πρώτες «μισές» έχουν δίκαιο καθώς το χθεσινό πρότυπο του άνδρα «πατριάρχη» που με την χειρωνακτική ή πνευματική του εργασία ήταν ο ζωοδότης της οικογένειάς του και ως αυτοδημιούργητος παράγοντας κυριαρχούσε στο κοινωνικό-οικονομικό στερέωμα έχει εκλείψει προ πολλού καθώς η αγορά εργασίας διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από τεράστιους αριθμούς γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κατοχής δεξιοτήτων και γνώσεων. Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι πρωτιές ανήκουν πια στα κορίτσια και ακόμη και στις τελευταίες πανελλαδικής εμβέλειας εξετάσεις μία στις δύο θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις τις κέρδισαν γυναίκες!
Σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική σχεδόν μία στις δύο οικογένειες έχουν την εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγο, μητέρα να κερδίζει περισσότερα από τον εργαζόμενο άντρα της!

Το πρόβλημα με την οικονομική διάσταση του «ανδρισμού» ήταν ότι ενώ από την μια πλευρά μας παρείχε ως άνδρες εξουσία, υπεροχή, αυτονομία, κινητικότητα από την άλλη μας τύλιγε με άγχος, μας γέμιζε ανησυχία, μας έκλεινε στην μοναξιά. Δεν είναι πρόθεσή μου να το θέσω εκδικητικά αλλά θα δημοσιοποιήσω την διαπίστωση που προκύπτει από διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες και τεκμηριώνει το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα πέρασαν πλέον και στο γυναικείο στρατόπεδο. Στην εποχή μας η μαζική είσοδος των γυναικών σε όλες πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες έφερε και την μετάλλαξη της κλασικής έννοιας του «ανδρισμού» που οδηγεί σταθερά και μάλλον αμετάκλητα στην εξίσωση του οικονομικού, κοινωνιολογικού, πολιτιστικού και πολιτικού ρόλου «άνδρα-γυναίκας».
Αυτό δεν το θεωρώ αρνητικό, αν και έτσι το κρίνουν όσοι με το τέλος της κλασικής ανδροκρατίας θεωρούν ότι εμείς οι αρσενικοί homo sapiens καταντήσαμε…ανδρείκελα!...

Σε αυτούς θα προτείνω να υψώσουμε έναν ανδριάντα στον «πεσόντα Ιππότη» ο οποίος στον ανδρικό του ρόλο συνθέτει με επιτυχία την αντίθεση της βιαιότητας και της πραότητας. Για τον ιππότη εξουσία και βιαιότητα χωρίς τρυφερότητα συνιστούν κτηνωδία ενώ αντίστροφα τρυφερότητα και συμπόνια χωρίς την ανδρική σταθερότητα και επιθετικότητα σβήνουν τη «φλόγα» που μας έδωσε ο Προμηθέας και την πλήρωσε τόσο ακριβά…

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 23-4-2012




Τι συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή στην Πελοπόννησο;

Εδώ και μέρες τσακώνονται τα κόμματα για το ποιός…επωάζει περισσότερο…»το αυγό του φιδιού»…δηλαδή την Χρυσή Αυγή..!

Και παίρνουν και θέση κόμματα που επενδύουν στην άρνηση των πάντων, στα γιαούρτια και στους προπηλακισμούς..

Για να επωαστεί όμως ένα αυγό κάποιος πρέπει να το κρύψει, να το σκεπάσει για να το επωάσει..!

Η Δημοκρατία οι δημοκράτες δεν πρέπει να........

φοβούνται τον διάλογο. Και εμείς ανοίγουμε ένα μεγάλο θέμα.

Κάτι συμβαίνει στην Πελοπόννησο με την Χρυσή Αυγή.

Κάτι πολύ μεγάλο που όταν θα το δούν οι ηγεσίες των κομμάτων θα πέσουν απο τα σύννεφα..

Οπου και αν πας ακούς απο νέους αλλά και μεγαλύτερους ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.

Μα όπου και να πας..! Οποιος δεν το βλέπει είναι η τυφλός ή βλάξ.

Και ενώ θα έπρεπε τα αστικά κόμματα να αναδείξουν τις σοβαρές ιδεολογικές παραμορφώσεις του μέχρι χθές περιθωριακού κόμματος, προσπαθούν να κρύψουν την ύπαρξη του..

Αντί να αναδείξουν τους κινδύνους για το πολίτευμα, δαιμονοποιούν τηλεοπτικά την δράση του.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν συνθήκες απαγορευμένου στους νέους κάτι που κάνει τον Νίκο Μιχαλολάκιο ακόμα πιο ελκτικό.

Στους νέους αρέσουν οι παρανομίες, οι αλητείες και οι τρέλλες..!

Για τα κόμματα της Αριστεράς που επένδυσαν στα γιαούρτια και τους προπηλακισμούς η Χρυσή Αυγή μοιάζει όχι μόνο ως αντίπαλο δέος αλλά και πιο ορίτζιναλ..

Οταν προπηλακίζουν οι αριστεροί είναι δημοκρατικό και όταν το κάνουν οι Χρυσαυγίτες είναι ναζιστικό;

Αυτό το γελοίο επιχείρημα της αριστεράς δεν αντέχει καν σε σχολιασμό.

Ανοίγει περισσότερο τις πύλες της κολάσεως που έλεγε ο ποιητής.

Σε τελευταία ανάλυση κανείς δεν ξέρει που ανήκουν αυτοί που κάθε μέρα τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν πολιτικούς.

Τα κόμματα επειδή δεν έχουν κατά την ταπεινή μας γνώμη ξεκάθαρη εθνική και πατριωτική πολιτική κάνουν τάχα πως δεν βλέπουν το πόσο φουντώνει στην χώρα το εθνικιστικό κίνημα.

Και όμως κάτι συμβαίνει στην Πελοπόννησο που έχουμε εικόνα.

Υπάρχουν πόλεις και χωριά που η Χρυσή Αυγή τείνει να κυριαρχήσει.

Ανθρωποι απο όλους τους πολιτικούς χώρους που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τους μετανάστες αλλά νοιώθουν αηδιασμένοι απο το σύστημα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή..

Αυτό το φαινόμενο ακόμα και να μειωθεί τις επόμενες μέρες δεν είναι εύκολο να σταματήσει,ούτε να εξαφανιστεί.

Ή τουλάχιστον δεν μπορούν να το σταματήσουν οι ηγεσίες των σημερινών κομμάτων.Αυτές κοιτούν να πάρουν καμία μονάδα παραπάνω και αδιαφορούν για την Δημοκρατία.

Και προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό.

Ο Μιχαλολιάκος και οι άνθρωποι του δεν λαϊκίζουν. Δεν μαλάκωσαν την πολιτική τους για να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό. Αν το έκαναν τώρα θα ψάχναμε για τον δεύτερο.

Δεν χαϊδουν τον κάθε κοπρίτη που αρνείται κάθε τι θετικό στην χώρα αυτή και μπλοκάρει τα πάντα…!

Λένε ότι έλεγαν και όταν ήταν στο περιθώριο..! Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Φανταστείται τι θα γινόταν αν ακολουθούσαν τον δρόμο της αριστεράς (πλην ΚΚΕ) και μοίραζαν υποσχέσεις για παραδείσους..!

Οι ηγεσίες είναι βαθειά νυχτωμένες. Ο Αντώνης Σαμαράς λέει ότι θα βγάλει τις κουκούλες στους Χρυσαυγίτες…:

Φεύ..

ΜΑ δεν είναι άγνωστοι. Οπως δεν είναι άγνωστοι οι πολίτες που δηλώνουν ότι τους στηρίζουν..άγνωστοι..!

Στην Πελοπόννησο έχει φουντώσει η Χρυσή Αυγή. Είναι πλέον μόδα και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει..!

Και αυτό γιατί παίζει χωρίς αντίπαλο. Οι αντίπαλοι έχουν εγκαταλείψει το γήπεδο της πολιτικής και της Δημοκρατίας και κοιτούν να σιγουρέψουν τις καρέκλες και τις έδρες τους..!

Και αν προς τα αριστερά κινείται το ελιτίστικο κομμάτι του λαού , στα δεξιά πάει ο απελπισμένος λαός, χωρίς καμία ενδιάμεση στάση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ..και κοινοβουλευτική αριστερά..!

Υ.Γ.Στις δημοσκοπήσεις απαντά ο ένας στους 10…αλήθεια ξέρει κανείς τι σκέπτονται να κάνουν οι άλλοι εννέα;

Morias News

δεντροφύτεψη από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προσκαλεί τα μέλη του και τους φίλους του Συλλόγου στη Δεντροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ελαίας στις 25-4-2012.
Τονίζεται ότι η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου αισθάνεται την ..........

ανάγκη να ευχαριστήσει τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τζώνη Νικόλαο, τον Γυμναστή και μέλος του Συλλόγου Χήναρη Παναγιώτη καθώς και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Κατσαρελάς

ΕΓΚΑΙΝΙΑ – ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου χώρου στον οποίο στεγάζεται πλέον το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Δήμου Τριφυλίας. Το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ που λειτουργούσε στο ισόγειο του δημαρχιακού καταστήματος Κυπαρισσίας μεταφέρθηκε στο στην οδό Νικ. Καλαντζάκου 3, στην Κυπαρισσία. Ο νέος χώρος είναι περισσότερο λειτουργικός αφού επιτρέπει σε κάθε τμήμα να έχει το δικό του χώρο και να συγκεντρώνεται κατά ενότητα όλος ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος μαζί με τα υλικά που απαιτούνται.

Το Εργαστήρι παρέχει μαθήματα σε όσους .........

το επιθυμούν είτε έχουν ταλέντο είτε απλό μεράκι για την τέχνη. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική παιδεία που λείπει τόσο από το σχολείο όσο και από την καθημερινή μας ζωή. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τμήματα διαφόρων κατευθύνσεων και επιπέδων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.
Στο Εργαστήρι αυτή τη στιγμή γίνονται μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες και μαθήματα σχεδίου σε εφήβους που ενδιαφέρονται να δώσουν εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών ή στην Αρχιτεκτονική. Τα παιδιά μέσα από την δημιουργική απασχόληση και τη ψυχαγωγία, μαθαίνoυν τη γλώσσα της Εικαστικής Δημιoυργίας. Εφαρμόζoυν τις αρχές των Εικαστικών Τεχνών σε μια πoικιλία τεχνικών, ανάλoγα με την ηλικία τoυς: Ζωγραφική με χρώμα σε μεγάλη επιφάνεια, χαρακτική, κατασκευές με διάφoρα υλικά, μάσκα. Eπίσης γνωρίζουν τους μεγάλους δημιουργούς μέσα από ασκήσεις. Τα ταλέντα πoυ θα αναδυθούν με τo πέρασμα τoυ χρόνoυ από τα παιδικά τμήματα, φιλοδοξούμε να απoτελέσoυν τη νέα γενιά εικαστικών καλλιτεχνών της Τριφυλίας.

Στις ευρύτερες δραστηριότητες του εικαστικού εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκθέσεων, διαλέξεων, επιμορφωτικών σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών με διάφορους φορείς ή δομές τις πόλης. Στόχος του είναι να συνεχίσει να δίνει την ευκαιρία σε νέους να έχουν μία άριστη καλλιτεχνική εκπαίδευση με χαμηλά δίδακτρα, ή απλά να δίνει την χαρά της δημιουργίας σε όσους την έχουν ανάγκη. Πρόκειται δε άμεσα να ξεκινήσουν και μαθήματα αγιογραφίας αφού είναι έτοιμος ο εξοπλισμός και για το τμήμα αυτό.

Το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ λειτουργούσε στο Δήμο Κυπαρισσίας από το 1996. Διαχρονικά προσπαθούσε να εμπλουτίζει συνεχώς τα προγράμματα του με καινούργια θέματα διδασκαλίας, έχοντας ήδη στο πρόγραμμά του τη ζωγραφική, χαρακτική, κατασκευές, ψηφιδωτό, ελεύθερο - προοπτικό σχέδιο. Στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ απασχολούνται δύο εικαστικοί καλλιτέχνες ο κ. Νίκος Ζαχαρίου και ο κ. Τάσος Αριδάς ο οποίος προσφέρει αφειλοκερδώς τις υπηρεσίες στα παιδιά που θέλουν να δώσουν εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών ή στην Αρχιτεκτονική. Επί πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στην οποία υπάγεται το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, έχει ζητήσει από τον ΑΣΕΠ την έγκριση πρόσληψης ενός κεραμίστα για να γίνονται και μαθήματα κεραμικής σε παιδιά και ενήλικες και στις τρεις μεγάλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας.
Στην έκθεση η οποία θα λειτουργήσει οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια πληθώρα έργων φιλοτεχνημένα από τους μαθητές του εργαστηρίου όλων των ηλικιών στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως έργα ζωγραφικής, κολλάζ και κατασκευές αλλά και κεραμικά.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια - έκθεση του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ του Δήμου Τριφυλίας, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 7.30 μμ (Νικ. Καλαντζάκου3 - Κυπαρισσία)

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.