Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Χαμηλά “παίζει” η τιμή του λαδιού

Στα 2,22 ευρώ παραδοτέο στην Ιταλία έχει κατρακυλήσει η τιμή του ελαιολάδου, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφορούν και στην αγορά της Μεσσηνίας.
Πράγμα που σημαίνει πως η τιμή στον παραγωγό είναι 2,12 ευρώ, δηλαδή 10 λεπτά πιο κάτω. Πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις “παίζουν“ και τιμές παραγωγού γύρω στα 2,20 και 2,25 ευρώ. Επίσης, σε συνεταιρισμό του νομού, στην πρώην επαρχία Καλαμάτας, προσέφεραν 2,50 ευρώ για ελαιόλαδο ΠΟΠ, πριν λίγες ημέρες, αλλά η προσφορά δεν έγινε δεκτή.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών εξακολουθεί να αγοράζει με 2 ευρώ προκαταβολή, αλλά μέχρι τώρα λίγες ποσότητες έχουν συγκεντρωθεί με το συγκεκριμένο σύστημα, καθώς είναι μικρή η ανταπόκριση του κόσμου, συνεταιρισμών και παραγωγών.

Πηγή: Ελευθερία

40% άυξηση στα έξοδα κίνησης των υπαλλήλων ΟΤΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (2/95080/0022) που υπογράφηκε στις 29/12/2008 δίνεται αύξηση 40€ το μήνα (με αναδρομική ισχύς από 1-1-2008) στο επίδομα των εξόδων κίνησης όλων των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' Βαθμού.

Πιο αναλυτικά η ΚΥΑ αναφέρει:

Τροποποιούμε την αριθμ. 2/50025/0022/3-10-2006 Απόφαση μας ως ακολούθως:
1. Καθορίζουμε τα μηνιαία κατ' αποκοπή έξοδα κίνησης του προσωπικού των ΟΤΑ α' βαθμού από 1/1/2008 σε τριακόσια εξήντα πέντε (365) ευρω μηνιαίως:

2. Το έξοδα κίνησης δεν καταβάλλονται για όσο διάστημα οι υπάλληλοι απουσιάζουν από την υπηρεσία τους
Δεν γίνεται περικοπή των εξόδων κίνησης στην καθ' έτος κανονική άδεια των δικαιούχων, στην άδεια κύησης και λοχείας και στις συνδικαλιστικές άδειες με εξαίρεση την περίπτωση που οι δικαιούχοι συνδικαλιστές μετακινούνται εκτός έδρας και τους καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση και έξοδα μετακίνησης.
Επίσης, από 1/7/2008 δεν γίνεται περικοπή στην εννιάμηνη άδεια ανατροφής παιδιού και στην αναρρωτική άδεια που χορηγείται κατά τις διατάξεις της παρ.2 του όρθρου 61 του ν. 3584/2007.

3. Η αποζημίωση αυτή βαρύνει αποκλειστικά τους οικείους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ και σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο τον κρατικό προϋπολογισμό, η δε καταβολή της θα γίνεται με ξεχωριστό τίτλο πληρωμής τμηματικό στο τέλος κάθε μηνός

4. Κατά τα λοιπά η αριθμ. 2/50025/0022/3-10-2006 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1489/Β) εξακολουθεί να ισχύει.

5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΚΟΣ,

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ

Πηγή: Δημότης blog

Αντίδραση της οικογένειας Μαντζούνη για τα Μ.Μ.Ε.

Την αντίδραση της οικογένειας του άτυχου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, προκάλεσε η “επιδρομή” των μέσων ενημέρωσης στην Κυπαρισσία που κατακλύσθηκε τις τελευταίες ημέρες από τηλεοπτικές κάμερες και πολλές φορές με απ’ ευθείας συνδέσεις.
Συγγενείς του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ζήτησαν δημοσίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνούν, προκειμένου να ησυχάσουν και να σταθούν δίπλα στον άνθρωπό τους.

Την ίδια ώρα συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της Κυπαρισσίας, παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της υγείας του 21χρονου αστυνομικού που χαρακτηρίζεται από φίλους και γνωστούς ως ένα ήσυχο, πρόσχαρο και εργατικό παιδί.

Πηγή: Ελευθερία

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΑΝΗ 1-1 Καλό τεστ και για τους δύο

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες αργά το απόγευμα στο γήπεδο του Κορδία, Πανιώνιος και Εράνη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ήταν ένα καλό τεστ και για τις δύο ομάδες ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, για τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν.

Ο Πανιώνιος τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες παραπάνω.
Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος και ο συνεργάτης του Αποστόλης Γαϊτάνης έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσία των παικτών που χρησιμοποίησαν καθ‘ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Ικανοποίηση υπάρχει και στην τεχνική ηγεσία της Εράνης για την εικόνα που έδειξαν όλα τα παιδιά στο χθεσινό φιλικό, που ήταν και το μοναδικό που έδωσαν στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Μάλιστα αποτέλεσε ένα καλό τεστ πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή στην έδρα της η φιλιατρινή ομάδα.
Να σημειωθεί ότι στη αρχική 11άδα αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Ηλίας Τσιριγώτης, στο πρώτο του ματς με τη φανέλα της Εράνης.
Στο σκορ προηγήθηκε η Εράνη με σουτ του Νικολόπουλου στο 70’.
Οι “κυανέρυθροι“ απάντησαν 10 λεπτά αργότερα με ψηλοκρεμαστό σουτ του Π. Καλόμαλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Σιώτος, Καραμούζης, Στυλιανόπουλος, Ηλιόπουλος, Λιανός, Καμπεράι, Γιαννακόπουλος, Μοιρούλης, Καναλουπίτης, Γ. Καλόμαλος, Ψαρράς.

Επαιξαν και οι
Π. Καλόμαλος, Μπελαούρης, Καλογερόπουλος, Κολυβάρης, Μάραντος, Μήτρος, Τζους, Φ. Σπύρος, Π. Σπύρος, Σκαρπέτης.



ΕΡΑΝΗ:
Αθανασόπουλος, Γιάννης, Μουχίκας, Ανδρεόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Σπυρόπουλος,Κώτσος, Κορμπής, Ανεστόπουλος, Χ. Ντινιώτης, Τσιριγώτης.

Επαιξαν και οι
Αλεξανδρόπουλος, Αδαμόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Ηλ. Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Πιχιγιόνι, Αναστασόπουλος, Νικολόπουλος, Τσώνης, Βαρούχας, Ασημακόπουλος, Παπαγιωτακόπουλος.

Δ‘ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές στα παιχνίδια των μεσσηνιακών ομάδων

H ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες στην Δ' Εθνική.
Τις Μεσσηνιακές ομάδες θα σφυρίξουν οι:

Εράνη - Πανηλειακός
Τασιγιαννάκης, Κότσιρος, Κύριος (Αρκαδίας)


Παπυργιακός - Τέλος Αγρας
Κέκελος, Τσάτσης, Κοτρώτσος (Αιτωλοακαρνανίας)

Μεσσηνιακός - ΑΟ Κάστρο
Μινάι, Μαγουλάκης, Γκλιάτης (Αν. Αττικής)

Πηγή: ΕΠΟ

Πείτε όχι στις ληστείες των τραπεζών - Διαβάστε να προστατευθείτε

Χρεώσεις και πρακτικές των τραπεζών που έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές από τα δικαστήρια και τις οποίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ :

Οι παρακάτω πρακτικές και χρεώσεις των τραπεζών κρίθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια:

Αποφάσεις Δικαστηρίου

Για τις καταθέσεις

Είσπραξη προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Επιβολή εξόδων κίνησης σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου (ή τρεχούμενους) μετά την 4η πράξη κάθε μήνα 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Επιβολή εξόδων τήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Μονομερής μεταβολή από την πλευρά της τράπεζας για τους όρους των λογαριασμών καταθέσεων 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Επιβολή εξόδων αδράνειας (0,6 ή 1 €) σε λογαριασμούς που δεν κινούνται για πάνω από 1,5 χρόνο 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Ο υπολογισμός των τόκων των ποσών των καταθέσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή που γίνεται η κατάθεση 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Για τις πιστωτικές κάρτες

Μονομερής αύξηση του επιτοκίου της πιστωτικής κάρτας, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στη σύμβαση 1219/2001, Άρειος Πάγος

Μονομερής αύξηση της συνδρομής της κάρτας 1219/2001, Άρειος Πάγος

Είσπραξη προμήθειας για την ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας 1219/2001, Άρειος Πάγος

Για τα στεγαστικά και λοιπά δάνεια...

Είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης για τη χορήγηση του δανείου 5253/2003, Εφετείο Αθηνών

Είσπραξη εξόδων φακέλου 5253/2003, Εφετείο Αθηνών

Μονομερής αύξηση του επιτοκίου στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο χωρίς κάποιο λογικό κριτήριο.

Παράνομη είναι επίσης η απαίτηση της τράπεζας για επιστροφή του δανείου αν δεν αποδεχθεί ο πελάτης την προσαρμογή του επιτοκίου 5253/2003, Εφετείο Αθηνών
Επιβολή εξόδων 50 € σε δανειολήπτες για να πάρουν βεβαίωση οφειλών 711/2007 κ 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Η καταγγελία της σύμβασης του δανείου από τη μεριά της τράπεζας σε περίπτωση καθυστέρησης οποιασδήποτε δόσης 5253/2003, Εφετείο Αθηνών

Ο υπολογισμός των τόκων του δανείου με βάση το έτος των 360 ημερών αντί για τις 365 ή 366 μέρες με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του δανειολήπτη 430/2005, Άρειος Πάγος

Η επιβολή χρονικού περιθωρίου (π.χ. 30 ημερών) στον πελάτη για να αμφισβητήσει τις χρεώσεις του, αλλιώς θεωρείται ότι τις κάνει δεκτές 1219/2001, Άρειος Πάγος

Τι μπορώ να κάνω;

1. Να αρνηθώ την επιβολή των παραπάνω όρων και εξόδων
2. Να διαμαρτυρηθώ εγγράφως στην Τράπεζα ζητώντας να μου επιστραφούν τα χρήματα που έχουν κρατηθεί παράνομα και να μην ισχύσουν οι καταχρηστικοί όροι
3. Να στείλω την έγγραφη διαμαρτυρία μου στη

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (Υπ. Ανάπτυξης)

Τηλ. 1520, fax 2103842642, 210-3829640,
Πλ. Κάνιγγος, 10181
και e-mail : info@efpolis.gr

Στο Συνήγορο του Καταναλωτή
Λεοφόρος Αλεξάνδρας 144, 114 71
Τηλ.: 210 6460612
210 6460862,
Fax.: 210 6460414,
E-mail: grammateia@synigoroskatanaloti.gr

4. Να επικοινωνήσω με την επιτροπή Ακρίβεια-stop της περιοχής μου για να αντιδράσουμε έμπρακτα στην αυθαιρεσία και την τοκογλυφία των τραπεζιτών!
Μας έλεγαν ότι δεν είχαν λεφτά
- για τα ασφαλιστικά ταμεία
- για τις συντάξεις
- για τους μισθούς
- για την παιδεία
- για την υγεία
- για το επίδομα θέρμανσης

ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΜΕ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!
- ΟΧΙ ΣΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΩΝ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!
- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !
- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !
- ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ – STOP

www.akribeia-stop.gr

Πηγή: Troktiko

Ζωντανές οι ελπίδες για τον Διαμαντή Μαντζούνη

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του 20χρονου Διαμαντή Μαντζούνη είναι οι θεράποντες γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού».

Τα χαμόγελα έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου πληθαίνουν καθώς όσο οι ώρες περνούν, τόσο αυξάνονται και οι ελπίδες να κερδίσει τη μάχη ο Διαμαντής. Σ’ αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι ο αιματοκρίτης του νεαρού αστυνομικού έχει σταθεροποιηθεί και δεν έχει υπάρξει καμία επιπλοκή.

Χθες, ο Διαμαντής υποβλήθηκε σε σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδείνωση της κατάστασής του και εάν όλα πάνε καλά, ίσως αργότερα μέσα στην ημέρα οι γιατροί αποφασίσουν να αποσωληνώσουν τον 20χρονο.

Στο πλευρό του Διαμαντή, βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς του, Νικολέτα και Αλέξανδρος, όπως και οι δύο του αδελφές, η Αριστέα και η Ελένη, που ζουν τον δικό τους Γολγοθά. Ψυχολόγοι του νοσοκομείου τους παρέχουν ειδική υποστήριξη.

Αργά χθες το απόγευμα, ο κουνιάδος του, Παναγιώτης Κόλλιας, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, παρακαλώντας τους να συμμεριστούν τον πόνο της οικογένειας, καθώς δέχονται αλλεπάλληλες κλήσεις, «όχι από ενδιαφέρον», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλλά για την τηλεθέαση».

Εκδηλώσεις συμπαράστασης

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», σε ένδειξη συμπαράστασης στον 20χρονο ειδικό φρουρό, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μακρής, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, καταδίκασε τη δολοφονική ενέργεια εναντίον του Διαμαντή Μαντζούνη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κρύφτηκε πίσω από τους αστυνομικούς, τους οποίους έκανε «σάκους του μποξ». Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του νεαρού ειδικού φρουρού.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των συναδέλφων του 20χρονου στο νοσοκομείο, έφθασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, αφενός για να ενημερωθεί, αφετέρου για να εκφράσει κι εκείνος με τη σειρά του τη συμπαράστασή του. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί αστυνομικοί αποδοκίμασαν τον Αρχιεπίσκοπο κατά την άφιξη του, ενώ συνάδελφοι τους φώναζαν "άξιος".

Κατάργηση αφορολογήτου για μικρομεσαίους

Αυξημένο φόρο καλούνται να πληρώσουν φέτος περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες μετά την κατάργηση του αφορολόγητου ποσού των 10.500 ευρώ, που εφαρμόστηκε τελευταία φορά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2007.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε τη Δευτέρα εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζει τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο επήλθαν σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, προκειμένου να εξασφαλισθούν έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό, που εμφανίζει «μαύρη τρύπα» 2,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, τα εισοδήματα που φορολογούνται από την άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος των:
ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσικοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα, θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 10% μετά την κατάργηση του αφορολογήτου.
Επίσης, με την ίδια μεθοδολογία θα φορολογηθούν τα εισοδήματα εμπόρων και βιοτεχνών.
Ωστόσο, το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι εξής κατηγορίες φορολογουμένων:

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση, που έχουν υποβάλει δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, για το έτος έναρξης και για τα δύο επόμενα της έναρξης έτη (δηλαδή για τρία οικονομικά έτη). Ειδικά, αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, που υπέβαλαν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, η παραπάνω εξαίρεση ισχύει για τρία ακόμη έτη με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας τους.

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, οι οποίοι έχουν τρία τέκνα και άνω τα οποία τους βαρύνουν. Επομένως, οι υπόψη φορολογούμενοι, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση, αν έχουν τρία τέκνα που τους βαρύνουν δικαιούνται το ατομικό αφορολόγητο ποσό των 10.500 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται με το αφορολόγητο ποσό των 10.000 ευρώ για τα τρία τέκνα τους, δηλαδή εξακολουθούν να έχουν συνολικό αφορολόγητο ποσό 20.500 ευρώ.

Πηγή: Επικαιρότητα

Το υπουργικό Χρηματιστήριο του ανασχηματισμού

(Κλίκ στην εικόνα γιθα πλήρες μέγεθος)




Από το Makelio Blogspot

Καλημέρα σας

ImageHost.org


Καλημέρα σας αγαπητοί αναγνώστες.
Ελαφρώς down είμαστε σήμερα μετά από ένα διήμερο κρεπάλης.
Κάτι η γιορτή μου προχθές κάτι οι Γιάννηδες χθες... Πέσανε μαζεμένα τα ποτά, οι επισκέψεις, τα φαγητά, οι συζητήσεις, οι αναλύσεις για διάφορα θέματα...
Έχουμε ένα κεφάλι καζάνι.

Ξεκινώντας την ημερα μας να γράψουμε ενα ανεκδοτάκι που ακούσαμε πρίν λίγο απο τον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM

Είναι λέει ο Κώστας ο Καραμανλής και γράφει γράμμα στον Αγιο Βασίλη.
Στο γράμμα του ο Κώστας λέει:
Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη θα ήθελα να κερδίσει το κόμμα μου στις εκλογές.
Ο Άγιος Βασίλης το διαβάζει προσεκτικά, σκέφτεται, και λέει:
«Ένα Ελαφάκι για τον Κωστάκη!»

Και ένα ακόμα.

Συναντώνται Καραμανλής και Παπανδρέου στον Δρόμο.
Ρωτάει ο Παπανδρέου τον Καραμανλή.

Βρε Κώστα μου είναι εκπληκτικός ο τρόπος που επιλέγεις υπουργούς.
Και λέει ο Καραμανλής.
Α δεν είναι τίποτα. Πριν τους δώσω υπουργείο τους κάνω ένα test εξυπνάδας.

Για παράδειγμα. Κάλεσα τον Βουλγαράκη και τον ρώτησα:
Ποιός είναι ο γιος του πατέρα ο οποίος δεν είναι αδελφός σου
Και μου λέει ο Βουλγαράκης Εγώ πρόεδρε. και του έδωσα το υπουργείο.

Το ακούει ο Παπανδρεου τρέχει στην Χαριλάου Τρικούπη και πιάνει τον Παπακωσταντίνου

Ποιός είναι αυτός που είναι γιος του πατέρα σου αλλά όχι Αδελφός σου.
Σκέφτεται ο Παπακωσταντίνου και ζητά από τον Παπανδρεου να πάει μισό λεπτό στην τουαλέτα.
Βγαίνει από το γραφείο του και βλέπει τον Πάγκαλο.
Ρε συ ποιός είναι ο γιος του πατέρα σου αλλά όχι Αδελφός σου?

Εγω του απαντά ο Πάγκαλος
Τρέχει στο Γραφείο του Παπανδρέου Ο Παπακωσταντίνου και λέει στον πρόεδρο εγώ.
Τι λες ρε βλάκα?
Ο Βουλγαράκης είναι.

Καλημέρα σας.