Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ν.Δ.: Υποψήφιος και ο Δ. Αβραμόπουλος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «έχουμε ιστορική υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη».

Αφού υπογράμμισε πως η παράταξη της ΝΔ χρειάζεται ελπίδα, ενότητα και προοπτική, επανέλαβε τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, τονίζοντας πως ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει.

Κάνοντας αναφορά στον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε: «Προσβλέπουμε στον Κ. Καραμανλή ως εγγυητή της πορείας μας προς το συνέδριο».

«Όλα αυτά τα χρόνια πολιτεύομαι χωρίς παρασκήνιο. Δύναμη μου εσείς, η κοινωνία» συνέχισε.

Καλώντας «όλες και όλους και ιδιαιτέρως τους νέους να .......

πορευθούμε μαζί για ένα νέο ξεκίνημα για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, απαλλαγμένη από τον επιζήμιο λαικισμό» ζήτησε στήριξη στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ.

Απευθυνόμενος στους ανθυποψηφίους του, τους κάλεσε να διεξάγουν τον αγώνα με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Αβραμόπουλου



Καταγγελία για καθηγήτρια του ΤΕΙ Καλαμάτας‏

Λάβαμε το παρακάτω mail απο αναγνώστρια του Φιλιατρά News.

"Γνωστή υπόθεση καθηγήτριας Λογιστικής ΟΤΑ στο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλαμάτας ταλανίζει χρόνια τους σπουδαστές του, της οποίας η παρουσία εκεί στερεί από τους ίδιους το Πτυχίο. Πρόκειται για χρόνια γνωστή υπόθεση στο ΤΕΙ και στην πόλη της Καλαμάτας, στην οποία όμως επίσης εδώ και χρόνια δεν παρεμβαίνει κανένα Ανώτερο Όργανο, εντός και εκτός ΤΕΙ, ενώ το θέμα βρίσκεται σε πλήρη γνώση όλων, έχοντας δημιουργήσει απίστευτη βραδυπορία αποφοίτησης όλων των σπουδαστών που παρακολουθούν το μάθημα στο 6ο εξάμηνο.

Ο φοιτητικός κόσμος της Καλαμάτας αγανακτισμένος αρκείται στο να παρακολουθεί την καθηγήτρια να δίνει εργασίες επιλεκτικά, να τους φακελώνει δηλώνοντάς το ευθέως ενώπιόν τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε τι εκδικητικές ενέργειες θα προβεί εάν .........

τολμήσουν να το καταγγείλουν σημειώνοντας τα ονόματά τους, κατά την εξέταση λέει τις απαντήσεις των θεμάτων σε αγόρια σπουδαστές, τιμωρεί με το βαθμό όσους τολμούν να ζητήσουν το λόγο, προσβάλλει τους σπουδαστές δημιουργώντας σε κάθε μάθημα καυγάδες, τα θέματα που βάζει -σύμφωνα με άλλους καθηγητές που τα λύνουν- δεν έχουν σωστή διατύπωση και γι' αυτό δεν μπορούν να τα λύσουν οι σπουδαστές (περνάει 5 στους 300 σταθερά κάθε εξάμηνο), και γενικώς αποτελεί βραχνά της δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς καμμία τιμωρία.

Γιατί κύριε Πρόεδρε του ΤΕΙ Καλαμάτας δεν επεμβαίνετε στη σαπίλα που δεν μας αφήνει να πάρουμε πτυχίο ;;;
Τι πρέπει να γίνει, να δημοσιοποιηθεί το θέμα στα κανάλια για να απολυθεί η συγκεκριμένη καθηγήτρια και να ανασάνει το Τμήμα ;;;
Τα στοιχεία της καθηγήτριας βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια όπου θεσμικού οργάνου αποφασίσει να επέμβει προτού κλείσουμε 10ετία ως αιώνιοι φοιτητές στο ΤΕΙ."

Αναγνώστρια.

ΣΧΟΛΙΟ
Κάντε την ρόμπα ξεκούμπωτη την μαντάμ. Τι περιμένετε???????
Τέτοιες πρακτικές μόνο με ρεζιλίκι βάζουν μυαλό.


DCA το φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει


Υπάρχουν θεραπείες για τον καρκίνο που το υπουργείο υγείας δεν θέλει να γνωρίζετε.
Παρακολουθήστε το βίντεο και σκεφτείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε για να σωθούν ζωές!
Διαδώστε αυτό το βίντεο όπου μπορείτε.
Βγήκε το νέο επαναστατικό φάρμακο για τον καρκίνο από ερευνητική ομάδα του Καναδά με προϊστάμενο έλληνα ερευνητή του εξωτερικού. Δραστική...

αντιμετώπιση των καρκίνων Πνεύμονα, Εγκεφάλου και Στήθους και δευτερευόντως άλλων μορφών, δίχως τις παρενέργειες της τυπικής χημειοθεραπείας. Εργαστηριακή επίτευξη συρρίκνωσης καρκινικών όγκων πάνω από 70%.

Εμποδίζεται να βγει στην αγορά και να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες επειδή το φάρμακο δεν είναι συμβατό με τους αμείλικτους νόμους του Καπιταλισμού του πλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών και της Νέας Τάξης.

Για μια ακόμα φορά οι έλληνες του εξωτερικού μεγαλουργούν και πρωτοστατούν στην μάχη εναντίον του καρκίνου.

Ιστοσελίδα του Δρ.Μιχαλάκη πάνω στο DCA Πανεπιστήμιο Αλμπερτα:
http://www.depmed.ualberta.ca/dca/

Τελευταία επιστολή του Δρ.Μιχαλάκη - Οκτώβριος 2008:
http://andromedios.blogspot.com/2009/...
Category: Science & Technology
Tags:
Φάρμακο εναντίον καρκίνου DCA DiChloroAcetate Έλληνες επιστήμονες Αλμπέρτα καρκινικά κύτταρα χημειοθεραπεία
Πηγή: Ενα e-mail της φίλης μου Κατερίνας



Θέλει Καποδίστρια 2 ο Παπανδρέου.....

Ακόμα δεν πρόλαβε η κυβέρνηση του κου Παπανδρέου να συσταθεί και ο Γιάννης Ραγκούσης (προφανώς υπο τις ευλογίες του Κου Παπανδρέου) θέλει να γίνει Παυλόπουλος Νο 2 και δη στην πιο κακοπαιγμένη του έκδοση.
Αφορμή η διοικητική μεταρρύθμιση που θέλει ο Κος παπανδρέου, μια μεταρρύθμιση για την οποία είχε ταχθεί αρνητικά όταν ήταν αντιπολίτευση και προσπαθούσε με χίλιους δυο τρόπους να γίνει πιο αγαπητός στον κόσμο.

Και να θυμίσω τι έλεγε όντας .........

αντιπολίευση στις 12 Σεπτεμβρίου 2008. 13 μηνες πρίν δηλαδή.

Όχι Παπανδρέου στον «Καποδίστρια 2»

"Την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, σχέδιο «Καποδίστριας 2», διατύπωσε τη Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «διοικητικό έγκλημα» για τη χώρα, το οποίο, όπως είπε, εάν συντελεστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «με το σχέδιο της κυβέρνησης προωθούνται απλές συνενώσεις, οι οποίες δημιουργούν σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ εκλεγμένων αρχόντων της Αυτοδιοίκησης» και προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες της ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ξανά την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο."

Πηγή: Αθήνα 984


13 μήνες μετά ο Κος Παπανδρέου θέλει να μεταρρυθμίσει διοικητικά την Ελλάδα.
Τα ίδια χάλια δηλαδή που ήθελε ο Παυλόπουλος.
Αλήθεια Κε Παπανδρέου Πότε λέγατε αλήθεια??? Τότε που ήσασταν αντιπολίτευση και λέγατε ότι είναι «διοικητικό έγκλημα» ο Καποδίστριας 2 ή τώρα που είστε Κυβέρνηση και ξεχάσατε αυτά που λέγατε 13 μήνες πρίν?????

ΠΟΤΕ ΚΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ????????

Κοιτάξτε καλύτερα να διορθώσετε όσο καλύτερα μπορείτε τη διαλυμένη οικονομία και Διαλυμμένη Ελλάδα που άφησε πίσω η κυβέρνηση του κουρασμένου και αφήστε τα φρου φρου και αρώματα.
Τα πρωτεύοντα είναι να ανακουφιστεί ο κόσμος από την φορομπηχτηκή πολιτική που έκανε ο κουρασμένος με την ανίκανη κυβέρνηση του.
Μπας και νομίζατε ότι επειδή το Φιλιατρά News σας στήριξε προεκλογικά θα σας γλύψει???
Θα φάτε πολύ πιο σκληρή κριτική από ότι έφαγε η κυβέρνηση του κουρασμένου. ΑΥΤΟ να το θυμάστε.

Αιρετοί περιφερειάρχες από τις εκλογές του 2010

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης θα γίνει την Πέμπτη στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ.

Η συνάντηση θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Δημήτρη Δράκου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης θα υλοποιηθεί σύντομα και ενδεχομένως πριν το τέλος του έτους. Το σχέδιο προβλέπει την θέσπιση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, την κατάργηση των νομαρχιών και την μείωση των δήμων όλης της χώρας από 1.030 που είναι σήμερα σε 350. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα υλοποιηθεί άμεσα, ενώ οι συγχωνεύσεις των δήμων θα γίνουν με χρονικό ορίζοντα το 2014.

Αυτό σημαίνει ότι το Νοέμβριο του 2010 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των ...........

αιρετών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των δημοτικών συμβουλίων που αντιστοιχούν στο σημερινό αριθμό των δήμων.

Εκλογές για τα δημοτικά συμβούλια που θα προκύψουν μετά τις συνενώσεις δήμων θα γίνουν το 2014.
Οσον αφορά τον αριθμό των περιφερειών υπάρχουν δύο απόψεις. Σύμφωνα με την πρώτη οι περιφέρειες θα μειωθούν σε 6.
Σύμφωνα με τη δεύτερη θα παραμείνουν 13 γιατί αν υπάρξει αλλαγή των σημερινών διοικητικών ορίων θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των περιφερειακών έργων από το ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα” οι περιφέρειες θα παραμείνουν 13.
Σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτεύουσα την Τρίπολη.
Αν τελικώς όμως μειωθεί ο αριθμός των περιφερειών θα συγχωνευτούν οι σημερινές Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου σε μία ενιαία η οποία θα έχει έδρα μάλλον την Πάτρα ή την Τρίπολη.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναφορικά με τον αριθμό των δήμων που θα λειτουργήσουν μετά τις συγχωνεύσεις υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) είχε προτείνει να δημιουργηθούν 6 δήμοι. Η μειοψηφία του ΙΤΑ είχε αντιπροτείνει να δημιουργηθούν 9 δήμοι.
Σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας θα δημιουργηθούν οι δήμοι που θα προκύψουν από την συγχώνευση:

1. Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών.
2. Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Τρικόρφου, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος.
3. Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας, Χιλιοχωρίων.
4. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα.
5. Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Τριπύλας.
6. Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας.

Η πρόταση της μειοψηφίας προβλέπει να δημιουργηθούν οι δήμοι:

1. Καλαμάτας, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών.
2. Αβίας, Λεύκτρου.
3. Μεσσήνης, Ανδρούσας, Τρικόρφου, Ιθώμης, Αριστομένους.
4. Πεταλιδίου, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα.
5. Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας.
6. Φιλιατρών.
7. Γαργαλιάνων, Νέστορος.
8. Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Τριπύλας.
9. Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας

Πηγή: Ελευθερία

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Στα 55 λεπτά το λίτρο αναμένεται να ανοίξει η τιμή του

Κοντά στα 55 λεπτά το λίτρο αναμένεται να ανοίξει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου.

Οι φετινές τιμές είναι χαμηλότερες από τις περυσινές, ενώ αποκλίσεις θα υπάρξουν για τους κατοίκους απομακρυμένων περιοχών.

Επίσης, οι τιμές είναι διαφορετικές ανάλογα με την ποσότητα των παραγγελιών.

Το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών εφιστά την αυξημένη προσοχή των πολιτών, που θα παραλάβουν πετρέλαιο εν όψει της χειμερινής περιόδου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Σε ανακοίνωση του, συμβουλεύει του ......

καταναλωτές προκειμένου αυτοί να μην πέσουν θύματα κλοπής. Συγκεκριμένα σημειώνει:

- Να κάνουν σύγκριση τιμών μετά από έρευνα αγοράς.

- Είναι αναγκαίο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείται συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.

- Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο και πόσο μετά την παράδοσή του.

- Στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός του βυτιοφόρου να αναγράφεται το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του.

Επίσης, στην απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, ποσότητα, ώρα παράδοσης κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουν τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

- Τέλος για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη εκτός από την ένδειξη του μετρητή και τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.

- Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή με μία μεταλλική βέργα για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό (έναν πόντο) του ύψους της.

Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των λίτρων που αντιστοιχούν σε ένα εκατοστό (ένα πόντο) ύψους της δεξαμενής το ΕΛΚΕΚΑ αναφέρει:

Για παράδειγμα, παίρνουμε μια δεξαμενή με διαστάσεις 2 μέτρα μήκος, 1,25 μέτρα πλάτος, 1,25 μέτρα ύψος. Ο όγκος της παραπάνω δεξαμενής είναι, 2 χ 1,25 χ 1,25 = 3,125 κυβ. μέτρ. Άρα αυτή η δεξαμενή χωράει 3.125 λίτρα.

Αφού στα 125 εκατοστά (όλο το ύψος της δεξαμενής) αντιστοιχούν 3.125 λίτρα, στο ένα εκατοστό του ύψους αντιστοιχούν 3.125: 125=25 λίτρα.

Επομένως, αν η δεξαμενή είχε μέσα 12 εκατοστά πετρελαίου πριν από την παράδοση και 102 εκατοστά πετρελαίου μετά την παράδοση, τότε πρέπει να πληρωθούν (102-12) χ 25 = 2.250 λίτρα πετρελαίου.

Πηγή: in.gr

Μείωση στο μισό των δόσεων καρτών και καταναλωτικών δανείων

Μειώστε στο μισό τις δόσεις σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια.Τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπων βρίσκονται και πάλι στο φόρτε τους καθώς πληθαίνουν οι δανειολήπτες που επιλέγουν τη λύση της μεταφοράς υπολοίπων.

Διότι ενώ το μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών διαμορφώθηκε στο 14,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, υπάρχουν προγράμματα μεταφοράς υπολοίπων πιστωτικών καρτών στο 5,9%.

Τα προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών .........

προσφέρονται με χαμηλά επιτόκια, καθώς σ΄ αυτό βοηθούν τόσο το χαμηλό επιτόκιο του ευρώ που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο 1%, όσο και το euribor τριμήνου που έχει υποχωρήσει στο 0,74%.

Και καθώς τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι τράπεζες έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν χαμηλότοκα δάνεια μεταφοράς υπολοίπων, καθώς με τον τρόπο αυτό και τις χορηγήσεις τους αυξάνουν, αλλά και «περιορίζουν» τον κίνδυνο των επισφαλειών.

Την ώρα λοιπόν που το μέσο επιτόκιο στα καταναλωτικά δάνεια διαμορφώνεται σήμερα στο 13% με 14% τα δάνεια αναχρηματοδότησης οφειλών έχουν επιτόκια που ξεκινούν από το 7% με 8%.

Οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες στις πιστωτικές κάρτες, οι οποίες έχουν ονομαστικά επιτόκια από 16,5% και άνω, ενώ στα προγράμματα μεταφοράς το επιτόκιο ξεκινά από το 5,9% μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του μεταφερόμενου ποσού. Παράλληλα υπάρχουν και τράπεζες που προσφέρουν άτοκη περίοδο μεταφοράς υπολοίπων διάρκειας 1 έτους, όμως στη συνέχεια το ποσό εκτοκίζεται με το εκάστοτε ισχύον της τράπεζας.

Με τα προγράμματα αναχρηματοδότησης ο δανειολήπτης κερδίζει, αφού μπορεί να στο μισό το επιτόκιο του και ταυτόχρονα να «ψαλιδίσει» σημαντικά τη μηνιαία δόση του. Αν μάλιστα αυξηθεί και η διάρκεια του δανείου, μπορεί η δόση να μειωθεί περαιτέρω.

Ειδικότερα, εκείνος που έχει λάβει καταναλωτικό δάνειο ύψους 20.000 ευρώ με 5ετή διάρκεια και επιτόκιο 12% πληρώνει το μήνα δόση 445 ευρώ. Αν επιλέξει να μεταφέρει την οφειλή του σε άλλη τράπεζα με επιτόκιο π.χ. 7% τότε θα περιορίσει τη δόση του στα 390 ευρώ. Κερδίζει δηλαδή 55 ευρώ το μήνα.

Στην περίπτωση τώρα που ένας δανειολήπτης οφείλει 30.000 ευρώ σε 2 καταναλωτικά δάνεια 5ετούς διάρκειας-, με μέσο επιτόκιο 12,5% πληρώνει το μήνα δόση 675 ευρώ.

Αν μεταφέρει τις οφειλές του και περιορίσει το επιτόκιο του στο 7% η δόση του θα μειωθεί στα 594 ευρώ, έχει δηλαδή 81ευρώ κέρδος το μήνα.

Αν μάλιστα προχωρήσει στη λύση της μεταφοράς με προσημείωση ακινήτου, τότε έχει ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής. Δηλαδή το επιτόκιο μπορεί να μειωθεί στο 5% και η διάρκεια να επιμηκυνθεί στα 10 χρόνια που σημαίνει ότι η μηνιαία δόση περιορίζεται στα 345 ευρώ.

Στις πιστωτικές κάρτες τώρα, το μέσο επιτόκιο ξεπερνά το 16%, με τα επιτόκια στα προγράμματα μεταφοράς να ξεκινούν από το 5,9% (6,5% τελικό μαζί με την εισφορά του 0,6%).
Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής που έχει οφειλές από κάρτες ύψους 10.000 ευρώ πληρώνει περισσότερα από 1.600 ευρώ το χρόνο μόνο για τόκους. Μεταφέροντας τα υπόλοιπα του σε κάρτα με επιτόκιο 5,9%, πληρώνει αυτομάτως 1.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο σε τόκους.

Πηγή: Ημερησία

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων από το Υπ. Οικονομικών

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων, 26 και 52 εβδομάδων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, προχωρά σήμερα το υπουργείο Οικονομικών με τη μέθοδο της δημοπρασίας, στην οποία συμμετέχουν τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές ως βασικοί διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Το υπουργείο θα προχωρήσει σε νέα έκδοση εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, στις 20 Οκτωβρίου 2009.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τους τίτλους αυτούς θα μπορούν να προμηθευτούν και φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.

Η απόκτηση των τίτλων από τα φυσικά πρόσωπα θα μπορεί να γίνει είτε μέσω δημόσιας ...........

εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρία κατά ανώτατο ποσό έως 15.000 ευρώ για κάθε ιδιώτη, ενώ η περίοδος εγγραφών ξεκίνησε από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και διαρκεί έως και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, καθώς και μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 για απεριόριστα ποσά, αλλά στην τιμή που θα καθορίζουν οι Τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες.

Πηγή: Express

Υπό κατάληψη σχολείο στην τρίπολη και άλλα σε «αναβρασμό»

Από χθες το απόγευμα υπό κατάληψη τελεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης ενώ σε αρκετά Λύκεια της πόλης οι μαθητές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προβούν σε κατάληψη των σχολείων τους το Σαββατοκύριακο.

Με δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας, Ευάγγελος Τσεκούρας ανέφερε ότι υπάρχει αναβρασμός στα σχολεία της Τρίπολης κι έχει ζητήσει εγγράφως από τον Δήμο να αλλάξει το ωράριο εργασίας των σχολικών φυλάκων, σε όσα σχολικά συγκροτήματα υπηρετούν, προκειμένου να μην κατορθώσουν οι μαθητές να τα καταλάβουν. Επεσήμανε επίσης το παράδοξο ότι ενώ το 2ο ΕΠΑΛ Τρίπολης βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το 1ο που τελεί υπό κατάληψη, τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

Ο κ. Τσεκούρας ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται περί φύλαξης των σχολικών κτιρίων από ........

αλλοδαπούς, είπε ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψή του κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι σε σύσκεψη που έγινε χθες με τους διευθυντές των σχολείων, τους επεσήμανε ότι η πρόσληψη φύλακα γίνεται από τη σχολική επιτροπή κι αφού ρωτηθεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιδείνωση καιρού. Βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, πτώση της θερμοκρασίας, αρχικά από το βορρά και συνέχεια προς το νότο, καθώς και ανέμους 8-9 Μποφόρ στα πελάγη.

Για την Αττική, ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική ........

πτώση. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Την ίδια ημέρα, στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανότητα για λίγες βροχές υπάρχει στη βορειοδυτική Ελλάδα, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, αλλά το σκηνικό δεν θα αλλάξει πολύ το Σάββατο, οπότε αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 13ης Οκτωβρίου 2009

Ele13.jpg (640 KB) 8arr13.jpg (238 KB)



This is it. Το νέο τραγούδι του Michael Jackson.

Λίγους μήνες μετά το θάνατο του Michael Jackson κυκλοφόρησε ένα νέο του τραγούδι.

Το νέο single του Jackson, που τιτλοφορείται "This Is It", κυκλοφόρησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του βασιλιά της pop και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Το τραγούδι ξεκινάει με τους στίχους: "Αυτό είναι. Εδώ στεκόμουν. Είμαι το φως του κόσμου. Αισθάνομαι υπέροχα".

Στα φωνητικά του τραγουδιού συμμετέχουν τα αδέρφια του Michael Jackson, όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν το ηχογράφησαν μαζί ή μετά το θάνατο του διάσημου τραγουδιστή τον περασμένο Ιούνιο.

Καμία πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή σχετικά με το πότε δημιουργήθηκε το τραγούδι και πότε το ηχογράφησε ο Michael Jackson.

Το νέο single θα συμπεριλαμβάνεται στο διπλό άλμπουμ του Michael Jackson, που τιτλοφορείται "This Is It", και θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO CLIP