Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μένουμε Ελλάδα. Μένουμε Φιλιατρά





Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν. Το Γαλλικό Πρακτορείο απέδειξε ότι είναι προϊόν φωτομοντάζ

Πλαστή αποδεικνύεται η φωτογραφία του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν που μετέδωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η φωτογραφία του παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος δεν είναι του ηγέτη της Αλ Κάιντα, διευκρίνισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η φωτογραφία προβλήθηκε από τηλεοράσεις και δικτυακούς τόπους ανά τον κόσμο πριν αποσυρθεί.

Τα περισσότερα από αυτά είχαν .........

διευκρινίσει ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

«Ηταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.

«Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε», προσέθεσε ο Τζαουάντ.

Ολα τα πακιστανικά δίκτυα απέσυραν από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία με ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν.

«Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά ότι πρόκειται για μοντάζ», δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι η εικόνα ήταν πλαστή. «Ουδείς Αμερικανός, ούτε πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της», προσθέτει το δίκτυο.

Το βήμα

Αρθρο - Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη: Κρατείστε τη στολή, όχι τη ρόμπα

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,

Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Οπότε ας αφήσουμε τις πλάκες ........

και ας μιλήσουμε σοβαρά. Θεωρείτε σοβαρό, έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρίσκονται στα διόδια και να γράφουν, όχι αυτούς που βλέπουν να μην πληρώνουν διόδια, αλλά αυτούς που εγκλωβίζουν μέσα στις μπάρες οι εργολάβοι; Γνωρίζετε φαντάζομαι, πως το να κλείνει κάποιος με μπάρες τον δρόμο, είναι παρακώλυση συγκοινωνιών και είναι αδίκημα. Οι μπάρες των διοδίων για λόγους ασφάλειας, αλλά και με βάση όσα αναφέρει το Σύνταγμα των Ελλήνων, δεν μπορούν να απαγορεύουν τη διέλευση σε δημόσιο δρόμο. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην πληρώσει και να του κάνει αγωγή η εταιρεία των διοδίων ή να τον γράψει ο Αστυνομικός. Αυτό είναι διαφορετικό απ’ το να κλειδώνουν τις μπάρες στα διόδια και να περιμένουν τον αστυνομικό να γράψει τον εγκλωβισμένο.

Και καταλαβαίνετε φαντάζομαι, πως είναι διαφορετικό το «διαφυλάττω την νομιμότητα» από το «εξυπηρετώ τους εργολάβους και τις εταιρείες», μετατρέποντας τους έλληνες αστυνομικούς σε εισπράκτορες

Την Κυριακή 1η Μαΐου βρέθηκα στα διόδια του Ρίο. Δήλωσα πως δεν πληρώνω τα συγκεκριμένα διόδια γιατί είναι παράνομα τοποθετημένα. Ο δρόμος δεν είναι Εθνικός, αλλά καρμανιόλα με μια λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικά, φωτισμό και 50 νεκρούς το χρόνο. Δεν υπάρχει εναλλακτικός ασφαλής παράδρομος όπως ορίζουν οι ίδιες οι συμβάσεις (έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2009). Δεν μπορεί κάποιος να εισπράττει διόδιο (ανταποδοτικό τέλος) για έναν δρόμο που δεν έχει γίνει και πληρώνεται ήδη για να γίνει από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη βενζίνης. Για να μην μπούμε στην πολιτική διάσταση του θέματος όπου οι εργολάβοι με 10% συμμετοχή εμφανίζονται ως επενδυτές. Επίσης από τις 4 Απριλίου όπως καλά ξέρετε, η είσπραξη διοδίων σε δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι παράνομη.

Όπως και να έχει αρνήθηκα να πληρώσω διόδια και ζήτησα να μου ανοίξουν την μπάρα και αν ήθελε μπορούσε η Εταιρεία να κινηθεί εναντίον μου. Μπορούσε επίσης οποιοσδήποτε αστυνομικός να μου έκοβε πρόστιμο αν με έβλεπε να το κάνω. Αντ’ αυτού με εγκλώβισαν στην μπάρα. Η μπάρα ήταν κλειδωμένη και δεν υποχωρούσε με το σπρώξιμο, όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας. Περίμενα εγκλωβισμένος μέχρι να έρθει Αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν λίγο παραπέρα για αυτό το λόγο.

Έδωσα το αντίτιμο του διοδίου, πήγα στην άκρη και ζήτησα από τον Αστυνομικό να πιστοποιήσει πως οι μπάρες είναι επίτηδες μπλοκαρισμένες και παρακωλύονται οι συγκοινωνίες. Ο αστυνομικός είπε πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αν και λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει πως θα μηνύσει εμένα για παρακώλυση.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι συμβαίνει, γιατί το ξέρετε καλά. Χρειάζεται όμως να σας πω, πως προτιμώ την Ελληνική Αστυνομία με στολή, στο έργο της υπεράσπισης του πολίτη και των δικαιωμάτων του από τη στολή του υπαλλήλου των εργολάβων και προφανώς τη «ρόμπα».

Τη μέρα που οι αστυνομικοί στο Ρίο περιφρουρούσαν την καταβολή των διοδίων και όχι τη νομιμότητα, ένας πυροσβέστης έπεσε νεκρός κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν αστυνομικοί: Να εμποδίσει μια ληστεία. Βλέπετε οι αστυνομικοί ήταν στα διόδια και έκαναν τον εισπράκτορα.

Επίσης θέλω να σας ρωτήσω, αν αληθεύει η πληροφορία πως οι εργολάβοι έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και τις δωρεές περιπολικών στους δρόμους που αστυνομικοί περιφρουρούν τα συμφέροντά τους. Αν είναι έτσι, δεν μιλάμε για νόμους ούτε για νομιμότητα.

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας, προστατεύστε πρώτα και κύρια τους αστυνομικούς σας. Δεν τους αξίζει να φυλάνε γήπεδα επιχειρηματιών και διόδια εργολάβων. Τιμήστε τη στολή σας.

Και επειδή σας γνωρίζω και προσωπικά, πιστέψτε με, δεν σας πάει η ρόμπα…

Το κουτί της Πανδώρας

Π. Τατούλης προς Super Market: Βάλτε τα Πελοποννησιακά Προϊόντα στα ράφια σας. Θα διασφαλίσουμε την ποιότητα μέσα από την εντατικοποίηση των ελέγχων».

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο ΠΕΤΡΑΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Πέτρου Τατούλη και των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κας Ντίνας Νικολάκου και κου Ανδρέα Πουλά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, με τους εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων Super Market καθώς και με εκπροσώπους μεμονωμένων καταστημάτων εμπορίας τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αντικείμενο της συνάντησης ............

αποτέλεσε η «Ανάδειξη και Προώθηση των Πελοποννησιακών Προϊόντων», με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους για την παρουσία τους και τους κάλεσε να συμμετάσχουν σε αυτόν τον ελεύθερο διάλογο που εγκαινιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κοινό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη «υπάρχει μια νέα λογική, η οποία ασφαλώς και δεν είναι παρεμβατική στην ελεύθερη αγορά, αλλά δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία προκειμένου γρήγορα να αρχίσουμε να πετυχαίνουμε το στόχο μας που είναι μια αυτόνομη, ισχυρή τοπική οικονομία». Καταλήγοντας, ζήτησε από τους παριστάμενους στη συνάντηση να μεταφέρουν στις διοικήσεις τους την πρόθεση της αιρετής Περιφέρειας να αναλάβει σημαντικό ρόλο τόσο στην προώθηση των πελοποννησιακών προϊόντων όσο και στην διαφύλαξη της ποιότητας και των υπηρεσιών και των προϊόντων μέσα από την εντατικοποίηση των ελέγχων. Ως εκ τούτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την τοποθέτηση των Πελοποννησιακών προϊόντων σε περίοπτες θέσεις στα ράφια των πελοποννησιακών καταστημάτων και την διευκόλυνση της πρόσβασης των Πελοποννήσιων παραγωγών απευθείας στους αρμόδιους των super market για τις τοποθετήσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος των δικτύων που αναλαμβάνουν την διαμεσολάβηση και επιβαρύνουν την τελική τιμή των προϊόντων, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα τους.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε με έμφαση ότι ο εξορθολογισμός της αγοράς περνά μέσα από την καλή σχέση του ενός φορέα με τον άλλο και ότι η τοποθέτηση αγροτικών και οικογενειακών προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων θα προσφέρει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης αυτής της σχέσης.

Μετά την τοποθέτηση του κάθε εκπροσώπου πάνω στις συνθήκες της αγοράς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τη σταθερή του πολιτική βούληση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Οι παρεμβάσεις θα έχουν ξεκάθαρο στόχο την ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας, ενώ οι απαραίτητες συνεννοήσεις θα γίνουν με καθαρούς όρους, φερεγγυότητα και θα έχουν ως σημαντικότερο παράγοντα τα Επιμελητήρια. Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την καίρια παρέμβαση της Περιφέρειας σχετικά με το εγχείρημα θεσμοθέτησης του brand name “Πελοπόννησος”, ενώ διευκρίνισε ότι έργο της περιφέρειας είναι και η ισχυροποίηση της «πελοποννησιακής συνείδησης καταναλωτή». «Η πολιτική μου διαδρομή είναι γνωστή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, για να καταλήξει: «Σκεφτείτε ένα κίνημα Πελοννήσιων καταναλωτών με ισχυρό σύνθημα την στήριξη της δικής μας τοπικής οικονομίας. Αλλά θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να φτάσουμε εκεί. Θα επιτύχουμε καλές λύσεις με κατανόηση και συνεργασία».

Στόχος της πολιτικής της νέας Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η τοποθέτηση εξαιρετικών προϊόντων στα μεσαία και πάνω ράφια των Super Market και η προώθησή τους παντού, ακόμα και στην ομογένεια. Η εξασφάλιση της φερεγγυότητας της ποιότητας θα μειώσει σε τοπικό επίπεδο ακόμα περισσότερο το κόστος της προώθησης.

Τα επιμελητήρια θα αναλάβουν την ευθύνη του παρατηρητηρίου των τιμών και των προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να συνδράμουν την αποτελεσματικότητα του ελέγχου της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι δρομολογούνται εξελίξεις στο θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, με τη σκέψη να καταστεί εμπορικός κόμβος εξαγωγής των Πελοποννησιακών προϊόντων και να δέχεται και πτήσεις charter. Στο μείζον θέμα για τους παραγωγούς, αυτό της ετικέτας των προϊόντων που διαθέτουν στα Super Market, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν αυτά να τυποποιούνται στο όνομα οποιασδήποτε αλυσίδας, καθώς δημιουργείται αντίφαση, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος την απόφασή του να στηρίξει αυτή τη συνεργασία χωρίς καμία προσπάθεια πίεσης, αλλά στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και ανυπόκριτου διαλόγου, ως μόνο μέσο να διασωθεί ο τόπος μας σε αυτήν την κρίσιμη καμπή. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση προκειμένου να καταγραφεί η εξέλιξη στις συνεννοήσεις που έχουν ήδη εκκινήσει με διευρυμένο κύκλο συνομιλητών.

Κακά μαντάτα απο το kopanakinews. Καταργούν τελικά το γυμννάσιο Κοπανακίου ενω αρχικά έλεγαν να το συγχωνεύσουν.

Κακά μαντάτα έρχονται από το Κοπανάκι και συγκεκριμένα από το Kopanaki News.
Σε σημερινό του Δημοσίευμα, αποκαλύπτει ότι τελικά η κυβέρνηση καταργεί αντι να συγχωνεύσει το Γυμνάσιο του Κοπανακίου με της Κυπαρισσίας.
Τονίζουμε ενα κτήριο που ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρήματα του Ελληνικού λαού. Αυτές τις σκέψεις κάνει η Υφυπουργός παιδείας Κ. Χριστοφιλοπούλου με την Υπουργό κ. Άννα bilderberg Διαμαντοπούλου.

Η Δημοσίευση του kopanaki News αναφέρει:........

Άλλο ένα …βρώμικο χτύπημα για το Κοπανάκι. Διαβάστε την εφημερίδα της Κυβερνήσεως και …ντραπείτε για την ψήφο σας. Το σκεπτικό είναι απλό. Αντί να συγχωνέψουν το Γυμνάσιό μας, με το γειτονικό του Δωρίου, οπότε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την έδρα μιας και πήγε το Λύκειό μας εκεί και έχουμε πολύ καλύτερες υποδομές, μας καταργούν. Οπότε λογικά αρκετοί γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους στο κοντινό χωριό, παρά στην μακρινή Κυπαρισσία. Με τις ... υγείες μας.


Και παρουσιάζει και το ΦΕΚ 440 Τεύχος Β 18 Μαρτίου 2011 σελίδα 6547



Ικανοποίηση στην ομάδα για το θετικό απότελεσμα αλλά κρατάνε χαμηλούς τόνους.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Εράνης καθώς το τρίποντο που απέσπασε η ομάδα από την Σπάρτη το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών και την έφερε πολύ πιο κοντά στην παραμονή της στην Δ' Εθνική.

Ωστόσο η Εράνη θέλει ένα ακόμα τρίποντο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στο επόμενο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής. Όμως μέχρι να επιτευχθεί αυτό όλοι στην ομάδα κρατάνε χαμηλούς τόνους.
Μπορεί να χάρηκαν όλοι με το ........

τρίποντο, μπορεί η ομάδα να είναι κατα 90% και στο επόμενο πρωτάθλημα της Ερασιτεχνικής κατηγορίας όμως οι παίκτες καλούνται να ξεχάσουν άμεσα το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου και να διεκδικήσουν ότι μπορούν στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Εθνικό Σαγέϊκων.

Τόσο ο προπονητής της ομάδας κ. Θεόδωρος Ανδρεόπουλος όσο και οι παράγοντες επιζητούν την πειθαρχία των παικτών το καθαρό τους μυαλό την ώρα του αγώνα και ατό θα τονίσει ο προπονητής της ομάδας στους παίκτες σήμερα στην προετοιμασία που θα ξεκινήσει σήμερα.
Το Σάββατο μετά τον αγώνα με την Σπάρτη ο Θεόδωρος Ανδρεόπουλος σε δήλωση που παραχώρησε στο Φιλιατρά News ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουμε εκπληρώσει το στόχο μας. κάναμε μια μεγάλη νίκη με ένα άνετο σκορ που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.
Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση, θα μπορούσαμε να βάλουμε και ένα τρίτο γκολ και να ήμασταν πιο ήρεμοι.

Αυτο που κοιτάμε είναι το επόμενο παιχνίδι στα Σαγέϊκα που θέλουμε εκεί να τελειώσουμε την υπόθεση παραμονή μας. Αν κερδίσουμε με 50 βαθμούς μένουμε 100% στην κατηγορία. Θέλουμε να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την κατηγορία για να φύγει η πίεση των ποδοσφαιριστών μου.

Εράνη Φιλιατρών

Είναι νεκρός ο Λάντεν ή όλο αυτό είναι μια μούφα των Αμερικανών?????

Ενδιαφέρουσα θα μπορούσε να είναι η ιστορία με τον θάνατο του Μπιν Λάντεν αν είχε όλα αυτά τα πειστικά στοιχεία που δεν θα μπορούσε κανένας να αμφισβητήσει.
Εμένα πάντως μου βρωμάει πολύ η υπόθεση. ΑΜΦΙΒΑΛΩ ότι ο Μπίν Λαντεν είναι νεκρός.

Γιατι δεν δώθηκε Video στην δημοσιότητα .......

που να καταγράφει την επιχείρηση και πολυ περισσότερο τους πυροβολισμούς ή οτιδήποτε άλλο έκαναν προκειμένου να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν?
Αντί για Video κυκλοφόρησε μια αμφιβόλου εγκυρότητας και προέλευσης φωτογραφία η οποία απεικονίζει τον Λάντεν να έχει παραμορφωθεί.

Όποιος ξέρει από Photoshop, ξέρει ότι μπορεί ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ με το πρόγραμμα αυτό να βάλεις μια φωτογραφία και να δημιουργήσεις ουλές αίματα πληγές και γενικά παραμορφώσεις.
Να την κάνεις να φαίνονται τόσο αληθινά όλα αυτά που να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. ΞΕΡΩ ότι γίνεται αυτό.

Ερώτημα Δεύτερο. Αφού βρήκαν που έμενε ο Λάντεν Πόσο δύσκολο ήταν να καταγράψουν την επιχείρηση σε Video και να το δώσουν στην δημοσιότητα προκειμένου να υποστηρίξουν την αλήθεια του πράγματος??????

Ερώτημα Τρίτο. Αντε και να δεχτώ ότι πράγματι τον σκότωσαν. ΓΙΑΤΙ αυτή η καούρα να τον ποντίσουν στην Θάλασσα, και μάλιστα σε άγνωστο σημείο;

Ερώτημα τέταρτο. Διαβεβαιώνουν οι Αμερικανοί ότι η σορός του έτυχε της μεταχείρισης που προβλέπει το Κοράνι.
Video υπάρχει απο την όλη αυτή την ας την πούμε τελετουργία; Τι είχαν να κρύψουν αν πράγματι το έκαναν; Ενα Video θα μπορούσε να στηρίξει τους ισχυρισμούς των Αμερικανών. Αντ' αυτού τίποτα.

Video από τον ποντισμό της σωρού του στην Θάλασσα, γιατί δεν υπάρχει για την αλήθεια του πράγματος;;;

Ερώτημα Πέμπτο. Εδω ελεγαν ότι ο Λάντεν Ζεί κυνηγημένος σε σπηλιές, σε καταφύγια κλπ κλπ, δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο μην τον εντοπίσουν, Δεν χρησιμοποιεί διαδίκτυο μην τον εντοπίσουν που είναι και ξαφνικά ο κυνηγημένος που ζουσε σε σπηλιές και σε καταφύγια βρέθηκε ξαφνικά να ζει σε μια πολυτελέστατη βίλα με ηλεκτροφόρα σύρματα με θωρακισμενους τοίχους και λοιπές αηδίες απο αυτές που μας σερβίρισαν οι Αμερικάνοι??????

Εν ολίγοις ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ την όλη αυτή ΔΗΘΕΝ επιχείρηση.
Αμφισβητώ όλα υτα που λενε ότι το φερόμενο ως νεκρό σώμα του Λάντεν έτυχε της μεταχείρισης που προβλέπει το Κοράνι. Γιατι οι Αμερικάνοι ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Το έχουν δείξει διαχρονικά αυτό.

Εχω την υποψία ότι ο Λάντεν Ζεί και βασιλεύει.
ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ότι Οι Αμερικανοί έστησαν μια ιστορία, τα έχουν βρεί με τον Λάντεν και αυτή την στιγμή μπορεί να είναι στην Αμερική και με Πλαστικές επεμβάσεις να αλλάξει χαρακτηριστικά ώστε να μην γνωρίζεται και σε συνδυασμό με άλλο όνομα να κυκλοφορεί ανάμεσα στο πλήθος. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ήταν παιδί ης Αμερικής και είχε εκπαιδευτεί -όπως εχει ειπωθεί και γραφτεί μετα το χτύπημα στους διδύμους πύργους- απο Αμερικανούς για να γίνει τρομοκράτης. Εργαλείο του συστήματος της Αμερικής ήταν ο Λάντεν.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν σκότωσαν έναν απλό άνθρωπο αλλά τον υποτιθέμενο υπ αριθμόν ΕΝΑ καταζητούμενο στον πλανήτη. Και δεν τράβηξαν ΟΥΤΕ μισό λεπτό video από τον Θάνατο του;
Αν μη τι άλλο ένα Video απο την επιχείρηση ή ακόμα και αμέσως μετα τον θάνατο του Λάντεν που να τον απεικονίζει νεκρό, θα έπρεπε να υπάρχει.
Ενα Video απο την περιποίηση της σωρού του Λάντεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Video από τον ποντισμό του Λάντεν στην Θάλασσα και αυτό θα έπρεπε αν υπάρχει. Γιατι στο σημείο που έγινε ο υποτιθέμενος ποντισμός ηταν νερό γυρω γυρω στην μέση του πουθενά. ΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ και με τι θα ανακάλυπταν το σημείο ποντισμού του Λάντεν???????? Μην τρελαθούμε.
Πολυ φθηνή ιστορία και δεν καταπίνεται όλη αυτή η μπουρδολογία των Αμερικανών.

Οταν κρέμασαν τον Οτσαλάν είχαν γυρίσει Video για το Αληθές του πράγματος.
Σε αυτήν την περίπτωση γιατί όχι;
ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ????????

Ο Πρώην Διαχειριστής

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης "Ρομπέν" των διοδίων [ VIDEO ]

Μήνυση θα υποβάλλει ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατά της διαχειρίστριας εταιρείας των διοδίων του Ρίο, "Ολυμπία Οδός", καθώς οι μπάρες ήταν μπλοκαρισμένες, γεγονός που όπως υποστήριξε είναι παράνομο.

Το επεισόδιο που κάλυψε το ........

Patra TV συνέβη χθες στα διόδια του Ρίου, όταν ο δημοσιογράφος πήγε να σηκώσει την μπάρα των διοδίων, αρνούμενος να πληρώσει. Τότε διαπίστωσε πως οι μπάρες ήταν μπλοκαρισμένες.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως είναι παράνομο το μπλοκάρισμα της μπάρας, αφού από το σύνταγμα απαγορεύεται το μπλοκάρισμα της διέλευσης των εθνικών οδών, ανεξάρτητα με το αν κάποιος θα πληρώσει, μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας.

Τελικά ο δημοσιογράφος πλήρωσε αλλά τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση. Στο σημείο βρέθηκε και αστυνομικός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιο 9 ο Κώστας Βαξεβάνης είπε για το περιστατικο.



Ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στον MAX FM για το χθεσινό επεισόδιο στα διόδια του Ρίου, ξεκαθάρισε εξαρχής ότι έχει αποφασίσει να μην πληρώνει αντίτιμο διέλευσης στη Πατρών- Κορίνθου, καθώς όπως είπε πρόκειται για έναν δρόμο καρμανιόλα, μίλησε για κοροΐδία και υποστήριξε ότι η εταιρεία, που εισπράττει τα διόδια, τον κρατούσε εγκλωβισμένο, καθώς η μπάρα δεν ανέβαινε.

Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια και πως η εταιρεία μπορεί να του κρατήσει τα στοιχεία και να του κάνει αγωγή, αλλά όχι να του εμποδίσει τη διέλευση. Είπε ότι η μπάρα πρέπει να ανοίγει για συνταγματικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφαλείας. "Δεν έχουν δικαίωμα να με παρακρατάνε", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και μάλιστα κατήγγειλε τη στάση της. "Είναι τραγικό η ΕΛ.ΑΣ να φορά τη φόρμα για να μην πω τη ρόμπα της Ολυμπίας Οδού", δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ μετατράπηκε σε εισπράκτορα.

Διευκρίνισε επίσης ότι το ζήτημα της μη καταβολής των διοδίων δεν εστιάζεται στο ποσό, αλλά στο γεγονός ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος.



The Best και the insider

Δυο αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης στη Μεσσηνία

Άλλοι δυο άνθρωποι έβαλαν τέλος στην ζωή τους, μην αντέχοντας άλλο τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που τους είχε προκαλέσει η οικονομική κρίση. Οι δυο αυτοκτονίες έγιναν μέσα σε ένα 24ωρο και μάλιστα στην ίδια περιοχή, αυτή της στην Μεσσηνία.

Στην πρώτη περίπτωση, οι γείτονες «πάγωσαν» όταν είδαν έναν άνδρα να βουτάει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Κυπαρισσία και να πέφτει στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Κάποιος από αυτούς ειδοποίησε .........

ασθενοφόρο που μετέφερε τον αυτόχειρα στο νοσοκομείο. Όμως, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή, λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Πρόκειται για έναν 62χρονο που ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ την χαριστική βολή του έδωσε ο χωρισμός του από την σύζυγό του.

Στα Φιλιατρά, ο 47χρονος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού έβαλε τέλος στην ζωή του σε μια αυλή δίπλα στο σπίτι του, όπου κρεμάστηκε από μια αυτοσχέδια αγχόνη. Οι συγγενείς του που τον αναζητούσαν επί ώρες, τον βρήκαν απαγχονισμένο, έχοντας δίπλα του ένα ιδιόχειρο σημείωμα που είχε γράψει στους δικούς του. Σύμφωνα με το συγγενικό του περιβάλλον, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία είχαν επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο.

Πρώτο Θέμα

ΕΦΟΡΙΑ : ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

«Παγίδα» έξτρα φόρων κρύβει η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για τα τεκμήρια και τις αποδείξεις που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, ενώ στον εισαγγελέα θα παραπέμπονται οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν στην εφορία πλαστά δικαιολογητικά ή αποδείξεις για να περιορίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση....

Και ενώ από αύριο «τρέχουν» ........

οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από 3,5 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους, με νέα εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Δημ. Κουσελά προκύπτει ότι το ύψος των αποδείξεων που απαιτούνται για να καλυφθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ υπολογίζεται είτε με βάση το δηλωθέν (πραγματικό) εισόδημα είτε το τεκμαρτό, δηλαδή το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία κ.λπ.) και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Εισόδημα

Συγκεκριμένα διευκρινίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση που το δηλούμενο συνολικό εισόδημα του φορολογουμένου (πραγματικό ή τεκμαρτό) υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ και ανεξάρτητα από το ύψος των δαπανών που εκπίπτει από το εισόδημα (ασφαλιστικές εισφορές, ιατρικές δαπάνες κ.λπ.), ο φορολογούμενος οφείλει να έχει συγκεντρώσει το ελάχιστο ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων αυτών των δαπανών, τις οποίες συνυποβάλλει με τη δήλωσή του σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια εφορία».

Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι με πραγματικό δηλωθέν εισόδημα χαμηλότερο από το τεκμαρτό θα χρειαστεί να προσκομίσουν περισσότερες αποδείξεις προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση θα πληρώσουν έξτρα φόρο.

Με την ίδια εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών διευκρινίζονται ακόμη τα εξής:
1. Διασταυρώσεις μέσω του Taxis θα διενεργούνται στις φορολογικές δηλώσεις με επιστροφές φόρου μέχρι 1.500 ευρώ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δαπάνες και τα έξοδα που δηλώνονται για έκπτωση από το εισόδημα ή το φόρο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
2. Η υποβολή πλαστών δικαιολογητικών και αποδείξεων είναι αξιόποινη πράξη και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις εισαγγελικές αρχές. Οι φορολογούμενοι που θα διαπιστωθεί ότι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά ή συμπεριέλαβαν ανύπαρκτες δαπάνες, πέραν του ότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τους φόρους που γλίτωσαν προσαυξημένους με πρόσθετα ποσά ή με υπέρογκα πρόστιμα, θα διωχθούν ποινικά.
3. Οι ΔΟΥ, κατά την παραλαβή των κλειστών φακέλων με τις αποδείξεις δαπανών, θα τους αποσυσχετίζουν από τις δηλώσεις και θα τους τοποθετούν σε ιδιαίτερο χώρο της κάθε ΔΟΥ Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων θα επιλεγεί δείγμα με νεότερη οδηγία που θα δοθεί στον κρίσιμο χρόνο, προς έλεγχο και στη συνέχεια το σύνολο των αποδείξεων θα παραδοθούν προς ανακύκλωση.
4. Σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών είτε από τον ίδιο τον υπόχρεο είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή, οι αποδείξεις θα πρέπει, επειδή θα ακολουθήσει οπωσδήποτε δειγματοληπτικός έλεγχος αυτών για να διαπιστωθεί η ύπαρξη και η ακριβής δήλωσή τους, να φυλάσσονται για να παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ όταν ζητηθούν.
5. Στις δηλώσεις που το πιστωτικό υπόλοιπο υπερβαίνει το ποσό των 1.500 ευρώ, εξακολουθεί να διενεργείται από τη ΔΟΥ έλεγχος όλων των σχετικών παραστατικών.
6. Οι καταστάσεις φορολογικής αναμόρφωσης, αυτοκινήτων επιχείρησης, κινητής τηλεφωνίας και αποδοθέντων και οφειλομένων φόρων εισοδήματος και έμμεσων φόρων θα υποβληθούν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία την 30/6/2011 και συνεπώς δεν απαιτείται η συνυποβολή τους με την υποβολή των οικείων δηλώσεων.
7. Στην περίπτωση που νομικά πρόσωπα υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ενώ βρίσκονται σε αδράνεια, δηλαδή δεν έχουν ακαθάριστα έσοδα, δεν υφίσταται υποχρέωση υπογραφής της δήλωσης τους από λογιστή φοροτεχνικό.

Παράδειγμα

Αγαμος φορολογούμενος με συνολικό ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ για το έτος 2010. Κατοικεί σε σπίτι 80 τ.μ. που πληρώνει ενοίκιο και έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του ένα σπίτι 90 τ.μ. στο χωριό. Διαθέτει επίσης ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.600 κ.εκ. τριετίας. Οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης που τον βαρύνουν ανέρχονται σε:
2.400 ευρώ για το σπίτι των 80 τ.μ.
1.440 ευρώ για το σπίτι των 90 τ.μ. στο χωριό
4.200 ευρώ για το Ι.Χ. των 1.600 κ.εκ.
3.000 ευρώ ως ελάχιστο ποσό αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για έγγαμο φορολογούμενο.

Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος συγκέντρωσε αποδείξεις 800 ευρώ όσες ακριβώς αντιστοιχούν στο εισόδημα των 8.000 ευρώ. Ομως το συνολικό τεκμαρτό εισόδημά του όπως προκύπτει με βάση τα νέα τεκμήρια της εφορίας, ανέρχεται στο ποσό των 11.040 ευρώ και θα έπρεπε να είχε συγκεντρώσει αποδείξεις 1.104 ευρώ για να δικαιούται ολόκληρο το αφορολόγητο.
Ετσι, παρά το γεγονός ότι το εισόδημα του φορολογούμενου (πραγματικό και τεκμαρτό) βρίσκεται κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ τελικά θα πληρώσει φόρο 30,4 ευρώ επειδή συγκέντρωσε λιγότερες αποδείξεις. Η εφορία θα του υπολογίσει φόρο με συντελεστή 10% στην «ακάλυπτη» διαφορά των 304 ευρώ (1.104 - 800) των αποδείξεων.

Ημερησία

Θρίλερ με το πτώμα του Μπιν Λάντεν [ VIDEO ]

- Φρόντισαν να ταφεί εντός 24 ωρών για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από μουσουλμάνους;
- Η ταφή έγινε στη θάλασσα για να μην υπάρχει τόπος “λατρείας" για τους οπαδούς του;

Αν κάποιο στοιχείο μπορεί να θεωρηθεί αδιάσειστο για το θάνατο του νούμερο ένα τρομοκράτη του πλανήτη αυτό δεν είναι άλλο από τη σορό του.

Κι όμως αυτό είναι το μόνο στοιχείο .......

το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από του Αμερικανούς που με κάθε επισημότητα ανακοίνωσαν το θάνατό του μετά από επιχείρηση στο Πακιστάν.

Αντιθέτως έχουν κυκλοφορήσει μονάχα κάποιες αμφιβόλου προέλευσης φωτογραφίες οι οποίες αποδίδονται μάλιστα σε πακιστανικά μέσα και όλα τα διεθνή μέσα τις αναμεταδίδουν με κάθε επιφύλαξη.

Σαν να μην έφτανε αυτό ένα καθ' όλα έγκυρο μέσο οι New York Times έγραψαν πως η σορός του Μπιν Λαντεν μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν και από κει... ρίχθηκε στη θάλασσα.

Κάπου εδώ ξεκινούν μερικά από τα δεκάδες ίσως ερωτήματα.
Γιατί μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν;
Γιατί μεταφέρθηκε εκ νέου σε κάποιο άλλο κράτος για να ενταφιαστεί στη θάλασσα (δεδομένου ότι το Αφγανιστάν δεν έχει θάλασσα);
Ποιος ο λόγος της... περιφοράς;
Γιατί έγινε (αν έγινε) ενταφιασμός στη θάλασσα;
Γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή video από την επιχείρηση;

Το μόνο που έσπευσαν άμεσα να πουν οι Αμερικανοί για να κατευνάσουν κάπως τους οπαδούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ότι η σορός του έτυχε της μεταχείρισης που προβλέπει το Κοράνι.
"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος.
Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.

Αυτό δικαιολογεί τη σπουδή;
Το γεγονός ότι προτιμήθηκε ο ενταφιασμός στη θάλασσα και μάλιστα σε σημείο που δεν ανακοινώθηκε ώστε να μην υπάρχει χώρος “λατρείας” για τους οπαδούς του;



Newsit

Συλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας: Αν είναι Δυνατόν! Ο παραλογισμός έχει όρια.

Το Είδαμε κι αυτό!

Μεταγραφή πλέον θα παίρνουν οι πολύτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ και ΟΧΙ τα ΤΕΚΝΑ που σπουδάζουν. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας για τις μεταγραφές των φοιτητών. Παρερμηνεύοντας το νόημα της παρ. 1 του άρθρου 6 του νόμου 3454/2006 (γιατί άραγε;) τι νόημα έχει; Εσκεμμένα ή από άγνοια ή ακόμα από αφέλεια. Πώς είναι δυνατόν κανείς να νομοθετεί έτσι τόσο απλά; Το μόνο που μπορεί να δικαιολογήσει αυτό είναι τι; Τι νόημα έχει να αναφέρεται οτι: .......

"...υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006…,(άραγε το διάβασαν το άρθρο;) το οποίο αναφέρεται ΜΟΝΟ σε γονείς και όχι σε τέκνα πολυτέκνων!!!" Οι πολύτεκνοι γονείς θα πάρουν μεταγραφή; Σα δε ντρεπόμαστε λιγο!

Μια πολύτεκνη οικογένεια που ζητά μεταγραφή για το παιδί - παιδιά - της, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ που το κάνει - και όπως το αναλύσαμε και στον κ. υφ. οικονομικών κ. Κουσελά οταν είχαμε τη συνάντηση μαζι του, - μια πολύτεκνη οικογένεια δεν μπορεί να έχει τρία ή τέσσερα ξεχωριστά σπίτια για να σπουδάσει τα παιδιά της σε διαφορετικές πόλεις, αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ειδικά την σημερινή εποχή. Είναι ένας λόγος παραπάνω κι αυτός για λιγότερα έξοδα. Εθνική οικονομία δεν είναι μόνο τα οικονομικά του κράτους, γενικά κι αόριστα, είναι και η οικονομία του καθ΄ενός, της κάθε οικογενείας.

Πως είναι δυνατόν να ζητά κάποιος να κάνει οικονομία και να του λέμε ΟΧΙ, ξόδεψε! (μιά μέση σημερινή οικογένεια που εργάζονται και οι δύο γονείς και ειδικά πολύτεκνοι έχουν περίπου ετήσιο εισόδημα 40-60 χιλ ευρώ, έχει κανείς λογαριάσει πόσο θέλει μιά οικογένεια -και ειδικά πολύτεκνη- να συντηρήσει δυό παιδιά φοιτητές σε ξεχωριστά σπίτια;) και για να μη λέμε πολλά, λίγα λόγια, όποιος έχει λεφτά θα σπουδάζει, θα μορφώνεται.

Οι υπόλοιποι, στον Καιάδα. Μιά κοινωνία που θα ψάχνει να βρεί το μεροκάματο, θα αναζητά την καθημερινότητα, χωρίς αύριο, χωρίς μέλλον. Έτσι λοιπόν μας θέλει η παγκοσμιοποίηση; Άλλη μιά μονάδα στον τρίτο κόσμο;

Ο Παραλογισμός έχει και όρια.

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Αρχίζει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους

Αρχίζει αύριο, Τρίτη, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών η υποβολή των δηλώσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου, ωστόσο δεν αποκλείεται να παραταθεί στην περίπτωση που δεν αντιμετωπισθούν εγκαίρως τα προβλήματα του συστήματος TAXIS. Στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποίά προειδοποιεί ότι η υποβολή πλαστών δικαιολογητικών - αποδείξεων είναι αξιόποινη πράξη. Σημειώνει δε πως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ακολουθήσουν αυστηροί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ορθότητα των δηλωθέντων δαπανών.

Σύμφωνα με νόμο για ατομικό .........

εισόδημα μέχρι 6.000 δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών. Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Οι αποδείξεις θα μπαίνουν σε κλειστό φάκελο που θα αποστέλλεται στην εφορία και στον οποίο θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο, και ο ΑΦΜ, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό. Όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις, θα κρατούν τις αποδείξεις και εφόσον τους ζητηθεί θα τις παραδίδουν στην Εφορία για έλεγχο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση. Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

«Εφιστάται η προσοχή των φορολογουμένων στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη, λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων θα επιλέγει δείγμα προς έλεγχο και στη συνέχεια το σύνολο των αποδείξεων θα δοθούν προς ανακύκλωση.

Express.gr

Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ με το νέο σύστημα πληρωμής

Με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ , καταβάλλεται σήμερα η σύνταξη Μαΐου, σε 812.048 συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, από τον μήνα Μάιο 2011 θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για την ..........

καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2011 ανέρχεται σε 345.344.063,00 ευρώ.

Ναυτεμπορική

Μουσικός Μάιος από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Συναυλίες των σπουδαστών του Ωδείου:

Την Τετάρτη, 4 Μαΐου στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζονται οι Αριστούχοι της χρονιάς 2010-2011, μετά τον καθιερωμένο εσωτερικό διαγωνισμό, ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου.

Συμμετέχουν οι διακριθέντες σπουδαστές όλων των Σχολών και των επιπέδων του Ωδείου σε ένα πρόγραμμα ενδιαφέρον και ποικίλο. Στην εκδήλωση θα γίνει και η απονομή των σχετικών αναμνηστικών διπλωμάτων.

Την Πέμπτη, 5 Μαΐου στις 9.00 μ.μ., .........

πάλι με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία Συνόλων των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας:

Μικρή Ορχήστρα (σύνολο από λιλιπούτειους μαθητές μικρών τάξεων που διευθύνει ο Ιβάν Μάτζαρης),

Σύνολο Χάλκινων Πνευστών (που επιμελείται ο καθηγητής τρομπονιού του Ωδείου Σπύρος Φαρούγγιας),

Σύνολο Κρουστών (που επιμελούνται οι καθηγητές του Ωδείου Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Θόδωρος Βαζάκας) και

Μοντέρνο Σύνολο (ηλεκτρικό γκρουπ με την επιμέλεια του καθηγητή ηλεκτρικής κιθάρας του Ωδείου John Forrow).

Και οι δύο συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Μήνυμα Αναγνώστη: H Επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Τριφυλίας

Σε πρόσφατη αναζήτηση μου για κάποια θέματα τοπικού ενδιαφέροντος με έκπληξη διαπίστωσα πως η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου είναι το www.kyparissia.gr και όχι το www.trifylia.gr όπως πιθανόν θα ήταν πιο σωστό.

Δέχομαι ότι για τεχνικούς, οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους να μην είναι εφικτή στην παρούσα φάση η μετάβαση στην ανωτέρω προτεινόμενη διεύθυνση, ωστόσο θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλό και πρακτικό: κάποιος χρήστης πληκτρολογώντας www.kyparissia.gr, www.filiatra.gr, www.gargalianoi.gr να μεταφέρονταν αυτομάτως στη σελίδα του Δήμου Τριφυλίας.

Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι δεν .......

διακατέχομαι από τοπικιστικά αισθήματα, όπως θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος Κυπαρίσσιος, καθώς δεν είμαι Φιλιατρινός, ούτε καν Μεσσήνιος, απλά έκανα μία διαπίστωση και θέλησα να σας την κοινοποιήσω.

Η Κυπαρισσία είναι Τριφυλία, η Κυπαρισσία δεν είναι Η Τριφυλία, η Τριφυλία ΔΕΝ είναι η Κυπαρισσία.

Σας ευχαριστώ

ΣΧΟΛΙΟ
Εχει δεσμευτεί και το domain trifylia με μια μικρή διαφορά. Είναι trifylias.gr Με "S" στο τελος.
Όσο για το Filiatra.gr ... ας το αφήσουμε όπως είναι. Έχει πολύ ωραίες εικόνες μέσα, και κείμενα για να κάνει απλά Redirect στο Trifylias.gr
Και εν πάση περιπτώσει, ας κρατηθεί ένα Backup ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑΣ ώστε αν γίνει κάποια αλλαγή στην διοικητική δομή του Δήμου, τότε να μπορεί να επανέλθει.
Και μόνο οι αεροφωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί απο Φιλιατρινό που πετάει με "παραπέντε" και τις είχε παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ στον Δήμο Φιλιατρών αξίζουν πάρα πολλά χρήματα.
Ο Συμπολίτης μας δεν ζήτησε ούτε ένα λεπτό του ευρώ για πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών. Και είναι προς τιμήν του αυτό.

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν - Στους δρόμους οι αμερικανοί πανηγυρίζουν!

- "Αποδόθηκε δικαιοσύνη" είπε ο αμερικανός πρόεδρος
- Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης έδωσε πακιστανική τηλεόραση
- Περιμένουν αντίποινα λέει το Στέιτ Ντιπάρντμεντ
- Η σορός του τυγχάνει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση


Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω ..........

στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως δέκα χρόνια προσπαθειών δικαιώνονται, επισημαίνοντας ότι ο αμερικανικός λαός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.

Έδωσε εύσημα στον αμερικανικό στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να πει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τρεις ενήλικες εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του μπιν Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν.

"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της αλ Κάιντα από το τέλος του 2001 -- οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν -- ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.

Η Ουάσινγκτον έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν τυγχάνει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση, δήλωσε στους δημοσιογράφους αμερικανός αξιωματούχος.

Πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εικόνες του παραμορφωμένου προσώπου του Μπιν Λάντεν, χωρίς να είναι σε θέση να αποδείξουν την αυθεντικότητά τους.

Στους δρόμους οι Αμερικανοί

Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο Λευκό Οίκο για να εκφράσουν τη χαρά τους φωνάζοντας "ΗΠΑ, ΗΠΑ" την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωνε το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κάτοκοι της Ουάσινγκτον συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά στο Λευκό Οίκο κρατώντας αμερικανικές σημαίες για να γιορτάσουν την ανακοίνωση του θανάτου του επικεφαλής της αλ Κάιντα, που ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

"Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι", δήλωσε ο Τζον Κέλι, φοιτητής 19 ετών. "Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό".

"Νιώθω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Πήρε πολύ καιρό, όμως τα καταφέραμε. Δεν πρόκειται παρά για δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου", επεσήμανε από τη μεριά του ο Τζον Γκαρσία, ένας άλλος φοιτητής επίσης 19 ετών. "Δίνει ένα νόημα στην αποστολή μας στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε. Οπως επεσήμανε άλλωστε ήρθε μπροστά στο Λευκό Οίκο για να "πάρει μέρος σε μία ιστορική στιγμή".

"Είναι καταπληκτικό, τι χαρά για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου", δήλωσε η Άνα Χάουελ, καθηγήτρια 27 ετών.



NEWSIT.GR